Orijinalini görmek için tıklayınız : direksiyon kutusu acıl yardım
maverick35
18-02-2007, 01:04
selam arkadaslar bır sorunum var yardımcı olursanız sevınırım
arabamın dıreksıyon kutusundan ses gelıyor ozellıkle cukurlu ve taslı yollarda fakat duz yolda cıt yok sorum
1 bunun bır tehlıkesı varmı yolda kopma gıbı
2 tamır ı varmı yoksa komple degısecekmı
3 arabam garantı dısı 2005 corsa c bana ne kadara mal olur?????
sımdıden tesekkur ederım :help:
kutluhan23
18-02-2007, 01:11
kardeş ben tam bir direksiyon kutusu mağduruyum senin gibi
3 kere değiştim
garantin bittiyse burç takıyolar değişme 1.5 milyara patlar sana
herhangibir tehlikesi yok korkma
kutluhan23
18-02-2007, 01:12
burç a 250 ytl dediler ama arabanın elektro servo direksiyonuna iyi gelmiyormuş sertleşiyormuş direksiyon çok ses gelmiyorsa elletme kalsın öyle.
invisibleagle
18-02-2007, 01:14
Dostum telaşa gerek yok.Özel servise gidiyosun.Direksiyon kutuna yaklaşık 100 ytl sıkışmış.Ses yapan o.Onu çıkartıyosun bitiyo. Şaka bi yana bu kronik hastalık.Alman mühendislerin yetersizliği biraz.Direksiyon kutusunun içine murç takıyolar.Plastik bi parça.Ses kesiliyo.Kopa felan da yapmaz.Sadece direksiyonda biraz boşluk olur ve ses yapar.Özellikle parke yolda saç baş yoldurur.Param yok diyosan da bedavadan sesi kesme yöntemi var.Müziğin sesini açıver olsun bitsin :)
maverick35
18-02-2007, 01:17
sagolun arkadaslar yaa ıcımı rahatlattınız hakketen kronık hastalık galıba gercektende sac bas yolduruyor
pekı son bı soru affınıza sıgınarak ;) acelesı warmı hmn yaptırmam gerekırmı
çookkk sagolunn
kutluhan23
18-02-2007, 01:20
ses seni çok sinirlendirmiyorsa acelesi yok ben o şekilde aylarca kulandım. ayrıca corsa c lerin hepsinde war.....yok diyen warsa alnını karışlarım :D
maverick35
18-02-2007, 01:23
eywallaah arkadaslar cok sagolun ıyı bende kullanayım bıraz ole ozmn
VAY ALMANLAR VAY :) hersey onnumara dıreksıyonda sorun cıkmıs neyse nazarlar deymesın hepımıze kazasız belasız gunler cok sagolunn
:tesk: :tesk: :tesk:
kutluhan23
18-02-2007, 01:28
istersen hiç değişmeyedebilirsin ama ses işte . kazasız belasız ALLAH başka dert vermesin
Sırf o yuzden aracı 2 kere satmaya kalktım :) Garanti kapsamı olduğu için serviste 2 kere değişti 4 aydır maşallah tık yok.. Nazar deymesin .. :)
kutluhan23
18-02-2007, 02:10
ben 3 kere değiştim her seferinde adamların azını yüzünü dağıtasım geliyordu ama garanti war şükür şimdi oda bitti
maverick35
18-02-2007, 02:33
ya duyduguma gorede servısler garantıden degıstırmemek ıcın ellerınden gelenı yapıyorlarmıs dogrumu
kutluhan23
18-02-2007, 02:44
yok öle bişe garantiden değiştim ben 3 kere gerekirse bağır çağır değişmek zorundalar
maverick35
18-02-2007, 03:00
benım araba gecenlerde servıse goturdum arka tamponda boya attı orjınal boyası bıde gıttım boyatmaya arabamın 30000 bakımını yaptırmadıgım ıcın arabayı garantı dısı bırakacaklarını soyledıler bende ortalıgı karıstırdım tabı ama ısım wardı uzerınde duramadım arabamın yetkılı servıste yapmadım bakımını ama bana gore bu garantı olayı mekanık ve boya olarak 2 ye ayrılması gerekır ford ta oyle mesela sızın bılgılerınız nedır bu konuda ne yapmam gerekıyor
Benim garanti biteli 6 ay olmasına rağmen kutuyu değiştirdiler hem ses hemde boşluk vardı tek kurusta vermedim..
