Orijinalini görmek için tıklayınız : Ankara icin lastik bilgileri
ileride olur ankarada yasayan bir uye lastik degismek ister buradan bulsun.
Ki şuan ben o kişilerden biriyim:)
-Ankarada uygun fiyatlı iyi lastik alabilecegimiz bir yer bilen varmı?
-Varsa ne almamızı tavsiye edersiniz?
Şaşmazda Michelinci Bilal ustaya git , rot balans, sökme takma ve çeşitli marka lastik satımı.. büyük bir yer ustayı, çalışanların koşturmasını izlersen anlarsın. Fiyat ve taksit konusunda da yardım ederler
Ulus Naci Bakır. Kazım karabekir ve İstanbul caddesi
eyvallah ..peki çıkma lastikde olurmu bu 2 yerde
yaklaşık 2 ay internet(ozellikle Turk, alman ve ingiliz siteleri ve formları) arastırması, 2 hafta da bizzat bayi gezerek yaptıgım araştırma sonucu kış lastiği olarak Good Year UG7 91H aldım. liste fiyatı 205. aldıgım fiyat kdv dahil peşin 155 TL. (91T kalmamıştı) Üretim tarihi de cok yeni. Zaten UG7 2006 da piyasaya cıktı. Michelin de guzel ama isim yuzunden gereksiz pahalı, Kumho ucuz ama kısa vadeli bir lastik. Aldıgım yer Kazım Karabekirde Tunahanlar.
yaklaşık 2 ay internet(ozellikle Turk, alman ve ingiliz siteleri ve formları) arastırması, 2 hafta da bizzat bayi gezerek yaptıgım araştırma sonucu kış lastiği olarak Good Year UG7 91H aldım. liste fiyatı 205. aldıgım fiyat kdv dahil peşin 155 TL. (91T kalmamıştı) Üretim tarihi de cok yeni. Zaten UG7 2006 da piyasaya cıktı. Michelin de guzel ama isim yuzunden gereksiz pahalı, Kumho ucuz ama kısa vadeli bir lastik. Aldıgım yer Kazım Karabekirde Tunahanlar.
eyyvallah ..valla cok faydalı bilgiler geliyor varolun
burak911
22-01-2007, 12:30
Bende 1997 Opel Vectra B var.Uzun araştırmalardan sonra 4 mevsim kullanma özelliğide olan kış lastiği Toyo Vario V2 almaya karar verdim.İskitlerde bir lastik bayiinden 90 YTL'ye anlaştım.4 adet 360 YTL.Sök-tak-rot-balans vs hepsi dahil.4 tanede taksit yaptı.Yazlıklarıda depo'da saklattım.
Lastikci çocuk ne takıyoruz dedi değiştirmeye geldi.Toyo Vario V2 dedim.Neden dedi, inceledim güzel lastik fiyatıda uygun, 1-2 kişide tavsiye etti dedim.
Abi bana sorarsan Bridgestone B330 EVO'yu sana öneririm dedi.4 mevsim özellikle ıslak zemin performansı çok iyi, taksiciler çok tercih ediyor dedi.
Hem Bridgestone, bridgestone'dur dedi.Benim için sorun yok siz neyi isterseniz onu takarız ama bana sorarsan Bridgestone B330'u al dedi.
Kafam karıştı.Düşündüm.Karda buzda arabayı çıkarmıyorum bana özellikle yağmur ve kuru'da iyi lastik lazım.Norveç'tede yaşamıyorum.Çocuk doğru söylüyor.
Bende B330'u almaya karar verdim.Tanesi 95 YTL'den 4 tane aldım.4 de taksit yaptı.
