PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Benzin-dizel-lpg...

KentucKy
06-02-2007, 20:53
Arkadaşlar sizce en kullanışlı yakıt tipi hangisi artıları eksileriyle tartışalım.Bana göre en elverişlisi dizel.Diyeceksinizki dizelin masrafı çok oluyo yıllardır kullanıyorumda şu çok masrafı bitürlü göremedim yeni aldığım arabadada dizel aldım.Dizel donuyo diyenler oldu daha ne gördüm ne duydum ankara da yaşıyoruz erzurumda değilki dizel donsun.Ben CDTI derim başka bişey demem...
benzine karşı değilim parası olan için iyi bir yakıt sistemi ama lpg ye tamamen karşıtım kısa vadede yakıt çözümü uzun vadede değil bence...

faithless1905
06-02-2007, 21:12
toplam 4 kişi oy kullanmış ama lpg önde yaşasın SIRALI SİSTEM...

M.YILDIZ
06-02-2007, 21:36
tabıkı benzın ıkıncı tercıh dızel ucuncu tercıh yok

burak_1987
06-02-2007, 22:05
ekonomi dersen dizel, lpg' ye göre daha güvenli buluyorum(dizelde patlama riski olmadığı için). performans dersen tabii ki benzinli

mf.savas
06-02-2007, 22:23
benim oyum da dizelden yana,
devir ekonomi devri..

volkanx
06-02-2007, 22:29
Benzin anormal pahalı olduğu için ve dizelin motor sesini tasvip etmediğim için lpg

onur_arslan_59
06-02-2007, 22:37
performans için benzin ama ekonomi içinde dizel bence

M@honi
06-02-2007, 22:41
anti+LPG LPG kullanıpta kapalı otoparklara giremeyeceksen arabanın ne anlamı var en güzeli dizel güç onda ekonomi onda yeni nesil dizeller zaten benzillileri utandıracak gibi tercihimde 1.9 CDTİ hem sessiz hem ekonomik hem güçlü

ozcivelek
06-02-2007, 22:46
Bence lpg hem ekonomik hemde daha performanslı tabiki sıralı sistem olması kaydıyla

faithless1905
06-02-2007, 22:47
yaşasın lpg....temiz çevre temiz toplum heheheh

Papirus
06-02-2007, 22:55
Çevre açısından dizel motora karşıyım geleceğimizi zehirliyoruz. Bu seçenekler içinde arabam benzinli olmasına karşın LPG dedim, hatta olsaydı doğalgaz yakıtlı motorda derdim. Umarım birgün süper iletken aküler gündelik yaşama girdiklerinde eletrikli araçlarımız olacak o zaman onları seçeceğim.

KentucKy
07-02-2007, 00:37
anti+LPG LPG kullanıpta kapalı otoparklara giremeyeceksen arabanın ne anlamı var en güzeli dizel güç onda ekonomi onda yeni nesil dizeller zaten benzillileri utandıracak gibi tercihimde 1.9 CDTİ hem sessiz hem ekonomik hem güçlü
her otoparkta yazar bu lpg yasağı ama kim uyguluyo gören oldumu?

BY_Corsa
07-02-2007, 11:12
Daima benzin, Cevre için düşünülürse LPG ama şu anki sistemler bana göre değil.Hem benzin hem ekonomi diyorsan , benim gibi yapıp 1.2 benzinli alıyorsun,gaza az bas ekonomi yap, çok bas performans lı sür (performans derken, yarışa katılmayı düşünmeyenlerden bahsediyorum).Cevre acısından dizel e karsıyım.Avrupada , cevresel etkilerden dolayı LPG ye yönelim var, bu sistemler iyice oturusa, ileride düşünülebilir ama egsozdan cıkan o koku , beni bitiriyor.Ayrıca kapalı otoparklara giremeyecek olmak hoş değil. Dizel in ne sesi, ne kışın çıkarttığı sorunlar, ne bakımı ne de kullanımı bana göre değil,sahsi fikrim tabiki

Kunteper Canavarı
07-02-2007, 11:29
Benzİnlİ Dedİm ÇÜnkÜ Bu Sevgİye GÖre Yanitlanacak Bİr Anket DeĞİl Benİm Gİbİ Hafta Sonu Kullanicilari İÇİn Dİzele Ve TÜp Taktirmaya Verİlecek Extra Parayla Benzİn Alarak Daha Fazla Tasarruf Edebİlİyorum...

LND
07-02-2007, 12:17
Benzin anormal pahalı olduğu için ve dizelin motor sesini tasvip etmediğim için lpg

sonuna kadar afilli arabam olacak gır gır diye ses cıkaracak almam binmem ben o arabaya yaaa. hıı iyi bi dizel olursa sessiz calısan neden olmasın:):o

gokalp
07-02-2007, 14:22
diesel+1905

mdellal
07-02-2007, 16:40
Keşke benzin ucuz olsaydı ülkemizde ...

blackstorm_52
07-02-2007, 18:39
BENCE DIZEL DAHA İİ TABİ PARASINI DUSUNENLER ICIN...AMA PERFORMANS ACISIBNDAN BENZINLILER İİİ TABİ:)

KentucKy
07-02-2007, 19:20
sonuna kadar afilli arabam olacak gır gır diye ses cıkaracak almam binmem ben o arabaya yaaa. hıı iyi bi dizel olursa sessiz calısan neden olmasın:):o
yeni dizellerin çoğu sessiz çalışıyo...

black_girl
07-02-2007, 19:58
yeni dizeller sessiz ama yinede dizel araba gelişinden belli oluyo bence ama alırken verdigin ücreti benzinden düşüyosun bence uzun yol yapmayacaksan ekonomikde bulmuyorum ben. onun için BENZİNLİ DİYORUM teşekkürler:)

goztepeli
07-02-2007, 20:01
aslında bizi,m arabalarımız çok yakmıyor ama benzin pahalı. lpg pekte çekici gelmiyo çunku korkutuyor patlıcak falan die ,hele bide aile sahibi iseniz çok guvenli olsa idi motor seceneginin içine eklenmezmiydi benzin dizel lpg die lpg bence bizim kendi hatamız olan yonetimler sonucu yani hak ettik keyf bize haram elin yabancısı 6 silindir 150bg arabaya binerken biz matiz gibi bide çin arabaları gibi az yaksın da ne olursa olsun diyen bir milletiz avrupada benzine bizim gibi zam varmı yooookkkkk neden çunku keyiflerine düşkünler biz ise lpg ye muhtaç olduk bence ülkeme yazık bakalım lpg 2 ytl olursa benzin 2.70 olursa gorurum lpg diyenleri bugun bize yarın size dizelin durumu belli yarı yarıya idi şimdi 400 kuruş fark varın hesabı siz yapın

KentucKy
07-02-2007, 21:23
doğru tabi ben yılda en az 20-25bin km yapıyorum buyüzden en elverişli benim için dizel...

volkanx
07-02-2007, 23:24
aslında bizi,m arabalarımız çok yakmıyor ama benzin pahalı. lpg pekte çekici gelmiyo çunku korkutuyor patlıcak falan die ,hele bide aile sahibi iseniz çok guvenli olsa idi motor seceneginin içine eklenmezmiydi benzin dizel lpg die lpg bence bizim kendi hatamız olan yonetimler sonucu yani hak ettik keyf bize haram elin yabancısı 6 silindir 150bg arabaya binerken biz matiz gibi bide çin arabaları gibi az yaksın da ne olursa olsun diyen bir milletiz avrupada benzine bizim gibi zam varmı yooookkkkk neden çunku keyiflerine düşkünler biz ise lpg ye muhtaç olduk bence ülkeme yazık bakalım lpg 2 ytl olursa benzin 2.70 olursa gorurum lpg diyenleri bugun bize yarın size dizelin durumu belli yarı yarıya idi şimdi 400 kuruş fark varın hesabı siz yapın

lpg nin 2 ytl olduğu zaman benzinin çoktan 3,5 ytl olcağını düşünüyorum...

