Orijinalini görmek için tıklayınız : yedek anahtar
selimkocer
28-08-2006, 02:55
arkadaşlar benım astranın yedek anahtarı yok yaptırsam yenısını kaca patlar bilen varmı.yardımcı olursanız sevinirim
yeni yaptıracağın kodlu olmayacağı için çok bir şey tutmaz... Normal anahtarcı bile yapar ben yaptırmıştım...
tansugurler
28-08-2006, 10:20
slm 80 ytl çip içinde geliyor kumanda hariç
Normal Anahtarı 2.5 - 3 ytl ye yapıyorlar.
Astra Maniaa
21-09-2006, 18:10
aynı sorun bende de var uzaktan kumandalı anahtarmı 80 ytl yoksa sadece inmobilizera uyan normal anahtar mı
sanal42 2-3 milyonluk anahatarla sadece kapıyı açarsın inmoblizer sayesinde çalışmaz araba
corsa_tolga
21-09-2006, 19:00
chipsiz olan hiçbir anahtar işine yaramaz servisten sipariş edilio benim bildiğim
Astra Maniaa
21-09-2006, 19:03
chip olayı inmoblizer için mi yoksa uzaktan kumanda mı
corsa_tolga
21-09-2006, 19:05
immobilazer için benim bildiğim kadarıyla
Çok enteresan ama artık immobilizer lı anahtarları da kopyalıyorlar :(
Astra Maniaa
22-09-2006, 16:18
öyle bişey olabilceğini pek sanmıyorum emin misin öyle bişey varsa çok saçma insanlar her an olan anahtarlarınıda kaybedebilirler o zaman ne yapacaklar...
megane'ların kartını bile kopyalamış hırsızlar beee... sen ne diyosun?
arkadas o gun kendime dış kapı anahtarı yaptırmaya gittim yazı aynen şoyle
ev anahtarı (duz) :1.50 ytl
" " (delikli):2.50 ytl
her turlu araba anahtarı:3.00 ytl
Astra Maniaa
23-09-2006, 11:45
o 3 ytllik anahtarı bizde yaptık kapı açıyor ama motoru çalıştırmıyor
IceBreaker
23-09-2006, 17:11
selam arkadaşlar....
aynısorun benim başımada geldi...servise sordum bana
immobilizer lı anahtarları 150 ytl civarı dır demişti. fiyat aralığı o civarda
Astra Maniaa
23-09-2006, 20:20
acaba hem immobilizerlı hemde kumandalı anahatar ne kadar bilen var mı ???
Experience
24-09-2006, 00:02
bilgisayar desteğiyle artık chipli anahtarları kopyalayabilen anahtarcılar da var.Yapabilen anahtarcılar henuz cok yaygınlasmadı ama var malesef
Isparta'daki bir anahtarcının ilanında var. Ayrıca Ankara Praktiker da solda bi anahtarcı var ona gittim dedim. Anahtarı ver makine kabul ederse kopyalarız dedi :)
ahbeabicim
25-09-2006, 22:55
izmir çiğlide opel araştırma ve geliştirme merkezi var ben orda astraya yaptırdım orjinal 120 anahtar+progran yukleme 130 ytl 8 ay once
Bende immo lu anahtarlar yapıldığını biliyorum. Çünkü arkadasım sırf sustalı olsun diye anahtar yaptırdı . Herhangi bir problemide yok gayet iyi çalışıyor.
KA®ANLIK
26-09-2006, 12:11
Praktiker'deki anahtarcı koskocaman bir Yazı yazmıştı immobilizer lı anahtar kopyalanır die.
Ümraniye Carrefour un ylanındaki Praktiker de...
hocam sonra anahtarcı bitanede kendisine yapıp arabayı yürütmesin :) , anahtar işi sakat bence üçe beşe bakmadan serviste yaptırmak lazım derim
Bikaç gün önce ben de Manisa da yetkili servise gidip mevcut anahtarımı sustalıya yaptırmak istediğimi söyledim.Görevli burda yapamadıklarını ve anahtarı daİzmir de bi araştırma merkezine gönderip yaptırdıklarını söyledi.Ayrıca bu işin maliyetinin de 100ytl civarında olduğunu söyledi.Hemen telefonla arayıp bilgi aldı ve malesef Astra G lere yapılamıyomuş dedi.Sağlık olsun dedim çıktım gittim ...
