PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : xp sp2 yükleyemiyorum

piyanist16
21-03-2007, 23:21
dostlar kafayı yicem tanıdığım herkese sordum kimse mantıklı bi açıklama yapamadı...:( benim pc ye xp sp1 kuruluyor ama sp2 kurulamıyor...

kısaca özetleyeyim..: xpSP2 kurmaya başlıyorum ön yüklemeden sonra ikinci adıma geçtiğinde pc kilitleniyo ilerlemiyo denemediğim yol kalmadı....
xp kurup önce sp1 yama denedim kabul etti kuruldu sonra sp2 yama yaptım pc gene kilitlendi tekrardan komple format atmak zorunda kaldım...

bi arkadaş hardiskinde sorun vardır dedi sistemi farklı bi yere kur dedi boyutunu ve yerini değiştirdim harddiski 4 e böldüm gene olmadı..sitemin uyumsuzdur dediler...p2 hurdalara bile sp2 kurdum kedim ama kendi pc me kuramıyorum kafayı yicem

sistem donanımım:INTEL P4 2,80GHz\800mhz
512 MB RAM
128MB Flay GEFORCE FX 5200
ASUS P4P8X\SE 4DDUAL 8XİSATA
SAMSUNG 80GB HDD 7200pm

Ghostbuster
21-03-2007, 23:30
sp2 include eddilmis bi cd edin :) yada hazır windowslar var ful hersey yuklenmis vista makyajlı sp

piyanist16
21-03-2007, 23:39
valla include ne demek bilmiyorum :D :confused: ama crack li hazır sp2 li cd yüklemeyi denedik olmadı aynı cd ile bir başka pc ye kurduk farklı birkaç kişiden cd ler aldım hiçbiri ile kurulmadı şimdi bulabilirsem dediğin gibi vistalı süslü o dediğinden includeli:D bi cd bulmaya çalışayım belki hallolur...desteğin için saol...:good:

KA®ANLIK
22-03-2007, 10:45
SP2 Donanımsal olarak USB 2.0 Desteği yükler...

USB Portlarınız sağlamlığını kontrol edin bence.
ön kısımdan USB girişi var ise, o girişlerin bağlantılarının doğru olduğundan emin olun...

alpasch
22-03-2007, 10:55

ön kısımdan USB girişi var ise, o girişlerin bağlantılarının doğru olduğundan emin olun...

benim bilgisayarda usb 1.1 var ve sp2 kurdum.kurulmasi lazim.

KA®ANLIK
22-03-2007, 11:04
benim bilgisayarda usb 1.1 var ve sp2 kurdum.kurulmasi lazim.

ben zaten 1.1 var diye kurulmamış demiyorum ki?
USB girişlerinde bir problem varmı diye soruyorum...

Okumadan mı cevap yazdınız acaba?

alpasch
22-03-2007, 11:15
Okumadan mı cevap yazdınız acaba?

yoo okudum ama ben mesajinizi okuyunca usb 2.0 destegi yükler sayet usb1.1 varsa sorun cikar gibi bir cikarima vardim. yani usb 2.0 destegi yükler demek, usb1.1 destegi yüklemez gibi bir anlama gelebilir. sayet usb 1.1 destegide yüklüyorsa (ki yüklüyor) ilk cümleye gerek yoktu. sadece usb portlarini kontrol et, bir sorun olabilir yeterli olurdu. sanirim bunlar össden kalma aliskanliklar.(anlatim bozuklugu sorusu cöze cöze kayisi siyirdik)

siz sanirim aceleyse yazdiniz

KA®ANLIK
22-03-2007, 11:21
yoo okudum ama ben mesajinizi okuyunca usb 2.0 destegi yükler sayet usb1.1 varsa sorun cikar gibi bir cikarima vardim. yani usb 2.0 destegi yükler demek, usb1.1 destegi yüklemez gibi bir anlama gelebilir. sayet usb 1.1 destegide yüklüyorsa (ki yüklüyor) ilk cümleye gerek yoktu.

yok yanlışınız var SP2 USB 1.1 desteği yüklemez. Win98 de dahil olmak üzere birçok işletim sisteminde bu destek otomatik olarak vardır zaten... Win95'ten sonrakilerde...

o yüzden USB 2.0 yükler dedim zaten. daha önce olmayan birşeyi yüklediğini belirtmek için ;)

piyanist16
22-03-2007, 12:13

arkadaşlar dediğiniz gibi ön tarafta 2 arka tarafta da 4 tane usb girişim var web camı aldım hepsine tek tek taktım bütün girişler çalışıyo...

dikkatimi çeken bazen format attığımda aygıt yöneticisinde UNİVERSA SERİAL BUS (USB) DENETLEYİCİSİ üzerinde bi ünlem işaretinin oması bu sp2 yüklü olmadığı içinmi çıkıyo...bu ünlemi daha önce formatladığımda görnüyordum herşet kurulumda tam görünyodu baze görüyorum...

desteğiniz için teşekkürler...

