Orijinalini görmek için tıklayınız : Saat başı işçilik ücretleri ve enayi yerine konmak!!!
CengoCenk
21-08-2006, 10:50
Merhaba dostlar,
Bildiğiniz gibi cumartesi sabah, aracımdaki çekiş düşüklüğü sebebi ile bağlarbaşındaki boğaziçi opele gittim. Şikayetimi açık dille anlattım. Enjektörlerden olabileceğini söyledim. Onun dışında, motordan da rolantide bir ses geliyordu. Gelmişken orayada bakarsanız sevinirim dedim. Servis görevlisi rolantiden gelen sesin trigerden geldiğini ve ona bakacaklarını yakıt içinde tec2 den kesin sonuçları alacaklarını söyledi. Bende tamam dedim çıktım.
Yaklaşık 2 saat sonra servis elemanı aradı. çekiş düşüklüğünün katalitik konvektörün girişinde ve çıkışındaki sensörler ile ilgili olduğunu katalitik konvektörün içi boş olduğu için çıkan gazdaki yanmamış benzin dolayısı ile çıkıştaki sensörün beyine daha az benzin pompalaması gerektiğini söyledi. Bunun için yapılacak birşey olmadığı söylendi. Bende aracımı 10.000 km dir kullandığımı 10.000 km dir katalitik konvektörün içinin boş olduğunu çekiş düşüklüğünün bariz farkediliğini söyledim. Enjektörülere baktınız mı dediğimde gerek yok cevabını aldım.
Servis elemanı hemen sonra triger den gelen ses konusuna girdi. Bilyelerin ayarlarının yapılacağını ve gerginliğinin ayarlanacağını söyledi. Maliyet sorduğumda 100-150 ytl falan dediğinda kan beyni me çıktı. Ben zaten triger setini 3-4 ay önce 170 ytl ye yaptırdım siz nasıl sadece ayarına 150 ytl alırsınız dedim. arıza tespit te var bunun içinde dedi. Ya arıza tespit olsun 30 dak triger ayarı olsun 1 saat. Siz nasıl benden 3-4 saatlik ücret istersiniz dedim. Sustu. Daha az bişeyler çıkabilir dedi.
Neyse arabayı almaya gittim akşamüstü. Yanımda kız arkadaşımda vardı. Önüme fatura konuldu. 88 YTL....Faturadaki maddeler şöyle.
Triger bilyalarının ayarlanması 120 dak 60 YTL+KDV
Arıza diognostic 80 dak 40 YTL + KDV
%25 indirim ile 88 YTL
Yine sinirim tepeme çıktı. Ancak yanımda getirdiğim sevgilim benim esnaflarla bu tür çekişmelerimde herzaman rahatsız olduğu için fazla üstlemedim.
Zaten söylesemde ispat edecek birşey yok. Aracınızı alıyorlar aşağıya indiriyorlar. Desen ki sen benim arabamla 3 saat 20 dakika uğraşmadın. Elinde kanıt yok.
Gittim eve Opel e okkalı bir mail attım. Gerçi şıracının şahidi bozacı ama biz üstümüze düşeni yapalım.
Araç servise ilk girdiğinde elemanın anladığı arızayı bulabilmek için tam 1 saat 20 dakika uğaşmışlar!!!!
Üstüne benim 2-3 ay önce 30-40 dakikada taktırdığım triger setinin ayarını yapmak içinde 2 saat ter dökmüş amcalarımız!!!!!
Giden paranın miktarı sorun değl. Eğer gerçekten emek olsaydı gerçekten zaman harcasalardı helali hoş olsun. Ama gözünün içine baka baka insanı enayi yerine koyar gibi yalan söylenip kazıklanmak beni sinirlendiriyor.
Yazık valla çok yazık.
Merhaba dostlar,
Bildiğiniz gibi cumartesi sabah, aracımdaki çekiş düşüklüğü sebebi ile bağlarbaşındaki boğaziçi opele gittim. Şikayetimi açık dille anlattım. Enjektörlerden olabileceğini söyledim. Onun dışında, motordan da rolantide bir ses geliyordu. Gelmişken orayada bakarsanız sevinirim dedim. Servis görevlisi rolantiden gelen sesin trigerden geldiğini ve ona bakacaklarını yakıt içinde tec2 den kesin sonuçları alacaklarını söyledi. Bende tamam dedim çıktım.