benm aracın yedekanahtarı kayıp geçen gün kadıköy natirlusta bir anahtarcıya sordum immolu 60 ytl dedi yanlız aracın şifre no sunu istiyor bana pek güvenli gelmedi benim araba corsa club 1.2 tek kapı
İzmir'de Egem'e sordum 70 ytl normal anahtar. 170 ytl kumandalı anahtar. Çiğli'deki merkezlerine başvurursanız 1 günde teslim ediyorlarmış. Eğer Bornova'daki plazaya başvurursanız 3 haftayı buluyormuş.
New Astra
21-10-2006, 13:30
gecen bnm arkdsm orjinal sustali anahtarini kaybetmisti servisten 120 ytl civarında bi paraya yenisini siparis vermisti.
burakopel
21-10-2006, 13:31
abicim benim de amcam anahtarcı immobilizer li kumandasız tek anahtar 35 ytl ye yapıor opel grubunun hepsini de yapabilior ben kendime bi tane yaptırdım hatta chip makinasını ilk bizim arabada denedik
selam dostlar, bızım calıbranın yedek anahtarı yoktu aldıgımızda bu yaz 15 mılyona yaptırdık.
hocam sonra anahtarcı bitanede kendisine yapıp arabayı yürütmesin :) , anahtar işi sakat bence üçe beşe bakmadan serviste yaptırmak lazım derim
dostum bende anahtarcıyım biz hırsız degiliz eğer ben senin arabanı almak istesem o anahtara acırım nede olsa bi maliyeti var yeterki kafama koyuyum ama bizim öyle bişeye ihtiyacımız yok olan anahtarcıda yapmaz anladınmı
ayrıca arkadaşlar suanda yapılamayan anahtar diye bişey yok bunu belirtiyim haa ne şekilde yok bizim gibi tam teşkilat sistem alırsan bunu profosyonel bir şekilde yapmaya başlarsan yok ben bu işe sadece oto anahtarları olan işe bir araba parası verdim(arabadan kastım benimkinin sıfırının fiyatı)onun için her türlü anahtar yapılır ama modele göre fiyatlar degişir çünkü piyasada 3 çeşit çip modeli var bu arada da kumandalarda yapılabilir beklerim bir sorununuz olursa yerimiz ankaradadır
tansugurler
31-10-2006, 23:40
izmir çiğlide opel araştırma ve geliştirme merkezi var ben orda astraya yaptırdım orjinal 120 anahtar+progran yukleme 130 ytl 8 ay once slm çok para vermişsin yetkili serviste 80 ytl
reallaz61
02-11-2006, 11:39
Arkadaşlar kayıp olduğu için bende serviste anahtarın yedeğini yaptırdım.
KDV Dahil = 162 YTL
tansugurler
02-11-2006, 12:17
Arkadaşlar kayıp olduğu için bende serviste anahtarın yedeğini yaptırdım.
KDV Dahil = 162 YTL slm kumanda dahilmi buna.
immobilizer'la anahtarları Kayseri'de pazarlığa göre 30-50 YTL civarında kopyalıyorlar. Araç model yada tipi önemli değil.
immobilizer'la anahtarları Kayseri'de pazarlığa göre 30-50 YTL civarında kopyalıyorlar. Araç model yada tipi önemli değil.
yaa demek öyle diyorsun olurmu be hocam sen yanlış akıl almışsın kusura bakmada eger model 2001 üstüne cıkınca fiyat degişir bunun nedenide eski modellerde normal philips marka çip kullanılıyordu buda direk anahtardan kopyalanıyor fakat 2000 son seri ve 2001 model üstü anahtarlara cryto (kripto) dediğimiz çip sistemine dönüldü bunun kodlanması yani yedeğinin ypılması için arabanın beynine girmemiz gerek ve şifrelerini kopyalamamız gerek bu yüzden yapım işlemi 2 3 saat civarı bulmakta ve fiyat ortalama 160 200 lirayı bulmaktadır tabii isterseniz bi servisten fiyat sorusturun.
