PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hi-fi sistemler,plaklar,şarkılar.Müzikte eskiye dair herşey!

sapphire
11-10-2010, 22:35
Evet arkadaşlar Savaş abiyle beraber hobilerimizi foruma da taşımaya karar verdik.Bu başlık altında eskiye dair paylaşımlarımızı,varsa ses sistemlerimizi (özellikle de hi-fi),plaklarımızı,kasetlerimizi arşivleyip değişimde bulunabilir,gittigidiyor gibi sitelerde açık arttırmaları takip edebilir ve aklınıza gelecek her türlü bilgi paylaşımında bulunabiliriz..Tabii ki forum kurallarına uyarak mp3 paylaşımı yapmadan:)

İlk önce ses sistemimi yazayım Sony ta-fe 370 amfi,Sony ss mf450h 2*150 watt hoparlör ve Arrow Eq'dan oluşan bir sistem kullanıyorum.Ayrıca 1982 yılından kalma Schneider katlı müzik setimde var ve pikabı şu an için tamirde.

Konu meraklılarının katılımını bekliyoruz...

savaş
11-10-2010, 22:56
İzmir'e Roadstar marka müzik seti ve Silver Crown pikabımı getirmiştim. Pikabımın motorunda devir sorunu oldu, şu an için İzmir'de tamirci arıyorum. Ankara'da (babamdan kalma) antika adayı olan 45-50 yıllık tam otomatik Dual pikap, lambalı sistem bir radyo, bir de Grundig makaralı teyp mevcut. Şu an İzmir'deki evde bunlara ayıracağım özel bir yer olmadığı için bir süre daha Ankara'da kalacaklar. İzmir'de pikap tamiri yapacak (Ankara'da olabilir) iyi bir ustaya ihtiyacım var, usta bulamazsam yeni bir pikap alacağım. Usta konusunda her türlü yardımı kabul ediyorum :). Elimdeki arşivi listelemeye devam ediyorum. Listeleme bitince isteyen arkadaşlara yardımcı olmaya çalışacağım. (Arşivim kaset ağırlıklıdır)

sapphire
11-10-2010, 23:03
Nette bulduğum numarayı gönderdim abi size..Eğer pikapları yaptıramayacak olursak açık arttırma sitelerinden uygun birer tane ararız:)Sony'nin usb çıkışlı pikapları da var ama çok iyi yorumlar yapılmamış.

RespecT
11-10-2010, 23:03
Pikap ın sorunu nedir Savaş Abi ?

savaş
11-10-2010, 23:33
Emre aslında pikap çok temiz ve kullanıldı. Daha orjinal iğnesinde bile en ufak bir sorun yok. 5-6 sene kadar evvel babamın sağlık sorunları ile uğraşırken bir kenara koyduk öylece kaldı. Geçen sene İzmir'e getirdim, motoru çalışıyor, diski döndürüyor ama bir yerde (ritmik olarak, aynı yerde) devir kaybı oluyor. Motorun lastiğini çıkarıp yüksüzken kontrol ediyorum motor canavar gibi çalışıyor. Benim tahminim yıllardır çalışmadan durunca, her ne kadar sağlam görülsede lastik deforme olmuş olabilir.

Vectrali
12-10-2010, 00:08
bende de bu hastalık var. mahallemizde hurdacı var. oradan çıkan eski teypleri müzik setlerini babam sağolsun benim için alıyor temizliğini ve tamirini yapıyoruz kenara kaldırıyoruz nostalji çok hoş birşey....ama sağolsun annem kalabalık ve toz diye görüyor o da ayrı bir konu :D

sapphire
12-10-2010, 15:03
bende de bu hastalık var. mahallemizde hurdacı var. oradan çıkan eski teypleri müzik setlerini babam sağolsun benim için alıyor temizliğini ve tamirini yapıyoruz kenara kaldırıyoruz nostalji çok hoş birşey....ama sağolsun annem kalabalık ve toz diye görüyor o da ayrı bir konu :D

