PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Vectra 2.2 Elegance - Ne Düşünüyorsunuz?

DaRgUrE
14-12-2010, 22:20
Merhaba;
Bu model hakkında çok fazla bilgim yok. 2003 model düşünüyorum. Özellikle yedek parça durumu, Yakıt tüketimi ve Fiyatı konusunda bilgi verirseniz sevinirim.
Bu modeli önerirmisiniz? Ya da eşdeğer özelliklerde ve fiyatta hangi araçları önerebilirsiniz?
Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

noyan141
15-12-2010, 14:49
1.6 elegance kullanıcısıyım size şöle söyliyim.. Araç konfor ve donanım olarak fazlasıyla iyi bir araç ve hala bir çok premium araçta opsiyonel olarak sunulan ekipmanları standart olarak sunuyor.. Araç gayet sorunsuz nazik kullandığınız sürece sizi üzmeyecek bir araç . Alırken de bütün elektronik aksamın kontrol edilmesi şart çünkü bir çok donanım barındırıyor. Klima ünitesinin kontrol tuşları tutukluk yapar bu neredeyse her vectrada vardır benim aracımda da var mesela kronik sorunlarından biridir bu.. Genel anlamda sorunsuzdur diyebilirim o konuda şüpheniz olmasın. Gelelim dezavantajlarına.. 1.6 nın yakıt tüketimi çok fazla.. 2.2 motorunda yakıtının fazla olacağını düşünüyorum(1.6 ya göre daha da fazla olur ve 2.2 ler active select şanzıman kullanıyor ve bu yakıtı daha da arttırır) ben istanbul içinde genelde trafikte kullanırken araç 100 km de 11 lt civarı yakıyor. 2.2 de aynı durumda 13 lt den aşağı olmaz diye tahmin ediyorum. ki bu son zamanlardaki benzin fiyatlarını da göz önüne alırsak artık benzinli araç almak bana tamamen lüks gibi geliyor. bir de 2.2 nin vergi dezavantajı var. yıllık 1300 tl gibi bir rakam bu. Benim size önereceğim eğer bütçeniz varsa 1.9cdti lara bakın derim 2006 model 30-35 bin tl civarı piyasası var bildiğim kadarıyla vergisi de 2003 model 2.2 vectra ile aynı olur.. Elegance ve comfort arasında donanım olarak çok fazla fark vardır o yüzden Elegance almanızı tavsiye ederim:)

VeCCtrA
15-12-2010, 16:25
2.2 yerine 1.6 almanızı tavsiye ederim. Ayrıca 1.6 ların tüketimi o kadar fazla değil. Eski aracım 1.6 elegance ın ortalama tüketimi 8-9 litre idi. 2.0 turboda bile 11 değil...

noyan141
15-12-2010, 17:37
2.2 yerine 1.6 almanızı tavsiye ederim. Ayrıca 1.6 ların tüketimi o kadar fazla değil. Eski aracım 1.6 elegance ın ortalama tüketimi 8-9 litre idi. 2.0 turboda bile 11 değil...

ben İstanbul için konuşmuştum:) yaptığım yolun %80i trafikte geçiyor 11-12 lt yakıyorum..

DaRgUrE
15-12-2010, 18:12
Sayın noyan141;
Öncelikle bu kadar detaylı bir açıklama için teşekkür ederim. Aslında duymak istediklerimi yazmışsınız. Hiç hesapta olmadık zamanda dün lafı oldu bugün 2001 Vectra CDX aracımı sattım. Doğrusunu söylemek gerekirse o raın üzerine de çok fazla açılmadan binilebilecek bir araç olarak Vectra 2.2 Elegance modelini düşünüyorum. yakıt konusunda CDX ile az da olsa farkedecektir. Ben bir aracın yakıt tüketimini aynı segmentte olan emsallerinin sunduğu ekstralarla kıyalarım. Vectra 2.2 Eleganceta yok yok. Hele bir de fiyat kıyaslanınca daha da bi cazip hale geliyor. Vergi konusunda o da artık katlanılır.

Bir de 2003 modellerin fiyatları nasıl acaba? SAğlıklı ve sorunsuz bir aracın ederi ne kadardır, kaça alsam kazık yememiş olurum?

noyan141
15-12-2010, 20:28
Sayın noyan141;
Öncelikle bu kadar detaylı bir açıklama için teşekkür ederim. Aslında duymak istediklerimi yazmışsınız. Hiç hesapta olmadık zamanda dün lafı oldu bugün 2001 Vectra CDX aracımı sattım. Doğrusunu söylemek gerekirse o raın üzerine de çok fazla açılmadan binilebilecek bir araç olarak Vectra 2.2 Elegance modelini düşünüyorum. yakıt konusunda CDX ile az da olsa farkedecektir. Ben bir aracın yakıt tüketimini aynı segmentte olan emsallerinin sunduğu ekstralarla kıyalarım. Vectra 2.2 Eleganceta yok yok. Hele bir de fiyat kıyaslanınca daha da bi cazip hale geliyor. Vergi konusunda o da artık katlanılır.

