Orijinalini görmek için tıklayınız : kılıtle otomatık cam kapama!!!
maverick35
21-02-2007, 23:52
selamlar arkadaslar bugun bırseyduydum ve sıze danısmak ıstedım benım arabamın camları kumandadan kilitleyınce otomatık kapanmıyor bense bunu ek bır aparat sayesınde yapıldıgını sanıyordum ama aracın beynıne gırıp 1 tusla olayı halledıyorlarmıs bu konuda bır bılgınız varsa paylasırsanız sevinirim tesekkurler
maverick35
23-02-2007, 01:59
bu konuda kımse bırsey bılmıyormu???????????
kutluhan23
23-02-2007, 02:01
kardeş corsalarda kapı kilidini sağa doğru bükülü şekilde bekle bikaç saniye öyle kapanır camlar ama uzaktan olmuyo sanırım
maverick35
23-02-2007, 02:44
ıste o oluyormus we sadece beyınıne baglanıp 1 tusla halledıyorlarmıs
arkadasım 2000 astraya yaptırmıs bende bızdede boylebırsey oluyormu dıye merak edıyorum
kutluhan23
23-02-2007, 03:01
bi sonuç alırsan konu ile alakalı haber ver bizede dostum
konu daha önce tartışıldı sanırım bi modülle yapıla biliyormuş
bi bak istersen
gercekten cok iyi olurdu bu konuda bilgisi olanlar bizlerle paslassınlar
arkadaslar benim arabada (corsa 1.3 cdti) kumandanin kapatma tusuna yaklasik 5 saniye basili tutarsam camlari kapatiyo. sizde bi deneyin isterseniz. yalniz basili tutacaksiniz camlar kapanana kadar haberiniz olsun yoksa biraktiginiz yerde duruyo.
maverick35
24-02-2007, 21:23
hmm deneyelım bakalımm
arkadaslar benim arabada (corsa 1.3 cdti) kumandanin kapatma tusuna yaklasik 5 saniye basili tutarsam camlari kapatiyo. sizde bi deneyin isterseniz. yalniz basili tutacaksiniz camlar kapanana kadar haberiniz olsun yoksa biraktiginiz yerde duruyo. valla saol bakalım deneyecem güzel olur valla:good:
valla bencede deneyin ben fazlasiyla faydasini gordum
denedikten sonra olursa haber verin beni merakta birakmayin. insallahta olur benimde corsacilara bi faydam dokunur
benım corsada sorun var o zaman ne anahtarı çevirince camlar kapanıyor nede kumandadan
benım corsada sorun var o zaman ne anahtarı çevirince camlar kapanıyor nede kumandadan
usta seninkinin modeli ne
benim bildigim bu ozellik standart ekstra hicbiseye gerek yok ama benim arac 2006 model belki onceki modellerde yoktur onu bilemem
speedy_forever
25-02-2007, 10:14
2001 corsa c kasa var bende bende denedım hepsını ama cam fılan kapanmadı:D
maverick35
25-02-2007, 17:20
walla bugun denedım olmuyor ole bırsey
tuşu bilmiyorum ama diyotla hallediyolardı:) :)
benimde 2006 corsa anahtarlada denedim kumandaylada denedim malesef olmadı :confused:
maverick35
25-02-2007, 18:49
servıslerın elınde olan bır olaymıs o torpıdodan bılgısayarla baglanıyorlarmıs araclarda ztn o ozellık beynınde warmıs sadece onu aktıve edıyor bu sekılde bu yapan bıldıgınız bır servıs warmı hıcbırı yapmıyor cunku...
kenangocmen88
25-02-2007, 18:57
walla yeni zafi de tuşa basılı tutarak camı açip kapıosunuz.
hatta yazın arabayı havalandırıodum evsen zevkli bişi..
:) :) ;) :) :) :good:
kenangocmen88
25-02-2007, 18:59
walla yeni zafi de tuşa basılı tutarak camı açıp kapıosunuz
hatta yazın arabayı havalandırıyordum evden çok zevkli bişi...