Koleksiyonda neler var acaba:)

efeeryurt
12-10-2010, 15:44
http://img824.imageshack.us/img824/9476/photo4of.jpg

Yukarıdaki setin 2 adet Carwin Vega D 5-E seri kolonu vardır...

http://img217.imageshack.us/img217/5820/photo5q.jpg

Yukarıdaki ise, aile yadigarıdır..

sapphire
12-10-2010, 16:08
Technics'in performansından memnunmusunuz?Biraz da yadigar hakkında bilgi alabilirmiyiz?

efeeryurt
12-10-2010, 16:22
Bana sorarsanız aşırı güzel, babamda çok ilgili olduğu için ve Technics tercih ettiği için kendisi de memnundur.. Ancak bu ara sır gibi sakladığı başka bir sistemin peşinde koştuğunu biliyorum..

Yadigar konusunda ise; markası Scott ve en az 60 yıllık olduğunu biliyorum, hala çalışıyor ve bu radyonun ustası Ankara 1 kişi.. Çok aramıştık 10 sene önce kendisini ve sonunda bulup bakım yaptırmıştık.. Kanalları gayet güzel çekiyor, aydınlatmasında bir sorun yok, arkası ampül gibi yani tüp tüp şişelerden oluşuyor..

Çok detayını bilmiyorum ancak babama sorup tekrar yazarım buraya..

sapphire
12-10-2010, 16:27
Lambalı demek ki:)Biz de de eski Blaupunkt lambalı radyo var..Technicsler genel olarak çok güzel,Cerwin Vega ile performansını merak etmiştim..

İlerleyen zamanlarda ben de Marantz'a terfi etmek istiyorum,tabii ki bir de lambalı amfi..

sapphire
12-10-2010, 16:29
http://www.youtube.com/watch?v=sMdftiMYQYc

Vectrali
12-10-2010, 17:09
eve gittiğimde resimleri çekip buraya koyarım. birde babam norveçten eski görünümlü ama içi yeni olan yeni bir radyo almıştı butonları bozuldu malum çin malı :D

sapphire
12-10-2010, 17:55
Merakla bekliyorum:)

RespecT
12-10-2010, 23:17
Technics in performansından şüphe edilirmi yahu :). Harika tertemiz ve dipdiri bir sesi var meretin.

RespecT
12-10-2010, 23:19
Emre aslında pikap çok temiz ve kullanıldı. Daha orjinal iğnesinde bile en ufak bir sorun yok. 5-6 sene kadar evvel babamın sağlık sorunları ile uğraşırken bir kenara koyduk öylece kaldı. Geçen sene İzmir'e getirdim, motoru çalışıyor, diski döndürüyor ama bir yerde (ritmik olarak, aynı yerde) devir kaybı oluyor. Motorun lastiğini çıkarıp yüksüzken kontrol ediyorum motor canavar gibi çalışıyor. Benim tahminim yıllardır çalışmadan durunca, her ne kadar sağlam görülsede lastik deforme olmuş olabilir.

Abi bi geldiğinde bırakmak ,istersen memnuniyetle bakarım.Yedek malzemem yok hali hazırda ama belt felan bulunur piyasada.Sadece işlerim yoğun olduğu için bırakman gerekebilir :(

savaş
13-10-2010, 10:45
Abi bi geldiğinde bırakmak ,istersen memnuniyetle bakarım.Yedek malzemem yok hali hazırda ama belt felan bulunur piyasada.Sadece işlerim yoğun olduğu için bırakman gerekebilir :(Neden olmasın, zaten cihazı görsen şaşırırsın, çok az ve temiz kullanıldı. Marka olarak çok kaliteli bir marka değil ama, bir arkadaş tanınmış bir markadan kopyalanmış olduğunu söyledi.

sapphire
13-10-2010, 15:08
Emre benim pikabı da göndersem olur mu Savaş abiyle:)

RespecT
13-10-2010, 22:12
Göder tabiki dostum.Ama sen getirsen daha iyi olmaz mı :-)

sapphire
14-10-2010, 09:43
Çok daha iyi olur ama nasip bakalım:)

savaş
14-10-2010, 11:49
Çok daha iyi olur ama nasip bakalım:)
Bir ara Ankara'ya baskın yapmak lazım :).