Yaklaşık 2 saat sonra servis elemanı aradı. çekiş düşüklüğünün katalitik konvektörün girişinde ve çıkışındaki sensörler ile ilgili olduğunu katalitik konvektörün içi boş olduğu için çıkan gazdaki yanmamış benzin dolayısı ile çıkıştaki sensörün beyine daha az benzin pompalaması gerektiğini söyledi. Bunun için yapılacak birşey olmadığı söylendi. Bende aracımı 10.000 km dir kullandığımı 10.000 km dir katalitik konvektörün içinin boş olduğunu çekiş düşüklüğünün bariz farkediliğini söyledim. Enjektörülere baktınız mı dediğimde gerek yok cevabını aldım.
Servis elemanı hemen sonra triger den gelen ses konusuna girdi. Bilyelerin ayarlarının yapılacağını ve gerginliğinin ayarlanacağını söyledi. Maliyet sorduğumda 100-150 ytl falan dediğinda kan beyni me çıktı. Ben zaten triger setini 3-4 ay önce 170 ytl ye yaptırdım siz nasıl sadece ayarına 150 ytl alırsınız dedim. arıza tespit te var bunun içinde dedi. Ya arıza tespit olsun 30 dak triger ayarı olsun 1 saat. Siz nasıl benden 3-4 saatlik ücret istersiniz dedim. Sustu. Daha az bişeyler çıkabilir dedi.
Neyse arabayı almaya gittim akşamüstü. Yanımda kız arkadaşımda vardı. Önüme fatura konuldu. 88 YTL....Faturadaki maddeler şöyle.
Triger bilyalarının ayarlanması 120 dak 60 YTL+KDV
Arıza diognostic 80 dak 40 YTL + KDV
%25 indirim ile 88 YTL
Yine sinirim tepeme çıktı. Ancak yanımda getirdiğim sevgilim benim esnaflarla bu tür çekişmelerimde herzaman rahatsız olduğu için fazla üstlemedim.
Zaten söylesemde ispat edecek birşey yok. Aracınızı alıyorlar aşağıya indiriyorlar. Desen ki sen benim arabamla 3 saat 20 dakika uğraşmadın. Elinde kanıt yok.
Gittim eve Opel e okkalı bir mail attım. Gerçi şıracının şahidi bozacı ama biz üstümüze düşeni yapalım.
Araç servise ilk girdiğinde elemanın anladığı arızayı bulabilmek için tam 1 saat 20 dakika uğaşmışlar!!!!
Üstüne benim 2-3 ay önce 30-40 dakikada taktırdığım triger setinin ayarını yapmak içinde 2 saat ter dökmüş amcalarımız!!!!!
Giden paranın miktarı sorun değl. Eğer gerçekten emek olsaydı gerçekten zaman harcasalardı helali hoş olsun. Ama gözünün içine baka baka insanı enayi yerine koyar gibi yalan söylenip kazıklanmak beni sinirlendiriyor.
Yazık valla çok yazık.
Kardeş; yanlız benim bildiğim kadarı ile, her parçanın bir standartı var, mesela x işi 120 dakika da yapılıyor diye bir standartı var ve tüm opel yetkili servislerinde aynı x işi için 120 dakika üzerinden hesaplama yapılıyor.
Ancak farklılık su, işçi katsayısı çarpanı servisten servise değişiklik arz ediyor. Mesela ben farklı şehirlere ait servislerde birbirinden farklı işçilik ücreti çarpanları olduğuna şahit oldum
Mesela x parçası için 120 x 1.5 alan da var
120 x 1.9 alan da (Rakamlar tahminidir.)
CengoCenk
21-08-2006, 14:10
Bendeki faturada katsayı çarpanı 0,5.
Eğer senin dediğin gibi ise her işe belli bir fiyat veriyorlarsa, dakika ücreti ne mantıktır. O faturada onu belirtmeleri saçma değil mi?
Kapıya assınlar bu iş için bizim servisimizde bu kadar para alınır diye.
Hadi onu geçtim. Sen gün gibi açıkta olan bir arıza için gittiğinde bile oraya arıza diognostic diye sana 80 dakikayı giydirecekler mi?Eğer öle ise ne ala. Meraba arabayı bırakacam dediğin anda gitti 80 dakikalık bedava ücret. Hani eski tv ciler varı. TV tamiri için bir açma bir de kapama parası alırlardı :)
Ennn basiti. Bir triger kayışı bilyesi ayar işçiliği için 130 YTL (benim %25 indirimim varı o yüzden 88 ytl verdim) istenir mi??
