Orijinalini görmek için tıklayınız : MİLANGAZ ve diğer tanınmadık LPG'ler ile Bilindik Firmalar farkı
Ozgurruh
20-09-2010, 10:16
Arkadaşlar Selamlar,
Benim merak ettiğim bir soru var. Şimdi tanındık markalar var Shell,Opet,PO.... bir de pek bilinmeyen firmalar... Bunların Gazları arasında bayağı bir fiyat farkı oluyor. Mesela; Milangaz 1.74, Shell 1.87 TL felan(ANKARA İÇİN hatta yanlış hatırlamıyorsam Milangaz bir yerde 1.64 mü ne gördüm.). Bu fiyat farkı neden kaynaklanıyor acaba? Yani bakıyorum arasında 0,13 TL fark var. Bir depoda 3.9 TL fark eder.(30 LİTRE aldığını düşünürsek) e 100 defa dolum yapsak 390-400 TL fark olur az da değil.(Malum insanlar LPG'yi tasarruf etmek için takıyor:))
Yani araca zarar vermezse gidip Shell yerine Milangaz(veya başka bir ucuz gaz)felan almayı düşünüyorum. Siz ne düşünüyorsunuz? Bunun uzun vadede araca zararı olur mu? Yoksa o kadar fiyat farkı bırak ta olsun Shell'e devam mı dersiniz.:D
Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Teşekkürler.:tesk:
alpmurat
20-09-2010, 10:29
Ben 7 aydır milangaz kullanıyorum ne çekişinde bir düşme nede bir artma var. 1.71 den alıyorum PO ve Shel gibi firmalar 2.02 burada,
vay bee. 1.71 e bulsam bende bakmam markasına bir denerim. 0,3 tl çook buyuk bi fark.
baticaliskan
20-09-2010, 11:15
Abi 1.71 e nerden alıyorsun?
Ben çineye giderken yol üzerinde var bi yer batıgaz satıo orası bile 1.79 olmus sen nerden alıyorsun ?
ankarada 1.57 lik yerden arkdaslar gidip almıs depoyu tamamen bosaltıp tamamen doldurup karşılaştırma yapmıslar sanırım pompa yanlıs gösteriyor bastıgı litreyi karı ordan yapıyorlar.
Ozgurruh
20-09-2010, 14:00
Yani insan böyle şeylerden korkuyor. Aslında deneyerek bakmak gerek kaç km yapıyor diye.
alpmurat
20-09-2010, 20:02
Abi 1.71 e nerden alıyorsun?
Ben çineye giderken yol üzerinde var bi yer batıgaz satıo orası bile 1.79 olmus sen nerden alıyorsun ?
Cine yolu üzerindeki skypetti şimdi başka bişi oldu ismi :) orada 1.79TL
İncirliovaya giderken solda (ters şeritten gidiyorsun 20mt kadar) 1.77TL
Benim dedğim yer germencik yolu üzerinde Milangaz 1.71TL
genelde haftada 1 veya 2 defa ortaklar tarafına gidiyorum oradan fulluyorum.
Eğer LPG az kaldığında Aydın da isem 1.79den, incirlova tarafına gidiyorsam 1.77 den fulluyorum :D
The Day Walker
20-09-2010, 20:17
Cine yolu üzerindeki skypetti şimdi başka bişi oldu ismi :) orada 1.79TL
İncirliovaya giderken solda (ters şeritten gidiyorsun 20mt kadar) 1.77TL
Benim dedğim yer germencik yolu üzerinde Milangaz 1.71TL
genelde haftada 1 veya 2 defa ortaklar tarafına gidiyorum oradan fulluyorum.
Eğer LPG az kaldığında Aydın da isem 1.79den, incirlova tarafına gidiyorsam 1.77 den fulluyorum :D
şimdi anlaşıldı senin az yakma sırrın :D
bende o kadar ucuza alsam 10 kuruş yakarım km de :D:D:D:D:D
alpmurat
20-09-2010, 20:24
Dostum ben para hesabı yapmıyorum lt hesabı yapıyorum. 7.2lt yakıyor 100km ye. Demekki siz benim yaktığım lt ye bakmamışsınız hiç.
The Day Walker
20-09-2010, 20:27
Dostum ben para hesabı yapmıyorum lt hesabı yapıyorum. 7.2lt yakıyor 100km ye. Demekki siz benim yaktığım lt ye bakmamışsınız hiç.