Bir de 2003 modellerin fiyatları nasıl acaba? SAğlıklı ve sorunsuz bir aracın ederi ne kadardır, kaça alsam kazık yememiş olurum?

rica ederim elimden geldiği kadarıyla yardımcı olmaya çalışıyorum. Yakıt tüketimi olarak benim tahminim sizin aracınızdan az daha fazla yakar gibi geliyor yada sizin aracınızla aynı yakar ama daha az yakmaz. piyasası ortalama 25 bin tl civarı gibi duruyor.Yalnız şunu belirtmekte fayda var 2.2 Vectraların 2. el piyasası pek yok satarken sıkıntı yaşayabilirsiniz. Eğer dersenizki ben manuel vites de kullanırım ve performans çok önemli değil, 1.6 yı öneririm size. 1.6 dediğime bakmayın çok hantal bir araç değil yeterli bir performans sunuyor ama eski vectranızdan biraz daha hantal kalır. 1.6 nın avantajı da satarken daha rahat elden çıkarırsınız. Unutmayınki 1.6 elegance ve 2.2 elegance lar şu anda 2. el değeri olarak aynı. Araç seçimi konusunda şöyle diyim alacağınız aracın fiyatından çok aracın durumuna daha çok dikkat etmelisiniz. 1-2 bin tl kar yapıcam diye dünya masraf çıkabilir bunu söylemekte fayda var. Size bir tavsiyem eğer bulabilirseniz 2004 model almanızı öneririm çünkü 2003 modelde arka far sinyalleri ve yan sinyaller sarı, 2004 lerde beyazdır, ayrıca kadranları farklıdır daha şık duruyor. Tabi isterseniz 2003 alıp isteğinize göre sonradan 2004 stopları ve yan sinyalleri de alabilirsiniz orası size kalmış.

cagri
15-12-2010, 21:08
Vectra 2.2 Eleganceta yok yok.

evet gerçektende yok yok, ne sorun ararsanız var
:P :D:D

2.2nin en çok bilinen özelliği çıkardığı sorunlar. birde 2003 model bakıyorsunuz ki bebeklik hataları olması da muhtemel. 2004'te sorun oranını biraz toparladılar, 2005'ten itibaren pek sorunları yok Vectra'ların.
tabi bu dediğim donanımsal sorunlar. motor yada şanzıman işin içine girince 1.9dizeller de genelde sorunlu çıkıyor.

noyan141
15-12-2010, 21:20

2.2nin en çok bilinen özelliği çıkardığı sorunlar. birde 2003 model bakıyorsunuz ki bebeklik hataları olması da muhtemel. 2004'te sorun oranını biraz toparladılar, 2005'ten itibaren pek sorunları yok Vectra'ların.
tabi bu dediğim donanımsal sorunlar. motor yada şanzıman işin içine girince 1.9dizeller de genelde sorunlu çıkıyor.

genelde sorunlu araçlar olarak bilinmezler size katılmıyorum:) nazik araçlar pek sert kullanıma gelmiyorlar sadece(ben aracı genelde sıkıştırarak kullanıyorum arada sorun çıkarıyo ama tamamen kullanımdan kaynaklı sorunlar) ben 1.6 dan yana kullanırım seçimimi ama eğer çok yol yapıyorsam 1.9cdti tercih ederdim

DaRgUrE
15-12-2010, 22:12

ne gibi sorunlar çıkartıyor acaba? Alırken en azından onlaa dikkat ederim.

2.2 bildiğim kadaryıla 2002 de çıktı. Ve yanılmıyorsam o yıl bu yeni kasanın sadece 2.2 modeli geldi. (yanlışsam düzeltin lütfen.)

Bir binici olarak nerelerini ilk etapta kontrol etmem gerek? (Örneğin bana B2 CDX sorun neresinde ne sorun olabilir tek tek sıralarım.)

VeCCtrA
16-12-2010, 13:35
Su soğutmalı elektronik şanzımanları başlı başına sorun kaynağı. Şans işi tabi ama işini şansa bırakmamak ta lazım bir taraftan. Tech II bağlayınca sorunlar çıkar zaten. Sorun geçmişi silinmiş bir araç ta denk gelebilir. O bakımdan bir süre test edilip sonra tech II ile bakılmalı bence.. Herşey bir tarafa şanzımanı özenle kontrol ettirin illa alırım diyorsanız..Ama yanlış tercih..

VeCCtrA
16-12-2010, 13:37
ben İstanbul için konuşmuştum:) yaptığım yolun %80i trafikte geçiyor 11-12 lt yakıyorum..

