Orijinalini görmek için tıklayınız : Astra G Otomatik Cam Kapatma (çift kilitleme ile)
Arkadaşlar merhaba;
Aracımda otomatik cam kapatma özelliği yoktu.
Konularda araştırdım ve bir konuda denk geldim.
Ancak konuda sadece elektronik devre anlatım resmi vardı.
Konuyu okurken gelen mesajlarda videolu anlatımda gördüm.
Çok detaylı harika bir anlatımdı.
http://video.yahoo.com/watch/7307449/19076008%22%3EAstra
Videoyu takip ederek bende aynısını uyguladım.
Tek fark ben baskı devreye montaj yaptım.
Videoda o kadar detaylı bir anlatım yapılmışki lehim yapmayı biliyorsanız yapamamanız imkansız.
Ancak hiçbir konunda araca bağlanışını anlatmamış.
Bu nedenle bu akşam sizlerle devrenin bitmiş halinin resimlerini paylaşıyorum.
Kısmet olursa yarında araca montaj resimlerini paylaşacağım.
Ayrıca videoyu hazırlayan arkadaşıma şimdiden teşekkür ediyorum.
YAPIM AŞAMASI........................................... .......
Şimdi öncelikle kapıyı söküyoruz. kapıyı sökebilmek için ayna kumandasını bi bıçak yardımı ile kanırtarak çıkartıyoruz.
http://www.opelim.net/forums/attachment.php?attachmentid=9457&d=1286178905
aynı şekilde ayna kontrollerini, hoparlör kapağını ve twiter üçgenini çıkartıyoruz.
.http://www.opelim.net/forums/attachment.php?attachmentid=9458&d=1286178996
.http://www.opelim.net/forums/attachment.php?attachmentid=9459&d=1286179007
http://www.opelim.net/forums/attachment.php?attachmentid=9460&d=1286179020
ardından kapının plastik kapağını söküyoruz işaretlediğim resimlerde toplam 6 tane vidası var.
http://www.opelim.net/forums/attachment.php?attachmentid=9461&d=1286179158
http://www.opelim.net/forums/attachment.php?attachmentid=9462&d=1286179170
ardından sağından solundan kanırtarak kapıyı çıkartıyoruz. resimde görünen tel iç kapı kolunun telidir. ben çıkaramadım o yüzden bi kenara dayadım. çıkarabilirseniz daha rahat hareket edersiniz.
.http://www.opelim.net/forums/attachment.php?attachmentid=9463&d=1286179276
ardından resimde işaretlediğim yeri açın. zaten bildiğimiz izole siyah bant var. kablolara zarar vermeden açabilirsiniz.
http://www.opelim.net/forums/attachment.php?attachmentid=9464&d=1286179369
http://www.opelim.net/forums/attachment.php?attachmentid=9465&d=1286179380
ardından devrenizdeki uçları şuan vereceğim sıraya göre kabloları soyarak (kesmenize gerek yok) diğer kablolarla birleştirebilirsiniz. Ancak yapmak istediğim açıklama benim aracım astra HB 2000 1,6 GL modeli gerçi cengize sordum çoğu astrada kablo renkleri aynı dedi. ama ben yinede uyarmak isterim. çünkü biz bulana kadar çok uğraştık.
röledeli besleme bacaklarından diyotsuz kalan ucu: kahverengiye (şaşe)
röledeli besleme bacaklarından diyotlu olan ucu : siyah mavi'ye
kondansatörün (-) ucu: yine kahverengiye(şaşe)
kandansatörün diyotlu ucu : kırmızı maviye gelecek şekilde yaparsanız devreniz tamamdır.
http://www.opelim.net/forums/attachment.php?attachmentid=9466&d=1286179771
http://www.opelim.net/forums/attachment.php?attachmentid=9467&d=1286179783
http://www.youtube.com/watch?v=eTXc_o5lltE buda videosu
Gökan baskı devre diyince bende devremi bastı dedim delikli plakete takmışsın:)
Bence sende onu anlatımdakibi yap. yer ve koruma açısından kablonun üzerine bantladığında daha korunaklı olur. Bu akşam takıyordun bağlamadınmı haala.
serkan-g
01-10-2010, 22:51
video yu görüntüleyemedim. ama sıfırdan anlatımlı bir video yayınlarsan biz de yapmaya çalışırız gökhan.
bu konuyla bende yakından ilgilendim fakat bir türlü başlayamadım işe kullanılan parçaların tam olarak değerlerini bulamadım watt olarak vs.birde diğer konuda astraya montajından bahsedilmiş vectranın şemasını veya kablo renklerini bulabilsem hemen başlıycam
Vectrali
02-10-2010, 00:48
konu sabitlenmeli bence...
KKAggressor
02-10-2010, 01:26
Eğeraracınız Vectra B ise , Tech 2 bağlayıp kumandadan 4 camın kaldırılması modnu aktif ettirebilirsiniz.. böylece arabanızdan indikten sonra 4 camınızı kumandaya basarak kaldırabilirsiniz, kapı içindeki kablolarla oynamanıza hiç gerek yok.
ethembozkurt
02-10-2010, 08:30
anlatan vatandaş havyayı rölenin bacakları üzerinde çok tutuyor nerdeyse röleyi yakacak ve lehim pastası kullanmadan yapıyor bu işi ,gözüme bunlar takıldı....
gentleman_
02-10-2010, 08:37
anlatan vatandaş havyayı rölenin bacakları üzerinde çok tutuyor nerdeyse röleyi yakacak ve lehim pastası kullanmadan yapıyor bu işi ,gözüme bunlar takıldı....
yarım usta maldan yarım hoca imandan edermiş:kop::kop:
Eğeraracınız Vectra B ise , Tech 2 bağlayıp kumandadan 4 camın kaldırılması modnu aktif ettirebilirsiniz.. böylece arabanızdan indikten sonra 4 camınızı kumandaya basarak kaldırabilirsiniz, kapı içindeki kablolarla oynamanıza hiç gerek yok.
bütün vectra b lerde mümkün mü bu op com la bakmıştık bir ara öyle bir bölüm bulamadık.mesela hangi modellerinde dediğiniz yapılabilir
Gökan baskı devre diyince bende devremi bastı dedim delikli plakete takmışsın:)
Bence sende onu anlatımdakibi yap. yer ve koruma açısından kablonun üzerine bantladığında daha korunaklı olur. Bu akşam takıyordun bağlamadınmı haala.
cengiz sende hemen mahçup ediyorsun :o:)
ya dedimya anlamıyorum elektronikten. işte burdan çöz delikli plakete baskı dersem ne kadar anladığımı çöz burdan :)
bu akşam devreyi hallettim. bugün c.tesi işim erken biterse karanlık olmadan kapıyı açıp takmak istiyorum. şase filan mevzusu var yine deli ediyor beni iki kabloyu anlatmış videoda kahverengi mavi ve kahverengi kırmızı demiş ama diğer iki kablo için şaşe ve cam kapama swicine gidecek demiş onların renklerini söylememiş nasıl bulacağımı bilmiyorum. deneme yanılma yapacağız artık yana sana başvuracağım :)
video yu görüntüleyemedim. ama sıfırdan anlatımlı bir video yayınlarsan biz de yapmaya çalışırız gökhan.
Kardeşim videoya çekemedim kusura bakma tek başıma mutfakta yaptım.
Videoyu açtım 15 dakikada onu takip ederek yaptım.
Ama videoyu açabilirsen o videodan daha detaylı bi anlatım olamaz bence.
Ama kapıya bağlama işini video çekemesemde tek tek fotolu olarak anlatacağım.
ethem bey valla ben acemiyim ama pasta kullandım. çok pis kokuyor bu pasta denen melet. ama güzel temizliyor.:) ben önceki konuda okumuştum o konuda da arkadaşlar yorum yapmıştı çok tutmuş diye ben ona dikkat ettim:D
serkan-g
02-10-2010, 10:44
Kardeşim videoya çekemedim kusura bakma tek başıma mutfakta yaptım.
Videoyu açtım 15 dakikada onu takip ederek yaptım.
Ama videoyu açabilirsen o videodan daha detaylı bi anlatım olamaz bence.
Ama kapıya bağlama işini video çekemesemde tek tek fotolu olarak anlatacağım.
evet kapı içine bağlarken hiç olmazsa foto bile olsa yeter.video yu açtık bakalım ben yapamam da laptop u eklektrikçiçe götürüp aynısını yaptırıcam kapı olayını sen halledersen bizde de sadece uygulamak kalır.şimdiden teşekkürler...
alpmurat
02-10-2010, 10:50
Ben ankaraya gittiğimde D4rkn3ss (Oğuzhan) arkadaşımız sağolsun bana 1 tane yapmıştı. Bende elektirkciye aynı tevreyi kopyalattım :) Hangi opel servisine gitsem takamayacaklarını söyledi. En iyisi izmir dedim ve şuan çok güzel çalışıyor.
Hatta elimde fazladan 1 tane daha var :)
evet kapı içine bağlarken hiç olmazsa foto bile olsa yeter.video yu açtık bakalım ben yapamam da laptop u eklektrikçiçe götürüp aynısını yaptırıcam kapı olayını sen halledersen bizde de sadece uygulamak kalır.şimdiden teşekkürler...
eğer havyan lehimin ve pastan varsa yapılamayacak bişey yok. videodaki uçları birleştir havyayı tut üzerine lehimi erit mevzu bundan ibaret. malzemeler 3 milyon işçilik bedava bide kapıya montaj edip çalıştımmı (inşallah Allah utandırmaz) tadından yenmez :)
Ben ankaraya gittiğimde D4rkn3ss (Oğuzhan) arkadaşımız sağolsun bana 1 tane yapmıştı. Bende elektirkciye aynı tevreyi kopyalattım :) Hangi opel servisine gitsem takamayacaklarını söyledi. En iyisi izmir dedim ve şuan çok güzel çalışıyor.
Hatta elimde fazladan 1 tane daha var :)
sen okuduğum cam kapatma konusunda az kaldı kıbrısa gidecektin. ankarada yaptırabilmene sevindim :)
alpmurat
02-10-2010, 10:55
sen okuduğum cam kapatma konusunda az kaldı kıbrısa gidecektin. ankarada yaptırabilmene sevindim :)
:) gerekirse giderim :) sorun değil. Amaç gidip gezmek hem böylece D4rkn3ss (Oguzhan) ile bir arkadaşlığımız oldu, Kokorecini yedik Anıtkabiri gezdim daha ne olsun :)
:) gerekirse giderim :) sorun değil. Amaç gidip gezmek hem böylece D4rkn3ss (Oguzhan) ile bir arkadaşlığımız oldu, Kokorecini yedik Anıtkabiri gezdim daha ne olsun :)
kıbrısada başka devrelere inşallah :)
serkan-g
02-10-2010, 11:01
eğer havyan lehimin ve pastan varsa yapılamayacak bişey yok. videodaki uçları birleştir havyayı tut üzerine lehimi erit mevzu bundan ibaret. malzemeler 3 milyon işçilik bedava bide kapıya montaj edip çalıştımmı (inşallah Allah utandırmaz) tadından yenmez :)
inşallah.merakla bekliyoruz.
inşallah.merakla bekliyoruz.
off diyorum aracını tanıtan konuya baktım süper senin arabada yokmu cam kapatma olması lazım bence hemde sunroof kapatma bile olması lazım bence tech2 ile denettir bence vardır ama aktif değildir. yada mokiaya bi sor istersen
baticaliskan
02-10-2010, 11:16
Mükemmel bi paylaşım hemen eve gidip lehim kalemim nerde bakayım
serkan-g
02-10-2010, 11:19
off diyorum aracını tanıtan konuya baktım süper senin arabada yokmu cam kapatma olması lazım bence hemde sunroof kapatma bile olması lazım bence tech2 ile denettir bence vardır ama aktif değildir. yada mokiaya bi sor istersen
ehehe teşekkür ederim kardeşim:).şimdi stoplar da füme oldu.bir ay içinde farlarım da temizlenecek.hata kalmayacak inş.
şimdi bunların hepsi aynı değil midir yani bilemiyorum bi sormak lazım aslında.herkes gibi benim de tek olayım anahtarı çevirip kapanmasını beklemek.bunu ben bir sorayım serçal a kesin bilirler.
editing : olmuyomuş. "düyot bağlanacakh abi gırhk (40) lira masrafın olur" dedi usta :D
Vectrali
02-10-2010, 11:29
arkadaşlar bende bu malzemeleri aldım evde hazırda bekletiyorum ama bi arkadas vectra b için opcom dan hallediliyor araca herhangi bir işlem yapmaya gerek yok demiş... benim araba vectra b gl modeli ama anahtarı kapıda cevirince camları kaldırıyor... gercekten yazılımla aktive edebilirmiyiz bu cam kaldırma mevzusunu yoksa devreyi yapayım mı?
ehehe teşekkür ederim kardeşim:).şimdi stoplar da füme oldu.bir ay içinde farlarım da temizlenecek.hata kalmayacak inş.