Bence bu olaya birilerinin çeki düzen vermesi gerekli.
Ben özel opel servisinde gidiyorum. Şimdiye kadar hiç saat usulü ücret ödemesi yapmadım. Ayrıca aracın bakımı yapılırkende başında bekliyorum.
Benim tavsiyem sizde aynı şekilde yapın..
CengoCenk
21-08-2006, 14:40
Aslında kesinlikle haklısın. Gerçi şu çekiş kaybı ciddi sorundur diye düşünmeseydim kesinlikle yetkili servise gitmezdim. Ama güvenilir yerde yapılsın dedik. Bile bile lades olduk anlayacağın.
Ha diyeceksin ki çekiş sorunu çözüldü mü???
Hayır o da çözülmedi :)
işte tam istedigim konu geçen gün sitenin reklamı ile ilgili bir yazı vardı.. alakayı açiklayayım işte burda eger bir opel servis ustası yada yetkili bir site yöneticisi cengonun işini çözer adı üstünde opelim net üç beş markanın dışında geneliniz opel kullanıyosunuz ve genelde ortak noktanız arabalar site bu konulara tam çözüm getirebilirse işte reklamın daniskası yoksa ben veya şu nekadar etkili oluruz reklam konusunda bu konulara çözüm getirilirse tüm opel kullananları davet edelim siteye ama amaç sohbetse oda bir yere kadar tıkanıyoruz....!
CengoCenk
21-08-2006, 15:18
turgay sağol varol.
Bende çok isterim sorunuma çözüm getirilmesi.
Ancak şu da var.
Otomobil öle birşey ki egzostaki bir arıza motorun başka bir parçasını etkileyebiliyor.
O yüzden buradan bu şekilde yazılanlara bakarak yorumda bulunmak oldukça güç olabilir. Düşünsene bir doktora telefon açıyorsun ve "doktor bey başım ağrıyor benim neyim var" diyorsun. Burda da aynı şeyler olabiliyor.
Aslında benim en büyük sorunum istanbul da düzgün gerçekten işini iyi yapan bir servis (özel yetkili farketmez) bulamamam. Sırf o yüzden haftaosnu izmite götüreceğim eski servisime arabayı.
CengoCenk
22-08-2006, 13:00
Selam dostlar.
Bugün konu ile ilgili olarak opel den aradılar. mailim içerisinde "eğer konu ilgili birimlere aktaracağız diye arayacaksanız hiç aramayın" demiştim.
Neyse karşımdaki arkadaş bana "konu ilgili biriimlere aktarıldı" dedi. bende gülmeye başladım. Özellikle soruduğum "Opel in servisler konusunda belli işleri belli tutarlarda yaptırabilmek için süreyi serbest bırakma durumu varmı" soruma karşılık hayır cevabını aldım.
Peki dedim şikayetimle ilgili başka birime konuyu aktarmak dışında birşey yapacakmısınız dedim. Karşımdaki kişinin söyledikleri karşısında dumura uğradım. "Bize servisin olması gerektiğinden fazla süre ile çalıştığını ispatlayan bir belge getirirseniz ilgili şikayetinizi işleme alabiliriz"
O anda gülmeye başladım. Ya ne belgesi istediğinizin farkındamısınız dedim adama. O da biraz duraksadı. Dedim sizin formen eğitmenleriniz işinde usta çalışanlarınız var. Sorun onlara hangi iş ne kadar sürer. Bunun ortalama bir standardı vardır illa dedim. Kekelemeye başladı. Neyse ben dedim. "Nasılsa birşey yapamıyorsunuz, servislerinize söz geçiremiyorsunuz zamanımı almayın, yaptığınız tek şey mailleri biryerlere aktarmak" sonra kapattım.
Ancak anladğım şu. opel servisleri kesinlikle fiyatlandırmalarını kendileri yapıyorlar. Yani bir parça izmitte 100 lira iken burda 150 lira olabiliyor. karşımdaki adam aynen bunu söyledi. işçilikte aynı şekilde değişir dedi.