goztepeli
08-02-2007, 00:23
lpg nin 2 ytl olduğu zaman benzinin çoktan 3,5 ytl olcağını düşünüyorum...
evet eskiden de mazot un benzine yalaşamayacagı idi ama durum ortada beyler ergeç devlet bunuda duzeltecek sonra lpg gçzden düşcek daha ucuz olan doğalgaz gelecek vs vs bu boyle devam eder ne zamana kadar petrol bi tene onun için benzinin tadını çıkarın :rock :rock

kutluhan23
08-02-2007, 00:27
arkadaşlar fuel oilin ( benzin + dizel yakıtın) ömrü 50 sene imiş . hepimize geçmiş olsun yaşasın tüp:D

kutluhan23
08-02-2007, 00:28
cdtilere tüp takılıyormu ? :D:D:D:D:D

KentucKy
08-02-2007, 00:44
50 yıl daha ne arabanın nede bizim ömrümüz yetmez gakko :)

kutluhan23
08-02-2007, 00:48
ÖMÜR YETMEZDE GAKKO İLERLİYEN SENELERDE MAZOTUN FİYATI 5 MİLYONA ÇIKARSA NEDERİK? OZAMAN BİZDE TÜP ATARIZ:d

KentucKy
08-02-2007, 00:59
çıkmaz ya.çıkarsa buluruz bi yolunu.zaten bagaj küçük bide lpg koyamam:)

kutluhan23
08-02-2007, 01:01
bişe olmaz nedek bagaj küçük olsun hiç olmasa nolacak arabasız gezmekden iyidir

KentucKy
08-02-2007, 01:33
oda doğru

buraki
08-02-2007, 10:19
walla benzin + mazot + lpg nin fiyatı artarsa artsın. beni dertlemiyo. arabasız bir hayatta sürebilirim. işimi otobüsle yada diğer toplu taşıma araçlarıyla görürüm benzinlikler ağızlarını açar bakarlar. seve seve fiyatını indirirler aşağıya. kaos çıkar ortalık kasıp kavrulur, kimse benzin almaz, alamaz. illaki düşürecekler bunların fiyatlarını. zaten yeterince fakir olan ülkemiz en pahalı benzini harcıyor. nereye kadar? alım gücümüz belli. vere vere bitip kalmadığında para kazanamayacaklar. bu kadar basit.

volkanx
08-02-2007, 12:12
zaten lpg bile şu an fahiş fiyatlarla satılıyor.Maliyeti çok düşük lpg nin ama işte ülkemizin stratejisi belli.

KentucKy
08-02-2007, 13:02
walla benzin + mazot + lpg nin fiyatı artarsa artsın. beni dertlemiyo. arabasız bir hayatta sürebilirim. işimi otobüsle yada diğer toplu taşıma araçlarıyla görürüm benzinlikler ağızlarını açar bakarlar. seve seve fiyatını indirirler aşağıya. kaos çıkar ortalık kasıp kavrulur, kimse benzin almaz, alamaz. illaki düşürecekler bunların fiyatlarını. zaten yeterince fakir olan ülkemiz en pahalı benzini harcıyor. nereye kadar? alım gücümüz belli. vere vere bitip kalmadığında para kazanamayacaklar. bu kadar basit.
umarım böyle duyarlı vatandaş sayısı artarda bi düşme olur.ama sanmıyorum bi ara benzin almama eylemi yapıldı ama kimi kandırıyoruki bigün önceden depolar fulleniyo pazargünü eylem neymiş sticker yapıştırdık:)komik şeyler...

BY_Corsa
08-02-2007, 16:16
umarım böyle duyarlı vatandaş sayısı artarda bi düşme olur.ama sanmıyorum bi ara benzin almama eylemi yapıldı ama kimi kandırıyoruki bigün önceden depolar fulleniyo pazargünü eylem neymiş sticker yapıştırdık:)komik şeyler...

6 ay arka camda protesto yazısı ile dolaştım sadece 1 kişi sordu bu ne diye, daha fazla duyarlı olmak lazım arkadaşlar...

acrida
08-02-2007, 16:37
sıralı sistem lpg ve 2.0 vectra cdx süper olur performans + ekonomi

corsaDistorsiyon
10-02-2007, 23:47
audi olsun ,dizel olsun,daha ne diyim ?

kutluhan23
10-02-2007, 23:51
dizel kardeşim çerez parasına gez bundan dahe keyifli bişe warmı?

DJERHAN
11-02-2007, 00:22
:good:

alpervectra-B
11-02-2007, 01:17
benzin güzeldir...kokusu bilem:)

avcı87
11-02-2007, 02:06
aslında lpg sizin dediğiniz kadar tehlikeli değil; belirli standartlarda yapılırsa benzinden bile güvenli. ben oyumu lpg den yana kullandım ama burdaki tercihim sadece sıralı sistem için. hatta sıralı sistem araçlar dizellerden bile daha az yakıyo;) kimse dizel az yakıyo diye kendini kandırmasın artık. 1,3 motorlar bile 15 kuruş yakıyo. 1,6 bir civic bile benzinde 17-18 kuruş yakarken bu motorda bi araç için o yakıt çok fazla.;) en güzeli sıralı sistem. bazıları dizel araçları lpg ile çalıştırmaktan bahsetmişler; evet dizel motorlar lpg ile çalışıyo fakat yakıt çok daha fazla oluyo, ama; bi süre önce teknik servis bölümüne (başka bir bölün olabilir,pek emin değilim) motorin ile lpg nin yanı anda kullanıldığı araçlar ve bu araçlarda yakıt tüketimi ve performansı ile ilgili bir döküman eklemiştim. ilginizi çekerse inceleyebilirsiniz. izmir de 3-4 yıl önce bi usta dizel bir aracı lpg ile çalıştırmayı başardı, gazetelere çıktı ama dediğim gibi yakıt tüketimi fazla olduğundan hiç bir önemi kalmadı:D fakat motorin ile birlikte kullanıldığında hem yakıt tasarrufu sağlıyor, hem de performansı ciddi bir şekilde artırıyor. dizel arça sahipleri; benzin olmayınca lpg il gitmekten bahsetmişlerde; lpg de petrol gazı değil mi sonuçta:D

KentucKy
11-02-2007, 04:29
aslında lpg sizin dediğiniz kadar tehlikeli değil; belirli standartlarda yapılırsa benzinden bile güvenli. ben oyumu lpg den yana kullandım ama burdaki tercihim sadece sıralı sistem için. hatta sıralı sistem araçlar dizellerden bile daha az yakıyo;) kimse dizel az yakıyo diye kendini kandırmasın artık. 1,3 motorlar bile 15 kuruş yakıyo. 1,6 bir civic bile benzinde 17-18 kuruş yakarken bu motorda bi araç için o yakıt çok fazla.;) en güzeli sıralı sistem. bazıları dizel araçları lpg ile çalıştırmaktan bahsetmişler; evet dizel motorlar lpg ile çalışıyo fakat yakıt çok daha fazla oluyo, ama; bi süre önce teknik servis bölümüne (başka bir bölün olabilir,pek emin değilim) motorin ile lpg nin yanı anda kullanıldığı araçlar ve bu araçlarda yakıt tüketimi ve performansı ile ilgili bir döküman eklemiştim. ilginizi çekerse inceleyebilirsiniz. izmir de 3-4 yıl önce bi usta dizel bir aracı lpg ile çalıştırmayı başardı, gazetelere çıktı ama dediğim gibi yakıt tüketimi fazla olduğundan hiç bir önemi kalmadı:D fakat motorin ile birlikte kullanıldığında hem yakıt tasarrufu sağlıyor, hem de performansı ciddi bir şekilde artırıyor. dizel arça sahipleri; benzin olmayınca lpg il gitmekten bahsetmişlerde; lpg de petrol gazı değil mi sonuçta:D
dostum herkesin aracını bilemem ama eurodisel dediğimiz hadise zaten kaliteli dizel yakıtı burdan bile 13-13.5 kuruş yakıyo yeni nesil 1.3 dizeller.istersen kullanmadığın arabalar hakkında ya yorum yapma yada genelleme yapma çünkü benim aracım o fiyatları görüyo bide normal dizel yakıt koysam sen hesap et nekadar daha inecek.lpg nin pahalıları var ucuzu var ordada kalite kalite değişiyo.ayrıca bana göre "denize giren ıslanır","oyuna giren kol sallar","serçeden korkan darı ekmez"gibi mantıklar...1.5 astra classic alıyosan(sanırım 1.5 i vardı) onun yaktığı benzini zaten firma sana söylüyo çok extrem bi sapma olmuyo buyüzden ne yakacağını bilerek aldığın arabanın heleki garanti dışına çıkarıpta lpg takılması çok yanlış.kaldıki ben olsam böyle bir araba alsam asla lpg taktırmam.lpg ye şurda karşı değilim eğer birgün seri üretimde fabrika çıkışında lpg li araçlar piyasaya çıkarda tutarsa çekinmeden alırım.

