Orijinalini görmek için tıklayınız : 1.7 Corsama Chip yaptırdım!!!
slamdunk21
01-03-2007, 21:56
Arkadaşlar Bildiğiniz üzere 1.7 Dti 75 bg haldeyken mehmet ustanın yanına gittim.Sağolsun çok ama çok yardımcı oldu ve saatlerce benim aracımla uğraştı.Kendisine sonsuz teşekkürlerimi iletmek isterim.
Saatler süren uğraşları sonucu Motoru sağlamlaştırdı , carbon clean yaptı.Ardından araca seri programlama uyguladı. Aracım dynoya çıktığında 105 bg gücünde olduğunu gördük.Bu demek oluyorki +30 bg alındı.
Aracımı şuan sanki başka bi araba almış gibi sürüyorum.Daha alışamadım.İnanın bana öyle bi çekiş ve hız elde ettik ki anlatamam.Araç sanki oktan fırlayan yay gibi oldu.
Mehmet usta sağolsun bu işte epeyi bi profesyonel ve aklımda kalabilecek bütün soru işaretlerini açıklığa kavuşturdu.
Dimsporta teşekkürler.:)
slamdunk21
01-03-2007, 22:20
Çok teşekkür ederim
Süper verim daha ne diyeyim keske 1.3 lerden de alsak okadar da bizde yaptırsak.Şimdi senin aracın turbo basıncıda artmıstır birde blow of taktırırsan süper olur ,kaça mal oldu?
slamdunk21
01-03-2007, 22:29
Turbo basıncı arttıda.maliyetleri mehmet ustaya danışsanız iyi olur.
Mehmet Gazihan
01-03-2007, 22:46
Abartma slam yahu..Normal chipledik arabayı işte..wastgate i düğmeden iptal etmek iyi fikirdi ama (:
1.3 ler için sıkı çalışıyorum corsac inan neticeye inanamıyacaksın..
slamdunk21
01-03-2007, 22:49
Hayırlısı usta artık onlarıda görücez.Çuff Çuffuda icat edebilirsen deme keyfimize:)
istanbool
01-03-2007, 22:53
usta sen ısı bılıyorsun
Abartma slam yahu..Normal chipledik arabayı işte..wastgate i düğmeden iptal etmek iyi fikirdi ama (:
1.3 ler için sıkı çalışıyorum corsac inan neticeye inanamıyacaksın..
Çalışmlarını 4 gözle bekliyoruzda bu sırada motorda sağlam kalacak sekilde olsun.
Mehmet Gazihan
01-03-2007, 23:53
Çalışmlarını 4 gözle bekliyoruzda bu sırada motorda sağlam kalacak sekilde olsun.
(: tabiki..Motoru gözden çıkarsak 120 hp dünden hazır zaten..
hayırlı olsun arkadaşım güzel günlere...
.wastgate i düğmeden iptal etmek iyi fikirdi ama (:
nedir bu ? ne işe yarıyor? merak ettim :)
usta yine döktürmüşşsünn!arkadaşım sanada hayırlı olsun!alem program görsün!75 hp den 30 hp alıyoo!hemde zorlamadan!
Mehmet Gazihan
02-03-2007, 00:10
hayırlı olsun arkadaşım güzel günlere...
nedir bu ? ne işe yarıyor? merak ettim :)
Anlatayım..
Pnomatik Turbo kontrol valfi (wastgate) in kumandasını bir hava borusu ve elektrikli bir valfle istediğimizde devreden çıkartıyoruz..Bu devreden çıkartma işlemi turboyu tam kapasite hava basmaya zorluyor..Sonuç 2 bin devirden itibaren 1.6 bar basınç..kalkışlarda aracı gerçekten çıldırtıyor..120-140 dan sonra tekrar devreye sokuyoruz sistemi..Yoksa arıza ışığı yakıyor (:
Mehmet Gazihan
02-03-2007, 00:12
Hasan arabayı hazırla yakında seninkinede başlıyoruz..(:
araç emir ve görüşlerine hazırdır ustaa:)
Hasang prototip olur bizdede seri imalata geçersin ..:)
Mehmet Gazihan
02-03-2007, 00:49
Hasang prototip olur bizdede seri imalata geçersin ..:)
puahhaahahahaa........
Bizim su 1.2 lerede bir formul bulalım mehmet usta ya varsa bir formul hemen ayarlıyalım.. :)
SERKAN_61
02-03-2007, 01:26
Bizim su 1.2 lerede bir formul bulalım mehmet usta ya :)bazukaa ben buldum abi motor değişecez başka yolu yokk:)
bazukaa ben buldum abi motor değişecez başka yolu yokk:)Sorma ya en sonunda o olucak mehmet usta bir formul cıkartır umarım.yoksa zaten aracı satıcam =)
slamdunk21
02-03-2007, 08:55
İlginiz ve görüşleriniz için teşekkür ederim
Hasang prototip olur bizdede seri imalata geçersin ..:):)
çok ii verim alınmış çok ii bence. acaba 1.3cdti lara takacağınız chip in ne kadar + olur ve motora herhangi bir zararı olur mu?