Garanti dışında kesinlikle yetkili servise gidilmez arkadaşlar. Çünkü yetkili servislerinde dışardaki herhangi bir servisten farkı kesinlikle yok nasılsa.
tansugurler
24-08-2006, 00:21
Aslında kesinlikle haklısın. Gerçi şu çekiş kaybı ciddi sorundur diye düşünmeseydim kesinlikle yetkili servise gitmezdim. Ama güvenilir yerde yapılsın dedik. Bile bile lades olduk anlayacağın.
Ha diyeceksin ki çekiş sorunu çözüldü mü???
Hayır o da çözülmedi :) özel servisler daha güvenilirdir arkadaşım bende özel servisim yetkili serviste 8 yıl çalıştım neler döndüğünü iyi biliyorum .
Garanti biter Yetkili serviste biter benim için
En güzeli Usta eller
setapxxx
24-08-2006, 11:29
özel serviste biz mesala kendi işimizi kendimiz yapıyoruz usta başıda biziz patronda biziz.işle daha alakalı oluyosun yetkilibayide öyle değil.adam işçi işimi yaparım maaşımı alırım hesabında.
walla özel serviste bazen stres yapıyor. Ben arabanın yatmasını istesem yatkili servise götürürüm, ne zaman özele gitsem adamlar araç bir gün yatacak diyor. Hayatta sevmem kalsın araba orda :)
zafzaf00
18-10-2006, 21:05
tansugurler kardes senın servıs nerede trıger degıstırecem ne kadara patlar bana. bakalım notunu verelım. servıslere mahkum etme bızı...
Silverblue
18-10-2006, 21:41
Boğaziçi opel'e arabayı ilk aldığımda evime çok yakın diye gitmiştim.
Aldığımda farlar çok ayarsızdı ve doğrudan yere bakıyordu. Malum xenon bile olsa farların iki tarafında ayar yapmanıza yarayan vidalar var. Far yükseklik ayarı otomatik ancak farın gövdesinin ayarı da yapılabiliyor.
bir gün öncesinde de hava karanlıkken yolun solunda yığılan karları göremeyip direkt olarak içine dalıyordum, son anda kurtardım. O derece kötüydü farlar.
Abiler başından savdı beni, bu alet otomatik yapar ayarını yanlışınız var diye.
İyi dedim ben de, size geleni öpsünler diye. gidiş o gidiş bir daha da adımımı atmadım. İnsanı embesil ve salak yerine koyuyorlar.
spaceghost
18-10-2006, 21:51
arkadaşım.haklısın.bi konudaama riger setinin sökülmeside ayaranmasıda aynı süre.şöle bir problem va işçilik süğrelerini ezbere alınmıyor yetkililerde bu yüzden ayar işlemi için trigeri değiştirdiğin yere gidecektin ve bunun ayarı için para ödemeyecektin.bende yetkilide çalışıyorum bizimde başımıza geliyor ve bunun için üçret talep edilmiyor.. bunu sölemek istedim.bilgin olsun.
cemdigital2003
19-10-2006, 03:14
arkadaşlar opel kullanıpta parası çok olanlar hariç yetkili servislerden şikayeti olmayanı bulamazsınız özellikle vectra ların ikinci ele bukadar çok ve ucuz düşmesinin sebebi yetkili servislerdir niyemi 10 ytllik işi 50 ytlye yapıyorlar opel bunlara göz yumuyor çok basit parçaların haricinde dışardan parçada bulamıyorsun verilmiyormuş fabrikadan yani yetkili servis (soyguncu)lara opel bizleri bilerek mahkum ediyor insan opelden soğuyor bir örnek vereyim yazın motor elektroniği arıza lambası yandı (ankara):mad: OPİS e :mad: gittim egerevalf arızalı değişecek dendi tamam dedim değişti lamba sönmedi tesisat hatta beyin test edilecek dendi kızdım söktürdüm ankaralılar bilir opisin yanında sheel benzinlikte özel servis var oraya gittim bu arada:mad: opis:mad: parçaya 345 ytl 52 ytlde işçilik dedi diğer testler hariç özel servis ise kaputu açtı kısa bir testten sonra egerevalfe gelen elektrik kablosunda yıpranmadan dolayı kısa devre var dedi ve kabloyu 15 ytl karşılığı değiştirdi ve sorun düzeldi :alkis: aradaki farka bakın lafa ne hacet bide parçacıma filtre almaya gittiğimde laf olsun diye egerevalfin fiyatını sordum orjinal bosh sıkı durun 135 ytl ama ankarada saat ücreti duymadım ustanın eli ağırsa ne olacak yapılan işin belli bir fiatı vardır bir diğer konu arıza tespiti gerek bilgisayarlı gerek mekanik ankarada 25 ytl arızayı yaptırırsan alınmıyor sadece tespit ettirirsen alınıyor yetkilidede özeldede aynı istanbul uçmuş dua edelim allah bizi yetkili servislere muhtaç edecek arızalardan korusun hep beraber AMİNNN...:mad: :mad: :mad:
Servisinden memnun olan kimse yokmu?