şimdi bunların hepsi aynı değil midir yani bilemiyorum bi sormak lazım aslında.herkes gibi benim de tek olayım anahtarı çevirip kapanmasını beklemek.bunu ben bir sorayım serçal a kesin bilirler.
şimdi kardeş hepsi aynı değil yanlış bilmiyorsam senin araban en donanımlı versiyonu olması lazım bu herhalde bu özellikler var senin arabanda tech2 ile bi baktır istersen olmazsa yaparsın. sonuçta orjinalinde varsa niye devre ekleyesin
alpmurat
02-10-2010, 11:30
Ben bir kaç gün sonra Oğuzhandan koplayattığım Röleyi siteden ücretsiz verebilirim :) tek masrafınız kargo :)
arkadaşlar bende bu malzemeleri aldım evde hazırda bekletiyorum ama bi arkadas vectra b için opcom dan hallediliyor araca herhangi bir işlem yapmaya gerek yok demiş... benim araba vectra b gl modeli ama anahtarı kapıda cevirince camları kaldırıyor... gercekten yazılımla aktive edebilirmiyiz bu cam kaldırma mevzusunu yoksa devreyi yapayım mı?
valla anahtar kapıdayken olayı benim arabada da var. ama opcomla olmuyor bizimkiler tabi benimki astra seninki vectra durum değişebilir.
Ben bir kaç gün sonra Oğuzhandan koplayattığım Röleyi siteden ücretsiz verebilirim :) tek masrafınız kargo :)
tşk ederiz el becerisi olan kimse istemez herhalde çünkü kargo 5 milyon devre 3 milyon zaten devreyi yapmakta bişey yok. mesele arabaya bağlamakta
serkan-g
02-10-2010, 11:41
editledim mesajı ama görülmedi galiba.özel servis olmuyo role lazım dedi.ama çok da bilmiyodu sanki. şimdi opel garaj ı aradım ordan bir opel elektiriçisinin numarasını verdiler aradım.astraların hiçbirinde tech2 ile olacak bir şey değilmiş.vectrada oluyomuş ama astra için bu diyot işlemi gerekiyomuş.
bu ne demek oluyor ? gökanı takibe aldık demek oluyor galiba.hadi gökan aldın pası at golü :D
serkan-g
02-10-2010, 11:43
göndermek isterseniz,ben isterim murat bey.
editledim mesajı ama görülmedi galiba.özel servis olmuyo role lazım dedi.ama çok da bilmiyodu sanki. şimdi opel garaj ı aradım ordan bir opel elektiriçisinin numarasını verdiler aradım.astraların hiçbirinde tech2 ile olacak bir şey değilmiş.vectrada oluyomuş ama astra için bu diyot işlemi gerekiyomuş.
bu ne demek oluyor ? gökanı takibe aldık demek oluyor galiba.hadi gökan aldın pası at golü :D
ok kardeşim Allahtan bi mani çıkmazsa bugün halledip sizinle paylaşacağım.
bektas_butun
02-10-2010, 11:57
devreyi ilk yapan ufuk hocamızada (nick: usuruh) teşekkür etmeden geçmeyelim :)
bende sorunsuz uzun zamandır çalışıyor..
9418
9419
devreyi yapan ilk arkadaş ufuk hocamızada teşekkür etmeden geçmeyelim :)
9418
9419
kesinlikle katılıyorum
alpmurat
02-10-2010, 11:59
Arkadaşlar Aydında özel opel servisi
1 Adet Tofaş Tavan Lamba Zamanlayıcı rölesi
1 Adet 4 uçlu mini röle
10 adet fiş ile
Debriyajın solunda kalan bir kapağı sökerek montaj yaptı benim araça.
KKAggressor
02-10-2010, 13:05
bütün vectra b lerde mümkün mü bu op com la bakmıştık bir ara öyle bir bölüm bulamadık.mesela hangi modellerinde dediğiniz yapılabilir
Hocam benim araç vectra B 1997 CD Otomatik di , ben de önce elektrikçide kapı içinden kabloları kısa devre yaptırark yaptım, sonra özel opel servisinden bi arkadaş ne gerek vardı böyle aküyü bitirirsin dedi, eee nasıl yapıcaz dedim getir hallederiz dedi, önce kapı içindeki kısa devreyi iptal etti, sonra TECH 2 yi bağlayıp ayarladı, kumandanın kilit tuşuna 3-4 saniye basılı tutunca camlar yukarı kalkıyor :D hem bunun güzel yanı kumandanın kilit tutşundan elinin çektiğinde cam olduğu yerde kalıyor, ama kapı içinden bi kısa devre felan yapıca sen 2nci kilit yaptığında camlar sonuna kadar kalkıyor, arada durduramıyorsun.
serkan-g
02-10-2010, 13:18
kesinlikle katılıyorum
gökhan; video da akü bitmesinden bahsediyo ama ne demek istediğini anlamadım tam.akü bitecek mi ?
gökhan; video da akü bitmesinden bahsediyo ama ne demek istediğini anlamadım tam.akü bitecek mi ?
hayir orda diyorki farkli bir yöntem daha var şu şekilde yapiliyor ancak o aküyü bitiriyor diyor
sağlikli olmadiğini bizim yaptiğimizin sağlikli olduğunu anlatmak istemiş zaten akü biter diye bu devreyi yapiyoruz yoksa onunda dediği gibi bi led alip kisa devre yapardik mevzu çözülürdü. Merak etme röle işi bitince akimi kesecak o yüzden devreyi yapiyoruz.
bektas_butun
02-10-2010, 13:20
bu devre ile bitmez akünüz. merka etmeyin..
alpmurat
02-10-2010, 13:22
Hayır. Şimdi adamlar immobilizerden direkt kablo çekiryor cam kaldırmaya. Siz kitleme yaptığınızda bir akıp geçip cam kaldırmayı tetikliyor ve camlarınız Kalkıyor fakat tetiklemeyi durduracak bir sistem olmadığı için oradan durmadan elektirk geçiyor. Aracınız hareket halinde değilken (Aküyü şarj etmiyorken). Aküyü bir şekilde tüketiyor (Azda olsa).
Zaten bu modülü yaparken amaç elektiriği kesmek yani siz 2. kitlemeyi devreye soktuğunuzda modül (atıyorum) 20 sn boyunca elektirk akımı geçiyor sonra akımı kesiyor.
serkan-g
02-10-2010, 13:27
hayir orda diyorki farkli bir yöntem daha var şu şekilde yapiliyor ancak o aküyü bitiriyor diyor
sağlikli olmadiğini bizim yaptiğimizin sağlikli olduğunu anlatmak istemiş zaten akü biter diye bu devreyi yapiyoruz yoksa onunda dediği gibi bi led alip kisa devre yapardik mevzu çözülürdü. Merak etme röle işi bitince akimi kesecak o yüzden devreyi yapiyoruz.
bu devre ile bitmez akünüz. merka etmeyin..
Hayır şimdi adamlar immobilizerden direkt kablo çekiryor cam kaldırmaya. Siz kitleme yaptığınızda bir akıp geçip cam kaldırmayı tetikliyor. ve camlarınız kalıyor fakat tetiklemeyi durduracak bir sistem olmadığı için oradan durmadan elektirk geçiyor, aracınız hareket halinde değilken (Aküyü şarj etmiyorken). Aküyü bir şekilde tüketiyor (Azda olsa)
ama zaten bu modülü yaparken elektiriği kesmek yani sis 2. kitlemeyi devreye soktuğunuzda aldığını röle (atıyorum) 20 sn elektirk akımı geçiyor sonra akımı kesiyor.
hayırlısı olsun...
hayırlısı olsun...
SERKAN CEVAPLAR AÇIKLYICI OLMUŞ GALİBA KARDEŞİM
:kop::kop::kop::kop:
KONUMUN TAKİP EDİLDİĞİNİ GÖRMEK SÜPER BİŞEY. DAHA YAPILMIŞ BİŞEYİ PAYLAŞTIM BÖYLE OLDU. ARABAYA MONTAJIDA PAYLAŞSAM OOO SÜPER OLACAK HERHALDE. DAHA BEN GIK DEMEDEN CEVAPLAR GELİYOR MAŞALLAH
serkan-g
02-10-2010, 13:31
SERKAN CEVAPLAR AÇIKLYICI OLMUŞ GALİBA KARDEŞİM
:kop::kop::kop::kop:
KONUMUN TAKİP EDİLDİĞİNİ GÖRMEK SÜPER BİŞEY. DAHA YAPILMIŞ BİŞEYİ PAYLAŞTIM BÖYLE OLDU. ARABAYA MONTAJIDA PAYLAŞSAM OOO SÜPER OLACAK HERHALDE. DAHA BEN GIK DEMEDEN CEVAPLAR GELİYOR MAŞALLAH
öyle valla :kop:
konunun sabitlenip (ASTRA G ) olarak ekleme yapılmalı başlığa bence...
Kardeş diğer resimleride paylaşayimda ondan sonra bi düzenleme yaparlar herhalde
alpmurat
02-10-2010, 13:42
öyle valla :kop:
konunun sabitlenip (ASTRA G ) olarak ekleme yapılmalı başlığa bence...
evet yapım aşamasında resimler ve montaj resimlerinden sonra konu kesinlikle sabitlenmeli diyorum. Herkes yana yakına bunu arıyor
yağmur yağdım yağacam diyor lütfen yağmasınnn :(
Ozgurruh
02-10-2010, 15:04
Lİnk çok faydalı elleriniz dert görmesin.
Bence LINK SABİTLENMELİ. :):good:
Yalnız Elektrik işinden anlamadığımda elime almaya korkuyorum böyle işleri. :( sanki yapamam gibi geliyor. Yapsam da arabaya zarar veririm yahut akımı fazla çekip aküyü boşaltır falan filan diye çekiniyorum. :) tabi bunların hepsi bilmediğimden.
gökhan kendını aşıyosun kolay gelsın :)
bu devre degılde camları acıp kapamak ıcın kumandadan devre yaparsanız astra h lerdekı gıbı daha guzel buluş olur hıc ugraşmadan alarm bagla zaten camlar sanruf kapanıyor :D
arkadaşlar bende elektronik parçaların siparişini verdim baya ucuz bişey tutmadı.gelir gelmez kapıyı sökecem çalışırsa eğer resimlerle vectra ya bağlantısını anlatıcam umarım
gçkhan abi resimleri merakla bekliyoruz
evet arkadaşlar sonunda tüm hafta sonumu yiyen çalışmayı başardım. hafta sonumu yiyen diyorum çünkü elektronik bilgim olmadığından kaynaklanıyor. bir sürü aksilikle uğraştım. bu en son bi ara vazgeçip kapatmayı bile düşündüm. ancak saolsun cengizin çok yardımı oldu. yaklaşık 3-4 saatlik telefon görüşmesi yaptık denilebilir.
neyin ne olduğunu bilmediğimden cam motoruna bağladım. e tabi kondansatör gümledi. kabloların dizilimi farklı olduğundan tek kilitleme ile oldu. araba giderken kapıları kapatınca camlarda kapandı falan filan derkeeeennn sonunda oldu. sırayla resimleri ekliyorum sizden ricam resimleri tam bitirmeden yorum yapmayınki resimler sıralı olsun.
Cengiz'e sonsuz teşekkürler demeden geçemeyeceğim. çünkü sinirlerimin gerilip kapatacağım esnada o moral verdi ve devam ettim. söylediklerim gözünüzü korkutmasın benim araç ve elektronik hakkında bilgim olmadığından ve şuan size hazırlayacağım resimli anlatım tarzında bişey olmadığından bu kadar uğraştım. yoksa toplamında sökmesi takması olayı bitirmesi en fazla 1 saatinizi alır.