metar
15-10-2010, 14:06
Savaş abi bende de çok sayıda babamdan kalama 45'lik var ama bunları dinleyecek bir pikap hala bulamadım.Pioneer katlı müzik setinin pikabından dinleyebiliyorum.Uygun fiyatlı bi pikap bulursam almayı düşünüyorum.1970 lerden kalma çok sayıda plak var elimde.Zeki Müren,Orhan Gencebay,Emel Sayın, Suat Sayın vs......

savaş
16-10-2010, 01:35
Savaş abi bende de çok sayıda babamdan kalama 45'lik var ama bunları dinleyecek bir pikap hala bulamadım.Pioneer katlı müzik setinin pikabından dinleyebiliyorum.Uygun fiyatlı bi pikap bulursam almayı düşünüyorum.1970 lerden kalma çok sayıda plak var elimde.Zeki Müren,Orhan Gencebay,Emel Sayın, Suat Sayın vs......

Mehmet ben plakları listeledim, yakın zamanda kasetleri ve CD leri de listeleyeceğim. Aksoy taraflarında bir antikacı var, bir ara da orayı ziyaret edeceğim. Cüneyt'te Aksoy da bir arkadaşın telefonunu verdi, ikisi de aynı yer olabilir. Ben normalde bu saatlere Sakarya'da, öğleden sonrada İstanbul'da olacaktım, son anda karar değiştirip İzmir'de kaldık. Son zamanlarda biraz fazla gezer oldum ama zorunluluktan :(. Biraz tempo düşürebilsem en azından bedenen dinleneceğim.

sapphire
29-10-2010, 00:09
Technics ya da Akai pikap peşindeyim bu aralar..:)
Issız adam film müzikleri,Yalın ve Teoman dışında güncel plak baskıları var mı acaba?

sapphire
11-12-2010, 21:29
Uzun zaman olmuş güncelleyelim:)Gg'da açık arttırmada bahsettiğim pikapları kaçırınca bunu aldım,resimler biraz kötü çıktı..

http://img707.imageshack.us/img707/4360/11122010470.jpg

http://img703.imageshack.us/img703/7793/11122010471.jpg

http://img24.imageshack.us/img24/8606/11122010473.jpg

savaş
12-12-2010, 00:07

Mehmet haberleşelim de bir ara sana da pikap bakalım. Hesaplı bir kaynak buldum.

sapphire
12-12-2010, 00:13
Abi bulduğunuz modeli ve fiyatı paylaşın,belki daha güzel birşeylerde ayarlanabilir:)

savaş
12-12-2010, 00:43
Gözüme kestirdiklerimden bazıları;

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ev-ses-sistemi-pikap-pioneer-pl-200z-pikap-2-34996275/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ev-ses-sistemi-pikap-grundig-ps-1010-pikap-34226117/detay Satılmış bile :(

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ev-ses-sistemi-pikap-sony-ps-lx-3-pikap-30174064/detay

Realist
12-12-2010, 14:56
bizdede babamın teybi var oda büyük bişe keset ve plak çalıyor ne kadar eski bilmiyorum

savaş
18-12-2010, 17:02
Hafta içi pikabımı tamirden aldım, tamircide anfi olmadığı içi orada deneme yapamadık. Eve geldiğimde denedim ama pikabın devir ayarını tam olarak yapamamış. Devir olmasından epeyce düşük ayarlanmış. O sinirle pikabı söküp ayarlarını tekrar yapmağa çalıştım. Deviri çok kısmış (neredeyse sonuna kadar) biraz gevşettim, ara sıra devir birazcık düşsede şu an için iyi (uzun süre kullanılmadığı için) biraz daha kullanayım gerekirse son ayarını tekrar gözden geçiririm.

http://img35.imageshack.us/img35/2352/sany2458.jpg

http://img98.imageshack.us/img98/9396/sany2459.jpg

sapphire
18-12-2010, 23:24
Hayırlı olsun abi:)

Akai yakışır sana ;)

savaş
19-12-2010, 14:03
Hayırlı olsun abi:)