Yinede fazla. Bizim yolumuz da trafikte geçiyor elbet, dağ yolu veya yarış pisti değil :)

cagri
16-12-2010, 23:32
genelde sorunlu araçlar olarak bilinmezler size katılmıyorum:) nazik araçlar pek sert kullanıma gelmiyorlar sadece(ben aracı genelde sıkıştırarak kullanıyorum arada sorun çıkarıyo ama tamamen kullanımdan kaynaklı sorunlar) ben 1.6 dan yana kullanırım seçimimi ama eğer çok yol yapıyorsam 1.9cdti tercih ederdim

bizim bundan önceki araçta 2006 C2 1.6'ydı. makyaj yemiş olmasına rağmen (makyaj genelde köklü bir değişimi getirir, sorunlardan arındırılır) kronik ön konsol tıkırtıları, bagaj tarafından gelen tıkırtı, gıcırdayan şoför koltuğu gibi sorunları devam ediyordu.
C1'lerde de genelde elektrikli koltuk bozuluyor gördüğüm kadarıyla, AS şanzımanı demeye gerek yok.
bizde 2004 2.2 elegance almaktan döndük, bende zamanında biraz araştırmıştım bu arabayı.

ne gibi sorunlar çıkartıyor acaba? Alırken en azından onlaa dikkat ederim.

2.2 bildiğim kadaryıla 2002 de çıktı. Ve yanılmıyorsam o yıl bu yeni kasanın sadece 2.2 modeli geldi. (yanlışsam düzeltin lütfen.)

Bir binici olarak nerelerini ilk etapta kontrol etmem gerek? (Örneğin bana B2 CDX sorun neresinde ne sorun olabilir tek tek sıralarım.)

2.2'lerin şanzımanı problemliydi, sorun farkedilince yetkili servisler garantiden değişim için çağırmışlar ama gelende oldu gelmeyende dedi. aracın şeceresini öğrenemezseniz şanzıman size patlayabilir, şans işi. servisin verdiği fiyat min. 9.000 TL

başka konuda da yazmıştım, Ziraat bankası o yıllarda 150 adet 2.2 Vectra almış, karşınıza bu araçlardan biri çıkması muhtemel. normalde 2.el alırken iyi araştırmak lazım ama söz konusu 2.2 Vectra olunca çok çok iyi araştırmak lazım. benim gördüğüm budur :)

DaRgUrE
18-12-2010, 22:52
Arkadaşlar Aracı aldım. herhangi bir yerinde bir kusuru, çalışmayan bir aksamı, darbe-kaza-boya durumu sözkonusu olmayan tertemiz bir araç. inşallah ilerleyen zamanlar bir sorun yaşamam. Açıklamalarıyla bilgi veren tüm aradaşlara teşekkürler.

GkySrl
18-12-2010, 22:54
hayırlı olsun en kısa zamanda fotolarınıda bekliyoruz .

noyan141
18-12-2010, 23:02
Arkadaşlar Aracı aldım. herhangi bir yerinde bir kusuru, çalışmayan bir aksamı, darbe-kaza-boya durumu sözkonusu olmayan tertemiz bir araç. inşallah ilerleyen zamanlar bir sorun yaşamam. Açılamalarıyla bilgi veren tüm aradaşlara teşekkürler.
hayırlı olsun aracın resimlerini bekliyoruz:)

DaRgUrE
18-12-2010, 23:22
Teşekkürler arkadaşlar;
Fotoları en kısa zamanda paylaşacağım.

falcon_78
18-12-2010, 23:24
aracınız hayırlı olsun

resimler ve videosunu bekliyoruzzz

DaRgUrE
21-12-2010, 22:12
Arkadaşlar Vectra 2.2 Elegance modellerinde triger kayışı yok diye duymuştum. bu doğru mu acaba? Yoksa yanlış bilgimi?

VeCCtrA
22-12-2010, 12:44
Hayırlı olsun, satan kişi vergiden de baya kar etti. 10 gün sonra satsa 657.5 TL zararı olacaktı... Bunuda göz önünde bulundurmuşsunuzdur umarım.. Zincirli diye biliyorum ben Z22se ve z22yh ler...

DaRgUrE
22-12-2010, 13:05
Aracın temizliği ve komple muayenesini (satışı aldığım gün tüm muayene işlemleri yapıldı. Sızdırmazlık, egzos, TÜV) düşürsek vergi o kadar önemli değil diye düşünüyorum. Hayırlısı. Ben aldıktan sonra benden daha yüksek fiyat veren olmuş ama rkadaş kaporayı aldım demiş.

karabek
22-12-2010, 15:21
hayırlı olsun iyi günlerde kullanın benimde düşündüğüm araçlar arasında iyi günlerde kullanın fotoları ve yakıtdurumunu bekleriz

DaRgUrE
22-12-2010, 16:30
hayırlı olsun iyi günlerde kullanın benimde düşündüğüm araçlar arasında iyi günlerde kullanın fotoları ve yakıtdurumunu bekleriz

Çok teşekkür ederim. Daha iyisi sizlere olur inş.

uzun yolda karın buzun üstünde geldim. bazı zamanlarda 2. vitesle epey ilerledim. 1 lt LPG ile 10,5-11 km yol yaptı.