şimdi öncelikle kapıyı söküyoruz. kapıyı sökebilmek için ayna kumandasını bi bıçak yardımı ile kanırtarak çıkartıyoruz.
aynı şekilde ayna kontrollerini, hoparlör kapağını ve twiter üçgenini çıkartıyoruz.
http://www.opelim.net/forums/attachment.php?attachmentid=9458&d=1286178996
http://www.opelim.net/forums/attachment.php?attachmentid=9459&d=1286179007
http://www.opelim.net/forums/attachment.php?attachmentid=9460&d=1286179020
ardından kapının plastik kapağını söküyoruz işaretlediğim resimlerde toplam 6 tane vidası var.
http://www.opelim.net/forums/attachment.php?attachmentid=9461&d=1286179158
http://www.opelim.net/forums/attachment.php?attachmentid=9462&d=1286179170
ardından sağından solundan kanırtarak kapıyı çıkartıyoruz. resimde görünen tel iç kapı kolunun telidir. ben çıkaramadım o yüzden bi kenara dayadım. çıkarabilirseniz daha rahat hareket edersiniz.
http://www.opelim.net/forums/attachment.php?attachmentid=9463&d=1286179276
ardından resimde işaretlediğim yeri açın. zaten bildiğimiz izole siyah bant var. kablolara zarar vermeden açabilirsiniz.
http://www.opelim.net/forums/attachment.php?attachmentid=9465&d=1286179380
ardından devrenizdeki uçları şuan vereceğim sıraya göre kabloları soyarak (kesmenize gerek yok) diğer kablolarla birleştirebilirsiniz. Ancak yapmak istediğim açıklama benim aracım astra HB 2000 1,6 GL modeli gerçi cengize sordum çoğu astrada kablo renkleri aynı dedi. ama ben yinede uyarmak isterim. çünkü biz bulana kadar çok uğraştık.
kandansatörün diyotlu ucu : kırmızı maviye gelecek şekilde yaparsanız devreniz tamamdır.
http://www.opelim.net/forums/attachment.php?attachmentid=9466&d=1286179771
http://www.opelim.net/forums/attachment.php?attachmentid=9467&d=1286179783
benim size tavsiyem
devreyi araca takarken yanınızda ufak bi tabure olsun. yoksa beliniz mahvoluyor.
devreyi monta ettikten sonra boşuna kapının dilini iteleyip deneme yapmayın kapıyı kapatmadan çift kilitleme yapmıyor.
birde aracınızda bahsettiğim renkler yoksa boşuna uğraşmayın her kablo farklı bi işleç görüyor. eğer müsaitse cengizden yardım isteyin.
bende bu kadar.
camların bitirdikten sonra keyifle videoya çektim ama videoyu nasıl siteye yüklerim bilmediğimden bu zevki paylaşamadım.
yine sormak istediğiniz bişey olursa
549 712 76 77 den yardımcı olabilirim. hepinize kolay gelsin
Ugraştırdı ama güzel oldu, ğüle güle kullan gökan.
Anlatımı ilk mesajına taşırsan konuya bakan arkadaşlar için daha faydalı olur.
uğraştırdı az olur. eğilmekten belim ağrıdı, kablo sıyırmaktan elimde falçata izleri var, telefonla konuşmaktan kulağım hala kırmızı ve ağrıyor.
neyse sağlık olsun önemli olanı yaptım kapıları çift kilitleyince camlar kapandıya hepsi geçti :)
sana çok teşekkür ederim. işinin gücünün arasında sıkılmadan hatta ben sıkıldım sen sıkılmadan bana yardımcı oldun.
benimde aklıma geldi yukarı ile peşpeşe olsa iyi olurdu. parçalandı biraz anlatım. nasıl yaparım aradaki mesajlara dokunmadan benim son eklediklerimi oralara ekleyebilirim. taşınabilirmi. ethem bey geçen bi düzenleme yapmıştı. böyle bi düzenlemede olabilirmi acaba
benimde aklıma geldi yukarı ile peşpeşe olsa iyi olurdu. parçalandı biraz anlatım. nasıl yaparım aradaki mesajlara dokunmadan benim son eklediklerimi oralara ekleyebilirim. taşınabilirmi. ethem bey geçen bi düzenleme yapmıştı. böyle bi düzenlemede olabilirmi acaba
Ok ben taşıdım ilk mesaja
Ekliyeceğin bişey varsa düzenleden sende düzenleme yapabilirsin.
bektas_butun
04-10-2010, 11:50
şimdi öncelikle kapıyı söküyoruz. kapıyı sökebilmek için ayna kumandasını bi bıçak yardımı ile kanırtarak çıkartıyoruz.
bunu sökmene gerek yok.. arkadan fişi çek yeter..
bektas_butun
04-10-2010, 11:54
koltuğunda yani yan airbağ olan araçlarda bu kısımda siyah bi plastik parça vardır.. ya bu plastik parçayı sökün yada hoparlörü sökün. ordan ulaşın kablolara.. benim elim alıştığı için direk hoparlör yerinden hallediyorum..
benden geçti artık diğer arkadaşlara kolaylık olur. :)
koltuğunda yani yan airbağ olan araçlarda bu kısımda siyah bi plastik parça vardır.. ya bu plastik parçayı sökün yada hoparlörü sökün. ordan ulaşın kablolara.. benim elim alıştığı için direk hoparlör yerinden hallediyorum..
ya bektaş seninkide işmi yani şimdi. iş bitmiş ondan sonra şöyle yapın böyle yapın diyorsun. :) takla attık hafta sonu biz nerdeydin arkadaşım sen :)
bektas_butun
04-10-2010, 11:56
benden geçti artık diğer arkadaşlara kolaylık olur. :)
o iş hiç belli olmaz. yarın bi arkadaşın gelir. kardeş banada yap der.. gene lazım olur.. :):):)
bana olduğu gibi :):):):) kendi arabam dahil 3 arabaya taktım.
vectraya takmaya nüyetlenen yokmu hiç ya
vectraya takmaya nüyetlenen yokmu hiç ya
bi aç istersen kapiyi belki kablo demetlerin aynidir.
serkan-g
04-10-2010, 15:00
gökhan evvela eline koluna sağlık.cengiz beye de teşekkür edelim.
o iş hiç belli olmaz. yarın bi arkadaşın gelir. kardeş banada yap der.. gene lazım olur.. :):):)
bana olduğu gibi :):):):) kendi arabam dahil 3 arabaya taktım.
bektaş bey gel 4 leyelim arabaları kare olsun:).ben hayatta söküp takamam bunu :) o siyah parça dediğiniz cep kısmımı . bide hoparlörü sökünce kapı döşemesini söküp ayırmaya gerek yok mu ? ordan mı hallediyosun işi ?
bektas_butun
04-10-2010, 15:30
gökhan evvela eline koluna sağlık.cengiz beye de teşekkür edelim.
bektaş bey gel 4 leyelim arabaları kare olsun:).ben hayatta söküp takamam bunu :) o siyah parça dediğiniz cep kısmımı . bide hoparlörü sökünce kapı döşemesini söküp ayırmaya gerek yok mu ? ordan mı hallediyosun işi ?
olur kardeş sanada takarız ne demek.. siyah parça dediğim kapı döşemesini sökünce altta kabloların resmini çekmişya arkadaş.. cam kaldırma sistemi felan gözüküyo.. o açık kısım da oluyor.. ayrıca hoparlörü sökmek için yinede kapı döşemesinin inmesi gerekiyo.. vidaları altta kalıyo döşemenin..
serkan-g
04-10-2010, 15:37
olur kardeş sanada takarız ne demek.. siyah parça dediğim kapı döşemesini sökünce altta kabloların resmini çekmişya arkadaş.. cam kaldırma sistemi felan gözüküyo.. o açık kısım da oluyor.. ayrıca hoparlörü sökmek için yinede kapı döşemesinin inmesi gerekiyo.. vidaları altta kalıyo döşemenin..
anladım bektaş bey,teşekkürler..pazara görüşmek üzere :)
anladım bektaş bey,teşekkürler..pazara görüşmek üzere :)
serkan hadi bakalim bektaş beyden aldin sözü
serkan-g
04-10-2010, 16:46
serkan hadi bakalim bektaş beyden aldin sözü
;) . .
bi aç istersen kapiyi belki kablo demetlerin aynidir.
dediğim gibi parçaların siparişini verdim ama airbag için bulunan sensörlerin kablosuna zarar vermeyelim yanlışlıkla :confused:
dediğim gibi parçaların siparişini verdim ama airbag için bulunan sensörlerin kablosuna zarar vermeyelim yanlışlıkla :confused:
zannetmiyorum sonuçta kablo demetleri farklıdır.
bunu sökmene gerek yok.. arkadan fişi çek yeter..
evet zaten bıçakla çektim sonra arkada fişini söktüm onu sökmeden zaten kapı kapağı çıkmıyorki o üzerindeykende uğraşmak istemedim. söktüm garanti olsun diye sadece 2 saniyemi aldı
öylede yapsan sonuçta hoparlörü çıkarmak için yine kapağı sökmek gerekir.
e kapağı sökmek için alt vidaları çıkarınca 4 tane daha vida çıkarırım daha rahat çalışırım. bence daha mantıklı. daracık yere elimi sokup uğraşmaktansa 4 vida sökmek daha mantıklı
ilk sayfadaki 6. fotoğraftaki 4 vidanın olduğu bölümü nasıl söküyoruz? araca binince kapıyı kapatmak için tuttuğumuz yer. cam düğmelerini çıkarınca onu kendimize mi çekiyoruz?
ilk sayfadaki 6. fotoğraftaki 4 vidanın olduğu bölümü nasıl söküyoruz? araca binince kapıyı kapatmak için tuttuğumuz yer. cam düğmelerini çıkarınca onu kendimize mi çekiyoruz?
hayır hafifçe yine sivri bir malzeme ile kenarlarından kanırtarak çıkarabilirsin
dolphin mans
07-10-2010, 19:47
forumda fikir veren ve onu hayata geçiren arkadaşlara teşekkür ederek onların vermiş olduğu devreden yararlanarak devreyi hazırladık ve Cengiz(mokia) ile beraber astra g aracıma bugün çift kilitleme işlemini yaptık. Cengiz eline koluna sağlık, teşekkürler.
Teşekkürler Fuat. Bi arda kendiminkini yapayım:)
Keşke fotograf makinesi olsaydı.
Çift kilit cam kaldırma için sürücü kapı döşemesini vs sökmenize gerek yok.
Tüm bağlantı merkezi kilit beyninden daha basit bi şekilde yapılıyor.
Bu şekilde ilk kullananda fuat oldu.
Ben fuata çift kilit yaptım, oda benim arabaya cilla attı bende ona buradan teşşekkür ediyorum. seninde eline koluna sağlık kardeşim.
dolphin mans
07-10-2010, 20:23
CENGİZ ne zaman başımız sıkışsa daima yanına geliyoruz, hiç bir zaman olmaz demedin.bizimde çorbada tuzumuz olmuş çok mu? karşılığını ödeyemeyiz ,elimizden bi uğraş gelmiş yapmışız çok mu?anladığım her konuda yardıma hazırım.iyi günlerde kullan...
serkan-g
07-10-2010, 20:37
Ben fuata çift kilit yaptım, oda benim arabaya cilla attı bende ona buradan teşşekkür ediyorum. seninde eline koluna sağlık kardeşim.
artık siz kendinize yaptığınızda fotoları bekleriz cengiz bey.merkezi kilit beyninin yerini de öğrenmiş oluruz.elinize sağlık.
cengiz abi bu konunun senin anlatımına ihtiyacı var.
kırıldım ama şimdi niye anlatım olmamışmı :cry:
Ben sana özel anlatırım Tolga : )
serkan-g
10-10-2010, 17:58
DİKKAT !!!
bugün bektaşbütün abimizle takmaya çok yaklaştık fakat role den kaynaklanan bir sıkıntı oluştu.
video da adamın anlattığı gibi her role olmuyor malesef.orda adamın elindeki gibi sarı 12V 1 amper role tedarik etmek gerekli.diğer rolelerle olabilecek olsa bektaş bey kesinlikle takmıştı bügun.
kendisine çok çok teşekkür ederim.
muratguv
10-10-2010, 18:16
güzel birçalışma
DİKKAT !!!
bugün bektaşbütün abimizle takmaya çok yaklaştık fakat role den kaynaklanan bir sıkıntı oluştu.
video da adamın anlattığı gibi her role olmuyor malesef.orda adamın elindeki gibi sarı 12V 1 amper role tedarik etmek gerekli.diğer rolelerle olabilecek olsa bektaş bey kesinlikle takmıştı bügun.
evet bende malzeme alırken bi çok röle gösterdiler bana ama ben aynısının olmasını istedim ve ondan aldım. acemilikle aynısı olmasına dikkat ettim ama demekki malzemede önemliymiş.:)
bektas_butun
11-10-2010, 12:09
DİKKAT !!!
sinir oldum yaaaa.... bi röle bu kadarmı etkili olur :(:(
*** mavi-siyah ile kahve-mavi ölçü aleti ile ölçüyoruz.. ikinci kilitte 12 voltu görüyoruz...
*** diğer kalın kahve ile kırmızı mavi uçlarını rölenin tepesine vurarak :D:D kontakları çelktiriyoruz camların hepsi kapanıyo...
ama bi türlü devre takılınca çalışmıyo...
bi sorum olacak; burdan kaç amper geçtiğini bilen varmı acaba????
Röleyle bi ilğisi oldugunu sanmam. Resme bakıp ezbere bağlantı yapmıyorsanız röle tipide önemli değil ölçüp N/A kontaklara baglayıp bslemesini verirsiniz biter.