Akai yakışır sana ;)
Aklımdan çıkmayan dalton kardeşler; Dual, Akai, Sansui, Pioneer.

http://www.timsah.com/DUAL-HS-130-PIKAP/qrdMPzkNXU1 burada bazı pikaplara ait video çekimleri var.

sapphire
20-12-2010, 23:14
Sansui'nin iğnesini de olsa kullanabildim:D
Geçenlerde dinlediğimiz sistem vardı.Size bahsetmiştim özel mesajda..Birkaç temsili fotoğrafını koyayım gözümüzün pası silinsin:)

Amfi Pioneer Sa-9800,Hoparlörler Marantz-Hd88, Equalizer Denon DE-70

http://img235.imagevenue.com/loc187/th_79570_1_122_187lo.jpg (http://img235.imagevenue.com/img.php?image=79570_1_122_187lo.jpg)http://img171.imagevenue.com/loc838/th_79572_2_122_838lo.jpg (http://img171.imagevenue.com/img.php?image=79572_2_122_838lo.jpg)http://img184.imagevenue.com/loc965/th_79572_hd88_122_965lo.jpg (http://img184.imagevenue.com/img.php?image=79572_hd88_122_965lo.jpg)

savaş
21-12-2010, 13:49
Bunların yanında benimki çok amatör kalır.

sapphire
29-11-2011, 17:33
Hortlatalım..:)

Savaş abi plak listesi hazır mı?

savaş
30-11-2011, 21:20
Hazır. Ekleyeyim mi?

sapphire
01-12-2011, 22:28
Ekle abi:)Ben de yeni eve taşınıyorum hayırlısıyla..Technics sistem aldım,yakında konuya yeni eklemeler yapacağım.Bu arada sen de Yaşar Güvenir'in 33'lüğü var mı?
http://www.youtube.com/watch?v=Y-bodsQRfis

Geçenlerde TRT Müzikte klibini izlemiştim,eski zamanlar bambaşkaymış:)

savaş
04-12-2011, 21:14
33 LÜK LONGPLAY PLAKLAR:

ZEKİ MÜREN - GÖZLERİN DOĞUYOR GECELERİME: Gözlerin doğuyor gecelerime, Hiçbir şeyde gözüm yok, O çeşme, Ne olur anla beni, Seviyorum işte var mı diyeceğim, Günlerdir içime çöktü ayrılık, Neler ettin sen neler, Sana olan özlemim, Al mendilim, Gayri dayanamam ben bu hasrete, Akşam olunca yarelerim sızlar.
TANJU OKAN – BÜTÜN ŞARKILARIM:: Hasret, Sevince, Dasn et, Güzel yok mu insafın, Seni sevdim ben, Şerefe, Öyle sarhoş olsam ki, Bilsem ki, Gözünde yaşlarla, Bir falcı vardı, En güzel aşkı bulacaksın, Koy koy koy.
FERDİ ÖZBEĞEN – SİZİN SEÇTİKLERİNİZ: Beni hatırla, Bunca güzel içinde, Hayatım dertlere köle, Eski dostlar, Eskisi gibi, Şarkılardan fal tuttum, Mutluluklar dilerim, Bir sevgili bulamadım, Dönsen bile, Bağ ayrı, Su akar.
CENGİZ COŞKUNER – Concerto pour la fin d’un amour, Love story, Da troppo tempo, Les parapluıes de cherbourg, La playa, Valsecito, Concerto pour une voıx, Maria elena, Beste, Frover and ever, Romance, El condor pasa
AJDA PEKKAN – FECRİ EBCİOĞLU SUNAR : Boş sokak, Yaşamak ne güzel şey, Kimdir bu sevgili, Özleyiş, İki yüzlü aşk, Onu bana bırak, Durdurun şu zamanı, Çapkın, Ne tadı var bu dünyanın, Ve ben şimdi, Erkekleri tanıyın, Mesut ol sen.
POP FASIL 1 – HURŞİD YENİGÜN Karanfil oylum oylum, Biz heybelide, Gazel, Tel tel taradım zülfünü, Pencere aşıldı Bilal oğlan, Pencerenin perdesini, Erkilet güzeli, Adalardan bir yar gelir bizlere, Kelle, Koca dünya, Coştum gene dalgalanıyorum ben, Yar saçların lüle lüle, Muhabbet bağına girdim bu gece,Ela gözlerine kurban olduğum, Niksarın fidanları, Darıldın mı cicim bana, Beyoğlunda gezersin, Şu güzele bir bakın, Kara gözlüm efkarlanma gel gayri, Ben kalender meşrebim, Yangın var, Kabak, Otomobil uçar gider, Fındık kurdu, Ufacıksın, Koşa koşa-baden şekeri, Dondurmam, Düriyemin güğümleri kalaylı.
POP FASIL 2 – İSTANBUL ÇALGICILARI: Biz Heybeli’de, Gidelim Göksu’ya, Karşıyaka’da İzmir’in gülü, A benim mor çiçeğim, Küçüksu’da gördüm seni, Muhabbet bağı, Sabret gönül, Karam, Şehnaz tango, Eminem, Adanalı, Gökte yıldız aymusun, Çayeli’nden o yali, Tabancamun sapinu, Düriyemin güğümleri, Yar saçların lüle lüle, Havada bulut yok, Araz üste buz üste, Kafkas oyun havası
ESPANA ES MUSİCA – Espana cani, Granada, El porompompero, Malaguena, Maria Dolores, En er mundo, La vıoletra, Valensia, La luna y el toro, Los celos y el viento, La paloma, El gato montes.

