Orijinalini görmek için tıklayınız : Lpg sirali gaz hakkinda bilmek istediğiniz her şey...
Arkadaşlar Merhaba;
Lpg sıralı otogaz sistemleri hakkında bir çok forum sitesinde bilgimiz ve tecrübemiz dahilinde bilgiler vermeye çalışıyorum.Bundan sonra OPEL CLUP TR'de de lpg sıralı sistemleri hakkında bilgiye ihtiyaç duyan ya da soru ve sorunları olan forum üyeleri ile bilgi paylaşımında bulunmak üzere burdayım.Herkese iyi forumlar...
D4rkn3ss
08-07-2010, 01:56
Merhaba;
Öncelikle hoş geldiniz..
Aracıma geçen ay Atiker safe fast sistemini taktırdım yakıt konusunda gayet güzel fakat araçımda bir kaç sorun oluştu Arıza Işığı yanmakta servisimde arızaya baktırdım oksijen sensörü ve yakıt ile ilgili bir bölüm hata veriyor lpg den dediler gittim lpg yi taktırdığım yere sorunu ilettim servisimin sizin sisteminizden kaynaklı olduğunu ve kalibrasyon ile düzelebileceğini söyledim lakin kabilbrasyonda sıkıntı olmadığını oksijen sensörünün değişmesi gerektiğini iletti benzinde kullandığımda arıza ışığının yanmadığını defalarca anlatmama rağmen bu ışın lpg devreye girdiğinde yanmasına uyuz olmaya başladım bir kez daha gideceğim çok ısrarcı olursa atiker ile görüşmeyi vede tüketici haklarına şikayette buluncam sonra söktüreceğim bu sistemi sizce bu sorun kalibrasyon veya sistem üzerinden çözümü yapılmaktamıdır yoksa atiker denmi kaynaklıdır..
Araç - Astra G 2001 1.6 16v
Merhaba ;
lpg dönüşümü sonrası arıza lambasının yanma nedenlerinin başında YAKIT KARIŞIM ORANI ARIZASI gelmektedir.Bu arızanın nedeni lpg kalibrasyonun tam ve doğru şekilde yapılmamasından kaynaklanmaktadır.Aracınızdaki arıza kodu P0171 Fakir yakıt karışım arızası ise bunun nedeni sizin de belirttiğiniz gibi LPG kaynaklıdır.Arıza kodunu bana burdan iletirseniz daha net bir yorum yapabilirim.Selamlar...
Merhaba;
Öncelikle hoş geldiniz..
Aracıma geçen ay Atiker safe fast sistemini taktırdım yakıt konusunda gayet güzel fakat araçımda bir kaç sorun oluştu Arıza Işığı yanmakta servisimde arızaya baktırdım oksijen sensörü ve yakıt ile ilgili bir bölüm hata veriyor lpg den dediler gittim lpg yi taktırdığım yere sorunu ilettim servisimin sizin sisteminizden kaynaklı olduğunu ve kalibrasyon ile düzelebileceğini söyledim lakin kabilbrasyonda sıkıntı olmadığını oksijen sensörünün değişmesi gerektiğini iletti benzinde kullandığımda arıza ışığının yanmadığını defalarca anlatmama rağmen bu ışın lpg devreye girdiğinde yanmasına uyuz olmaya başladım bir kez daha gideceğim çok ısrarcı olursa atiker ile görüşmeyi vede tüketici haklarına şikayette buluncam sonra söktüreceğim bu sistemi sizce bu sorun kalibrasyon veya sistem üzerinden çözümü yapılmaktamıdır yoksa atiker denmi kaynaklıdır..
ugurdalkiran
08-07-2010, 10:59
tekrar kalibrasyon yaptır bende de arada yanıyordu bi kalibrasyon yaptırdım kulağına kurşun 4 aydır hiç yandığını görmedim
bende lpg yakıt tasarruf cihazı taktığımdan beri ne tekliyor nede ışık yanıyor
brc face var arabannı üstünde tüpün üstündeki gösterge gazın nekadar kaldığını gösteriyor fakat konsoldaki gösterge göstermiyor devamlı full yanıo kafası esince yanıp sönüyo dördü birden neden?
Tesadüf olmuş
bende lpg yakıt tasarruf cihazı taktığımdan beri ne tekliyor nede ışık yanıyor
BRC FAST demek istediniz.
Seviye sensörünüzde sorun var.Yetkili serviste sensör ayarı ya da değişimi ile sorununuzu hallettirebilirsiniz.
brc face var arabannı üstünde tüpün üstündeki gösterge gazın nekadar kaldığını gösteriyor fakat konsoldaki gösterge göstermiyor devamlı full yanıo kafası esince yanıp sönüyo dördü birden neden?
maliyeti nedir peki en azından üç assağı bes yukarı bi bilgim olsunki kazıklanmayayım
Hocam orjinal sensör 50 tl den aşağı değildir.
maliyeti nedir peki en azından üç assağı bes yukarı bi bilgim olsunki kazıklanmayayım
Merhabalar Arkadaşlar,
Kardeşim 1.4 Otomatik 2003 model corsasına lpg taktırmayı düşünüyoruz.
Bu araça uyacak hangi markayı önerirsiniz. Birde bagaja hangi model tankı taktırmalıyız.
Merhaba;
Tavsiyem BRC ,bu araçta 315/32 lt silindirik tank ya da 200/35 lt simit depo tercih edebilirsin.Kendisi küçük ama lpg montajı tecrübe gerektiren zor bir araçtır,montajı yaptıracağın servisi iyice araştır,sonra karar ver.Selamlar...
Merhabalar Arkadaşlar,
Bu araça uyacak hangi markayı önerirsiniz. Birde bagaja hangi model tankı taktırmalıyız.
MURAT-KAYAA
09-07-2010, 14:27
Merhaba;
Öncelikle hoş geldiniz..
Arıza ışığının yanma nedenlerinden birisi manifoltn delinerek lpg montajının yapılmasıdır .
MURAT-KAYAA
09-07-2010, 14:29
Merhabalar Arkadaşlar,
BRC yada Landirenzo .
Verdiğiniz bilgi doğru değil.Sıralı sistem takılan çoğu aracın emme manifoltu delinirek montaj yapılır.Bu arıza lambasının yanma nedeni değildir!!!
Arıza ışığının yanma nedenlerinden birisi manifoltn delinerek lpg montajının yapılmasıdır .
MURAT-KAYAA
09-07-2010, 15:37
http://www.opelim.net/forums/showthread.php?p=1262649
Sayfayı
incelemenizi tavsiye ederim.
Montaj esnasında manifoltun delinmesi olası arıza ışığının yanmasına neden olan yüksek nedenlerden biridir.Sonuçta aracın orjinalliği bozuluyor.
syg.
Verdiğiniz linki inceledim , ama burda anlatılan manıfoltun delinmesinin arıza ışığının yanma nedeni olmasını anlatmıyor.BRC 2A nın gaz pipolu montajı anlatılmış.Emme manıfoltunun delinmesi arıza ışığının yanmasına neden olmaz! Böyle bır arıza tanımlaması yok.Sıralı sıstem takılmış Yüzbinlerce aracın emme manıfoltu deliniyor .
http://www.opelim.net/forums/showthread.php?p=1262649
Sayfayı
incelemenizi tavsiye ederim.
Montaj esnasında manifoltun delinmesi olası arıza ışığının yanmasına neden olan yüksek nedenlerden biridir.Sonuçta aracın orjinalliği bozuluyor.
syg.
LPG takınca yol bilgisayarındaki kalan yakıtlitre hesaplamaları ne oluyor.
shy_child
11-07-2010, 11:34
+2 Lt ekleyerek LPG deki yakıt tüketimi ortaya cıkıyor :)
Ekrandaki değerin %15 fazlası sizin lpg tüketiminizi verecektir.
darkmoon
12-07-2010, 10:08
bende vectra c var hangi kiti önerirsiniz titiz derecesinde hastalıklı bir adamım arabanın teklemesine zırt pırt saniyelere gidip ayarlar çektirmek istemediğim için uzun süredir lpg ye bulaşmadım ama yapıcam..
Bu iş bir kere yapılıyor ,titiz davranmakda çok haklısınız.Tavsiyem BRC ,uzun süre sorunsuz kullanabileceğiniz bir cihaz.
bende vectra c var hangi kiti önerirsiniz titiz derecesinde hastalıklı bir adamım arabanın teklemesine zırt pırt saniyelere gidip ayarlar çektirmek istemediğim için uzun süredir lpg ye bulaşmadım ama yapıcam..
darkmoon
13-07-2010, 11:51
brc de çok sıkıntı var onların sitesinde de iki üç tane vectra c li arkadaş var brc taktıran problemleri vardı hepsinin..
Aksine BRC çok kaliteli bir kit ve 2004 Vectra C de tam 3 yıl tek bir arıza yapamadan kullanıp 45000 km yaptım.Şu an araç amcaoğlumda o da çok memnun.
Burda dikkat edilmesi gereken montajı yapacak ustanın yeteneğidir.
selamlar
darkmoon
13-07-2010, 13:41
kalitesiz demedim sadece opelle uyumda sorunları var sanırım dedim neticede her lpg kiti her markaya tam uymuyor yada anlaşamıyor diyelim bu o kitin kötü olduğu anlamına gelmez..
Forum siteleri bilgi paylaşım platformlarıdır ,aklına gelenin konuşulduğu yerler değildir.Bir iddiada bulunuluyorsa bunu açıklamalı ,kanıtlanmalıdır ; ki diğer kullanıcılar yanlış yönlendirilmesin.BRC çok kaliteli bir üründür ,yanlış bilgiler vererek insanları yanıltmayınız.Selamlar...
brc de çok sıkıntı var onların sitesinde de iki üç tane vectra c li arkadaş var brc taktıran problemleri vardı hepsinin..
darkmoon
14-07-2010, 14:15
Forum siteleri bilgi paylaşım platformlarıdır ,aklına gelenin konuşulduğu yerler değildir.Bir iddiada bulunuluyorsa bunu açıklamalı ,kanıtlanmalıdır ; ki diğer kullanıcılar yanlış yönlendirilmesin.BRC çok kaliteli bir üründür ,yanlış bilgiler vererek insanları yanıltmayınız.Selamlar...
1- aklıma geleni söylemem uzun süredir araştırıyorum bolcana okuyorum ve vectra c lerde en çok forumlarda şikayet edilen brc kit ler..
2- idda etmiyorum kanıt istiyorsanız vectra c lpg sorun yazın google a karşınıza ilk çıkıcak siteler 2a-lpg yani brc nin sitesi ve diğer sitelerdeki vectra c brc sorunlarıdır.. isteyende arama yapabilir google da..
3- sizin burda mesaj sayınız 10-15 üyeliğinizi açalı 5-10 gün olmuş benim mesaj sayım 3 bin ve burdaki çoğu insanla yüz yüze tanışmışlığım var kimseye bir şey ispat etmeye ihtiyacım yok o konuda içim rahat..
4-ben size bilgi danışdım sizden azar işitmek için bu konuya yazmadım sizinde brc bayisi olduğunuz belli renginizi belli ettiniz.. bana kısaca brc yi düşünmüyorsanız şu markada iyidir diye bilirdiniz ama brc fanatikliği yapmanız renginizi gösterdi..
1) Yanlış biliyorsunuz ya da eksik okuyorsunuz.Vectra C ler de BRC nin uyum konusunda sorunu yoktur.
2)Markasına ait istek -şikayet vb konularda müşterilerinin yazması için Forum açan tek firma BRC dir. www.2a-lpg.com (http://www.2a-lpg.com/) diğer markaların böyle bir forum sitesi yok.
3)Yeni üyeyim ama bu konularda bilgi ve tecrübem emın olun sizin tahmininizden oldukça fazladır.
4)Sizi ya da başka bir forum üyesini sanal ortamda azarlamak benim ya da bir başkasının haddine düşmez.Gizlediğim bir şey yok ,Rengimin ne olduğunu bu forumdaki ilk mesajımda zaten belirttim.Honda araçlar dışında hiç bir şeyin fanatiği değilim.
serkan-g
14-07-2010, 16:14
iyi günler mehmet bey. 800 km de yaklaşık 25 tl lik benzin tüketimi sizce normal mi ?
