PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Opel, Astra J seçeneklerini azalttı.

saint2
20-09-2010, 15:25
Az önce Opel Torbalı'yı aradım ve Astra J 1.6 T 180 HP düz vitesin durumunu sordum. Beni nedense Gedizler'e yönlendirdiler. :confused::confused::confused:
Aldığım cevapla hayal kırıklığına uğradım. Dediklerine göre artık 180 HP düz vites ithal edilmeyecekmiş. Benim için kötü oldu çünkü almayı düşünüyordum. :cry::cry::cry:

butterfly_effect
20-09-2010, 15:58
Şimdi sitesinden fiyat listesine baktım da, bi tek Active Select şanzımanlı modeli yer alıyor.

Fætih
20-09-2010, 15:59
belkı kısa bir süre içindir yoksa satışlar dip yapar...

saint2
20-09-2010, 19:47
Ben neyi anlamıyorum biliyor musunuz ?
Satmıyor diye getirmiyoruz deseler, zaten sipariş üzerine geliyor. Getirmemekle bir karları yok. Benim bildiğim alternatifleri arttırmaları gerekirken bunlar azaltıyor. Bence Türkiye'nin kotasını başka ülkeler aldı.
Opel Astra yurtdışında çok satıyor diye Türkiye'yi umursamıyorlar. Anlayacağınız Avrupalı gene bizi ikinci sınıf insan yerine koydu.

M@honi
20-09-2010, 22:44
Active Select şanzuman düz vitesin 0,5 saniye gerisinde zaten.Böyle saçma bir uygulama ancak Opelde olur herhalde.Tahminimce ellerindeki Active Select şanzumanları bitiriyorlar.

mukeala
21-09-2010, 00:19
Türkiye de 180 hp'e talep yok desem o zaman neden active selecti sürsünler piyasaya sadece bence en mantıklısı M@honi'nin söylediği ellerindeki Active selecti eritiyorlar.

mcff
21-09-2010, 20:14
benimde duydugum kadarı ile 180bg modeli 2k11 modelinden itibaren turkiyeye getirmeyecekleri, tıpkı dizel motorlardaki 17 ve 2.0 seceneklerini getirtmedikleri gibi

saint2
21-09-2010, 21:28
benimde duydugum kadarı ile 180bg modeli 2k11 modelinden itibaren turkiyeye getirmeyecekleri, tıpkı dizel motorlardaki 17 ve 2.0 seceneklerini getirtmedikleri gibi

Bu çok büyük gerizekalılık...
Sen her türlü izin vs. al, kanuni işlemleri yap. Sonra satıştan kaldır. Zaten sipariş üstüne getiriyor, stok vs. olsa anlarım da...
Ben her şekilde arabamı satıp yenisini alacağım. Ama herhalde yenisi Astra olmayacak. Bugüne kadar hep Opel'i insanlara tavsiye ettim.

Güya sıfır araç almıştım.... Kaputun lastikleri eksik çıktı. Ön sütundaki Airbag yazan plastikler kırık çıktı. 2 gün geçti alarmı arızalandı. Elektronik Bilgi Ekranı aklına esince Türkçeden İngilizce'ye geçti.

Tüm bu olanlara rağmen aracı geri verelim, başka marka otomobil alalım denince karşı çıktım. Ama bitti artık. :mad::mad::mad:

2. sınıf insan muamelesi görmek istemiyorum. İşte son örnek CD 500 Nav. 1400 lira veriyorsun sana sadece ana caddeleri gösteriyor.

mukeala
21-09-2010, 23:37
Haklısın bu birazda bizim Türkiye deki distribütörlerinin iş ahlakını gösteriyor. Aslına bakarsanız kadere kısmet araba alıyoruz.

mcff
22-09-2010, 00:21
ya bu cd500 navi paketi o kadar mı b*ktan, yahu ekstra ozellikleri için alıyorum ama o da işe yaraöayacakmı yani, renault da bile tomtom kullanılıyor...