savaş
04-12-2011, 21:16
45 LİK YERLİ PLAKLAR:

SANATÇI/TOPLULUK A YÜZÜ B YÜZÜ

AYLA DİKMEN Sensiz yaşamam Nereye
BARIŞ MANCO İşte hendek işte deve Katip arzuhalim yaz yare böyle
BARIŞ MANÇO Binboğanın kızı Ay Osman
BARIŞ MANÇO Ölüm Allah’ın emri Gamzedeyim deva bulmam
CEM KARACA Obur dünya El çek tabip
CEM KARACA Tatlı dillim demedimmi
EDİP AKBAYRAM Dağlar dağladı beni İnce ince bir kar yağar
EDİP AKBAYRAM Deniz üstü köpürür Dumanlı dumanlı bizim eller
EMEL SAYIN Senin yüzünden Aşkın kanunu
EMEL SAYIN Rüyalar gerçek olsa Dört mevsimde sen
EROL BÜYÜKBURÇ Tatlı dile güler yüze – Gözler Bağlamamın telleri - Bağdatlı
FÜSUN ÖNAL Senden başka Aman efem
GÖNÜL AKKOR Bir sokak çeşmesi Eden bulur dünyası
GÖNÜL AKKOR Yarın başka bir gün Kıskanırım
GÖNÜL YAZAR Gökyüzünde yalnız gezen yıldızlar, arım balım peteğim, aşkın kanunu Sensiz kalan gönlümde, ömrümce hep adım adım, yarım kalan aşk
GÜLDEN KARABÖCEK Yalancısın Ela gözlüm
HAYRİ ŞAHİN Kaderim yok Bilsen ne dertli başım
HÜSNÜ ÖZKARTAL Yeni mahalle kasabı Tatavla kasabı
KAMURAN AKKOR Düşmanlarım çatlasın Kader çıkmazı
MEDİHA ŞEN Bu yara başka yara Alım yeşilim sarım
MİNE KÜRKÇÜOĞLU Tanrı bilir kul bilmez Sevgiye çağrı
MOĞOLLAR Behınd the dark Madımak - Lorke
MÜRÜVVET KEKİLLİ Artık mum yakta ara Mühim değilsin
NERMİN CANDAN Canımın içi Hayat mı bu
NEŞE KARABÖCEK Yorgun gönüller Madem küstün dargındın
NEŞE KARABÖCEK Züleyha Yeşilim yeşilim aman
NEŞE KARABÖCEK Elveda meyhaneci Bu nasıl aşk böyle
NEŞE KARABÖCEK Nasıl geçti habersiz Sevmekten kim usanır
NEŞE KARABÖCEK Sevmekten kim usanır Nasıl geçti habersiz
NİLÜFER Al beni çal beni Körebe
ORHAN AKDENİZ Ağlatan yıllar Bitmeyen acı
ORHAN GENCEBAY Dertler benim olsun Gönül
ORHAN GENCEBAY Kaderemim oyunu Efkar bastı gönlümü
ORHAN GENCEBAY Sev dedi gözlerim Sen de bizdensin
SELÇUK ALAGÖZ El kondor pasa Çatıktır kaşın
SELDA Adaletin bu mu dünya Dane dane benleri
SEVGİ ÖCAL Eylül bahçeleri Sonbahar yaprakları
TANJU OKAN Hasret Ah bir zengin olsam
ÜÇ HÜR EL Ağlarsa anam ağlar Kara yazı
YURDAER DOĞULU Agora meyhanesi Bir garip yolcu
YURDAER DOĞULU Canım benim Unut sevme beni
ZEKİ MÜREN Dokunma kalbime çok incedir Bekliyorum
ZEKİ MÜREN Manolyam Bir demet yasemen

