Orijinalini görmek için tıklayınız : Adsl Modem Yardim
ismail_budak
20-03-2007, 13:06
Arkadaşlar Bu Telekomun Verdigi Airties Rt102 Modeli Var Yukarda Dayim Kullaniyo Onun Interneti Kendimede çekecegim Yani 2 Ye Dagitacagim...şimdi Bu Telekomun Verdigi Modemin Arkasinda 2 Tane çikiş Var 1 Ethernet 1 De Usb çikişi Var Yani 2 Tane çikiş Var Bana Dedilerki O Modemden 2 Tane Bilg Dagitamazsin Etherneti Kullanirsan Usb çalişmaz Usb Yi Kullanirsan Ethernet çalişmaz Dediler...şimdi Gittim Bilgisayarciya 2 çikişli Modem Istedim Bana Gösterdigi Modemde Evdekiyle Ayni 1 Usb 1 Ethr. çikişi Var...bu Telekomun Verdigi Modemi 2 Ye Dagitan Oldumu Veya Dagitabilirmiyim Deneyen Oldumu...
evdeki modemi bi aparatla dağıtabilirsin başka bilgisayarlara direk dağıtabilmen için modeminin çift portlu veya daha fazla portlu olması gerekli arkadaki iki çıkış bilgisayara modemi iki değişik şekilde bağlamak için yapılmış o çıkışlardan herhangi biriyle başka bir bilgisayara internet dağıtamazsın dağatmak için modemin çıkışına Swich takman lazım takılma şekli hakkında tam bir bilgim yok aldığın yerden öğrenebilirsin herhalde nasıl takılacağını inş yardımcı olmuşumdur
AirTies RT-102 de dediğin imkansız bildiğim kadarı ile,
AirTies Web Sayfasından Alıntı
AirTies RT-110 ile ADSL hattınız üzerinden İnternet’e erişir, 4 bilgisayara kadar yerel ağınızı güvenli bir şekilde kurabilirsiniz. Yüksek hızda İnternet erişiminizi (ADSL2+ ile 24Mbps / 4Mbps) yerel ağınıza dağıtabilirsiniz.
Arkadaşlar Bu Telekomun Verdigi Airties Rt102 Modeli Var Yukarda Dayim Kullaniyo Onun Interneti Kendimede çekecegim Yani 2 Ye Dagitacagim...şimdi Bu Telekomun Verdigi Modemin Arkasinda 2 Tane çikiş Var 1 Ethernet 1 De Usb çikişi Var Yani 2 Tane çikiş Var Bana Dedilerki O Modemden 2 Tane Bilg Dagitamazsin Etherneti Kullanirsan Usb çalişmaz Usb Yi Kullanirsan Ethernet çalişmaz Dediler...şimdi Gittim Bilgisayarciya 2 çikişli Modem Istedim Bana Gösterdigi Modemde Evdekiyle Ayni 1 Usb 1 Ethr. çikişi Var...bu Telekomun Verdigi Modemi 2 Ye Dagitan Oldumu Veya Dagitabilirmiyim Deneyen Oldumu...
Şimdi bu modemden ben de kullanıyorum ve iki bilgisayar da bağlı.
Öncelikle gidip "4 lü çoklayıcı(swich)" alıyorsun (daha azı yoktur) Yaklaşık fiyatı 25 ytl. Daha sonra (artık dayının bilgisayarından senin bilgisayara kadar yetecek kadar) Ethernet kablosu. Ethernet kablosundan bi de 1.5-2metrelik al. Bunla da modemi dayının bilgisayara bağlayacaksın. Ethernet kablosunun fiyatı 0,40 -1.00 ytl arasında. Bir de senin bilgisayarında ethernet girişi olmalı. Eğer bilgisayarında ethernet girişi yok ise, yaklaşık fiyatı 10 ytl olan, ethernet artı alarak bilgisayarına monte ediyorsun.