:alkis::alkis::alkis:sadece alkışlıyorum mehmet usta
istanbool
03-03-2007, 13:38
mehmet usta on numara bır ustadır baska bırsey soyleyememm
Mehmet Usta
1,6 Merivalar için ne önerirsiniz?
2 sorum olacak.
1) mehmet usta nerde? yanına nasıl gidebilirim?
2) bu olay kaça maloldu?
Mehmet Gazihan
03-03-2007, 17:32
çok ii verim alınmış çok ii bence. acaba 1.3cdti lara takacağınız chip in ne kadar + olur ve motora herhangi bir zararı olur mu?
1.3 lerde 100 Hp eşiğini geçmeyi planlıyorum..Daha önemlisi devir yükseldikçe azalan torku sabit tutmak...Motora zararı olmayacak kesinlikle..Sadece yağ değişim peryodunuzu 10 bin km ye düşürmeniz gerekebilir..
Mehmet Gazihan
03-03-2007, 17:35
Mehmet Usta
1,6 Merivalar için ne önerirsiniz?
Meriva modifikasyon için yanlış araba gibi..Ama illede üstüne gideceğim diyorsanız filtre ve eksozla başlayın derim..Ardından Bulabilirseniz dereceli eksantrik ve chip takviyesi ile 20 hp den fazla güç elde edersiniz..
Ben süspansiyon,jant,lastik,Body kit le ilgilenmiyorum..Sadece Motor modifikasyonu..
Mehmet Gazihan
03-03-2007, 17:37
2 sorum olacak.
1) mehmet usta nerde? yanına nasıl gidebilirim?
2) bu olay kaça maloldu?
Merhaba..
Ben İstanbul Anadolu yakasındayım.
corsa_fb
03-03-2007, 18:17
corsa C 1.4i ecotech motora chip yapabilio musunuz ? ortalama ne kadar güç alırım ? benzin yakışı ne kadar fark eder ? motora ne kadar zararı olur ? çok soru sordum ama :D şimdiden sagol
1.3 lerde 100 Hp eşiğini geçmeyi planlıyorum..Daha önemlisi devir yükseldikçe azalan torku sabit tutmak...Motora zararı olmayacak kesinlikle..Sadece yağ değişim peryodunuzu 10 bin km ye düşürmeniz gerekebilir..
hmm anladım. ama benim 1.3 75 hp olanlardan 90 hplik 6 vitesli değil. fark olur mu? alacağımız perf. karşısında 10000de yağ değişimi çok da önemli değil :D
Bu dediğin rakamlar corsa 70 bg mi yoksa 90 bg lik 1.3 için mi?
Mehmet Gazihan
11-03-2007, 03:20
70 Hp lik yav..
70 Hp lik yav..
Hocam bekliyoruz bir de maliyeti ne oluyor bu işin..Blow oftan ses gelmedi var mı bi gelişme.
Mehmet Gazihan
12-03-2007, 00:03
Hocam bekliyoruz bir de maliyeti ne oluyor bu işin..Blow oftan ses gelmedi var mı bi gelişme.
Maliyet konusu için henüz erken..Blowoff da bi takım teknik problemler var..en yakın zamanda çözeceğim..
Ok.slamdunk arkadasımız keske video falan koysa .110 hp nasıl gidiyor bir görsek. ...
ben bu işi sevdim nedense birden bire:)
yhaa işin dogrusu benimde aklıma girmeye başladı bu iş yavaştan yavaştan ama hayırlısı:):)
Mehmet Gazihan
12-03-2007, 11:16
(:
slamdunk21
12-03-2007, 20:51
Video koyamam çünkü cep telefonu çekimleri berbat oluyor.video cameramda yok.
Sağlık olsun ..ne diyeyim..
L.O.S.T.
13-03-2007, 23:44
hayırlı olsun
CrazyTuning
23-03-2007, 17:31
arkadaşım hayırlı olsun ve ustam seninde ellerine sağlık
SN168-gsi
23-03-2007, 19:27
usta yaw bnm arabaya da bulsaydın da para yurtdışına gitmeseydı :)
sevmektenyana
24-03-2007, 15:26
selam mehmet ustam..Arkadasım hayırlı olsun bende yeni 1.7 kervanına katılanlardanım ama bursadayım vakit bulunca ilk işim mehmet ustanın yanına gitmek olacak sanırım :D
Mehmet Gazihan
26-03-2007, 21:39
Gel Gel..(:
mehmet yakarım o dükkanı bende cihp mip bişiyler istiyom 15 hp yeter ara bul abicim ben anlamam yap artık bişiyler yaw kıskanmaya başladım satırmayın bana twinportumu
Mehmet Gazihan
28-03-2007, 01:19
:kop:
BY_Corsa
29-03-2007, 00:42
Hayırlı işler ne diyelim :) dizel corsamız yokki gidelim Mehmet Ustaya :D Bir tane vardı, o da pert oldu gitti, albea aldık yerine,hiç tad vermedi corsadan sonra
tnng yln
29-03-2007, 21:38
hayırlıolsun kardes
karakas44
03-04-2007, 15:57
Yawww bu işlem kaça maloluyor,bende merak saldım.Benim arabada 1.7 DTI,yeni aldım,ilk arabam :) ,İşlem tam olarak nedir ? Chip tuning'mi,programlama mı yoksa her ikisidemi :) , Cehaletimi mazur görün ne olur....
slamdunk21
10-04-2007, 00:22
Herkese düşüncelerini belirttiği için çok teşekkür ederim.
arkadaşım videolar bayağı iyi bende de bu modelden var 5 kapısı... bu araba ya tuning yapmadan standart donanımında 160 ı geçmek mümkünmü?
