Orijinalini görmek için tıklayınız : Katkılı Otogaz Kullanmalı mıyız?
Arkadaşlar, Bende 99 Astra cd Otomatik var. Bir ay önce lpg taktırdım. Takdırdığım yer kesinlikle katkılı otogaz kullanmayacaktsın yoksa lpg sisteminde ve motorda büyük sıkıntılar yaşarsın dedi. Bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlar varsa bana bi açıklama yapabilirler mi?
The Day Walker
24-11-2010, 17:07
ewet haklılar katkılı lpg,lpg filtresini ilk başta kirletiyor.sonra motora zararlı...
bacadir68
24-11-2010, 20:28
ben uzun süre katkısız kullandım son 3 seferdir katkılı almaya basladım ve LPG'de özellikle soğuklarda motor soğukken devir düşmesini artık yaşamıyorum...
Bunu daha önce aşağıdaki şekilde yazmıştım. Opet Aygaz (katkılı otogaz) kullanmalı mıyız sorusu içindi : Buyrun aşağıda...
Sevgili Arkadaşlar;
LPG sektöründe 3 sene g.md. düzeyinde çalıştım, ancak artık başka bir sektördeyim. Bu sebeple yeri geldiğinde ve vaktim olduğunda bilgilendirme mesajları yazıyorum. Sıralı sistemlerde üst düzey bilgi sahibi olduğum halde marka vermeden yapmaya çalışıyorum bilgilendirmeleri. Ancak gaz için marka yazmakta bir sakınca görmüyorum.
En iyi gaz hangisidir sorusunun cevabı, ana tankını temiz tutan istasyonların gazıdır diyebilirim.
Ancak Opet ile ilgili şöyle bir durum var;
Temizleyici katkı kullandıkları için 2 türlü kullanım durumuna göre son derece olumlu ya da olumsuz neticeler alınabiliyor;
1. Eğer opet'in katkılı gazı piyasaya sürülmeden evvel uzun süre LPG kullandıysanız ve o araca bu temizleyici katkılı otogazı alırsanız senelerce sistemde birikmiş yağ bir anda çözülmeye başlayıp enjektörlerinizde yığılmaya başlar ve sisteminizde dengesizlikler, olmadık yere benzine atmalar ve dolayısı ile performans kaybı yaşamanız kaçınılmazdır. Bu durum gazın kalitesiz olmasından değil, yılların birikimini çözen temizleyici katkının marifetidir. Bu sebep yüzünden opet'in gazı kötüdür denemez. Ama yolaçtığı netice kötüdür. Bu konu firma tarafından zamanında öngörülemediği için iş buraya gelmiştir. Katkılı gaz piyasaya sürüldükten sonra Türkiye genelindeki tüm LPG servis ustalarından bu konuda rapor aldık. Ustalar bu sebeple opetten alma da nereden alırsa al demeye başladılar zira tıkanmalar sebebi ile dükkanda iş yapamaz duruma geldiler.
2. Yeni LPG montajı yaptırdıysanız Opet gaz ile ilgili hiçbir sorun yaşamayacağınız gibi sisteminiz de oldukça temiz kalıp size daha az sorun çıkarır ve sistem ömrü boyunca iyi performans alırsınız. 1-2 depo başka gaz ama 2 depoyu geçirmeden opet kullanımı ile de bu temizliği sağlarsınız. Ancak sürekli başka gaza dönüp uzunca bir zaman aralığından sonra tekrar opete dönerseniz 1 nolu maddedekiler başınıza gelecektir.
Bu konuyu iyi değerlendirirseniz katkılı otogazın sizin için faydalı olup olmayacağını belirlersiniz..
ogretmen0761
24-11-2010, 21:32
Bunu daha önce aşağıdaki şekilde yazmıştım. Opet Aygaz (katkılı otogaz) kullanmalı mıyız sorusu içindi : Buyrun aşağıda...
Çok mantıklı.Arabaya ilk LPG taktırdığımda bile bu spekülasyonlar yüzünden katkılı gaz almıyordum.Bu yazı mantıklı geldi.Ama yukarıdaki yorumu o zamanlar bilseydim bile kafamda "acaba" sorusu oacaktı ve ben yine katkılı almayacaktım.
knightrider
25-11-2010, 14:38
Sanırım büyük ölçüde sorulara cevap olmuş...
bekir0606
27-11-2010, 22:36
benim araca telefleks kit taktirdim. ve takan usta kesinlikle katkili otogaz kullanma dedi. ben su an sadece shell gaz aliyorum. fakat hangi gaz katkili, hangi gaz katkisiz bilmiyorum. bi listesi var mi bunun??
bacadir68
27-11-2010, 22:39
litresi 2 lira civarı ve üzeri olanlar katkılıdır genelde. 1,90 ve aşağısı katkısız... ;)
anulmustafa
29-11-2010, 08:51
Ama Bizim Burda en dandik marka bile 2,14,2,13 vs. saygılar.
bacadir68
29-11-2010, 09:28
dandik marka?
anulmustafa
29-11-2010, 09:36
Yani ismi belirsiz lpg markaları. Onu diyorum. Onlar bile aynı fiyat. saygılar.
serkan-g
29-11-2010, 10:02
bilen birisi hangisi katkılı yazsında ordan almamaya gayret gösterelim.
anulmustafa
29-11-2010, 10:05
evet :) saygılar.
Blade De'Nogua
29-11-2010, 12:51
Ben petrol ofisinden alıyordum gazı , geçen opetten aldım araç 2. viteste 4000 - 5000 devir arası kendiliğinden benzine geçmeye başladı , gazda tıkanıyor ve direkt benzine geçiyor.