Orası tetikleme ucu ordan 1 amper bile geçmiyodur.
Baglantoları ve özellikle devreyi kontrol edin eksik atladığınız bi yer olabilir. özellikle rölkedeki kısadevre yapılan uçlar.
Baglantıyı nerden nasıl yaptığını da anlatıırsan yanlış bişey varsa düzeltelim
bektas_butun
11-10-2010, 12:24
röle uçlarını mavi-siyah ile kahve-mavi ye bağlıyorum..... ölçü aletini de röle ayaklarına tuttuğumda 3 volt geliyo.. röleyi iptal edip direk kabloyu ölçtüğümde 12 volt geliyo...
ya rölede sorun yada 1n4007 diyotta..
bektas_butun
11-10-2010, 12:26
ben şöyle düşünüyorum; röle 5 amperlikya.. büyük röle ya.. sarımı fazla oluyo.. ee 12 voltta 1 saniye geldiği için çektiremiyo diye düşünüyorum.
Rölenin 1A yada 5A olması sadece kontaklarının kalınlığı ile ilğilidir çekmesi ile ilğisi yoktur. Bağlantı yaptgın renlkler burada anlatılandan farklı. Sanırım haala eski anlatıma göre bağlantı yapıyorsun. oradaki renkler yanlış. +Nereden yapıyorsun bağlantıyı.?
bektas_butun
11-10-2010, 13:54
sinir oldum yaaaa.... bi röle bu kadarmı etkili olur :(:(
*** mavi-siyah ile kahve-mavi ölçü aleti ile ölçüyoruz.. ikinci kilitte 12 voltu görüyoruz...
*** diğer kalın kahve ile kırmızı mavi uçlarını rölenin tepesine vurarak :D:D kontakları çelktiriyoruz camların hepsi kapanıyo...
ama bi türlü devre takılınca çalışmıyo...
bi sorum olacak; burdan kaç amper geçtiğini bilen varmı acaba????
eski anlatım dediğin kimin anlatımı ?????
kapı içinden yapıyorum bağlantıyı..
kablo renkleri yanlış olsa üstte yazılanlar olmazdı ama
BEKTAŞ BEY BENİM KONUYU TAKİP EDERSENİZ ORDA ŞÖYLE BİŞEY YAZDIM
kandansatörün diyotlu ucu : kırmızı maviye gelecek şekilde yaparsanız devreniz tamamdır
röledeli besleme bacaklarından diyotsuz kalan ucu ve kondansatörün (-) ucunu şaşeye bağladık biz. ve öyle çalıştı. tüm kapılar kapanmadan çift kilitleme devreye girmiyor ona göre
bektas_butun
11-10-2010, 15:39
BEKTAŞ BEY BENİM KONUYU TAKİP EDERSENİZ ORDA ŞÖYLE BİŞEY YAZDIM
kandansatörün diyotlu ucu : kırmızı maviye gelecek şekilde yaparsanız devreniz tamamdır
ya kardeş aynı renklerden bahsediyoz.. tek farkımız rölenin diyotsuz ucunu siz kahverengiye, ben kahve-maviye.. sonuçta kahve-mavide şase.. ama sizin dediğinizide deneyecem.. sonra gene buraya yazarım
ya kardeş aynı renklerden bahsediyoz.. tek farkımız rölenin diyotsuz ucunu siz kahverengiye, ben kahve-maviye.. sonuçta kahve-mavide şase.. ama sizin dediğinizide deneyecem.. sonra gene buraya yazarım
valla dene % 99 olacak gibime geliyor bağla kapını çek çift kilitle tamamdır (inşallah) sonra keyfine bak:)
Bektaş şimdi merkezi kilidin şemasındanda baktım kahve-mavi öyle bi kablo yok. muhtemel başka bi ünitenin ucu, sen kapıyı kapat topla.
sana tarif edeyim merkezi kilit beyninin ordan bağla. kapıyı boşuna sökmüşsün
Bide uyarı kapıyı kapatmadan çift kilit yapmaz. Dogru bağlasanda kapıyı kapatmadan camlar kalkmaz.
Bektaş şimdi merkezi kilidin şemasındanda baktım kahve-mavi öyle bi kablo yok. muhtemel başka bi ünitenin ucu, sen kapıyı kapat topla.
sana tarif edeyim merkezi kilit beyninin ordan bağla. kapıyı boşuna sökmüşsün
Bide uyarı kapıyı kapatmadan çift kilit yapmaz. Dogru bağlasanda kapıyı kapatmadan camlar kalkmaz.
ahhhh gel sen o uyarıyı bana sor. kaç kere denedik böyle basit bişey yüzünden:)
bektas_butun
11-10-2010, 18:20
:D ben kapı dilini elimle indiriyom. sonra çift kilitlerkende kapı düğmesine basıyom..
:D ben kapı dilini elimle indiriyom. sonra çift kilitlerkende kapı düğmesine basıyom..
sabaha kadar indir bişey olmuyor bende aynı gaflete düştüm
bektas_butun
12-10-2010, 15:15
sabaha kadar indir bişey olmuyor bende aynı gaflete düştüm
bilmiyorum.. ben kapı açıkken dili indiriyom ve kapı ışık butonuna basıyorum. çift kilit oluyor..
bilmiyorum.. Ben kapı açıkken dili indiriyom ve kapı ışık butonuna basıyorum. çift kilit oluyor..
oluyor zannediyorsun ama olmuyor. Bizde aynisini zannettik ama olmuyormuş. Bizde dili indirdik denedik olmadi. Kapiyi kapatinca çift kilit devreye giriyor.
serkan-g
12-10-2010, 15:30
oluyor zannediyorsun ama olmuyor. Bizde aynisini zannettik ama olmuyormuş. Bizde dili indirdik denedik olmadi. Kapiyi kapatinca çift kilit devreye giriyor.
gökhan bektaş abi bu şekilde 3 arabaya takdı ve elektikten iyi anlayan biri.ve benim arabaya takarken diğer arabalardaki tek fark roleydi role değişik olduğundan olmadı.aynı markayı aldık bakalım.bu sefer atıcaz golü inşallah :)
gökhan bektaş abi bu şekilde 3 arabaya takdı ve elektikten iyi anlayan biri.ve benim arabaya takarken diğer arabalardaki tek fark roleydi role değişik olduğundan olmadı.aynı markayı aldık bakalım.bu sefer atıcaz golü inşallah :)
ustalığına diyeceğim yok ama bazen öyle saçma ve basit şeyler çıkıyorki mesela biz o gün devreyi kaç kere doğru bağladık belkide ama bu çift kilitleme muhabbetine olmadı sonra kapıyı toplayıp kapadım çift kilitleme oldu bi baktım camlar kalktı. yani basit bişey için belkide saatlerce uğraştık.
serkan-g
12-10-2010, 15:35
ustalığına diyeceğim yok ama bazen öyle saçma ve basit şeyler çıkıyorki mesela biz o gün devreyi kaç kere doğru bağladık belkide ama bu çift kilitleme muhabbetine olmadı sonra kapıyı toplayıp kapadım çift kilitleme oldu bi baktım camlar kalktı. yani basit bişey için belkide saatlerce uğraştık.
bakalım olmazsa artık onu deniycez.bende benim arabada birşey var diye iyice yünlenmeye başladım :D
bakalım olmazsa artık onu deniycez.bende benim arabada birşey var diye iyice yünlenmeye başladım :D
serkan senin arabada daha ne olsun sunroof var çelik jant var, yol bilgisayarı var, karizma var estetik var çift kilitlemede olmayıversin be serkan (maşallah):)
serkan-g
12-10-2010, 15:44
serkan senin arabada daha ne olsun sunroof var çelik jant var, yol bilgisayarı var, karizma var estetik var çift kilitlemede olmayıversin be serkan (maşallah):)
eyvallah kardeşim daha iyileri senin olur inşallah.herşeyi koymuş alman da şu küçücük ayrıntı çoğu özelliğe bedel valla.bulanlardan ve paylaşanlardan ve benim artaca uygulayanlardan Allah razı olsun :D
bektas_butun
12-10-2010, 16:11
vay arkadaş amma inat çıktın yaa.. tamam senin dediğin olsun.. olmuyor arkadaşlar.. illa kapıyı kapatacaksınız.. :mad::mad: bu arabadaki beyin bizim beynimizden üstün.:D hemen anlıyor kandırmaya çalıştığımızda
vay arkadaş amma inat çıktın yaa.. Tamam senin dediğin olsun.. Olmuyor arkadaşlar.. Illa kapıyı kapatacaksınız.. :mad::mad: Bu arabadaki beyin bizim beynimizden üstün.:d hemen anlıyor kandırmaya çalıştığımızda
dediğim gibimi oldu kapi kapanmadan çift kilitleme yemiyor.
Olduysa hadi gözünüz aydin güle güle kullani :):)
arkadaşlar çift kilitleme için aldığım bu elektronik parçalarda yanlışlık yok değilmi
1N 4001 diyot
470μF 16V Elektrolitik Kondansatör
12 DCV Telecom Röle
http://img230.imageshack.us/img230/8721/13102010027.jpg
kemalcardak
13-10-2010, 13:12
Bektaş uygun bir zamanda bende istiyorum bu işi..
arkadaşlar çift kilitleme için aldığım bu elektronik parçalarda yanlışlık yok değilmi
1N 4001 diyot
12 DCV Telecom Röle
12 volt role
470 Mf kondansötör
2 adet IN4001 Diyot
dedim bana sadece abi röle hangisinden olsun diye sordu bende videodaki rölenin aynısını seçtim sadece bu kadar.
evet bende videodaki röleyi seçtim.teknik özelliklerinide yazdım parçalar bu mudur diye galiba doğru gibi:)
devreyi tamamladım az önce buyrun resimler
http://img139.imageshack.us/img139/1682/13102010029.jpg
http://img836.imageshack.us/img836/1972/13102010030.jpg
devreyi tamamladım az önce buyrun resimler
arkadaşim konumun üzerinden konu devam etme :)
aç bi konu vectra b otomatik cam kaldirma diye.:)
kemal erim
13-10-2010, 20:01
Cengiz bey bunun nasıl yapıldığını anlatacakmısınız...
Cengiz bey bunun nasıl yapıldığını anlatacakmısınız...
Anlatayım ogün resim çekme şansımız olmadı. Olsaydı daha anlaşılır olucaktı ama basitçe anlatayım umarım anlaşılır.
Kapıyı söküp baglantı yaptığınız uçlar zaten merkezi kilit beyninden çıkıyor.
Kapıyı sökmenize gerek yok.
Merkezi kilit beyninde 1 numara mavi kırmızı (Cam tetikleme ucu )
ve sanırım 10 numara siyah Mavi ( çift Kilit sinyali )
ve şasi baglantı noktası var zaten orda kahverengi de oraya.
çok rhat ve 5dk içinde söküp takıp kapatabiliyorsunuz.
emrastra
13-10-2010, 21:28
cengiz abi şunu birde fotoğraflarsan süper olucak:)
Anlatayım ogün resim çekme şansımız olmadı. Olsaydı daha anlaşılır olucaktı ama basitçe anlatayım umarım anlaşılır.
Abi o beyinin bi fotosunu koysanda ordan yapsak :)
Abi o beyinin bi fotosunu koysanda ordan yapsak :)
http://www4.tpg.com.au/users/benob1/car/ecu-location.jpg
Sanki buradan daha karmaşık bir sürü kablo geçiyor :( ilk anlatım daha kolay gibi pazar günü başlıyorum bakalım nolcak.
emrastra
14-10-2010, 10:35
yolcu tarafında yapması basitmiş
bektas_butun
14-10-2010, 11:29
cengiz burası neresi. tam çıkartamadım..gaz pedalının solu gibi duruyo...
orda hiç böyle bişey görmedim valla :D:D
nuralk34
14-10-2010, 12:19
ben 2006 da arabayı aldıktan kısa bir süre sonra gm alarm taktırdım (serviste) alarmı takan eleman "istersen camların otomatik kapanmasını sağlayabilirim bir ara uğra hallederim" dedi. "şimdi vaktim yok, ekstra para istemez" dedi. 1 hafta sonra uğradım. yarım saatte halletti. cam kaldırma modülü ile yapmadığını biliyorum. kapıları kilitleyince camlar kapanıyor(çift kilitleme değil) ancak bazen kapanmıyor. bunu da rasgele yapıyor. (5 kerede 1 kere kapanmıyor gibi) takıldığından beri böyle. yani kilitledikten sonra mutlaka bakmam lazım kapanmaya başladı mı diye. bi kere bakmadan kilitledim, camlar kapanmamış, o gece de yağmur yağmış......
elemana soracaktım neden böyle diye, işten ayrılmış.
sanırım röle falan ile halletmiş olayı.
bugüne kadar akü ile falan bir sorunum olmadı. (3-4 yıldan beri)
bilgisi olan varmı acaba "bazen neden kapanmıyor bizim camlar" ?
cengiz abi vectrada da modül aynımıdır acaba
cengiz abi videoda ki bağlantılar bu şekilde ama sen 3 bağlantıdan bahsetmişsin 4 . bağlantı yokmu anlayamadım çift kilit için iki tane kablo yokmu
http://img137.imageshack.us/img137/2889/13102010029c.jpg
bektas_butun
14-10-2010, 15:25
resimdeki sarı kabloyuda şaşeye bağlıyolar arkadaşlar.. aslında aynı kabloymuş ikiside..
cengiz abi videoda ki bağlantılar bu şekilde ama sen 3 bağlantıdan bahsetmişsin 4 . bağlantı yokmu anlayamadım çift kilit için iki tane kablo yokmu
devreyi ilk yapan ufuk hocamızada (nick: usuruh) teşekkür etmeden geçmeyelim :)
bende sorunsuz uzun zamandır çalışıyor..