Şaka takılıyorum kardeşim :)
Sen maşallah bütün gözlemlerini fabrika verisi gibi yazıyorsun :)
alpmurat
20-09-2010, 20:39
Şaka takılıyorum kardeşim :)
Sen maşallah bütün gözlemlerini fabrika verisi gibi yazıyorsun :)
Artık yazmayı bıraktım yeter artık dediler :D
Eve gelirken LPG bitti yine 33Lt gaz ile 433km yaptım. Araba çok yakmaya başladı :D (7,6lt)
ben uzun zamandır bu ucuz gazlardan alıyorum... ankarada milangaz 1,62 şu anda gerçi bu aralar güvenalgaz alıyorum o da 1,63... eskişehir yolundaki shellde en son 1,97 civarında bir rakam gördüm... açıkcası çok fazla farkı yok...birtek bu ucuz gazlar biraz daha fazla ve pis kokuyor... nerdeyse 1.5 senedir bu ucuz gazlardan alıyorum sanırım 100 depoya yaklaşmışmıdır hiçbir sorun çıkarmadı... zaten sorun çıkarsa bile aradaki fark sıralı sistemin parasını çıkarttı bile :)
serkan-g
21-09-2010, 00:18
ankara da 1.59 güven-al gaz dan aldığım 30 Tl lik gaz ve Total den 1.78 den aldığım gaz aynı km yi yapıyor.bir daha o dandik yerden almadım.
ankara da 1.59 güven-al gaz dan aldığım 30 Tl lik gaz ve Total den 1.78 den aldığım gaz aynı km yi yapıyor.bir daha o dandik yerden almadım.
başıma böle birşey gelmedi gelirse bende almam... sadece bazen performansı çok düşürebiliyor gaz... ama onun dışında hep aynı kmyi yapıyorum... hatta güvenalgaz ile daha çok km yaptığım için milangazı bırakıp buna geçtim...
serkan-g
21-09-2010, 00:41
başıma böle birşey gelmedi gelirse bende almam... sadece bazen performansı çok düşürebiliyor gaz... ama onun dışında hep aynı kmyi yapıyorum... hatta güvenalgaz ile daha çok km yaptığım için milangazı bırakıp buna geçtim...
valla benim bir iki sefer aynı şey başıma geldi.zaten macunköy tarafına gidiyodum almak için ne o yolu giderim ne de o rezil gazı alırım.total den çok memnunum.istanbul yolu A-city AVM nin yanındaki istasyonu tavsiye ederim.
the_boss
21-09-2010, 00:46
istanbulda anadolu yakasında böyle ucuza gaz satan bir yer biliyormusunuz ?
ben totalden alıyorum, 1,94 mü ne.
1.60 ları duyunca şaşırmamak elde değil wallahi
izmir-aliağa yolunda PASİFİC veya TP'den (1,74 şuan) yani 30 kuruş daha ucuz olan yerden alıyorum gazı ve OPET'ten farkı yok aynı kilometreyi yapıyor aynı çekişe sahip.
markanın gazına gelmeyin REKABET iyidir ucuz olandan ama BİLDİĞİNİZ YERDEN alın.
eğer pahalı olduğu halde aynı markadan almaya devam ederseniz rekabet olmaz fiyatlar asla düşmez..
valla benim bir iki sefer aynı şey başıma geldi.zaten macunköy tarafına gidiyodum almak için ne o yolu giderim ne de o rezil gazı alırım.total den çok memnunum.istanbul yolu A-city AVM nin yanındaki istasyonu tavsiye ederim.
ben sölediğiniz yer neresi tam olarak anlamadım... ama anadolu bulvarındaki güvenalgazdan aldım 2 kere memnun kalmadım... sonra ostimde de açıldı orayı dene dedi bir arkadaşım orayı denedim ve çok memnun kaldım... milangazdan da biraz daha fazla km yapıyor hemde bana biraz daha performanslı gibi geldi çünkü milangazda performans biraz düşüyordu...