800 km de 7 lt benzin tüketimi ; aracınızı gün içinde ne kadar çalıştırıp stop ettiğinize ,hava şartlarına ,sistemin geçiş ısısına ve de aracınızın durumuna göre değişir .
asilyan06
16-07-2010, 15:00
benimde sorunuma bir yanıt verirseniz sevinirim ilk önce şunu sölemek istiyorum lpg sisteminde prins teleflex arkasından brc şuana kadar kalitesini kesinlikle kanıtlamış durumda benim size iki sorum olacak
1 piyasada bilinçli işinin ehli usta çok neden bu ustalar yerli malı yurdun malı diyerek atiker yada diğer yerli mallarının gelişmesi için yardımda bulunmuyor ve atiker tavsiye etmiyor ikincisi ise sorunumla ilgili
2 aracım 2004 model 1.6 twinport H kasa astra aracın üzerinde romano lpg sistemi vardı çok problem çıkartıyordu gazdan benzine geçiyor rolantide bozukluk yapıyor arabam çekmiyordu yolda stop ediyordu vs vs ankarada birtane servisi var dağ-cey romano ankarada tek biraz ilgisiz ve alakasız bir servis sorunuma çözüm üretmek yerine arkasını dönen bir servis neyse servise kızdım sistemi söktürdüm atiker safe fast taktırdım problemlerimin birçoğu ortadan kalktı sadece bazen rolanti bozukluğu var birde 111306 arıza kodu yanıyor oda sadece aracı çalıştırıp 3 4 km gitttikten sonra sönüyor bu sorunlarımla ilgili bilginiz varsa yardım bekliyorum
HaCkİm_78
16-07-2010, 15:17
Arkadaşlar bi sorunum var bir türlü çözülmedi. Araç 172000 de 2002 astra elegance, lovato easy fast lpg kiti takılı. Araç ilk çalışmada gaz yemiyo ne hikmetse. Sabah ilk çalışmada sorun yok. gün içinde daha sonra çalıştırdığımda gazı sonuna kadar köklüyorum rölantiden yukarı çıkmıyo belli bir süre. Bu şekilde hareket edersemde (ki zor bela kalkıyo yerinden) araç stop edecek gibi oluyor ve gaza basınca öne doğru sanki fren yapılmış gibi yığılıyor. Yaklaşık 10 saniyeden sonra ancak normale dönüyor. Ve turbo varmış gibi fırlıyor bu seferde. Hatta geçen gün ya herro ya merro deyip gazı kökledim çekmedim ayağımı küt diye bir ses geldi ondan sonra araç normale döndü. Araçta kelebek temizliği, egr temizliği, carbon clean yapıldı,oksijen sensörü değişti,lpg filtresi değişti, kalibrasyon yapıldı ama yok aynı hamam aynı tas. Satacam o olacak acayip soğudum araçtan. Sizce sorun ne olabilir böyle birşey başına gelen varsa ve sorun ne şekilde çözüldüyse paylaşabilirmisiniz acaba?
Aracım 2007 Astra 1.4 Twinport. 1 ay olmadı Atiker tüp takdırdım aracım ilk çalıştırmada motor soğukken benzinden gaza geçtiğinde rolantide dalgalanma oluyor ve araç stop ediyor.Taktırdığım yere defalarca kalibrasyon yaptırdım olmadı.Bana boğaz kelebeği ve adaptasyonu yapılması gerek diyor.araç daha 40.000 de olmasına rağmen bu sizce gereklimi yardımcı olursanız sevinirim.
Merhabalar ;
1) Yerli malı yurdun malı peki ozaman Alman opel marka aracı neden tercih ediyorsunuz? :) İşini doğru yapan ,kaliteli ürünü piyasaya sunan ve arkasında durduktan sonra yerli ithal bunun bence pek önemi yok.Keşke yerli üreticiler işini tam anlamıyla doğru yapsalar da ülkemizde hiç ithal cihaz olmasa ama iş böyle değil
2) Bizdeki arıza dıognosunda arıza kodlar P0... şeklinde başlar verdiğiniz arıza koduna göre bir tanımlama yapamam.Malesef size hiç yardımcı olamadım :(
benimde sorunuma bir yanıt verirseniz sevinirim ilk önce şunu sölemek istiyorum lpg sisteminde prins teleflex arkasından brc şuana kadar kalitesini kesinlikle kanıtlamış durumda benim size iki sorum olacak
1 piyasada bilinçli işinin ehli usta çok neden bu ustalar yerli malı yurdun malı diyerek atiker yada diğer yerli mallarının gelişmesi için yardımda bulunmuyor ve atiker tavsiye etmiyor ikincisi ise sorunumla ilgili
2 aracım 2004 model 1.6 twinport H kasa astra aracın üzerinde romano lpg sistemi vardı çok problem çıkartıyordu gazdan benzine geçiyor rolantide bozukluk yapıyor arabam çekmiyordu yolda stop ediyordu vs vs ankarada birtane servisi var dağ-cey romano ankarada tek biraz ilgisiz ve alakasız bir servis sorunuma çözüm üretmek yerine arkasını dönen bir servis neyse servise kızdım sistemi söktürdüm atiker safe fast taktırdım problemlerimin birçoğu ortadan kalktı sadece bazen rolanti bozukluğu var birde 111306 arıza kodu yanıyor oda sadece aracı çalıştırıp 3 4 km gitttikten sonra sönüyor bu sorunlarımla ilgili bilginiz varsa yardım bekliyorum
Sorun aracınızda değil ,sorun sabah soğuk motorda gaz enjektörlerinin ilk gaza geçişte yetersiz kalması ile alakalı olabilir ;ayrıca twinport motorlarda gaz giriş yerlerinin doğru yapılması gerekır aksı halde manifolttaki ara flanşlar delinebilir bu ise bahsettiğiniz soruna neden olur.
Aracım 2007 Astra 1.4 Twinport. 1 ay olmadı Atiker tüp takdırdım aracım ilk çalıştırmada motor soğukken benzinden gaza geçtiğinde rolantide dalgalanma oluyor ve araç stop ediyor.Taktırdığım yere defalarca kalibrasyon yaptırdım olmadı.Bana boğaz kelebeği ve adaptasyonu yapılması gerek diyor.araç daha 40.000 de olmasına rağmen bu sizce gereklimi yardımcı olursanız sevinirim.
Yanlış gaz ayarından dolayı LFT (long fuel Trim) trim atmış olabilir.EOBD cihazı ile LFT yi kontrol ettirin ve bana bu değeri söyleyin.Duruma göre recetenizi yazayım :)
Arkadaşlar bi sorunum var bir türlü çözülmedi. Araç 172000 de 2002 astra elegance, lovato easy fast lpg kiti takılı. Araç ilk çalışmada gaz yemiyo ne hikmetse. Sabah ilk çalışmada sorun yok. gün içinde daha sonra çalıştırdığımda gazı sonuna kadar köklüyorum rölantiden yukarı çıkmıyo belli bir süre. Bu şekilde hareket edersemde (ki zor bela kalkıyo yerinden) araç stop edecek gibi oluyor ve gaza basınca öne doğru sanki fren yapılmış gibi yığılıyor. Yaklaşık 10 saniyeden sonra ancak normale dönüyor. Ve turbo varmış gibi fırlıyor bu seferde. Hatta geçen gün ya herro ya merro deyip gazı kökledim çekmedim ayağımı küt diye bir ses geldi ondan sonra araç normale döndü. Araçta kelebek temizliği, egr temizliği, carbon clean yapıldı,oksijen sensörü değişti,lpg filtresi değişti, kalibrasyon yapıldı ama yok aynı hamam aynı tas. Satacam o olacak acayip soğudum araçtan. Sizce sorun ne olabilir böyle birşey başına gelen varsa ve sorun ne şekilde çözüldüyse paylaşabilirmisiniz acaba?
Snoopy Manatee
17-07-2010, 22:19
Son 2-3 haftadır 2006 model Astra Classic 1.6 Twinport HB aracımın motoru soğukken motorun alt tarafından 1 defa patlama sesi geliyor, ses sanki küçük bildiğimiz balonların patlama sesi gibi birşey. Bu ses nedir? Nerden geliyor? Ne yapmak lazım? Not: Araçta Atiker LPG mevcut ve tüpteyken oluyor benzinde denemedim. Ayağımı gazdan çekip tekrar bastığım anda oluyor.
Dağ-Cey Lpg
20-07-2010, 17:28
Hasan Bey, firmamız ve cihazla alakalı problemlerinizi belirtmişsiniz.
Ama işin gerçek yüzünü yazmamışsınız. Aracınızda ki Lpg kitinin başka bir araçtan sökülerek takıldığını ve bu montajın bizim firmamızda gerçekleşmediğini sizde bende iyi biliyoruz. Firmamıza geldiğinizde Ankarada ki diğer bayi'yi şikayet etmek için uğradığınızı yani Ankarada bizden başka bayii olduğunuda bildiğinizi de açıklamamışsınız. İnsanları hataya yöneltecek kelimeler ve firmaları karalayacak cümlelerden uzak durmanızı tavsiye ederim. Arızanızın giderilmesi için yapılması gerekenleri size geldiğinizde açıkça izah etmiştim.
Aracınız da rölanti ve stop etme problemleri olduğundan dolayı bize gelmiştiniz ve yapılması gereken değişikleri tekrar hatırlatayım;
1-Rölanti sensörünün problemli olduğunu, temizlenmesi veya değişmesi gerektiğini,
2-Novzıl uçlarının manifolt üzerindeki yerlerinin değişmesi gerektiğini,
3-Tekrardan kalibrasyon yapılması gerektiğini,
4-Yapılan tadilatın 1 gün süreceğini size belirtmiştim.
Sizde bazı problemlerinizden dolayı okadar zaman aracı bırakamayacağınızı söyleyip firmamızdan ayrıldınız.
Al Paciona
29-07-2010, 16:40
2006 model 1,6 16 v twinport motor için manifoldun delinerekm yoksa pipo ile takılmasınımı önerirsiniz ve neden?
Bu araca pipolu montaj mumkun ;fakat montajı cok zor ve tecrübe gerektiriyor.Klasik gaz nipeli takılarak yapılan montajda da dikkat edilmesi gereken gaz girişlerinin doğru yerden yapılmasıdır.
2006 model 1,6 16 v twinport motor için manifoldun delinerekm yoksa pipo ile takılmasınımı önerirsiniz ve neden?
Aracınızın ateşleme sistemi zayıflamış.Bujilerden başlayarak ateşlemeyi güçlendirin,sorun düzelecektir.
Son 2-3 haftadır 2006 model Astra Classic 1.6 Twinport HB aracımın motoru soğukken motorun alt tarafından 1 defa patlama sesi geliyor, ses sanki küçük bildiğimiz balonların patlama sesi gibi birşey. Bu ses nedir? Nerden geliyor? Ne yapmak lazım? Not: Araçta Atiker LPG mevcut ve tüpteyken oluyor benzinde denemedim. Ayağımı gazdan çekip tekrar bastığım anda oluyor.
Merhabalar benimde bir sorum olacak, aracım 1.6 16v astra atiker sıralı sistem lpg takılı. lpg takıldıktan sonra yaklaşık 20000 km yaptım şu ana kadar herhangibir arıza lambası yanmadı ancak güç kaybı hissediyorum özellikle kırmızı ışıklarda kalkışlarda benzinde iken olmayan bir titreme oluyor, zaman zaman acele durumlarda stop edebiliyor devirli kullandığım zaman bu sorun meydana gelmiyor tabi. Birkaç ustaya gösterdim ancak birşey söyleyemediler. Bu lpgnin normal güç kaybındanmı meydana gelmekte yoksa kalibrasyonda bir düzensizlikmi var sizce.
Merhabalar benimde bir sorum olacak, aracım 1.6 16v astra atiker sıralı sistem lpg takılı. lpg takıldıktan sonra yaklaşık 20000 km yaptım şu ana kadar herhangibir arıza lambası yanmadı ancak güç kaybı hissediyorum özellikle kırmızı ışıklarda kalkışlarda benzinde iken olmayan bir titreme oluyor, zaman zaman acele durumlarda stop edebiliyor devirli kullandığım zaman bu sorun meydana gelmiyor tabi. Birkaç ustaya gösterdim ancak birşey söyleyemediler. Bu lpgnin normal güç kaybındanmı meydana gelmekte yoksa kalibrasyonda bir düzensizlikmi var sizce.
yaklaşık 200-250 km benzinde kullanıp yeniden kalibrasyon yaptırın.. büyük ihtimal kalibrasyon hatasıdır kalibrasyon en masrafsız iş olduğu için bunu deneyerek başlamanız daha iyi olur...