Fotoları da en kısa zamanda yükleyeceğim.

cagri
22-12-2010, 23:21
hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın inşallah :good:

DaRgUrE
02-01-2011, 12:13
Fotoğraflarını ilk mesaja ekledim.

cagri
02-01-2011, 17:43
görünürde temiz duruyor. en azından benim bulduğum 2.2'den gayet temiz:D
motor ve şanzımanda sağlamsa sizi üzmez umarım. hayırlı olsun, kazasız belasız inşallah:good:

DaRgUrE
02-01-2011, 20:54
Motor ve şanzımanda bir sorun görünmüyor. İnş. da çıkmaz. 117.000 kmde.

1 lt LPG ile şehiriçi ve şehir dışında net kaç km yol yaptığını konusunda bilgisi olan veya bunu ölçme imkanı olana rkadaşımız var mı acaba?

ogen
07-02-2011, 09:31
Hayırlı olsun çok güzel bi araç aldınız merak etmeyin. Bendede aynı araç var.
Aldığınız aracın şanzumanı Japon malı Aisin Warner 55-50sn dir.
Bu firma dünyanın en sorunsuz otomatik şanzımanlarını üretir.
Fakat türkiyede otomatik şanzımandan anlayan pek yoktur. Hele bu model gibi yeni nesil elektronik otomatiklerden hiç anlamazlar. Özel servise gittiğinizde hemen yağını değiştirmeye kalkarlar. Bunların şanzıman yağı özeldir, tamirci tutar "abi bunlar Dextron III kullanıyor" der ve değiştirir işte bundan sonra sorunlar başlar. Sıkışık trafikte vuruntular başlar. Soğuk havada silkeleme yapar. Sende zannedersinki şanzuman arızalandı. Sonra bu şanzımanların adı sorunlu şanzımanlar diye çıkar.

Sana tavsiyem eğer şanzumanda vuruntu varsa derhal yetkili servise git ve "19 40 771" numaralı yağdan koydur. Numarayı veriyorum çünkü yetkili servisler bile hangi yağın kullanıldığını bilmiyorlar. Kullandıkları bilgisayar programı bile cevap veremiyor.
Yalnız her defasında 2.3lt boşaltabildiğin için yaklaşık 15lt yağ kullanarak değiştirebiliyorsun.

Sana bi tavsiyede daha bulunayım eğer sıkışık trafikte uzun süreler harcıyorsan mesela benim gibi hergün istanbulun köprü trafiğinde 2 saat kalıyorsan. Mutlaka şanzıman yağını soğutmak için ayrı bir soğutucu taktır. En sağlıklısı bu.
Opel her nedense 2.2 dizellere soğutucu koymayı akıl ederken bu benzinlilere soğutucu koymayı ihmal etmiş.

Ben Opelin CVT şanzımanlar için kullandığı soğutucudan taktırdım. Şanzıman yağ gibi kayıyor. Ne kadar uğraşsamda vites geçişlerini hissedemiyorum.

Bu araçların en büyük eksiği bence adam akıllı bi şanzıman soğutucusudur.
2-3 saat sıkışık trafikte kalmıyorsanız şart değildir.

Bunun dışında motorları dünyaca ünlü Z22SE dir. Bir çok marka senelerdir bu motoru kullanılır.
Cadillac, Saturn, Volvo, Saab, Subaru bu motoru kullanan başlıca firmalardır..
Yurt dışında çok beğenilen ve tutulan bir motordur. Sadece Türkiyede vergiler yüzünden üvey evlat muamelesi görmüştür.
Allah kaza bela vermesin çok güzel bi araç aldınız. İçiniz rahat olsun.

Morenmula
07-02-2011, 17:16
Hayırlı olsun çok güzel bi araç aldınız merak etmeyin. Bendede aynı araç var.
Aldığınız aracın şanzumanı Japon malı Aisin Warner 55-50sn dir.
Bu firma dünyanın en sorunsuz otomatik şanzımanlarını üretir.
Fakat türkiyede otomatik şanzımandan anlayan pek yoktur. Hele bu model gibi yeni nesil elektronik otomatiklerden hiç anlamazlar. Özel servise gittiğinizde hemen yağını değiştirmeye kalkarlar. Bunların şanzıman yağı özeldir, tamirci tutar "abi bunlar Dextron III kullanıyor" der ve değiştirir işte bundan sonra sorunlar başlar. Sıkışık trafikte vuruntular başlar. Soğuk havada silkeleme yapar. Sende zannedersinki şanzuman arızalandı. Sonra bu şanzımanların adı sorunlu şanzımanlar diye çıkar.

Sana tavsiyem eğer şanzumanda vuruntu varsa derhal yetkili servise git ve "19 40 771" numaralı yağdan koydur. Numarayı veriyorum çünkü yetkili servisler bile hangi yağın kullanıldığını bilmiyorlar. Kullandıkları bilgisayar programı bile cevap veremiyor.
Yalnız her defasında 2.3lt boşaltabildiğin için yaklaşık 15lt yağ kullanarak değiştirebiliyorsun.

Sana bi tavsiyede daha bulunayım eğer sıkışık trafikte uzun süreler harcıyorsan mesela benim gibi hergün istanbulun köprü trafiğinde 2 saat kalıyorsan. Mutlaka şanzıman yağını soğutmak için ayrı bir soğutucu taktır. En sağlıklısı bu.
Opel her nedense 2.2 dizellere soğutucu koymayı akıl ederken bu benzinlilere soğutucu koymayı ihmal etmiş.