1.7 dti ın 5 kapısı var ama sanırım TÜRKİYE de 5 adet olması gerek
160 ı gecmek derken 1.3 gecmiyormuki:eek:
slm dostlar.bu mehmet usta meselesi dünyayı sardı.heyy mehmet usta 2000 model 1.6 astra g aracım var.x motor 100 bg.şimdi sana gelsek ne kadar bi güc ekleyebilirsin chip olayı ile.bide bu işlem maaliyeti ve yakıt sartışı ne düzeydedir.cvp bekliyom.hiç üşenmeden gelirim istanbula valla
evet 5 tane var ondan türkiye de bende opel genel müdürü torbalıdayken onun eşinden aldım arabayı ...
BabyFaceM
24-04-2007, 15:32
1.3 de olmuyomu? bıde fıyat olarak yaklasık bı rakam versenızzzde herkes hesabını bılsee
Göremeyenler İçin Tekrardan Videolar ;)
http://www.youtube.com/watch?v=Lei0nSnLWEA
http://www.youtube.com/watch?v=0l5joK1fl-s
Mehmet Gazihan
24-04-2007, 18:15
Benzinli araç sahipleri benden çok bişey beklemesinler..Dizel o kadar çok meşgul ediyorki beni benzinliye ayıracak zamanım yok..1.3 lerede süper bi harita tutturdum..araç gerçekten ilginç bir performans sergiliyor..
Alper burdadamı buldun abi beni..(:
Benzinli araç sahipleri benden çok bişey beklemesinler..Dizel o kadar çok meşgul ediyorki beni benzinliye ayıracak zamanım yok..1.3 lerede süper bi harita tutturdum..araç gerçekten ilginç bir performans sergiliyor..
Alper burdadamı buldun abi beni..(:
Hiç Kaçırırmıyım Seni Mehmet :kop: Yeni Projeler Şoyle;
1-Daha Buyuk Bir İntercooller
2-Cooller İçin Tampon Modifiyesi
3-Chip Tunink
4-Switchli WasteGate Olayı Nası ? :D:D
Mehmet Gazihan
26-04-2007, 13:27
Öreniyon bu işi..Caddede subaru tokatlıyan 1.7 Corsa duyan olursa o benim..(:
Temizlikten Sonra AraBa Kendine Geldi Uçuyoruz Şuan Mehmet Ellerin Dert Görmesin ;);)
mehmet abi
hani yok tu elinde 1.3 haritasi:mad:
kandırıyon mu yok sa beni, bak gelmiyim simdi yanina :), cuf cuf...
alpervectra-B
30-04-2007, 21:03
güzel bi güç elde edilmiş gerçekten.105 hp gayet güzel rakkamlar.tek kafama takılan basıncı nasıl 1.6 lara çıkardığınız 1.6 basınca corsanın pistonları dayanıyormu yaw.normal basıncı bildiğim 0,6 0,8 civarları.anlık olarakmı görüyosunuz merak ettim gerçekten gerçi fazla devir bandı olmadığı için dayanması mümkün ama bi açıklarsanız merak ettim yaw.
alpervectra-B
30-04-2007, 21:07
Hiç Kaçırırmıyım Seni Mehmet :kop: Yeni Projeler Şoyle;
1-Daha Buyuk Bir İntercooller
2-Cooller İçin Tampon Modifiyesi
3-Chip Tunink
4-Switchli WasteGate Olayı Nası ? :D:D
büyük intercoolerı pek tavsiye etmiyorum coolerın litre hacmi büyüğüceği için gerisinde daha geç dolan bi turboya neden olucak.zaten dizelin devir bandı çok kısa olduğu için bence verim alamazsın.1950lerde dolan turbo artacak litre büyüklüğüne göre daha üst devirlere çıkıcak buda alt devirlerin iyice ölmesi demek.ama tabi görünüş olarak güzel olur ama ??
Usta 1.3 den ses var mı ? ne oldu harita falan kac bg desin şimdilik :)
büyük intercoolerı pek tavsiye etmiyorum coolerın litre hacmi büyüğüceği için gerisinde daha geç dolan bi turboya neden olucak.zaten dizelin devir bandı çok kısa olduğu için bence verim alamazsın.1950lerde dolan turbo artacak litre büyüklüğüne göre daha üst devirlere çıkıcak buda alt devirlerin iyice ölmesi demek.ama tabi görünüş olarak güzel olur ama ??
Aslında Bnmde Aklıma Takılan Bir Sorun bu Collerı buyutunce Turbonun buna tepkisi ne olur.belkide chipleyip turbo basıncını 1,5 bar seviyesine getirdigimiz zaman olabilir.
bak guzel sorular sorulmus??:confused:
Mehmet Gazihan
01-05-2007, 23:35
güzel bi güç elde edilmiş gerçekten.105 hp gayet güzel rakkamlar.tek kafama takılan basıncı nasıl 1.6 lara çıkardığınız 1.6 basınca corsanın pistonları dayanıyormu yaw.normal basıncı bildiğim 0,6 0,8 civarları.anlık olarakmı görüyosunuz merak ettim gerçekten gerçi fazla devir bandı olmadığı için dayanması mümkün ama bi açıklarsanız merak ettim yaw.
