Orijinalini görmek için tıklayınız : Yol bilgisayarı
SuperStar
30-08-2006, 00:48
Herkese merhaba, 2000 model astra CD aracım var ve yol bilgisayarımda (Almanca) yukarıdan aşağıya çizik şeklinde görüntü kayıpları oluştu. Bazen daha iyi bazen bayağı bir eksik gözüküyor. Bu tamir edilebilir mi?
Direksiyonda kornaya basılan bölgede yaklaşık 2 cm lik bir yırtık oluştu. Yapıştırmaya çalıştım bir süre sonra attı. Bunun bir çaresi var mı?
Teşekkürler.
hic kasma gotur servise yapsinlar .. ee biraz pahali olacak ama napalim
arabalarimiz herseyden kiymettli diilmi
KA®ANLIK
30-08-2006, 12:20
Herkese merhaba, 2000 model astra CD aracım var ve yol bilgisayarımda (Almanca) yukarıdan aşağıya çizik şeklinde görüntü kayıpları oluştu. Bazen daha iyi bazen bayağı bir eksik gözüküyor. Bu tamir edilebilir mi?
Direksiyonda kornaya basılan bölgede yaklaşık 2 cm lik bir yırtık oluştu. Yapıştırmaya çalıştım bir süre sonra attı. Bunun bir çaresi var mı?
Teşekkürler.
bu problemi iki şekilde halledilebiliyor.
1. si komple yol bilgisalarının ekranını değiştirmek,
2. si yol bilgisayarının ekranının bir tabakası değiştiriliyordu yanlış hatırlamıyorsam ama tabiki bu sorunun karakteristiğine göre değişir.
Ustalarımız size daha detaylı bilgi verecektir.
Kornaya basılan bölgedeki yırtık acaba airbag in olduğu yerde mi yoksa başka bi yerde mi?
SuperStar
30-08-2006, 15:46
teşekkürler, resmini ekleyeyim direksiyonun
http://www.resimupload.com/resim_upload.asp?url=pictures/1_3758.jpg&ekleyen=.
2002 Den Sonra Astralarin Dİreksİyon Korna Yirtilmasi Olayini ÇÖzdÜler... Ayni Zamanda Yol Bİlgİsayari Bİlgİ Ekrani Sorununu Da ÇÖzdÜler... Benİm Arabamda Sorun Yok Mesela Vede DuyduĞum Kadariyla OlmuyomuŞ... Dİreksİyon Üzerİndekİ ParÇa DeĞİŞecek Bİraz Tuzlu Bİ Fİyati Var... Ayni Şey Bİlgİ Ekrani İÇİnde GeÇerlİ
tansugurler
30-08-2006, 21:51
slm arkadaşım MID yani çoklu fonksiyon göstergesi tamiratı mümkündür 1 yılda garanti verilir ücret olarak da 200 civarı olur
ayrıca korna yerleri içinde onunda çözümü var artık sadece aırbag kapağı üretilti sadece o değişebiliyor onunda fiyatı işçilik dahil 105 ytl dir istersen sök yolla bize halledip geri göndereğim yol bilgisayarı da dahil ok
Slm Aİrbagdekİ Korna Butonu YirtilmiŞ İse Aİrbag İn DiŞ YÜzeyİnİ Bİz DeĞİŞtİrİyoruz GÖrÜŞmek İstersenİz Özel Serwİsİmİz War(0312)278 82 22 İbrahİm Kalkan
imagoodman
15-10-2006, 17:34
slm arkadaşım MID yani çoklu fonksiyon göstergesi tamiratı mümkündür 1 yılda garanti verilir ücret olarak da 200 civarı olur
ayrıca korna yerleri içinde onunda çözümü var artık sadece aırbag kapağı üretilti sadece o değişebiliyor onunda fiyatı işçilik dahil 105 ytl dir istersen sök yolla bize halledip geri göndereğim yol bilgisayarı da dahil ok
ya fıyat konusunda su dıjıtal fonk gosterıcı ıcın arkadaslar 100 ytl dıo bılen arkadaslar yazın artık ne kadara degısıo yada tamır edılıyor.kullanın parmakları:p
MALCOLMX
18-10-2006, 10:53
Arkadaşlar bilen varsa: Yol bilgisayarlarında "speed" ortalama hız demek miydi? Bide en yüksek hızı gösteriyormuydu yol bilgisayarı?