Merhabalar. Benim aracım b kasa vectra geçen yıl atiker sıralı sistem lpg montajı yaptırdım. Kış aylarında sabah arabayı ilk çalıştırdığım zaman motor soğuk iken ve yolda giderken lpg devreye girdikten birkaç saniye sonra araba silkeleme ve kesme yapıyor. Ama bu motor sıcakken ve yaz aylarında kesinlikle olmuyor. Enjektörleri değiştirdim ateşleme bobinini değiştirdim yine aynı. Özellikle motor soğukken lpg devreye girer girmez silkeleme ve kesme yapıyor. Hareret göstergesi biraz yükselince bu sorun olmuyor. Bunun nedeni sizde nedir ve ben ne yapmalıyım. Lpg servisine geçen kış defalarca gittim ama bir sonuç alamadım malesef. Lütfen yardımcı olursanız sevinirim.Teşekkürler.
kendiniz problemin nedenini söylemişsiniz zaten:ATİKER!!!!allah yardım etsin...
fluminense
19-09-2010, 20:52
tekrar kalibrasyon yaptır bende de arada yanıyordu bi kalibrasyon yaptırdım kulağına kurşun 4 aydır hiç yandığını görmedim
kalibrasyon ne demek yav..Türkçesi yok mudur bu sözcüğün?
opel corsa 1.4 için tüp önerilerimniz nedir?
Merhabalar. Benim aracım b kasa vectra geçen yıl atiker sıralı sistem lpg montajı yaptırdım. Kış aylarında sabah arabayı ilk çalıştırdığım zaman motor soğuk iken ve yolda giderken lpg devreye girdikten birkaç saniye sonra araba silkeleme ve kesme yapıyor. Ama bu motor sıcakken ve yaz aylarında kesinlikle olmuyor. Enjektörleri değiştirdim ateşleme bobinini değiştirdim yine aynı. Özellikle motor soğukken lpg devreye girer girmez silkeleme ve kesme yapıyor. Hareret göstergesi biraz yükselince bu sorun olmuyor. Bunun nedeni sizde nedir ve ben ne yapmalıyım. Lpg servisine geçen kış defalarca gittim ama bir sonuç alamadım malesef. Lütfen yardımcı olursanız sevinirim.Teşekkürler.
Boşa masraf etmeyin arabanıza LPG ye geçiş ısısını yükseltin büyük ihtimalle olmayacaktır kışın 35 ve üzeri bi sıcaklığa ayarlayın 5 dakkanızı alır almaz makinaya bağlayıp yükseltecekler
LPG nin gaz haline geçisi 28 derecede olur sizin LPG ye geçis ısınız 28 civarları ise soğuklarda gaza dönen LPG yanma odacıklarına gitmeden tekrar sıvı hale döndüğü için böyle sıkıntılıar olur siz değeri yükseltirseniz 35 yaparsanız ideal olacaktır
Boşa masraf etmeyin arabanıza LPG ye geçiş ısısını yükseltin büyük ihtimalle olmayacaktır kışın 35 ve üzeri bi sıcaklığa ayarlayın 5 dakkanızı alır almaz makinaya bağlayıp yükseltecekler
LPG nin gaz haline geçisi 28 derecede olur sizin LPG ye geçis ısınız 28 civarları ise soğuklarda gaza dönen LPG yanma odacıklarına gitmeden tekrar sıvı hale döndüğü için böyle sıkıntılıar olur siz değeri yükseltirseniz 35 yaparsanız ideal olacaktır
1 atmosfer basınç altında
propan -25ºC’da,
bütan 20ºC’da,
LPG(30%propan-70%bütan) ise 10ºC’da çiyleşmeye başlar... bazı lpg firmaları kışın lpglern karışımda 50%-50% ayarlandığı için bu sıcaklık 10 dereceninde altında düşer... Yani 30 derece o kadar kritik bir değer değildir ama genede kışın lpg'ye geçme sıcaklığının 35 derece olması önerilir... ama eğer regülatörden sonra lpg hortumları çok uzun değilse 30derecede yeterli olabilir...
edit:imla
anladım yani 28 diye sabit bi değer yok yine de arkadasın sıkıntısı bu olabilir bence
umit1984
29-09-2010, 11:19
lpg özellikle simit tank olduğu bir yanıyor bir sönüyor en güzeli sert bir şekilde kullandığınız zamanlarda ölçüm yapmak benzine geçene kadar kullanmak...
ve ondan sonra maximum gidilebilecek km yi öğrenmek :D
Ben benzinlikten çıkıyorum bazen kasisten sert geçiyorum :) kırmızı yanıyor
iyi akşamlar. ben bazen 250-300 km benzinde kuulanıyorum ve daha sonra lpg ye geçiyorum. Bunuda araba avans vuruntusu yaptığı zamanlarda yapıyorum. Şimdi 250-300 km benzinde kullandıktan sonra lpg ye geçişten sonra kaliprasyon ayarı yaptırmam gerekiyormu? Teşekkür ederim
+2 Lt ekleyerek LPG deki yakıt tüketimi ortaya cıkıyor :)
cengiz bey nasıl yani örnek verimisiniz ?
kar_delen6
15-10-2010, 09:56
Merhaba;
Ben BRC marka Lpg kiti olan bir Astra' yı 2. el aldım ve açıkçası çok da bir bilgim yok bu konularda. Tank simit tipi, stepnenin yerinde duruyor. Toplam 100% kaç lt lik tanktır bu, 80% doldurulmalıdır diyor herkes, max. kaç lt gaz alır, almalıdır?
Lpg' yi bir kere PO' dan aldım, şu tır tır sesi gelince biraz yaptı ve durdu. 33lt aldı depo, şehir içi 400km gitti. Sonra başka bir Total' den aldım. 33lt dolaylarında tır tır yapmaya başladı ama pompa atmadı ve pompacı da müdahale etmedi. 39lt gaz aldı depo ve şehir içi 500km gitti:-) Açıkçası ben bu durumdan memnun kaldım, yaktığı birim gaz aynı oldu (0.16TL / km) ama araç daha fazla yol gitti, ben daha az istasyona gittim yine gaz almak için...Şimdi bu zararlı mıdır yani şamandıra dediğiniz parçaya, tanka, Lpg sistemine vb?
Başka bir sorum ise, ne yağ kullanacağız bu araca periyodik bakımda, Lpg olduğundan aşınmayı kessin diye özel bir yağ mı, yoksa Mobil vb. gibi standart kaliteli bir full sentetik 5 / 30 mu? Bor power veya Motorsilk gibi koruyucu katkılar kullanmak iyi olur mu?
Lpg kitimde bir problemim yok benim, kaç bin km de bir bakım yaptırmak lazım Lpg sistemine, neler yapılıyor bu bakımlarda, yaptırmazsak ne olur?
Çok teşekkürler
Eser Atalas
bacadir68
15-10-2010, 11:20
10000kmde bir servise gidip kontrol ettirmek gerekli. gaz filtresinin değişmesi gerekli 10000kmde. muhtemelen deponuz 42lt yakıt kapasiteli genelde simit depolar öyle oluyor diye biliyorum. 33-34lt alması normaldir eger 42litrelit tank ise. aracınıza önerilen yağ ne ise onu kullanın. ama ömrü 10000km ise siz 8000kmde değiştirin sorun olmaz. katkı maddesi ben önermiyorum ve hiç kullanmadım. kullanan arkadaslar vardı. forumda aratırsanız gerekli bilgiyi bulabilirsiniz galiba.
kar_delen6
15-10-2010, 11:55
10000kmde bir servise gidip kontrol ettirmek gerekli. gaz filtresinin değişmesi gerekli 10000kmde. muhtemelen deponuz 42lt yakıt kapasiteli genelde simit depolar öyle oluyor diye biliyorum. 33-34lt alması normaldir eger 42litrelit tank ise. aracınıza önerilen yağ ne ise onu kullanın. ama ömrü 10000km ise siz 8000kmde değiştirin sorun olmaz. katkı maddesi ben önermiyorum ve hiç kullanmadım. kullanan arkadaslar vardı. forumda aratırsanız gerekli bilgiyi bulabilirsiniz galiba.
Teşekkürler. Anlattığım gibi en son gaz alışımda 33lt de tır tır sesi geldi ama pompa 39lt de attı. Sakıncası var mı kesin?
arda ugr
15-10-2010, 16:55
Ekrandaki değerin %15 fazlası sizin lpg tüketiminizi verecektir.
peki yol bilgisayarını lpg tüketimine göre ayarlanması gibi birşey sözkonusu deyilmi??
peki yol bilgisayarını lpg tüketimine göre ayarlanması gibi birşey sözkonusu deyilmi??
bu sorunun cevabı da sanırım bilipde unuttukların arasında... eğer özür dilemeyi düşünürsen sana anlatabilrim nasıl yapılacağını...
PS:Diğer konuyu bilmeyen arakdaşlar için bilgi vereyim... bu arkadaş benim bildiklerim kadar unuttukları varmış ve ukala biriymişim... kendisi pek anlamadığı şeyler hakkında gene böle yorumlar yazdığı için ve lpgden veya arabalardan çok anlamadığı için sanırım bana özür borçlu... veya bu sorunun da cevabını biliyor çıkabilir biraz sonra :kop::kop::kop:
Depoda hiç LPG kalmadığı zamanlarda depoyu fullediğimizde sürekli 30 litre alan LPG tankım son iki defadır fullediğimizde ise 40 litre almaya başladı. Muhtemelen şamandıra arızalandı. LPG servisine bu hafta gidemedim ama en kısa zamanda gideceğim.Bunun ciddi bir zararı olabilirmi?
merhablar benım 2005 model opel astra 1.6 elegance aracım var bu son benzın zamnlarından sonra babamla bırlıkte tüp taktrmyı dusunuorz artık sızce aracıma uygun marka hangısdr bana nekadar mal olur yakıtta nekadar tasarruf ederım ?? sımdıden tesekkur ederım
arda ugr
13-12-2010, 10:20
bu sorunun cevabı da sanırım bilipde unuttukların arasında... eğer özür dilemeyi düşünürsen sana anlatabilrim nasıl yapılacağını...
PS:Diğer konuyu bilmeyen arakdaşlar için bilgi vereyim... bu arkadaş benim bildiklerim kadar unuttukları varmış ve ukala biriymişim... kendisi pek anlamadığı şeyler hakkında gene böle yorumlar yazdığı için ve lpgden veya arabalardan çok anlamadığı için sanırım bana özür borçlu... veya bu sorunun da cevabını biliyor çıkabilir biraz sonra :kop::kop::kop:
böyle şeylerle ne kadar mutlu oluyorsun deyilmi
Depoda hiç LPG kalmadığı zamanlarda depoyu fullediğimizde sürekli 30 litre alan LPG tankım son iki defadır fullediğimizde ise 40 litre almaya başladı. Muhtemelen şamandıra arızalandı. LPG servisine bu hafta gidemedim ama en kısa zamanda gideceğim.Bunun ciddi bir zararı olabilirmi?
Normalde emniyet açısından depo kapasitesinin %80'i kadar gaz alması gerekir.Eğer fazlasını alıyorsa içeride bulunan gazın ısı farklarında genleşeceğini düşünürsek zararlı ve tehlikeli bi durum.Ya gaz alırken pompacıya 30 ltnin üstüne çıkmamasını söyleyeceksiniz yada depo şamandıranızı değiştireceksiniz.
abilerim bana neden yardımcı olmuyosunun ya :D
cicekturan
15-12-2010, 11:27
arkadaşlar 99 astra g cd aracım var yaklaşık 1 yıl önce vogas marka sıralı sistem lpg taktırdım benim şöyle bi sorunum var araç gaza geçiyo hararet ibresi 90 ı gösteriyo buraya kadar herşey normal uzun yolda 100 km nin üzerine çıkınca lpg araç soğukmuş gibi algılıyo ışıklar dalgalanmaya başlıyo yani benzine geçiyo yani arabayı soğukken çalıştırmışım gibi oluyo bunun sebebi nedir gerçekten bu konuda çok yardıma ihtiyacım var yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler
Bu konu bana ilginc geldi..
Depo hacmi baska icine doldurulan gazin litresi baska mi oluyor?
Bu bazen 30 lt den 40 a cikabilir mi? Yani % 30 fark cok degil mi?
istasyonlardan OtoGaz alirken hileli satislar ve kaziklanmamiz sozkonusu olabilir mi? Bunlar nelerdir? Nasil onune gececegiz?