Püskürtme miktarı artıyor..Yanma daha şiddetli oluyor..Daha şiddetli yanma sonucu eksoz gazı debisi yükseliyor..Buda daha fazla turbo devri demek..Normalde wasgate iptalken 1.1 de sabit basabilen turbo..Chipden sonra 1.6 da sabit basabiliyor..Bu motor ISUZU nerde görülmüş piston bozduğu..! 55bin km oldu kendi aracımız 122 Hp de devam ediyor..1500 rpm de turbo peak e başlıyor..
Mehmet Gazihan
01-05-2007, 23:38
Usta 1.3 den ses var mı ? ne oldu harita falan kac bg desin şimdilik :)
aslında harita hazır..denemek için bir araba lazım..Bizim Combo şu an 98 Hp ve hiç düşünmeden yokuş yukarı 170 kmh yapabiliyor..dilovası rampasında 200 kmh gördüm..Bide corsaya yüklesek gerçekten deli gidecek..
alpervectra-B
01-05-2007, 23:48
tamam turboyu alt devire çekmek mümkün ama bu sefer üst devirleri öldürür diye düşünüyorum.ve 122 hp olan aracınız ney merak ettim.ve bunu ölçen dyno hangi dyno gerçekten çok iliginç rakkamlar yaw kötülemek için söylemiyorm ama bizde polo var sırf bi ara draglara katıldı 105 lik yazılımı yükledik maximum oda std ı75 günlük kullanımdada 92 lik yazılım mevcut olan araç oda arabayı hemen stop etmemen vs gibi şeyler gerekiyo çok fazla yağlanmaya ihityaç duyduğu için sakıncalı yani 122 çok ciddi bi rakkam.hangi dyno ölçtü bunu merak ettim gerçekten.
alpervectra-B
01-05-2007, 23:55
mesela buda bizim corsamız 200ü görüo gayet güzel ama bahsettiğiniz güçler yok 92 hp gücü var şuan.hard yazılım yapıldığında 100 olabilio max.oda sağlıklı değil pek.bu arada araç cdti corsa.devir bandı bittiği için bu kadar gidiyo deviri biraz daha açmamız mümkün ama araba için pek hayırlı bir iş değil.map ten gördüğümüz.
http://img130.imageshack.us/img130/6578/dsc00589tx1.jpg (http://imageshack.us)
alpervectra-B
01-05-2007, 23:58
Aslında Bnmde Aklıma Takılan Bir Sorun bu Collerı buyutunce Turbonun buna tepkisi ne olur.belkide chipleyip turbo basıncını 1,5 bar seviyesine getirdigimiz zaman olabilir.
bence std turbo ile pek girme o işlere;)hiç gerek yok pişman olmak var işin ucunda.
alpervectra-B
02-05-2007, 00:03
piston için biişey diyemem pek çünkü dizel araçların blokları sağlam oluyo gerçekten.piston eritmeyeebilir ama oladabilir çünkü fazla basınçta hararette oynamalar oluyo ve motorun egt si yükseliyo.o yüzden ben pek tavsiye etmiyorum şahsen.ne kadar varsa okadar basmayı.ama tabi herkesin kendine göre bi bildiği vardır sizinde öyle.şahsen ben corsayı 100 lük yazılımı yükledimde arabanın karakteri değişiyo ama biraz gazla bol bol şöyle arabanın dengesizleştiğini anlıyosun.rolantide biraz turboyu yağlatmak gerek yoksa sıkıntılı turbo nun ömrü 100bin km ise 50 bine düştünü hissettiriyo.çünkü kapasitesi vs si belli.
Mehmet Gazihan
02-05-2007, 00:19
İntercooler litre hacmi büyüdüğünde evet dolma süresi uzayacaktır ama bu uzamayı hissedebilirmisiniz bilemem (:
Mehmet Gazihan
02-05-2007, 00:40
tamam turboyu alt devire çekmek mümkün ama bu sefer üst devirleri öldürür diye düşünüyorum.ve 122 hp olan aracınız ney merak ettim.ve bunu ölçen dyno hangi dyno gerçekten çok iliginç rakkamlar yaw kötülemek için söylemiyorm ama bizde polo var sırf bi ara draglara katıldı 105 lik yazılımı yükledik maximum oda std ı75 günlük kullanımdada 92 lik yazılım mevcut olan araç oda arabayı hemen stop etmemen vs gibi şeyler gerekiyo çok fazla yağlanmaya ihityaç duyduğu için sakıncalı yani 122 çok ciddi bi rakkam.hangi dyno ölçtü bunu merak ettim gerçekten.
122 yi söyleyen dyno paşaoğlu..ve tork için 245 Nm diyor..Ama ben güvenilir olduğu söylensede pek güvenmiyorum..Bizim Dynomuz BOSCH FLA 203 ve 118 Hp geliyor..Torkada 270 Nm çıkartıyor..ben kendi dyno ma güveniyorum..fabrika çıkışlı araçları bağlıyoruz ve güçleri tam çıkıyor..Evet aşırı yüklenmelerde motora bir bebekmiş gibi bakmak gerekiyor..NE kadar fazla koruyucu bakım o kadar fazla motor ömrü..
