Orijinalini görmek için tıklayınız : astra mı jetta mı
alper_06
17-02-2007, 23:16
sıfır alcak olsanız uzun vadede mesela 10 yıl aldığınız arabayı kullancaksınız tercihiniz ne olurdu.her iki araçta 1.6 en düşük modeli
benzinli alacagımı düşünmüyorum.. o yüzden oy kullanmaya ihtiyac duymuyorum. ama içimde kalmasın tercihim jetta olurdu.. :)
mustafa_sahin_93
17-02-2007, 23:22
benim tercihim kesinlikle opel olurdu.çünkü jetta bana göre bi araç değil.
Astra Sedan olsaydı Astra derdim ama yine Astra diyorum
kutluhan23
17-02-2007, 23:52
duygusal olarak cevap verirsem astra ama jetta vw bi adım önde bence sağlamlıkda
jetta halen 8 valve li 102 bg lik motoru kullanıyor bu yuzden 115 hp lik astra derdim karosere bakmadan,önü golf arka passat kişilksiz bir araba
carpediem00
18-02-2007, 00:19
astranın bul kaslarını sevmiyorum çünki sorunlu arabalar astra sedan desen neyse bu kriterde sorunsuz olan jetta derim ben
walla hiç jettaya binmedim ama bir önceki bora astradan ii deildi
astra-astra-astra-astra-astra
Jetta yı hiç kullanmadım ama biraz da duygusal olarak Astra ... :good:
KentucKy
18-02-2007, 00:41
jetta tabiki duruşu yeter:)
sedan olması dolayısı ile jetta
M.YILDIZ
18-02-2007, 10:36
astra
Abi astra hb jetta sedan yani klasman farkı var. Ben yinede astra derim
kalbim astra aklım jetta diyor
Bu ikilemde ben de kaldım ve Astra'da karar kıldım.
Sebebi şu:
* Xenon seçenek olarak bile sunulmamıştı Jetta'da
* Mp3 çalar yerine CD çalar vardı.
* Sunroof şimdiki aracım gibi panoramik değildi
* Cruise Control opsiyonel bile değildi
* Sis farı yoktu
* Park sensörlerinin bahsi bile geçmiyordu
* Yağmur sensörü de yoktu
Tercih ederken kafandan böyle detay elemeleri yaparsan doğru kararı verirsin..
Jetta'nın donanımları hakkında bilgiye http://www.vw.com.tr/models/binek/jetta/index.htm bu adresten ulaşabilirsin...
dataegemen
18-02-2007, 20:16
walla bende jetta
kutluhan23
18-02-2007, 20:20
cimix arkadaşım haklı bi noktada eğer yeni bir arabada cruise control ile xenon opsiyonel olarak sunulmuyorsa astrada karar kılınabilir ama jetta da vw :(
kurt_35li
18-02-2007, 22:35
astra derim
mf.savas
18-02-2007, 22:47
her yerde her koşulda Opel Astra..
SERKAN_61
18-02-2007, 22:53
jette ne olduğunu ben anlayamadım nasıl bi araç wv nin diğer araçlarının kırması gibi duruyor ben şahsen astra alırdımm
cimix arkadaşım haklı bi noktada eğer yeni bir arabada cruise control ile xenon opsiyonel olarak sunulmuyorsa astrada karar kılınabilir ama jetta da vw :(
Aslında dediğiniz özelliklerin hepsi opsiyonel olarak sunuluyor fakat vw türkiyeye belli standartlarda araç gönderiyor ve sadece fiyat listesinde yer almıyor yoksa tsi test için gittiğimde adam istediğin özellikte bixenon cruise,ses sistemi bunları fabrikadan özel siparişle araçla getiririz fakat 3 ay sonra alırsın dedi,bi bakıma vw elinde ne varsa onu satıyor ,yoksa arkadasım ere de özel siparişle jetta yaptırdı ki çogu özelliği halen opsiyonel dahi sunulmuyor.Yani audi,bmw gibi aylar alıyor.
blackstorm_52
19-02-2007, 17:56
bence astra abı suspansıyonları yeter astranın ve modıfıyeye cok uygun....KRALSIN ASTRAMMMM...