the_boss
22-09-2010, 08:32
istanbula da istiyorum bu istasyonlardan :)
PN 635(PAMUK NURİ)
22-09-2010, 10:46
Ben 3 kere yabanci petrollerden gaz aldim 3 seferde depoyu fulladim yabanci gazla 390 km yaparken petrol ofisinden aldigim gazla 425-430 km yol gidiyorum birde arkadaşlar yabanci gaz aldiginizda aracinizla 3-5 km gidin araç rolantide çaliştiginda devir sayacina bir bakin yeribde sabit durmuyor araci benzine aldiginiz zaman sabit duruyor devir sayaci benim şahsi düşüncem arkadaşlar bence motoru biraz yoruyor bunu hemen anlamazsiniz ama bence yoruyordur birde lpg filtresini degiştirdiginizde filtreyi alin elinize bakin ben degiştirdigim servis bana başka yerden lpg alma aldigin lpg çok temizmiş dedi herkesin şahsi karari ufak hesap yaparak güzelim opellerinize zarar vermeyelim
Ozgurruh
22-09-2010, 11:40
Ben 3 kere yabanci petrollerden gaz aldim 3 seferde depoyu fulladim yabanci gazla 390 km yaparken petrol ofisinden aldigim gazla 425-430 km yol gidiyorum birde arkadaşlar yabanci gaz aldiginizda aracinizla 3-5 km gidin araç rolantide çaliştiginda devir sayacina bir bakin yeribde sabit durmuyor araci benzine aldiginiz zaman sabit duruyor devir sayaci benim şahsi düşüncem arkadaşlar bence motoru biraz yoruyor bunu hemen anlamazsiniz ama bence yoruyordur birde lpg filtresini degiştirdiginizde filtreyi alin elinize bakin ben degiştirdigim servis bana başka yerden lpg alma aldigin lpg çok temizmiş dedi herkesin şahsi karari ufak hesap yaparak güzelim opellerinize zarar vermeyelim
Aslında dün bende onu düşündüm. Hesap yaptım. Şayet SHELL'den değilde
Diğer firmalardan(MİLANGAZ şu veya bu yerlerden) alınca hemen hemen bir depoda (30 LT aldığını düşünürsek) 6 lira fark oluyor. Şayet depoyu 100 sefer doldurursak 600 lira gibi bir fark var. Ama şuna da baktım. Arabayı öyle çok kullanan biri değilim. Yani sadece eşimin memleketi KAyseri'ye giderken 2 kere depoyu dolduruyorum. Sene de 3 defa civarı gidiyorum. Onun haricinde şehir içinde 1 defa ayda doldurturum hadi taş çatlasın 2 olsun. Yani şöyle bir hesapla 50 ayda (4 sene ) 600 lira SHELL'e göre fark oluyor. Acaba uzun vade de değer mi diye düşünüyorum. Yani bir anda bakınca 600 lira tabi ki iyi bir para ama 4 sene de 600 lira için uzun vade de yapmaya değer mi diye düşünüyorum. :help::eek:
Ama içimde de kalmasın bir kaç depo kullanıp kendim de göreceğim farkı :):p
SEVEMEDİM
22-09-2010, 12:59
geçen yıl yol üstünde tüpüm bitince bende ucuz lpg alayım dedim hepsi aynıdır düşüncesi ile alpet den aldım her zaman depomu ipragaz ile fullerdim nasıl oldusa bu sefer fulletmedim 25 tl lik aldım bir gün sonra fark ettim araba dizel gibi duman atıyor ilk başta korktum ve çekişe baktım çok degilde az birşey düşme var biraz kullandım çok sürmedi helikoptere benzeyen(motor blogu) arıza ışı yandı özel servise götürdüm bilgisayar taktı kelebek kirlenmiş ve bir kaçtane arıza kodu var onlarıda bilmiyorum dedi.... yakıtdan kaynaklanan hata oldugunu tüpü bitir geri gel dedi bitirip gittim kelebek temizlendi.arızalar silindi.. tekrar lpg ayarına girilecek dedi ayarlar sıfırlandı dedi lpg ayarınada girdim..
sonuç: 10 tl arıza tespite verdim 15 tl kelebek temizletmeye verdim 15 tl lpg ayarına verdim.. daha sonra 4 sefer lpg ayarına götürdüysemde eski ayarını yakalatamadım eskiden aracım koklardı şimdi normal yakıyor. güya kâr ettim.....
o oldu hangi petrol olursa olsun bakıyorum ipragaz sa alıyorum
Ben de 37 litre depo var. 29 litre civarı bir kapasitesi var.
Karşıyaka/İZMİR'de yaşıyorum.
