PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : gaz yağıyla yıkama

cagatay16
17-02-2011, 23:16
arkadaşlar daha önce bahsi geçti mi bilmiyorum aradım ama gözüme çarpmadı o yüzden kusura bakmayın eğer varsa dün aracımı meguiars götürdüm boya koruma yaptırmak ve yıkatmak için yıkamacı bana gaz yağıyla yıkıyalım birdaha ne pasta nede boya korumaya ihtiyacın olur dedi bunun bir zararı var mı boya üstüne

cihanbey
17-02-2011, 23:19
Gazyağının hiç bir şekilde zararı yoktur aksine faydası vardır :)

cagatay16
18-02-2011, 00:01
Gazyağının hiç bir şekilde zararı yoktur aksine faydası vardır :)

yıkamacıda öyle dedi zaten ben yinede güvenemedim tr burası bazı herifler para almak için herşeyi yapıyor diye teşekkür ederim:)

cankazanci
18-02-2011, 00:40
nasıl birşey acaba o :D

corsa cdti
18-02-2011, 10:34
sanayideki inanış ve söylem; gazyağı boyayı yumuşatır ve besler derler. gazyağı bulamazsan mazot kullan farketmez diye de eklerler. bana göre bunun hiç bir bilimsel dayanağı yok.
gazyağının arabanın üzerindeki zift lekelerini çıkarmaktan ve motordaki yağı, kiri akıtmaktan başka hiç bir faydası olmaz.
üstelik araba gazyağı ile yıkandıktan sonra şampuan ile iyice yıkamazsanız acaip toz toplar ve o toz arabayı kötü çizer.
bir daha pasta cila, boya koruma ihtiyacın olmaz lafına gelince; senin yıkamacı ya tam salak ya da tam üç kağıtçı imiş. ben arabayı kaç defa gazyağı ile yıkadım ve her yıl 3-4 defa onca para ve zaman harcayıp boya koruma yapıyorum. boya koruma bile 3-4 ayda etkisini yitiriyor, gazyağı ne olaki onun yanında.
gazyağının litresi 5 lira al 1 litre gazyağı arabayı yıkayıp kurtuladıktan sonra süngere emdirip arabayı komple köpükler gibi dolaş. 5 dakika bekle ve şampuanla arabayı yıka duruma bak gazyağı tam çıkmamışsa bir daha yıka.
alt tarafı 5 lira ve 1 saat.
gazyağı her derde deva olsa tirilyon dolarlık bir sektör oluşmazdı dünyada.
bunlar cahil lafı, ötobüsçülerin çoğu otobüsü yıkarken suyun içerisinie çamaşır suyu ya da sirke koyar. sebebini sorduğunuzda boyayı parlak gösteriyor der. ama bilmezki ya da umurunda olmazki boyanın anası ağlıyor.
arabanın çok parlak ve güzel görünmesini istiyorsan ve boya çok umurunda değilse arabayı yıkarken suyun içerisine bulaşık makinesinde kullanılan sıvı parlatıcılardan koyun araba bulaşık makinsından çıkan porselen tabaklar gibi pırıl pırıl olur.

smihci
18-02-2011, 11:45
arkadaşlar daha önce bahsi geçti mi bilmiyorum aradım ama gözüme çarpmadı o yüzden kusura bakmayın eğer varsa dün aracımı meguiars götürdüm boya koruma yaptırmak ve yıkatmak için yıkamacı bana gaz yağıyla yıkıyalım birdaha ne pasta nede boya korumaya ihtiyacın olur dedi bunun bir zararı var mı boya üstüne

Maşallah vatandaş yıkamacı mı kimyager mi belli değil :D. Kullanılan ürün bir yerden sonra gazyağı, adı üzerinde bileşeninde yağ var, yağ yapısı nedeniyle uygulama yapılan her yüzeye parlaklık verir ama aynı şekilde çok güzel toz toplar.

aKSeL
18-02-2011, 12:54
Eylül ekim gibi komple gaz yağıyla silmiştim Antalyadaki asfaltlardan zift olduğu için. Sonra güzelce yıkadım araç tertemiz oldu gercekten de. Plastik aksamı sertleştirme gibi bi yan etkisi olur mu acaba bu uygulamanın ?