Ayrıca bu cryto dediğimiz çip türünün kayseride makinası yok servislerde var sadece o yapan anahtarcı arkadaşlarımız ucuz uygun fiyatlı makinalar aldıklarından dolayı sadece belirli model aralıklarını kodlama yapabilirler bilginize...
yaa demek öyle diyorsun olurmu be hocam sen yanlış akıl almışsın kusura bakmada eger model 2001 üstüne cıkınca fiyat degişir bunun nedenide eski modellerde normal philips marka çip kullanılıyordu buda direk anahtardan kopyalanıyor fakat 2000 son seri ve 2001 model üstü anahtarlara cryto (kripto) dediğimiz çip sistemine dönüldü bunun kodlanması yani yedeğinin ypılması için arabanın beynine girmemiz gerek ve şifrelerini kopyalamamız gerek bu yüzden yapım işlemi 2 3 saat civarı bulmakta ve fiyat ortalama 160 200 lirayı bulmaktadır tabii isterseniz bi servisten fiyat sorusturun.
Ayrıca bu cryto dediğimiz çip türünün kayseride makinası yok servislerde var sadece o yapan anahtarcı arkadaşlarımız ucuz uygun fiyatlı makinalar aldıklarından dolayı sadece belirli model aralıklarını kodlama yapabilirler bilginize...
Doğrudur. Bizim kopyalattıklarımız zaten 98 ve 96 model araçlardı. Olabilir.
tamamdır hocam şimdi oldu sen model tip fark etmez deyince ben şey yaptımda
Astra Maniaa
03-11-2006, 22:42
şimdi ben tam olarak astraya sustalı immobilizerli yedek anahtar yaptırmak istiyorum diğer yedek anahtar kayboldu bi fiyat alabilr miyim
şimdi ben tam olarak astraya sustalı immobilizerli yedek anahtar yaptırmak istiyorum diğer yedek anahtar kayboldu bi fiyat alabilr miyim
hocam şimdi senin arabanda alarm varmı öncelikle yoksa yaptırsan dahi üstündeki düğmeler boş olacak yanii bi işe yaramayacak ama eğer alarma varsa onun modülünü kopyalayıp sustalının içindeki modüle çevirtebilirsin fiyat istiyorsun ama gelipte onu pc ye okutmadan makinaya bağlamadan fiyat verilmesi yanlış olur
Astra Maniaa
04-11-2006, 12:13
alarm yok ama kumandalı anahtar işte standart astra anahtarı benim yedekte aynısıydı kayboldu bende yedek yaptırmak istiyorum yaptırmışken sustalı yaptırmak istiyorum ama anahtar kaybolduğundan ne immoblizer chipi nede kumanda chipi var yedek anahtar için ama anahtar kodları duruyo
reallaz61
04-11-2006, 15:36
Alıntı:
slm kumanda dahilmi buna.
evet arkadaşım. Orjinal anahtarı
ben chipten filan bahsetmiyorum kumandanın modelinden bahsediyorum bunlar serisi olan mallardegildir haa eger yedek olarak sadece arabamı calıstırsın dersen 180 200 ü bulur ama eger eski model chipse 50 60 lira anlıyormusun kumandada varsa uygun modeli 300 ü bulur oda
arklar anahtarın chipi kayboldu opel vectra comfort 2001 model nasıl ve nerde yaptırabilirim ve kaclık olurum bi bilen varsa yardımcı olursa sevinirim haa ankaradayım...............
Arklar 85lik oldum 60 cekici ist yolu opana 10 chip 15 iscilik
ben 2000 model astram için düşünmüştüm aynı şeyi.servis biraz pahalı gibi.ama dışarıda uzaktan kumandalı immolu anahtarı 75-80 arasına yapıyorlar.uzaktan kmanda istemezsen 30-40ytl arası yapılıyor.normal anahtarcıda 2-3 ytl ye anahtar yapılır ama sadece kapılar açılır araba çalışmaz.alum immobilizer,çip olmazsa araba çalışmaz.en sağlamı ali osman cebel arkadaşımız dan da fikir alman.anahtarı kaybetmiş zamanında.servise tanesini 150 ytl ye yaptırmış.
Usta ben sadece kumandasını arıyorum,fiyatı nedir?internet ortamında temin edebileceğim sayfalar varmı? yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
teşekkürler..