Ben Opelin CVT şanzımanlar için kullandığı soğutucudan taktırdım. Şanzıman yağ gibi kayıyor. Ne kadar uğraşsamda vites geçişlerini hissedemiyorum.

Bu araçların en büyük eksiği bence adam akıllı bi şanzıman soğutucusudur.
2-3 saat sıkışık trafikte kalmıyorsanız şart değildir.

Bunun dışında motorları dünyaca ünlü Z22SE dir. Bir çok marka senelerdir bu motoru kullanılır.
Cadillac, Saturn, Volvo, Saab, Subaru bu motoru kullanan başlıca firmalardır..
Yurt dışında çok beğenilen ve tutulan bir motordur. Sadece Türkiyede vergiler yüzünden üvey evlat muamelesi görmüştür.
Allah kaza bela vermesin çok güzel bi araç aldınız. İçiniz rahat olsun.
Çok Yararlı Bir Bilgi Vermişsiniz...

viyana07
08-03-2011, 23:06
merhaba
ben de 2.2 dti 2003 model sahibiyim yaklasik 4 senedir. Allaha cok sukur simdiye kadar hic bir sorun cikarmadi bana. tabi servislerini tam yaptirdim. 2.2 lerde triger kayisi yok mercedeslerde ve bmwlerde oldugu gibi. yaniliyorsam duzeltin 2.2 motorlari bmw yada mercedes motoruna sahipler. ben her sene avusturya viyanadan antalya ya gidiyorum 2200 km civari yaklasik 3 bucuk depoyla antalya ya giriyorum. otobanda 160 180 km altina dusmeden kullaniyorum. tabi birde araba agzina kadar Turkiye ye giden hediyelerle ve esyalarla dolu olmasina ragmen. yani ben 4 senedir cok memnunum ve hic bir sorun yasamadim. sadece tek sorun ufak bir tumsekden inip cikarken on takimlardan gacir gucur ses gelmesi.

DaRgUrE
09-03-2011, 16:01
sadece tek sorun ufak bir tumsekden inip cikarken on takimlardan gacir gucur ses gelmesi.

Evet o ses sanırım amortisör bağlantılarından geliyor ve neredeyse bu kasadaki tüm modellerde kronik bir sorun.

Bu arada 2200 km'ye 3,5 depo yakıt çok değil mi?

viyana07
09-03-2011, 21:50
yok degil cunku sinir kapilarinda klima acik 4 5 saat bekledigini ve en az 4 5 sinir kapisindan gectigini hesaplarsan ve arabanin yuklu oldugunu hesaplarsan normal bence. sen simdi memnunmusun? nasil araba? bu arada az once LED taktim parklara ama kendi kendine kapilari kilitlemeye basladi isiklar yanmaya sonmeye basladi hemen cikardim bende. eskileri taktim duzeldi aklinda olsun takicak olursan dikkat et.

DaRgUrE
10-03-2011, 09:23
Araç gerçekten de güzel. Bir önceki aracım da 2001 model CDX olduğu için motor konusunda çok fazla yabancılık çekmedim. Gerek kasa büyüklüğü, gerek elektronik aksam ve şu anda bile çoğu lüks araçta olmayan domanımlarıyla son derece isabetli bir kara r verdiğimi düşünüyorum. Aracı aldıktan sonra komple bi bakımını yaptırdım. Genel bakım, devirdaim, ask iç körüğü ve keçesi ve komple LPG sistemi. Araçla ilgili çevremden en çok eleştiri aldığım konu vergi olayı. Çok fazla diyorlar ama olsun bu konfor ve özelliklere değer.
Daha önce sitede bir arakdaşın imzasında vardı 'Aslan Besliyorsan Yediğine Bakmayacaksın'.

onur746
12-05-2011, 10:20
Selamlar,foruma yeni üye oldum ve tanışma mesajından sonra direk 2.2 mesajlarını araştırmaya başladım :)

Bende 2003 model 2.2 elegance sahibiyim sizi gibi,ve aracımdan çok memnunum bu paraya bu kadar konfor ve özellik kesinlikle yok,vergimizde seneye bir alt dilime düşüyor kasko bedelinden dolayı...

Benim şanzumandada nadiren hafif vuruntular oluyor,özellikle vites küçültürken,büyütürken sorun yok,arkadaşın tarif ettiği 19.40.771 numaralı yağı siz denedinizmi?

Ben en son olarak aracıma....

Mobil1 10w60 motor yağı,hava yağ filtre değişimi ve Delphi Freedom 74A akü taktırdım...