Bu çok büyük gerizekalılık...
Sen her türlü izin vs. al, kanuni işlemleri yap. Sonra satıştan kaldır. Zaten sipariş üstüne getiriyor, stok vs. olsa anlarım da...
Ben her şekilde arabamı satıp yenisini alacağım. Ama herhalde yenisi Astra olmayacak. Bugüne kadar hep Opel'i insanlara tavsiye ettim.

Güya sıfır araç almıştım.... Kaputun lastikleri eksik çıktı. Ön sütundaki Airbag yazan plastikler kırık çıktı. 2 gün geçti alarmı arızalandı. Elektronik Bilgi Ekranı aklına esince Türkçeden İngilizce'ye geçti.

Tüm bu olanlara rağmen aracı geri verelim, başka marka otomobil alalım denince karşı çıktım. Ama bitti artık. :mad::mad::mad:

2. sınıf insan muamelesi görmek istemiyorum. İşte son örnek CD 500 Nav. 1400 lira veriyorsun sana sadece ana caddeleri gösteriyor.

mukeala
22-09-2010, 00:38
Evet gayet b..tan haklısın birde ben izmire mail attım GM Türkiyeden sonra bir hatun aradı beni beyefendi işte navigsayon modeliniz nedir? Dedim ki CD 500 size en yakın bayi falan dedi. Söyledim oraya güncelleme CD sini yolluyorum onlar sizi arayacak dedi. Vayy be dedim Opel işte ama sonra gittim servise eleman baktı abi dedi en güncel sürümü sende zaten yüklü hayallerim yıkıldı.
Geçen yakıtım bitmek üzereyken işte ikaz verdi falan navigasyonda en yakın yakıt istasyonunu bul seçeneği açılıyor çok güzel ama bana 72 km öteyi gösteriyor dibimde yakıt istasyonu varken neyse işte durum bu kısacası navisi işe yaramaz.

mcff
22-09-2010, 16:40
yabancı forumlardan bir araştırmak lazım belki diğer uygulamaların haritalarını convert edip kullanabilme sansımız varsa bu yolu secenek olarak kullanabiliriz...

Evet gayet b..tan haklısın birde ben izmire mail attım GM Türkiyeden sonra bir hatun aradı beni beyefendi işte navigsayon modeliniz nedir? Dedim ki CD 500 size en yakın bayi falan dedi. Söyledim oraya güncelleme CD sini yolluyorum onlar sizi arayacak dedi. Vayy be dedim Opel işte ama sonra gittim servise eleman baktı abi dedi en güncel sürümü sende zaten yüklü hayallerim yıkıldı.
Geçen yakıtım bitmek üzereyken işte ikaz verdi falan navigasyonda en yakın yakıt istasyonunu bul seçeneği açılıyor çok güzel ama bana 72 km öteyi gösteriyor dibimde yakıt istasyonu varken neyse işte durum bu kısacası navisi işe yaramaz.

saint2
22-09-2010, 20:19
Hiç zannetmem. :(:(:(

mcff
22-09-2010, 21:44
bir ihtimal :)) cunku gps programlarının datalarını birbirine ceviren converter programları var...

Hiç zannetmem. :(:(:(

Morenmula
22-09-2010, 22:30
Active Select yeni şanzıman. Tanıdıklardan duyduma göre seri ve sarsıntısız vites değiştiriyormuş. Çok konforluymuş. Bu zamana kadar neden otomatik vitesi keşfedemedik diye üzülüyorlardı. Ne hikmetse...:)

saint2
23-09-2010, 00:07
Daha fazla para...
Daha fazla yakıt tüketimi...
Daha yavaş hızlanma...
Daha düşük son hız...

Yok, ben almayayım.

Morenmula
23-09-2010, 14:52
Daha fazla para...
Daha fazla yakıt tüketimi...
Daha yavaş hızlanma...
Daha düşük son hız...

