PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : kapı çıtalarını boyatma???

hkasap
13-02-2007, 23:47
arkadaslar daha once konu acılmamıs sanırım ben uzun suredır kapı we tamponlardakı cıtaları boyatmak ıstıyorum... arabam metalık gumus cıtaları da aynı renge boyatayım dıyorum... 2006 modellerle beraber boyalı cıktı corsalar bılıyosunuz... serwıse sordum parcalar 500ytl boyama 200ytl tabı bı de ıscılık yanı adamlar uctu...

daha once de sanayıde konustum cesıtlı fıyatlar verdıler kımı dedı dokulur kımı dedı yok bısı olmaz astar onemlı... yanı anlıyacagınız kafam karıstı, uygulayan varsa aramızda bıras aydınlatırsa konuyu sevınırım...

coRSac
14-02-2007, 00:52
Aynı konu aynı renkteki ve modeldeki araç içinde açılmıstı bilmem ne oldu sonucu vazgeçti galiba, bana sorarsan ne kadar astarınada atsa ilacını da koysa döküleceği kanısında.Fakat sen servisten boyanabilir, boya tutan çıta alırsan o zaman dökülem ihtimali yok ,ayrıca 4 kapı çıtası,ek tampondakileri 100 ytl istediğin kaportacıda boyatırsın,bugun arkadasım corolollasına ön,arka tamponunu boyattı 35 ytl verdi,beyaz renk biraz da tanıdık işi.Adam yanımda döküleceğini söyleye söyleye attı boyayı.

BY_Corsa
14-02-2007, 10:06
Sonradan boyamalarda ,genelde dökülme sorunu yaşanıyor.Ama servisten, Orijinal citalari boyali modellerde gelen astarli citalari alirsan sorun olmaz ama onlarin fiyatlari , senin de yazdigin gibi uçuk...

yusuf
14-02-2007, 10:11
çıkma parçacılarda bulamazmısın orjinalini daha uygun olur

Goksad
14-02-2007, 10:15
Valla ben boyattım 7 ay oldu şuan için bi sorun yok. Bence iş birazda ustalıkta galiba

hkasap
14-02-2007, 12:55
Valla ben boyattım 7 ay oldu şuan için bi sorun yok. Bence iş birazda ustalıkta galiba

hocam senınkı cok gusel olmus... cıtaları ustunde mı boyadı ve tamponlardakı cıtalar pıtırlı senınkıler duz gıbı gozukuyor ne uygulandı tam olarak...

SERKAN_61
14-02-2007, 18:29
arkadaşım ben tamponlarddaki ve çamurluk ağzındaki kısımlaro kompla boyattım ama üstünde olmadı gerçi tamponlar komple boyandı ama istersen resimlere bi bak kapı çıtalarını ve kollarını ise henüz boyatmadım sıra ona geldi bu işlemi yapacak olan ise kapı kollarını ve çıtalarını söküp öle yapacam dedi yoksa diğer türlü boya dökülür dedi

hasang
16-02-2007, 17:58
valla bizde 2 tane corsa cdti var!biri 2004 model biri 2005 model!ikisinide aldığımda boyattım ve hala en ufak bbii atma biile olmadıı!tabi bunda tamirci olmamın rolüde büyükk:) yapman gereken kalitelii bi astar ve boya alman!astarı normal astar alma kesinlikle kaliteli bii plastik astarı all!sanayiye git ii bide boyacı bull!bu işlemde sanayide sana 150 ytl ye felan mal olur! arkadaslar daha once konu acılmamıs sanırım ben uzun suredır kapı we tamponlardakı cıtaları boyatmak ıstıyorum... arabam metalık gumus cıtaları da aynı renge boyatayım dıyorum... 2006 modellerle beraber boyalı cıktı corsalar bılıyosunuz... serwıse sordum parcalar 500ytl boyama 200ytl tabı bı de ıscılık yanı adamlar uctu...

daha once de sanayıde konustum cesıtlı fıyatlar verdıler kımı dedı dokulur kımı dedı yok bısı olmaz astar onemlı... yanı anlıyacagınız kafam karıstı, uygulayan varsa aramızda bıras aydınlatırsa konuyu sevınırım...

hkasap
16-02-2007, 23:58
gecen yaz konusmustum 1-2 kısıyle sanayıde yaptırmak daha makul servıs ucuyor fıyat konusunda... bıras daha havalar ısınsın tekrar ugrayacam artık sanayıye... buarada varsa elınde resım koyarmısın nasıl olmus senın araba gumus heralde...

maxwell
17-02-2007, 11:16
valla bizde 2 tane corsa cdti var!biri 2004 model biri 2005 model!ikisinide aldığımda boyattım ve hala en ufak bbii atma biile olmadıı!tabi bunda tamirci olmamın rolüde büyükk:) yapman gereken kalitelii bi astar ve boya alman!astarı normal astar alma kesinlikle kaliteli bii plastik astarı all!sanayiye git ii bide boyacı bull!bu işlemde sanayide sana 150 ytl ye felan mal olur!