DaRgUrE
13-05-2011, 00:56
Ahmet bey; Öncelikle Allah kaza bela vermesin, aracınızı iyi günlerde kullanın.
Kasko değerinden dolayı verginin bir alt dilime düşmesi ile ilgili beklentim yok. Çünkü 1-2 tl ile o avantajı ortadan kaldıracak bir miktarı belirleyeceklerdir. Ama genel olarak MTV değerlinin hesaplanma şekliyle ilgili bir değişikliğe gidilirse bilemem.
Ben o yağı kullanmadım. Bende de 3. vitesten 2. vitese düşerken çok hafif bir kasma var. İlk zamanlarda epey bi araştırdım, stres yaptım ama şu an çok da fazla takmıyorum, çok da önemli veya sorun teşkil edecek bir durum söz konusu değil.

yyygt
18-05-2011, 12:16
benım sanzumandada ozellıkle 2den 3 e gecerken aynı wuruntu vardı yag degısır degısmez farkettı benım arac dızel oldugundan sogutucuda war tabıkı 11 lt cıwarında yag gıdıyor o yagın lıtresıde 30 tl gıbıydı ben degısırken,ama kesınlıkle kacılmaması gereken bır masraf,galıba 90.000 km de bır degısmesı gerekır aracınızın km sıne gore sanzuman yagı bakımı yapılmadıysa kesınlıkle ıhmal etmeyın derım...
otomatık sanzuman arızası cok masraflı bılıyorsunuz vuruntu varsa bır an once baktırın ama her ustada anlamıyor malesef.mesela benımkı ılk vuruntu yaptıgında sanzumancıya baktırdık kıt takımı degısecek 2,500 tl gıbı masrafı war dedı,sonra benım kendı ustam komple sanzuman yagını degıstırdı sorunda kalmadı,aynısıda gecen ay bır arkadasımın passatında oldu onunkıde gectı..ıhmal etmeyın derım

onur746
18-05-2011, 17:03
Teşekkür ederim arkadaşlar,yarın bir servise uğrayıp fiyat alayım,boşaltma işlemi bir kaç işlemle yapıldığı için çok fazla yağ gidiyormuş,servisi arayıp sordum bunu bir kerede boşaltırız dediler...

Benim mtv indirimi dediğim olay şu şekilde,kanunen yani sigortanın müdahele şansı yok...

Benim aracın şuan mtv si 1.315,00 ytl

Aracımın resmi kasko bedeli 26.900,00ytl
http://www.tsrsb.org.tr/sayfa/kasko-deger-listesi

Kanun diyorki;aracın mtvsi kasko bedelinin % 5 ini aşarsa,bir alt dilimden mtv hesaplanır...

Benim aracın kasko bedelinin %5 i 1.345,00 yapıyor

Yani ben 1.345 - 1.315 = 30ytl için bu kanundan yararlanamıyorum...

Seneye mtv artacağı ve yıldan dolayıda kasko bedelim daha aşağı ineceği için 30tl lik fark kapanacak ve bir alt dilim olan 876,00 ytl den mtv ödeyeceğim...

Kasko değeri olayını birçok kişi bilmiyor ve fazladan mtv ödüyor...

VeCCtrA
18-05-2011, 17:07
Maşallah 2.2 ler çoğalmış :)

yyygt
18-05-2011, 17:37
nedıyosunuz yanı ahmet bey ıtıraz edelımmı hepımızde 1345 oduyoruz 30 tl mı menfaatımız oluyor??
bırde o yag degısımını yaptırırsanız buraya yazarmısınız sanzuman yagı konusunda bır cok kısı madur oluyor,dedıgım gıbı ben 11 lt yağ almıstım degıstırtırken.

darkmoon
18-05-2011, 18:48
Teşekkür ederim arkadaşlar,yarın bir servise uğrayıp fiyat alayım,boşaltma işlemi bir kaç işlemle yapıldığı için çok fazla yağ gidiyormuş,servisi arayıp sordum bunu bir kerede boşaltırız dediler...

Benim mtv indirimi dediğim olay şu şekilde,kanunen yani sigortanın müdahele şansı yok...

Benim aracın şuan mtv si 1.315,00 ytl

Aracımın resmi kasko bedeli 26.900,00ytl
http://www.tsrsb.org.tr/sayfa/kasko-deger-listesi

Kanun diyorki;aracın mtvsi kasko bedelinin % 5 ini aşarsa,bir alt dilimden mtv hesaplanır...

Benim aracın kasko bedelinin %5 i 1.345,00 yapıyor

Yani ben 1.345 - 1.315 = 30ytl için bu kanundan yararlanamıyorum...

Seneye mtv artacağı ve yıldan dolayıda kasko bedelim daha aşağı ineceği için 30tl lik fark kapanacak ve bir alt dilim olan 876,00 ytl den mtv ödeyeceğim...

