Orijinalini görmek için tıklayınız : video formatı için yardımm!!!
diğital fotoğra makinem ile çektiğim görüntüleri vcd de izlemem için hangi formata dönüştürmeliyim?
makinanın çektiği format avi. mpeg formatına dönüştürdüm vcd de çalıştı fakat görüntü çok kötü bozuktu. ne yapmalıyım?? teşekkürler.
format degişince dörüntü düzeliyomu yaww
bende merak ettim varmı gerçekten öyle bişiy
mpeg geçerli dimi ?
görüntü düzelmedi. aksine bozuldu. 324*286 gibi bi büyüklüğe dönüştürdüğü için görüntü bozuldu.
farklı bi video oynatıcısı kullandınmı ? bende dijital foto makinasıyla cektiklerimi winap yada medya player ile gayet iyi izliyorum
bilgisayarda gayet iyi bi görüntü kalitesiyle winapda izleyebiliyorum.
benim anlatamadığım vcd player da seyretmek için dönüştürmek gerekiyo.
ne yapmalıyım?
arkadaşlar vcd kalitesinde izlemek için büyük boyutlu görüntü çekebilen aletlerle çekim yapmalasınız (örn. handycam , el kameraları)
format degişince netlik veya boyut degişmez. pc nizde tam ekran izlerkenki netligi vcd den bekleyin. daha fazlasını aramayın.
M.YILDIZ
04-02-2007, 18:00
valla ben neroda yapamamıstım fotografcıya verdım cd yı o hemen yaptı ancak hangı porgramla yaptı bılmıyorum
imtoo ile bu isi yapabilirsin. fakat yaparken 1.si görüntü boyutu ayni kalsini sec+frame sayisi (saniyelik görünüt sayisi)+kalite ayni kalsini sec.bisi olmaz...
mpeg4 yaparsan,nero ile supervcd yapabilmen lazim...
Bilgisayarda tam ekran izlediğinde görüntü bozuluyor mu?Dijital fotoğraf makinesinin video çekim kalitesi çok yüksek olmadığından görüntüyü büyütünce piksellerin de büyümesi ve görüntünün bozulması gayet normal bence.Aynı görüntüyü mevcut kalitesini muhafaza ederek büyütebilen bir program duymadım ben henüz...HSG ile hemfikirim...
imtoo ile bu isi yapabilirsin. fakat yaparken 1.si görüntü boyutu ayni kalsini sec+frame sayisi (saniyelik görünüt sayisi)+kalite ayni kalsini sec.bisi olmaz...
mpeg4 yaparsan,nero ile supervcd yapabilmen lazim...
paylaşım için saol. bi de böyle deneyeceğim.
normal dijital kameralar 640x480 cözünürlükte kayit yapabilmektedir. buda televizyonda full ekran izlendiginde görüntü kaybi olmadan izlenebilir demektir. fakat görüntü kalitesi sadece pixele bagli degil. frame sayisi ve ceken makinanin islemcisi,objektifi v.s. unsurlara baglidir. dijital kameralarda en iyi video kalitesi canon ve casiolardadir. ben de sony makina var. canon kadar olmasada yine de tatmin edici sonuclar aliyorum...
canon fotograf makinasi ile cekilen video kayitlari neredeyse ek kamerasi ile kaliteli oluyor. fakat tabii boyut büyüyor. benim makina ile 256mb karta 10dakika 0.3megapixel görüntü cekerken canonda en kaliteli ayarlarda 1gba 10 dakika kayit yapmaktadir. tabii frame sayisi ile oynanip boyut kücültülebiliyor. bu karsilastirmalari canon ixus40 ile sony p52 arasinda yaptim..
Valla ben herhalde eski kafalıyım ki mesela cep telefonunu sadece konuşmak için kullanıyorum, ne çektiği fotoğraf bişeye benziyor ne de kaydettiği video.Aynı şey dijital foroğraf makinesi için de geçerli, fotoğrafa eyvallah ama video kayıt hiç tatminkar gelmiyor.En kötü video kameranın bile kayıt kalitesi daha iyi.Video kameramda da sd kart var ama buraya ne video kayıt ederim ne de fotoğraf.Zaten video kameralar da 1mp fotoğraf çekebiliyor ki bu da bişeye benzemiyor.Yani bence makinenin esas kullanım amacı neyse onun için kullanmak lazım...
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Opelim.Net