Yok, ben almayayım.
Ya artık teknoloji geliştii hala geri kafalılık yapmanın lüzumu yok... Alırken en fazla vereceğin para 2.000 TL. Artık öyle otomatik çok yakar ıvır zıvır yok. Sen otomatik vitesli aracın nasıl kullanıldığını öğrenince manuel vitesrten daha az yakacaksın. Gaza ne kadar yumuşak basarsan ve ona göre orantılı hızlanırsan yakıt sarfiyatının daha az olduğunu göreceksin. Daha yavaş hızlanma diosun nerden biliyosun. Dayımın Easytronic astrası var. Birlikte düğüne gidiyoruz. Kırmızı ışıkta en önde durduk. Yeşil bi yandı ben 4000 deviri kökleyip hayvan gibi patinaj çektim o anda dedimki dayım beni asla geçemez böyle kalkıştan sonra. Ama bi baktım dayım hiç patinaj çekmeden güç kaybetmeden kalkış yaptığı için benim 3-4 metre önüme geçti ve arayı 5 metreye çıkardıki bizim focusun motoru şahlanınca geride bıraktım malesef... Daha düşük son hız diosunuz en fazla yapacağı fark 5 km/s
Hala böyle düşünenler varsa artık uyanın derim...

coldekiadam
23-09-2010, 15:37
Opel'den çok şey bekliyorsunuz arkadaşlar.

saint2
23-09-2010, 16:32
Ya artık teknoloji geliştii hala geri kafalılık yapmanın lüzumu yok... Alırken en fazla vereceğin para 2.000 TL. Artık öyle otomatik çok yakar ıvır zıvır yok. Sen otomatik vitesli aracın nasıl kullanıldığını öğrenince manuel vitesrten daha az yakacaksın. Gaza ne kadar yumuşak basarsan ve ona göre orantılı hızlanırsan yakıt sarfiyatının daha az olduğunu göreceksin. Daha yavaş hızlanma diosun nerden biliyosun. Dayımın Easytronic astrası var. Birlikte düğüne gidiyoruz. Kırmızı ışıkta en önde durduk. Yeşil bi yandı ben 4000 deviri kökleyip hayvan gibi patinaj çektim o anda dedimki dayım beni asla geçemez böyle kalkıştan sonra. Ama bi baktım dayım hiç patinaj çekmeden güç kaybetmeden kalkış yaptığı için benim 3-4 metre önüme geçti ve arayı 5 metreye çıkardıki bizim focusun motoru şahlanınca geride bıraktım malesef... Daha düşük son hız diosunuz en fazla yapacağı fark 5 km/s

Allah Allah niye kızıyorsun ki ?:confused::confused::confused:
Yazdıklarımla alakalı bilgileri Opel'in kendi "Teknik Özellikler" broşüründen aldım. Negatif özellikleri alt alta topla ve öyle düşün.
İkincisi eğer 180 HP araba alıp da yüksek devirlere çıkartıp hızlı vites değişimi yapma zevkinden mahrum kalabilirim diyorsan tabii ki o senin düşüncendir.

mukeala
23-09-2010, 18:18
Valla bende manuel derim astranın otomatiği ile iki kere test sürüşü yaptım ama benim araç manuel ben daha fazla zevk alıyorum. Tercih meselesi tabiki Morenmula ya katılıyorum yakıtta falan çok fazla fark olacağını sanmıyorum.

patriot
24-09-2010, 18:40
Bi bu kadar kafaya takmaya gerek yok. Ben manuel 180 HP istiyorum deyince getirmezler mi bi tane? Orda burda her yerde özel sipariş araba yazıyorlar ilanlara . özel siparişle falan olmaz mı ? :)

Morenmula
24-09-2010, 19:00
Allah Allah niye kızıyorsun ki ?:confused::confused::confused:
Yazdıklarımla alakalı bilgileri Opel'in kendi "Teknik Özellikler" broşüründen aldım. Negatif özellikleri alt alta topla ve öyle düşün.
İkincisi eğer 180 HP araba alıp da yüksek devirlere çıkartıp hızlı vites değişimi yapma zevkinden mahrum kalabilirim diyorsan tabii ki o senin düşüncendir.