Daha sonra telekomun verdiği modemle beraberinde gelen sarı renkli ethernet kablosunu, modemle swich arasında bağlantı kurmak için kullanıyorsun. Swichden dayının bilgisayara 2. ethernet kablosu ile bağlantıyı kuruyorsun. 3. aldığın (uzun) ethernet kablosu ile de senin bilgisayara swichten bağlantı kuruyorsun..
Lazım olanlar:
1.10-20 metrelik ethernet kablosu
2.1-2 metrelik ethernet kablosu
3.4'lü çoklayıcı(swich)
4.Ethernet kartı. (Eğer bilgisayarında ethernet girişi yok ise.)
Kolay gelsin......:good:
ismail_budak
21-03-2007, 08:22
Şimdi bu modemden ben de kullanıyorum ve iki bilgisayar da bağlı.
Öncelikle gidip "4 lü çoklayıcı(swich)" alıyorsun (daha azı yoktur) Yaklaşık fiyatı 25 ytl. Daha sonra (artık dayının bilgisayarından senin bilgisayara kadar yetecek kadar) Ethernet kablosu. Ethernet kablosundan bi de 1.5-2metrelik al. Bunla da modemi dayının bilgisayara bağlayacaksın. Ethernet kablosunun fiyatı 0,40 -1.00 ytl arasında. Bir de senin bilgisayarında ethernet girişi olmalı. Eğer bilgisayarında ethernet girişi yok ise, yaklaşık fiyatı 10 ytl olan, ethernet artı alarak bilgisayarına monte ediyorsun.
Daha sonra telekomun verdiği modemle beraberinde gelen sarı renkli ethernet kablosunu, modemle swich arasında bağlantı kurmak için kullanıyorsun. Swichden dayının bilgisayara 2. ethernet kablosu ile bağlantıyı kuruyorsun. 3. aldığın (uzun) ethernet kablosu ile de senin bilgisayara swichten bağlantı kuruyorsun..
Lazım olanlar:
1.10-20 metrelik ethernet kablosu
2.1-2 metrelik ethernet kablosu
3.4'lü çoklayıcı(swich)
4.Ethernet kartı. (Eğer bilgisayarında ethernet girişi yok ise.)
Kolay gelsin......:good:
SENİN DEDİGİN SİSTEMİ UYGULAYADIGIMDA YANİ SWİCH ALIP DAGITTIGIMDA...BENİM AŞŞADA İNTERNETE GİREBİLMEM İÇİN YUKARADAKİ DAYIMIN YANİ ANA BİLGİSAYARIN AÇIK OLMASI LAZIM AMA..BANA ÖGLE SÖYLEDİLER O YÜZDEN VAZGEÇTİM BU ETHERNET ÇOGALTICIDAN...
hub veya swich olmadan olmaz yada 4 çıkışlı modem alman gerek. hem ethernet hem usb kullanamzsın
ismail_budak
21-03-2007, 10:15
onlardada ana bilgisayarın sürekli açık olması lazımmış benim intr. baglanabilmem için öylemi oluyo
server bağlamadan ethernet dağıtıcıyı bağlıyacaksın... serverden sonra ethernet dağıtıcıyı bağlarsan server bilgisayarı açmadan internete giremezsin
SENİN DEDİGİN SİSTEMİ UYGULAYADIGIMDA YANİ SWİCH ALIP DAGITTIGIMDA...BENİM AŞŞADA İNTERNETE GİREBİLMEM İÇİN YUKARADAKİ DAYIMIN YANİ ANA BİLGİSAYARIN AÇIK OLMASI LAZIM AMA..BANA ÖGLE SÖYLEDİLER O YÜZDEN VAZGEÇTİM BU ETHERNET ÇOGALTICIDAN...
