PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Arıza ışığı beni Arıza ediyor...

mustafagokay
29-08-2006, 16:08
Arkadaşlar 2004 model Corsa 1.3 Cdti easytronic kullanıcısıyım.

Yaklaşık 2 aydır, devamlı olarak, Trakya otobanını kullandığım için ve haftasonları kilit bir durumda olduğu için arabam ortalama 50 km de bir arıza ışığı yakıyor.Araba yı kapatıp tekrar çalıştırınca ışık sönmüş oluyor ama 50 km içinde tekrarlıyor. ( yani çok ani hızlanıp, ani frenlemelerden sonra olduğunu sanıyorum. )

Şehiriçi trafiğinde gün içinde 20 km lik mesafede çalıştığım için, bide yolların açık olmasından mıdır nedir pek ivmelenme olmadığından sanıyorum bu sorunu yaşamıyorum...

Acaba Easytronic vites olduğu için mi bu sorunu yaşıyorum...

Aynı sorunu yaşayan yada sorunuma verecek cevabı olan arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum...

mtnplus
29-08-2006, 16:19
sanıyorum oksijen sensörü ile ilgili bir sorun o. kirlendiği zaman bende de yapıyordu.

mustafagokay
29-08-2006, 16:24
mtnplus teşekkür ediyorum, sende de sadece ani ivmelenmelerde mi yapıyordu bu sorunu, yani belli bir sorun varsa devamlı yapması gerekmez mi ?

mtnplus
29-08-2006, 16:52
bende ara da sırada yapıyordu kalkıştan sonra filan oluyordu kontağı aç kapa yapınca gidiyordu oksijen sensörünü değiştirdiler bir daha yanmadı arıza ışığı .

not. benimki vectra b benzinli.

tansugurler
30-08-2006, 15:54
dizelde oksijen sensörü yokki

tansugurler
30-08-2006, 15:55
yorum yapmak yanlış olur en iyisi tech 2 cihazı ile servisde kontrol edilmesi gerekir.

bkaraman
30-08-2006, 15:59
bendede 2004 1.3 cdti var benimkide ara sıra trafikte giderken stop ediyor rezil ediyor beni, yeni 30,000 bakımdan çıktı hiçbir sorunu yok mazotlada alakasının olmadığını düşünüyorum tanıdık bp istasyonundan alıyorum anlamıyorum neden böyle yapıyor

corsa_tolga
30-08-2006, 16:01
aynı sorun düz vites olmasına rağmen bende de yapıyor ani manevralarda olması benimde dikkatii çekti koltuğun altında ki soketlerin oynamasından kaynaklandığını solemişlerdi bana hemen hemen birçok corsa kullanıcısı(corsa-c)bundan şikayet ediyor

arifba
30-08-2006, 16:40
aynı sorun düz vites olmasına rağmen bende de yapıyor ani manevralarda olması benimde dikkatii çekti koltuğun altında ki soketlerin oynamasından kaynaklandığını solemişlerdi bana hemen hemen birçok corsa kullanıcısı(corsa-c)bundan şikayet ediyor
bende de aynı sorun var sert bir şekilde çukura falan girince airbag ışığı yanıyor korna falan susuyor..biraz koltuğu kurcalıyınca düzeliyor..

ZGE38
30-08-2006, 16:47
corsa c lere genelde bir sürü sorun var... sorunsuz corsa c görmedim şimdiye kadar

coRSac
31-08-2006, 00:13
Bende corsac 1.3 var aldım alalı arıza lambası sönmedi sürekli yanıyor aracın kontağı 2 konumunda iken sürekli motor ile arıza ışığı yanıyor sönmüyor bende bugün farkketim servisten söylediler anormal oldugu düzgün çalıştığını görmeyince neyin anormal olduğunu anlayamıyorsunuz tabiii...direksiyon kutusu içinde bir seyler yapmak lazım bmw mercedes 5 sene sonra arızayı çözdükleri parçanın değişimi için servise çağırıken opel çözme yolun bile gitmiyor nede olsa satıyor anlayışı var ..

mustafagokay
31-08-2006, 11:47
Zafer Bayramı tatilinden faydalanıp servise gittim, Tech2 ye bağlattım Egzost la ilgili bir problemden kaynaklandığını söyledi, bir daha ışık yanarsa, yanık vaziyette servise gelmemi söyledi.