Aynı şekilde ufak tefek ziftler oluştu onları da temizlemek istiyorum tekrardan.

smihci
18-02-2011, 14:00
Gazyağı zift temizliği için uygundur. Ziftli yerlere bir bezle sürüp yumuşayana kadar biraz beklerseniz daha kolay sonuç alırsınız.

BURAK53
18-02-2011, 14:03
boya koruma varsa gaz yagı surmeyın cılayı cıkarır benden sıze soylemesı eger cıla falan yoksa gaz yagı ıle yıkatın sonra temız suyla yıkatın parıl parıl parlar :)

cagatay16
18-02-2011, 14:56
sanayideki inanış ve söylem; gazyağı boyayı yumuşatır ve besler derler. gazyağı bulamazsan mazot kullan farketmez diye de eklerler. bana göre bunun hiç bir bilimsel dayanağı yok.
gazyağının arabanın üzerindeki zift lekelerini çıkarmaktan ve motordaki yağı, kiri akıtmaktan başka hiç bir faydası olmaz.
üstelik araba gazyağı ile yıkandıktan sonra şampuan ile iyice yıkamazsanız acaip toz toplar ve o toz arabayı kötü çizer.
bir daha pasta cila, boya koruma ihtiyacın olmaz lafına gelince; senin yıkamacı ya tam salak ya da tam üç kağıtçı imiş. ben arabayı kaç defa gazyağı ile yıkadım ve her yıl 3-4 defa onca para ve zaman harcayıp boya koruma yapıyorum. boya koruma bile 3-4 ayda etkisini yitiriyor, gazyağı ne olaki onun yanında.
gazyağının litresi 5 lira al 1 litre gazyağı arabayı yıkayıp kurtuladıktan sonra süngere emdirip arabayı komple köpükler gibi dolaş. 5 dakika bekle ve şampuanla arabayı yıka duruma bak gazyağı tam çıkmamışsa bir daha yıka.
alt tarafı 5 lira ve 1 saat.
gazyağı her derde deva olsa tirilyon dolarlık bir sektör oluşmazdı dünyada.
bunlar cahil lafı, ötobüsçülerin çoğu otobüsü yıkarken suyun içerisinie çamaşır suyu ya da sirke koyar. sebebini sorduğunuzda boyayı parlak gösteriyor der. ama bilmezki ya da umurunda olmazki boyanın anası ağlıyor.
arabanın çok parlak ve güzel görünmesini istiyorsan ve boya çok umurunda değilse arabayı yıkarken suyun içerisine bulaşık makinesinde kullanılan sıvı parlatıcılardan koyun araba bulaşık makinsından çıkan porselen tabaklar gibi pırıl pırıl olur.

bende ilk defa duydum bunu dedim bilen biri vardır konu açayım:)en iyisi bir boya koruma yaptırmak ama bursadaki meguiarsta dediler bana bunu siz düşünün sonaxtanda memnun değilller yaptıranlar kafam karışık daha doğrusu

cagatay16
18-02-2011, 14:58
Maşallah vatandaş yıkamacı mı kimyager mi belli değil :D. Kullanılan ürün bir yerden sonra gazyağı, adı üzerinde bileşeninde yağ var, yağ yapısı nedeniyle uygulama yapılan her yüzeye parlaklık verir ama aynı şekilde çok güzel toz toplar.

