PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Artık Twinport'lara da chip-tuning yapılabilecek...

skyeye
31-01-2007, 11:45
Evet Twinport'çu arkadaşlar, sanıyorum artık chip-tuning problemimiz çözülüyor.Bugün Torque Tuning'den Bülent Bey ile görüştüm, önümüzdeki 1-2 hafta içinde temin edecekleri bir cihazla seri programlama şeklinde değil de OBD ile Twinport'lara chip-tuning yapılabilecek.Yani eprom değişimi ile değil de araca bağlanacak bir soketle aracın beyni okunup yedeklenecek, yerine yeni program yüklenecek.Yalnız ufak bir pürüz olabilir, bildiğim kadarı ile bizim Delco beyinlerde sadece yazma işlemi yapılabiliyor, okuma yapılamadığından yedekleme yapılamayabilir.Bunun ayrıntılarını cihaz gelince kendileri ile görüşüp sizlere de bilgisini veririm...

Cümlemize hayırlı olsun... (inşallah)

M@honi
31-01-2007, 11:55
Opel bu beyinlerleri kimse kurcalamasın diye iyi uğraşmış

bkaraman
31-01-2007, 12:03
inşallah entegre üzerinde yazılımı koruma amaçlı protect yoktur

onurek
31-01-2007, 12:29
inşallah :)

hope
31-01-2007, 12:34
Sağol

mahsul
31-01-2007, 12:58
artık şu iş çözülsün ya.sanki çok çok çok önemli bişey.almanyada yapılıyorsa,türkiye de de hayli hayli yapılmalı.sanki afrikadayız yaw.parasıyla değilmi.almanyadan getirsinler bunun teknolojisini:)

aga78
31-01-2007, 13:05
erman abicim bu haber en çok seni mutlu etti sanırım hadi hayırlısı
ee maliyeti ne kadar olacak bu işin ?

coRSac
31-01-2007, 13:22
Daha erken ama hadi hayırlı olsun chiplenin artıkk..

coRSac
31-01-2007, 13:24
Bu sırada yeni gelecek astralardaki 115 hp lik model twinport değilmiş bunu öğrendim gene eski twinport 105 bg de üretime devam edeceklermiş.Hangisini tr ye getirirler bilemem artık.

alper_06
31-01-2007, 13:27
twinport çuların gözü aydın

mahsul
31-01-2007, 13:29
twinport çuların gözü aydın
sağol:)

skyeye
31-01-2007, 13:36
erman abicim bu haber en çok seni mutlu etti sanırım hadi hayırlısı
ee maliyeti ne kadar olacak bu işin ?

Valla 500€'ya yakın bir maliyeti var ama toplu gidersek bişey yaparlar herhalde ;)

onurek
31-01-2007, 13:42
erman abi bi kurban kesersin artık :)

SERKAN_61
31-01-2007, 13:56
Valla 500€'ya yakın bir maliyeti var ama toplu gidersek bişey yaparlar herhalde ;)erman abi çok para değilmi yaaaa 500avroo

diyelim beyinde bi sorun oldu geri dönüşümü olacak mı pekiii

skyeye
31-01-2007, 14:01
erman abi çok para değilmi yaaaa 500avroo

diyelim beyinde bi sorun oldu geri dönüşümü olacak mı pekiii

Çok tabi, o yüzden ben de başka alternatifler araştırıyorum hala...
Eğer beyni okuyup yedekleyebilirlerse geri dönüş olabilir...

Mehmet Gazihan
31-01-2007, 14:21
Hadi gözünüz aydın..

akrep11
31-01-2007, 20:02
yırttık yırtmasına da biz izmirden oraya mı geleceğiz şimdi?skyeye arkadaşım torque tuning mi yapıyormuş sadece?

alpervectra-B
31-01-2007, 20:23
Çok tabi, o yüzden ben de başka alternatifler araştırıyorum hala...
Eğer beyni okuyup yedekleyebilirlerse geri dönüş olabilir...