:) ;) :)
pre_lude
25-02-2007, 19:42
valla ben alarmı kapayınca otomatik kapanıo :D
benım araç 2005 ama servisle ilgili bir durumsa yarın servisteyım allahtan birsey olmazsa direksiyon kutusu degişecek
servıslerın elınde olan bır olaymıs o torpıdodan bılgısayarla baglanıyorlarmıs araclarda ztn o ozellık beynınde warmıs sadece onu aktıve edıyor bu sekılde bu yapan bıldıgınız bır servıs warmı hıcbırı yapmıyor cunku...opel odak yapabilir diye düşünüyorum
corsaları satıp zafiramı alsak camları kumandadan kapanıyor diye acaba
kenangocmen88
26-02-2007, 18:07
corsaları satıp zafiramı alsak camları kumandadan kapanıyor diye acaba
cidden düşünüyorsan tavsiye ederim...
:) :D :)
maverick35
26-02-2007, 22:42
ee neyapıcaz sımdı zafiramı alcaz bızımkılere bırseymı yapcaz:):):):):rulet2:
98 vectra cd ye kapı otomatigle cam otomatigi kabloları arasına direnc takarak yapmışlardı.(samsunda özel serviste.)ama 2001 modelse arcın bilgisayara baglayıpta yapabiliyolar sanırım.
kenangocmen88
28-02-2007, 17:25
:D :good: ee neyapıcaz sımdı zafiramı alcaz bızımkılere bırseymı yapcaz:):):):):rulet2:
:) :) :good: :) :)
benimki 2006 corsa anahtardan arabayı kıtledıkten sonra kapama tusuna bı sure basınca camı otomatık kapatıyo ama cam kapanana kadar basılı tutmak gerekıyo
istanbool
02-03-2007, 16:09
walla 2005 lerde yok boyle bıresy
benimki 2006 corsa anahtardan arabayı kıtledıkten sonra kapama tusuna bı sure basınca camı otomatık kapatıyo ama cam kapanana kadar basılı tutmak gerekıyo
Allah allah bnmki de 2006 Enjoy cam açıkken baya bi basıyorum kilitlemeye tık yok. İşin enteresan yanı anahtarla uzun süre kilitleme pozisyonunda bekleyince de olmuyo. Sen ne kadar basılı tutuyorsun?
Allah allah bnmki de 2006 Enjoy cam açıkken baya bi basıyorum kilitlemeye tık yok. İşin enteresan yanı anahtarla uzun süre kilitleme pozisyonunda bekleyince de olmuyo. Sen ne kadar basılı tutuyorsun?
once arabayı kıtlıyorum snr basılı tutuyorum bnmkı essensıa ama once arabayı kıtlıcen snr baslı tutmaya baslıcan :good:
kutluhan23
04-03-2007, 18:51
bende olmadı çıldıracam
kutluhan23
04-03-2007, 18:52
pili azalmış acaba ondan dolayı olmuyor olabilir mi?
allah allah nasıl olmuyo kardes aklım almıyo :)
bıdaha deneyın bısey yapın cok meraklandım sımdı :)
yokmu kımse ya boyle cam kapatan :eek:
benimkide 2001 corsa bende denedim olmuyo! sirf meraktan bu topici okurken usendmeden asagi indim denedim!
kenangocmen88
05-03-2007, 13:29
zafi'de araç kitliyken kapı açma tuşuna basıp kapı kilitlerini açıosun daha sonra aynı tuşa basılı tutarsan camlar açılyor...
kapama içinde kapıyı kitleyip kapama tuşuna basılı tutarak camı kapıosun...
http://img222.imageshack.us/img222/5351/resim161lk1.jpg
pek detay oldu bea...