Ne dersiniz, iyi yapmış mıyım?
kurt.ibrahim
22-01-2007, 22:39
Çok güzel yapmışsın güle güle kullan. Aldığın lastikler piyasada tutulmaya başladı . Hayırlı olsun.:pon:
b330 tutulmaya başlandı cidden
sevgili burak bu işi nerde yaptıgını soylersen daha bi paylaşım ruhuna uygun olur burada yazdıklarımız sanırım..
burak911
24-01-2007, 13:30
Elbette, hemen tarif edeyim.Yanlış anlaşılma olmasın ilk defa gidiyorum buraya, arkadaşı tanımıyorum, reklam yapıyorsun demesin kimse.
ÖzDüzgün Otomotiv, Turgut Özal Bul. İskitler Cad. No:56/20.Tel:384 15 06.
Konya Yolu'nda aşağı inip Samsun istikametine giderken Migros Köprüsünü geçince ana cadde üzerinde ileride sağda.
Adı Fatih'ti yanlış hatırlamıyorsam arkadaşın.
Bu arada Bridgestone kampanya başlatmış, Yol yardımı diye birşey.Her ne sebeple aracınız yolda kalırsa (hareket edemeyecek şekilde) ücretsiz çekici gönderiyorlarmış...
selcukreis035
24-01-2007, 13:32
lastikçi bilmem ama ankarada karlık yaptırmak istersen karlıkçı halil var biraz pahalıdır ama işinin ustasıdır...www.otosport.com.tr
babaihsan
24-01-2007, 14:09
ayni problem bendede var tanesi 100ytlyi gecmeyecek vectra b aracima lastik alacagim rot balans dahil olsa ii olur?
ayni problem bendede var tanesi 100ytlyi gecmeyecek vectra b aracima lastik alacagim rot balans dahil olsa ii olur?
toyo proxes galiba fiyatı uygun 90 civarı galiba
Tanbaron
24-01-2007, 16:31
Bridgestone B330 evo yu 2 sene önce fiat siena ya taktırmıştım.ıslak-kuru zeminde ani fren-duruş mesafelerinde inanılmaz iyileşmeler oldu.Bu dengesiz arabanın yol tutuşunu iyileştirdi b330.Vectra nın lastikleri eskiyince b330 taktıracam
burak911
25-01-2007, 17:24
Ben almadan önce bayağı araştırdım, bir liste yapmıştım tabi bu listedeki fiyatlar adı üstünde liste fiyatları.Dükkana girince herşey değişiyor, fiyatlarda tabi.
Ben araştırdığımda fiyatlar şöyleydi ( Kış-185/70/R14 için)
Peşin-Taksit
Continental TS800 - 153
Good-Year UG6 MS - 136
UG500 MS - 140
Lassa Snoways 2 Plus 132 - 143
Bridgestone LM20 144 - 156
Ice Cruiser- 149 - 162
WT17 147 - 160
Pirelli Wcarving 140 - 146
W190 SC 150 - 156
Fulda Kristal Montero MS 123
Toyo VARIO-V1 KAR 84
Lastik aldığınızda söküp takma- rot-balans vs herşey için ekstra para ödemeyin sakın genelde heryerde aynı zaten.3-5 çocuğa bahşiş verin yeter.
babaihsan
27-01-2007, 18:29
saol verdigin bilgileri icin..! ankaraya yeni geldim askeri hizmet. 11ay burdayım kar lastigi mi almalıyım yoksa mevsimlik lastik mi? bu B330 kar lastigi mi? saolun saygılar..!
burak911
13-02-2007, 18:27
Bu işin uzmanı değilim ama ne tür lastik alacağınız kullanımınıza bağlı olarak değişecektir.İşe sürekli araba ile gidip geliyorsanız kışın kış lastiği kullanmanız elbette mantıklı.Benim gibi haftada 1 arabayı çıkarıyorsanız kar yağınca aracı çıkarmıyorsanız elbette 4 mevsim en mantıklısı.
B330 EVO kar lastiği değil, 4 mevsim.Ancak bu lastiği diğer 4 mevsimlerden ayıran özelliği ıslak zemin ve çok hafif kış koşullarında da iyi performans göstermesi.
Ben tavsiye üzerine aldım ve aldığım günden beri öyle memnunumki.Arabamın yol tutuşu değişti.