savaş
04-12-2011, 21:17
CANTA BRUNO MONTENOTTE Sopra l tetti azzurri del mıo pazzo amore La rıvoluzıone
CANTA RİCCARDO COLOMBO İl cammino dı ognı speranza Non pensare a me
DALİDA Il sole muore Cıao amore cıao
FLO SANDOS Arrivederci Il tuo sorrıso
GIANCARLO ZUCCHI Eulalıa torricelli Dimmi totto
GİORGİO ROCCO Let kıss oi mari Vieni vieni amore
LA GİRALDA Sevillanas punteadas Sevillanas floreras
LOS CORTIJEROS Alegrias de baile La cara
MARYLU DELOS Conversazıone La banda
MUSİCA RİTMİ L’orologio Banderuola
SABİNA Ricordi quella sera Ricordi quella sera Vorrei baciare
WILMA GOICH İo non cı saro Le collıne sono in fiore

savaş
04-12-2011, 21:22
Bunlar şu anda İzmir'deki evde olanlar. Şu an için kayıp olan bir sürü LP ve 45 lik plak var, Ankara'ya gidince evi iyice deşmem gerekecek ama bu işlem epeyce zaman alacak gibi, çünkü Ankara'daki evi yeni taşıdık, yeni taşındığımız yerde inşaat tam anlamı ile bitmediği için eşyalarımız kolilerde duruyor. Bir ara da kasetleri ve CD'leri listelemeyi düşünüyorum (Onların da bir kısmı Ankara'da kaldı :() .

sapphire
05-12-2011, 14:39
Abi hazineyi toparla:)Sen de güzel 45likler varmış..Bu arada sistemde bir değişiklik var mı ya da düşünüyormusun yeni birşeyler?

savaş
05-12-2011, 22:12
Abi hazineyi toparla:)Sen de güzel 45likler varmış..Bu arada sistemde bir değişiklik var mı ya da düşünüyormusun yeni birşeyler?
Sistemde maalesef şimdilik bir değişiklik yok, pikap da tamirden sonra tad vermedi motor iyi görünüyor ama benim teşhisime göre lastik tam uymamış, model de eski olunca parça sorunu yaşanıyor :(.

(Kooperatifte mutlu sona yaklaştığımız için ödemeler epeyce ağırlaştı, ilkbahardan sonra biraz nefes alabilirsek bir atılım yapayım diyorum, o zaman senden de yardım alabilirim ;). Yazın Ankara'dan bir akrabam için çok kaliteli bir kasetçalar getirdim, cihazı aldığım yerde epeyce kaliteli müzik setleri, pikaplar vardı ama karanlık yerlerden ikinci el mal alırken insan ister istemez tırsıyor :()

sapphire
07-12-2011, 12:13
Abi ikinci el risk,güvenilir bir yerden almak lazım tabii..Bu aralar ben de kasetçalar düşünüyorum,sahibinden'de Nakamichiler var,bir yerde Akai ve Denon buldum bakalım sıraya aldık:)Yenilik düşünürsen buluşur bakarız istersen ama vintage cihazların tadı başka oluyor,zaten aynı kalitede yeni alıyorum desen en az 3-4 kat fiyat farkediyor.