KA®ANLIK
22-03-2007, 13:39
eğer o ünlemde varsa, ben iyiden iyiye USB lerle ilgili işkillenmeye başladım :)

ama diyorsunuz camera hepsinde çalıştı...
?

piyanist16
22-03-2007, 20:21
eğer o ünlemde varsa, ben iyiden iyiye USB lerle ilgili işkillenmeye başladım :)

ama diyorsunuz camera hepsinde çalıştı...
?

evet camı bütün usb girişlerine taktım çalışıyo yazıcı da çalışıyor...:confused:

ünlem daha önce normal xp kurduğumda çıkmıyodu bazen çıkıyodu fasrklı cd lerden defalarca kurdum ama genede sp2 yi kabul ettiremedim..:confused:

Ghostbuster
22-03-2007, 20:27
Biosa gir usb yazan ne varsa hepsini disable yap öyle windowsunu kur soran biosa gir tekrar ac usb leri :)

piyanist16
22-03-2007, 20:38
Biosa gir usb yazan ne varsa hepsini disable yap öyle windowsunu kur soran biosa gir tekrar ac usb leri :)

:good: olabilir denemeye deyer :good: teşekkürler inşallah işe yarar :confused:

ancak usb lerin kapalı olması kurulum esnasında sorun yaratmazmı ??

KA®ANLIK
23-03-2007, 12:28
yaratmaz...

zafim2002
24-03-2007, 01:12
kasanin önündeki USB kablolarini cikar.SP2 Yüklemesine basla.Bendede böyle bi sorun olmustu ben böyle cözdüm istersen bi dene...

piyanist16
24-03-2007, 02:19
kasanin önündeki USB kablolarini cikar.SP2 Yüklemesine basla.Bendede böyle bi sorun olmustu ben böyle cözdüm istersen bi dene...

kasanın içinden bağlantılarını mı sökeyim:confused: yoksa bağlı olan cihazlarımı sökeyim...

kasa içinden sökülecekse kurduktan sonra takınca sorun olduyomu yoksa sen takmadınmı tekrar kurduktan sonra:confused:

dediğin işlemi sen komple yeniden kurarken mi yaptın yoksa sp1 e sp2 yama yaparken mi :confused:

işin doğrusu sırf bu sp2 yüzünden pc den soğudum sp2 kuracam diye format atmaktan artık HDD aşındı:mad: o yüzden şimdilik fikirlerinizi not alıyorum bi ara bütün bunları toplayıp uygulayacam pc üzerinde:mad: bakalım o zaman ne yapacak bu melet....bakalım ozamanda kaçabilecekmi elimden ... ya tam olacak yada hepten kalbi duracak:D

desteğiniz için teşekkürler arkadaşlar....

avcı87
24-03-2007, 14:46
benzeri bi sorun başıma gelmişti, xp pro kuramadık ama home edition kurmuştum eski pc me:kop: beni de delirtti fakat sorunun ram de olduğunu anladık sonradan, değiştirdik ve bitti:D

zafim2002
25-03-2007, 23:07
Kasanin önündeki USB soketinin kablolarini anakarttan cikar.(sadece usb kablolari).Sistemi kur kurduktan sonra cikardigin kablolari tekrar tak.Sistem otomatik zaten taniyor.
En azindan bende böyle oldu.Bu sadece basimdan gecen bi olaydi.Ben sorunu cözdüm.Umarim sende cözersin.

csoft
27-03-2007, 11:12
benzeri bi sorun başıma gelmişti, xp pro kuramadık ama home edition kurmuştum eski pc me:kop: beni de delirtti fakat sorunun ram de olduğunu anladık sonradan, değiştirdik ve bitti:D

Dostlar avcı ya katılıyorum usb den çıkılmış yola ama kurulumda yaşadığınız sıkıntıların bir çoğu ram kaynaklıdır, bence bu konu üzeirnde durun, Ram'ı bir değiştirip dene sorun çözülmezse başka kanlları zorlarsın hiç usb karıştırma neden dersen sen 4 tane arka 2 tane ön usb bağlantısından basediyorsun bu ana kart enaz Socket 478 yada LGA CPU bu sebeple senin makinanda usb sorunu olmaz, bu sorun daha önceki ürünlerde çıkıyordu karşımıza şu an çıkmaz...(İstisnalar kaideyi bozmaz)