Bana en yakın istasyonlar Opet, Shell ve Petrol Ofisi'nde LPG 1,99 TL
Bana en yakın Milangaz ise Bayraklı-Bornova arası, gidiş-geliş yaklaşık 20-25 km uzaklıkta bir yerde. Fiyatına bakmadım ama bu başlıkta 1,71 TL denmiş. Daha yakında başka ve ucuz istasyon varsa da ben bilmiyorum.
Bu durumda depom;
29x1,99=57,71 TL
29x1,71=49,59 TL fiyatlarına doluyor. Yani 8,12 TL gibi bir fark var.
Arabam km'de 0,25 TL yaktığına göre:
25x0,25=6,25 TL sadece Milangaz'dan gaz almak için yaptığım masraf olur.
Bu durumda
8,12-6,25=1,87 karım oluyor.
Değer mi?
Bence değmez.
alpmurat
24-09-2010, 19:55
Bana en yakın Milangaz ise Bayraklı-Bornova arası, gidiş-geliş yaklaşık 20-25 km uzaklıkta bir yerde. Fiyatına bakmadım ama bu başlıkta 1,71 TL denmiş. Daha yakında başka ve ucuz istasyon varsa da ben bilmiyorum.
Bu durumda depom;
29x1,99=57,71 TL
Bu durumda
Değer mi?
Bence değmez.
1lt ile 10km gittiğini ve 1 günde 20km yaptığını hesaplarsak
1.87TL ye günde 10km daha fazla yaparsın yani
3 günden 1 gün bedavaya gelir.
Ayda 30 günden 10 günü bedava olur.
12 Ayda (1 senede) 120 günün (4 Ayın bedavaya gelmiş olur).
Sence karlı değil mi?
1lt ile 10km gittiğini ve 1 günde 20km yaptığını hesaplarsak
1.87TL ye günde 10km daha fazla yaparsın yani
3 günden 1 gün bedavaya gelir.
Ayda 30 günden 10 günü bedava olur.
12 Ayda (1 senede) 120 günün (4 Ayın bedavaya gelmiş olur).
Sence karlı değil mi?
çok yanlış bir hesap yapmışsın.. 57 lirada 1.87 lira kar ediyor.. yani karı 3% civarında daha fazla değil... senin sölediğinde ise 30% kar oluyor...
alpmurat
24-09-2010, 21:21
Pardon yaa yazıyı neremle okuyorsam. Ben hergün bornovaya gidip geliyor 20 - 25 km gidiyor diye anlamışım.
Pardon yaa yazıyı neremle okuyorsam. Ben hergün bornovaya gidip geliyor 20 - 25 km gidiyor diye anlamışım.
Yok abi. Sadece gaz için gidip geleceğim. Bayraklı'da, Bornova'da pek işim olmaz.
Kaldı ki geçen cuma Opet'den 1,99 TL'den 30 TL'lik gaz aldım. Şu an gösterge 35-40 km'de falan.
Ben aslında bir bakıma şunu demek istedim mesajımda; "Tamam ucuz gaz var. Fakat ucuz gaz size ne kadar yakın? Ne kadar istikametiniz üzerinde? Burada da Milangaz var ama sadece gaz için gidip geldiğimde ve yol yakıt masrafımı çıkardığımda ortaya 1.87 TL gibi bir fark çıkıyor. Siz de hesabınızı bu şekilde yapın" demek istedim.
umit1984
29-09-2010, 11:16
marka vermek doğrumu bilmem ama Moil den alıyorum 1.78 di şimdi 1.83 uzun yolda 140 falan yakıyor
opetten alıyorum 2.03 felan uzun yolda 138 yakıyor :D
Artık opetten başka almam
Bu durumda depom;
29x1,99=57,71 TL
Bu durumda
Değer mi?
Bence değmez.
bence de bir depoda 1,87 TL fark için değmez çünkü 1,87 net kârınız olmuyor oraya gidip geldiğiniz için amortisman masrafınız da var (aracın kilometresi artıyor, satış fiyatı düşüyor, lastikleri eskiyor, bakım periyodu kısalıyor vs vs) :)
ama yakın civarda olan gaz kalitesini bildiğiniz ve ucuz bir yerden almak oldukça mantıklı :good:
kar_delen6
13-10-2010, 11:25
Merhaba;
İpragaz uygun fiyatlı ve iyi gaz galiba. PO' larda genelde İpragaz varmış...Habaş' ın gazına ne diyorsunuz, oldukça ucuz fiyatları ama istasyonları heryerde yok...
kar_delen6
22-10-2010, 10:05
Merhaba;
İstanbul Anadolu Yakası' nda Tuzla, Pendik, Gebze dolaylarında Habaş istasyonu bilen var mı?