Hep petrol ofisinden alırım , bir kes opetten aldım böyle bir olayla karşılaştım belkide gaz ayarından yaptı ama bilemiyorum.
Bu arada araç ; Reno Megane 1.6 16v
yukardaki yorum biraz opet ağzına benziyor , sürekli opetten alalım diye teşvik var:)
önünden geçmem aygazınnn bide öyle reklam yapıyolarki ülkemizin bütün cahilleri lpg sırasına giriyor benim aracımda uçsun diye.
bende yaptım zamanında o cahilliği shell kullanırken aygaza geçtim 3-4 depo bitti gidişi güzeldi sonra birden aracın çekişi düştü çekiş düştü diye serviste bi ton masraf çıkarıp bizi perişan etti
anulmustafa
29-11-2010, 17:26
o zaman katkılı katkısız gazları yazalım arkadaşlar. saygılar.
bacadir68
02-12-2010, 13:21
büyük firmaların hepsi katkılı....
yukardaki yorum biraz opet ağzına benziyor , sürekli opetten alalım diye teşvik var:)
önünden geçmem aygazınnn bide öyle reklam yapıyolarki ülkemizin bütün cahilleri lpg sırasına giriyor benim aracımda uçsun diye.
bende yaptım zamanında o cahilliği shell kullanırken aygaza geçtim 3-4 depo bitti gidişi güzeldi sonra birden aracın çekişi düştü çekiş düştü diye serviste bi ton masraf çıkarıp bizi perişan etti
Hangi yorumu kastettiniz acaba?
twinport41
04-12-2010, 13:31
Merhaba Arkadaşlar Selamlar .. Öncelikle Corsa C 1.2 twinport sahibiyim Lpg Taktırmayı düşünüoyrum .. Getirileri ve Götürüleri nelerdir Yardımcı olurmusunuz .. :
Mel-a-ku
04-12-2010, 14:27
ben prins kit taktırdığımda bana da TGS otogaz dan sürekli opet kullan dedi montajcı usta. sebebini sormadım ama aldıgım gunden beri toplasanız 10 kere fullememişimdir opetten. sürekli total kullanıyorum. ikisinde de çekiş farkı hissetmedim. araç 1.6 honda
Başka bir konu altına yazdığım mesaj buraya geçmiş.. Bu mesaj silinebilir.
Computerci
09-01-2011, 00:15
bu yorum banada mantıklı geldi arabama 15 gün önce BRC sıralı sistem taktırdım montajı yapan yer BRC Merkez Servisi hangi gazı tavsiye edersiniz diye sorduğumda kesinlikle Opet'den almamı söylediler daha sağlıklı ve performansı daha iyi dediler....
bozkan38
10-01-2011, 23:11
ben bütün gazları denedim.aracımda atiker kit var.takan usta opetten al dedi.kayseri atiker alma dedi.bende kendim deneme yaptım ve gördüğüm şey opet diğerlerinden en az 15km fazla gidiyor.çekişte çok daha iyi.bu nedenle sürekli opet alıyorum.ayrıca worldcard kampanyaları baya cazip.
Opeti bırakınca aracım azrıza ışığını söndürdü araba bile istemiyor opeti asla kullanmam birdaha total bir numara bence .
muratguv
12-01-2011, 17:30
bu yorum banada mantıklı geldi arabama 15 gün önce BRC sıralı sistem taktırdım montajı yapan yer BRC Merkez Servisi hangi gazı tavsiye edersiniz diye sorduğumda kesinlikle Opet'den almamı söylediler daha sağlıklı ve performansı daha iyi dediler....
banada sakın alma dediler aynı merkez servis
valla benim arabada iyi gaz kötü gaz farketmiyo nereye rasgelirsem ordan alıyorum motor yagı mobil 1 olsun yeterli
mertyagiz
14-01-2011, 08:46
Herkese slm
Sıfır araç aldım. Lpg konusunda bilgisizim. Aracı aldığım firma 4 5 depo benzin ile kullandıktan sonra lpg ye gecin dedi şimdi lpg zamanı ama birde uyarı verdiler Katkılı kullanma diye yukardaki yorumları okudum ama arda kaldım katkılımı, katkısızmı alayım diye shell den lpg aldım sordum katkılımı evet dediler bende cekindim ve depoyu tam doldurtmadım ve benzine gectim tekrar. şimdi aracımın da katkılımı kullanıyım, katkısızmı sorusunu kendime sormaya başladım. işin içinden çıkamadım.
sistem yeni ise katkılı olabilir ama eskilerde sıkıntı oluyor yılların pisliğini söküp enjektör tıkıyor
aygaz yetkilileri öyle bir iddaa atmıslarki ortaya , lpg montajından itibaren sürekli bizden alın başka gaz kullanırsanız sonra tekrar aygaza dönerseniz , aygaz eski gazın pisliğini temizler buda filtreyi tıkar:) filtre tıkayan bizim katkı değil diger gazların pisliği diyolar:)
katkılı gaza ihtiyacınız yok, aracınız bakımlarını düzenli yaptırın kaliteli yağ koyun, sabit bir gazcıdan katkısız gaz alın filtre değişimde kontrolünü yapıp ona göre aynı yere devam edin yada bayiyi değiştirin.
sürekli totalden alıyorum aldıgım 2 total bayi var %70 incek total %30 gar kösesindeki total
10.000 de bir lpg filtresini boş yere değiştiriyorum takılan filtre ile sökülen arasında hiç bir fark yok.
değiştirme nedenim teleflex in garantisi bozulmasın diye.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Opelim.Net