Bende de yol bilgisayarı ekranında bazı kayıplar var. İdare ediyor şimdilik.
Hiç değiştiren var mı? Değiştirmenin güncel fiyatı nedir acaba?:help:
Teşekürler
http://img219.imageshack.us/img219/9480/phto0038wb1.jpg
airbag sorunu böyle çözülüyor
arkadaslar Yol Bilgisayarinda Speed Ort. Hizi Gosteriyo Ama Uzun Yol Yaptigim Halde 100- 120 Arasi Yinede 35km Gosteriyor
bilen Varsa Lutfen Cevap Yazsin
arkadaslar Yol Bilgisayarinda Speed Ort. Hizi Gosteriyo Ama Uzun Yol Yaptigim Halde 100- 120 Arasi Yinede 35km Gosteriyor
bilen Varsa Lutfen Cevap Yazsin
Ortalam hız = Toplam yol / toplam zaman
şimdi bu değişkenlerden biri baya uzun süredir sayılıyor sanırım.
bilgisayarı sıfırlarsanız yeniden saymaya başlar.
yada ortalama hız butonuna basıp hızı sıfırlayın.
Hepsini Sifirlamama Ragmen Oluyor Bu
okifioktay
06-03-2008, 20:26
Speed ortala hızı verir,yaptığın o anki hızı vermez,son 30 km yi baz alarak ortalamasını verir.
salihk263
20-10-2008, 22:46
arkadaşlar bende opel astra cd 2000 model yol bilgisayarı ekranda hücre kayıplırı var, bu konuda bilgisi olanlar teferuatlı yazarsa ..... harika olacak
Teşekkürler.
Bu işlem auto kingde bedava yapılmaktadır. Tabi auto king servisi olan bir kasgonuz varsa
geographer
21-10-2008, 00:22
http://img219.imageshack.us/img219/9480/phto0038wb1.jpg
airbag sorunu böyle çözülüyor
bu kapakların fiyatı nedir acaba bilgi verebilir misiniz? birde orjinal kapak değişince airbag açılıp açılmama sorunu olur mu. teşekkürler.
Bende de yol bilgisayarı ekranında bazı kayıplar var. İdare ediyor şimdilik.
Hiç değiştiren var mı? Değiştirmenin güncel fiyatı nedir acaba?:help:
Teşekürler
arkadaşlar bende opel astra cd 2000 model yol bilgisayarı ekranda hücre kayıplırı var, bu konuda bilgisi olanlar teferuatlı yazarsa ..... harika olacak
Bende de 2000 Astra CD var geçen hafta bi elektronikçiye gösterdim. Ekran sökülüp ayaklar temizlenip bazılarıda yenilendikten sonra düzeliyormuş. 70 ila 100 lira arasında hallolur dedi. Airbag kapağıda nette bi ara 30 Ytl idi. Ve hatta linkte daha ucuz.
http://www.otomaparca.com/index.php?p=show&pid=4421&k_id=0&kn=
bektas_butun
21-10-2008, 18:01
evet airbağ kapakları 25 ytl felan nette. araştır al .sağlam çıakr.
ekran için konuşmak gerekirse; tamiri mümkün. ama çok usta birinin el atması lazım. sorun lehimlerin zamanla atarak temassızlığa yol açması.
ekran ile board arasındaki birleşim yapılan lehimler tazeleniyor.
ben de de vardı. açtım kendim lehimleri tazeledim geçti .ama yaparken yusuf yusuf oldum. çünkü yenisi için en az 1000 ytl diyorlar.
İzmir'de yol bilgisayarının ekranını tamir ettiren hiç üyemiz var mı?
(ya da tavisye edebileceğiniz bir usta ?)
istasyon29
02-11-2008, 10:24
yol bilgisayarı sorunu benim aracımdada vardı.
Konyada bir dosta yaptırdım .
fiyatsa benden 100 ytl aldı..
normalde 120 ye yapıp takıyor yerine..