yalnız şöle söliyiym kesin garantisini alın bence.bi arkım orda biraz zaman oldu ama vectra2,0 T ya chip yapıldı beyin yandı arabanın.kendi audilerini tahsis ettiler arka.ona göre bilginiz olsun.;)şuanda kullandığı programı bilmiorum ama başımıza geleni söylemek istedim.

teknikelektronikci
31-01-2007, 21:07
inşallah entegre üzerinde yazılımı koruma amaçlı protect yoktur

bu chip tuning olayini fazla bilmiorum yapisi bakimindan ama büyük olasilikla bence code protect koymuslardir yani :good: koymamislarsa bile skyeye hocamin dedigi gibi bu chipler sirf bir kereye mahsus programlanabilir olabilir buda ayriyeten bu chipin (eger piasada var ise) tekrar yenisi ile programlanabilir modeliyle degistirilmesi gerekebilir skyeye hocam bu arabalrdaki chipin tipi model no ya da görünüsü hakinda bilgim yok eger mümkün ise eger bu isin icinde iseniz bir kac fotograf ve teknik bilgi buraya koyabilir veya özelime göndereilirmisiniz eger bu mümkünse cok sevinirim simdiden tesekürler corsacilar gözünüz aydin ama gende fazla ümide kapilmayin :) saygilar

aga78
31-01-2007, 21:35
Valla 500€'ya yakın bir maliyeti var ama toplu gidersek bişey yaparlar herhalde ;)

sade toplu gitmek yetmiyecek sanırım tüfeklide gitmek gerek çok para yaf :D :)
250 euro olsa olurmuki?

skyeye
31-01-2007, 22:14
bu chip tuning olayini fazla bilmiorum yapisi bakimindan ama büyük olasilikla bence code protect koymuslardir yani :good: koymamislarsa bile skyeye hocamin dedigi gibi bu chipler sirf bir kereye mahsus programlanabilir olabilir buda ayriyeten bu chipin (eger piasada var ise) tekrar yenisi ile programlanabilir modeliyle degistirilmesi gerekebilir skyeye hocam bu arabalrdaki chipin tipi model no ya da görünüsü hakinda bilgim yok eger mümkün ise eger bu isin icinde iseniz bir kac fotograf ve teknik bilgi buraya koyabilir veya özelime göndereilirmisiniz eger bu mümkünse cok sevinirim simdiden tesekürler corsacilar gözünüz aydin ama gende fazla ümide kapilmayin :) saygilar

Artık yeni tip hybrid beyinlerde eskiden olduğu gibi eprom değişmiyor, onun yerine arabanın içinden soketle bir modül ve laptopla arabanın beynine bağlanılıyor.Sanıyorum bir key var kırılması gereken, çünkü aynı programda birden çok araç ve beyin tipi için seçenekler var, program upgrade oldukça yeni araçlar ekleniyor.Neyse, laptopla arabanın beynine ulaşılıp bilgiler okunarak yedekleniyor, bu sayede herhangi bir uyumsuzluk veya memnuniyetsilik durumunda eski hale dönülebiliyor.Orjinal bilgiler laptopa alındıktan sonra yeni program beyne yazılıyor.Sistem bu...

www.cth.be (http://www.cth.be) de bayaa bilgi var konuyla ilgili...

asTRa
31-01-2007, 22:16
Gözünaydın Erman

skyeye
31-01-2007, 23:15
Gözünaydın Erman

Teşekkürler Abi.Sen de şu otomobil bilgisini güncellesen ;)

teknikelektronikci
01-02-2007, 11:30
skyeye hocam cevabiniz icin tesekür ederim bu durumda gözünüz aydin diyeyim ben :) sonuclari sabirsizlikla bekliecem saygilar

Mehmet Gazihan
02-02-2007, 09:58
Aynı programı bende kullamıyorum(Dimsport RACE2000)..Aynen Skyeye nin dediği gibi..Yeni model araçlar haberleşme protokolü olarak CAN BUS kullanıyorlar..Bu haberleşme hattına nerden dahil olursanız olun Epromdaki parametrelere ulaşabiliyorsunuz..Bunun en kolay yöntemide Arıza teşhis soketinden sisteme dahil olmak..Sık sık ECU list güncellenir..Bi bakmışsınız önümüzdeki haftalarda benim programda Twinportlara yazar hale gelmiş..Alayınıza Beleş ulen..(:

CeyCeyX
03-02-2007, 21:43
beles mi :D ciddi olamassin

spaceghost
04-02-2007, 11:53
hayırlı olsun sizlere ama şunu söleyim opel üzrinde bulunan hibrit beyinleri pek kurcalanmaya yazılımla modifiye edilecek kadar kolay değil.serviste bile yükleme esnasında hata olsa beyin değiştirmek zorunda kAlıyoruz.arkadaşlar kesin emin olmadığınız bir şeyi yaptırmayıın

bazukaa
04-02-2007, 15:04
Artık yeni tip hybrid beyinlerde eskiden olduğu gibi eprom değişmiyor, onun yerine arabanın içinden soketle bir modül ve laptopla arabanın beynine bağlanılıyor.Sanıyorum bir key var kırılması gereken, çünkü aynı programda birden çok araç ve beyin tipi için seçenekler var, program upgrade oldukça yeni araçlar ekleniyor.Neyse, laptopla arabanın beynine ulaşılıp bilgiler okunarak yedekleniyor, bu sayede herhangi bir uyumsuzluk veya memnuniyetsilik durumunda eski hale dönülebiliyor.Orjinal bilgiler laptopa alındıktan sonra yeni program beyne yazılıyor.Sistem bu...

www.cth.be (http://www.cth.be) de bayaa bilgi var konuyla ilgili...

Tamam o zaman madem sorun cozuldu yuklenelım artık su motora canımı sıkmaya basladı :cool: 7500 civarı cevirsem yeter..

Bu işi yapıcak olan yer belliyse bana garantisini veriyosa ayrıca geri dönuşum garantisini de veriyosa.. Fiyat belirlensin gidip yaptıralım ben varım..

Benimde bu işi istediğimi biliyosun.. :bisiklet:

bazukaa
04-02-2007, 15:07
Aynı programı bende kullamıyorum(Dimsport RACE2000)..Aynen Skyeye nin dediği gibi..Yeni model araçlar haberleşme protokolü olarak CAN BUS kullanıyorlar..Bu haberleşme hattına nerden dahil olursanız olun Epromdaki parametrelere ulaşabiliyorsunuz..Bunun en kolay yöntemide Arıza teşhis soketinden sisteme dahil olmak..Sık sık ECU list güncellenir..Bi bakmışsınız önümüzdeki haftalarda benim programda Twinportlara yazar hale gelmiş..Alayınıza Beleş ulen..(:
İnş.. başarırsında bizim aracları yuklersin.. Musterin bol olucak emin ol :)

akrep11
05-02-2007, 10:39
dikket et corsayla 7500 çevirip te motoru eline alma bi kaçgün sonra.sonuçta araçlarımız opel vtec ya da m3 diil:)

bazukaa
05-02-2007, 18:17
dikket et corsayla 7500 çevirip te motoru eline alma bi kaçgün sonra.sonuçta araçlarımız opel vtec ya da m3 diil:) Araç zaten 6700 ceviriyo o zaman ben ne anladım o chıp'ten :)

skyeye
05-02-2007, 19:10
dikket et corsayla 7500 çevirip te motoru eline alma bi kaçgün sonra.sonuçta araçlarımız opel vtec ya da m3 diil:)

Sen Bora'nın 12.000 çeviren Corsa'sını duymamışsın anlaşılan;) .Üstelik 60hp ve tüplü...

akrep11
05-02-2007, 20:53
Sen Bora'nın 12.000 çeviren Corsa'sını duymamışsın anlaşılan;) .Üstelik 60hp ve tüplü...duymadım.ama biçok dergi ve site takip ederim uzun yıllardır .hiçbi yerde görmedim 12000 çeviren corsa ya da motorlar dışında normal binek araç;) ayrıca chip sen daha fazla devir çevir diye uygulanmıyo aslında daha az devir çevir ,o az yani düşük devirlerde daha fazla güç al diye uygulanıyo.