Yok öyle bişey.. Yanlış ya da eksik bilgi var. Sadece dayının modemi fişten çekmemesi lazım,fişten çekmedikten sonra bişey olmaz, kullanabilirisn. Sen direk modemden bağlantıyı alıyorsun, dayının bilgisayarıyla alakan yok ki. Ben şu anda aynı ev içinde iki bilgisayar aynı modemi kullanıyoruz ve sorun yok. Biri kapalıyken diğeri rahatça bağlantı yapabiliyor
ismail_budak
21-03-2007, 12:13
AirTies RT-102 ile bilgisayarınızın USB ya da Ethernet portu üzerinden, ADSL2+ teknolojisiyle 24 Mbps’ye varan hızlarda Internet’e bağlanabilirsiniz. Dilerseniz, USB ve Ethernet portu üzerinden ADSL bağlantınızı iki bilgisayara dağıtabilir, bu sayede Internet bağlantınızı paylaştırarak her iki bilgisayardan da Internet’e aynı anda erişebilirsiniz.BU BİMEKSİN MODEM ÖZELLİKLERİNDE YAZAN YAZI OLUYOMUŞ BU AKŞAM ÜŞENMİCEM BİLGİSAYARI YUKARI ÇIKARIP DENEYECEGİM
Bir çok müşterimde bu uygulamayı kullandım çalışır..
Yapman gereken şu modemin yanındaki bilgisayarı usb den bağlayacaksın, uzak bilgisayarı ethernetten işlem tamamdır Airties (sadece usb olan modemlerden farklı olarak) açtığın anda kendi nete girer bilgisayardan bağlan komutunu beklemez..
Yani modem dayında ise onu usb den bağla senin bulundupun noktayada Cat5 kablo çek ethernetle bağlan sorun yok çalışır..
Arkadaşım modemin arkasındaki iki çıkışla iki ayrı bilgisayarı internete bağlayabilirsin. Dikkat etmen gereken modem neredeyse o bilgisayarın bağlantısını usb den, uzakta olan bilgisayarın bağlantısını ise eternetten vermek. USB den bağlanan bilgisayara kurulum cd si üzerinden doğru yüklemeyi yap yeterli. Şu an biz bu şekilde kullanmaktayız herhangi bir sorun olmadı (3 aydır) yalnız dayın modem elektrik bağlantısını kesmesin yeter. (kendi bilgisayarını kapatabilir) bu konuyla ilgili sorun olursa yardımcı olabilirim. Kolay gelsin..........:alkis:
USB 'den bağlanan bilgisayardaki bağlantı daha yavaştır... En iyi yukardadediğim gibi çoklayıcı(swich) yolu ile bağlantıyı kurmaktır !!
USB 'den bağlanan bilgisayardaki bağlantı daha yavaştır... En iyi yukardadediğim gibi çoklayıcı(swich) yolu ile bağlantıyı kurmaktır !!
Dostum sana yanlış bilgi aktarmışlar o bi hurafe zaten ADSL hattı usb veri transferi kadar hızlı değil ki :(
Bunu en güzel şu şekilde test edersin aynı siteden hem usb bağlantı kurarak hemde ethernet bağlantı kurarak bir download yap bakalım ne fark edecek..
ismail_budak
22-03-2007, 08:16
OLSUN YAVAŞ OLSADA FARKETMEZ ONLAR İNTERNETİ KULLANMIYO GİBİ BİŞEY AYDA 800 MB KULLANMIŞLAR...BİTEK DAYIMIN OGLU OYUN OYNUYO ŞU OYUN SİTELERİNDENYAVAŞLIYACANI SANMIYORUM ÇÜNKÜ BİZİM YANDAKİ KOMŞUDA USB DEN ÇALIŞIYODU...Bİ RAHATSIZLIGI YOKTU
OLSUN YAVAŞ OLSADA FARKETMEZ ONLAR İNTERNETİ KULLANMIYO GİBİ BİŞEY AYDA 800 MB KULLANMIŞLAR...BİTEK DAYIMIN OGLU OYUN OYNUYO ŞU OYUN SİTELERİNDENYAVAŞLIYACANI SANMIYORUM ÇÜNKÜ BİZİM YANDAKİ KOMŞUDA USB DEN ÇALIŞIYODU...Bİ RAHATSIZLIGI YOKTU
Nedir İsmail son durum halledebildin mi ?