Çok basit bir işlem olduğunu söyledi...

Bu arada Dizel arabalarda oksijen sensörü var galiba... Servis yetkilisine sorduğumda sorun bundan kaynaklanıyor olabilirmi dediğimde olabilir dedi...

mtnplus
31-08-2006, 13:35
bende de aynı sorun var sert bir şekilde çukura falan girince airbag ışığı yanıyor korna falan susuyor..biraz koltuğu kurcalıyınca düzeliyor..

bende ani çok sert frenlerde korna sustu iki defa başıma geldi bu olay koltukla kornanın ne alakası olabilirki ben sigorta çıktı yada korna fişi çıktı diye düşündüm sonra kendiğilinden düzeldi 1 - 2 gün içinde.

arifba
31-08-2006, 20:59
valla metin abi benimde susuyor sonra geri geliyor:D ben bu hafta servise bi gidicem sorarım sebebini;)

ZGE38
02-09-2006, 09:04
nedir bu corsa c'lerin sorunu yaa.. nedir kullanıcıların çektikleri... Allah'a şükür Astra g....

Spoilt
06-09-2006, 11:12
yaw alalı daha 2 ay oldu corsa konuşmayın böle korkmaya başladım arkadaşlar..

skyeye
06-09-2006, 11:21
corsa c lere genelde bir sürü sorun var... sorunsuz corsa c görmedim şimdiye kadar

Ben şanslılardanım heralde.Pek yumuşak da kullanmamama rağmen şu ana kadar hiç bir sorun çıkarmadı...

runneres
03-10-2006, 11:56
bendede baya süre bu sorun vardı ama en sonunda egr valfini temizleyip arkasındanda yeni bir adaptasyon yapınca hiç bir sorun kalmadı ufak bir detay var yetkili servis dışında yapılan adaptasyonlar pek işe yaramıyor. buda bir gercek.

ZGE38
03-10-2006, 15:58
Ben şanslılardanım heralde.Pek yumuşak da kullanmamama rağmen şu ana kadar hiç bir sorun çıkarmadı...

inşallah bundan sonrada sorun olmaz... güle güle kullan

xenon
03-10-2006, 17:55
bende xenon taktım corsa ma , farları yaktığımda abs lambası 3-4 saniye kadar yanıp sönüyor seyir halindeyken kilometre aniden düşüp kalkıyor.balanslardan dediler balanslarıda uzaklastırdık arabanın beynının önünden hala yapıyor.acayip sogudum xenon muhabbetinden.corsa c kullanıcıları xenon yaptırıpta farlarına böyle bi arızayla karsılasan warmı?:( :( :( :(

navarch
03-10-2006, 18:43
Benim de bi uzun yol esnasında yanmıştı arıza ışığı..140-150 ortalama hızla gidiyordum.tec2 yle muayene ettirdim,oksijen sensörü ya da devresiyle ilgili bi problemdi,yaptırmadan ışığı söndürdüm,4 aydır biniyorum tekrar yanmadı,bi sorun da yok gibi..

spaceghost
03-10-2006, 19:42
zenon taktıran arkadaşım sana bir tavsiyede bulunayım.corsa c lerde elektrik donanımı can bas veri sistemiyle çalışır.bu tesisat ön tampon demiri içindende geciyor. senin araca bu kiti takan arkadaşlarla konuş. yüksek gerilim kablolarını parazit yapmamaları için izole etsinler birdaha olaz bilgin olsun