9418
9419
iyide burada kondansatörün eksi ucu şase işte
arkadaşlar affınıza sığınarak elektronikten fazla anlamıyorum besleme bacaklarını bilmiyorum ama eklediğim resimde uçları numaralandırdım numaralı uçların nereye bağlanacağını yazarmısınız
http://img209.imageshack.us/img209/1682/13102010029.jpg
emrastra
14-10-2010, 16:35
bu resim ingiltereden bi astra gnin resmi olduğu için bzim arabalarda bu beyin yolcu tarafında
arkadaşlar affınıza sığınarak elektronikten fazla anlamıyorum besleme bacaklarını bilmiyorum ama eklediğim resimde uçları numaralandırdım numaralı uçların nereye bağlanacağını yazarmısınız
http://www.opelim.net/forums/attachment.php?attachmentid=9552&d=1287041710
1 VE 2 NOLU BACAKLAR BESLEME BACAKLARI
BUNA GÖRE
röledeli besleme bacaklarından diyotsuz kalan ucu: kahverengiye (şaşe) YANİ SENİN RESMİNE GÖRE 1 NOLU UCU
röledeli besleme bacaklarından diyotlu olan ucu : siyah mavi'ye YANİ 2 NOLU UCU
kondansatörün (-) ucu: yine kahverengiye(şaşe) YANİ 3 NOLU UCU
kandansatörün diyotlu ucu : kırmızı maviye gelecek şekilde yaparsanız devreniz tamamdır YANİ 4 NOLU UCU
sizin eklediğini resimde kahve ile sarı kablo şaseyemi bağlanıyor ikiside
sizin eklediğini resimde kahve ile sarı kablo şaseyemi bağlanıyor ikiside
evet
1 VE 2 NOLU BACAKLAR BESLEME BACAKLARI
BUNA GÖRE
röledeli besleme bacaklarından diyotsuz kalan ucu: kahverengiye (şaşe) YANİ SENİN RESMİNE GÖRE 1 NOLU UCU
röledeli besleme bacaklarından diyotlu olan ucu : siyah mavi'ye YANİ 2 NOLU UCU
kondansatörün (-) ucu: yine kahverengiye(şaşe) YANİ 3 NOLU UCU
kandansatörün diyotlu ucu : kırmızı maviye gelecek şekilde yaparsanız devreniz tamamdır YANİ 4 NOLU UCU
çok teşekkür ederim istediğim açıklama buydu ilk sayfadaki videoda çift kilitlemeye iki uç bağlanacağından bahsedilmişti demekki yanlış anlamışım
dolphin mans
15-10-2010, 19:28
astra g araçlarda sağ ön yolcu koltuğunun olduğu bölümde ayak basma kısmında sağ ayak tarafında kalıyor. vidayı çıkarınca göreceksiniz bağlantı yapılacak beyini....
emrastra
15-10-2010, 23:13
devreyi silikonla kaplasak nasıl olur acaba
bektas_butun
16-10-2010, 10:35
astra g araçlarda sağ ön yolcu koltuğunun olduğu bölümde ayak basma kısmında sağ ayak tarafında kalıyor. vidayı çıkarınca göreceksiniz bağlantı yapılacak beyini....
hım geçenlerde açmıştım... hatırladım..
evet arkadaşlar sonunda ben de camlarımı çift kilitleme ile kapatıyorum.ilk başta 5 amperlik farklı bir röle kullandım kafayı yedim olmadı.sonra videoda anlatılan sarı röleden buldum ilk denememde çalışmaya başladı.hepinize çok teşekkürler.devreyi cengiz arkadaşın dediği gibi merkezi kilit beyninin olduğu yere(yolcu tarafı sağ ayak yanı) monte ettim.resimlerini de çekebilirim isterseniz.
emrastra
17-10-2010, 12:35
evet arkadaşlar sonunda ben de camlarımı çift kilitleme ile kapatıyorum.ilk başta 5 amperlik farklı bir röle kullandım kafayı yedim olmadı.sonra videoda anlatılan sarı röleden buldum ilk denememde çalışmaya başladı.hepinize çok teşekkürler.devreyi cengiz arkadaşın dediği gibi merkezi kilit beyninin olduğu yere(yolcu tarafı sağ ayak yanı) monte ettim.resimlerini de çekebilirim isterseniz.
resim isteriz
Bu çalışmalarda bize yol gösteren gökhan ve cengiz arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz.onların sayesinde araçlarımız her geçen gün yeni bir özelliğe kavuşuyor.
http://img221.imageshack.us/img221/1336/fscn1931.jpg (http://img221.imageshack.us/i/fscn1931.jpg/)
Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)http://img32.imageshack.us/img32/9164/fscn1932.jpg (http://img32.imageshack.us/i/fscn1932.jpg/)
http://img217.imageshack.us/img217/9989/fscn1933.jpg (http://img217.imageshack.us/i/fscn1933.jpg/)
Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
Eskişehirde yapmak isteyen arkadaş olursa yardımcı olabilirim.
Teşekkürler hayırlı olsun, yalnız ilk resimde baglantıyı dogru yerden almışsın ama resimde işaretlerken yanlış soketi işaretlemişsin.
konunun başlarında Vectra için kumandadan cam kapama tech2 ile yapılıyor yazılmış ama devamında @lampard'da devre yapmış, tech2 iş görmeyecek mi yani?
birde çift kilitleme olması şart mı? araba cdx olmasına rağmen konsolda çift kilit düğmesi (alarm düğmesi gibi resmi var) yok ve kumandadan kapıları kilitledikten sonra 10 sn içinde tekrar kilite basmama rağmen çift kilit yapmıyor, yani kilit tamamen kapının içine girmiyor. benimde mi devre yapmam lazım?
Bu çalışmalarda bize yol gösteren gökhan ve cengiz arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz.onların sayesinde araçlarımız her geçen gün yeni bir özelliğe kavuşuyor.
ben tşk ederim arkadaşım. senin olay daha kolay ve güzel olmuş.
benim canım çıktı kapıda uğraşmaktan. resimlemeler ve anlatımında güzel.
benim yapmak istediğimde buydu esasında.
tid ekran ışıklandırması konusu olsun bu konu olsun .
İşte devreyi yapıyorsun şurdan şöyle burdan böyle yapıyorsun diye anlatımlar canımı çok sıkmıştı.
O yüzden iki konumda da ve bundan sonra yapacağım işlerde de böyle detaylı anlatım yapacağım ki beceremem diye korkanlar ve hatta anlamayanlar bile yapabilsin.
konunun başlarında Vectra için kumandadan cam kapama tech2 ile yapılıyor yazılmış ama devamında @lampard'da devre yapmış, tech2 iş görmeyecek mi yani?
birde çift kilitleme olması şart mı? araba cdx olmasına rağmen konsolda çift kilit düğmesi (alarm düğmesi gibi resmi var) yok ve kumandadan kapıları kilitledikten sonra 10 sn içinde tekrar kilite basmama rağmen çift kilit yapmıyor, yani kilit tamamen kapının içine girmiyor. benimde mi devre yapmam lazım?
çağrı çift kilit meselesi başka bi mesele. biz çift kilit yapmadık. o aracın kilit özelliği çift kilit olması şu açıdan önemli tek kilitle de camları kaldırabilirsin. ama arabanın içinde yolda gidiiyorsun camların açık, kapı kilidini kilitleyince camlarda kapanıyor bu yanı kötü o yüzden çift kilit olayı önemli. ya senin arabanda çift kilit özelliği yok yada aktif değil aynı model araba kullananlara bir sor istersen belki aktif edebilme şansın olur.
araba da çift kilit de varmış, camlar kumandadan da kapanıyormuş:D
sabah gittim servise, ben çift kilit olayında kapıdaki kilitler Corsa'daki gibi tamamen içine girecek sanıyordum, Vectra'da girmiyormuş.
kapıyı kilitledi, bir daha kilitledi, bak ses geliyor şuan içerden de açılmaz dedi. ama kilitler dışarıda durduğu için elle çekince açılmaz mı bilmiyorum.
basılı tutunca camları da kapatıyormuş, ben yeteri kadar basılı tutmamışım sanırım :)
devreyi silikonla kaplasak nasıl olur acaba
süper olur sağlam olur
bektas_butun
18-10-2010, 17:31
araba da çift kilit de varmış, camlar kumandadan da kapanıyormuş:D
sabah gittim servise, ben çift kilit olayında kapıdaki kilitler Corsa'daki gibi tamamen içine girecek sanıyordum, Vectra'da girmiyormuş.
kapıyı kilitledi, bir daha kilitledi, bak ses geliyor şuan içerden de açılmaz dedi. ama kilitler dışarıda durduğu için elle çekince açılmaz mı bilmiyorum.
basılı tutunca camları da kapatıyormuş, ben yeteri kadar basılı tutmamışım sanırım :)
yok açılmaz emin ol.. boşa çıkıyor o dil. çeksen bile bişey ifade etmiyor.. aslında birazda dikaktli olmak lazım. arabanın içinde biri varken çift kilit yapmamak lazım. çıkmaz valla dışarı..
kaplan_381
21-10-2010, 10:15
devreyı astra g nın kapı ıcıne montajını yaptınız mı nasıl çalışıyor.Birde kapı ıcıne montaj resımlerını koymamısınız resımlerı varsa bu konuda yardımalarınızı beklıyoruz.
İyi Çalışmlar
http://img149.imageshack.us/g/img1762pg.jpg/
devreyı astra g nın kapı ıcıne montajını yaptınız mı nasıl çalışıyor.Birde kapı ıcıne montaj resımlerını koymamısınız resımlerı varsa bu konuda yardımalarınızı beklıyoruz.
İyi Çalışmlar
http://img149.imageshack.us/g/img1762pg.jpg/
soruyu banamı yazdınız yoksa bektaş beyemi yazdınız o yüzden cevap vermekte tereddüt ettim konuyu açtım sonra konu bambaşka yerlere gitti. :kop: hayra geçtim konuyu açarak. :)
bana sorduysanız kapı içinde bir yere montaj yapmadım. sadece güzelce bantladım su ve nem almasın diye içeride şuan hatırlamıyorum ama bir kablonun üzerine bantladım havada dursun diye. varsa sıcak silikon ile silikonlayın daha garanti olur.
bektas_butun
28-10-2010, 13:44
serkan g. nickli arkadaşımızın arabasına bu cam modülünü taktık. arabası astra g kasa edition 2001 sanırım. Sunrooflu model....
bu arabada gökhan arkadaşımızın dediği gibi kondansatörün eksi ucu ile röle besleme bacağının eksi ucunu birleştirip arabadaki kahverengi renkteki saşe kablosuna bağlayınca çalıştı. diğer türlü rölenin besleme bacağını kahve maviye bağlayınca çalışmadı. bilgilerinize...
burdan kısaca şu sonucu çıkarttım;
astra g kasalarda 98-99 arasına kadar olanlarda rölenin besleme bacağını kahve maviye bağlayınca oluyor..
2000 model ve üstlerinde kondansatörün eksi ucu ile röle besleme bacağının eksi ucunu birleştirip arabadaki kahverengi renkteki saşe kablosuna bağlayınca oluyor.
en iyisi şase için alttaki kahverengi kablonun vidalandığı bölgeyi kullanmak. şase kablosuna elektrikçiden birde şase bağlantı ucu alıp takılırsa daha sağlam olur kanaatindeyim.
bektas_butun
28-10-2010, 13:52
en iyisi şase için alttaki kahverengi kablonun vidalandığı bölgeyi kullanmak. şase kablosuna elektrikçiden birde şase bağlantı ucu alıp takılırsa daha sağlam olur kanaatindeyim.