Evet 180 Hp lik araçtan debriyaj zevkini alamicaksan o araç alınmaz. Evet Manuel vites Yarı-Otomatik vitesten daha hızlı vites değiştirilir doğru. Ama Active Select te de basarsın Sport tuşuna çıkarsın 7000 devire. O olay sport tuşuna basmadanda oluyor. Gaza birden yükleniyorsun Roketleme yapıyorsun...
Opel belkide Active Select şanzımanına daha çok güvendiği için koymuştur onu oraya...:p:)

Morenmula
24-09-2010, 19:02
Bi bu kadar kafaya takmaya gerek yok. Ben manuel 180 HP istiyorum deyince getirmezler mi bi tane? Orda burda her yerde özel sipariş araba yazıyorlar ilanlara . özel siparişle falan olmaz mı ? :)

Evet olabilir...

M@honi
24-09-2010, 23:44

teknoloji gelişti ancak opel nedense 3 adım geriden takip ediyor.Bir SMG şanzumana yada bir DSG şanzumana kralım diyen yatişemez ama maalesef ki opelin yarı otomatik şanzumanları vasat durumda.Aşağıdaki tabloda da gözüktüğü gibi hızlanmadan tutun yakıt tüketimine ordan co2 emisyon değerlerine kadar bütün verilerde manuel vitesin gerisinde.Bu tablodaki bilgiler de Opelin kendi verdiği bilgiler.Bağımsız bir test kuruluşu tarafından yapılmış testlerde aradaki fark daha büyük olacaktır.
http://img837.imageshack.us/img837/2222/adszmc.jpg

saint2
25-09-2010, 01:05
Evet olabilir...

Olamaz arkadaşlar...
Aracın fiyatı belli değil ki... :(:(:(

Canına yandığımın arabanın istediğiniz donanımı yetkili satıcıda yoksa size "Özel Sipariş" diye birşey uyduruyorlar.

Arabaya çok övdüğünüz FlexRide koyun dedik. Adam bize özel sipariş dedi. Yuhh yani...

Morenmula
25-09-2010, 18:26
teknoloji gelişti ancak opel nedense 3 adım geriden takip ediyor.Bir SMG şanzumana yada bir DSG şanzumana kralım diyen yatişemez ama maalesef ki opelin yarı otomatik şanzumanları vasat durumda.Aşağıdaki tabloda da gözüktüğü gibi hızlanmadan tutun yakıt tüketimine ordan co2 emisyon değerlerine kadar bütün verilerde manuel vitesin gerisinde.Bu tablodaki bilgiler de Opelin kendi verdiği bilgiler.Bağımsız bir test kuruluşu tarafından yapılmış testlerde aradaki fark daha büyük olacaktır.
http://img837.imageshack.us/img837/2222/adszmc.jpg

Bu testler en üst devirlerdeki kullanımı gösteriyor. Her zaman active select manuelden daha fazla yakmaz. Sadece devirli kullandınızda cebinizi yakar. Emisyon değerleride aynı şekilde. Siz Active Select şanzımanlı aracı yumuşak kullandığınız zaman daha az yakacaksınız. Ama tabi 180 Hp lik araçtanda debriyaj ve vites değiştirme zevkini almak lazım...

mukeala
25-09-2010, 18:41
Flexride sonradan mı bu kadar sorun oldu bilmiyorum ama ben aracı alırken özel sipariş olur faan deyip işi zora sokmadılar sadece araç Flexride olunca şasi sistemi tamamen değiştiği için üretimi biraz daha uzun sürebilir dediler.Neyse Opelin işleri şu Navigasyon konusunda kızgınım zaten yav İskandinavyanın haritası var Türkiye yok yazıklar olsun.