abi sorma bizim ülkede mesleği olan bilmiyor ama etrefındaki herkes ondan daha çok biliyor durumu var:D

bandem
18-02-2011, 15:06
hayatımda böyle saçmalık görmedim valla

cagatay16
18-02-2011, 15:07
boya koruma varsa gaz yagı surmeyın cılayı cıkarır benden sıze soylemesı eger cıla falan yoksa gaz yagı ıle yıkatın sonra temız suyla yıkatın parıl parıl parlar :)

bende öyle demiştim ama ısırala bişey olmaz demişti nese bir seferden bişey olmaz zaten burak abi sen bilirsin yalova yolunda meguiarsta yıkattım beşyolu geçince lpgçinin yanı

vectra38
19-02-2011, 00:42
http://www.opelim.net/forums/showthread.php?t=63831 (http://www.opelim.net/forums/showthread.php?t=63831)
Bu linkteki benim aracım. Gazyağı ile yıkadım. İyice yıkayınca toz toplama gibi bir sorun olmuyor. Gazyağını spreyleme yoluyla uyguladık.

aliergun
19-02-2011, 01:28
işin ilginç yanı bunu meguiars ın soyluyor olması :)

TuRkiShPoWeR
19-02-2011, 01:55
Gaz yağı çözücü yapısı nedeniyle boya üzerindeki partiküllerin çoğunu temizler.Gaz yağı uygulanan araç güzelce temizlenir ve hiç gaz yağı kalmadan önce polish işleminden geçer sonrada boya koruma atılabilir.En net sonuç böyle yakalanır.Tek başına gaz yağı sahte bir parlaklık gösterir.Bunun yanında uzun süre boya ve verniğe teması halinde vernik ve boyanın yapısını bozar.Zira çözücü bir petrol ürünüdür...

fluminense
19-02-2011, 18:05
ben gaz yağıyla kapılarda zift sıçrayan yerleri silmiştim..tamam güzel çıkarıyor da,onu kaportadan arıtmak zor iş..yıkadım fakat mat bi film halinde kaldı benim kapıda,daha sonra onu da gaz yağı ile çıkardım..ama güzel temizlenmezse acayip toz topluyor..motor aksamındaki her türlü yağı çıkardı fakat 2-3 gün sonra kaputu açınca bin pişman oldum :S

bugraGT
19-02-2011, 22:43
meguiars merkez duysa bayilği düşürür anında çok hassaslar bu konuda şu güne kadar ankarada meguiars bayiliği alabilen olmadı:S

50bin nakitim olsa alcam hemen:)

cagatay16
20-02-2011, 14:53
meguiars merkez duysa bayilği düşürür anında çok hassaslar bu konuda şu güne kadar ankarada meguiars bayiliği alabilen olmadı:S

50bin nakitim olsa alcam hemen:)

ben alaym hemen ama ayda en az 3 4 bin ciro yapmak lazım kiralar fmakineler derken baya tutar :)

cagatay16
20-02-2011, 14:57
şimdi bu uygulamaya iyi diyende var kötü diyende kafam karıştı :D

crazy006_206
20-02-2011, 15:00
bizim kamyonları yıkıyoduk mazotla gazyağıyla felan zift mift vs ne var ne yok söküyo ama böle boyaya faydası oldugunu bılmıodum arabayıda yıkayım bari :)

tanzikli suyla akıtıp, sabunlamak sonra bol suyla yıkamak önemli yoksa savaş abinin dediği toz moz ne var ne yok üstüne toplar içinden çıkamazsınız..:)

aKSeL
20-02-2011, 15:19
Aynen :) Önemli olan aracın plastik aksamına ve boyasına zarar verip vermeyeceği benim için. Yüzeydeki pislikleri gerçekten çok iyi temizliyor bi zararı var mı yok mu?

vectra38
20-02-2011, 19:37
Ben gazyağını spreyleme olarak aracın her yerine uyguladım.15 dakika sonra basınçlı duyla araı yıkadım.Mükemmel oldu.

smihci
21-02-2011, 12:45
şimdi bu uygulamaya iyi diyende var kötü diyende kafam karıştı :D
Bu uygulamanın moda olduğu yıllarda oto boyalarının kimyasal yapısı günümüzdeki boyalar gibi kaliteli değildi. Kaliteli oto cilası zor bulunur, uygulaması ise tamamen elle yapıldığı için çok yorucuydu, yani imkansızlıklar ve yokluklar bu tür basit alternatif ürünleri öne çıkardı. Eskiden el kadar arabaların dışına bile en az 5 kilo boya giderdi. Zamanla boya teknolojisi çok gelişti, boyalar daha esnek, daha kaliteli dolayısı ile daha uzun ömürlü oldu. Kalite artınca da bu tür (gaz-sirke-amonyak) yıkama şekillerine gerek kalmadı.