Varsa nerede bizde oraya gidelim.
Kötülerin adını duyuralım ki millet bilsin.
Kuruyla yaşı ayırmak gerek. Yoksa olan bize olur.
burebista
27-06-2007, 09:50
özel servisler daha güvenilirdir arkadaşım bende özel servisim yetkili serviste 8 yıl çalıştım neler döndüğünü iyi biliyorum .
yetkili servislerde neler dönüyor mesela bunu örneklerle açıklayabilirmisin hepberaber öğrenelim ona göre tetbirimizi alırız
fellatore
27-06-2007, 09:52
bursa ve ya balıkesir de guvenilir bir özel opel servisi var mıdır arkadaslar
cok ihtiyacım var bakıma ama guvenmedıgıme gitmiyorum yetkili servislere
Parça değişimi dışında servise pek gitmem ama bi gerçek şu ki fazla ücretlerine ragmen çogu zaman servis bana daha uyguna patladı neden mi??
Garantisi yüzünden ve işçiliklerinin ardında durduklarından..
Özel serviste aracınıza USTA TARAFINDAN bi zarar verildi, sadece ticari amaçlı açılmış özel serviste bunun telafisi yoktur..
Parçalar yan sanayii takılır...
Parçaların ve işçiligin garantisi yoktur..
Ve ustalar bir an önce aracınızı bitirip paranızı alma telaşındadır...
Sökme aparatları tam değildir...
Servislerde ise bunlar olmasına ragmen SALLA BAŞINI AL MAAŞINI mantalitesi oldugundan işler biraz uzun sürüyor..
Ben servisden şaşmamak gerektigini düşünüyorum son zamanlarda, 2000 yılında servise ugramazdım, şimdi ise sanayiide okadar kalitesiz YAG ve MALZEMELER kullanılıyorki, ödediginiz paranın sadece %10 u bile etmez..
Sadece servis fiyatları baz alınarak fiyatlandırılıyo dışarda parçalar ;)
coskun34.5
24-07-2007, 16:26
slm... bende servis fiyatlarını vermek istiyorum. %25 indirimli
arka amortisör çift, ekzos susturucu, yağ pompa keçesi ve contası, keçeden sızan yağ trigeri yağlamış diye ses geliyo dediler birde triger değişti. anahtar yuvası sömkülüp temizlendi, tech 2 den arıza kontrolü yapıldı. işçilik dahil indirimli 800 ytl
ben 15 000 bakımına 250 kağat saydım bence de garanti bitti serviste bitti...
Yetkili servisler'i sadece garanti kapsamında kullanmak lazım (gerçi onlar garanti kapsamındaki parçayı değiştirmek için bile para istiyorlar)
Garantin dolunca aracı usta ellere teslim etmekten başka çaremiz yok aracını seven özel servise gitsin.
özel servisin de iyisine denk gelmek lazım tabii. sorumluluk sahibi insanlar tarafından aracına bakılıyorsa hem kazık yemezsin hem de aracında sorun olmaz...
daha önce dediğim gibi yetkili servise kalsa ayak bastı parası bile alır...
Garanti süreniz dolmuşsa özel servis daha mantıklı geliyor.Ama işinde ciddi olacak.Öyle "vay ahmet abi , mehmet abi hallederiz" tavırlarıyla işin ciddiyetini bozmayacak.Araban gözünün önünde olacak.Ne yaptığını göreceksin.
bursa ve ya balıkesir de guvenilir bir özel opel servisi var mıdır arkadaslar
cok ihtiyacım var bakıma ama guvenmedıgıme gitmiyorum yetkili servislere
Balıkesirde öz-op var ne zaman önünden geçsem sürekli yoğun oluyor.Genelde yeni opeller harici hepsinde plakalığınıda görüyorum.Baya tercih edildiğine göre iyi bir yerdir.