kutluhan23
19-02-2007, 18:00
Aslında dediğiniz özelliklerin hepsi opsiyonel olarak sunuluyor fakat vw türkiyeye belli standartlarda araç gönderiyor ve sadece fiyat listesinde yer almıyor yoksa tsi test için gittiğimde adam istediğin özellikte bixenon cruise,ses sistemi bunları fabrikadan özel siparişle araçla getiririz fakat 3 ay sonra alırsın dedi,bi bakıma vw elinde ne varsa onu satıyor ,yoksa arkadasım ere de özel siparişle jetta yaptırdı ki çogu özelliği halen opsiyonel dahi sunulmuyor.Yani audi,bmw gibi aylar alıyor.
olabilir ama ben araba alacak olsam 3 ay beklemek istemem .geçen gün oto yıkamada ABT jetta gördüm hayran kaldım...
astra dedim ama nie bilmiyorum
corsaDistorsiyon
20-02-2007, 00:02
jettaa:)
msagirli
20-02-2007, 18:11
astra
1,6 fsi ise jetta ayrıca arkadaşımda fsi jetta var park sensörü yağmur sensörü far sensörü falan var
thundercat
20-02-2007, 19:38
jetta
Jetta
Dizelde Vosvoslar Iyi.
commodore
23-02-2007, 11:25
üzgünüm. . . jetta :(
jetta oncelikle ara bi model ne passat ne golf
astra ile kıyaslamaya bile gerek yok.
kesinlikle astra
Bu ikilemde ben de kaldım ve Astra'da karar kıldım.
Sebebi şu:
* Xenon seçenek olarak bile sunulmamıştı Jetta'da
* Mp3 çalar yerine CD çalar vardı.
* Sunroof şimdiki aracım gibi panoramik değildi
* Cruise Control opsiyonel bile değildi
* Sis farı yoktu
* Park sensörlerinin bahsi bile geçmiyordu
* Yağmur sensörü de yoktu
Tercih ederken kafandan böyle detay elemeleri yaparsan doğru kararı verirsin..
Jetta'nın donanımları hakkında bilgiye http://www.vw.com.tr/models/binek/jetta/index.htm bu adresten ulaşabilirsin...
Aynı şeyleri düşünerek aynı kararı vermişiz kesinlikle astra..
jetta yaşlı işi....kişiliksiz bir araç:cool:
astra tabiki yürü mavişim...
walla hiç jettaya binmedim ama bir önceki bora astradan ii deildi
bunu cok kişiden duydum :good:
sedan olaması nedeniyle elbetteki jettaaa
TearsOfTheSuN
17-03-2007, 03:08
kesinlikle astra.........
fcuhadar
17-03-2007, 11:59
Jetta'yı hiç beğenmediğim için Astra dedim...Ama jetta'nın bora olduğu günlerde 2000 model bora'mı astra mı derseniz elbette bora...
Yahu ne jettası tabikide astra
dewilking08
18-03-2007, 21:32
en düşük model demiş o yzden jetta yoksa tercihim xenonlu astra cosmo.jettalara göre...
bende duygusal yaklaşıyorum açıkcası ve astra diyorum :D
haydarman
18-03-2007, 22:59
jetta
alper_06
21-03-2007, 01:31
baya bi çekişmeli gidiyo
59 astra
50 jetta
:D
CaLiBraCı
25-03-2007, 12:30
astra!!
opelcalibra_1
25-03-2007, 16:11
jetta :cool:
SN168-gsi
25-03-2007, 16:41
jetta bence klasmanını kendi bile bilmeyen bi araç.. arada... kesin astra :)
jettanın tipi berbat..... dikkat ederseniz bora kadar tutulmadı...
Patronun jettası var onunla gidip geliyoruz babamdada astra sedan enjoy var sürmeye gerek yok içerideki işçilik kalitesi kendini belli ediyor zaten tabikide astra performasn olarakta sanırım arada beygir varkı var.
Bence 1.4 lük 140 bg 200 tork u olan TSI si olursa JETTA tabi. Ama astra ile aralarında ciddi bir fiyat farkı vr buda unutulmamalı
bende aynı ikilemi yaşadım ama ikisinden de vazgeçip Civic aldım...
Nasip işte... baz versiyon için astra derim...