arkadaşlar ugraşmayın bu özellik dizel araclarda var corsa için diyorum
combolar kapanıyor bende aracımda baktım olmuyor ve dikkat ettim yanlızca dizeller yapıyor bu işlemi benzinlide yokk
arkadaşlar ugraşmayın bu özellik dizel araclarda var corsa için diyorum
combolar kapanıyor bende aracımda baktım olmuyor ve dikkat ettim yanlızca dizeller yapıyor bu işlemi benzinlide yokk
kardes sayende durumu cozuk saolasın walla :)
bnmkı dızel demek ondan oluyo banada dert olmustu cok merak etmıstım
arkadaşlar bu işlemi diyotla yapıyoduk bi de. hatırlayan var mı. ben not almamışım unuttum. şimdi lazım oldu bulamadım konuyu da. konu açılmışken sorayım. sigorta kutusunun arkasındaki kablo demetinden büyük olanın içinden iki kabloya diyot bağlıyoduk. hatırlayan varsa bi yazsın lütfen. hangi renklerdi. bide diyotun + ve - uçları hangisine geliyodu?
konuyu arat bulursun ezber olmasın derim
Benim de oluyor bgn denedim de. Yani sevincimi anlatacak smiley yok :D
yaw dizelciler yeter be kıskanmaya başladım tamam bizde olmuyo işte
ama camlarımızda açık kalmıyo içerden dügmeyle kapanıyor:)
satıp dizel alıcam en sonunda motorla ne alakası varsa artık
istanbool
06-03-2007, 14:24
e nasıl yapcaz ıste onun bır programla yapıldıgını bende duymustum onu bılen varmı arkadaslar
merhaba ,
Bu işi ben yaptım. Cam kapama işi programla olmadığını özel servisde bulunan arkadaşlar söylemişti. Aslına bakarsanız araç bu işin çoğunu yapıyor. Cam modülü ile sanki araç üzerinde bulunan gövde modülünden bilgi geliyormuş gibi cam motorlarını kandırılıyor. Yazılımda yapılacak küçük bir değişiklik ile bu işi çözmek çok basıt ama sonuçta pazarlama yöntemi, belki daha sonradan uyanıp yeni araçlarda bunu uygulayarak yeni bir özellik kazandırmak. neyse iki yol var. İlk ve bence sağlıklı olanı Cam modülü kullanmak, ikinci yol ise diyot kullanmak.
Ben hepsiburada.com dan 2 cam için modül aldım. Şu an fiyatı 20 YTL.
( http://www.hepsiburada.com//productdetails.aspx?categoryid=251083&productid=otm341405 )
kapıya giden kablolarda daha rahat çalışılışmak için sürücü kapısı tarafında alt kısımda bulunan ruhsat bölümünü söküp gerekli bağlantıları yaptım. Şu anda kapıyı kumanda ile kilitlediğim zaman camlar kapanıyor.
Bir başka serviste başka bir arkadaşım bu işi diyot ile yaptırmış. Onunki 2. kilitlemede camları kapatıyor. Bana bu daha mantıklı geldi. Uygun bir zamanda ben de 2. kilite cevirmeyi düşünüyorum. Yalnız diyot ile yapılan iş benim içime sinmiyor. Sonuçta sürekli enerji gidiyor ve bizim cam motorları tam kapandıktan sonra akımı kesiyor. Kesici kısımda bir sorun olsa sonuçları kötü olabilir. Cam modülünde öyle değil. Bir süre sonra kapatma için gelen akımı kendi kesiyor ve üzerinde ayrıca aşırı akım kontrolü var. Motor arıza veya sıkışma nedeniyle fazla akım çekmesi durumunda güç kesiliyor.
Elektrik bağlantıları konusunda bilginiz varsa hangi kablo nereye bağlanacak konusunda yardımcı olabilirim...
Bağlantı çok karışık değil.
1- +12 V.