Astra G Edition otomatik aracimin Sehir icinde 9-10 lt / 100 km benzin sarfiyati var.
Otogaza gecersem 11 -12 Lt/ 100km gaz sarfiyati olacakmis.
Sarfiyat maliyetleri arasinda km basina max 10 kr tasarruf sozkonusu olacak gibi.
Ha bu arada % 40-45 tasarruf var diyenler, 38 kurustan 10 kurus tasarruf, nezamandir %40 -45 e geliyor.? % 25-30 arasi demek belki daha dogru olmaz mi?
1.500 (O.G. sisteminin montaji)+400 (Ruhsata isletme vs) =1.900 TL.
1.900 / 010 = 19.000 km sonra kendini amorti edecek.
Ben yilda 10.000 km yapiyorum.
Bu hesap dogru mu?
Ileride otogazin lt maliyeti benzin fiyatina yaklasir mi? trend ne?
Otogaz sorunlari yaygin gibi gorunuyor Montajcilara kalibrasyon vs nedeni ile abone mi olacagiz? Bunlar icin herseferinde odeme yapmak mi gerekiyor? Bunlar da tasarrufu olumsuz etkiler mi? performans dusuklukleri ile karsilasilmasi mi yoksa tersi mi daha cok beklenilir?
Otogaz sistemi olmasinin yani 2.000 TL lik ek yatirimin Otonun satis fiyatini artirmadigini hatta dezavantaj oldugunu duydum dogru mu?
Merhaba ;
Lpg enjektörlerini kontrol ettirmenizde fayda var.Selenoıd valflı enjektorler belli bir süre sonra ilk günki çalışma özelliklerini yitirirler.Tavsiyem enjektörlerinizi garantiden değiştirip baştan kalibrasyon yaptırmanız yönunde olacak.Selalmar...
Aracınız Twinport mu ? Şayet twinport ise gaz girişleri manifoltun yanlış yerınden yapılmış olabilir.Yanlışlıkla ara flansı da delinmiş olabilir.Lütfen kontrol ettiriniz.
Üzülere bu araçta Atikeri tercih ettiğiniz için ben de garraro ile aynı düşüncedeyim
kendiniz problemin nedenini söylemişsiniz zaten:ATİKER!!!!allah yardım etsin...
Tavsiyem BRC MY10
opel corsa 1.4 için tüp önerilerimniz nedir?
Sayın Çicekturan ;
Aracınızdaki sorunun nedeni soğutma suyunun derecesinin düşmesi gibi gözüküyor.Muhtemelen su bağlantılarında bir hata olabilir ,termostat açık kalıyor olabilir ,lpg ısı sensöründe hata olabilir.Yapılması gereken iş çok basit.Lpg servisinize gidip araca bilgisayarı bağlatacaksınız ve yola çıkıp soğutma suyu derecesini takip edeceksiniz.Bu sayade nokta atışı yapabilirsiniz.Selamlar...
arkadaşlar 99 astra g cd aracım var yaklaşık 1 yıl önce vogas marka sıralı sistem lpg taktırdım benim şöyle bi sorunum var araç gaza geçiyo hararet ibresi 90 ı gösteriyo buraya kadar herşey normal uzun yolda 100 km nin üzerine çıkınca lpg araç soğukmuş gibi algılıyo ışıklar dalgalanmaya başlıyo yani benzine geçiyo yani arabayı soğukken çalıştırmışım gibi oluyo bunun sebebi nedir gerçekten bu konuda çok yardıma ihtiyacım var yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler
Sinirlenme bu kadar : ) Aracına uygun ürün BRC MY10 yaklaşık %40 tasarruf sağlarsın.Montaj fiyatı 1.500 10 taksıt.
abilerim bana neden yardımcı olmuyosunun ya :D
Bu işin hilesi genelde gazı aldığımız istasyon ile alakalıdır.İstasyon dispenserlerin içerisindeki sayaçla oynayabilir ;bu durumda siz 30 lt gaz aldığınızı düşünürken aslında 28 lt almış olabilirsiniz ;
diğer bir yöntem ise istasyonun dökme gaz kullanması ;işlenmemiş olan bu gaz araçlar için çok uygun değil.Böyle bir durumda bu yakıt ile daha az mesafe gitmiş olursunuz.Sonuç olarak Güvenilir yerlerden gazı almakta fayda var diye düşünüyorum.
Bu konu bana ilginc geldi..
Depo hacmi baska icine doldurulan gazin litresi baska mi oluyor?
Bu bazen 30 lt den 40 a cikabilir mi? Yani % 30 fark cok degil mi?
istasyonlardan OtoGaz alirken hileli satislar ve kaziklanmamiz sozkonusu olabilir mi? Bunlar nelerdir? Nasil onune gececegiz?
batteristt
08-02-2011, 22:22
bende 2004 meriva var,,son zamlardan sonra tüp taktırmak istiyorum..meriva için ne düşünüyorsunuz arkadslar?? herkes brc den memnun ama 1600 lira bana çok geliyor??atikere ne dersiniz??brc veya zavoli veya atiker arasında tüketim değerleri aynımıdır??sorunsuz zırt pırt ayar yaptırmayacağım kit hangisidr arkadaşlar??
SEVEMEDİM
08-02-2011, 23:53
Bana bu linkteki sorunum hakkında yardımcı olmanızı diliyorum
http://www.opelim.net/forums/showthread.php?t=75179
Yakıt bakımından hangi sistem daha tasarrufludur sorusu güzel soru ,cevaplayalım; Hiç bir lpg markası benim cihazım diğerlerinden daha az yakar ,daha tasarrufludur diyemez .LPG ile benzin farklı karakteristikte yakıtlardır. LPG' nin volumetrik verimi benzinden daha düşük olduğundan LPG' li araçlar benzine göre litre bazında daha fazla yakıt harcarlar.
Örnek olarak Benzin- LPG hesaplaması şöyle yapılır:
Benzin Alt kalorifik Gücü: 32.3 MJ/Dm3
LPG Alt kalorifik Gücü : 25.60 MJ/Dm3
Teorik yakıt eşdeğerlilik Katsayısı : 32.3/25.6= 1.26
Çıkan Rakam verimlilik katsayısı ile çarpılır (1,26x0,95=1,20)
Buradan 100 Km de 10 Litre benzin tüketen bir aracın LPG' de volumetrik olarak %20 daha fazla LPG tükettiği görülür. Bu durumda 100km - 10 lt benzin yakan araç maksimum 100km - 12 lt lpg tüketecektir.Tabi bu yazdıklarımız işin teorik boyutu peki pratikte ne oluyor ?
Aynı modelde iki araçtan birisine piyasanın en kalitesiz ürününü diğerine ise kaliteli bir ürün takalım ve her ikisini de ben ayarlayayım http://www.fordclubtr.com/forum/style_emoticons/default/smile.gif Emin olun her iki araçta aynı yakıtı tüketecektir!!! Peki ne zamana kadar ? İşte burda kalite devreye giriyor.Özellikle selenoıd valflki enjektörler belli bir süre sonra ilk günki özelliklerini yitiri ,açma kapama süreleri değişir ,debileri değişir bu durumda benim yaptığım ayar ecüde değişmez ama mekanik parçalardan dolayı o aracın yakıtı değişecektir.Bu sebeble ucuz ürünlerde montajcı müşterisine bir kaç depo sonra gel ayarları tekrar yapacağız der çünkü lpg ecüsündeki ayar değişmese de enjektörlerden dolayı aracın yanma oranları değişecektir ve tekrar ayara ihtiyaç duyacaktır.Ayrıca daha uzun sürelerde regulatör basınçlarındaki değişimler de aracın yakıtını etkileyeceklerdir. Bu tip cihazlar ile yaklaşık 4000 km de bir ayar yapılması gerekecektir. BRC gibi ürünlerin elektronik enjektörlerinin debisi ,süreleri değişmez ,regulatör basınçları artmaz ve bu sistem takılı araçların yakıtları stabil şekilde devam eder.
Bu sebeble tavsiyem BRC dir.Bilgilerinize...
bende 2004 meriva var,,son zamlardan sonra tüp taktırmak istiyorum..meriva için ne düşünüyorsunuz arkadslar?? herkes brc den memnun ama 1600 lira bana çok geliyor??atikere ne dersiniz??brc veya zavoli veya atiker arasında tüketim değerleri aynımıdır??sorunsuz zırt pırt ayar yaptırmayacağım kit hangisidr arkadaşlar??
okan2046
10-02-2011, 21:19
hocam benim sorunum opel astram da baykan sıralı sistem tüp bulunmakta.araba kalkışta falan iyi ama 2-300 devirde pusuyor sonra toplaması baya zaman alıyor neden kaynaklanıyor sizce.benzindede aynı sorunu yaşadım ama tüpte oldugundan benzindede aynı şeyi yaptıgı söylendi ne kadar doğru acaba bide sizde duymak isterim
Bende de 2004 Meriva var. 1,6 Enjoy Easytronik vites..
Bende 4 ay önce TARTARİNİ marka LPG kiti takılı ve arasıra emisyon arıza ışığı yakması dışında bir sıkınıtım yok.. Çok soğuk havalarda (-8 veya -10 derecede) bile en fazla 2 km sonra LPG ye geçiyor. Yakıt tüketimi ise sadece LPG şehiiçi 0,23 kuruş, eğer LPG+Benzin dersen 0,27 kuruş maliyeti var. Yakıtı sürekli Opet Aygaz alırım ;)
Merhabalar ;
Motor arıza ışığının yanmasından daha önemli bir sorun olabilir mi? Bu ikaz yandığı sürece motorunuzda yolunda gitmeyen bir durum var demek ; uzun vadede büyük sıkıntılara neden olabilir.O lambanın kesınlıkle yanmaması gerekiyor.Bilgilerinize...
Bende de 2004 Meriva var. 1,6 Enjoy Easytronik vites..
Bende 4 ay önce TARTARİNİ marka LPG kiti takılı ve arasıra emisyon arıza ışığı yakması dışında bir sıkınıtım yok.. Çok soğuk havalarda (-8 veya -10 derecede) bile en fazla 2 km sonra LPG ye geçiyor. Yakıt tüketimi ise sadece LPG şehiiçi 0,23 kuruş, eğer LPG+Benzin dersen 0,27 kuruş maliyeti var. Yakıtı sürekli Opet Aygaz alırım ;)
Merhabalar ;
Aynı sorunu benzinde de yaşıyorsanız sorunu lpgde aramayın.Opel servisinize götürün sorunu benzinde düzeltsinler ;benzinde düzelip lpgde sorun yaşaıyorsanız lpg servisinize başvurun.Selamlar...
hocam benim sorunum opel astram da baykan sıralı sistem tüp bulunmakta.araba kalkışta falan iyi ama 2-300 devirde pusuyor sonra toplaması baya zaman alıyor neden kaynaklanıyor sizce.benzindede aynı sorunu yaşadım ama tüpte oldugundan benzindede aynı şeyi yaptıgı söylendi ne kadar doğru acaba bide sizde duymak isterim
Merhabalar ;
Motor arıza ışığının yanmasından daha önemli bir sorun olabilir mi? Bu ikaz yandığı sürece motorunuzda yolunda gitmeyen bir durum var demek ; uzun vadede büyük sıkıntılara neden olabilir.O lambanın kesınlıkle yanmaması gerekiyor.Bilgilerinize...
Yazıma dikkat edin motor arıza ışığı değil, EMİSYON ARIZA IŞIĞI demiştim ikisi farklı şeyler..
Emisyon arıza ışığının yanmasında herhangi bir sıkıntı yok. Gerek yetkili gerekese özel servis ve gerekse yetkili LPG servisi öyle söylüyor :) Kaldıki bir müddet sonra kendisi sönüyor zaten..
Ne farkı var sorabilir miyim ?
Yazıma dikkat edin motor arıza ışığı değil, EMİSYON ARIZA IŞIĞI demiştim ikisi farklı şeyler..
Emisyon arıza ışığının yanmasında herhangi bir sıkıntı yok. Gerek yetkili gerekese özel servis ve gerekse yetkili LPG servisi öyle söylüyor :) Kaldıki bir müddet sonra kendisi sönüyor zaten..
Bu soruyu bana değil, bunu bana bu şekilde söyleyen yetkili servislere sorun.. Ben sağlık personeliyim anlamam bu işlerden.. ;)
Amaaaa hem OPEL yetkili servisi Hem OPEL Özel servisi Hemde TARTARİNİ yetkili servisLERİ (2 yetkili 1 özel LPG servisine gittim) önemsiz diyorsa mesleğim ve bilgim olmayan bu konularda onlara güvenmekten başka bir seçeneğimin olmadığıda bir gerçektir.