Sırf merak ettiğim için JETTA yoksa OPEL i biliyorum zaten hoşuma gitmezse satar OPEL alırım.
sjesansarbos
12-04-2008, 15:44
Ben de birkac ay önce secim yapti, ikisini de denedim (yeni astra sedan ve jetta'yi; corolla, octavia, megan sedan'i da denedim). Sonunda Astra Sedan 1.6 aldim. Gercekten hosuma gitti. Pisman olmadim!
jetta halen 8 valve li 102 bg lik motoru kullanıyor bu yuzden 115 hp lik astra derdim karosere bakmadan,önü golf arka passat kişilksiz bir araba
kesinlikle katılıyorum.
astra_njoy
15-04-2008, 13:37
jetta bence klasmanını kendi bile bilmeyen bi araç.. arada... kesin astra :)
kesinliklee :alkis:
sjesansarbos
15-04-2008, 14:18
coRSac´isimli üyeden Alıntı http://www.opelim.net/forums/images/buttons/viewpost.gif (http://www.opelim.net/forums/showthread.php?p=134069#post134069)
------------------
Cok güzel dedin!
ibrahim_delibas
16-04-2008, 18:50
standart özelliklerine ve deneme sürüşüne bakmadan karar vermemek lazım ama görüntü olarak jetta bence
Erkut 205
17-04-2008, 13:20
Kesinlikle jetta derim
Endüsük Model Dio Astranin En Düsük Modeli Essentia Irenç Bence
sjesansarbos
18-04-2008, 12:28
Ne kadar para varsa, o kadar da müzik var!!!
borayucel
09-05-2008, 15:34
Astra sedan. jetta tipinden dolayı tutmadı 2009 da tekrar bora çıkarıyor vw . bakalım borayı ne zaman kaldırıp jetta yı tekrar piyasaya sürecek.:D
Vladimir
09-05-2008, 16:18
coRSac´isimli üyeden Alıntı http://www.opelim.net/forums/images/buttons/viewpost.gif (http://www.opelim.net/forums/showthread.php?p=134069#post134069)
------------------
Cok güzel dedin!
biraz öle kişiliksiz gibi duruo ama kendince bi has görüntüsüde yok değil hakkını yemiyelim ama astra sedanın yanında bence hiçbişi astra sedan çok hoş görünüo özellikle yandan aslında her açısı güzel
Ben şirketimizde jetta kullandım, şekilcilikten dolayı içi astraya göre biraz daha lüks gibi görünmesinin dışında bir artısının olmadığı gibi çok büyük 2 olumsuz yönü var.
1) Aşırı hantal bir araba, bırak benzinli astrayı, ben kendi dizel aracımla bile kıyaslıyamıyorum. Zaten kullanıcıların tamamı jettanın hantallığından şikateyçiydi. Araç sollamaya korkuyordum valla.
2) Jetta kullanımı zevkli bir araba değil, uzun yol arabası anlayacağınız, oysa astra kullanmak daha pratik ve zevkli.
Bu yorumları yaparken 2005 yılına kadar VW kullanıcısı olduğumu belirtmek isterim.(polo ve bora)
Benim cavabım; tabi ki Astra Sedan
Vladimir
09-05-2008, 16:48
jettanın içi astraya göre vasat bence ama kişiye göre değişir
[quote=yuxcell;569773]jettanın içi astraya göre vasat bence ama kişiye göre değişir[/quot
Astranın içi jettaya göre biraz sade onu anlatmak istedim. Ama dediğim gibi jetta alınacak bir araba değil. Hadi 1.6 değilde daha büyük bir motor seçeneği ile aldınız diyelim o zamanda yukarda 2 nolu detayda açıkladığım gibi keyif alınarak kullanılacak bir araba değil
bence 1.4 tsı 170 hplikleri fazlasıyla keyif verir :D
[quote=yuxcell;569773]jettanın içi astraya göre vasat bence ama kişiye göre değişir[/quot
Astranın içi jettaya göre biraz sade onu anlatmak istedim. Ama dediğim gibi jetta alınacak bir araba değil. Hadi 1.6 değilde daha büyük bir motor seçeneği ile aldınız diyelim o zamanda yukarda 2 nolu detayda açıkladığım gibi keyif alınarak kullanılacak bir araba değil
bence 1.4 tsı 170 hpliği fazlasıyla keyif verir:D
bence 1.4 tsı 170 hplikleri fazlasıyla keyif verir :D
Büyük motor veya 1.4 tsi gibi yeni nesil motorlar performansı arttırır tabi ama bence jettada ki sorun motorla ilgili değil. Sürüş keyfi vermeyen bir araba.