+1000 :rock:rock:good::good::good:
serkan-g
31-10-2010, 12:52
serkan g. nickli arkadaşımızın arabasına bu cam modülünü taktık. arabası astra g kasa edition 2001 sanırım. Sunrooflu model....
bu arabada gökhan arkadaşımızın dediği gibi kondansatörün eksi ucu ile röle besleme bacağının eksi ucunu birleştirip arabadaki kahverengi renkteki saşe kablosuna bağlayınca çalıştı. diğer türlü rölenin besleme bacağını kahve maviye bağlayınca çalışmadı. bilgilerinize...
burdan kısaca şu sonucu çıkarttım;
astra g kasalarda 98-99 arasına kadar olanlarda rölenin besleme bacağını kahve maviye bağlayınca oluyor..
2000 model ve üstlerinde kondansatörün eksi ucu ile röle besleme bacağının eksi ucunu birleştirip arabadaki kahverengi renkteki saşe kablosuna bağlayınca oluyor.
eline koluna sağlık abi.inat ettin işi bitirmeden takmadın kapı döşemesini.herşey için tekrar tekrar teşekkür ederim...
Bende 2003 astra hb comfort var.Sağ taraftaki yere mi yoksa kapı içine mi montajı yapayım?
Bende 2003 astra hb comfort var.Sağ taraftaki yere mi yoksa kapı içine mi montajı yapayım?
tercih sana kalmış benim tavsiyem sağ taraf daha müsait daha zahmetsiz
bektas_butun
02-11-2010, 16:12
evet evet sağdan yap. kapıyı sökmekle uğraşma. bi daha yaparsam bende ordan yapacam
bektas_butun
02-11-2010, 16:13
eline koluna sağlık abi.inat ettin işi bitirmeden takmadın kapı döşemesini.herşey için tekrar tekrar teşekkür ederim...
rica ederiz. güle güle kullan.:D:D
kemal erim
03-11-2010, 23:22
Yahu izmirde bu işi yapan yada yapacak yokmu..?
birinin yapmasına gerek yok. bütün detaylarıyla anlatım var. gerek kapı içinden gerek içeriden olsun. video da zaten devreyi yapmak o kadar güzel anlatılmışki. yapamaman imkansız.
schaqlaban
09-11-2010, 18:30
selam arkadaşlar. ASTRA G için tech 2 veya Op-com ile aktive etme şansımız kesinlikle yokmudur?
serkan-g
09-11-2010, 23:39
selam arkadaşlar. ASTRA G için tech 2 veya Op-com ile aktive etme şansımız kesinlikle yokmudur?
malesef.sadece vectra.
doncorleone
19-11-2010, 01:01
ben bunu aracıma uyguladım..anlatan arkadaslardan allah razı olsun..insallah ilerde akü de sıkıntı cıkarmaz..simdilik sorunsuz calısıyor
merkezı kılıtı omega dıye techk2 ıle tanıtan arkadaş var oluyor ;)
snbastra
19-11-2010, 13:09
Benim tek kilitlemede kaldırıyor camları,bunu çift kilitlemede kaldırması için ne yapmamız gerekiyor?
Benim tek kilitlemede kaldırıyor camları,bunu çift kilitlemede kaldırması için ne yapmamız gerekiyor?
Yazıyo zaten ne yapılacağı okumuyomusun : )
snbastra
19-11-2010, 19:23
Yazıyo zaten ne yapılacağı okumuyomusun : )
Cengiz abi, ben olayı cam kaldırma olayı olmayan araçlar için diye düşündüğüm için,benim 1.kilitlemede kalkıyor 2.kilitlemede kalkması için daha basit bir yöntemi vardır diye düşünmüştüm :D
Bayramın koşuşturması yaramıyor bana :D
kemal erim
21-11-2010, 21:49
Ses çıkmadığına göre yok demekki..:)
benim vectrada anahtarla kapıyı kitlersem camlar kapanıyor ama uzaktan kumanda ile çift bassam bile genede cam kapama devreye girmiyor.
schaqlaban
22-11-2010, 01:07
selam arkadaşlar. öncelikle herkesin geçmiş bayramını kutluyorum. videoda çok net bir şekilde anlatılmış. farklı olarak ben boş bir kart aldım. ona taktım parçaları. sonrada splitter kutusu aldım içini boşalttım ve içine yarleştirdim. çok orjinal oldu. sağ taraftan yaptım bende 10 dk bile sürmüyor. çok basit bir işlem. herkes rahatlıkla yapabilir. yanlız siyah-mavi olan kablodan bende 2 tane vardı aynı sokette. 1. yi denedim olmadı. sonra 2. yi bağladım sonuç mükemmel. emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. sunroof dahil tüm camlar 2. kilitte kapanıyor.
partner352
22-11-2010, 04:50
selam arkadaşlar. öncelikle herkesin geçmiş bayramını kutluyorum. videoda çok net bir şekilde anlatılmış. farklı olarak ben boş bir kart aldım. ona taktım parçaları. sonrada splitter kutusu aldım içini boşalttım ve içine yarleştirdim. çok orjinal oldu. sağ taraftan yaptım bende 10 dk bile sürmüyor. çok basit bir işlem. herkes rahatlıkla yapabilir. yanlız siyah-mavi olan kablodan bende 2 tane vardı aynı sokette. 1. yi denedim olmadı. sonra 2. yi bağladım sonuç mükemmel. emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. sunroof dahil tüm camlar 2. kilitte kapanıyor.
Mert bey,
Sağ kapı tarafından yapsak oluyor mu acaba?
Ben sol kapıya ses zolasyonu yaptımda sökmem zor olur sağ kapıya da izolasyon yapmadan evvel bunu yaparsam iyi olur.
Bi de videodaki malzemeleri buraya yazabilir misiniz?
Son bişey daha yaptığımız devreyi sağ kapıda nereye monte edeceğiz?
Tşk.
schaqlaban
22-11-2010, 05:38
Mert bey,
Sağ kapı tarafından yapsak oluyor mu acaba?
Ben sol kapıya ses zolasyonu yaptımda sökmem zor olur sağ kapıya da izolasyon yapmadan evvel bunu yaparsam iyi olur.
Bi de videodaki malzemeleri buraya yazabilir misiniz?
Son bişey daha yaptığımız devreyi sağ kapıda nereye monte edeceğiz?
Tşk.
sağ kapıya değil. kapıyla işimiz yok. merkezi kilit beyni var. oradan yapacağız. arkadaşların çektiği resimlere göre tekrar açıklayayım.
malzemeler;
1N 4001 diyot
12 DCV Telecom Röle
Aralar birleşik olacak. Resimde belli değil fakat videoda belirgin.
İşaretli yöne göre kablo renklerine dikkat.
Diyotlardaki işarete dikkat.
· SARI+KAHVERENGİ birleştir şaseye bağla (araçtaki) kahverengi kablo. somunla takılmış yer.
· 2 NUMARA siyah-mavi (araçtaki) fakat bende 2 tane vardı deneyerek buldum.
· 4 NUMARA kırmızı-mavi (araçtaki)
.
Kabloların bağlı olduğu soket
Sağ kapının orda. Kapının alt köşesinin bittiği yerdeki plastiği çıkar. Tek vida tutuyor.
schaqlaban
22-11-2010, 05:48
<P></P>
sanırım hata oldu. resimler çıkmadı tekrar deneyeyim.
kemal erim
22-11-2010, 15:19
<P></P>
sanırım hata oldu. resimler çıkmadı tekrar deneyeyim.
Emin bey güle güle kullanın..
schaqlaban
23-11-2010, 00:47
Emin bey güle güle kullanın..
teşekkürler. kullanıyorum... :kop:
serkan-g
23-11-2010, 02:08
süper bişey bu yaa.her astra da olmalı bence...
butun yazılanları okymadım ama ben ozel srvıste sormustum pc baglayıp yapıyrz demıslerdı 50 lıraya
emrastra
26-11-2010, 01:21
butun yazılanları okymadım ama ben ozel srvıste sormustum pc baglayıp yapıyrz demıslerdı 50 lıraya
yapamazlar tecrübelerle sabittir...
serkan-g
26-11-2010, 03:31
bu olacak bişey olsa garaj hakan kesin bir konu açardı.herkes de sebeplenirdi.olmaz!!!
merkezi kilit beynin hangi sokete bağlanacağını biraz daha ayrıntılı gösterebilir misiniz
yanlış bağlantı yapıp biyerlere zarar vermekten korkuyorum....
kemal erim
27-11-2010, 16:51
merkezi kilit beynin hangi sokete bağlanacağını biraz daha ayrıntılı gösterebilir misiniz
yanlış bağlantı yapıp biyerlere zarar vermekten korkuyorum....
Buradan bağlantı yaparken kabloları sıyırıyoruz doğrumu..
hangi soket olduğu anlaşılmıyoda...
BilmıyoruM bana ogle dedıler nekadar gercek neder yalan..! bıdakı sefere tekrar sorarıM detaylı bı sekılde yaparsalar nasıl yapcaklarını
merhaba arkadaşlar ben 12v dc; 5a 240v ac ; 5a 30v dc bir röle kullandım. 2 diyot ve kondansatör aynı değerde denildiği devre çıkışlarını doğru yerlere bağladım fakat çift kilitte röle 2 sn tetikleniyor fakat camlar kapanmıyor.bu durum rölenin verilen değerde olmamasından kaynaklanıyor olabilir mi?bulunduğum yer merzifon yukardadeğerini verdiğim röleyi bulabildim.bana bu röleyi gönderebilecek arkadaşlar varsa onlara minnattar kalırım.aracım 2003 astra comfort sunroof lu modeli .verilen bilgiler için çok sağolun yardımlarınızı bekliyorum.bu arada bir arkadaşım 5 amperlik denedim olmadı demiş ama ayrıntı vermemiş.
12v telekom role derseniz veriyolar devreyı bağladım calışıyor...
merhaba arkadaşlar ben 12v dc; 5a 240v ac ; 5a 30v dc bir röle kullandım. 2 diyot ve kondansatör aynı değerde denildiği devre çıkışlarını doğru yerlere bağladım fakat çift kilitte röle 2 sn tetikleniyor fakat camlar kapanmıyor.bu durum rölenin verilen değerde olmamasından kaynaklanıyor olabilir mi?bulunduğum yer merzifon yukardadeğerini verdiğim röleyi bulabildim.bana bu röleyi gönderebilecek arkadaşlar varsa onlara minnattar kalırım.aracım 2003 astra comfort sunroof lu modeli .verilen bilgiler için çok sağolun yardımlarınızı bekliyorum.bu arada bir arkadaşım 5 amperlik denedim olmadı demiş ama ayrıntı vermemiş.
sorun rölede değil.
Röle üzerinde kısadevre yapman gereken bacakları kısadevre yapmamışsın
basınca anlık çekip brakıyor. iyi bak bacak lehimlerine.
schaqlaban
05-12-2010, 20:47
sorun rölede değil.
Röle üzerinde kısadevre yapman gereken bacakları kısadevre yapmamışsın
basınca anlık çekip brakıyor. iyi bak bacak lehimlerine.