skyeye
05-02-2007, 21:17
duymadım.ama biçok dergi ve site takip ederim uzun yıllardır .hiçbi yerde görmedim 12000 çeviren corsa ya da motorlar dışında normal binek araç;) ayrıca chip sen daha fazla devir çevir diye uygulanmıyo aslında daha az devir çevir ,o az yani düşük devirlerde daha fazla güç al diye uygulanıyo.

evet biz de site halkı olarak görmemiştik, gerçi ben hala görmedim ama o kendine münhasır bir araç :) Chip tabi ki sırf daha fazla çevirmek için uygulanmıyor ama işlevlerinden biri de rev limiti kaldırmak.Remap yapılabiliyorsa her devirin optimum avans ayarı yapılıyor diyelim istersen ona...;)

akrep11
05-02-2007, 23:17
eyvallah sen daha iyi biliyo ol bana uyar.ama mantıklı düşünürsen max. gücünü 5500-6000 devirde veren corsa c araç ,senin teknik açıklamalarınla remap ve avans ayarı yapılsa ,7500 devir çevirirken bağırmaktan ve motora zarar vermekten başka bişey yapmaz.ha adı o devirleri çeviriyo olur olmasına da ne gücünü koruyabilir,ne de zararsız idame edebilir.bi müddet sonra gider rektifiyeye

skyeye
05-02-2007, 23:50
eyvallah sen daha iyi biliyo ol bana uyar.ama mantıklı düşünürsen max. gücünü 5500-6000 devirde veren corsa c araç ,senin teknik açıklamalarınla remap ve avans ayarı yapılsa ,7500 devir çevirirken bağırmaktan ve motora zarar vermekten başka bişey yapmaz.ha adı o devirleri çeviriyo olur olmasına da ne gücünü koruyabilir,ne de zararsız idame edebilir.bi müddet sonra gider rektifiyeye

Yok valla benim daha iyi biliyorum gibi bir iddiam yok, zaten verdiğim örnek de extreme bi örnek oldu, Dünya üzeride Bora'nın arabası gibi başka bir araba yoktur sanıyorum...Kendisi şu an askerde, kendisine sorarsın ayrıntıları özelden mesaj atarak, hafta sonları online oluyor.Benim şahsi fikrimi sorsan 5 vitesin sonu hariç zaten zorlamam ben de arabayı o kadar, o da max ne kadar gidebiliyor onu görmek için.Çünkü Corsa C'nin 5. vitesi gerçekten çok yetersiz.Ama arabayı biraz doldurursan 7500 devirler de iş yapabilir...

istanbool
07-02-2007, 22:18

hic wallaaaa

ecumen
23-09-2007, 11:30
hybrit beyinlerde genelde protec yoktur.çoğu zaman aracın immobilizer bilgilerini farklı bir yerde yazarlar motorun çalışmasına ait bilgilerin bulunduğu flash defalarca programlanabilir ama programlama esnasında(genelde obd fişinden yapılır yeni araçlarda)istenmeyen parazitler v.s cep telefonun olması yada işlem esnasında çalışması herşeyi altüst edebilir beyin bir daha programlanamaz.sıkıntılarda bundan sonra başlar:((
birde chiple devir kesici olayı bence biraz garip araç standartta 6400 çeviriyor müşteri istiyor 8000 devir bu işlemden sonra kol bacak çıkardı v.s yatak yorgan......blok patladı diye gidiyor.
motorun çevirebileceği devir bloğun yapısı egzantriğin yapısı tamamiyle mekanik parçaların özellikleri ile alakalıdır sadece chipin devir kesiciyi(devir keserken beyin enjektör sinyalini keser ateşlemeye müdahale etmez)yüksek devir çevirilecekse öncelikle mekanik parçaların modifiyesine başlanmalıdır.chip işin kolayı bence.gaz kelebeği genişletilmeli manifold kısaltılıp genişletilmeli v.s...ama öncelikle istenen nedir o önemli yüksek güç mü yoksa iyileştirilmiş bir tork eğrisimi hızlı bir gaz tepkisi mi