avcı87
12-02-2007, 01:42
dostum herkesin aracını bilemem ama eurodisel dediğimiz hadise zaten kaliteli dizel yakıtı burdan bile 13-13.5 kuruş yakıyo yeni nesil 1.3 dizeller.istersen kullanmadığın arabalar hakkında ya yorum yapma yada genelleme yapma çünkü benim aracım o fiyatları görüyo bide normal dizel yakıt koysam sen hesap et nekadar daha inecek.lpg nin pahalıları var ucuzu var ordada kalite kalite değişiyo.ayrıca bana göre "denize giren ıslanır","oyuna giren kol sallar","serçeden korkan darı ekmez"gibi mantıklar...1.5 astra classic alıyosan(sanırım 1.5 i vardı) onun yaktığı benzini zaten firma sana söylüyo çok extrem bi sapma olmuyo buyüzden ne yakacağını bilerek aldığın arabanın heleki garanti dışına çıkarıpta lpg takılması çok yanlış.kaldıki ben olsam böyle bir araba alsam asla lpg taktırmam.lpg ye şurda karşı değilim eğer birgün seri üretimde fabrika çıkışında lpg li araçlar piyasaya çıkarda tutarsa çekinmeden alırım.

senin aracın 2500 devirde kullanarak o kadar yakması normal. ama benim bahsettiğim ortalama 3000 devirde vites değiştirerek kullanmak. istersen bi dene bakalım kaç para yakıyo.sen kendi arabanı kulnıyosun yani 1 araba, ben senelerdir sanayide genel olarak nabız yokluyorum yani sayısını sen düşün:D hemen hemen her kullanıcı ile konuşurum müsait oldukça. ben 1,6 motor benzinde 16-17 kuruş yakan arabalar biliyorum, yani her türlü seninki fazla geliyo ;) bide normal motorinden bahsetmişsin cdti bi opel e sahipset bi dene bakalım normal motorin almayı da noluyo gör;) astra ların 1,5 i yok, 1,4 ve 1,6 motor seçeneklri var. araçların kataloglarında verilen yakıt sarfiyatı ile reel de ortalama 1 litre oynuyo. ben öyle yada böyle arabaya lpg taktırırım, tabi benzin farkını sen verceksen o ayrı konu :)

coRSac
12-02-2007, 02:08
Benzinli araç bakımı ucuz zevki farklı kim istemez 8 bin cevirmeyi,dizelde gezip gezip ibrenin oynamadğını görmek güzel,Lpg nin bence sorunu güven ve aşağılık hissi.Kimse yanlış anlamasın bazıları öyle bakıyor.

KentucKy
12-02-2007, 15:27
senin aracın 2500 devirde kullanarak o kadar yakması normal. ama benim bahsettiğim ortalama 3000 devirde vites değiştirerek kullanmak. istersen bi dene bakalım kaç para yakıyo.sen kendi arabanı kulnıyosun yani 1 araba, ben senelerdir sanayide genel olarak nabız yokluyorum yani sayısını sen düşün:D hemen hemen her kullanıcı ile konuşurum müsait oldukça. ben 1,6 motor benzinde 16-17 kuruş yakan arabalar biliyorum, yani her türlü seninki fazla geliyo ;) bide normal motorinden bahsetmişsin cdti bi opel e sahipset bi dene bakalım normal motorin almayı da noluyo gör;) astra ların 1,5 i yok, 1,4 ve 1,6 motor seçeneklri var. araçların kataloglarında verilen yakıt sarfiyatı ile reel de ortalama 1 litre oynuyo. ben öyle yada böyle arabaya lpg taktırırım, tabi benzin farkını sen verceksen o ayrı konu :)
devirli kullanıyorum nerden çıkardan 2500ü.alışkanlık benimkisi hangi araba olsa 3000den aşağı atmam:)
ayrıca o sanayide çoğu kullanıcı arabasını övmek için fiyatı sallar bende çok kişiyle konuştum arabanın başına yanaşınca adam alıcı falan sanıyo arabayı başlıyo övmeye.10 kuruş yakıyo şehir içi trafiğinde diyen yeni kasa astracıyla bile konuştum:)daha neler neler inanma sen kullandığın arabaya bak katalogtakiler tabiki oynaktır kullanmadan kullanmaya değişir.ama arakdşlarımdan biliyorum lpg daha ucuza gelmiyor.azcık daha fazla diyolar.bilemiyorum o onların hesabı sende farklı hesap yapmışsın.ama şu bi gerçekki ben dizelden vazgeçemem:):):)dizele geçmek istersen lpg-dizel farkını banka hesabıma havale etmeni isterim...
sağlıcakla kal....:):):)

MaX
12-02-2007, 21:22
Ben benzinden yanayım. Çok uzun yol katetmediğim sürece dizel veya lpg ye gerek yok bence. Mazot la benzin artık neredeyse kafa kafaya gelecek. Bir zamanlar mazot benzinin yarısıydı. Ayrıca dizel motorların bakım masrafları ve problemleri daha fazla oluyor. O yüzden normal kullanım için benzinli motor daha iyi. Lpg ise bana göre ters bir olay. Kısa vade de kazanç sağlıyo olsa bile uzun vade de götürüsü fazla. Zaten arabayı alırken ne kadar yaktığını bilerek, kabullenerek alıyoruz. O yüzden daha sonra şikayet edip lpg takmak bana göre saçma

KentucKy
12-02-2007, 22:45
Ben benzinden yanayım. Çok uzun yol katetmediğim sürece dizel veya lpg ye gerek yok bence. Mazot la benzin artık neredeyse kafa kafaya gelecek. Bir zamanlar mazot benzinin yarısıydı. Ayrıca dizel motorların bakım masrafları ve problemleri daha fazla oluyor. O yüzden normal kullanım için benzinli motor daha iyi. Lpg ise bana göre ters bir olay. Kısa vade de kazanç sağlıyo olsa bile uzun vade de götürüsü fazla. Zaten arabayı alırken ne kadar yaktığını bilerek, kabullenerek alıyoruz. O yüzden daha sonra şikayet edip lpg takmak bana göre saçma
kilometre başına 100-150 bin fazladan yakmak fazla gelmiyosa tabiki benzinli iyidir.benzin-mazot fiyatları yakın olabilir ama gene baya fark var eskisi kadar olmasada ayrıca dizel motorun yakıtı litre cinsinden daha az tükettiğinide unutmayalım:)

corsateam
13-02-2007, 00:30
tabiki Dizel :)

MaX
13-02-2007, 08:36
kilometre başına 100-150 bin fazladan yakmak fazla gelmiyosa tabiki benzinli iyidir.benzin-mazot fiyatları yakın olabilir ama gene baya fark var eskisi kadar olmasada ayrıca dizel motorun yakıtı litre cinsinden daha az tükettiğinide unutmayalım:)

Merak etme unutmadım. Fikrine saygı duyarım;)

BY_Corsa
13-02-2007, 10:15
bu tamamen secim ve imkan meselesi arkadaslar,hangisinin iyi olduguna herkes kendi karar verecek tabiki kendi şartlarına göre.Şöyle örnek vereyim: ben yılda en fazla 12000 km yapıyorum (hatta bulmuyor bile).şu an ki arabam 0,200 ytl / km yakıyor (ortalama) .dizel alsaydım 0,150 ytl/km yakacaktı.yani 0,05 ytl /km kar edecektim. 12000 x 0,05 = 600 ytl eder.
Ama ben dizel arac almak için (sıfır) en az 4-5 bin ytl fark odeyecektim.
goruluyorki arkadaslar ben dogru secimi yapmısım. Herkes kendi hesabını yapacak ona gore karar verecek

avcı87
15-02-2007, 01:17
devirli kullanıyorum nerden çıkardan 2500ü.alışkanlık benimkisi hangi araba olsa 3000den aşağı atmam:)
ayrıca o sanayide çoğu kullanıcı arabasını övmek için fiyatı sallar bende çok kişiyle konuştum arabanın başına yanaşınca adam alıcı falan sanıyo arabayı başlıyo övmeye.10 kuruş yakıyo şehir içi trafiğinde diyen yeni kasa astracıyla bile konuştum:)daha neler neler inanma sen kullandığın arabaya bak katalogtakiler tabiki oynaktır kullanmadan kullanmaya değişir.ama arakdşlarımdan biliyorum lpg daha ucuza gelmiyor.azcık daha fazla diyolar.bilemiyorum o onların hesabı sende farklı hesap yapmışsın.ama şu bi gerçekki ben dizelden vazgeçemem:):):)dizele geçmek istersen lpg-dizel farkını banka hesabıma havale etmeni isterim...
sağlıcakla kal....:):):)