2001 opel corsa c
slm 80 ytl çip içinde geliyor kumanda hariç
Aynı sorunu ben de yaşıyorum arkadaşlar. Benim de yedek anahtarım kayıp. Şimdi Gedizler'i aradım. Kumandalı anahtar fiyatı 180 YTL.
Eğer anahtar kodlarınız yoksa, ve aracın ilk olarak hangi servisten alındığını bilmiyorsanız +22 YTL daha ödüyorsunuz. Yani toplam 202 YTL maliyeti var. Siparişi verdikten 2/3 gün sonra anahtarınız geliyor. Aracınız 1 saat kadar serviste kalıyor ve yeni anahtarınız aracınıza tanıtılıyor.
Durum bundan ibaret.
karakas44
14-04-2008, 18:03
Arkadaşlar aracım Corsa C 2003 Model,Benimde yedek anahtar kayıp. istanbulda özellikle Beşiktaş tarafında uygun fiyata nerede yaptırabilirim acaba ?
kagan0404
05-04-2009, 15:43
arkadaşlar, erzurumda opel servisinde 180 ytl orjinal sipariş veriyorlar,
kartal praktiker dede var aynısı anahtarcı komple anahtar yapıyor bildiğim kadarıyla 70-80 tl civarında sıfır anahtarın oluyor ayrıca düğmeleri yıpranmış anahtarlar için sadce düğme bile var ben aldım değiştirdim süper oldu gıcır gıcır........
arkadaşlar ben anahtarcı ve çilingirciyim size immobilizer konusunda her marka otomobil için yardımcı olurum anahtarınız kaybolmuş olsa dahi iletişim www.garantianahtar.net (http://www.garantianahtar.net) adresinden iletişim kurabilirsiniz
Slmm ben anahtarcıyım immobilizer konusunda sizlere yardımcı olurum kayıp oto anahtarları dahi olsa bi çok otomobili orjinal anahtarları ile kopyalama yapabiliyoruz yapılmayan megane laguna dahil www.garantianahtar.net (http://www.garantianahtar.net) adresinden iletişim kurabilirsiniz saygılar
tekrar slm bazı arkadaşların yazdıklarını atlamıştım tam metni okuyunca anahtarcının arabayı yürütmesin gibi bi konu oluşmuş bahsi bile kötü anahtacılık saygın bir meslektir saygılarımla....
alikuscu
09-09-2009, 12:49
evet immobilayzer kopyalanıyor
bir ay önce Eskişehir alpatada sormuştum kumandalı 250 tl,kumandasız 150 tl
zafzaf00
10-09-2009, 10:28
şunuda atlamayalım eğer kaskonuz varsa ve Allah korusun aracınız çalınırsa kasko 2 anahtarıda istiyor. bu durumda yapılan anahtarları kasko kabul etmez haliyle:) Samet bu konuda tecrüben varmı. bu durumda olanlar ne yapabilir. Tahminimce kayıp anahtarı servise bildirip beyni ve yeni anahtarı tekrar kodlamalılar. bu konu çok önemli yoksa aracın ödemede muafiyet yapıyorlar sanırım. poliçede arabada tekrar okumam lazım yada bilen biri paylaşsın burada...
zafzaf00
17-09-2009, 11:23
oooo samet askerdeymiş... yeni gördüm:)hayırlı tezkereler. fırasatın olursa yazarsın...
immobilizer Anatar (http://www.otomobilanahtari.com) Sınıf Sınıftır Arkadaşlar, Kısaca Bilgi Vermek Gerekirse, Bazı Anahtarlar Araç Gelmedende Makinadan Direk Kopyanabiliyor bunlar 40 ila 50 T.L bazı Araçlarda ise Özellikle Opel Astra H - Vectra C ve Corsa D Modellerinde 46 Cripto Philips Yazılım olduğundan Dolayı Anahtar Araca Makina Bağlanarak Programlanır. Bu Yüzden Diğerlerinden biraz Pahalıdır. Umarım Yararlı olmuştur.
Ankara'da uzaktan kumandasızı 60, Uzakdan kumandalı olanını 150 Tl. ye yapıyorlar
kaskonuz varsa yedek anahtarım kayboldu diye tutanak tutturun polısden daha sonra kaskonuz sıze yenı 2 anahtar versin..
kaskonuz varsa yedek anahtarım kayboldu diye tutanak tutturun polısden daha sonra kaskonuz sıze yenı 2 anahtar versin..
bazı kaskolar kaybolan anahtarı karşılamıyorr dün anahtarımı kaybettim malesef kosko şirketimle görüştüm kabul etmiyorlarmış illa anahtarın çalınması gerekiyormuş.