Kasko değeri olayını birçok kişi bilmiyor ve fazladan mtv ödüyor...

evet geçen bunu kaskocunuza başvurun belki bir alt dilimden ödiyebilirsiniz dediğimde insanların iyiliğini düşündüğüm için faydanıza olsun diye bir bilgi verdiğimde bana demediklerini bırakmadılar konu kirliliği yapmadığım mı kaldı insanları yanlış bilgilendirmediğim mi kaldı.. yani yanlış anlasam diyicemki bazı insanlar sizin fazla ödemenizden keyif haz alıyorlar..

yyygt
18-05-2011, 19:02
hakan o konu benım aracın satlık oldugu ılanınn sayfasında gecmıstı ıkınız bırbırınıze dustugunuz ıcın bısey anlamadık,bılgın warsa yardımcı olurmusun lutfenn

darkmoon
18-05-2011, 19:29
dediğim ahmet kardeşin dediğiyle aynı o araştırmış 30 tl ile bir alt dilimden faydalanamıyormuşsunuz talihsizlik.. seneye faydalanabiliyormuşsunuz ama o güzel seneye bir alt dilimden ödersiniz.. yani bir vergi yi daha bu dilimden ödersiniz o kadar..

onur746
19-05-2011, 09:40
Evet olay çok basit aslında;

verdiğim linkten aracınızın kasko değerini öğrenip %5 ini buluyorsunuz,

daha sonra bu rakam ile aracın mtvsini karşılaştırıyorsunuz,

mtv > kasko bedeli ise verginizi bir alt dilimden ödemek için vergi dairesine başvuruyorsunuz...

mtv < kasko bedeli ise yapcam birşey yok benim gibi 30tl için normal orandan mtv ödeyim 1 sene daha bekleyeceksiniz :)

Yağ değişim olayınıda yaptırdıktan sonra burada paylaşırım,bugün belki bir uğrarım fırsat bulursam...

MadeN
19-05-2011, 14:36
evet geçen bunu kaskocunuza başvurun belki bir alt dilimden ödiyebilirsiniz dediğimde insanların iyiliğini düşündüğüm için faydanıza olsun diye bir bilgi verdiğimde bana demediklerini bırakmadılar konu kirliliği yapmadığım mı kaldı insanları yanlış bilgilendirmediğim mi kaldı.. yani yanlış anlasam diyicemki bazı insanlar sizin fazla ödemenizden keyif haz alıyorlar..

Arkadaş hani %5 falan uydurmaydı?

Hakan bey sana söyleyecek sözüm kalmadı ya :D

Yine söylüyorum ben GİB sitesinde 2.2 DTI' ın fiyatını bulamadığımdan tam sonuç yazamamıştım ;)

Bu arada o 30 TL 'de tesadüf değil arkadaşlar devlet babamızın size sonradan yaptığı bir güzelliktir. Yoğun araştırmalardan sonra araç kasko bedelleri tam sınırı aşacak şekilde zamlandırıldı. İndirimden yararlanamayalım diye..

onur746
20-05-2011, 13:38
Sabah yağ değişimini için gittim özellikle belirttiğim gibi 19.40.771 nolu yağdan koydular ama tork konvektörünün içindeki yağı değişmek çok uğraştırıyor diye onu değişmemişler gerek yok bu 4lt yeter dedi usta..

Halbuki özellikle bir kerede hepsi boşalıyormu diyede sormuştum,çokta vaktim olmadığı için o şekilde aldım geldim,bakalım bir etkisi olacakmı?

36ytl idi litresi %30 indirimle 25ytl ye indiler...

ayrıca fren hidroliğide eskimiş onuda değiştik...

sustalı kontak anahtarınıda 200 den aşağı inmediler,124 e başka bir yetkili servisten alınmış desemde bişi yapmadılar...

DaRgUrE
21-05-2011, 17:40
% 5 lik farkın oranlaması yapılırken ince bi,r ayar yapılıyor ve öyle bir noktada bırakılıyor ki cok cüzzi bir değerle siz hakkınız olan bir alt limitten faydanalanamıyorsunuz. Yani bir sene bekle bahane seneye de yeni kasko değer oranları verildiğinde MTV de ona göre bir ayarlamayala değişecek belki o zaman da 30 değil de 20 tl lik bir farktan dolayı bir alt limit hakkımızı kullanamayacağız.

DaRgUrE
21-05-2011, 17:42
Sabah yağ değişimini için gittim özellikle belirttiğim gibi 19.40.771 nolu yağdan koydular ama tork konvektörünün içindeki yağı değişmek çok uğraştırıyor diye onu değişmemişler gerek yok bu 4lt yeter dedi usta..

Halbuki özellikle bir kerede hepsi boşalıyormu diyede sormuştum,çokta vaktim olmadığı için o şekilde aldım geldim,bakalım bir etkisi olacakmı?

36ytl idi litresi %30 indirimle 25ytl ye indiler...

ayrıca fren hidroliğide eskimiş onuda değiştik...

sustalı kontak anahtarınıda 200 den aşağı inmediler,124 e başka bir yetkili servisten alınmış desemde bişi yapmadılar...

Onur bey yağ değişiminden sonra ne gibi değişiklikler hissettiniz. Yani daha önce yaşadınız sorunlar çözüldü mü?

Tam olarak kaç lt yağ kullanıldı, değişim yapılırken nasıl değiştirildiğini görme imkanınız oldu mu acaba?

