Orijinalini görmek için tıklayınız : yay taktıracagım bilgileriniz lazım
arkadaslar corsa c arabama modifiyeye basladım ilk olarak cant ve lastik aldım lastiklerim 195/50/15 bu lastikler için kaçlık yay kullanmam lazım şimdiden bilgileriniz için sagolun:good: :good:
yay hakkında bilgim yok ama modifiye olayına çok iyi bi noktadan başlamışşsın bence
maverick35
21-02-2007, 20:44
çok dogru bir seçim yapmışsın kardesım olculer cok ıyı lastikler ne marka ???
aslında yay almasan bıle olur ama ıllakı alacaksam 3cm dusurt yeter gule gule kullan resımlerını yuklersen sevınırızz
işi bitirdigimde herkezle paslaşırım lastiklere gelince kumho aldım nasıl iyimidir acaba
maverick35
21-02-2007, 20:57
ıyıdır ıdare eder
bendede 195 50 15 war yaya gerek duymadım dolduruyor cunku arayı ama sen bılırsın tabı yınede
yapmışken tam olsun istedimm
maverick35
21-02-2007, 22:44
sakın yayları kestırme olayına gırme kalıtelı yay al her markayı alma sonra amortisorlerın patlamasın malatyanın yolları nasıl bılmıorum ama umarım cukurlu degıldır istanbul gibi yoksa zevk olur eziyet bı ara yukle resımde gorelım:):)
ıyıdır ıdare eder
bendede 195 50 15 war yaya gerek duymadım dolduruyor cunku arayı ama sen bılırsın tabı yınede Aracın yandan fotolarını koy bakalım dolduruyomu bizde görelim :) Ben 3.5cm lık yay koydum anca hızaya geldi ;)
arkadaslar corsa c arabama modifiyeye basladım ilk olarak cant ve lastik aldım lastiklerim 195/50/15 bu lastikler için kaçlık yay kullanmam lazım şimdiden bilgileriniz için sagolun:good: :good:
3.5cm corsa_C için ideal bir ölçü 5cm takarsan cok yerle bir gidersın ama en ideali 3.5cm foto benım aractan 3.5cm var sana yardımcı olur sanırım..
http://img162.imageshack.us/img162/8590/cimg0095rm4.jpg (http://imageshack.us)
maverick35
22-02-2007, 00:26
bazukaa tabı senınkı kdr degılde benımkı benı tatmın edıyor
ben de 3.5luk FK var... 5lik zaten taktırma ıyıce at arabası olur takır tukur... buarada ben FK lardan cok memnun degılım araba cok hopluyor... arkadas pegeout206sına onlere taktı farklı bır marka arkası zaten ındırıliyor onlarda... araba cok rahattı benımkıyle karsılastırınca... buarada sana tavsıyem amortısor kıt olarak al daha saglıklı oluyor, 3.5luga gerek yok dıye almamıstım belkı de ondan memnun degılım... FK takmıs baska bı arkadas varsa ona da bı sormak lazım...
pre_lude
28-02-2007, 16:28
bende 4lük omp kullandım gayet iiydi ama camurluklara sürtüodu keske sürtmesede 6 lık takabilsem...
Koni'nin Corsa C için önleri 4cm, arkaları 2cm olan yayları var, bence ideali bu.Corsa C'lerin arkaları zaten düşük olduğundan 4cm düşürürsen arabadaki sekme çok artacaktır, rahatsızlık duyabilirsin...
bende 3.5 cm lik eıbach var!gayet memnunum virajlarda felan baya iii yatmıyoo!bence eıbach al!
pre_lude
28-02-2007, 17:00
bende omp vardı bel fıtıgı oldum, eibach cokmu farklı ciddi ciddi konforlumu? peki ompyle virajda milm yatmıodu araba eibach nasıl?
Yaylara ilaveten koni amortisör ve kule gergisi de takıldığında tadından yenmiyo valla :).Arabamda sadece yay olduğu dönemle karşılaştırdığımda büyük fark var, yol tutuş neymiş anlıyorsunuz...
pre_lude
28-02-2007, 17:17
ben yaylı yol tutusundan cok memnundum yani benim araba kanımca daha ii tutamaz :D ama konfor ııı ıhh hem yere yakın hem konforlu bişi olmazmı yavv
invisibleagle
28-02-2007, 17:53
Ağbiler yaa ne yayı??Salaklık yapıp 185/60/15 lastik ve 15 çelik jant aldım.Sürtme yaptı.4 cm yükselttim jip gibi oldu.4 kişi bindiğinde bazen sürtüyo.Kafayı yimek üzereyim
maverick35
28-02-2007, 17:57
:)
bende omp vardı bel fıtıgı oldum, eibach cokmu farklı ciddi ciddi konforlumu? peki ompyle virajda milm yatmıodu araba eibach nasıl?eibach da virajlar bence gayet başarılı!haliyle biraz sertleşiyo!ince yanaklı lastik kullanılırsa aracın sekmesii sarsıntıı ufaktan rahatsız ediyo!ama ben aalıştım bana çok hoş geliyoo!iş birazda lastiğin yanak genişliğinde ve lastiğin markasında bitiyoo!
pre_lude
28-02-2007, 18:36
ikisinide denemiş birinden alsak fikri cok güzel olcak ompe baya sertti suan normal yaylar var lastikler aynı 45 yanak cokr aht giriyo cukurlara fln ama ompliyken zıpıodu sarsıodu rahtsız ediodu ama virajlarda mükemmeldi..