ismail_budak
23-03-2007, 08:13
gittim kadıköyden ucuz diye ethernet kablosu aldım metresi 450 krş...40 metre aldım geldim poşetten çıkardım kablodu 2 yerden katlanmıştı kablo neyse bişey olmaz dedim çektim kabloyu aşşaya bayada ugraştım o delikten geçir bu delikten geçir derken indi sonunda kablo...ethernet kartına taktım kabloyu çalışmıyo ag kablosu takılı deil diyo çıldırdım tabi adama etmedigim küfür kalmadı....üşenmedim bilgisasyarı yukarı çıkardım dayımlara kurdum dayımın önceden kullandıgı kısa kablo vardı onu taktım bağlandı ama 1 sn baglanıyo 1 sn düşüyo elimi ethernet kartına degdiriyorum baglanıyo gidiyo bişeyler yapıyo...birde şey oldu dayımı usb den bagladım usb yi tanımadı kurulum cd sinden usb yide tanıttım onda sorun yok çalışıyo dayımınki...ya benim kablo bozuk yada başka bişey...benim kabloda ethernetin 1 ışıgı yanıyodu dayımın eski kısa olan kablosunu takınca 2 ışık yanıyodu...bilmiyorum napacam adam kabloyuda değişmez heralde...
Kabloyu hazırlattırdıktan sonra mutlaka kontrol ettir ama unutma kablonun ucuna soketleri taktıdırdıktan sonra çekersen kabloyu sorun lama olasılığı daha yüksek... kabloyu soketsiz bir şekilde çek ve çekme işlemi bittikten sonra aşağıdaki prosedüre bağlı kalarak soketleri tak veya taktır.
1- Turuncubeyaz
2- Turuncu
3- Yeşilbeyaz
4- Mavi
5- Mavibeyaz
6- Yeşil
7- Kahvebeyaz
8- Kahve
ismail_budak
23-03-2007, 09:46
ben nasıl baglım abi soketi makineyle baglamıyolarmı...aradım adamı getir bakalım dedi...şimdi baktım internet sitesine adamın bana topu 70 dolar oaln kablodan verecekti 40 dolar olan kablodan vermiş cat5 24 w vermiş rengi gri çin malı dandirik yumuşak bişey
İsmail mutlaka evine yakın bir bilgisayarcı yada elektrikci vardır çağır bası versin soketi, aksi takdirde soketlerle çekmeye kalkarsan kabloyu sorun olabilir yine..
Dostum sana yanlış bilgi aktarmışlar o bi hurafe zaten ADSL hattı usb veri transferi kadar hızlı değil ki :(
Bunu en güzel şu şekilde test edersin aynı siteden hem usb bağlantı kurarak hemde ethernet bağlantı kurarak bir download yap bakalım ne fark edecek..
arkadaşın söylediği doğru, usb modemler daha avaş çalışır, ikisini de kurdum, müşterilerimde kullandım, kablo ile bağlanmak daha iyi, senin bahsettiğin hız, flash bellekler falan için geçerli, modemlerde aynı şey olmuyo;)
ismail_budak
24-03-2007, 20:34
2 günlük koşturmaca sonunda internet baglandı ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim...bu arada usb den baglantıda hiçbir sorun yok 2 bilgisayarı yanyana kurdum test ettim 2 side yarım saat boyunca hiç baglantı kopmadı
arkadaşın söylediği doğru, usb modemler daha avaş çalışır, ikisini de kurdum, müşterilerimde kullandım, kablo ile bağlanmak daha iyi, senin bahsettiğin hız, flash bellekler falan için geçerli, modemlerde aynı şey olmuyo;)
Emindim ama caba dedim ve işyerimde vitrinde durun Zoom,Airties,Datron modemlerin üçünüde bağlayıp test ettim, malesef sonuç senin yanıldığın konusunda dostum benim işim bu ve defalarca bağladım denedim bende senin gibi düşünüyordum ama yanılıyorsun dene ve sonuçları analiz et sende aynı fikre ulaşacaksın...
corsaDistorsiyon
25-03-2007, 19:18
gerekli olanlar yazılmış zaten,susuyorum :)
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Opelim.Net