valla ben tamir ettirdim ama biraz dreksiyon serleşti ses %70 gitti memnunmusun deseniz degilim çünkü kontrol bozuklugu yapıyor bi makas yapmaya kalksan münübüsler gibi yayılıyo bilginiz olsun
parayı bulunca sıfır alıcam
Arkadaşlar selam,
2003 Corsa'ya marşpiyer istiyorum tavsiyeleriniz nedir? Tamponlarım boyasız yani koyu gri..
Arkadaşlar selam,
2003 Corsa'ya marşpiyer istiyorum tavsiyeleriniz nedir? Tamponlarım boyasız yani koyu gri..
konuyu yanlış yere açmışsın
corsa tunig diye bak resim ve tavsiyeler orda
BY_Corsa
19-02-2007, 12:30
Arkadaşlar selam,
bence sen önce, uye arşivi başlığı altında, ,ilgili fromata göre kendi tanıt.Sonra her türlü soruna cevap alabilirsin
http://www.opelim.net/forums/showthread.php?t=1198
SERKAN_61
19-02-2007, 19:12
benim corsamda da ses geliyor ama alıştım pekde rahatsız etmiyorrr ne yapalım kaderimizmiş
kutluhan23
19-02-2007, 19:14
benim corsamda da ses geliyor ama alıştım pekde rahatsız etmiyorrr ne yapalım kaderimizmiş
mecburiyetten memnuniyet :D
birader bende aynı sorunla karsı karsıyayım benım arabam garantıde oldugu ıcın parcayı komple degıstırecekler ama ufak bır kit lede bu sorunu hallede bılıyorlarmıs
kutluhan23
20-02-2007, 21:40
bence komple değiştir
kutluhan23
20-02-2007, 21:41
yaptıkları tamir uygulaması direksiyonun özelliğini yitirmesine sebep oluyor sertleşiyormuş
Ghostbuster
20-02-2007, 21:56
Maltepede boycan opel özel servisi bu işi uygun fiyata yapıyor 1 yılda garanti veriyor bilginize....
arkadaşlar bu sorun türkiye deki yollara sahip ülkelerde meydana çıkıyor.burcun malzemesinden kaynaklanıyor zamanla aşınarak oynama yapıyor herhalde.opel bu sorunu gidermek için yeni bi aparart üretti.test amacıyla bi tane gönderdi.şuan denemek için arabalara takıldı.olumlu sonuç alındı herhalde.bu burcun seri üretimine başlayacaklardı.artık ne zman elimize geçer bilemiyorum ama tüm corsaları servise çağırarak bu burcu ücretsiz değiştirecekler.garanti süreniz dolsa bile değişecek.ayrıca garanti kapsamında olan araçlarında şuan direksiyon kutularını değiştirmeye mecburlar aslında...
bilginize...