Benim de gri corsa c var yan,ön ve arka çitaları boyatma fikri bende de oluşmuşdu.Aslında kolay bir iş olsa gerek.Yani çitaları çıkarıp astarlayıp boyatmak ne kadar zor olur ki.Ama usta faktörü çok önemli.Beyaz corsa ön çitalar hoş duruyor.Bu konuda iyi bir usta,yada hangi marka astar kullanılabilir.Konuyu biraz tartışsak boyatma yapmak isteyen arkadaşlar var sanırım daha..:)

hkasap
17-02-2007, 14:40
Benim de gri corsa c var yan,ön ve arka çitaları boyatma fikri bende de oluşmuşdu.Aslında kolay bir iş olsa gerek.Yani çitaları çıkarıp astarlayıp boyatmak ne kadar zor olur ki.Ama usta faktörü çok önemli.Beyaz corsa ön çitalar hoş duruyor.Bu konuda iyi bir usta,yada hangi marka astar kullanılabilir.Konuyu biraz tartışsak boyatma yapmak isteyen arkadaşlar var sanırım daha..:)

sanırım yan cıtaları cıkarmadan ustunde boyuyorlar cunku dıkkat edılmezse yamuluyor ve yapıstırma cıtalar bozuluyor demıslerdı... tamponlardakıler ıse cıkıyormus... ben tam tersını dusunmustum oysa...

maxwell
19-02-2007, 20:54
Corsa c yan çita boyama için Foliatec marka sprey boya var.Alman malı,kaliteli ürünleri var.
Bir ürünü var; plastik aksamları metalik görünüm kazandırmak için.Genellikle araç için bu ürün.
Bilgisi olan varsa,yorumlarınızı bekliyorum...

maxwell
19-02-2007, 20:56
Boyama konusunda bilgi verirsen sevinirim.Çitalar ve çamurluklar hoş duruyor...

SERKAN_61
20-02-2007, 10:52
bende kromlarımı çıkarıp boyatmayı düşünüyom ama bana dediği çıtalar çıkacak yoksa dökülür dedi boya

hkasap
22-02-2007, 16:29
bende kromlarımı çıkarıp boyatmayı düşünüyom ama bana dediği çıtalar çıkacak yoksa dökülür dedi boya

hocam cıtaları cıkartırlarken yamuluyormus falan fılan... opel servısıne de sormustum zamanında onlarda ole demıslerdı... yanı boyancaksa ustunde boyancak bu sekılde ogrendım ben... tamponlardakı cıkıyor dedıler o bıraz sasırtmıstı benı daha once dedıgım gıbı...

ankarada bu ısı Corsaya uygulatan bırını denk getıremedımkı hıc soyle saglam bı usta ogrenelım...

SERKAN_61
23-02-2007, 11:24
evet tamponlardaki rahat çıkıyorr tırnaklı onlar sorun değilde çıtalar yamuluyormuuu bilmiyorum ben arştırıyım onu burdaki servislerde

EffE
24-02-2007, 20:39
evet tamponlardaki rahat çıkıyorr tırnaklı onlar sorun değilde çıtalar yamuluyormuuu bilmiyorum ben arştırıyım onu burdaki servislerde

arkadasim ben sokturdum yan citalari yapistirma haberin olsun .cikinca geri takamiosun ona gore cikar ama bence bolede cok guzel oldu

maverick35
24-02-2007, 20:47
arkadasim ben sokturdum yan citalari yapistirma haberin olsun .cikinca geri takamiosun ona gore cikar ama bence bolede cok guzel oldu

leke kalıyormu??? cunku ben arka yazıları soktıgumde cık zorlamıstı benı temızlemesi

resım warsada koyabılırmısın

EffE
24-02-2007, 20:51
leke kalıyormu??? cunku ben arka yazıları soktıgumde cık zorlamıstı benı temızlemesi

imalat hatasi yoksa leke falan kalmio bi pasta cilaya bakio is. benim elimde foto yok kardes yeni uye oldum siteye insallah koyucam bu yakinlarda ki sizinde onerilerinizi aliyim

maverick35
24-02-2007, 20:57
bekleriz

hkasap
24-02-2007, 22:28
benım de aklımın bı kosesınde... boyatcama cıkarım dıye de dusundum ama karar veremedım bı turlu resım olsa faydası olur... genelde hard modıfıye corsalarda gordum guseldı ama bızımkıler gıbı sadelerde nasıl duruyor merak edıyorum...