Resimlerde pek belli değil. videodan izlersen daha net görürsün.
bektas_butun
06-12-2010, 14:12
cengizinde dediği gibi. röle de sıkıntı yok. zaten iki saniye çekmeli. çok bile çekmiş :D diğer iki ucu yanlış yere bağlamışsın. tekrar kontrol et.
arkadaşlar çok teşşekkür ederim bilgiler için röle bacak bağlantıları farklı imiş bende videodaki gibi bağladığım için yanlış olmuş sebebi ise elimdeki röle bacak bağlantılarının farklı olmasından dolayındanmış.bunuda dediklerinizi değerlendirip verilen bir şemada bu iki bacak röle tetiklendiğinde kısa devre olacak dediği anda çözüldüm . devreyi tekrar düzeltip taktığımda sistem şıkır şıkır çalıştı tabiri caizse.ha bu arada bu işi bir arkadaşım 20 tl ye yapıyorum gel takayım hem o yapılanlar fasa fiso dedi bana nedeni ise bu devre sürekli elektirik çekiyormuş kabla üzerinde sürekli 4.5 v gibi bir elektirik olmasından dolayı ama anlamadığım bu tür birşey olsa cam arasına bir şey konulduğunda yarıya kadar iniyor ve tekrar kapanmıyor tetikleme olmadığı için elektrik olsa tetiklenirdi diye düşünüyorum .ve yine dediğine göre sürekli voltaj çekiminden dolayı akü bu eksilmeyi uzun süre araç çalıştırılmaz ise gösteririmiş ancak 15 20 gün gibi bir süreçte .başına bu tür bir şey gelen oldumu hiç arkadaşlar
cengiz abi bu sağ taraftaki ter için vida gibi birşey var onu sokupte ulasıyoruz demi ? 2. olarak ben orada hangı ayaklara montaj yapcam kablo renklerı falan nasıl ? birde ben adama role dedim 12 v bunun ayaklarının sağı solu bellimi yani ne taraftan başlarsak başlayalım fark edermi ? birde bu 2000 model üsünde bektaş abi kablo farklımı oluyor ?
bektas_butun
07-12-2010, 17:16
arkadaşlar çok teşşekkür ederim bilgiler için röle bacak bağlantıları farklı imiş bende videodaki gibi bağladığım için yanlış olmuş sebebi ise elimdeki röle bacak bağlantılarının farklı olmasından dolayındanmış.bunuda dediklerinizi değerlendirip verilen bir şemada bu iki bacak röle tetiklendiğinde kısa devre olacak dediği anda çözüldüm . devreyi tekrar düzeltip taktığımda sistem şıkır şıkır çalıştı tabiri caizse.ha bu arada bu işi bir arkadaşım 20 tl ye yapıyorum gel takayım hem o yapılanlar fasa fiso dedi bana nedeni ise bu devre sürekli elektirik çekiyormuş kabla üzerinde sürekli 4.5 v gibi bir elektirik olmasından dolayı ama anlamadığım bu tür birşey olsa cam arasına bir şey konulduğunda yarıya kadar iniyor ve tekrar kapanmıyor tetikleme olmadığı için elektrik olsa tetiklenirdi diye düşünüyorum .ve yine dediğine göre sürekli voltaj çekiminden dolayı akü bu eksilmeyi uzun süre araç çalıştırılmaz ise gösteririmiş ancak 15 20 gün gibi bir süreçte .başına bu tür bir şey gelen oldumu hiç arkadaşlar
hayırlı olsun öncelikle. merak etme akü felan bitmez. arkadaşına söyle. devreyi görmeden peşin hüküm vermesin. iki kablo arasına bi diyot atanlar var. onlar aküyü bitiriyor. eğer elektronikten anlarsa bi devreyi göster. merak etme yanii. ömürlük bişey desem.. olur yani..
bektas_butun
07-12-2010, 17:23
cengiz abi bu sağ taraftaki ter için vida gibi birşey var onu sokupte ulasıyoruz demi ? 2. olarak ben orada hangı ayaklara montaj yapcam kablo renklerı falan nasıl ? birde ben adama role dedim 12 v bunun ayaklarının sağı solu bellimi yani ne taraftan başlarsak başlayalım fark edermi ? birde bu 2000 model üsünde bektaş abi kablo farklımı oluyor ?
10119
üstteki resimdeki gibi bağlantı 98-99 astralarda oldu..
2000 den sonra arabalar için tek farkı alttaki uçlardan kahve-mavi yazanı sağdaki kahve ile birleştiriyon. kahve-mavi diye bişey yok. unut gitsin. :D sağdaki kalın kahve kabloya bağla tamamdır...
belki 98-99 astralarda da kahve-maviyi kahveye bağlayınca çalışıyordur. hiç denemek kısmet olmadı.
bektas_butun
07-12-2010, 17:30
98-99 astralarda bu şema;
10120
2000 üstü astralar için;
10121
yanlışım varsa lütfen düzeltin..
bektaş-bütün teşekkürler.o arkadaşım dediğin gibi ticaret peşinde insan kazanma değil.zaten ben şunu denedim .cam kapanırken araya engel koydum cam geri açıldı bu bir özellik zaten ama geri açılmayıp kapnma yönünde hareket etse idi o zaman devreye hala voltaj gidiyor olacaktı ve yine kondansatör bir kere enerjilenip şarj oluyor ve dejarş olurken camları kaldırıyor.o yüzden dediğiniz gibi herhangi bir voltaj çekimi yapmıyor yapamıyor zaten .tekrar teşekkürler ve ellerinize sağlık.şimdi sıra far devdresinde amam ondada uzun bir vido olacak ama çekip gösteren bir arkadaş olursa sevinirim.tabi montajınıda şimdiden sağolun
kemal erim
07-12-2010, 21:04
10119
üstteki resimdeki gibi bağlantı 98-99 astralarda oldu..
2000 den sonra arabalar için tek farkı alttaki uçlardan kahve-mavi yazanı sağdaki kahve ile birleştiriyon. kahve-mavi diye bişey yok. unut gitsin. :D sağdaki kalın kahve kabloya bağla tamamdır...
belki 98-99 astralarda da kahve-maviyi kahveye bağlayınca çalışıyordur. hiç denemek kısmet olmadı.
98-99 astralarda bu şema;
10120
2000 üstü astralar için;
10121
yanlışım varsa lütfen düzeltin..
Eyvallah bektaş çok açıklayıcı olmuş birde birşey soracağım bağlantı yaparken kabloları sıyırırıp daha sonra röleyi buraya lehimliyormuyuz..
bektas_butun
08-12-2010, 11:30
bektaş-bütün teşekkürler.o arkadaşım dediğin gibi ticaret peşinde insan kazanma değil.zaten ben şunu denedim .cam kapanırken araya engel koydum cam geri açıldı bu bir özellik zaten ama geri açılmayıp kapnma yönünde hareket etse idi o zaman devreye hala voltaj gidiyor olacaktı ve yine kondansatör bir kere enerjilenip şarj oluyor ve dejarş olurken camları kaldırıyor.o yüzden dediğiniz gibi herhangi bir voltaj çekimi yapmıyor yapamıyor zaten .tekrar teşekkürler ve ellerinize sağlık.şimdi sıra far devdresinde amam ondada uzun bir vido olacak ama çekip gösteren bir arkadaş olursa sevinirim.tabi montajınıda şimdiden sağolun
rica ederim.
bu cama bişey sıkışınca geri açılma olayını tahminimce cam motorları veya ona bağlı bi devre yapıyor. atıyorum cam motorları 1 amper ile çalışıyor. bi sıkışma anında motor 1 amper üstüne çıkınca kendini durdurup geri açıyor. ne bileyim böyle bişeydir herhalde. bizim devre ile alakası yok.
bektas_butun
08-12-2010, 11:33
Eyvallah bektaş çok açıklayıcı olmuş birde birşey soracağım bağlantı yaparken kabloları sıyırırıp daha sonra röleyi buraya lehimliyormuyuz..
rica ederim..
devreden çıkacak bütün uçlara ortalama 10'ar santimlik kablolar lehimliyoruz. o çıkan kabloları arabadaki ilgili yerlerdeki kablolara lehimliyoruz.
not: arabadaki ilgili kabloların yalıtımını sıyırıp devrenin kablolarını bağlıyoruz. arabadaki ilgili kabloları kesmek yok. paralel atıyoruz.
schaqlaban
08-12-2010, 18:22
Abi senin malzemeleri aldım. aldığımı da söylemiştim zaten. ben izmire gelemedim bu hafta. ne zaman istersen sen gel takalım. 10 dk falan sürüyor.
kemal erim
08-12-2010, 19:56
Abi senin malzemeleri aldım. aldığımı da söylemiştim zaten. ben izmire gelemedim bu hafta. ne zaman istersen sen gel takalım. 10 dk falan sürüyor.
Biliyorum emin bey. Çok sağolasın..:)
schaqlaban
20-12-2010, 00:33
Kemal abi ile tanıştık. devreyi taktık. sonuç sorun yok. Aracımı yani OPEL imi şimdi daha çok seviyorum. düşünsene 2000 model arabada da 2004 model arabada da aynı renk kablolar var. düşünsenize elimizde kablo kalmadı başka renk olsa da olur dediklerini. ama adamlar bunu bile düşünmüşler. Neyse Kemal Abi mandalinalar çok güzeldi :) tekrar çok çok teşekkürler.
güzel konu tanıdık geldi :)))))
Ufuk hocam emeğinize sağlık
kemal erim
09-01-2011, 22:27
Emin kardeşimin de eline sağlık..:)
Arkadaşlar peki bunu sunroof`a da uygulamak mümkünmü acaba? Sunroof açıkken kapıları kilitlediğinizde hem sunroof kapansın(açıksa) hem de camlar.
bektas_butun
12-01-2011, 16:46
Arkadaşlar peki bunu sunroof`a da uygulamak mümkünmü acaba? Sunroof açıkken kapıları kilitlediğinizde hem sunroof kapansın(açıksa) hem de camlar.
evet.
ekstra bişey yapmıyon. camlar kapanırken sunroffta kapanıyor.
Bu konuyu hep takip ederim belki biri elimde fazla var satıyorum diyecek diye ama bir türlü cıkmadı hadi dedim gidip alayım ama nafile malzeme bulamadım nasıl bulamıyorsun demeyin valla elektronik malzeme satan hemeh hemen her yere baktım yok bir tv tamircisinde buldum adama şunlar şunlar lazım dedim şöyle ayaktan saca kadar iyice bir süzdü sonra yok dedi vermedi galiba beni bombacı felan sandı :kop:
kısaca kendim yapamadım elinde olan veya yapabilirm diyen varsa ücreti neyse ne talep etmişse hiç mesele değil yeterki işim görülsün:)
bektas_butun
14-01-2011, 15:36
Bu konuyu hep takip ederim belki biri elimde fazla var satıyorum diyecek diye ama bir türlü cıkmadı hadi dedim gidip alayım ama nafile malzeme bulamadım nasıl bulamıyorsun demeyin valla elektronik malzeme satan hemeh hemen her yere baktım yok bir tv tamircisinde buldum adama şunlar şunlar lazım dedim şöyle ayaktan saca kadar iyice bir süzdü sonra yok dedi vermedi galiba beni bombacı felan sandı :kop:
kısaca kendim yapamadım elinde olan veya yapabilirm diyen varsa ücreti neyse ne talep etmişse hiç mesele değil yeterki işim görülsün:)
sen istememişsindir.. yoksa niye yapmayalım. :):)
ben yapayım sana.. elimde kalan malzemelere bi bakayım. bi takım çıkarsa yaparım. çıkmazsa ulusa gitmem lazım. o da işten pek vakit bulamadığım için uzun sürer.....
peki sen kendin takabilecekmisin. yada taktırabilecekmisin??
sen istememişsindir.. yoksa niye yapmayalım. :):)
ben yapayım sana.. elimde kalan malzemelere bi bakayım. bi takım çıkarsa yaparım. çıkmazsa ulusa gitmem lazım. o da işten pek vakit bulamadığım için uzun sürer.....
peki sen kendin takabilecekmisin. yada taktırabilecekmisin?? siteden bir arkadaştan özel mesaj yolu ile istedim ama zamanı olmadığını yapamayacğı söyledi bende bulurum yaparım diye konu içerisinde istemedim ama son oalark bulabileceğimi düşündüğüm bir yer avrdı ordanda bulamayınca konu içerisinde yazdım takma konusuna gelince cengiz abinin tel.numarası var konu içinde teşefon numarası veren bir arkadaşın daha numarası var bir aksesuarcı arkadaşım onunla birlikte takarız cengiz abiyi biraz rahatsız ederiz yada sen telefon numaranı veririsin seni rahatsız ederiz
bektas_butun
14-01-2011, 18:02
siteden bir arkadaştan özel mesaj yolu ile istedim ama zamanı olmadığını yapamayacğı söyledi bende bulurum yaparım diye konu içerisinde istemedim ama son oalark bulabileceğimi düşündüğüm bir yer avrdı ordanda bulamayınca konu içerisinde yazdım takma konusuna gelince cengiz abinin tel.numarası var konu içinde teşefon numarası veren bir arkadaşın daha numarası var bir aksesuarcı arkadaşım onunla birlikte takarız cengiz abiyi biraz rahatsız ederiz yada sen telefon numaranı veririsin seni rahatsız ederiz
veririz ne demek. bi devrenin malzemelerine bakayım. konuşuruz gene
veririz ne demek. bi devrenin malzemelerine bakayım. konuşuruz gene
sizden haber bekliyorum umaraım gerekli malzemeler hazırda vardır :sorry:
İletişim bilgilerini gönderirsen senin için birtane hazırlarım. Malzemeler benden, kargo senden :)
İletişim bilgilerini gönderirsen senin için birtane hazırlarım. Malzemeler benden, kargo senden :)
Teşekürler süleyman abim iletişim bilgilerimi size yolladım bana böyle bir iyilik yaparsanız cok memnun olurum :alkis:
hazır. yarın yada pazartesi kargoya veririm.
bektas_butun
24-01-2011, 12:10
bende röle kalmamış. benim yapmam uzun sürer. konya sokağa gitmem lazım. sen o arkadaştan al.. daha hızlı olur işin. benim vaktim olmuyo konya sokağa gitmek için.
arkadaşlar bende ilk başta uzaktan kumanda alrm seti alıp,sonrada bu güzel çalışmayı yapmak istiyorum ama aracım astra f, bu araca olur mu, ve alacağım alarm bu çalşmayı etkiler mi?
hazır. yarın yada pazartesi kargoya veririm.
abi kargon elime ulaştı c.tesi akşama doğru ulaştı karanlık çökmüştü yani pazar günü takacaktım ama olmadı saolsun hava şartları biraz sertleşti kar soğuk felan gitmeye üşendim aracı yarın arkadaşa bırakacam bakacak
bende röle kalmamış. benim yapmam uzun sürer. konya sokağa gitmem lazım. sen o arkadaştan al.. daha hızlı olur işin. benim vaktim olmuyo konya sokağa gitmek için.
bektaş bey ilginiz için teşekür ediyorum yaparız demen bile yapmak gibi oldu benim için teşekürler
arkadaşlar bende ilk başta uzaktan kumanda alrm seti alıp,sonrada bu güzel çalışmayı yapmak istiyorum ama aracım astra f, bu araca olur mu, ve alacağım alarm bu çalşmayı etkiler mi?
tam emin olmamakla birlikte aracta konfort çıkışı mı ne olması gerekiyormuş ve astra flerde yok diye biliyorum konfort cıkışının olup olmadığını öğrenmek için camları acın kapıları anahtarla kapatın kapılar kapandıktan sonra anahtarı kapatma yonunde bir süre tutun eğer camlar kapanırsa var demektir genede konunun uzmanı arkadaşlar cevab verirse daha iyi olur
e zaten öyle olsa bu mekanizmayı ypmaya gerek olmaz ki? yanlış mı düşünüyorum?