Ayrıca Opel Kullanım Kitapçığında aralarındaki fark ise şu şekilde ifade ediliyor..
MOTOR ARIZA IŞIĞI (MOTOR ŞANZUMAN ELEKTRONİĞİ) aracın motorundaki yada şanzumanındaki herhangi bir arıza veya problemi, EMİSYON ARIZA IŞIĞI (EGZOZ GAZI) da egzoz emisyon gazı değerlerindeki değişim hakkında uyarı verir..
Bana bu yukarıda adı geçen servisler tarafından söylenen ise LPG li araçlarda araç benzinden LPG geçtiğinde emisyon değerleri değiştiği için bu tip EMİSYON ARIZA IŞIĞI yanma durumlarının olabileceği ve normal olduğudur..
Sizin bu servislerden farklı bildiğiniz bir konu varsa öğrenmek ve bilgi sahibi olmak isterim ;)
Merhaba ;
Madem bilginiz yok size anlayabileceğiniz bir şekilde ifade edeyim. Aracınızın ekranında çıkan helikoptere benzeyen sarı renkteki ikaz lambası yandığında motor işletim sisteminde yolunda gitmeyen bir durum var demektir.Diognostik cihaza bağladığınızda yaklaşık 500 tane arıza kodundan birisi bu lambanın yanmasına neden olur. Lpg dönüşümü sonrası bu lamba yandığında lpg kaynaklı olmak üzere temel 2 neden vardır .
1) SİLİNDİR TEKLEME ARIZALARI : P0401 P0402 P0403 P0404 her bir silindiri ilgilendiren yanma bozukluklarıdır.Bu tekleme arızalarından birisi motorda yaşanıyorsa bunun nedeni lpg gaazının yanma odasına düzenli bir şekilde gitmediği dolayısıyla o silinmdirde tekleme yaşandığı anlamına gelir,bunun nedeni ise lpg enjektörleridir.( Sizin aracınızdaki sorun bu değil)
2)YAKIT KARIŞIM ORANI ARIZALARI : P0171 P0172 gibi fakir yada zengin yakıt karışım oranı arızalarıdır ki bunun nedeni lpg kalibrasyonun doğru olmaması ile alakalıdır ve sizin aracınızda yaşanan sorunun nedeni budur.Böyle bir durumda örneğin fakir yakıt karışımında aracınız çekişinde performansında cok fazla bir farklılık hıssetmeyebilirsiniz fakat arac fakir karışımda calışacağı için motordaki hararet artacak bu ıse subabların geregınden fazla bir ısıya maruz kalmasına neden olacak bu ise subabın aşınmasına ve dolayısıyla aracınızın motor kompresyonunda azalmaya ve haliyele buyuk sorunlara neden olacaktır.
Opel servisiniz ya da lpg servisiniz bunu önemsemiyorsa buyuk hata içerisindedir.Sadece motordaki mekanık sorunlara neden olmaz aynı zamanda aracınızın LFT (long fuel trım) değerinin bozulmasına ve haliyele sabah çalışmada zorluk yaşanmasına neden olacaktır.Tabi bunlar kısa surede değil uzun vadede yaşayacağınız sorunlardır.
Umarım durumun önemini anlatabilmişimdir.Selamlar...
Bu soruyu bana değil, bunu bana bu şekilde söyleyen yetkili servislere sorun.. Ben sağlık personeliyim anlamam bu işlerden.. ;)
Amaaaa hem OPEL yetkili servisi Hem OPEL Özel servisi Hemde TARTARİNİ yetkili servisLERİ (2 yetkili 1 özel LPG servisine gittim) önemsiz diyorsa mesleğim ve bilgim olmayan bu konularda onlara güvenmekten başka bir seçeneğimin olmadığıda bir gerçektir.
Ayrıca Opel Kullanım Kitapçığında aralarındaki fark ise şu şekilde ifade ediliyor..
MOTOR ARIZA IŞIĞI (MOTOR ŞANZUMAN ELEKTRONİĞİ) aracın motorundaki yada şanzumanındaki herhangi bir arıza veya problemi, EMİSYON ARIZA IŞIĞI (EGZOZ GAZI) da egzoz emisyon gazı değerlerindeki değişim hakkında uyarı verir..
Bana bu yukarıda adı geçen servisler tarafından söylenen ise LPG li araçlarda araç benzinden LPG geçtiğinde emisyon değerleri değiştiği için bu tip EMİSYON ARIZA IŞIĞI yanma durumlarının olabileceği ve normal olduğudur..
Sizin bu servislerden farklı bildiğiniz bir konu varsa öğrenmek ve bilgi sahibi olmak isterim ;)
Bu şekilde anyabileceğim dilden açıklama yapmanız beni sevindirdi.. ;)
Peki kalibrasyon (Ayar diye anlıyorum ben :)) yaptırdıktan sonra bu sorun kesin çözülür mü? Yani kalibrasyondan sonra ışık yaklaşık 1 ay yanmıyor sonra bazen yanıyor ama 1 gün geçmeden sönüyor.. Servislerin dediği bu sorunla yada bu ışıkla yaşamayı öğrenecekmişim :)
Bu sorunun kesin çözümü var mıdır?
Tabi ki %100 çözümü var fakat bunun için kalibrasyonu (ayarı) yapacak kişinin işi biliyor olması gerek.Aslında hata en başta araçları sadece rolantıde ayar yapmaları ile başlıyor.Araçlar rolantıde 2.00 ms ile 4.00 ms ve 200 mbar ile 400 mbar manifolt basıncı ile çalışır ve siz gaza bastığınızda bu süre 15 ms ile 1000 mbar kadar çıkar (atmosferik motorlarda) .Usta rolantıde sadece aracın rolantı bolumunu ayarlayabilir fakat yapılması gereken enjeksıyon surelerinin tek tek ayarlanmasıdır bunun içinde yola cıkılıp yolda ayar yapılması gerekır .Otokalibrasyonlar hiç bir zaman 0 hata ile ayar yapamaz ,her zaman bir hata oranı vardır ve genelde rolantı bolumunu ayarlayıp geri kalan yakıt harıtası için ortalama bır değer çıkarırlar bu ise tam olarak aracın lpg de ki yakıt ihtiyacını karşılayamaz.Tavsiyem işi bilen bir ustaya gidin ve ayarı bastan yaptırın.Doğru ayar ile arıza lambası kesinlikle yanmaz.Selamlar...
Bu şekilde anyabileceğim dilden açıklama yapmanız beni sevindirdi.. ;)
Peki kalibrasyon (Ayar diye anlıyorum ben :)) yaptırdıktan sonra bu sorun kesin çözülür mü? Yani kalibrasyondan sonra ışık yaklaşık 1 ay yanmıyor sonra bazen yanıyor ama 1 gün geçmeden sönüyor.. Servislerin dediği bu sorunla yada bu ışıkla yaşamayı öğrenecekmişim :)
Bu sorunun kesin çözümü var mıdır?
Hep yetkili Tartarini servisinde kalibrasyon (ayar) yaptırdım.. Aldığım LPG yakıtını değiştirdim ama nafile ışık hiç sönmedi.. Hep yetkili servise götürüp cihaz ile söndürttüm ışığı..
Sonra bana en son sanayide bir usta tavsiye ettiler. Tartarini ayarınada bakar iyi ustadır dediler ve yaklaşık 1 yada 1,5 ay önce ona gittim ve laptop ile bir ayar yaptı.. Ondan sonra arıza ışığım hiç yanmadı.. Hala da yanmıyor.. Geçen 3 gün önce yandı ve bir gün içinde söndü tekrar o kadar. Bundan sonra birşey olursa yetkili servise değil bu ustaya gidicem :)
Bilgi ve tavsiye için teşekkürler ;)
Sevgili ustam peki bu KATKILI yada KATKISIZ ota gaz hakkındaki görüşleriniz nedir? Katkılı otogazı zararlı diyor bir çok internet sitesi doğrumudur? Ben genelde Opet Aygaz kullanıyorum ama bu zararı duyunca tedirgin oldum. Görüşlerinizi bekliyorum ;)
Merhabalar ;
Aygaz katkılı otogazı piyasaya sürdüğünde (1 yıl önce) lpg filitrelerinde meydana gelen aşırı yağlanmayı OPET'e bildirdim ,satış pazarlama bölge sorumlusu ile yaptığımız görüşmelerde katkının her hangi bir olumsuz özelliğinin olmadığı ve ODTÜ de gaz filitrelerinde yapılan incelemede her hangi olumsuz bir durumla karşılaşılmadığına dair rapor geldi!!!
Katkılı otogaz'ın filitrelerde yağlama yaptığı bir gerçek fakat burda dikkatinizi çekmem gereken nokta AYGAZ'IN GÜNAH KEÇİSİ yapılmasıdır.
Araç çok yakar ,usta der ki abi katkılı kullanıyorsan yakar ...?
Araç tekler ,lpg sisteminin kalitesiz enjektörü bozulmuştur katkılı gazla alakası yoktur ama usta der ki abi katkılı mı kullanıyorsun ...? Enjektörü bozar!
Araba stop eder sonuç aynı...
LPG kitlerinin kusurunu bir dönem AYGAZ'a yüklediler bu piyasada AYGAZ'a yapılan haksız bir eleştiriydi.
Sonuçta AYGAZ katkılı gazı uzun süredir piyasaya sürmüyor ve şikayet de almıyoruz.Gönül rahatlığıyla güvenilir istasyonlardan istediğiniz gazı alınız.Selamlar...
Sevgili ustam peki bu KATKILI yada KATKISIZ ota gaz hakkındaki görüşleriniz nedir? Katkılı otogazı zararlı diyor bir çok internet sitesi doğrumudur? Ben genelde Opet Aygaz kullanıyorum ama bu zararı duyunca tedirgin oldum. Görüşlerinizi bekliyorum ;)
Cevabınız için teşekkür ederim.. Allah(cc) işlerinize bereket versin inşallah..:)
Teşekkür ederim... :)
Cevabınız için teşekkür ederim.. Allah(cc) işlerinize bereket versin inşallah..:)
hitonbul28
18-02-2011, 14:39
arabam astra h 1.6 twinport elegance. Üzerinde omvl marka lpg var. Araç alt devirlerde sabit hızla giderken sürekli titreme yapıo. En son kayseride ayar yaptırdım. Usta bi türlü halledemedi. Enjektörlerin aracı yeterince besleyemediğini söyledi. Ve enjektörlerin içerisinde meme varmış sanırım onları çıkarıp ayar yaptı. Arabada 1-2 gün o titreme olmadı. Fakat tekrar başladı. OMVL markasına bakan GİRESUN a yakın bu işten anlayan biri varmı? Ve sizce bu sorunun nedeni ne olabilir?
Bu arada benzinde bu sorunu yapmıo. Bobin ve bujiler yeni değişti. bu arada bikaç gündür p0171 hata uyarısı alıom
Merhaba ;
lpg dönüşümü sonrası arıza lambasının yanma nedenlerinin başında YAKIT KARIŞIM ORANI ARIZASI gelmektedir.Bu arızanın nedeni lpg kalibrasyonun tam ve doğru şekilde yapılmamasından kaynaklanmaktadır.Aracınızdaki arıza kodu P0171 Fakir yakıt karışım arızası ise bunun nedeni sizin de belirttiğiniz gibi LPG kaynaklıdır.Arıza kodunu bana burdan iletirseniz daha net bir yorum yapabilirim.Selamlar...
arkadaşım bendede aynı şekilde yanıyo ama sorun lpg den becede 2 kere sildirdim arızayı bende yazın sıcaklarda arabayı sıkıştırıca yaptı halada devam ediyo o şekilde kullanıyorum bi zararı olduğunu düşünmüyorum bu arızayı başka arkadaşlardada duydum lpgden olduğunu söylediler
Merhaba ;
Selenoıd vanalı enjektörlerin içini söküp temizleyip geri taktığınızda eskisinden daha kötü olma ihtimali vardır çünkü sökülüp takıldıktan sonra enjektörlerin debileri değişecektir ,şayet debi ayar makinası ile ayarlanmamışsa yanlış bir iş yaptırmış olursunuz.Aracınızdaki sorunun nedeni lpg enjektörleridir ,doğru oranda ve gerekli hızda lpg yi yanma odasına gönderemediği için tekleme yaşanır ,ayrıca aracın twinport olması sebebiyle emme manıfolt girişlerinde hata yapılmışta olabilir.Bu sebeble tecrübeli bir servise gitmenizi tavsiye ederim.En yakın Ordu'da DAĞŞAN OTOGAZ var ,OMVL bayisi değil ama yardımcı olabilir ya da yönlendirme yapabilir.