KA®ANLIK
27-03-2007, 16:35
Dostlar avcı ya katılıyorum usb den çıkılmış yola ama kurulumda yaşadığınız sıkıntıların bir çoğu ram kaynaklıdır, bence bu konu üzeirnde durun, Ram'ı bir değiştirip dene sorun çözülmezse başka kanlları zorlarsın hiç usb karıştırma neden dersen sen 4 tane arka 2 tane ön usb bağlantısından basediyorsun bu ana kart enaz Socket 478 yada LGA CPU bu sebeple senin makinanda usb sorunu olmaz, bu sorun daha önceki ürünlerde çıkıyordu karşımıza şu an çıkmaz...(İstisnalar kaideyi bozmaz)

yani Arızalı bi Ram ile SP1 kurulabiliyor ama SP2 kurulamıyor mu ki?

avcı87
27-03-2007, 19:07

yukarıda da dediğim gibi, biz home edition kurduk ama pro kuramadık, aradaki farkı sen hesapla :D evet gerçekten garip ama böyle napalım :D

csoft
28-03-2007, 01:00

Üstadım Ram dediğin üzerinde 8 entegre 3-5 direnç bulunan bir devre elemanı, sen sistemi kuruyorsun 1 ay sonra makina geri geliyor, hiç bir şey yok yeniden kuruluma başlıyorsun aynı seri windows hatta aynı cd den windows, kurulmuyor Ram i değiştirdinmi sorun çözülüyor !!!! ama ram'de sorun yok değerlerini ölç her şey normal gözükür, bu bence daha farklı bir yapı ile alakalı yani buna arıza deyip kestirip atmak yanlış olur çünkü aynı ram başka marka bir anakart ile uyum içinde çalışmaya devam edebiliyor...

Yani Karanlık dostum konunun özü şu, senin dediğin yerde de olabilir arıza ben iddia etmem bilgisayar konusunda 16 sene önce REM bilgisayarın progralama(Basic devamında C) aldım eğitimini ve eğitimini aldığım günden bu yana bakarım monitöre, ve 7 yıldır profesyonel olarak iş yeri çalıştırıyorum, çıkardığım tek sonuç var.... Windowsu yapan grubun lideri Gates Dünyaya tanıtmak için Win98 i CNN gibi bir Televizyondan dünyaya seslenirken Mavi ekrana düşüyor sa ben benim icat etmediğim hiç bir şey için katiii ve kesin konuşmam benim paylaştıklarım sadece bu 7 sene içersinde kendi kendime tecrübe ettiğim bir iki olay okadar..

gokalp
28-03-2007, 01:22
sp2 kuramamanın 100lerce sebebi olabilir bunların başında ram gelir ama daha öncesinde baklıması gereken kullandığın windows'un orjinal olup olmadığıdır.

piyanist16
28-03-2007, 20:26
slm dostlar 3 gündür giremiyorum...pc servise vermiştim....sp2 kurulamamasının sebebi KARANLIK arkadaşımızın dediği gibi usb kanalları ile ilgili çıktı tabi sadece bu değilmiş ana kartta bazı kanallarda da yanmış noktalar tespit edilmiş...kısacası anakart tam hastalanmış....zaten son bir haftadır burnumdan geliyodu sürekli ekran donmaya başlamıştı sık sık pc kilitleniyodu...bazen pc açılmıyor kapkara bi ekran çıkıyodu biraz bekleyip fişi prizden çekip tekrar takınca açılıyodu...en son olarak da usb ye takılı aygıtları tanımamaya başladı ve bide bir biiiipppp sesi çıkarttı ve kilitlendi ..gerisi malüm doğru hastaneye...olan bana oldu doktor 85$ sıkışöış dedi anakartın bi köşesine...napalım bende yenisi ile değiştirdim mecburen...

sanırım bunların başıma gelmesindeki en büyük etki voltaj dalgalanması...evimizin ana besleme hattının bağlantılarından nötr hattı gevşemişti 1ay öncesinde arızayı tespit edene kadar baya uğraşmıştım..ama tabi bu esna da da sık sık elektriklerde sorun yaşanıyodu...benim de aklıma bunun sebep olabileceği geldi...eeee bide malum bursanın lodosu meşhur lodosta da dalgalanmalar oluyo...bu nedenle bi 60ytl ye daha kıyıp bi pc regülatörü alıcam kısmetse enazından içim rahat etsin...battı balık yan gider dimi..:)

ilgi ve desteğiniz için sağolun dostlar...elinize emeğinize sağlık....;)

irfan_1
28-03-2007, 21:49
;)