SERKAN_61
24-02-2007, 23:09

maverick35 bende arka yazıları çıkardım bi kaç yıkamadan sonrada çıkıyor izleri ama şu kapı çıtalarıı nasıl bişey altında tırnak var mııı bilmiyorummm sorun olurmu çıkartırsak yapışmasııı

hkasap
25-02-2007, 12:21
maverick35 bende arka yazıları çıkardım bi kaç yıkamadan sonrada çıkıyor izleri ama şu kapı çıtalarıı nasıl bişey altında tırnak var mııı bilmiyorummm sorun olurmu çıkartırsak yapışmasııı

senın araba sıyah cıkar gıtsın sende guzel durur bence bellı bıle olmaz war mıydı yokmuydu... lakın sen kapı kollarını da nıkelaj yapmıssın uyumu bozar mı bılmem... buarada kapı cıtalarında tırnak yok adım gıbı emınım sadece cıft taraflı bant hesabı yapısma...

SERKAN_61
25-02-2007, 15:48
ama benim tamponlar felan boyanmış yaa çıkarırsam uyumsuz olur diye düşünüyomm ama çıkarırım sanırım

RauL
09-03-2007, 16:57
hocam cıtaları cıkartırlarken yamuluyormus falan fılan... opel servısıne de sormustum zamanında onlarda ole demıslerdı... yanı boyancaksa ustunde boyancak bu sekılde ogrendım ben... tamponlardakı cıkıyor dedıler o bıraz sasırtmıstı benı daha once dedıgım gıbı...

ankarada bu ısı Corsaya uygulatan bırını denk getıremedımkı hıc soyle saglam bı usta ogrenelım...
2 hafta once sasmazda tanidik bi boyacida yaptirdim suan icin memnunum kardes! citalar on ve arka tampon aynalar da dahil herseyi sokup boyattim daha saglikli oldu! sadece kapi ve bagaj kolunu cikarmadi ustunde boyadi!

maxwell
09-03-2007, 19:59
2 hafta once sasmazda tanidik bi boyacida yaptirdim suan icin memnunum kardes! citalar on ve arka tampon aynalar da dahil herseyi sokup boyattim daha saglikli oldu! sadece kapi ve bagaj kolunu cikarmadi ustunde boyadi!
maliyeti ne oldu,resimlerini gönderir misin?

neonal
09-03-2007, 21:39
Lanet olsun. Benim arabanın hem sağındaki hem solundaki çıtalara çarptılar mı değdiler mi bilmiyorum sağdakinin boyası siyahlık görünecek kadar, soldakinin de astar görünecek kadar çizilmiş. Naapmak lazm?

hkasap
10-03-2007, 11:25

hocam malıyetı ne kadara geldı ve elınde resım war mı bıkactane koyarmısın... eger boyacına guvenıyorsan dukkanı ve ısmını bana anlatırsan sevınırım ne zamandır ankaralı denk gelmıyordu...

Mehmet Gazihan
12-03-2007, 10:53
Lanet olsun. Benim arabanın hem sağındaki hem solundaki çıtalara çarptılar mı değdiler mi bilmiyorum sağdakinin boyası siyahlık görünecek kadar, soldakinin de astar görünecek kadar çizilmiş. Naapmak lazm?

Rütuşş kurtarmazsa yama boya..

RauL
19-03-2007, 18:55
hocam malıyetı ne kadara geldı ve elınde resım war mı bıkactane koyarmısın... eger boyacına guvenıyorsan dukkanı ve ısmını bana anlatırsan sevınırım ne zamandır ankaralı denk gelmıyordu... msnden istediin konuda yardimci olmaya calisirim! emre_bjk_86@hotmail.com

canercp
22-03-2007, 16:09
benim araç 4 yıldır böyle ve hiç sorun yok
benim aracı aldığım kişi 2003 te yaptırmış.. sanırım onun ilacı var önce ilacı sürüyorlar sonra da boya yapıyorlar...