tamam yarın hemen bankaya gidicem:D ben sanayide de çalıştığımdan sadece kullanıcılarla değil lpgmontajı yapan yerleri de tanıyorum, hangi aracın ne kadar yakacağı da normal şartlarda belli, hiç bir astra 10 kuruş yakmaz o konuda haklısın:D benim bahsettiğim lpg sıralı sistem, normal karbüratörlü araçları ilk başta da katmadım zaten, onlar bayağı bi fazla yakıyo ama senin aracınlar lpg li aracın silindir hacmini de karşılaştırınca gerçekten lpg az yakıyo;)

aslan01
18-02-2007, 20:44
arkadaslar yeni dizel araclar dusundugunuz kadar desli calismiyorlar bir kere ztn arabanin camlarini kapattiginiz zaman benzinli arabadan bir farki yok ....
cevreyi kirtletme konusunda ise euro dizeller cevreyi mazotlar kadar kirletmiyor gelelim guc bakimini tabiki ufak motorlu arac gucu fazla olmaz oda maximum gucte yani hp ile ilgili birsey
ama sonucta unutmayin dizel araclarin torklari normal benzinli araclardan daha fazla oldugu icin araba kalkiste hizlanmada ve yol tirmandmada daha iyi olacagi kesindir
1.6 100 beygir bir astra 1.3 90 beygir cdti arabyi anca uzun yolda max speede gecer oda 15 max 20 km bir hiz farki ile... geri kalan ilk kalkis tirnmada dizel arac her zaman daha ustundur yuksek tork :) nedeni ile yanllisim var ise duzeltin

kurt_35li
18-02-2007, 20:50
ne performanstan vaz gecerim nede benzinden ama bide ucuz olsa....:)

haydarman
18-02-2007, 21:52
dizel her zaman daha avantajlı, ekonomik daha ne olsun...1 depo ile 900 km..hangi benzinli bunu yapabilir...YAŞASIN DİZELLLL

kurt_35li
18-02-2007, 22:33
benzin derim baska bi şey demem:)

LeVeLuP
22-02-2007, 11:21
bu tamamen secim ve imkan meselesi arkadaslar,hangisinin iyi olduguna herkes kendi karar verecek tabiki kendi şartlarına göre.Şöyle örnek vereyim: ben yılda en fazla 12000 km yapıyorum (hatta bulmuyor bile).şu an ki arabam 0,200 ytl / km yakıyor (ortalama) .dizel alsaydım 0,150 ytl/km yakacaktı.yani 0,05 ytl /km kar edecektim. 12000 x 0,05 = 600 ytl eder.
Ama ben dizel arac almak için (sıfır) en az 4-5 bin ytl fark odeyecektim.
goruluyorki arkadaslar ben dogru secimi yapmısım. Herkes kendi hesabını yapacak ona gore karar verecek

Arkadaşlar bence hesaplarınızda hata var.
ben 2006 eylül ayında(son arabalardan birini) 1.3 corsa dizel aldım.benzinliyle dizel arasında 2000 ytl fark vardı.(indirime girmişti bütün modeller).işe gidip gelirken yoğun trafikte kullanıyorum aracımı, daha uzun yol yapmadım.(ikitelli-fatih).o yolu bilenler ne kadar yoğun old.bilir.yakıtı full alıyorum o yüzden hep net hesap yapabiliyorum.0,125 ytl/km yakıyor.şu an 7500 km yaptım.bu gidişle arabam 1 yıllık olduğunda(uzun yola gitmediğimi de varsayarsak)20000 km olur.ortalama benzinli araçlar(benim alabileceğim)
0,200 ytl yakıyorsa;fark 0,75 ytl.toplam harcamadaki fark 1.500 ytl yapar
ben verdiğim farkı 1,5 yılda çıkarırım.sonra arabayı satarken benzinliyle aynı fiyata mı satarım sizce.bu kadar basit.

BY_Corsa
22-02-2007, 11:26
hesaplar herkesin kendi kullanımına göre değişiyor tabi.dediğin gibi fark 0,075 ytl olsa x12000 km(yıllık)= 900 ytl olur benim için...ama benzinli-dizel arasında 2000 ytl fark az geldi bana? donanım farkı vardır sanırım

BY_Corsa
22-02-2007, 11:44
Opel in sitesinden az önce (22.02.2007) tarihinde aldıgım fiyatlar:

http://img408.imageshack.us/img408/8950/opelfiyatag4.jpg
Karşılaştırmak için Enjoy donanımlı 1.2 benzinli ile yine Enjoy donanımlı 75 lik 1.3 CDTI arasında 4.131 YTL Fark var. onu da 0,075 ytl ye bölersek yaklaşık 55,000 km gibi bir rakam çıkıyor.Bu da benim kullanımımla 4,5 yıl demek (yılda 12.000 km) ... Dediğim gibi, herkes kendi hesabını yapıp ona göre karar verecek

marikan
22-02-2007, 12:24
benzin den iyi yakıt olmadığı kesin. ama dizel arabaların sesi hayatta en nefret ettiğim ses. mercedes bmw almak gibi bi şansım olmadığı için passat gibi modeller bile bence çok sesli çalışıyo.. şak şak şak:)

lpg sadece ekonomi için tercih ediliyo. yoksa kimse lpg kullanmaz. benzin en iyisi bence

LND
22-02-2007, 12:28
benzin den iyi yakıt olmadığı kesin. ama dizel arabaların sesi hayatta en nefret ettiğim ses. mercedes bmw almak gibi bi şansım olmadığı için passat gibi modeller bile bence çok sesli çalışıyo.. şak şak şak:)

lpg sadece ekonomi için tercih ediliyo. yoksa kimse lpg kullanmaz. benzin en iyisi bence

+999999999

her kelimesine katılıyorum ufacık arabalardan traktör gibi ses cıkıyor içim kalkıyor yhaaa

marikan
22-02-2007, 12:29
hala lpg patlar, tehlikeli diye düşünen insanlar var... şaşıyorum walla...

KentucKy
22-02-2007, 17:09
ehli olmayan kişilere taktırda gör bak patlıyomu?:)

kutluhan23
22-02-2007, 17:15
hala lpg patlar, tehlikeli diye düşünen insanlar var... şaşıyorum walla...
pek rastlanan bi durum değil ama ben tv de izledim tem de bi lpgli araç patlamıştı inan asvalt erimişdi etkisinden dikkatli olmak lazım

gsi_onur
22-02-2007, 19:17
büyük konuşmak gibi olmasın ama bi daha dizel araç almam

marikan
22-02-2007, 19:28

sen kaç kere gördün ki?

thundercat
22-02-2007, 21:06
seçeneğim olsa dizel derim çünkü ekonomi bence daha mühim malum öğretmenim :)

KentucKy
22-02-2007, 22:14
sen kaç kere gördün ki?
4 yada 5 kere gördüm.yetmezmi?

TaCChiNaRDİ
23-02-2007, 00:26
bu yeni sıralı sistemler kesinlikle avantajlı degil hem benzin hemde lpg bitiyor arbada benim eski arbam oyleydi otoban kullanımlarında arabayı kafasına göre benzine ceviriyordu sistem belli bir süraten sonra ve bu butun sıralı sistemlerde oluyor ayrıyeten birde bakımı var her 10 bin ve bujiler her 10 binde degişiyor yani arabada hiç bir avantaj olmuyor...

TaCChiNaRDİ
23-02-2007, 00:29
ben yaklşaık 80bin km yaptım sıralı sistemde 20 bin km sonra arabanın motor sesi mutasyona ugruyor dizel gibi çalışmaya başlıyor...

volkanx
23-02-2007, 11:41
sizin sıralınız bozukmuş ben de bahsettiğiniz hiçbirşey olmuyor 200 le de gitsem benzine geçmiyor 6500 devirde de benzine geçmiyor.o yüzden sizde mevcut olan arızaları herkeste var diye bahsetmeyin.ben sağlıklı bir biçimde 20 ytl gaz ile 160 km yaptığıma bakarım....(birçok sıralıda da böyle bu...)

TaCChiNaRDİ
23-02-2007, 12:15
sizin sıralınız bozukmuş ben de bahsettiğiniz hiçbirşey olmuyor 200 le de gitsem benzine geçmiyor 6500 devirde de benzine geçmiyor.o yüzden sizde mevcut olan arızaları herkeste var diye bahsetmeyin.ben sağlıklı bir biçimde 20 ytl gaz ile 160 km yaptığıma bakarım....(birçok sıralıda da böyle bu...)

umarım sağlıklı bir bicimde binersin arabana ama tup olayı bana kalırsa aldatmaca benzin ve mazotan şaşmıcaksın...

volkanx
23-02-2007, 13:03
kim istemez ki benzinle doyasıya binmeyi....