Teşekkürler
Eser Atalas
Ozgurruh
22-10-2010, 10:15
Maalesef. Mekan Ankara :)
merhaba arkadaslar...bence ucuz etin yahnisi olmuyo...ben özellikle opet ve shell den alıyorum..hani opet reklamında söylüyo ''katkılı otogaz'' diye... çok doğru söylüyo.çünkü avrupadan samsun a gelen lpg katkı maddeleri rafinerilerde opet otogaza katılıyo...30-40 krş için güzelim arabanıza zarar vermeyin...ben sadece 1 depo(35lt) ucuz lpg den aldım ve depo bitmeden araba kendini yerden yere vurmaya başladı sonucunda ettiğim masraflara bakın...enjektörler kirlenmiştir dediler 12 tl enjektör temizleyici...buji ve kablolarında dediler 105 tl...ve en sonunda bikaç yer temizlendi öyle kurtulabildim...kaliteli otogazı bi sefer alıpta farkını göremezsiniz...bu devamlılık gerektiren ve sonunda her yönden karlı çıkaran bir seçenek...
Ozgurruh
27-10-2010, 16:33
merhaba arkadaslar...bence ucuz etin yahnisi olmuyo...ben özellikle opet ve shell den alıyorum..hani opet reklamında söylüyo ''katkılı otogaz'' diye... çok doğru söylüyo.çünkü avrupadan samsun a gelen lpg katkı maddeleri rafinerilerde opet otogaza katılıyo...30-40 krş için güzelim arabanıza zarar vermeyin...ben sadece 1 depo(35lt) ucuz lpg den aldım ve depo bitmeden araba kendini yerden yere vurmaya başladı sonucunda ettiğim masraflara bakın...enjektörler kirlenmiştir dediler 12 tl enjektör temizleyici...buji ve kablolarında dediler 105 tl...ve en sonunda bikaç yer temizlendi öyle kurtulabildim...kaliteli otogazı bi sefer alıpta farkını göremezsiniz...bu devamlılık gerektiren ve sonunda her yönden karlı çıkaran bir seçenek...
:good::good:
nasıl kaliteli gaz tek seferde etkisini göstermiyorsa ucuz gazda aynen öle... bir kere gaz kalitesi ile buji kablosunun hiç alakası yok.. enjektör kirlenmesi yapsa lpg enjektörlerni kirletir bununda enjektör temizleyicisi 12 lira değil... sizin ki benzin enjektörleri içindir.... güzelim arabaya kıymakla bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum... önceden de yazmıştım güvenalgaz ve milangaz kullanıyorum uzun zamandır 100 deponun üzerinde yakıt harcamışımdır.... şimdiye kadar bu ucuz gazları kullanarak yaptığım kar ile yeni 1 lpg kiti taktırabilirim... onun için bu kadar korkmaya gerek yok ucuz gazdan.... yeterki kalitesiz değil ucuz gaz kullanın....;)
bozkan38
28-10-2010, 09:00
marka vermek doğrumu bilmem ama Moil den alıyorum 1.78 di şimdi 1.83 uzun yolda 140 falan yakıyor
opetten alıyorum 2.03 felan uzun yolda 138 yakıyor :D
Artık opetten başka almam
bende son 3-4 depomda shell,po ve opetten alıp denedim ve her seferinde opet daha fazla km yaptı.ayrıca çekişide opetin çok daha iyi geldi bana.diğerlerinde araba zor toparlıyordu.artık değişmicem opete devam.
ghost 06
09-11-2010, 11:50
ben totladen ve shellden alıyodum milan gaza geçtim hiç bi sıkıntı yasamiyorum.litre basına baya karlı 40 lt vurusan dahada karlı..milan gazı tavsiye ederim...