savaş
07-12-2011, 13:00
Yazın akrabama aldığım cihazın aynısı (ben 350 TL ye almıştım, cihaz sıfır ayarında, çok temizdi)

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ev-ses-sistemi-technics-rs-az-7-kaset-calar-65545272/detay/?keyword=technics kaset çalar

sapphire
08-12-2011, 12:49
Benim Technics'lere uygunmuş ama fiyat biraz fazla sanki..

savaş
08-12-2011, 13:36
Ankara'da satıcı 400 diye diretti, zorla 350 TL ye razı oldu (satıcı o kadar pintiydi ki uzaktan kumandanın pillerini bile vermedi :)), yanlız dediğim gibi cihaz çok temiz, sıfır ayarında denebilir. Elinde aklıma yatan 2 pikap vardı, birisinin kapak menteşelerinden biri kırıktı sıkı pazarlık yaptık ama önerdiğim fiyatı kabul etmedi, diğerinin de mekaniği güzeldi ama kozmetik denen görünümü fenaydı. Sırf tutulan tanınan bir marka diye yıpranmış bir cihaz için istenen fiyat bence çok fazlaydı :(. O nedenle 2012 yılı ortalarında başka cihazlara bakacağım.

sapphire
12-12-2011, 22:30
Yine de yüksek fiyat bence.Bu arada pikap için benim gözümde 150-250 tl arası yeterli bu fiyatlara güzel modeller var,tabii ki çok uçuk bir sistem düşünmüyorsan.

savaş
13-12-2011, 10:34
Cüneyt adamın dükkanını bir görsen aklın şaşar. Sokak arasında kuytuda bir dükkan, ama içinde resmen hazine var. Valla şaka yollu akşam nereyi patlattınız diye takılmadan edemedim. Adam da "abi hırsızlık malı olsa neden internete ilan vereyim ki" dedi. Çeşit çeşit kaliteli markalar, profesyonel cihazlar arasında benim talip olduğum pikap içlerinde en kötü durumda olanı idi ama gene de cihazı alamadım. Adamın sağlam müşterileri var ki cihazların fiyatlarında tekel maddesiymiş gibi indirim yapmıyor, ben 50 TL kıracağım diye neredeyse 100 liralık laf ettim :D.

sapphire
13-12-2011, 10:38
Cüneyt adamın dükkanını bir görsen aklın şaşar. Sokak arasında kuytuda bir dükkan, ama içinde resmen hazine var. Valla şaka yollu akşam nereyi patlattınız diye takılmadan edemedim. Adam da "abi hırsızlık malı olsa neden internete ilan vereyim ki" dedi. Çeşit çeşit kaliteli markalar, profesyonel cihazlar arasında benim talip olduğum pikap içlerinde en kötü durumda olanı idi ama gene de cihazı alamadım. Adamın sağlam müşterileri var ki cihazların fiyatlarında tekel maddesiymiş gibi indirim yapmıyor, ben 50 TL kıracağım diye neredeyse 100 liralık laf ettim :D.

Aslında beraber gitmemiz lazım:D

savaş
13-12-2011, 10:45
Bir ara beraber Ankara yapalım :D

yalçın
13-12-2011, 13:25
direk lastiği savaş abi bana ölçüsünü yaz sana yolliim bendede kollaksiyonu var :) resimleri çekip ekliim neleriö var hastalık işte :)

savaş
13-12-2011, 17:18
Oooo Yalçın bey epeydir yoktumuz, özledik valla :). İzmir'de elektronikciler çarşısında bir usta lastiğini değiştirdi ama tad vermedi, şimde de zaman zaman devir düşüklüğü sorunu oluyor, acaba bir de eksantrik devir sensörüne mi baksak ne?

sapphire
13-12-2011, 17:48
Benim de Dual bir pikabım var,ona da lastik bulabilirmiyiz?:)