Neutral
23-02-2007, 13:41
walla arkadaşlar ne kadar pahalıda olsa dizel ve lpg nin benzin tadını vermez diye düşünüyorum. ama dizeldede turbo olunca.... ;)

marikan
23-02-2007, 14:42
4 yada 5 kere gördüm.yetmezmi?

ben araştırdığım halde o kadar anca buldum. bi çoğu sıradan yangın. sen haberci misin olay olay geziyosun... neyse ben sana özelden olayın ayrıntısı atayım.

KentucKy
23-02-2007, 19:18
ben ekstra depo kullanma taraftarı değilim.yer kaplıyo ve güvenlik sorunu var...

merkez-1
25-02-2007, 08:51
yaşasın lpg....temiz çevre temiz toplum heheheh
:alkis: :good:
Yaşasın L P G

merkez-1
25-02-2007, 09:00
Altına imzamı atarım

ssahin
25-02-2007, 21:43
lpg'yi sevemedim bir türlü sıfır araç alacaksan benzinli,ikinci el alacaksan dizel

demon
25-02-2007, 22:03
benzin her zaman

luci
26-02-2007, 14:57
bence benzin ama pahalı olunca bence lpg olu veriyo :)

faithless1905
26-02-2007, 17:37
bu yeni sıralı sistemler kesinlikle avantajlı degil hem benzin hemde lpg bitiyor arbada benim eski arbam oyleydi otoban kullanımlarında arabayı kafasına göre benzine ceviriyordu sistem belli bir süraten sonra ve bu butun sıralı sistemlerde oluyor ayrıyeten birde bakımı var her 10 bin ve bujiler her 10 binde degişiyor yani arabada hiç bir avantaj olmuyor...

üstadım senin sıralı da bir problem varmış anlaşılan...ben 1 yıldır kullanıyorum daha böyle birşey ilk defa duyuyorum...

irfan_1
26-02-2007, 20:17
1.lpg li araçlarda patlama(yanma)olayı ne kadar ise benzinli araçlarda da o kadar?Lpg li araçlarda kaza anında gaz kesici sistem bulunuyor.Ama sen çıkma bulup sistemi takarsan sorun olabilir.Arada gaz sızdırma olayını kontrol ettirmen yeterli.
2.lpg ile giden araç eger lpg bitmedigi veya sen benzine almadıgın sürece benzine geçmez.Senin sistemin demek ki sorunlu.20 ytl.lik benzin 10-15 gün gidiyor.Ateşleme sistemi konusunda biraz haklısın galiba ama her 10 binde buji ve kablo degiştirmek biraz abartılı.HAta varsa degiştirilir zaten.Lpg nin hertürlüsü dizel araçdan daha az masraflı.lpg yakıtım uzun yolda 120 den aşagı düşmemek kaydıyla 100-105 arası şehir içi 140-160 arası 2.000 motorlu bir araç.

irfan_1
26-02-2007, 20:33
sen arabanın bakımını traktör tamircisine mi yaptırıyon aynı ziyniyet..neden lpg takan servisler varken oto lastikçisine lpg taktirsin...

faithless1905
26-02-2007, 21:01
üstadım bu duyulanlar yazılanlar hep feyk.... :P ancak kullanan veya bilen anlar....

irfan_1
26-02-2007, 22:36
üstadım bu duyulanlar yazılanlar hep feyk.... :P ancak kullanan veya bilen anlar....
evet kullanan biliyor :good: :alkis:

Ahkar
26-02-2007, 23:38
Lpgli de çok cins gelio bana ya dizele razıyım ben o kokusu deli ediyor beni dizelinde torkuna hastayım gerçi verdiği tork kadar hızlanmıor ama. Benzinlide ekonomi yönünden sakat oluyor ya gaza basarken nee yakacak die düşünmemek gerek ilk önce kafalar rahat olsun keyif keyif olsun..

KentucKy
27-02-2007, 15:03
sen arabanın bakımını traktör tamircisine mi yaptırıyon aynı ziyniyet..neden lpg takan servisler varken oto lastikçisine lpg taktirsin...

doğru düşünüyosun fakat ülkemizde herşey böyle gitmiyor.motor için traktör tamircisine gidilmez ama tüp takılırken en ucuz yer seçilir...

faithless1905
27-02-2007, 15:31
Lpgli de çok cins gelio bana ya dizele razıyım ben o kokusu deli ediyor beni dizelinde torkuna hastayım gerçi verdiği tork kadar hızlanmıor ama. Benzinlide ekonomi yönünden sakat oluyor ya gaza basarken nee yakacak die düşünmemek gerek ilk önce kafalar rahat olsun keyif keyif olsun..

dostum o kokan tüpler mazide kaldı artık varsa da şahinlere takıyorlar.Benimkinde bir gram koku yok.Hatta benzinde iken garip bir koku varken lpg de hiç yok unutmayınız ki...

LPG AYNI ZAMANDA TEMİZ ÇEVRE VE TEMİZ TOPLUM İÇİN KARBONDİOKSİT BAKIMINDAN EN FAKİR OLAN YAKIT TERCİHİDİR:

PHaRUcK
01-03-2007, 14:26
Performans ve Egzoz Sesi İçin Benzin

Tasarruf İçin DizeL.

LPG yok hayatımda ;)

dejaay
04-05-2007, 11:52
Gaz iyidir !:)

34 MRJ 66
04-05-2007, 11:57
tabikide benzinli..baktın çok yakıyor bi sıralı iş tamamdır yani önce benzin sonra lpg en son dizel...

hubus
04-05-2007, 20:00
her otoparkta yazar bu lpg yasağı ama kim uyguluyo gören oldumu?

otopark girişlerinde bagajı açıp bakıyolar genelde...güvenliğin yanısıra lpg li araçları tespite de yarıyo..görünce sokmuyolar

By asTRa
04-05-2007, 20:29
arabayla fazla km yapmadıgım icin benzın daha mantıklı benım icin

tween&ozy
05-05-2007, 00:19
şu ana kadar benzinli araba kullandım fakat her benzin aldığımda aklıma dizel gelmiyor değil.. yıllardır arkadaşlarımın çoğu dizel kullanıyor, ekonomik araç ve dendiği gibi hiçte aşırı masraf cıkarmadı..cdti olduktan sonra bence dizel mantıklı..

aga78
05-05-2007, 02:45
valla günde en az 50 60 ytl benzin tüketimim var extra lar hariç askari olarak bu rakam son günlerde lpg düşünüyorum

50 *30 =1500 ytl aylık ben aracıma daha kaza bela olmazsa 2 3 yıl daha binmeyi düşünüyorum
3 yıl da 54 bin ytl yakıt parası yerine neden 27 bin vermeyimki extra bakım vesayre içinde 7 bin desek
hesap ortada bi sıfır corsa parası he az kullansam lpg takmam kesinlikle fakat devir ekonomi devri bu ara kesin taktırıcam bi sıralı bakalım

kurt.ibrahim
05-05-2007, 06:18
Benzin

rubi
07-05-2007, 00:26
benzin en iyisi.. anacak lpg daha hesaplı.. kesinlikle lpg.
4 araç değiştirdim. biri benzinliydi ocağımı söndürdü kitapsız.
diğer 3 ü lpg li idi hiçbir sorun yaşamadım.
dizele ise sanırım binmem..

ceyhun0534
08-05-2007, 13:41
biz bursada taksicilik yapıyoruz. lpg li şahine 6 senede sadece düzenli bakım yaptırarak 750 bin km yol yaptırdık gerisini siz düşünün artık. ayrıca bugüne kadar patlayan lpg li araç görülmemiştir. kanıtlayacak biri varsa lütfen delil göstersin. kulaktan dolma bilgilerle yorum yapmak iyi değil. lpg son derece sıkı bir güvenlik denetiminden geçirilerek ve dünya standartlarına uygun belgeler alınarak tüketiciye sunuluyor. herhangi bir kaza anında gaz kesici birsürü emniyet valfi bulunmaktadır. bence bu konuda dahada ciddi bilgi almak için yetkili kişilere gidin. böyle formdan alınan bilgilerle hareket etmek doğru değil.

tjet
08-05-2007, 15:11
Opelle Siraliya Geçtim Geçeli Ne Gaz Kokusu Duyuyorum Nede Lpg Den Dolayi Servise Gidiyorum Aracin Performansida Gayet Iyi Ne Deyim Lpg Varda Arabaya Binebiliyoruz.:) :) :)

57.aLaY
10-05-2007, 20:20
:alkis: :good: Opelle Siraliya Geçtim Geçeli Ne Gaz Kokusu Duyuyorum Nede Lpg Den Dolayi Servise Gidiyorum Aracin Performansida Gayet Iyi Ne Deyim Lpg Varda Arabaya Binebiliyoruz.:) :) :)

HSG
10-05-2007, 21:48
otopark girişlerinde bagajı açıp bakıyolar genelde...güvenliğin yanısıra lpg li araçları tespite de yarıyo..görünce sokmuyolar

ya bitek istanbul bakırköy Carusel de oluyor ya :)

BATTAL
19-05-2007, 00:05
:) sıralı sistem lpg tepe tepe kullanıyorum hem ucuz hem çevreci yakıt ayrıca teknoloji olarak çok ilerlemiş noktada gaz sistemleri. hiç sorunsuz olarak 3 yılda 65 bin km yaptım araba bedavaya geldi.