greystone
25-01-2012, 22:47
ankaradayım aygaz opet ve shell denedim . Opet ve shell ile 80 km daha az yol yapıyorum bir depoda. Aygazda farklı istasyonlarda fark ediyor 40-50 km fark oluyor. Bugün lpg tamamen bitti ve milangazdan aldım tüm gazlardan daha iyi çekişi var farklı var kaç km gidecek bakalım
loopus_0618
26-01-2012, 21:05
bu zamana kadar milangaz dan alıyodum son 3 depoyu opetten aldım milangaz 1-2 haftadır 2,11tl opet 2,29 tl depo milangazdan 74 tl ye opetten 70 tl ye doluyo ikisinde de şehir içi 380 km yapıyorum galiba pomplalardan kazanıyolar opette daha az litre alıyo ama aynı yolu gidiyorum
Rotweiler
27-01-2012, 13:13
Burda unutulan nokta katkı ve teknoloji unsuru...
Milangaz katkı maddesi kullanmıyor olabilir, yakıt teknolojisine sahip yakıt satmıyor olabilir. Bunların hepsi maaliyet.
Mesela gidin,(Ben hep shellden alırdım, temiz yakıt güvenilir firma vs vs) sonra bigün opet aygazdan aldım Euro LPG+, aman yarabbi... Gözle görülür şekilde atiklik + birde 15 16 KM fark etti 100 KM'de.
Ama mesela, benzinde halen Shelldeyim, daha iyisini görmedim...
durumu özetleyeyim. kullanım tarzım yüküm nerede ise hep aynı. milangaz ile 280 km civarı biten lpg tankı po gaz ile 305 km de bitiyor. birim litresi daha pahalı olan po gaz bu durumda benim için daha ekonomik oluyor. zaten hep savurum. pahalı iyidir :)
parlayuksel
11-02-2012, 19:38
arkadaşlar ben 18 yıldır akaryakıt sektöründeyim (PO) yönetici sıfatıyla çalışıyorum. türkiyedeki lpg satan firmaların hepsi aynı üretim lpg yi satıyor. şu anda türkiyede satılan lpg nin içeriği bütangaz+propandır. şu firmanın lpg si iyi şu firmanın lpgsi kötü denilemez. aralarındaki tek fark bütangaz ve propanın karışım oranıdır. propan bütangaza yanıcılık kazandırıyor. hangi firma propanı daha fazla karıştırırsa o firmanın lpgsi daha verimlidir aklınızda olsun. yani bütangaz %50 propan %50 gibi
TolgaTasdemir
11-02-2012, 19:42
arkadaşlar ben 18 yıldır akaryakıt sektöründeyim (PO) yönetici sıfatıyla çalışıyorum. türkiyedeki lpg satan firmaların hepsi aynı üretim lpg yi satıyor. şu anda türkiyede satılan lpg nin içeriği bütangaz+propandır. şu firmanın lpg si iyi şu firmanın lpgsi kötü denilemez. aralarındaki tek fark bütangaz ve propanın karışım oranıdır. propan bütangaza yanıcılık kazandırıyor. hangi firma propanı daha fazla karıştırırsa o firmanın lpgsi daha verimlidir aklınızda olsun. yani bütangaz %50 propan %50 gibi
Peki PO da bu karışım oranı kaçtır? ve bilginiz varsa diğer firmalarda durum nedir?:sulanma:
konjektor
12-02-2012, 13:18
Aracımda sadece shell ve po gaz kullanıyorum. Ordu'da gaz fiyatı 2.60 tl. Ankarada aynı firmaların fiyatı ise 2.30 civarında. Otomatikman ankaradaki kullanıcıların tüketim değerleri daha düşük oluyor. Litre bazında bakarsak o zaman doğru bilgiye ulaşırız. Milangazı bende çok düşündüm nasıldır diye, ama hiç alıp kullanmadım. Yazılanlara bakarsak iyi gibi görünüyor, ilk fırsatta deneyeceğim :D
şu firmanın lpg si iyi şu firmanın lpgsi kötü denilemez. aralarındaki tek fark bütangaz ve propanın karışım oranıdır. gibi
iki farklı cümle:) o zaman tüpraş'tan herkese aynı lpg veriliyor ama firmalar bu lpg ye propan veya bütan ekleyerek derişimini bozuyorlar.
peki sanayii için üretilen ve dökme diye tabir edilen bir lpg var mı? varsa bu tiğ lpg nin fiyatı akaryakıt olarak kullanılan lpg den daha mı ucuz?
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Opelim.Net