Mehmet Gazihan
02-05-2007, 00:45
O Koyduğun kadran çekimi araç ya liftde yada diagnoz cihazı ile gösterge kontrolü yapılırken çekilmiş...Bu şekilde hiçbiryere varamazsın..
alpervectra-B
02-05-2007, 00:48
hangi araba bu yarın savaş abinin yanındayım zaten bütün gün bi grafiğe bakmış olurum inişler çıkışlar nasıl belki bizede yardımcı olur sizin grafiğiniz karşılaştırıyım bilgisayarda kayıtlı savaş abinin dynoda.yok ordada sorun olmaz pek dyno geçen 320d ye chipten önce ölçtük 160 verdi chip yapıldı ölçüldü.hard ile 210 günlük kullanım ile 192 verdi.yani hesaplanan değerler.o dynoda sorun olmaz gönlünüz rahat olsun;)
Mehmet Gazihan
02-05-2007, 00:51
piston için biişey diyemem pek çünkü dizel araçların blokları sağlam oluyo gerçekten.piston eritmeyeebilir ama oladabilir çünkü fazla basınçta hararette oynamalar oluyo ve motorun egt si yükseliyo.o yüzden ben pek tavsiye etmiyorum şahsen.ne kadar varsa okadar basmayı.ama tabi herkesin kendine göre bi bildiği vardır sizinde öyle.şahsen ben corsayı 100 lük yazılımı yükledimde arabanın karakteri değişiyo ama biraz gazla bol bol şöyle arabanın dengesizleştiğini anlıyosun.rolantide biraz turboyu yağlatmak gerek yoksa sıkıntılı turbo nun ömrü 100bin km ise 50 bine düştünü hissettiriyo.çünkü kapasitesi vs si belli.
boluya giderken 200-210 la yaklaşık 40-45 dakika yol gittim..dönerken bir o kadar daha abandım..motorda en ufak bir sarsıntılı çalışma bile göremezsin..1.7 Dti motoru kadar sağlam motor görmedim ben..Motor yağlama basıncını 0.5 bar arttırman turbonun ömrünün kısalmasının önüne geçer..hiç bir sıkıntı yaşanmaz..ki zaten normal araçlarda bile zaman zaman turbo dağılır..bunun önüne geçilemez..250-300 bin devir dönüyor o mil..ne yapıcağı hiç belli olmaz..hava filtrenden bir parça kopar dalar turboya ayıkla pirincin taşını ondan sonra..
alpervectra-B
02-05-2007, 20:59
O Koyduğun kadran çekimi araç ya liftde yada diagnoz cihazı ile gösterge kontrolü yapılırken çekilmiş...Bu şekilde hiçbiryere varamazsın..
heheh.gülüp geçiyorum sadece doğru sen 200 210 la 40 45 dk gidebiliosun ben 200 yapamam doru haklısın nse uzatmaya gerek yok ben bilgi istemiştim.kanıtlamaya gerek duyduğum bişey yok çünkü altın semerde koysan CORSA BU sonuçta;)ayrıca ben corsa ile 200 yaptım diye kimseyi inandırmakla yükümlü değilim.sadece resim çektim koydum. zaten liftte yapmışsın demekle ben gerekli cevabı aldım bilgi birikiminizden heheh.liftte akslar aşağı sallanırken rotlar sarkıkken nede basılır ya heheh.ben bu sitenin ilk olduğu günden beri üye olan birisiyim kim oldumu ne oldumu bilir herkes.ben yardımcı olmak amaçlı konuşmuştum sen resmen ayıp etmişsin sorun değil canın sağolsun.ben 230 hp lik cooper s ile gidemiyorum ankara otobanında 40 45 dk 200 210 ile sen CORSA ile gitmişsin bravo;) nse saygılar.ben cevabımı aldım yeterince.anlaşılan en iyi usta benim felsefesi sizdede hayli yaygın.210 la 40-45 dk gidio sen 200 ü liftte anca yapmışsınıdr gibi bi cevap zaten yetti bana teşekkürler hayırlı chip geliştirmeler.nse bigün paşaoğlunda falan karşılaşırsak daha detayı konuşuruz ben ordayım genellikle mavi cooper s görürseniz önünde mutlaka uğrayın bi çay için ben kavga amaçlı değil sadece bilgi amaçlı bişyler yapmaya çalışıorum.bu arada corsaya yapılabilecek herşeyi yapın hazır subaru kovalarken.bide benim arabayı arada kaynatırsınız bi deneriz mini ile.