DaRgUrE
21-05-2011, 17:50
Arkadaşlar bu arada ilk mesajımda yer alan aracıma ait fotoğrafları birisi sahibinden.com da kendi aracında kullanmış. Siteye bildirdim ama arkadaş birçok kez yeni ilanlarında kullanmakta diretti. Nazikçe kendisine durumu izah ettim ve kullanmamasını ifade ettim ama adam o nezakette cevap yazmasını beceremedi. Ben de o yüzden ilk mesjaımdaki fotoğrafları kaldırım. SAnırım bundan sonra nete atılacak fotoların fligransız atılmaması gerekiyormuş. Sözkonusu şahıs ilanında aynı fotoları kullanmaya devam ederse Pazartesi savcılığa elimdeki mesaj ve ekran görüntüleriyle suç duyurusunda bulunacağım.

darkmoon
22-05-2011, 02:07
o yüzde sık sık diyorum lütfen fotoğraflarda plakanızı silin.. plakanızı sildinizmi varsın kullansın bir şey olmaz..

MadeN
23-05-2011, 14:32
Arkadaşlar bu arada ilk mesajımda yer alan aracıma ait fotoğrafları birisi sahibinden.com da kendi aracında kullanmış. Siteye bildirdim ama arkadaş birçok kez yeni ilanlarında kullanmakta diretti. Nazikçe kendisine durumu izah ettim ve kullanmamasını ifade ettim ama adam o nezakette cevap yazmasını beceremedi. Ben de o yüzden ilk mesjaımdaki fotoğrafları kaldırım. SAnırım bundan sonra nete atılacak fotoların fligransız atılmaması gerekiyormuş. Sözkonusu şahıs ilanında aynı fotoları kullanmaya devam ederse Pazartesi savcılığa elimdeki mesaj ve ekran görüntüleriyle suç duyurusunda bulunacağım.

Ne yüzsüz adamlar varmış :D

Dolandırıcı bile olabilir.. Hani şu kapora alıp kaybolanlardan..

DaRgUrE
23-05-2011, 14:47
İbrahim bey benim 2 yıl önce satışa çıkarttığım aracımın fotoları kullanılmıştı buna benzer bir olayda. Allahtan bir arkadaşın uyarısıyla farkettim adamla telefonda alıcı gibi iletişim kurdum. Tabi sonrasında ağzıma geleni söyleyince bir daha ses çıkmadı.

onur746
24-05-2011, 10:59
4 litre yağ gitti toplam olarak,değişimide uzaktan biraz görebildim aracı lifte kaldırdılar,aynı motor yağı değişimi gibi alttan bişeylerle oynadılar ve yağ boşalmaya başladı,sonrada üsttek tekrar koydular sanırım...

Şuanda kadar eski şikayetlerim kalmadı sanki geçişlerde daha yumuşadı gibi geldi,zaten değişimden sonra kontrole çıkan arkadaşta gayet yumuşak sorun yok dedi...

Ama keşke komple değiştirme şansım olsaydı,tork konvektörünün içindeki yağı boşaltmak biraz zahmetliymiş....

DaRgUrE
25-05-2011, 09:44
Ahmet bey Rabbim kaza bela vermesin. iyi günlerde kullanın.

Yağ değişimini ben de Adana sordum. OPAD' da sordum arkadaşlar 19.40.771 yağı sizin şanzımanlara uymaz dediler Sizin şanzımanlara uyumlu olan 19.40.773 dediler. onun özelliği de çok pahalı olması ve içerisine 2 damala şırıngayla enjekte edilen bir katkısının oluşuymuş. Daha önce başka bir yetkili servis de yağ değişiminin yapılmadığını ifade etmişlerdi.

Yetkili servis değişmez diyor, değişir diyen litresi neredeyse 200 tl yi bulan yağ olur diyor, özel servisler değişir diyor DextronIII olması gerek diyor.

Durum böyle olunca kafam iyice karıştı.

HAQAN
01-03-2012, 18:00
Merbalar bende 2003 vectara 2,2 elegance aldım yakşalık 7 ay oldu siteye yeni üye oldum Lpg ben taktırdım lavato marka ve bu sene MTv için Dilekçe vererek bir alt kademeden ödeme yaptım 483 tl X 2 olarak lpg takıldıkdan sonra 1 kere yağ takviyesi yaptırtım 3 lt ilave yaptılar fakat hangi yağ konuldu bilmiyorum sıkıntı yok allha şukur birde kış öncesi su sıcaklık değerini 35 dereceye çıkarttım.

BORAN'S SHADOW
25-03-2012, 23:18
merhabalar,

önümüzdeki hafta galiba vectra 2.2 cosmo satın alacağım. galiba diyorum çünkü beklediğim bir şey var,eğer gerçekleşir ise arabayı alacağım. araba servis bakımlı ve sahibi aracına çok güveniyor istediğin yere istediğin kişiye göster diyor. uamrım o arabayı alırım. Arabada LPG yok ama taktıracağım. daha önceki arabam Megan II privielege idi. forumlardan ve yaptığım araştırmalardan 2.2 elegance'den memnun kalacağımı tahmin ediyorum. yakıt tüketimi ve oluşabilecek muhtemel arızalardan daha fazla bahsedilir ise sevinirim.