P0171 Fakir yakıt karışım arızası ise lpg ayarının yanlış olması ile alakalı.Üzgünüm ki bir çok sorunu aynı anda yaşıyorsunuz.Selamlar....
arabam astra h 1.6 twinport elegance. Üzerinde omvl marka lpg var. Araç alt devirlerde sabit hızla giderken sürekli titreme yapıo. En son kayseride ayar yaptırdım. Usta bi türlü halledemedi. Enjektörlerin aracı yeterince besleyemediğini söyledi. Ve enjektörlerin içerisinde meme varmış sanırım onları çıkarıp ayar yaptı. Arabada 1-2 gün o titreme olmadı. Fakat tekrar başladı. OMVL markasına bakan GİRESUN a yakın bu işten anlayan biri varmı? Ve sizce bu sorunun nedeni ne olabilir?
Bu arada benzinde bu sorunu yapmıo. Bobin ve bujiler yeni değişti. bu arada bikaç gündür p0171 hata uyarısı alıom
hitonbul28
21-02-2011, 16:19
bu arada enjektörlerle manifolt arasındaki lpg hortumlarının uzunlukları 40 cm civarı. bu bana uzun geldi. ayrıca enjektörlerin debi ayarları yapıldı. bu işten fazla anlamasam da bana sorun hortumların uzun olması gibi gelio.
the_boss
22-02-2011, 23:12
Tabi ki %100 çözümü var fakat bunun için kalibrasyonu (ayarı) yapacak kişinin işi biliyor olması gerek.Aslında hata en başta araçları sadece rolantıde ayar yapmaları ile başlıyor.Araçlar rolantıde 2.00 ms ile 4.00 ms ve 200 mbar ile 400 mbar manifolt basıncı ile çalışır ve siz gaza bastığınızda bu süre 15 ms ile 1000 mbar kadar çıkar (atmosferik motorlarda) .Usta rolantıde sadece aracın rolantı bolumunu ayarlayabilir fakat yapılması gereken enjeksıyon surelerinin tek tek ayarlanmasıdır bunun içinde yola cıkılıp yolda ayar yapılması gerekır .Otokalibrasyonlar hiç bir zaman 0 hata ile ayar yapamaz ,her zaman bir hata oranı vardır ve genelde rolantı bolumunu ayarlayıp geri kalan yakıt harıtası için ortalama bır değer çıkarırlar bu ise tam olarak aracın lpg de ki yakıt ihtiyacını karşılayamaz.Tavsiyem işi bilen bir ustaya gidin ve ayarı bastan yaptırın.Doğru ayar ile arıza lambası kesinlikle yanmaz.Selamlar...
mehmet merhabalar,
açıklamalar gerçekten harika olmuş.
regülatör üzerinden basıncı ayarlarken, en optimum ayar için manifolt basıncına göre mi ayar yapmamız gerekiyor?
yoksa klasik bütün araçlar için rolanti basıncı 1-1.1 bar civarında mı olmalı ?
Merhaba boss ;
Sıralı sistemlerde regultor basıncının ideal değeri 1.000 mabar ile 1.200 mbar arasıdır(atmosferik motorlar için) .Bu basıncı ayarladıktan sonra hareket halindeyken bu basınç değişkenlik gösterir ve minimum 500 mbara kadar düşer ; bu basınçtan sonra sistem lpg den benzine gececektir.Turbo beslemeli araçlarda 1.400 ile 1.600 mbar idealdir.
mehmet merhabalar,
açıklamalar gerçekten harika olmuş.
regülatör üzerinden basıncı ayarlarken, en optimum ayar için manifolt basıncına göre mi ayar yapmamız gerekiyor?
yoksa klasik bütün araçlar için rolanti basıncı 1-1.1 bar civarında mı olmalı ?
Merhaba ;
Telefonda görüşmemiz neticesinde gerek enjektör hortumlarınızın uzun olması gerekse emme manifolt girişlerinin yanlış olmasından dolayı bu sorunu yaşıyorsunuz.Selamlar...
bu arada enjektörlerle manifolt arasındaki lpg hortumlarının uzunlukları 40 cm civarı. bu bana uzun geldi. ayrıca enjektörlerin debi ayarları yapıldı. bu işten fazla anlamasam da bana sorun hortumların uzun olması gibi gelio.
Arkadaşlar LPG Sektörünü yakından ilgilendiren bir konuyu sizlerle paylaşmak istiyorum.
Dünya’nın en büyük LPG Sistemleri üretici firması olan BRC; Zavoli ve Tomasetto Achile şirketlerinden sonra Teleflex - GFI şirketini de satın almıştır.
Böylece bu şirketin elinde bulunan Koltec, AG ve GFI markaları da BRC bünyesine katılmıştır.
Bu satın almanın ardından BRC tarafından yapılan açıklamada; Teleflex markasının satın alım kararının ticari bir beklentiyle yapılmadığı belirtildi.
Satın alınan bu firmanın elinde bulunan bazı patentlerin, BRC’ nin yaptığı Ar-Ge çalışmaları neticesinde ürettiği ve ileride piyasaya süreceği direkt likit enjeksiyonlu kitlerin patenti ile çakışabileceği, bu satın alımla birlikte ürünlerin patent alımlarında oluşabilecek olası tatsızlıkların önüne geçildiği belirtilmiştir.
Yeni AR-GE merkezinde geliştirilen bu yeni kitler şu anda yarış arabalarında (Bildiğiniz gibi BRC İspanya ve İtalya’da pist yarışları yapıyor) kullanılmaktadır.
Tartışmasız olarak güç ve performansı benzine göre kat kat arttıran, Euro5 - Euro 6 araçlar için geliştiren bu likit LPG enjeksiyonlu kitleri çok yakında Türkiye’de de kullanmaya başlayacağız.
Benzin enjektörlerinden likit olarak LPG püskürten bu yeni sistemle LPG enjektörleri ve LPG ECU’su ortadan kalkacak, onun yerine aracın mevcut yakıt sistemi aynen LPG için kullanılacaktır.
Devrim niteliğinde olan bu buluşlardaki gelişmelerle ilgili sizleri sık sık haberdar edeceğim.
mükemmel bir hamle.. BRC bu işi biliyor :) Pazarda tek başına lider olabilicek kapasiteye geldiler.. :)
Mehmet Ustam.
Geçen hafta içinde 2001 model Otomatik Opel Astra Edition aldım. Araçta BRC sistem takılı. sanırım montajı istanbulda yapılmış. Öyle bir ince işçilik ile yapılmış ki açıkçası inanamadım. motor kaputunu açtığımda LPG ye ait hiçbir şekilde ekipmanı göremedim.Enjektörlerin yerini aradım durdum. ama yine bulamadım. İşin ehli olunca böyle oluyor sanırım.
Ayrıca Simit tank kullanmışlar ancak herhalde hacmi baya büyük. Opet aygaza girdim. dedim doldur. aklımda o an simit tank en fazla 32-33 lt alır diye düşünüyodum. cebimde de o anda söylemesi ayıp 80 tl vardı. depo doldukça doldu. baktım bitecek gibi değil. 80 tl lik olunca pompayı durdurttum.
Sormak istediğim simit tankın üzerine baktığımda kapasitesi yazmıyor. Acaba en büyük simit tankın hacmi nedir?
Merhaba ;
Simit depolarda tankın üzerinde tankın hacmi yazmaz ; sızdırmazlık kapagını açıp tankın içine doğru bakarsanız tankın hacmini görebilirsiniz.80 lt ye kadar simit depolar mevcut fakat tahminim en 50 lt lik bir deponuz olduğu yönündedir.Aracınızı güzel günlerde kullanın.Selamlar...
Mehmet Ustam.
Geçen hafta içinde 2001 model Otomatik Opel Astra Edition aldım. Araçta BRC sistem takılı. sanırım montajı istanbulda yapılmış. Öyle bir ince işçilik ile yapılmış ki açıkçası inanamadım. motor kaputunu açtığımda LPG ye ait hiçbir şekilde ekipmanı göremedim.Enjektörlerin yerini aradım durdum. ama yine bulamadım. İşin ehli olunca böyle oluyor sanırım.
Ayrıca Simit tank kullanmışlar ancak herhalde hacmi baya büyük. Opet aygaza girdim. dedim doldur. aklımda o an simit tank en fazla 32-33 lt alır diye düşünüyodum. cebimde de o anda söylemesi ayıp 80 tl vardı. depo doldukça doldu. baktım bitecek gibi değil. 80 tl lik olunca pompayı durdurttum.
Sormak istediğim simit tankın üzerine baktığımda kapasitesi yazmıyor. Acaba en büyük simit tankın hacmi nedir?
Ustam. cevabın için teşekkürler.
Rica ederim
Ustam. cevabın için teşekkürler.
parlayuksel
04-03-2011, 22:29
sevgili arkadaşlar zafira 1.6 cozmo aracıma lovato marka lpg taktırdım.herhangi bir hata vermiyor, motor gayet düzgün çalışıyor, benzinden lpg ye geçiş hissedilmiyor, daha tam manası ile deneyemedim. ama şu an gözlemlediğim şehir içi 100 km de 13.5 , 14 lt gibi. sizce nasıl. usta kalibrasyon yaparken görmüştüm, benzin ve lpg nin enjektör süreleri benzinde 2.43ms , lpg de 5.23ms bu normalmidir, yani kısaca lpg şehir içi ve şehir dışı 100km de ne yakmalı , birde bu enjektör süreleri doğrumu.
Mehmet Ustam. LPG kalibrasyonu ile ilgili bir soru sormak için konu açmıştım. cevap veren olmadı. sana sorayım bari.
imzamdaki arabamı alalı 1 haftayı geçti. aldığımın ertesi günü aküyü değiştirdim. Forumda yarım kalmış bir konuda arkadaşlarımızdan birisi Akü değiştiğinde yada sıfırlandığında LPG kalibrasyonu bozulur diye bir şeyler yazmış.
Aracımda BRC sistem takılı. acaba bu durumlarda kalibrasyon ayarı bozuluyor mu? 1 haftadır Lpg de sorun yaşamadım. Memur olduğumdan dolayı aracı alalı fazla binme zamanım olmadığından dolayıda Azmı çokmu yakıyor diye yakıtınıda ölçemedim.
bu konuda da yardımcı olursan sevinirim.
Merhaba;
Oncelıkle yenı aracınız hayırlı olsun.BRC gaz sıstemlerınde aku baglantısını soktugunuzde kesınlıkle kalıbrasyonda degısıklık olmaz.Yakıt olcumunuzde benzıne oranla lıtre bazında %15 fazla yakıt tuketecektır.Sayet farklı bır tuyketımn varsa BRC yetkılı servıslerıne gıdıp ayar yaptırabılırsınız.
Mehmet Ustam. LPG kalibrasyonu ile ilgili bir soru sormak için konu açmıştım. cevap veren olmadı. sana sorayım bari.
imzamdaki arabamı alalı 1 haftayı geçti. aldığımın ertesi günü aküyü değiştirdim. Forumda yarım kalmış bir konuda arkadaşlarımızdan birisi Akü değiştiğinde yada sıfırlandığında LPG kalibrasyonu bozulur diye bir şeyler yazmış.
Aracımda BRC sistem takılı. acaba bu durumlarda kalibrasyon ayarı bozuluyor mu? 1 haftadır Lpg de sorun yaşamadım. Memur olduğumdan dolayı aracı alalı fazla binme zamanım olmadığından dolayıda Azmı çokmu yakıyor diye yakıtınıda ölçemedim.
bu konuda da yardımcı olursan sevinirim.
volkanunlu
06-03-2011, 22:02
sevgili arkadaşlar asvtec yani mehmet özenç gerçekten bu işin ustasıdır. kendisini daha önceden beri internet adresinden takip ediyorum. sizde girip bakın. müşterileri çok memnun. kendisine sınırsız mail attım ve tüm sorularıma sabırla cevap verdi. sağolsun... bu ay içinde de inşallah kendisi ile tanışma fırsatı bulacağım. aracıma lpg taktırmak istiyorum ve uzun bi süredir iyi bir yer arıyordum sanırım özençler otogaz bu işi biliyor. bakalım hayırlısı bi problem yaşarsam onu da çekinmeden paylaşacağımdan emin olabilirsiniz ama mehmet özenç e güveniyorum...
volkanunlu
06-03-2011, 22:17
bugün aygaz ın samsun yetkili mühendisi ile görüştüm. siz eğer yıllardır başka marka gaz kullanıp sonradan aygaz ı kullanırsanız tankınızdaki pislikleri temizlediği için filtreniz tıkanacaktır.. yoksa aygaz ın böyle bir kötü yanı yok aksine piyasadaki en güvenilir ve temiz gazlardan biri. içindeki önemli iki gazın %50 %50 olduğu nadir gazlardan biri...