2- Şase
3- Tetik ( Kapı kilitleme )
4- Kontak +12V ( Araç çalışır durumda kapıların kilitlenmesi durumunda camların kapanmaması için )
5- Cam kapama ( Body modülden giden )
olarak toplam 5 adet kablo bağlanıyor. Bu yol ile araçta Sunroof varsa onu da kapatma ihtimali var. Bemin araçta olmadığı için deneme şansım olmadı.
helanvalla
10-03-2007, 23:31
corsa c ye desi alarm bağlatırken adam sordu, kapıları kitlediğinde camlarda kapansınmı diye bende evet cevabını verdim, o gün bu gündür camlar otomatik kapanıyor. :pon:
serkan53
10-03-2007, 23:57
Benim vectra da aynı sorun var dı. opel servisinde bilgisayara soktum benim modellerde ayarlama yapamayacaklarını söylediler. Ancak ekstra cihaz takarak yapabileceklerini söylediler.
Şans eseri oto elekrikcisine sordum ve çok basit bir ara kablo ile bu işlemi hallettim.
2 aydır sorun yok
sadece oto elektrikcisinin işini bilen biri olması ve daha önce bu işlemi yapan birisi olmasını tavsiye ederim.
Mehmet Gazihan
12-03-2007, 19:39
2003 Corsa 1.7 Dti larda anahtarla kapıyı kilitleyip bi süre kilitleme pozisyonunda tutunca camlar başlıyo kalkmaya..Bu özellik öyle tech2 ile programlıyarak kazandırılabilecek bir özellik değil..
tanselsakaci
12-03-2007, 19:48
benim astrada anahtar sağa çevrili iken oluyo da kumandadan tık yok:alkis:
L.O.S.T.
13-03-2007, 23:45
bendede olmuyorrr
santos22
14-03-2007, 02:37
arakdaşlar bende 2001 model corsa c 1,4 comfort var kumandadan olmuyor ama anahtarı takıp saga çevirince oluyor.. :D
corsa_fb
14-03-2007, 02:57
:good: cam modulüyle iş tamam olur bendede o1 corsa C war hem basılı tutmayada gerek yok kendi kapıo çokda işe yarıo
izmitopel
14-03-2007, 04:03
merhaba arkadaşlar;
bende 98 vectra-b 1,6 var.sabah ben denedim anahtar kapıda iken oluyor.
uzaktan kilitleyip anahtarı basılı tutup bekledim olmadı bana yardımcı olurmusunuz...
serkan53
14-03-2007, 15:11
merhaba arkadaşlar;
bende 98 vectra-b 1,6 var.sabah ben denedim anahtar kapıda iken oluyor.
uzaktan kilitleyip anahtarı basılı tutup bekledim olmadı bana yardımcı olurmusunuz...
Benim vectra da aynı sorun var dı. opel servisinde bilgisayara soktum benim modellerde ayarlama yapamayacaklarını söylediler. Ancak ekstra cihaz takarak yapabileceklerini söylediler.
Şans eseri oto elekrikcisine sordum ve çok basit bir ara kablo ile bu işlemi hallettim.
2 aydır sorun yok
sadece oto elektrikcisinin işini bilen biri olması ve daha önce bu işlemi yapan birisi olmasını tavsiye ederim.
ÇOk basit bir işlem sorun bulursunuz daha önce opel lere böyle tatbiklerde bulunan ustaları
benim araçta var bu özellik
arkadaşlar yalnız bir sorun var! fitillerinizde bir ezilme yada bi pislik birikintisi varsa cam kapanırken otamatik olarak tekrar açılır ve siz kapattım zannedip aracınızı öylece bırakır gidersiniz!
ben yaptım ordan biliyorum!:o
arkadaşlar yalnız bir sorun var! fitillerinizde bir ezilme yada bi pislik birikintisi varsa cam kapanırken otamatik olarak tekrar açılır ve siz kapattım zannedip aracınızı öylece bırakır gidersiniz!
ben yaptım ordan biliyorum!:o
+1 :)
vBulletin v3.7.3, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.
Opelim.Net