KentucKy
25-07-2007, 03:28
sanırım opal yada opisteydi tabelada saatlik işçilik ücreti olarak 50 ytl yazıyordu...
Parça değişimi dışında servise pek gitmem ama bi gerçek şu ki fazla ücretlerine ragmen çogu zaman servis bana daha uyguna patladı neden mi??
Garantisi yüzünden ve işçiliklerinin ardında durduklarından..
Özel serviste aracınıza USTA TARAFINDAN bi zarar verildi, sadece ticari amaçlı açılmış özel serviste bunun telafisi yoktur..
Parçalar yan sanayii takılır...
Parçaların ve işçiligin garantisi yoktur..
Ve ustalar bir an önce aracınızı bitirip paranızı alma telaşındadır...
Sökme aparatları tam değildir...
Servislerde ise bunlar olmasına ragmen SALLA BAŞINI AL MAAŞINI mantalitesi oldugundan işler biraz uzun sürüyor..
Ben servisden şaşmamak gerektigini düşünüyorum son zamanlarda, 2000
yılında servise ugramazdım, şimdi ise sanayiide okadar kalitesiz YAG ve MALZEMELER kullanılıyorki, ödediginiz paranın sadece %10 u bile etmez..
Sadece servis fiyatları baz alınarak fiyatlandırılıyo dışarda parçalar ;)
Sen yanlışı baştan yapıyorsun..Ne parça gerekiyorsa ustan sana söylesin git güvenilir bir yedek parçacıya ister yan sanayi ister orjinal pazarlık yaparak kendin al teslim et ustana ..Ustana diyorum burası önemli..Her araç sahibinin mutlaka güvenilir bir ustası olmalı ..Özel servislerde gerekli gereksiz parça da değiştirmiyorlar..
BU sadece opel yetkili servislerine has bişey değil.Mesela 2002 senesinde bir tempram vardı..Fren sisteminde sorun vardı..Önemlidir diye yetkili servise götürdüm.İLk önce bana fiyat verin dedim.Saat 3 gibi gittiğimde Balatalar ,diskler değişecek dendi.HEsap mı sıkı durun..380 ytl....
İndirin arabayı dedim..bu kez 25 ytl istediler 4 teker sökme parasıymış..Kavga gürültü vermedim.Kendi ustama götürdüm..
Balatalar ,Diskler ve bu arada ses geliyor diye 2 salıncak, rot başları değişti..Bunlarla beraber yağıdır suyudur filitresidir komple bakım yapıldı ne kadar mı...170 ytl..aradaki farkı düşünün..Soyguncu bunlar soyguncu..
eskikasa
25-07-2007, 10:12
özel servis :good:
ama esnaf olacak,işini hakkıyla yapacak.
hem adamlar arabana napıyo onu göreceksin hem usta çay söyleyecek sen sigara ikram ediceksin hem muhabbet hem ticaret sanayinin keyfini çıkaracaksın :D
içim rahat olsun diye yetkili servisten şaşmam,
ben bogazicine gidiyorum cengelköy şu ana kadar şikayetim olmadı ama bilemem ilerleyen zaman olurmu
fellatore
25-07-2007, 11:56
Balıkesirde öz-op var ne zaman önünden geçsem sürekli yoğun oluyor.Genelde yeni opeller harici hepsinde plakalığınıda görüyorum.Baya tercih edildiğine göre iyi bir yerdir.
balıkesir sanayi de mi nerdedir bu öz-op acaba
bana da çanakçı pompa isminde bir bosch servis onerildi hem özel servismiş hem de boschcar bunu oneren de mehmet gazıhan usta ( rapıd chıp satısı yapıyor )
bana da çanakçı pompa isminde bir bosch servis onerildi hem özel servismiş hem de boschcar bunu oneren de mehmet gazıhan usta ( rapıd chıp satısı yapıyor )
öz-op yeni sanayi sitesinde yani terminalin orda girip 1 tur atarsanız bulursunuz.
Bosch çanakçı pompaya gitmedim ama köydeşe gitmiştim çok büyük bir yer değil 3 çalışan var sadece öz-op daha kapsamlı bir yer gibi geldi bana:rolleyes:
bursa içinde istersen gökderede pazar yerinde burak oto servis var. raif usta işinin ehlidir bilen bilir.
vBulletin v3.7.3, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.
Opelim.Net