Şu an gayet guzel çok net ve daha parlak bir ışık veriyor artık..
salihk263
03-11-2008, 20:51
arkadaşlaar opel ostra cd 2000 model yol bigisayarın eksik rakamlar vardı bir tamirciye gösterdim sağolsun yapmaya flaks kablo (zebra kablo) ısı görmüş çıkır çıkır kırıloyor bu zebra koblo denilen parçayı bulabilirsek sorun yok çalışıyor, bu konuda bilgisi yaptırılacak yer irtibat kurulacak telefon varsa lütfen forumda paylaşsın ..... şimdiden ilginize teşekkürler
labirent14
06-11-2008, 02:20
salihk263 aynen sana katılıyorum. Bende kocaeli izmit te bir ustayla görüştüm oda bana film şeridin değişmesi gerektiğini söyledi.
Bu filmde galiba yurtdışından getirtilebiliyormuş. Ama sipariş etme şansım yok ancan tanıdıklar yurt dışına çıkarsa belki getirtebiliriz dedi.
Şayet bu film iletkeni temin edebilirsek ustaya değiştirtip yol bilgisayarımızı sıfır ayarına getirebileceğiz.
Bilenler lütfen paylaşalım...
istasyon29
06-11-2008, 06:54
arkadaşlar.. görüştüğünüz ustaların yeteri kadar tecrübeye sahip olmadıklarını anlıyorum..
bu film şeridi gibi letken bir kablonun olduğu dogru evet. vede çok hassas bir iletken kablo bunu yerinden soupte tekrar montaj yapp iletkenleri biraraya getirmek işin zor kısmı her ustayım diyen başaramıcaktır emin olun.
ama bu şerit kablomuzun değişmesine gerek yok.
Çünkü yapılırken ben bizzat başında bulundum ve seyrettim.
Bu kablomuzun bağlantı noktaları zaman içerisinden ısıdan dolayı gevrediği için birleşme noktalarında açılmalar yaşanıyor ve buda ekranımıza kayıp silik şekilde görüntüleniyor.. bu şerit kablonun üzerindeki film bant sıyrılarak yaklaşık 1cm kadar kesilip atılıyor.. yani kablo Kısalmış oluyor.. ve tekrar yerine montajı gerçekleştiriliyor.. Olay bukadar. bu işlem sonrasında yol bilgisayarımızın aydınlatılmasını saglayan led ampüllerde yenisiyle değişiyor.. sonuç ise mukemmel...!
maliyet ise 120 ytl. işçilik dahil ( aracınızdan sökülüp yerine takılması )
yaptırmak isteyen arkadaşlara duyrulur..
vectracı
06-11-2008, 09:47
kardeş direksiyon kapagı 50 ytl dir ben degiştirdim
emrastra
06-11-2008, 15:40
abiler fi yat çok pahalı tek sadece lehim yapıyor ekranı yeniden üretmiyorki! ben bunu alanyada tanıdık abilere en fazla 20 liraya yaptırırım
istasyon29
06-11-2008, 16:39
parcanın yeni üretilmiş fiyatı zaten ortada arkadaş.
1000-1500ytl civarında...
20 liraya o konsolu söküp takmazlar sanırım... ki sen bide kestirip o lehimi yaptıracaksın.. kağıt parçası kalınlığındaki şerite. Şerit üzerinde en az 10-15 tane yol var hepsi ayrı ayrı birbirlerine lehimlenecek.....! Yani işten anlayan bir UZMAN USTA demek lazım buna...!!! (Elektronikçi)
ve fiyatsa 20 liraya yapılacaksa bu ustanın adresini bizede ver, biz kargo ücretini karşılayalım gidip gelmesiyle bize mal oluşu 30 lira olur ! Valla boyle bir yol varsa bizede goster derim. :(
bende bursadayım arkadaşlar yol bilgisayarı sorunu bendede var ama güvendiğim bir usta yok yol bilgisayarını söküp yollamayıda açıkçası düşünmüyorum bursada olan arkadaşlarım yardımlarını beklerim hele de İnegöl olursa ama bulunda farketmez
| | bK | |
17-11-2008, 21:27
O airbag kapağından bende var bir tane fazladan..
İstersen görüşebiliriz ?