Mehmet Gazihan
03-05-2007, 01:04
heheh.gülüp geçiyorum sadece doğru sen 200 210 la 40 45 dk gidebiliosun ben 200 yapamam doru haklısın nse uzatmaya gerek yok ben bilgi istemiştim.kanıtlamaya gerek duyduğum bişey yok çünkü altın semerde koysan CORSA BU sonuçta;)ayrıca ben corsa ile 200 yaptım diye kimseyi inandırmakla yükümlü değilim.sadece resim çektim koydum. zaten liftte yapmışsın demekle ben gerekli cevabı aldım bilgi birikiminizden heheh.liftte akslar aşağı sallanırken rotlar sarkıkken nede basılır ya heheh.ben bu sitenin ilk olduğu günden beri üye olan birisiyim kim oldumu ne oldumu bilir herkes.ben yardımcı olmak amaçlı konuşmuştum sen resmen ayıp etmişsin sorun değil canın sağolsun.ben 230 hp lik cooper s ile gidemiyorum ankara otobanında 40 45 dk 200 210 ile sen CORSA ile gitmişsin bravo;) nse saygılar.ben cevabımı aldım yeterince.anlaşılan en iyi usta benim felsefesi sizdede hayli yaygın.210 la 40-45 dk gidio sen 200 ü liftte anca yapmışsınıdr gibi bi cevap zaten yetti bana teşekkürler hayırlı chip geliştirmeler.nse bigün paşaoğlunda falan karşılaşırsak daha detayı konuşuruz ben ordayım genellikle mavi cooper s görürseniz önünde mutlaka uğrayın bi çay için ben kavga amaçlı değil sadece bilgi amaçlı bişyler yapmaya çalışıorum.bu arada corsaya yapılabilecek herşeyi yapın hazır subaru kovalarken.bide benim arabayı arada kaynatırsınız bi deneriz mini ile.
Sizin gibi gençleri pistlerde görmek isteriz..Benim corsamı bu sitede sürmeyen kalmadı herkes biliyor..Demek sen eksik kalmışsın..buyur gel araba burda..Senin cooperı lifte kaldırınca akslar, rotlar aşağımı sallanıyor ? (: o sürratde çekilen bana tek bir resim gösterki bu kdar net çıksın..İlk mahalli dragda seninle eşleşmek isterdim..Esen Kal..!
Mehmet Gazihan
03-05-2007, 01:12
hangi araba bu yarın savaş abinin yanındayım zaten bütün gün bi grafiğe bakmış olurum inişler çıkışlar nasıl belki bizede yardımcı olur sizin grafiğiniz karşılaştırıyım bilgisayarda kayıtlı savaş abinin dynoda.yok ordada sorun olmaz pek dyno geçen 320d ye chipten önce ölçtük 160 verdi chip yapıldı ölçüldü.hard ile 210 günlük kullanım ile 192 verdi.yani hesaplanan değerler.o dynoda sorun olmaz gönlünüz rahat olsun;)
Mehmet Gazihan diye search et pc de çıkar..zaten 2 1.7corsa var pc ye kayıtlı biri seyfi biri ben..34 UC 0105 de plakam
Sizin gibi gençleri pistlerde görmek isteriz..Benim corsamı bu sitede sürmeyen kalmadı herkes biliyor..Demek sen eksik kalmışsın..buyur gel araba burda..Senin cooperı lifte kaldırınca akslar, rotlar aşağımı sallanıyor ? (: o sürratde çekilen bana tek bir resim gösterki bu kdar net çıksın..İlk mahalli dragda seninle eşleşmek isterdim..Esen Kal..!
mehmet abinin arabasıı gerçekten çok sağlam gidiyoo!yanii insan şaşıp kalıyoo araç zor zaptediliyoo!geçenlerde bende bayabii kullandım!araba 1-2 asılınca 2 viteste patinajdan kurtulmuyoo asılmaya devam edildiğinde 3 te bile sağlam patii çekiyoo!bi keresindede mehmet abiyle birlikte avrupa yakasına geçtikk araba anında hiç kasılmadan 200e oturduu!hemde kasmadann!gerçekten çok sağlam gidiyoo!turbonun saatide vardıı 1.6 barr basıyoduu!ben canlı şahidiyimm:) ama araç acilen sağlam bii lastik istiyoo!oo güç karşısında lastikler çaresiz kalıyorr!mehmet abii bence en az 195/45-16 takmalısın:good: kalkışlarını dahada iileştirir diye tahmin ediyorumm!
alpervectra-B
03-05-2007, 01:46
dorudur.sizinle laf yarışı yapıcak kadar çocuk değilim allaha şükür.sende alper duymaz yazabilirsin;) veya polo ile de katıldık.kupalarımızda var şükür dizel kategoride geçen sene mahallide.beyaz polo dizel izmit körfez 1,4 1,5 kategori ikincisi dizel birincisi.yani ben sağlam gitmiyo demiyorum gidebilir ama bitek sizin arabalarınızmı gidiyo biz corsa ile 200 yapınca feyk oluyo siz corsa ile 20 220 gidiyosunuz gidio oluo:)bu arada arabayı kullanan benim arkadaşımda resim çekti bu kadar zor değil hatta bu pazar ankara yolu akşam 6 gibi ist ye dönüşte.laf yetiştircek kadar çocuk değilim.ben bilgi amaçlı bişyler yazdım aaa bennn dizelim kralıyım kimsede benim kadar beyin veya teknoloji yok tr de tekim diyosanız orası ayrı.