cagatay16
21-02-2011, 19:35
Bu uygulamanın moda olduğu yıllarda oto boyalarının kimyasal yapısı günümüzdeki boyalar gibi kaliteli değildi. Kaliteli oto cilası zor bulunur, uygulaması ise tamamen elle yapıldığı için çok yorucuydu, yani imkansızlıklar ve yokluklar bu tür basit alternatif ürünleri öne çıkardı. Eskiden el kadar arabaların dışına bile en az 5 kilo boya giderdi. Zamanla boya teknolojisi çok gelişti, boyalar daha esnek, daha kaliteli dolayısı ile daha uzun ömürlü oldu. Kalite artınca da bu tür (gaz-sirke-amonyak) yıkama şekillerine gerek kalmadı.

en iyisi sonaxta formel yıkatma galiba 25 liraya yıkıyorlarmış duyduğuma göre

bugraGT
22-02-2011, 00:39
sonaxta bidonun birinde şampuan var

20 lira verirsen şampuanı süngerle sürüyorlar

30 lira verirsen aynı şampuanı makinayla köpüge dönüstürüp sıkıyorlar.

sonax ın benzinlik içindeki 10tl ye iç dıs yıkayan yerlerden tek farkı plastik aksamlara tabancayla sprey sıkıyor baska hiç bir artısı yok.

sonaxı zaten hiç sevmezdim memnun değildim ama ankaradaki anıttepe sonax işini iyi yapıyor gibi duruyordu orada bozdu hersey göstermelik aracın içine binince camların pisliginden dısarı göremiyorsun.

cagatay16
25-02-2011, 22:55
sonaxta bidonun birinde şampuan var

20 lira verirsen şampuanı süngerle sürüyorlar

30 lira verirsen aynı şampuanı makinayla köpüge dönüstürüp sıkıyorlar.

sonax ın benzinlik içindeki 10tl ye iç dıs yıkayan yerlerden tek farkı plastik aksamlara tabancayla sprey sıkıyor baska hiç bir artısı yok.

sonaxı zaten hiç sevmezdim memnun değildim ama ankaradaki anıttepe sonax işini iyi yapıyor gibi duruyordu orada bozdu hersey göstermelik aracın içine binince camların pisliginden dısarı göremiyorsun.

meguiarsta iyi değil burda ne yapıcam ben :)

caliman
06-03-2011, 03:53
tinerle arabayı komple yıkamıştım zift için sorun olmadı muhakkak tahriş etmiştir adı üstünde solvent....her sakallıya dede demeyin o yıkamaya bidaha gitme derim

cagatay16
09-03-2011, 20:47
tinerle arabayı komple yıkamıştım zift için sorun olmadı muhakkak tahriş etmiştir adı üstünde solvent....her sakallıya dede demeyin o yıkamaya bidaha gitme derim

şimdi iyi bir yıkamacı arıyorum bakalım araba 1.5 aydır çamurlu kaldı

Tolga K.
10-03-2011, 00:06
şimdi iyi bir yıkamacı arıyorum bakalım araba 1.5 aydır çamurlu kaldı
Küçük Sanayide N.O.S var çok güzel yıkıyo ben devamlı orda yıkatıyorum tavsiye ederim;)

cagatay16
10-03-2011, 01:43
Küçük Sanayide N.O.S var çok güzel yıkıyo ben devamlı orda yıkatıyorum tavsiye ederim;)

okul dönüşü ancak gidebilirim nerede tam olarak

Tolga K.
10-03-2011, 14:54
okul dönüşü ancak gidebilirim nerede tam olarak
Küçük sanayiye girişte bankaları geçtiğin gibi ilk sağdan dön hatta orda pompacı ve yıldırım oto cam var.. yıldırım oto camın olduğu sırada... yedek parçacılar sitesine girmeden solda....