BATTAL
19-05-2007, 00:25
beyler lpg temiz yakıt bütün dünyada destekleniyor fiatı da ucuz tutuluyor iyi bir gaz sistemiyle tadına doyulmaz

buraki
19-05-2007, 01:00
2.0 benzinli vectranın ve 1.6 benzinli astranın zevkini tattım. ama karar verdim. 1.3cdti başka yolu yok. ülkemizde ya dizel yada dizel. lpg takıpda ne motorumu bitirmek isterim nede bi ton para harcayıp lpg taktırdıktan sonra motorumda bujidir, patlamadır, hortumdur, böyle sorun yaşamak isterim. performans bize haram olmuş. alıcan dizeli koyucan mazotu (sadece şimdilik geçerli) dolaşıcan güzelce. bi kaç sene sonra lpg bile cebimizi yakar. sonrada artık arabaya binmek zengin işi olur.

morfy
02-07-2007, 12:05
Benzinlinin sesi başka yaa...tabi lpgde olsun yakıt bakımından..

fcuhadar
03-07-2007, 12:44
Bence benzin..Ama sırf dizelden bıktığım için..Bidaha dizel araba almam..Benzinli alıcam..Baktım ağır geliyor atarım bir sıralı...

Hsg aynı uygulama cevahir avm'de de var şişli de...

burebista
03-07-2007, 13:19
benzin

etubey
03-07-2007, 23:04
bence dizel...

got_the_life
03-07-2007, 23:05
bence benzın ama ben dızele oy verdım nedenmı artık benzın fıyatları tak ettırdı vallaha

sakal_25
15-04-2008, 17:12
Valla bu ay içerisinde astra 1.3 cdti njoy spor paket alıyorum, nedeni dizel olarak performası gayet iyi. Valla ne diyeyim 1,6 polom var bıktım benzin masrafından en iyi si bu olarak seçtim lpg bana ters(kişiye göre değişir) Gerçi daha dün mazota feci bir zam geldi ama ne yapalım bu ülkeninb şartları bizi uğraştırıyor.

muammer yaşar
15-04-2008, 17:57
sıralı brc
+1907

baymustang
15-04-2008, 18:22
dizel kullanıcısı olarak bende benzinli derim. aslında tek hayalim var vectra b alıp lpg taktırmak tabii hayal temiz bi araç bulamayacağımı biliyorum :(

sjesansarbos
16-04-2008, 11:56
Kesinlikle benzin.

Fiyati artik dieselden ucuz.

Lpg ile güc kaybi var (insanlar yok diyor ama var o da %10 kadar), bakim masrafi (kurallara uyacaksan her 10.000 km'de bir bakim ve hic de ucuz degil)... Motor ömrü kesenlikle azaliyor. Tüm Avrupa'da (Türkiye istisna olamayacak) ekstra vergi geliyor. Zaten LPG iyi olsa herkes Batida kullanirdi. Hic düsünmedim bile.

dnanor
16-04-2008, 12:34
dizeli hep savundum durdum...ağır bakım masraflarına rağmen...ancak son zamlarla beraber pek bir ayrıcalığı kalmadı...gürültüsü+ağır bakım masrafları düşündüğüm zaman artık dizele veda zamanı geldi...
benzin zaten pahalı...geriye lpg kalıyor....güçlü bir motorda sanırım güç kaybı pek hissedilmez....

MUSA
16-04-2008, 13:45
Bence Her Zaman Lpg Neden Derseniz Benzinden Ucuz, Araba Dizelli Araçlardan Daha Seri Daha çevre Dostu. Patlama Tehlikesine Gelince Lpg Sistemlerinde Biri Lpg Tankinin üstünde Olmak üzere üç Tane Gaz Kesici Var Ve Kontak Açilmadan Gaz Kesici Bobinler çalişmiyor Montaj Düzgün Yapildiktan Sonra En Az Benzin Kadar Güvenli Ayrica Lpg çekişi Düşürüyor Diyenlere Inanmiyorum çünkü Ben üç Yildan Beri Lpg Kullaniyorum Hiç Bir Fark Yok.

sjesansarbos
16-04-2008, 13:54
Güc düsüsü kesin var. Zaten lpg-sistemleri üretici brösürlerinde de öyle yaziyor (%10 kadar).

MUSA
16-04-2008, 14:16
Kesinlikle benzin.

Lpg ile güc kaybi var (insanlar yok diyor ama var o da %10 kadar), bakim masrafi (kurallara uyacaksan her 10.000 km'de bir bakim ve hic de ucuz degil)... Motor ömrü kesenlikle azaliyor. Tüm Avrupa'da (Türkiye istisna olamayacak) ekstra vergi geliyor. Zaten LPG iyi olsa herkes Batida kullanirdi. Hic düsünmedim bile.

BAZI ARKADAŞLARIN BÖYLE DÜŞÜNMESİ BENİ SEVİNDİRİYOR ASLINDA ZATEN LPG YE OLAN İLGİDEN HER GÜN ZAM GELİYOR. AMA BEN YİNEDE SANA DOĞRUYU ÖĞRENMENDE YARDIMCI OLMAK İSTİYORUM ÖNCELİKLE İDDA ETTİKLERİNİN HİÇ BİR TEKNİK AÇIKLAMASI YOK 1.Sİ LPG NİN ENJEKTÖRLERİ BENZİN ENJEKTÖRLERİNDEN DAHA BASIÇLI YAKIT PÜSKÜRTÜYOR ARTI GAZ BENZİNDEN DAHA YANICI BİR MADDE OLDUĞU İÇİN ÇEKİŞTEN DÜŞMESİNE İMKAN YOK 2. Sİ 10 000 DEN 10 000 E BİRTEK GAZ FİLİTRESİ DEĞİŞİYOR ODA 15 YTL FALAN 3. SÜ DE BLOK İÇİNDE BENZİN HAVA KARIŞIMI PATLADIĞI ZAMAN BENZİNDEN AZ DA OLSA BİR KURUM PİSTON YATAKLARINA YAPIŞIYOR BUDA ZAMANLA MOTOR AŞINMASINA VE MOTOR YAĞININ ÇABUK KİRLENMESİNE SEBEP OLUYOR AMA LPG YANDIKTAN SONRA HİÇBİ KURUM VE BENZERİ ATIK KALMIYOR BUDA MOTOR ÖMRÜNÜN UZAMASINI SAĞLIYOR. SON OLARAK LPG Yİ İCAT EDENLER İTALYANLAR BİLDİĞİM KADARIYLA ŞU AN İTALYADA BAYA YAYGIN Bİ KULLANIM VAR AYRICA ŞU AN ALMANYADA BİLE LPG Lİ ARAÇLAR VAR HABERİN OLSUN...

sjesansarbos
17-04-2008, 12:46
LPG belki kullanilmis araclara uyulamak iyi olur ama yeni arabaya lpg takmayi gercekten anlamam.

Italya'da cok kullanilir. Dogru! Ama Italya'dan gelen kullanilmis arabalari artik kimse almak istemiyor. Cünkü motorlari cok kötü.

Bir maddenin yanici olmasi yanma cevrimlerinde pek fazla anlami yok. Diesel, benzin ve lpg'nin yanma cevrilerine bakarsan bunu görürsün. Bu yakitlardan en yüksek alt isil degeri olan hangisi?