alpervectra-B
03-05-2007, 01:50
bu arada buda diğer resim ilk önce bunu çekmiş arkadaş arka koltuktan 3 kişiyiz bu arada.200 bu 300 değilki bukadar zor olucak bişey yok.tavisye ederim video veya foto çekicekseniz tavsiye ederim arkadan çekim daha rahat oluyo.kmler de biri 100bin 401 diğeri 402 olması lazım.feyk diyenler için.sonunda benide böyle işlerle uraştırıyosunuz ama heheh.sizde bi resim video falan koyun da 40 45 dk 210 la gittiğinizi görelim.liftte lastikleri aşağıya düşen bi arabaya siz acımıyosanız tehlikesi açısından diyecek bişey yok artı konuştuğumuz araba corsa 200 yapsa nolur yapmasa nolur.ben paylaşmak için yazdım ama siz yapıosunuz başkasınınkine saygı duymuyosunuz bu ticaret zihnine uymaz.umarım ben öğreticek değilimdir.
http://img472.imageshack.us/img472/9271/dsc00588un2.jpg (http://imageshack.us)
Mehmet Gazihan
03-05-2007, 01:52
Paylaşım için teşekkürler..Savaş abiye TD Performans dan selamlar...Bol kazançlar..Dynoya mutlaka bak..Ordaki tork değeri de dikkatinden kaçmasın..
dorudur.sizinle laf yarışı yapıcak kadar çocuk değilim allaha şükür.sende alper duymaz yazabilirsin;) veya polo ile de katıldık.kupalarımızda var şükür dizel kategoride geçen sene mahallide.beyaz polo dizel izmit körfez 1,4 1,5 kategori ikincisi dizel birincisi.yani ben sağlam gitmiyo demiyorum gidebilir ama bitek sizin arabalarınızmı gidiyo biz corsa ile 200 yapınca feyk oluyo siz corsa ile 20 220 gidiyosunuz gidio oluo:)bu arada arabayı kullanan benim arkadaşımda resim çekti bu kadar zor değil hatta bu pazar ankara yolu akşam 6 gibi ist ye dönüşte.laf yetiştircek kadar çocuk değilim.ben bilgi amaçlı bişyler yazdım aaa bennn dizelim kralıyım kimsede benim kadar beyin veya teknoloji yok tr de tekim diyosanız orası ayrı.
ben sizin aracınıza basmazz vs. diye birşey sölemedim!ben sadece mehmet abinin aracının çok sağlam gittiğini söledimm!bizde burada paylaşmak için dostluk içinn varız!ben sadece mehmet abinin aracındaki izlenimlerimi paylaşmak istedimmm!buu çocuklukmu oluyo!!:mad:madem siz çocuk deilsinizz neden durmadan bizim gibi çocuklarla polamiğe giriyorsunuzz?
alpervectra-B
03-05-2007, 01:57
mehmet abinin arabasıı gerçekten çok sağlam gidiyoo!yanii insan şaşıp kalıyoo araç zor zaptediliyoo!geçenlerde bende bayabii kullandım!araba 1-2 asılınca 2 viteste patinajdan kurtulmuyoo asılmaya devam edildiğinde 3 te bile sağlam patii çekiyoo!bi keresindede mehmet abiyle birlikte avrupa yakasına geçtikk araba anında hiç kasılmadan 200e oturduu!hemde kasmadann!gerçekten çok sağlam gidiyoo!turbonun saatide vardıı 1.6 barr basıyoduu!ben canlı şahidiyimm:) ama araç acilen sağlam bii lastik istiyoo!oo güç karşısında lastikler çaresiz kalıyorr!mehmet abii bence en az 195/45-16 takmalısın:good: kalkışlarını dahada iileştirir diye tahmin ediyorumm!
dorudur ben gitmez demiyorum ama saygıyı hakettiğimi düşünüyorum.corsanın bakmadım ama polonun boost göstergesi 1,5 larda dizel olduğu için çok ozr değil devir yok falza o yüzden basması mümkün.bbenim söylemeye çalıştığım herkes yapabilir.bunu bitek ben yaparım dememek gerek.bu şekilde bi yere varamasssın diyo yanlış bi hitam yoksa güle güle kullansın bişey dediğimiz yok..
bu arada size bişey söylediğim yok yanlış anlaşılmasın yanlış bişey sölemediniz zaten.benim söylemek istediğim yok bu liftte vs vs gereksiz ithamlar tanımadan bilmeden.ben bu sitenin en eski üyelerindenim zamanında 3-4 sene önce draglara katılıoduk daha o zamanlar dizeldi vs chip mip yoktu.yani ben üstünüm tavırlarına girmek yanlış 25 yaşında insanlarız yani;)
mehmet yakarım o dükkanı bende cihp mip bişiyler istiyom 15 hp yeter ara bul abicim ben anlamam yap artık bişiyler yaw kıskanmaya başladım satırmayın bana twinportumumehmet abii bence ne yap ett aganın arabayı coşturr!yoksa dükkanın gidicek elden!biliyosun agaa buu!yakar!:mad:
Mehmet Gazihan
03-05-2007, 02:20
Sorma.Almanyadan kompresör getiriyorum ona..Takcaz kurtulcaz..