Bundan önceki aracım 94 Astra F 1,6 si modeliydi, 10 yıldan fazla oldu. Buna benzer bişey yaptığımı hatırlıyorum, sorunsuz çalışıyordu.
aynen aynen benim aracımda 1.6 si 94 model, cam kaldırma öyle mi? umarım çalışır bende de yaa
arkadaşlar devreyi yaptım ben ama baglantısını yapamadım vectra b2 ye yapan varmı kablo renkleri hangi renk yardımmmm
Vectra B için
Kahverengi - Şase
Kırmızı Mavi - Switch
Siyah Mavi - 2. Kilitleme Motoru
Siyah Kırmızı - 2. Kilitleme Motoru
deniyorum hemen teşekkürler
vectrada olmuyor cam aşagı iniyor renk degiştirincede cam tek kilitlemeyle kapanıyor
siyah kırmızı 2 adet var
özelden telefonunu gönderirsen görüşelim
Vectra'da bu devreye gerek yok, op-com yada tech2 ile programlayarak camları kumandadan açıp kapatabilirsiniz.
op com işe yarar mı yoksa özellikle tech2 mi lazım
Bunu yapanlar cevaplarsa daha doğru olur.
süleyman bey ben yardımcı olayım.
ama konuyu baştan sona takip ettiysen görmüşsündür.
konu benim anlattığımdan bambaşka yerlere gitti.
farklı yapanlarda üzerine anlatınca allak bullak oldu konu.
eğer benim yaptığım gibi (konunun ilk başındaki) yapıyorsan ben yardımcı olayım sana
BassBoost
14-03-2011, 18:47
Merhabalar öncelikle,sayenizde benim gibi bu işten pek anlamayan insanlarda nasipleniyor bunun için teşekkür ederek sizlere birşey sormak istiyorum
Ben gerekli malzemeleri alıp devreyi yaptım fakat birtürlü çalıştıramadım rölenin sesi geliyor fakat camlar kapanmıyor hatta devredeki elemanlardan şüphelenip birtane daha yaptım fakat değişen birşey olmadı.Merkezi kilit beyninin oradan yapıyorum bağlantıyı,mavi siyah ve kırmızı mavi sokete giren kablolara paralel bağladım ancak nerede yanlış yaptığımı bulamadım yardımcı olabilrmisiniz,kapıyı sökemediğimden beynin oradan yapmak daha kolayıma geldi.Şimdiden teşekkürler
merhabalar öncelikle,sayenizde benim gibi bu işten pek anlamayan insanlarda nasipleniyor bunun için teşekkür ederek sizlere birşey sormak istiyorum
ben gerekli malzemeleri alıp devreyi yaptım fakat birtürlü çalıştıramadım rölenin sesi geliyor fakat camlar kapanmıyor hatta devredeki elemanlardan şüphelenip birtane daha yaptım fakat değişen birşey olmadı.merkezi kilit beyninin oradan yapıyorum bağlantıyı,mavi siyah ve kırmızı mavi sokete giren kablolara paralel bağladım ancak nerede yanlış yaptığımı bulamadım yardımcı olabilrmisiniz,kapıyı sökemediğimden beynin oradan yapmak daha kolayıma geldi.şimdiden teşekkürler
kilitleme yaparken kapilar açik değil dimi
BassBoost
14-03-2011, 20:22
Hayır tüm kapılar kapalı devreyi sürücü koltuğundan eğilip bağlıyorum daha sonra kontağı çevirip camlardan birini yarım bırakıyorum ve anahtarı çekiyorum,ardından şöför kapsını birkez açıp kapatıyorum çünkü biliyorsunuzdur şöför kapısını açmadğınız zaman çift kilitleme yapmıyor ben bu şekilde deniyordum fakat sonuç alamadım,çift kilitleme gerçekleşiyor rölenin sesinide duyabiliyorum ama cam kapanmıyor
ben kapı üzerinden yaptığım için diğer tarafa bişey diyemiyorum.
merkezi kilitten yapanlar arkadaşımıza yardımcı olunda onunda işi görülsün :)
BassBoost
15-03-2011, 22:05
http://img851.imageshack.us/i/grnt0029.jpg/
Benim yaptığım bağlantı kabloları ve röle bağlantısı bu şekilde
http://img851.imageshack.us/img851/8931/grnt0029.jpg (http://img851.imageshack.us/i/grnt0029.jpg/)
snbastra
16-03-2011, 00:15
bende devreyi bugün hazırladım yarın nasipse uygulayacağım,inşallah sorunsuz zararsız hallederim :)
snbastra
16-03-2011, 19:20
bugün kafayı yedim resmen...
devreyi aldım elime açtım kapıyı kabloları çıkardım önce 2 kabloyuda şaseye bağladığımız bağlantıyla denedim olmadı sonra vidyodaki arkadaşın söylediği gibi bağlayayım dedim kahve mavi kablo bende yok.en son sinirlendim devreyi parçaladım attım kabloları sarıp kapattım.
Cengiz abi eğer merkezi kilit beyninden fotoğraflı bi anlatım yaparsa en azından kablo renkleri devrenin bağlatısı gibi ancak o şekilde uğraşırım yoksa zor.Bugün olmadıkça kafayı yedim.benim astra 98 olduğu için mi olmuyor yoksa ben beceriksiz olduğum için mi anlamadım... :(
BassBoost
16-03-2011, 23:27
Bende beceremedim nerede yanlış yaptığımı da çözmüş değilim,şu kablo olmadıysa bunu dene diyebileceğiniz birşey varmı acaba
Bende beceremedim nerede yanlış yaptığımı da çözmüş değilim,şu kablo olmadıysa bunu dene diyebileceğiniz birşey varmı acaba
valla arkadaşlar benim konuyu açarkende belirttiğim gibi kapıdan yapacaksanız benim uygulamayı takip etmeniz yeterli ama diğer tarafı bilmiyorum kablo diziliminide belirttim ordan
Senin devrede neden 2 tane şase kablosu çıkıyor.?
Rölenin bacağındaki şase ile kondansatörün - ucunu birleştreceksin.
Soketi söktüğünde otomatik cam kodlaması iptal olabiliyor. ( Hani basıp brakınca kendi devam edip kapanıyor ya) Devreyi taktıktan sonra camları yeniden kodlayın.
orkun sende yaptıgın devreyi ekleseydin, gözünden kaçan bişey vardır.
BassBoost
17-03-2011, 09:36
Sonuçta ikiside şase olduğu için röle üzerinde değilde kondansatörden gelen - uctaki kabloda birleştiriyorum,dediklerinizi deneyeceğim ama madem ikisi de şase nerede bağlantı kurduğum önemli mi
Gökhan abi sen zaten konuyu açarak yeterince yardmcı olmuşsun,bu beyinden yapma olayını Cengiz abi çözdürecek inşallah
Sonuçta ikiside şase olduğu için röle üzerinde değilde kondansatörden gelen - uctaki kabloda birleştiriyorum,dediklerinizi deneyeceğim ama madem ikisi de şase nerede bağlantı kurduğum önemli mi
Gökhan abi sen zaten konuyu açarak yeterince yardmcı olmuşsun,bu beyinden yapma olayını Cengiz abi çözdürecek inşallah
Farketmez de 2 tane kablo çıkarmışsın, nereye gitiği gözükmüyor. ondan sordum. Kilitlediğinde camlar bi an oynayıp kalıyosa. devreden değil. camların kodlaması iptal olmuştır. yeniden kodlarsan düzelir.
BassBoost
17-03-2011, 22:48
mavi kırmızı ve siyah maviyi bağladıkdan sonra şase yi bağlayacağım esnada ilk değdirişimde kapılar kilitleniyor,ikinci denememde çift kilitleme 3.değdirişimde de açık olan cam kapanıyor,camlar kodlu Cengiz abi,sonuna kadar inip kalkıyor denicem gene kodlarım sorun değil,ama olay bu şekilde bu rölenin kutup başları farketmez demişti videodaki bey,acaba birde tam tersini mi denemeliyim
snbastra
19-03-2011, 23:12
Cengiz abi ben o gün sinirden parçaladım devreyi ama devrede hata yok çünkü en az 10 defa kontrol ettim.Benim sorunum montajda oldu kahve-mavi kablo bende yok.kahve-beyaz var kahve-kırmızı var ama mavi yok sonra 1,2 kabloyuda denedim o kahve mavinin yerine o da olmadı sonra kapattım kapıyı... :(
çok hevesli başladım ama hüsrana uğradım.
hakangnr
20-03-2011, 05:31
Senin devrede neden 2 tane şase kablosu çıkıyor.?
Rölenin bacağındaki şase ile kondansatörün - ucunu birleştreceksin.
Soketi söktüğünde otomatik cam kodlaması iptal olabiliyor. ( Hani basıp brakınca kendi devam edip kapanıyor ya) Devreyi taktıktan sonra camları yeniden kodlayın.
slm.öncelikle vermiş olduğun bilgiler için teşekkür ederim.sana bi sorum olacak.bugün gerekli malzemeleri alıp devreyi kurdum.aldığım devre 5a lik önceki yazılarında fark etmez demişsin.merkezi kilit beyninin oradan yapmaya çalıştım.sağ kapı açıkken ilk bağlantıyı yaptım kapılar kendiliğinden kilitlendi ve camlar yukarı ve aşağı oynadı o kadar sonra kapıyı kapatıp sol kapıyı açtım kapattım çift kilitme için ikinci kilitlemede çalışmadı sorun ne olabilir ve kodlama nasıl yapılıyor?cevabın için şimdiden teşekkür ederim
http://www.opelim.net/designs/bc/misc/progress.gif:eek::eek::eek::eek:
camları butonundan kapat ve bi kaç sn düğmeye basmaya devam et. tık tık diye bir ses duyacaksın. kapandığı yeri hafızaya alıp bidaha otomatik kapanır.
tüm camları ayrı ayrı yapman gerekir.
Slm arkadaşlar.2005 model Opel Astra classic 1.4 twinport aracıma otamatik cam kaldırma modülünü dün itibariyle takmış bulunmaktayım.Elektronikten anladığım için zor olmadı.Devreyi yaptıktan sonra eski tip nokıa telefon şarj cihazı kutusuna monte ettim.Gayet güzel çalışıyor.Güvenlik için 2 amperlik bir sigortayı şase ile devre arasına daha sonra ekleyeceğim.Ayrıca devreyi taktıkdan sonra çamlar otamatik kapanırken camı biraz zorladığımda camın kapanması durup yarıya kadar açılıyor.yani sıkışmaya karşı koruma.Bu özellik daha önce olmuyordu.Bunu daha önce bir kaç kez denemiştim.Yani bir taşla iki kuş.Şimdi sıra curuise sistem ve otamatik far devresinde.Bağlantı aşamaları resimlerde gösterilmiştir.(İlk resimde bağlantı hatası var.Kırmızı-mavi ile Mavi-siyah kablolar devrede yer değiştirilerek bağlanacak.Alt bölümde düzeltilmiş resim eklendi.Hata için kusura bakmayın.)
Arkadaşlar ilk resimde (DSC01496-1.jpg) bağlantı hatası var.Kusura bakmayın.Düzelterek yenisini yayınlayacağım.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Opelim.Net