Merhaba ;
Güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim.Gönül rahatlığıyla servisimize gelip dönüşüm yaptırabilirsiniz.Elimizden gelenin en ıyısını yapacağımızdan emin olabilirisiniz.Selamlar...
sevgili arkadaşlar asvtec yani mehmet özenç gerçekten bu işin ustasıdır. kendisini daha önceden beri internet adresinden takip ediyorum. sizde girip bakın. müşterileri çok memnun. kendisine sınırsız mail attım ve tüm sorularıma sabırla cevap verdi. sağolsun... bu ay içinde de inşallah kendisi ile tanışma fırsatı bulacağım. aracıma lpg taktırmak istiyorum ve uzun bi süredir iyi bir yer arıyordum sanırım özençler otogaz bu işi biliyor. bakalım hayırlısı bi problem yaşarsam onu da çekinmeden paylaşacağımdan emin olabilirsiniz ama mehmet özenç e güveniyorum...
sanane60
07-03-2011, 09:48
merhaba arkadaslar benim 98 model cd vectra sıkıntım lpg arabayı alalı 8 ay oldu ve 8 defadır tup arıza yapıyor calısmıyor markası tomosatta dıye bırsey her zaman bı sıkımtı ecu bozuluyor bu sırada enjoktorun bırıne
elektrık gıtmıyor dedıler neden acab asuan benzınle bınıyorum canımı yakıyor :) bulundugum ılcede zaten opelı bılmıyorlar bu markadan kurtulmak ıstıyorum sadece beynını felan degıstırsen kurtulumuyum masrafı ne olur bılen arkadaş varsaabılgı ıstıyorum
Sıralı sistemlerde sadece ecüyü değiştiremezsiniz ,sistemin komple değiştirlmesi gerekiyor.Yerli cihazlar 900 tl civarında ,kaliteli İtalyanlar 1.500 tl civarında .Bilgilerinize...
merhaba arkadaslar benim 98 model cd vectra sıkıntım lpg arabayı alalı 8 ay oldu ve 8 defadır tup arıza yapıyor calısmıyor markası tomosatta dıye bırsey her zaman bı sıkımtı ecu bozuluyor bu sırada enjoktorun bırıne
elektrık gıtmıyor dedıler neden acab asuan benzınle bınıyorum canımı yakıyor :) bulundugum ılcede zaten opelı bılmıyorlar bu markadan kurtulmak ıstıyorum sadece beynını felan degıstırsen kurtulumuyum masrafı ne olur bılen arkadaş varsaabılgı ıstıyorum
knightrider
07-03-2011, 19:12
Bir soru da ben sorayım müsaadenizle,
99 Model Megane RXT 2.0 motor aracımda Atiker sıralı sistem lpg takılı. Araç 2. veya 3. viteste devirlenirken bir defa 3000 devirde ve bir de 4000 devir civarında tekliyor, boşa düşüyor sonra toparlıyor...
5. viteste ise devir düşürüp tekrar hızlanmaya çalışınca seri olarak bir iki defa tekleme yapıyor.
Benzinde bunu hissetmiyorum. Bujiler değişti, çözüm olmadı...
Şimdiden teşekkürler.
volkanunlu
07-03-2011, 23:42
Merhaba ;
Güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim.Gönül rahatlığıyla servisimize gelip dönüşüm yaptırabilirsiniz.Elimizden gelenin en ıyısını yapacağımızdan emin olabilirisiniz.Selamlar...
hayırlısı ile geleceğim inşallah... bu işlerde müşteri memnuniyeti önemli biliyorsunuz.. beni bekleyen bir iki arkadaş var... Hatta orda ne işin var taa çorumda diyorlar.. ama ben ikna edince.. Sen taktır memnun olursan bizde düşünürüz diyorlar.. kısacası müşteri müşteriyi çeker:)
Merhaba ;
Anlattığınıza göre sorunun ateşleme sisteminden kaynaklandığı görülüyor ; bujileri değiştirsenizde buji kablolarında da sorun olabilir ; şayet ateşlemeden eminseniz ve daha önce böyle bir sorun yoksa lpg enjektörlerini kontrol etmelisiniz fakat benim düşüncem ateşleme de sorun olduğu yönünde.Selamlar...
99 Model Megane RXT 2.0 motor aracımda Atiker sıralı sistem lpg takılı. Araç 2. veya 3. viteste devirlenirken bir defa 3000 devirde ve bir de 4000 devir civarında tekliyor, boşa düşüyor sonra toparlıyor...
5. viteste ise devir düşürüp tekrar hızlanmaya çalışınca seri olarak bir iki defa tekleme yapıyor.
Şimdiden teşekkürler.
knightrider
08-03-2011, 19:27
Merhaba ;
Anlattığınıza göre sorunun ateşleme sisteminden kaynaklandığı görülüyor ; bujileri değiştirsenizde buji kablolarında da sorun olabilir ; şayet ateşlemeden eminseniz ve daha önce böyle bir sorun yoksa lpg enjektörlerini kontrol etmelisiniz fakat benim düşüncem ateşleme de sorun olduğu yönünde.Selamlar...
Cevabınız için teşekkürler,
Buji kablolarını yansanayisi ile test ettik, aynısını yaptı. Bir tek bobinleri ve orijinal kabloları denemedik.
LPG ecusu taktırdığım yerde bilgisayara bağlandı, herşey normal görünüyor dediler... Ben de anlayamadım.
Denemekte fayda var ,sonuçları paylaşalım.
Cevabınız için teşekkürler,
Buji kablolarını yansanayisi ile test ettik, aynısını yaptı. Bir tek bobinleri ve orijinal kabloları denemedik.
LPG ecusu taktırdığım yerde bilgisayara bağlandı, herşey normal görünüyor dediler... Ben de anlayamadım.
teleflexgfi
14-03-2011, 19:59
Arkadaşlar LPG Sektörünü yakından ilgilendiren bir konuyu sizlerle paylaşmak istiyorum.
Dünya’nın en büyük LPG Sistemleri üretici firması olan BRC; Zavoli ve Tomasetto Achile şirketlerinden sonra Teleflex - GFI şirketini de satın almıştır.
Böylece bu şirketin elinde bulunan Koltec, AG ve GFI markaları da BRC bünyesine katılmıştır.
Bu satın almanın ardından BRC tarafından yapılan açıklamada; Teleflex markasının satın alım kararının ticari bir beklentiyle yapılmadığı belirtildi.
Satın alınan bu firmanın elinde bulunan bazı patentlerin, BRC’ nin yaptığı Ar-Ge çalışmaları neticesinde ürettiği ve ileride piyasaya süreceği direkt likit enjeksiyonlu kitlerin patenti ile çakışabileceği, bu satın alımla birlikte ürünlerin patent alımlarında oluşabilecek olası tatsızlıkların önüne geçildiği belirtilmiştir.
Yeni AR-GE merkezinde geliştirilen bu yeni kitler şu anda yarış arabalarında (Bildiğiniz gibi BRC İspanya ve İtalya’da pist yarışları yapıyor) kullanılmaktadır.
Tartışmasız olarak güç ve performansı benzine göre kat kat arttıran, Euro5 - Euro 6 araçlar için geliştiren bu likit LPG enjeksiyonlu kitleri çok yakında Türkiye’de de kullanmaya başlayacağız.
Benzin enjektörlerinden likit olarak LPG püskürten bu yeni sistemle LPG enjektörleri ve LPG ECU’su ortadan kalkacak, onun yerine aracın mevcut yakıt sistemi aynen LPG için kullanılacaktır.
Devrim niteliğinde olan bu buluşlardaki gelişmelerle ilgili sizleri sık sık haberdar edeceğim.
Konu : GFI Firması Hakkında Bilgilendirme
Tarih : 14.03.2011
Değerli Arkadaşlar,
2A Mühendislik tarafından çıkarılmış ve ilk önce kendi web sitelerinde yayınlanan, sonrasında tüm BRC bayilerine gönderilmiş, ve forumlarda yayınlanmakta ol (http://forum.donanimhaber.com/m_47477291/mpage_1/f_/key_//tm.htm#)an “BRC TeleflexGFI’yi satın aldı” haberi tamamen asılsız bir haberdir.
2A firması ne yazdığını bilmeden hergün farklı birşey anlatmaya çalışmakta, önceki gün yazdığı yazıyı ertesi gün değiştirmekte ve insanların kafasını bilerek ve isteyerek sürekli karıştırmaktadır. İş öyle bir noktaya gelmiştir ki artık kendiside ne söylemek istediğini ifade edemez haldedir.
Olayın aslı tamamen şöyledir. 2A’nın belirttiği gibi GFI’ın elinde FSI-TSI araçlara uyumlu direkt enjeksiyonlu çalışabilen ve benzin enjektörleri içerisinden sıvı olarak LPG yakıtı püskürten sistemin patenti vardır. Ve bu çalışma sonuçlanmıştır. Tunalı Motorlu ara (http://forum.donanimhaber.com/m_47477291/mpage_1/f_/key_//tm.htm#)çlar tarafından da fuarda tanıtılarak Türkiye piyasasına sunulacaktır.
Böyle bir satın alma olmadığı gibi; IMPCO, BRC, GFI (TeleflexGFI), Zavoli, T.A Gas Technology (Tomasetto Achille) markalarının hepsi FUEL SYSTEMS SOLUTIONS’ a bağlı yan şirketler ve kardeş firmalardır.
17-21 Mart 2011 tarihleri arasında İstanbul CNR’da yapılacak fuar öncesi ortalıkta böyle bir haberin dolaşması, firmamıza ciddi zararlar vermiştir. Bu asılsız yazıyı okuyan, rakiplerimiz, bayilerimiz ve tüketiciler şirketimiz hakkında olumsuz düşüncelere sahip olmuştur. Söz konusu durum hakkında telefonlar, mailler aldık. Maddi ve manevi kayıplara uğradık. GFI LPG Sistemi taktırma aşamasında olan bir çok müşterimiz bu yalan haberden dolayı montajdan vazgeçmişlerdir. Bu asılsız habere karşılık dava açabilir, Rekabet Kurumu’na şikayette bulunabilir ve haberi yayan şirket hakkında milyonlarca TL değerinde maddi ve manevi tazminat talebinde bulunabiliriz. Bu konuda ilgili 2A firmasına gerekli yazılar yazılacak ve şikayet hakkımız saklı kalacaktır. Fakat bizim ticaret ahlak ve değerlerimizde çamur atma, asılsız karalama, fırsatlardan yararlanmak gibi kötü meziyetler bulunmamaktadır. Türkiye LPG piyasasında birçok marka bulunmaktadır. Hiçbir markanın kötülüğünü istememekle beraber, açıklarından da rant elde edecek ticari zihniyete sahip değiliz. Ticari ahlak ve değerler bizde paradan daha önce gelmektedir.
Konuya dair açıklamamızı bildirir, IMPCO ve BRC firması tarafından yapılan orjinalinden tercüme edilmiş açıklama yazılarını ekte bilgilerinize sunarız.
TUNALI MOTORLU ARAÇLAR
GFI LPG/CNG SYSTEMS
TÜRKİYE DİSTRİBÜTÖRÜ
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
IMPCO TARAFINDAN YAPILAN AÇIKLAMA YAZISI
Tunalı Motorlu Araçlar Ltd. Şti.
İstanbul Yolu 7.km No: 265/1 Macunköy
Ankara
TÜRKİYE
Referansımız Telefon Faks Tarih
RF/JR/B2011-005 +31 (0) 15 274 2550 +31 (0) 15 274 2559 11 Mart 2011
Sayın Tunalı Motorlu Araçlar,
GFI Mülkiyeti ve Marka Değeri
Şunu öğrenmek her zaman hayal kırıklığına neden olmaktadır ki, bazı şirketler el altından ve eksik bilgilendirilmekte ve bu da sadece bizim Marka Değerimizin altını oymaktadır.