185 15 nasi sürter ya sok oldum bide corsa c dimi 60 yanak cok olmasu a bi dk onlarda 50 yanak olması lazım naptın kardes 60 yanak harbiden jipmi bu benim eski 13lerde 70 yanak vardı 15 e 60 olurmu hic??
SERKAN_61
28-02-2007, 19:40
erman abinin dediği gibi bende koninin yaylarını alıcam 195/50/15 bendekilerde koninin yay ön 40cm arka 20cm 250 ytl fiyatı koni takmada içinde
maverick35
28-02-2007, 19:42
erman abinin dediği gibi bende koninin yaylarını alıcam 195/50/15 bendekilerde koninin yay ön 40cm arka 20cm 250 ytl fiyatı koni takmada içinde
serkancım erman kıldır 195 50 15 e emınmısın:):):):):):):):)
pre_lude
28-02-2007, 19:42
koni nasıl yumusaklık olarak? takmasıyla 250mi nerde burası? amortsor fiyatı nekadr haberiniz varmı ayarlı olursa harika olur?
Koni nispeten yumuşak diğer spor yaylara göre, Koni'nin Corsa C için seti 1.000 YTL civarı...Bu arada ben 195/50/15 için hiç bir zaman kötü demedim.Sadece Opel'in 15" için standard ölçüsünün 185/55/15 olduğunu söyledim, dileyen istediğini kullanmakta özgür...
SERKAN_61
28-02-2007, 21:27
serkancım erman kıldır 195 50 15 e emınmısın:):):):):):):):)evet kerdeşim 195 50 15 benimkiler trabzonda koninin yayını satan yani bölge bayisini alan abi tanışım jantlarıda ordan aldıım bana kıyağı 300ytl miş normali sana takmasıyla 250 ye takacağım dedi:)
Yaylara ilaveten koni amortisör ve kule gergisi de takıldığında tadından yenmiyo valla :).Arabamda sadece yay olduğu dönemle karşılaştırdığımda büyük fark var, yol tutuş neymiş anlıyorsunuz...
buarada kule gergisini bi de arkaya takıyorlar bıldıgım kadarıyla... o ısı uygulamak bıraz daha zahmetlıymıs fakat daha ıyı performans verıyormus... son gunlerde konusulmustu bolumde...
buarada kule gergisini bi de arkaya takıyorlar bıldıgım kadarıyla... o ısı uygulamak bıraz daha zahmetlıymıs fakat daha ıyı performans verıyormus... son gunlerde konusulmustu bolumde...
Ön kule gergisini bile bulmak mesele, arka kuleleri bulabileceğimi hiç sanmıyorum.Belki custom yaptırılabilir.Zaten benimkinin kapasitesindeki bir araç için de pek gerekli değil, daha performanslı bir araç olsa düşünebilirdim.
Ön kule gergisini bile bulmak mesele, arka kuleleri bulabileceğimi hiç sanmıyorum.Belki custom yaptırılabilir.Zaten benimkinin kapasitesindeki bir araç için de pek gerekli değil, daha performanslı bir araç olsa düşünebilirdim.
otopolde on kule gergısı var gozukuyo da onu aldıktan sonra taktırmak mesele guvenırlır bırı olmalı ankara sanayıde kım takar kım yapar ogrenmeden almak ıstemıyorum...
otopolde on kule gergısı var gozukuyo da onu aldıktan sonra taktırmak mesele guvenırlır bırı olmalı ankara sanayıde kım takar kım yapar ogrenmeden almak ıstemıyorum...
Otopol yerine direkt powershop'tan sipariş et, onlar da oradan alıyor.Sacı delecek bir matkabı olan herhangi bir yer takar kule gergisini, o kadar atla deve değil.Yalnız deliklerden biri çok ters bir konumda kalıyor, o deliği iptal edip gerginin çemberine ek bir delik açmak gerekiyor.Takılmış hali aşağıdaki gibi...
http://img252.imageshack.us/img252/372/74883321se4.jpg (http://imageshack.us/)
merhaba arkadaşlar
bir başka konu içerisinde sormuştum ama bir de burada sormak istedim.
195-45-15 veya 16 jant lastik almayı ve arkasından eibach 3 cm yay almayı düşünüyorum. Bunların yanında amartisorlerde herhangi bir değişiklik yapmak gerekiyor mu ?
merhaba arkadaşlar
bir başka konu içerisinde sormuştum ama bir de burada sormak istedim.
195-45-15 veya 16 jant lastik almayı ve arkasından eibach 3 cm yay almayı düşünüyorum. Bunların yanında amartisorlerde herhangi bir değişiklik yapmak gerekiyor mu ?
Başka bir konu içerisinde cevap yazdım ;)
garage opel team
03-04-2007, 18:25
hiç yay arama dostum eıbach koy garantısı benım cms shoptan temın edebılırsın
SN168-gsi
05-04-2007, 02:35
yayı bırak direk ayarlı koni al derim ..
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Opelim.Net