Merabalar, benim merak ettiğim 2000 model astrada yol bilgisayarı varda benim 2001 model astra elegance de nie yol bilgisayarı yok, yada varda benmi bilmiyorum. Sonradan takılıyormu bu acaba?
offf... bu ekrandan çekilen nedir ya? benim ki e kırıldı. filmi kopmuştu takarken ekran kırıldı. bu konuyu tekrar canlandırsak mı?
teyyareci
02-08-2009, 12:11
yol bilgi ekranlarındaki sorunlar için ekranı yollayın garantili olarak uygun fiyata 100-120 arası tamir edelim mesaj atın
merhabalar opel astra ile fronteranın yol bilgisayar ekranları aynı.. izmirde tamiri veya orjinal parcasını internetten nasıl bulabilirim
ankarakazan
13-02-2010, 11:12
merhabalar yolbilgisayarınızdaki ölü piksel durumu benim aracımdada vardı. Burdki konuşmalardan yola çıkarak kendim elektronikci olduğum için filimin lehimlerini ve ışık rengini değişirmek için yolbilgisayarımı açtım. Işıklrını beyaza çevirdim çkda hoş oldu.Fakat filim işine gelince opel bu cihazı siemens firmasına yaptırmış onlarda öyle dandik bir sistem uygulamışlarki likid ekran ve elekronik kart arasında bağlantı sağlayan filim zamanla ısının etkisi ile gevremiş ve bazı yerler kopmuş neyazıkkı düzeltmeye çalıştıkca başka yerler yerlerde koptu ve sonuçta şuan bilgisayar çalışmıyor. Şimdi siz değerli opelim net üyelerine nacizane tavsiyem şuki birkaç ölü pikseli düzeltmek adına kesinlikle cihazınızı olurolmaz birine açtırtmayın. Çünkü orada kullanılan filim bildiğimiz iletkenler gibi havya ile lehimlenecek türden değil fabrika pres baskı ile lehimlemiş çok kılcal ilekenler ve havyayı yaklaştırınca bile eriyor. Yani bu konu ekstra bi uzmanlık ve donanım istiyor. Bu arada benim bilgisayarım 32 pinli. saygılar
bilal55b
15-02-2010, 16:37
benimde aracımdaki ekran neredeyse tamamen silinmişti.
tamir ettirmeye karar verdim. ancak ekran tamamen gittiği gibi lcd ekran köşeside kırıldı.
şimdi çıkma bakıyorum. bulabilrsem taktıracağım.
çıkma ekran konusunda yardımcı olabilecekelr mesaj atabilir.
tavsiyem ekranı yaptırma fikrinden vazgeçin daha da kötü olabiliyor.
ARACIMIN YOL BİLGİSAYAR EKRANINDA BAZI YAZILAR SİLİK VE OKUNMUYORDU ..ARAŞTIRMALAR SONUCUNDA İZMİR 6.SANAYİDE EGE ELEKTRONİKTEKİ USTA 80 TL MASRAFLA SORUNUMU ÇÖZDU VE ORJİNAL GİBİ OLDU... arkadaşlara ustanın tlfnunu verebilirim...
kamuran66
26-02-2010, 21:28
LCD ekranın içi hiç açılmamış ise tamiri koay. Eğer tamir görmüş ise tamiri zor veya imkansız oluyor.
Kayseri ve civarında 80 TL ye tamir edilir.
erdem/astra
27-02-2010, 00:28
Ayni sorun bende de var. 2000 model astra cd 32 pinli yol bilgisayari özellikli yazilar silindi daha önce hiç açilip tamir görmedi istanbul da bunu yaptirabiliceğim bir yer var mi?? Varsa lütfen yardimci olun.. Opel özel servise sordum sifiri 1200tl dedi geçen hafta
xeon_bilis
07-07-2010, 14:25
arkadaşlar an itibari ile benim yol bilgisayarının ince geniş olan filmi kalın chipli filmden tamamen ayrıldı.Dediğiniz gibi ısıdan gevremiş. hangi akıl lcd ekrana flamanlı 2watt lık ampülden 3 tane koyar hala anlamadım. direk olarak ayrılmış filmi tekrar bağlama nasıl yapılbilir. ütü ile preslense yapşırımı ne dersiniz. ve bu konu 4-5 ay uyuyordu, bu süre zarfında başka çözüm bulan varmıdır?
ankarakazan
08-07-2010, 20:22
arkadaşlar an itibari ile benim yol bilgisayarının ince geniş olan filmi kalın chipli filmden tamamen ayrıldı.Dediğiniz gibi ısıdan gevremiş. hangi akıl lcd ekrana flamanlı 2watt lık ampülden 3 tane koyar hala anlamadım. direk olarak ayrılmış filmi tekrar bağlama nasıl yapılbilir. ütü ile preslense yapşırımı ne dersiniz. ve bu konu 4-5 ay uyuyordu, bu süre zarfında başka çözüm bulan varmıdır?