Lastik alırken lutfen ucuz olsun mantıgıyla dusunmeyin. Degerleri 20000-40000 YTL arası araçlar kullanırken, 4 lastik için 80-100 YTL nin hesabını yapmayın derim. Sonucta pahalı olan iyi, ucuz olan her zaman kotu degildir, ama aileniz ve sevdiklerinizi tasıdıgınız aracların yere tek teması lastik basına 10cmkare olan lastiklerinizin ucuz değil kaliteli olmasına onem verin.
reklama gerek yok
17-02-2007, 18:20
maxıs diye bir lastık war tesadufen biriyle tanısmıstm piknikte reno servisiymiş o soyledi cok metetdiler baskalarından da duydm ucuz we kalıtelıymıs taksicilerde cok kullanıyomus isterseniz bi arastırın
babaihsan
17-02-2007, 22:28
michelin aldım cok memnunum tavsiyede ederim
aksemseddin
14-08-2007, 00:08
Ben daha bugün öndeki iki lastiğimi değiştim.Bridgestone du.Yerine lassa impetus aldık.Çifti 230 ytl tuttu.Yol yardımı filan içinde bunun.Lastiklerin yol tutuşunu zamanla deneyeceğiz inşallah.
bugün artık değişme vakti geldi deyip normalde 120 ytl ye bulduğum vay be ucuz muş diye hemen almaya kalktığım ama sonrasında bir araştırma iyi olur diye bakındığım hankook marka 2007 nin 40 . haftası çıkışlı lastik aldım. k406 kodlu bir lastik.
yaptığım araştırmalar sonucunda michelin markasında fransa yada almanya çıkışlı hiç lastik bulamadım paso italya-ispanya-rusya yapımı.. ve bu bandda gelen lastiklerin geri dönüşüne baktığımda sanki ankaradaki herkes ağız birliği etmişcesine "yağ gibi kayıyor" dedikçe soğudum.. neyse o marka bu marka o model bu model en optimum seçenek hankook oldu. işte internetten ve bayilerinden genel aldığım fiyatlar 195/60/15 ebatı için 120 ytl civarı idi.. işte abdulkadir özcan aş diye bir yer en uygun görünüyor orada ise 114 ytl..
uzatmayayım ki tam oraya giderken yolda hankook tabelasını gördüm ve içeri girdim silikonlu modelini hemde 100 ytl ye indirdi adam ki babam saolsun hemen atılmasa rahat 95 ytl olurdu ki 3 yan dükkanında 95 ytl fiyat verdiler.neyse 20 ytl onemli degil toplamda..
demem o ki 195-60-15 ebatındaki hankook k406 silikonlu lastigin fiyatı 95 ytl dir ki 90 bile yapılabilir iyi bir pazarlıkla.. aldığım yer ise kazım karabekir yolunda gap otel ile shell benzinlik arasında hankook reklam tabelasının olduğu bir lastikçi idi.. işçilik temiz idi ve yaklaşık 30 dakka dolmadan işlem bitti.
umarım bu bilgiler az da olsa yardımcı olur..
edit: yaklaşık 20 km lik bir kullanım sonucu daha az ses çukurlarda daha az sarsılma hissettim.. ıslak zemin bulduğum gibi zorladım ama tepkiler bekledigimden çok daha iyi idi.
alexnumber10
03-03-2008, 09:14
Silikonlu ne demek abi ? İlk defa duydum.
Silikonlu ne demek abi ? İlk defa duydum.
silikon maddesinin ne olduğunu biliyoruz basit bir mantık yürütürsem tahminimce ıslak zeminlerde tutunmayı arttırır ve fren mesafesini düşürür. bunun yanında lastiğin kırılganlığını azaltır ve daha yumuşak ve rahat bir sürüş sağlar. birde silikonlu olmayanlar daha ucuz olduğuna göre iyi birşey:D
vBulletin v3.7.3, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.
Opelim.Net