spaceghost
03-10-2006, 19:46
slm arkadaşlar corsa c Z13DT motorlarında yazılımdan kaynaklanan bir hata var seyir haliinde p1612vep1613 arıza ikazını yakar .bu problem yeni versiyon yüklenerek giderilir. 2 ci problem ise po4oo arızası ve kesiklik nedeni ve araçta stop etme problemi.bununlada ilgili olarak yinee yani yazılım yükleniyor ve egr valfi temizleniyor
3ise esyronik vitesli z13dt ARAÇLARDA İVMELENMENİNN az olması. bunuda cözmek için araçınızın rölannti devrini 900d/dk yükseltilmesi gerek ozaman araçta ki farkı göreceksiniz
saygılarımla

tansugurler
03-10-2006, 22:47
bende xenon taktım corsa ma , farları yaktığımda abs lambası 3-4 saniye kadar yanıp sönüyor seyir halindeyken kilometre aniden düşüp kalkıyor.balanslardan dediler balanslarıda uzaklastırdık arabanın beynının önünden hala yapıyor.acayip sogudum xenon muhabbetinden.corsa c kullanıcıları xenon yaptırıpta farlarına böyle bi arızayla karsılasan warmı?:( :( :( :(slm araç kaç model ve kaç motor cevap yazarsan sana bu konu hakkında bigi veririm arkadaşımm ok
yoksa 1.7 dt mi

xenon
04-10-2006, 03:01
slm araç kaç model ve kaç motor cevap yazarsan sana bu konu hakkında bigi veririm arkadaşımm ok
yoksa 1.7 dt mi

arac corsa c 2005 model 1,3 cdti njoy spor paketli..arkadasım yardımcı olursan cok ii olur.valla soğudum bu xenon muhabbetinden o kadarda masraf yaptım başıma gelene bak;hersey için tesekkürler!

hkn bcr
05-10-2006, 03:04
arkadaşlar ben arabamı alalı 4 ay 2001 corsa clup aldım 20 km sonra arıza ışığı yandı uyanıklar ışığı söndürüp bana yedirmişler hemde tanıdık vasıtasıyla fuzul oto dan aldım özel servise gittim valf çıkışı kurumlanmış dediler150ytl 2gün sonra yine yandı adam busefer cıhazın beyninde yazılım hatası var yazılım yenilenecek dedi benimde beynim döndü adamla papaz olduk ordan boynu bükük ayrıldm sonra kendim araştırma yaptım debimetre dediler hava filitresinin çıkışında 150ytl bunu kendim deyiştim yine hava gazı şimdide egzost sensörü diyorlar bende elletmiyorum buda dreksiyon kutusunun işine benziycek ustalardan şikayetçiyim hepsi löpçü ama arabamı yinede seviyorum

tnng yln
06-10-2006, 02:32
yorum yapmak yanlış olur en iyisi tech 2 cihazı ile servisde kontrol edilmesi gerekir.

KATILIYORUM.. EN IYISI TACK 2 BASKASI YALAN...

haydarman
06-10-2006, 23:17
arkadaşlar, kusura bakmayın, daha yeni araba kullanmaya başladım, Ben de yeni corsa 1.3 cdti easytronic aldım, araba konusunda cahilliğime verin, sizin arıza ışığı dediğiniz şey, akü işaretinin altındaki ünlem işareti mi yoksa? bir de kısa far açık ikaz lambası varmı bu araçta? uzun far için var ama kısa far için yok gibi sanki? teşekkürler....

xenon
07-10-2006, 02:28
slm araç kaç model ve kaç motor cevap yazarsan sana bu konu hakkında bigi veririm arkadaşımm ok
yoksa 1.7 dt mi

arkadasım cevabını bekliyorum...:help: :help: :help:

tnng yln
10-10-2006, 23:30
Merhaba Vallahi Bana Kalirsa Hersey Olabilir Diye Dusunuyorum Aracini En Once Teck 2 Cihazin'da Bakmak Lazim Tansugurler Arkadasimlada Bu Konuda Hem Fikiriz Ne Dersek Yanlis Olur Arkadasim En Yakin Opel Servisinde Bir Kontrol Yapilirsa Daha Rahat Olur.. Hayirli Forumlar