Vladimir
09-05-2008, 17:49
eniştemde 2.0 tdi dsg var inanın çok güzel ama opelin astra 2.0cdti active select ile karşılaştırılamaz tork bandı opelin çok geniş dolayısıyle mükemmel sürüş keyfi kaçınılmaz active select almanyada sunuluyor yalnış anlaşılmasın trye hiç gelmedi
motorla ilgili değil derken sadece o değil demek istedim:)
Vladimir
09-05-2008, 17:51
evt ne demek istediğinizi anladım yani sürüş keyfi ve hızı subjektif astra gibi hissettirmiyor kısaca
astraGame
09-05-2008, 17:52
:sorry: Bir opelci olarak ve üzülerek söylüyorumki jettada kararlıyım.Çünkü ne oldu bilemiyorum Astra G yi tanıdıktan sonra yeni astralara ısınamadım.Kabul ediyorum jettanın dışı güzel değil ama VW bence sadelik abidesi özellikle iç mekanda...Aynı astra G gibi...
Beni yanlış anlamayın Astra G kullanıyorum die bunu söylemiyorum...
[quote=ericdelli;569909]
eniştemde 2.0 tdi dsg var inanın çok güzel ama opelin astra 2.0cdti active select ile karşılaştırılamaz tork bandı opelin çok geniş dolayısıyle mükemmel sürüş keyfi kaçınılmaz active select almanyada sunuluyor yalnış anlaşılmasın trye hiç gelmedi
Katılıyorum. Jettayla ilgili iç mekan mıdır, karoseri midir, ağırlığı mıdır, aerodinamiği midir veya bunların hepsimidir tam tasvir edemiyeceğim ama keyifli ve pratik kullanımla alakası yok. Hani bir ara nissan primera için uzun yol arabası demişlerdi ya aynı mesele:) FOREVER ASTRA:)
Vladimir
09-05-2008, 17:54
astragame evt yalnış anlamıyoruz kaldıki bu senin görüşün saygı duymak zorundayız ama haklısın sanırım bu sadelik bu kadar popüler yapıo ama zevk meselesi opel bana daha iyi
evt ne demek istediğinizi anladım yani sürüş keyfi ve hızı subjektif astra gibi hissettirmiyor kısaca
aynen
:sorry: Bir opelci olarak ve üzülerek söylüyorumki jettada kararlıyım.Çünkü ne oldu bilemiyorum Astra G yi tanıdıktan sonra yeni astralara ısınamadım.Kabul ediyorum jettanın dışı güzel değil ama VW bence sadelik abidesi özellikle iç mekanda...Aynı astra G gibi...
Beni yanlış anlamayın Astra G kullanıyorum die bunu söylemiyorum...
Benim gibi jetta kullanma fırsatın oldu mu bilemiyorum ama almayı filan düşünürsen test sürüşü yapmadan sakın derim pişman olursun
astraGame
09-05-2008, 17:59
astragame evt yalnış anlamıyoruz kaldıki bu senin görüşün saygı duymak zorundayız ama haklısın sanırım bu sadelik bu kadar popüler yapıo ama zevk meselesi opel bana daha iyi
tabiki, banada sorsalar opelde hatta arkadaşlarım bana kızıyorlar VW dururken neden opel aldınız die bende zevk meselesi diyorum...
burak loves opel
09-05-2008, 23:42
dış dizaynı ile jetta(içini hiç sevmiyorum),iç dizaynı ve tekniği ile astra
reklama gerek yok
10-05-2008, 00:01
jetta tabi
mumkunse passat :D
LAZRAİL61
10-05-2008, 01:29
Arkadaşlar duygusal olmadan cevap verilecekse bu soruya kesinlikle jetta derim.bi defa vw ise bitmiştir.ayrıca bora ilgili arkadaşın biri yorum yapmış ama kullanmamış sanırım.astra f,g,h boranın bi tekeri etmez.asaleti yola yatışı ve yumuşaklığı 2 astra eder.