O iletken ısıdan çok çabuk etkileniyor ve eriyor ütüyü yaklaştırmanla erimesi bir olur. Yani Bu iyi bir fikir değil ben 6 aydr bilgisayarsız dolaşıp çıkma arıyordm en sonunda bitane bldum hatta 2009 model bir astradan çıkma bilgisayardı yolbilgisayarım türkçe oldu
xeon_bilis
08-07-2010, 21:03
O iletken ısıdan çok çabuk etkileniyor ve eriyor ütüyü yaklaştırmanla erimesi bir olur. Yani Bu iyi bir fikir değil ben 6 aydr bilgisayarsız dolaşıp çıkma arıyordm en sonunda bitane bldum hatta 2009 model bir astradan çıkma bilgisayardı yolbilgisayarım türkçe oldu
hocam fiyatını öğrenebilirmiyim? birde bu çıkmaların özellikle bol olduğu bir yer var mıdır?
slm arkadaşım MID yani çoklu fonksiyon göstergesi tamiratı mümkündür 1 yılda garanti verilir ücret olarak da 200 civarı olur ............... yol bilgisayarı da dahil ok
Selamlar Tansu Bey, Forumdaki akilci ve objektif katkilarinizda dolayi size tesekkur ederim.
Izmir'de yasiyorum, arada bir Aydin'a gelirim, ne de olsa memleketimiz.
Siz bu MID ekran degisme isini, dediginiz bu fiyata orada cozebiliyor musunuz?
Evet ise, ne gun gelmemi onerirsiniz?
Aslinda cevap Evet gibi ama, Tekrar sormami bagislayin..
bektas_butun
10-07-2010, 16:05
kardeş ben şimdi doğrumu anladım...; ekranı 2009 model bi arabadan alıp benimki ile değiştirsem türkçemi olacak?????
bu türkçe ingilizce olayı ekranda mı bitiyor yani????
ben beyin ile alakalıdır diye düşünüyordum......
Arkadaşlar 97 vectra cd aracımın yol bilgisayarının ekranında kayıplar vardı.Servise gittim servis değişmesi gerektiğini söyledi ve belki inanmayacaksınız ama 1000 tl ücret çıkardı.Daha sonra bildiğiniz bir ''SAAT TAMİRCİSİNİN'' bu işi yaptığını duyup gittim.Usta akşam saat 7de söktü ertesi gün 15'te teslim etti.Ekran kayıpları yok oldu içers,nde bir film varmış onu değiştirdi Serviste deha önce 40 tl verdiğim 5 dakikalık formatlama işlemini yaptı.tamammına 90 tl ücret verdim.Yol bilgisayarım sıfır gibi oldu.
Bu arada bahsettiğim ustanın diğer şehirlerdede bu işi yapan tanıdıkları var alışveriş içinde olduğu.hangi şehirdeyseniz İsteyenler için gidip sorabilirim bulunduğunuz yerde yaptırabileceğiniz biri olup olmadığını.
ankarakazan
11-07-2010, 13:23
hocam fiyatını öğrenebilirmiyim? birde bu çıkmaların özellikle bol olduğu bir yer var mıdır?
ben ankarada ostim yıldız sanayi sitesinde bldm en bol blabileceğiniz yer burası aslında ama brda bile ben 2 tane bulabildim biri 500 dedi biri 400 2. si ile pazarlık yapıp 300 e aldım şansıma çok iyi bir cihz çıktı 2009 model bir arabanın bilgisayarı idi cihazı takar takmaz türkçe oldu beyinle alakalı değilmiş cihazın yeni sürüm olması yetiyor.
Bu arada bahsettiğim ustanın diğer şehirlerdede bu işi yapan tanıdıkları var alışveriş içinde olduğu.hangi şehirdeyseniz İsteyenler için gidip sorabilirim bulunduğunuz yerde yaptırabileceğiniz biri olup olmadığını.
Izmir dekiler lutfen..
merhaba ardakadaşlar
2006 model 1,3 cdti combom var
yol bilgisayarı bu modelde yokmu yoksa benmi açamıyorum kasetçaları var setting tuşuna basıyorum normal teybin özellikleri çıkıyor.varsa nasıl girebilirim o menüye
birde ekrandaki termometre alanında hiçbirşey yok bunu nasıl çözebilirim.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Opelim.Net