PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ağ oluşturmak için yardım

arifba
13-03-2007, 19:13
Arkadaşlar şimdi bizim evde 2 bilgisayar var ben bunları birbirine bağlayıp diğer bilgisayarında internete girmesini istiyorum
önce bir cross kablo aldım bunların arasında ağ kurdum bilgisayarlar birbirini görüyor bilgi alışverişi yapabiliyorum fakat diğer bilgisayar internete bağlanmıyor bilgisi olan arkadaşlar yardım edebilirmi ne yapmam lazım?

irfan_1
13-03-2007, 20:34
ıp ler ayarlımı?

arifba
13-03-2007, 20:42
evet

Neutral
13-03-2007, 20:49
hub al derim belki daha kolay bi yöntem vardır....

dejaay
13-03-2007, 21:04
Öncelikle Modemin kaç portlu ?eğer tek portlu ise modemdeki usb girişi ile diğer bilgisayarı internete bağlayabilirsin (USB kablosu alırsın bir ucunu bilgisayara diğer ucunu da modeme bağladın mı olur) iki çift portlu ise ethernet kablosu ile modemi bilgisayara bağlayabilirisn.

gokalp
13-03-2007, 21:19
yapmak istediğin çok kolay ve basit şimdi ağbağlantılarıma girp hangi bilgisayar nete bağlanacaksa ondan ev veya küçük iş yeri ağı kur onu seç

ileri-->sonra bu bilgisayar internete bağlanır diğer pclerde bunun üzerinden bağlanırı seç--> ileri sonra ağ bağlantısını seç-->sonra pc tanımı vs yaz ileri ağ adı sonra sonra dosya ve yazıcı paylaşımını aç sonra ileri sonra bu sihirbazı dier pclerde çalıştırmana gerek yok de kapat odansonra 2. pcdende aynı işlemler yanlız seçerken bu pc internete başka bi pc üzerinden bağlanır ı seçiceksin

not: bu işlem interneti başka bir bilgisayar üzerinden paylaşman için eğer 4 portlu bir modeme sahipsen bu işlemlere gerek yok sadece dosya paylaşımında pcler birbirini görmez ise küçük bi işlem yapıcaksın

irfan_1
13-03-2007, 21:24
Öncelikle Modemin kaç portlu ?eğer tek portlu ise modemdeki usb girişi ile diğer bilgisayarı internete bağlayabilirsin (USB kablosu alırsın bir ucunu bilgisayara diğer ucunu da modeme bağladın mı olur) iki çift portlu ise ethernet kablosu ile modemi bilgisayara bağlayabilirisn.

+ ag baglantılarına gir ve ag baglantılarını görüntüleye bak orada görünüyor mu?görünmüyorsa eternet kartını tanıt ve yapılandır.

ıp leri otomatik mi alıyor.öyle ise elle sen ver ip leri ip yerine 10.0.0.1 den başalayarak numara ver.(baglantı yaptıgın bilgisayarın ip lerine bak ona göre nularaları ver.İp noları sadece son bölüm degişik olur.
alt ag maskesini otomatik alır.
vrsayılan ag geçidi 10.0.0.2 , 3, 4 , 5 gibi numara ver
yeglenen dns sunucu da varsayılan ag geçidi ile aynı olacak.
2 bilgisayar ip leri farklı olacak.2 bilgisayarıda elle yapılandır.sadece ip leri degişik olacak diger yerler aynı olacak.Böyle dene..Bu örnektir ama genelde aynıdır ip leri.

Ghostbuster
13-03-2007, 21:25
1. modem takılı olan bilgisayarın locak ip sini ethernet ozelliklerine girip 192.168.0.1 yapıcan
2 2. bilgisayara geçip ip numarasını 192.168.0.5 yapacan
eger windows turkceyse varsayılan ağ geçidini 192.168.0.1 apican alta gecip dns bolumunun sadece ustekini 192.168.0.1 uapican

not : modemin bağlı olduğu bilgisayar da yardımı aç ve bağlatı paylaşım özelliklerini iyice bi oku orada ayrıntılı bilgi alabilirsin ama cros bağlı bilgisayarlar da bağlatı sorunu yasanabilir sana tavsiyem 4 portlu bi modem al eger modemim tek portlu ethernetse 20 ytl ye bi swich al cros kablonu bire bir yaptır 2 tane de kısa kablo yaptır bire bir tun bilgisayarları ve modemi swich e bagla tun ayarları otomatige getir (biraz once bahsettiğim ip olayları) sorun kökten cözülsün.

arifba
13-03-2007, 21:57
arkadaşlar hepinize teşekkür ediyorum bir günlük uğraşmam ve sizin sayenizde oldu...