Vladimir
10-05-2008, 11:04
vw ise niye bitmiştir açıklarmısın gerçi tekeri etmez demişsin ama bunun doğru olmadığını bu forumdaki herkes bilir
LAZRAİL61
11-05-2008, 15:35
vw ise niye bitmiştir açıklarmısın gerçi tekeri etmez demişsin ama bunun doğru olmadığını bu forumdaki herkes bilir
Katılmıyorum duygusallık yapmaya gerek yok her zaman opel bir adım geriden gelir.bunu da tüm alem bilir.körü körüne opelcilik yapmanın alemi yok bence.ben de opel kullanıcısıyım düşmanınız değilim.gerçekler bunlar
Vladimir
11-05-2008, 21:11
emin ol öle bugün bi tanıdığın jettaya bindim aracın içi inanılmaz dar benim corsa bile daha ferah ve geniş verdiği his öle ayrıca vw bagaj kaplamaları ve döşemeleri acayip ucuz görünümlü ve kötü duruo burda duygusallık yapan yok göz var nizam var opelin hiçde bir adım geriden geldiği yok sen git ilk önce bi astra sedanın içine bin sonra dışından çizgilerini tasarımını uzun uzun incele desemde boş olcak sanırım asıl sen körü körüne vwcisin bu arada astra h kasa sür ondan sonra konuşalım
LAZRAİL61
11-05-2008, 21:17
emin ol öle bugün bi tanıdığın jettaya bindim aracın içi inanılmaz dar benim corsa bile daha ferah ve geniş verdiği his öle ayrıca vw bagaj kaplamaları ve döşemeleri acayip ucuz görünümlü ve kötü duruo burda duygusallık yapan yok göz var nizam var opelin hiçde bir adım geriden geldiği yok sen git ilk önce bi astra sedanın içine bin sonra dışından çizgilerini tasarımını uzun uzun incele desemde boş olcak sanırım asıl sen körü körüne vwcisin bu arada astra h kasa sür ondan sonra konuşalım
Tamam kardeş tamam sen haklısın;)
burak loves opel
11-05-2008, 21:31
jetta bana hep kişiliksiz bir araba olarak gelmiştir.sonuçta golf ün arkasına eklenmiş kasa bir araç.kendine has bir tasarımı yok.önü golf ün aynısı.üstelik olmayacak araçlara olmayacak paralar isteniyor.vw nin satış politikası berbat.tamam kalitesine lafım yok ama resmen kazıklanıyor millet.jettanın 1.6 midline modeli 40 milyar arabada sis farı,esp ve bir sürü önemli özelliği yok,koltuk döşemeleri şahinlerdeki gibi.40 milyara octavia nın elegance ını alırsın yok yok arabada mesela.passat trendline 1.6 102 hp 45 milyar arabada jant yok.bu yüzden vw ye verilen paralar çöpe atılmış gibi geliyor bana.o yüzden opel
sjesansarbos
12-05-2008, 13:36
Jetta nedir? Kuyruklu Golf. Secim firsatim vardi. Astra Sedan aldim. Kesinlikle HB ile ayni degil. Boyutlari zaten Vectra ile hemen hemen ayni. Dingil mesafesi 3mm daha uzun bile.
Bilge Kavaf
12-05-2008, 16:10
opel iyidir güzeldir ama jetta kalitesi ayrı bindim kullandım biliyorum astrayı seçmek çok duygusallık olur jette bence :)
jetta, ne jettaya ne golfe ne passata benziyor. tuhaf bir araba. yeni olmasına rağmen tipi pek modern sayılmaz. önden başka arkadan bakınca başka bir araba gibi duruyor.
sjesansarbos
13-05-2008, 10:35
Tabii, Astra. Kuyruklu Golf yine bir Golf oluyor.
Arkadaşlar duygusal olmadan cevap verilecekse bu soruya kesinlikle jetta derim.bi defa vw ise bitmiştir.ayrıca bora ilgili arkadaşın biri yorum yapmış ama kullanmamış sanırım.astra f,g,h boranın bi tekeri etmez.asaleti yola yatışı ve yumuşaklığı 2 astra eder.
toprağım ne yaptın sen ya sen bu yaz gel memleketine bakalım bu konuyu bi görüşelim
fiyat/ performans = astra :)
fiyat/ performans = astra :)
Katılıyorum hatta formülü genişletebiliriz:
Fiyat+performans+sürüş pratikliği ve keyfi= Astra
:)
Vladimir
14-05-2008, 16:40
Katılıyorum hatta formülü genişletebiliriz:
Fiyat+performans+sürüş pratikliği ve keyfi= Astra
:)
evt kesinlikle :good:
sjesansarbos
15-05-2008, 14:14
Zevk meselesi de katmak lazim. Opelciler her zaman zevk almak isteyen kisiler.
selcukakinci
15-05-2008, 23:40
yorum yapmak zor. jetta da sağlamlık olarak kesinlikle astra kdr sağlam. motor olarak çok değişik seçenekleri var jetta nın.kalite olarak kesinlikle ikiside aynı. gerisi göze hitap etmesi gerek. bu nedenle astra sedan derimm
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Opelim.Net