Cartersbjk
21-06-2007, 22:42
araştırdım buldum forumda tam konu açacakken, kapı kolları, çıtaları ve marşpiyerleri 250 YTL'ye söküp boyayacak birini buldum adam 2 senede garanti veriyor boya düşerse gel bedava boyayacam die ne düşünüyorsunuz_?

gerçi Corsa değil araba ama olsun....

SERKAN_61
21-06-2007, 22:56
valla güzel işte 2 yıl garantiii de vermiş yaptır bence

Cartersbjk
21-06-2007, 23:00
ya insan güvenemiyorki o yandaki çıtalar sökülünce clipsi yokmuş galiba sonra düşer müşer yada kapı kollarını söküp nasıl takcak elinde kalmasın:) die tırstım açıkcası

SERKAN_61
21-06-2007, 23:12
sanırım sizde tırnaklı geçmelii felan dimi bizde öyle değil yapışkanlı bende kaıparı söktükleri zaman ayar tutturamzlar diyee felan hiç uğraşmadım ama özel servisimde söktürüy yaptıracam 100 ytl felan tuttar dediler bana

KentucKy
21-06-2007, 23:36
arkadaşlar sizce çıta boyatmakmı yoksa nikelaj kaplama güzel gider kapı kollarımı kaplattımda çıtaların nasıl duracağını bilmiyorum kararsızım?fotoşop tan anlayan varsa resim yolluyum yapsın bana olmazmı?

SERKAN_61
22-06-2007, 00:28
arkadaşlar sizce çıta boyatmakmı yoksa nikelaj kaplama güzel gider kapı kollarımı kaplattımda çıtaların nasıl duracağını bilmiyorum kararsızım?fotoşop tan anlayan varsa resim yolluyum yapsın bana olmazmı?
burak sakın krom yapma benim arabamın hem kromlu hemde kromsuz hali var ordan farkı anlayabilirsin krom spor görünümlü araca gitmiyor haa siyah olsa aracın kendini gösterir ama yinede yapma sakın;)

KentucKy
22-06-2007, 21:17
valla kollar güzel durdu serkan bide çıtalarla görmek lazım

SERKAN_61
22-06-2007, 21:40
hayırlısı olsun o zmaan burak bari silikon vurdurma

KentucKy
22-06-2007, 22:34
nieküne ne sakıncası var?

SERKAN_61
22-06-2007, 22:42
silikon vurdurduğunda burak es kaza benim gibi cayarda çıkarmaya çalışırsan altında kesinlikle iz kalacaktır ve çıkarırken kapı çıtalarında veya kolarda bozma olacaktır sakın sakın vurdurma silikon zaten çift taraflı band ile işini görürsün sen

KentucKy
23-06-2007, 11:15
yav oda çok basit bişi tutmaz gibi kollara sıktılar bitanesinde kayma vardı ertesi gün çıkarttırdım öyle çok bi iz yoktu.nyse kararsız kaldım zaten resmini çekip fotoş la uğraşan burdaki arkadaşa yollucam o bi göstersin hoş durursa vazgeçemem zaten:)

Cartersbjk
23-06-2007, 16:00
Krom bencede çok hoş durmaz gövde rengine boyatman daha şık olur.

SERKAN_61
23-06-2007, 22:29
yav oda çok basit bişi tutmaz gibi kollara sıktılar bitanesinde kayma vardı ertesi gün çıkarttırdım öyle çok bi iz yoktu.nyse kararsız kaldım zaten resmini çekip fotoş la uğraşan burdaki arkadaşa yollucam o bi göstersin hoş durursa vazgeçemem zaten:)daha kaç günlükki o senin dediğin oldu ben 1 yıl üstüne söktüm kromları:D

vatansever08
26-06-2007, 17:16
bende boyattım usta çıkardı ve boyadı süper oldu dökülmede yapmadı

astrax_35
29-06-2007, 22:48
benimde yan marşpiyerler ve kapı çıtaları beyazlamaya başladı..acaba bendemi boyatsam ???*

alban79
31-07-2007, 02:09
bi ara bende çıtaları söktüm ama ön sağ kapıdaki çıtanın olduğu yerde iz kalmıştı baya belirgin şerid halinde belli oluyodu.çıtalar boyasızdı boyatıp yapıştırdılar özel serviste,güzel oldu..

canercp
31-07-2007, 16:52
Benim de boyalı hiç de sorun yok bence söktürme, o zaman zayıf duruyor araba...