5000 devirde 200 imkansız yolda bide yuff
Sorma.Almanyadan kompresör getiriyorum ona..Takcaz kurtulcaz..
ne zaman mehmet ne zaman yaww:mad:
Mehmet Gazihan
03-05-2007, 03:06
Az kaldı abi az kaldı..Salı günü patron almanyaya bir supercharger firmasının türkiye distribütörlüğünü almaya gidiyor..gelen numunelerden birini yerleştiririz senin abaya..en çok motor patlar..veririz bizim 120 lik corsayı sana anlaşırız..(:
Mehmet Gazihan
03-05-2007, 03:11
AlperVectra-b bu corsa gösterge çekimi olayında sanırım erken bir yargıya vardım.. Bunun için kusura bakma.. Aracın Chipli olduğu gözümden kaçmış..Bizim combo bile o sürrate çıkıyor hafif yokuşta Chiple..
mehmet abii bence ne yap ett aganın arabayı coşturr!yoksa dükkanın gidicek elden!biliyosun agaa buu!yakar!:mad:
az kaldı hasancım azz baksana motor patlatıcam diyor yaww:( siteyi yaktıtıcak bana :)
Mehmet Gazihan
03-05-2007, 03:28
Arabanın hakkını ver hakkını..! (:
Gerginliğe Gerek yok Yanlış Anlamalar olabilir Hepimiz İnsanız.Bu Charger olayına Bi Bakalım Nası Bişeymiş :D
Arabanın hakkını ver hakkını..! (:
oldu canım konuş sen 120hp corsan varya esersin tabi kafana göre ustanın yaptıgı işin hakkını veririz dert etme ama yolda bırakırsa bilmem:)
az kaldı hasancım azz baksana motor patlatıcam diyor yaww:( siteyi yaktıtıcak bana :):):):)yak gitsinn bee aga seni rahatlatcaksaa yakk yanii!:alkis::)
opelliCa_y$L
04-05-2007, 00:15
yaa hocam babamda ola ola kaportacı olmuş,motorcu olsana yaf çip mip anla mis gibi olur:rolleyes: corsa b 1.2 benzinli için bişiler war mı mehmet usta :D gerçi benzinli olmaz demişin de genede sorıym,bide msn e ekledim korna plastiği için.
bide anadolu yakası neresindesin bostancı sanayideym ben :D
chipleriniz hayirli olsun tarisi twinportculara
Mehmet Gazihan
04-05-2007, 01:10
Postancı sanayi burnumuzun dibinde...KADOSAN ı bilirsin..
burakopel
04-05-2007, 02:03
mehmet usta yaaa bende 1.4.16v 90 hp corsa var 99 model bu aksam bi unoyla kalktım araba bide karbirötörlü anca yarım boy fark atabildim unoyla oynanmış benim arabadada sadece acık hava filtresi var ve soğuk hava emmiyor direk motorun sıcak havasını emiyor benim arabada ne kadar bi artış elde edebiliriz bide filtreye tampondan port acıp dırek soğuk hava ceksen fark olurmu bilgi verirsen cok sevinirimmm uno 70 hp orjinali tabi benimki 90 hp madara olacass abi
unoyu küçümseme derim ben plotajda var ama olsun
kasa hafif unoda
mehmet abi astraya yapalım bişiy satatım corsayı
astra 1.6 ecotec 2000 mod
burakopel
04-05-2007, 02:36
abicim plotaj da da yok burda motor ustası abimiz var o kaldırdı bizi ilk arabanın sahiyle ben kalktım sora motor ustası unoyla kalktı sorada benim arabayla kalktı en fazla yine ben yaptım 1 boy fark atabildimm eskiden bende de uno vardı o 890 kg benim araba 910 kg
ben kantara çıkardım corsa c 2004 mod 1035 kg geldi yakıt şeyrek depo yoktu bile
onun jant lastik seninkinden küçüktür
araç daha seri kullanılmıştır alışmışıtır belki motordada oynama olmuştur ama normaldede zorlar bunları göz önüne almak lazım derim ben
Mehmet Gazihan
04-05-2007, 13:44
İllaki filtreyi dışarıya çıkarmanın faydasını görürsünüz..Erman abi kapak taşlatmıştı sizin motorlara..Bihayli faydasını görmüş..İlk etapda düşünülebilir..
Arkadaşlar Bildiğiniz üzere 1.7 Dti 75 bg haldeyken mehmet ustanın yanına gittim.Sağolsun çok ama çok yardımcı oldu ve saatlerce benim aracımla uğraştı.Kendisine sonsuz teşekkürlerimi iletmek isterim.
Saatler süren uğraşları sonucu Motoru sağlamlaştırdı , carbon clean yaptı.Ardından araca seri programlama uyguladı. Aracım dynoya çıktığında 105 bg gücünde olduğunu gördük.Bu demek oluyorki +30 bg alındı.
Aracımı şuan sanki başka bi araba almış gibi sürüyorum.Daha alışamadım.İnanın bana öyle bi çekiş ve hız elde ettik ki anlatamam.Araç sanki oktan fırlayan yay gibi oldu.
Mehmet usta sağolsun bu işte epeyi bi profesyonel ve aklımda kalabilecek bütün soru işaretlerini açıklığa kavuşturdu.
Dimsporta teşekkürler.:)arkadaşım mehmet abii bugün benim arabayada chip yaptıı!ve şimdi sizi çok daha ii anlıyorumm:):good::alkis:
vBulletin v3.7.3, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.
Opelim.Net