MUSA
17-04-2008, 17:44
Bu Gün Araç Sifir Da Olsa 1200 Motor Da Olsa 180 - 200 Ytl Den Daha Az Benzin Yakan Araç Var Mi? Yok Ama Bende 2000 Model 1,4 Motor 90 Beygir Astra G Var Km şehir Içi 155 Kuruş şehir Dişi 140 Kuruş Yakiyo (gaz 1,700 Ytl Iken) Benzinde Ise 240 Kuruş Yakiyo Km De 85 Kuruş Fark Var Ama Performansta Bi Fark Yok Sence Bu Lpg Bağlatmak Için Yeterli Bir Sebep Değil Mi. Ayrica Yeni Arabalara Neden Bağlanmasin Ki Fiat Orj. Lpg Li Araç üretiyo.

Any1sT0pMe
17-04-2008, 21:21
sıralama arasında yok ancak yakıt kalitesi derseniz en çok kaliteli olan yakıt CNG daha sonra LPG daha sonra BENZİN daha sonra MAzot geliyor...güç düşük yakıt tüketimi tork isterseniz dizel, serilik ve paranız çoksa anlık hızlanma ve motor sesi düşük olsun derseniz benzin derim ben... ama üçününde birbirinde farklı avantajları ve dezavantajları var ne yazsakki:Dbu konuda ben yorumsuzum:D

Any1sT0pMe
17-04-2008, 21:31
Kesinlikle benzin.

SAcit abi bazı konularda kesin konuşmuzsunuz...lpg de evet güç kaybı var bunun nedeni araçlar benzinli olarak kompak dizayn edildiği için yüzde 8 ila 10 arası bir düşüş var...ayrıca benzinden daha kaliteli olduğu için silindirler arası homojen karışımda tam olduğundan dolayı tam yanma her daim gerçekleşiyor ve silindirler içerisinde kurum bırakmakdıkları için motorun ömrğ uzuyor... yanlış anlamayın bazı bilgiler yanlış öğreniliyor ..LPG bomba motora kuru hava veriliyor aşıntılar artıyor gibi tamtersi azalıyor arkadaşlar kim ne derse desin lpg motorun ömrünü uzatır...lpg normalde rafineden çıkış fiyatları belkide benzinden pahalı ancak verigisi düşük olduğundan ki nedenini bilmiyorum , lpg daha cazip geliyor...yani arkadaşlar uzun lafı kısa hikayesi LPG motorun ömrünü uzatır parçaları korur... lpg ayarı tam yapılırsa motordan hep max. güce yakın güç elde edilir ( araçlar lpg sistemine göre dizayn edilmediği için güç düşüklüğüne sebebiyer verir...)ayrıca lpg de bulunan Propan ve Bütan ülkelerden ülkeye değişir ayrıca yaz kış olarak içinde bulunan gazların oraları değişir...Propan çabuk alevlenir yani çabuk patlar içine Bütan koyarlar bütan ise kolay kolay patlamaz yani böylelikle gazın patlama riski azalır...ayrıca arkadaşlar benzinden daha güvenlidir benzin çakmağın alevini görür görmez alevlenir lpg hemen yanmaz ...bu bakımdan tankları boruları vs. bakımları yapıldıktan sonra benzinden daha güvenlidir...saygılarımla...

astracı
30-04-2008, 16:28
Benzin bu haldeyken tabiki lpg.Hiç bir zaman dizeli sevemedim zaten(masraflı,gürültülü...)

karabek
30-04-2008, 17:06
paran varsa benzin yoksa lpg

piryoli
30-04-2008, 18:24
son zamlar ile dizeli öldürdüler günümüzde cebine güveniyorsan benzin ekonemi istiyorsan lpg hatta yeni çıkacak olan doğal gazlı sistemler gelirse çok daha güzel olur

sasakar
01-05-2008, 20:33
diesel power

mıssopelastra
01-05-2008, 22:10
sanayı tupu saka saka..5 MILYON olsada benzın tabıkı

UMUT
23-05-2008, 09:29
performans ve yüksek devir istiyorsanız kesinlikle benzin,
performans ve yüksek tork istiyorsanız diesel
uzun motor ömrü ve çevreci yaklaşım da ise LPG tercih edilmeli...

LPG tercih edilme sebebi maddi olsa da, çevreye daha az zarar verilmesi bilmeden yapılan bir iyilik hepimize bu arada :)

dizeller ise daha uygun litre fiyatı ve düşük yakıt tüketimi ile göz dolduruyordu.
ancak bu artılar içindeki uygun litre fiyatı;

bakım maliyetleri,araç sıfır satış fiyatı,
yıllık 30000 km nin altında kullanım durumu

gibi eksilerinin yanına geçerek ülkemizde epey pazar kaybetmeye başladı.

Capt.
23-05-2008, 09:35
Önceden hep benzinli kullandım, bu ilk dizel arabam..
Motor sesi diye birşey yok, arzı yok, menzil süper, performans iyi...
Cevabım dizel...

Capt.
23-05-2008, 09:40
15.000 Bakım
Astra 1.6 283 YTL
Astra 1.3 330 YTL
Dizel teknolojisinin ilk kullanım yıllarındaki aşırı motor sesi, arıza, yüksek bakım maliyeti gibi olumsuzluklar artık kalktı.

dnanor
23-05-2008, 09:52
15.000 Bakım
Astra 1.6 283 YTL
Astra 1.3 330 YTL
Dizel teknolojisinin ilk kullanım yıllarındaki aşırı motor sesi, arıza, yüksek bakım maliyeti gibi olumsuzluklar artık kalktı.
bu rakamlardan eminmisiniz.özellikle 1.3 için...
ayrıca motor sesi hala yüksek bence.özellikle soğuk havalarda ve motor soğukken.

UMUT
23-05-2008, 10:01
ayrıca motor sesi hala yüksek bence.özellikle soğuk havalarda ve motor soğukken.

rakamlar doğru ancak yedek parça ve ciddi arızalarda daha maliyetli olmakta. bakım maliyeti kelimesinin altında aslında dikkatli ve özenli kullanım da yatmakta.
motor sesi ise doğal olarak tam anlamıyla giderilemez ( dizel sistemi - kabaca ve basitçe : piston sıkıştırma ile patlama mecvut ) ,

ancak kabin içine gelen rölanti ve 90 km/sa dB ses seviyeleri benzinli modeller ile neredeyse aynı..

Capt.
23-05-2008, 10:21

Umutun da yazdığı gibi rakamlar kesin..
Dizel sesine gelince, işte orda araba kalitesi devreye giriyor. Kalitesi belli olan arabalarda araç yürümeye başladığında tısır tısır, benzinliyle fark yok denecek kadar.. Ben astramda test ettim onayladım:) Ama renoyu, fiatı bilemem.

Ayrıca dışarda duyulan ses sizi yanıltmasın.

burak loves opel
23-05-2008, 10:51
ya bu zamanda alınacak araba benzinli.benzinle dizelin litre fiyatı aynı oldu nerdeyse.hiçbir avantajı kalmadı.sıfır dizele verdiğiniz parayı ancak 70-80 binde telafiye geçiriyorsunuz.ama dizelin menzilide ayrı.istasyonun yolunu unutturuyor.ama ileri yıllarda bunun sesi artar,titreyerek çalışması falan olabilecek şeyler.kim ne derse desin 0 ile 100 bin km dizellerin sesi farklı

nzambak
23-05-2008, 11:04
kesinlikle dizel ama turbo olmak şartıyla

Capt.
23-05-2008, 11:13
ya bu zamanda alınacak araba benzinli.benzinle dizelin litre fiyatı aynı oldu nerdeyse.hiçbir avantajı kalmadı.sıfır dizele verdiğiniz parayı ancak 70-80 binde telafiye geçiriyorsunuz.ama dizelin menzilide ayrı.istasyonun yolunu unutturuyor.ama ileri yıllarda bunun sesi artar,titreyerek çalışması falan olabilecek şeyler.kim ne derse desin 0 ile 100 bin km dizellerin sesi farklı

Ben hesapladım 40 km de telafi ediyor

Capt.
23-05-2008, 11:15
40 bin...

Keepwalking
25-05-2008, 03:47
3 ayda 12bin km yaptım ama kesinlikle lpg taktırmam.

utkucay
25-05-2008, 18:43
Benzin dizel arasında 9 ykr fark kaldı. Artık çok çok fazla km yapılmıyorsa dizel almak mantıksız. En mantıklı olan lpg gözüküyor. Tabi lpg ye aşırı zamlar gelmezse

Ayrıca 7 senedir lpgli araç kullanıyorum, hesabıma göre 13 milyar kar etmişim. Buradan lpg karşıtı arkadaşlara şunu diyorum, siz benzinle veya dizelle binmeye devam edin ki lpg ye zam gelmesin fazla :)

lepo
10-06-2008, 20:16
benzinli ile dizel arasındaki fark neymişşş?????