Bende opel servise gittim yaklaşık olarak kumandalı anahtarın fiyatı 210 TL. sustalı yaptırırsan 10-15 tl daha fazla verirsin dediler. anahtar geldiğinde serviste yaklaşık 30 dk gibi bir araca anahtar tanıtımı yapacaklar 10-15 tl de öyle :D anahtar kaybolmanın maliyeti bana 240-250 TL yi buluyor. Anlamadığım şey şu neden kasko yaparız aracımızı kasko yaptırırken çok dikkat etmek lazım ..
onur0661
29-09-2010, 14:12
ayrıca arkadaşlar suanda yapılamayan anahtar diye bişey yok bunu belirtiyim haa ne şekilde yok bizim gibi tam teşkilat sistem alırsan bunu profosyonel bir şekilde yapmaya başlarsan yok ben bu işe sadece oto anahtarları olan işe bir araba parası verdim(arabadan kastım benimkinin sıfırının fiyatı)onun için her türlü anahtar yapılır ama modele göre fiyatlar degişir çünkü piyasada 3 çeşit çip modeli var bu arada da kumandalarda yapılabilir beklerim bir sorununuz olursa yerimiz ankaradadır
ankarada nerdesınız?
meridian
29-09-2010, 15:53
Benim vectra b icin sordum yedek anahtarım chipli kumanda klonlayacak toplamda 180 tl fiyat verdiler bu fiyata sustalı anahtarlı cok kaliteli alarm alınabılır
bursacilingir
30-10-2010, 10:26
[QUOTE=selimkocer;14260]arkadaşlar benım astranın yedek anahtarı yok yaptırsam yenısını kaca patlar bilen varmı.yardımcı olursanız sevinirim[/QUOT 2005-2009 modeller için 180 tl 1998-2005 modeller için 165tl-(orjinal kumandalı) bursacilingir@hotmail.com ekleyebilirsiniz
bursacilingir
30-10-2010, 10:38
bilgisayar desteğiyle artık chipli anahtarları kopyalayabilen anahtarcılar da var.Yapabilen anahtarcılar henuz cok yaygınlasmadı ama var malesef
malesef derken :confused: biz her önümüze gelene anahtar yapmıyoruz ancak ruhsat sahibi ,ruhsat ve nüfus cüzdanı ile bizlere başvurduğu taktirde yapabiliyoruz
bursacilingir
30-10-2010, 10:50
Benim vectra b icin sordum yedek anahtarım chipli kumanda klonlayacak toplamda 180 tl fiyat verdiler bu fiyata sustalı anahtarlı cok kaliteli alarm alınabılır
haklısınız o fiyata çok kaliteli sustalı anahtarlı bir alarm alınabilir fakat minicik bir sorun var o anahtar aracı çalıştırmaz size kısa bir bilgi veriyim immobilizer sistemli arabaların içinde transponder denilen chipler bulunur.Chip ile immobilizer beyni,birbirlerini tanıyacak yapıdadırlar.Anahtar kontağa sokulduktan sonra anten transponder'ı okur ve bu bilgiyi immobilizer beynine gönderir.İmmobilizer beyni chip teki bilgiyi onaylayarak araç beynine gönderir.Araç beynide benzinli arabalarda ateşlemeyi,dizel arabalardada mazot pompasını devreye sokarak aracı çalıştırır.Bu sebeple düz kontak immobilizer li arabalarda işe yaramaz.Sanırım aklınızdaki soru işaretleri bir nebzede olsa kalkmıştır.
Fizyokrat344
30-10-2010, 14:09
2004 astra H esssentia araç uzaktan kumandalı (immobolzer yok bilirsiniz) yedek anahtar kaça mal olur _?
bursacilingir
30-10-2010, 18:42
2004 astra H esssentia araç uzaktan kumandalı (immobolzer yok bilirsiniz) yedek anahtar kaça mal olur _?
Aracınız immobilizerli sisteme sahip.Kumandalı anahtarı 165TL Kumandasız 80 tl
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Opelim.Net