Ghostbuster
21-02-2007, 00:18
Ah bide şu geç çalışma hikayesi bu şekilde çözülse :(
arkadaşlar bu sorun türkiye deki yollara sahip ülkelerde meydana çıkıyor.burcun malzemesinden kaynaklanıyor zamanla aşınarak oynama yapıyor herhalde.opel bu sorunu gidermek için yeni bi aparart üretti.test amacıyla bi tane gönderdi.şuan denemek için arabalara takıldı.olumlu sonuç alındı herhalde.bu burcun seri üretimine başlayacaklardı.artık ne zman elimize geçer bilemiyorum ama tüm corsaları servise çağırarak bu burcu ücretsiz değiştirecekler.garanti süreniz dolsa bile değişecek.ayrıca garanti kapsamında olan araçlarında şuan direksiyon kutularını değiştirmeye mecburlar aslında...
bilginize...
inanmak zor opelmi çagırıp üçretsiz yapacak puff :mad:
gerçi kesin çözüm olsunda para verelim sorun degil :confused:
garantin warsa değiştir yoksa elleme kalsın
BY_Corsa
21-02-2007, 18:01
Bu konuda, yeni bir "Tamir Kiti" nin servislere geldiğini bende duymuştum.Sanırım bu kit ile kalıcı çözüm üretiliyormuş.Servise sorup bilgi almakta fayda var bence.Bende garantim dolmadan tekrar bakıcam bu konuya
maverick35
21-02-2007, 21:47
guzel bır haberrrr
speedy_forever
28-03-2007, 15:42
Dostum telaşa gerek yok.Özel servise gidiyosun.Direksiyon kutuna yaklaşık 100 ytl sıkışmış.Ses yapan o.Onu çıkartıyosun bitiyo. Şaka bi yana bu kronik hastalık.Alman mühendislerin yetersizliği biraz.Direksiyon kutusunun içine murç takıyolar.Plastik bi parça.Ses kesiliyo.Kopa felan da yapmaz.Sadece direksiyonda biraz boşluk olur ve ses yapar.Özellikle parke yolda saç baş yoldurur.Param yok diyosan da bedavadan sesi kesme yöntemi var.Müziğin sesini açıver olsun bitsin :)
:kop: :kop: :kop: :kop:
corsa_fb
29-03-2007, 00:03
valla ben tamir ettirdim ama biraz dreksiyon serleşti ses %70 gitti memnunmusun deseniz degilim çünkü kontrol bozuklugu yapıyor bi makas yapmaya kalksan münübüsler gibi yayılıyo bilginiz olsun
parayı bulunca sıfır alıcam
bende tamir ettirmeyi düşünüorum senin yazını okudukdan sonra wazgeçtim mesela bende bi tarafa sola sert saga yumuşak dönüo direksiyon bu sorun sendede warmıydı warsa ortadan kalktı mı ? kısacası tamir ettirmeye degermi ? çünkü deli ses yapıo zaten 4o yanakda lastik war hepden ses gelio kafayı yiycem
Arkadaşlar Merhaba,
Direksiyon kutusu problemiyle bende karşılaştım.. Hemde 30.000 bakımı yaptırdıktan sonra... Neyse tekrar götürdüm servise, Opel'in yıllık bakımları da varmış meğersem ve 2. seneki bakımı yaptırmadığım için problemi garanti kapsamında çözmek için Opel e yazı göndermişler..
Eğer opel onaylamazsa garanti kapsamında yapmayacaklarmış...
Bu yıllık (yaş) bakımlarından bilginiz var mı? Ayrıca bu bakımların direksiyon kutusu ile bir ilgisi var mı ki garanti dışına atabiliyor beni... Ayrıca böyle bir sonuçla karşılaşırsam ne yapabilirim... Bana yardımcı olursanız sevinirim....
kullaniciadi
24-05-2007, 16:23
Aslinda bu başlıklardan kafam karıştı iyice.Öncelikle bu arizanin varliğini nasıl anlariz?
Benim araçta direksiyon dönmelerde değil ancak gevşemişlikten oluşan bi boşluk sesi var sanki lok lok gibi bişi :) .Daha önceki bakimlarda usta biyerleri sıktım düzeldi demişti ancak ayni sorun var tekrar gösterecegim.Bu tür ses için ne dersiniz peki ? Direkyon ile baglanti yerinde sanki gevşeklik var
vBulletin v3.7.3, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.
Opelim.Net