1.4 enjoy sport paket 0 km corsa,metalik renk,kasko dahil 30,400
1.3 CDTI essentia konfort paket corsa ,metalik renk,0 km kasko dahil 31,100

FARK : 700 YTL...çelik jant,sis farı,kapı kolu rengi. tırı vırı yaniiiii

hangisi mantıklı????

lepo
10-06-2008, 20:39
yani...sonradan kendi zevkine göre yapabilecegın jant-lastik vs...mi?
yoksa bir depoda yaklaşık 250-300 km fazla gideceğin dizelmi(vergiside düşük)
litre fiyatı aynıymışş...abi bi depoyla kac km yaparsın ondan bahset bana

Ferra
10-06-2008, 20:45
Ya artık şu 30.000 km yapmazsan dizelin bir anlamı yokmuş muhabbetini bırakın arkadaşlar lütfen. Dizelle benzinli arasında fiyat farkı varmış, fazla km yapmıyorsan gerek yokmuş falan filan. Benim anlamadığım aradaki fiyat farkını km yaparak bitirmek mi gerekiyor. Zaten aracı satarken de pahalıya satıyorsunuz benzinli araca göre, ne farkından bahsediyorsunuz.

En basiti şöyle bir örnek vereyim. Bende 2004 Opel Astra Classic vardı. İstanbul da şehir içinde 100 km/ 8-9 litre benzin yakıyordu. Şimdi ise 2006 dizel Ford Fiesta var ve aynı şehir içinde 100 km/5-5,5 Litre Eurodizel yakıyor. Aradaki farkı kendiniz hesaplayın. Litre fiyatları aynı olsa dahi şu an için bile km'de 90 kuruş fark çıkıyor.

Ayrıca bakım masrafları abartıldığı kadar farklı değil 50-100 Ytl farkediyor. + dikkatli kullandığınız takdirde sorun çıkarma olasılığı çok düşük.

Ben 40 litre mazotla 700-750 km yapıyorum İstanbul trafiğinde.

Ama siz illede benzinli diyorsanız ona da saygı duyarım.

lepo
10-06-2008, 23:48
bende dizele saygı duyarım abi :) depoyu ayın 1'inden 1'ine doldurmak yada en son hangi benzinciden benzin aldığını hatırlamak istemiyosan ve bu şehri karıs karıs rahat rahat gezmek istiyosan dizel...benzin alan arkadaslar haberleri takip etmeyi ihmal etmesin...

SİZE YAZDIM 0 KM CORSA'NIN 1.4 BENZİNLİ ENJOY PAKETİ İLE 1.3 CDTI ESSENTİA DİZEL MODELİ ARASINDA 700 YTL FARK VAR DAHA HANGİ FARKTAN BAHSEDIYOSUNUZ YA ANLAMADIM????BEN ALIYORUM BU HAFTA İNŞALLAH DAHA NEDİYİM...

burak loves opel
12-06-2008, 21:45
ama birde satılırken dizele fazla güven olmuyor buda bir gerçek.sonuçta çok fazla kilometre yapmış bir dizelin çoğu parçası artık yıpranmıştır.üstelik ülkemizdeki dizel kaliteside çok parlak değil.dikkatli kullanılmadıysa çok büyük ve pahalı sorunlar çıkartıyor dizel.sahibi çok iyi kullanıldı,temiz kullanıldı desede,insanlar dizel araba alırken acaba diyor.

yakuzz
26-06-2008, 00:39
yine hortlamış bir konu :) lpg diyorum (tekrardan)

DOHCLINE
26-06-2008, 09:13
benim arabamda lpg olmasına rağmen ben benzin diyorum...

VeCCtrA
26-06-2008, 12:29
Ucuz olsa benzin derim ama şu an LPG demek daha mantıklı...

yakup
27-06-2008, 00:23
Zaman Lpg Zamani

BURAK53
27-06-2008, 01:28
Ucuz olsa benzin derim ama şu an LPG demek daha mantıklı...
:good: :alkis:

selocan77
29-06-2008, 21:40
İnadına benzin inadına özgürlük.

s_erkan
30-06-2008, 00:41
Ya artık şu 30.000 km yapmazsan dizelin bir anlamı yokmuş muhabbetini bırakın arkadaşlar lütfen. Dizelle benzinli arasında fiyat farkı varmış, fazla km yapmıyorsan gerek yokmuş falan filan. Benim anlamadığım aradaki fiyat farkını km yaparak bitirmek mi gerekiyor. Zaten aracı satarken de pahalıya satıyorsunuz benzinli araca göre, ne farkından bahsediyorsunuz.

En basiti şöyle bir örnek vereyim. Bende 2004 Opel Astra Classic vardı. İstanbul da şehir içinde 100 km/ 8-9 litre benzin yakıyordu. Şimdi ise 2006 dizel Ford Fiesta var ve aynı şehir içinde 100 km/5-5,5 Litre Eurodizel yakıyor. Aradaki farkı kendiniz hesaplayın. Litre fiyatları aynı olsa dahi şu an için bile km'de 90 kuruş fark çıkıyor.

Ayrıca bakım masrafları abartıldığı kadar farklı değil 50-100 Ytl farkediyor. + dikkatli kullandığınız takdirde sorun çıkarma olasılığı çok düşü

Ben 40 litre mazotla 700-750 km yapıyorum İstanbul trafiğinde.

Ama siz illede benzinli diyorsanız ona da saygı duyarım.
aynen kaTILIYORUM

selocan77
30-06-2008, 22:57
Performanstan ödün vermeyenler için benzin bir numaradır.Yakıt tüketimi öncelikli olanlar için dizel ve lpg gelir.Dizel araç ile benzinli araç arasında performans açısından çok fark var.Bunu da hesaba katmak gerekir.Bunu en iyi ikisinide kullanmış olanlar bilir.

selocan77
30-06-2008, 22:58
Nasıl kafiyeli oldu ama.

yeniceri
30-06-2008, 23:15
aynen kaTILIYORUM
aynen katılıyorum ve seviyeli tartışmalarınız içinde tebrik ediyorum:alkis:

selocan77
30-06-2008, 23:34
[En basiti şöyle bir örnek vereyim. Bende 2004 Opel Astra Classic vardı. İstanbul da şehir içinde 100 km/ 8-9 litre benzin yakıyordu. Şimdi ise 2006 dizel Ford Fiesta var ve aynı şehir içinde 100 km/5-5,5 Litre Eurodizel yakıyor. Aradaki farkı kendiniz hesaplayın. Litre fiyatları aynı olsa dahi şu an için bile km'de 90 kuruş fark çıkıyor.

Hesap yanlış gibi geldi.İstersen bidaha hesaplayalım.100 km de 8-9 lt benzin ile 5.5 lt arasında ortalama dersek 100 km de 3 lt fark var bunuda benzinin lt fiyatı ile çarparsak 3*3.5=10.5 ytl yapar bu da km de 10.5/100=0,10 kuruş yapar.Yani km de dizel aracın yakıt tüketimi benzinliye göre farkı 0,10 kuruştur.Eski tabirle yüzbin liradır.Senin verdiğin rakamlara göre km de 90 kuruş fark eder demişsin.Buda 100 km de 90,00 ytl yapar.Bu bence abartı olur.Ha bide litre fiyatı arasındaki 0,25 kuruşluk fark var bunuda hesaba katarsak 0,11 kuruş olur fark.

burak loves opel
01-07-2008, 00:44
dizele ikinci elde güven olmuyo.özellikle yeni nesil dizeller çok nazik ve ülkemizde özenle dizel araba kullananların sayısı çok az.genellikle şirket vs.kullanımı için tercih ediliyor dizel.örneğin dizelin stop edilmeden önce 1-2 dk rölantide çalıştırılması lazım turbo ömrü için.kaç dizel sahibi bunu yapıyordur sizce.satılan dizel 2. el araçlar ne kadar güvenilir?bence 2.elde ve sorunsuzlukta benzin.tabi onuda bakımlı ve özenli kullanmak şartıyla.hor kullanıldımı her aracın arızası çok olur

yeniceri
01-07-2008, 00:49
valla ben, benden sonra alan küfür etmesin, bi müslüman daha sorunsuz binsin diye çalıştırınca ve stop etmeden 30 saniye bekliyorum.

beyaz guvercin
01-07-2008, 17:14
dizel süper tork gücü var