GFI markası ve ürünleri ile ilgili olarak Tunalı Motorlu tarafından yapılmış olan çalışmaları ve yatırımları biliyor ve alkışlıyoruz ve sizin şirketinizle işbirliği yapıyor olmaktan gurur duyuyoruz.
Sayısız internet kanalında yer alan son açıklamalar ve yorumlar ışığında teyit edilmiş şu bilgiyi size vermekten memnunuz: IMPCO Technologies BV şirketi, “TeleflexGFI” şirketini ve tüm bağlı yatırımlarını ve fikri mülkiyet haklarını satın almıştır ve buna GFI, AG ve Koltec Necam markaları dâhildir.
Impco Technologies BV, Fuel Systems Solutions Group’un bir parçasıdır.
Fuel Systems Solutions (www.fuelsystemssolutions.com (http://www.fuelsystemssolutions.com) (NASDAQ: FSYS)), gaz yakıt-propan (LPG) ve doğal gaz (CNG) taşınması ve sanayi uygulamaları teknolojisinde önde gelen kuruluşlardan biridir ve birikimler sağlamakta, yayılımı azaltmakta ve enerjide bağımsızlığı teşvik etmektedir.
Ekteki Fuel Systems Solutions Group (FSYS) şirketinin yapısı grafik olarak görülmektedir ki, burada Impo Technologies ve onun bağlı şirketi GFI Control Syatems yer almaktadır.
Daha fazla bilgi FSYS web sitesinde mevcuttur: www.fuelsystemssolutions.com (http://www.fuelsystemssolutions.com/)
Tunalı Motorlu, GFI markasını ve teknolojilerini kucaklayıp desteklemiştir ve Türk piyasasında gıpta edilen bir yer edinmiştir. Net bir şekilde görmekteyiz ki, biz ilerleme sağlamakta iken büyüme devam edecek ve kontrolümüz dışında gelişen son olaylar ne bizim durumumuz üzerinde herhangi bir olumsuz etki yaratacak ne de sizin bize olan güveninizi azaltacaktır.
Saygılarımızla,
İMPO TECHNOLOGIES B.V.
(İmza)
Mr. R. Frings
İdari Müdür
--------------------------------------------------------------------------------------
BRC TARAFINDAN YAPILAN AÇIKLAMA YAZISI
İlgiliye,
Konu: FSS Organizasyonu
Fuel Systems Solutions bir Amerikan holdingidir ve IMPCO Technologies’in (Santa Ana / ABD’de yerleşik) ve BRC Srl’nin (Cherasco / İtalya’da yerleşik) sahibidir.
GFI Avrupa ve GFI Kanada, Santa Ana / ABD’de yerleşik IMPCO Technologies’e ait aşağıdaki organizasyon şemasında gösterilmişlerdir.
İçten saygılarımla,
Müh. Marco Semand, Pazarlama Direktörü
(Mühür ve imza)
ZORUNLU AÇIKLAMA
Konu bizim açımızdan kapanmış olmasına rağmen, güneşi balçıkla sıvama gayretlerine karşılık bir kez daha durumu özetleme gereğini duyduk.
Şöyle ki;
1- Aşağıdaki alıntı IMPCO' nun Türkiye distribütörüne yazdığı yukarıdaki yazıdandır, durumu özetliyor, her hangi bir yoruma gerek duymuyoruz.
"Sayısız internet kanalında yer alan son açıklamalar ve yorumlar ışığında teyit edilmiş şu bilgiyi size vermekten memnunuz: IMPCO Technologies BV şirketi, “TeleflexGFI” şirketini ve tüm bağlı yatırımlarını ve fikri mülkiyet haklarını satın almıştır ve buna GFI, AG ve Koltec Necam markaları dâhildir.
2- IMPCO ve BRC şirketlerinin eşit ortaklıkla sahip olduğu "FUEL SYSTEMS SOLUTION" CEO' su Mariano Costamagna aynı zamanda BRC' nin kurucusu ve sahibidir.
http://img543.imageshack.us/img543/8067/fssfu.jpg
3- FSYS Grubunun amiral gemisi BRC' dir. FSYS yönetim kurulu Costamagna ailesi üyelerinden ve yöneticilerinin çoğunluğundan oluşmaktadır. (Ülkemizde KOÇ Holdingin ARÇELİK' i veya SABANCI Grubunun AKBANK' ı gibi) Bu gruplar tüm dünyada olduğu gibi şirket satın alımlarında grubun kar eden şirketlerini kullanırlar.
http://img268.imageshack.us/img268/9919/fss1.jpg
4- Amerika' da şirket satınalmaları doğal işlerdendir ve büyük balık küçük balığı yutmaktadır. Bunda üzülecek bir durum yoktur. Biraz Amerikan vergi yasaları ve teşviklerle ilgili bir durumdur. Zaten bu satın almadan IMPCO' da memnuniyetini belirtmektedir :)
5- Biz gösterilen alınganlık üzerine sitemizdeki haberi "satınalma" tabirini çıkartmak suretiyle "GFI TELEFLEX' te grup şemsiyesi altında" diye yumuşattık. Farklı haberler vermedik.
6- TELEFLEX distribütörünün fuarda sergileyeceğim dediği Likit Enjekjsiyon Sistemine sahip araçlar uzun zamandır İtalya' da yarışlara katılmaktadır ve BRC tarafından devamlı geliştirilmektedir. TELEFLEX' in bu konuda nerede olduğunu bilmiyoruz ancak kesin bildiğimiz BRC' nin çok mesafe katettiği ve tüm diğer markalardan ileride olduğudur. Şirketimiz tarafından 2 yıldır yakından takip edilen bu yeni sistemi fuarda sergilemek için değil, piyasaya sürmek için hazırlık yaptığımızdan TELEFLEX distribütörünün planları, bayileri ve pazar payı bizi hiç ilgilendirmemektedir. Kulvarlarımız farklıdır, zaten zaman her şeyi gösterecektir.
7- Artık büyük bir grubun kardeş şirketleri olarak, 2A ve TELEFLEX distribütörünün birbirlerini rakip olarak görmemesi gerektiğini, pazara baktığımızda (yeteri kadar rakip olması nedeniyle) hedeflerin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini düşünüyoruz.
Tüm forum kullanıcıların bilgilerine sunarız.
Saygılarımızla,
2A MÜHENDİSLİK A.Ş.
BRC Türkiye Distribütörü
"BRC ile kaybetmek yok.."
Mehmet Ustam
Merhaba. Aracım bugün LPG de iken devir düşüklüğü ve gaza bastığımda pırpırlama yaptı. birara düzeldi ama gene aynısını yaptı. LPG yi devre dışı bırakınca herhangi bir sorun yok. ozaman canavar gibi çalışıyor. Acaba sıkıntımız ne olabilir ki?
Kenan Bey ;
Aracınızın lpg enjektörlerini ve ateşleme sistemini kontrol ettiriniz ,muhtemelen sorun bu bölümlerde...
Mehmet Ustam
Merhaba. Aracım bugün LPG de iken devir düşüklüğü ve gaza bastığımda pırpırlama yaptı. birara düzeldi ama gene aynısını yaptı. LPG yi devre dışı bırakınca herhangi bir sorun yok. ozaman canavar gibi çalışıyor. Acaba sıkıntımız ne olabilir ki?
tşk. ediyorum ustam.
en kısa zamanda yetkili bir BRC servisine gidecem. İnşallah maliyeti az bir sorundur bu?
impressio
28-03-2011, 23:41
Selam arkadaşlar,
Mehmet bey merhaba, size bir kaç sorum ve isteğim olacak. Önceki aracım 1993 model Astra 1.4 GL idi. Üzerinde eski sistem (yani sıralıdan önceki) BRC LPG vardı. 2 sene kullandım ve geçen ay sattım. Yaklaşık 45.000 km yol yaptım ve en ufak bir problem dahi yaşamadım. Hatta ne servisine nede baika bir ustaya gidip filtre falan değiştirmedim. Geçen hafta 2004 model Astra HB 1.6 enjoy G kasa aldım. Araca daha önce hiç LPG takılmamış. Daha önceki tecrübemden ve buradaki yorumlardan sonra yine BRC taktırmaya karar verdim. İşim dolayısıyla Hatay merkezde oturuyorum. 2A mühendislik sitesinden Hatayda 2 tane BRC servisi olduğunu öğrendim. Biri Hatay merkezde, biri 45 km mesafede İskenderun ilçesinde. Acaba bu servislerde tanıdığınız kimse varmıdır ? Hangisi daha iyidir ? Bunun dışında aracın muayenesi Haziran ayında bitiyor. Ben LPG taktırıp hemen muayene yeniletmeyi düşünüyorum. Aslında konuyu biraz daha açmam gerekirse, aracı Kütahyadan aldım, noterde plaka değiştireceğim dedim. İşlerim yoğun olduğu için ruhsatımı ve plakamı henüz almadım. Bu işlerinde yabancısı olduğum için sizlerden yardım istiyorum. Ben ne yapayım ? Nasıl yapayım ? Şimdiden teşekkürler...
aracın soğutma suyu azaldığında lpg de anormallikler başlıyor araç çekmiyor gaz yemiyor, soğutma suyu ile alakası nedir acaba
fluminense
30-03-2011, 00:52
lpg ye ilk geçtiği anda 20-30 sn süreyle gaz kokusu geliyor aracın içine..sebebi ne oalbilir acaba,açıkçası bu koku filtreleri değiştikten sonra ortaya çıktı..cihazla güzelce kaçak kontrolü yapılmştı halbuki..nedendir acaba,kaçak nerde olabilir_?
Merhaba ;
Bulunduğunuz bölgede 2 bayi var bunlar ;
HATAY /
ANTAKYA DİZEL POMPA / İHSAN İYİEL VE ORTAKLARI Sanayi sitesi 4. iniş 6. cad. No:3 Antakya 0 326 221 24 47
HATAY /
İSKENDERUN KÖKLÜ OTO LPG TİC. LTD. ŞTİ. Sanayi Sit. 315 sokak No:112 0 326 615 06 85
Dizel pompa çok kaliteli ve işinde çok hassas bir firma ,firma yetkilisi Ömer Bey ile görüştüm ,fiyatları biraz yüksek :) fakat görüşmeye giderseniz size özel bir fiyat yapacaklarını belirtti.
Diğer bayimizde montaj fiyatı standart fiyatlarda yanı daha makul.Bence her iki firma ile görüşüp kararı kendınız veriniz .Tescil işleminin prosedürünü ayrıntılı olarak aşağıda yazıyorum.selamlar...
Selam arkadaşlar,
Mehmet bey merhaba, size bir kaç sorum ve isteğim olacak. Önceki aracım 1993 model Astra 1.4 GL idi. Üzerinde eski sistem (yani sıralıdan önceki) BRC LPG vardı. 2 sene kullandım ve geçen ay sattım. Yaklaşık 45.000 km yol yaptım ve en ufak bir problem dahi yaşamadım. Hatta ne servisine nede baika bir ustaya gidip filtre falan değiştirmedim. Geçen hafta 2004 model Astra HB 1.6 enjoy G kasa aldım. Araca daha önce hiç LPG takılmamış. Daha önceki tecrübemden ve buradaki yorumlardan sonra yine BRC taktırmaya karar verdim. İşim dolayısıyla Hatay merkezde oturuyorum. 2A mühendislik sitesinden Hatayda 2 tane BRC servisi olduğunu öğrendim. Biri Hatay merkezde, biri 45 km mesafede İskenderun ilçesinde. Acaba bu servislerde tanıdığınız kimse varmıdır ? Hangisi daha iyidir ? Bunun dışında aracın muayenesi Haziran ayında bitiyor. Ben LPG taktırıp hemen muayene yeniletmeyi düşünüyorum. Aslında konuyu biraz daha açmam gerekirse, aracı Kütahyadan aldım, noterde plaka değiştireceğim dedim. İşlerim yoğun olduğu için ruhsatımı ve plakamı henüz almadım. Bu işlerinde yabancısı olduğum için sizlerden yardım istiyorum. Ben ne yapayım ? Nasıl yapayım ? Şimdiden teşekkürler...
LPG ruhsata nasıl işletilir ? ( Prosedürü )
Lpg montaj istasyonu
1. Öncelikle Fatura , Garanti belgesi ve Projenizi LPG montajını yaptırdığınız yerden almanız gerekiyor.
2. Bulunduğunuz yerdeki defterdarlığa (vergi dairesine) giderek, araç muayenesi için "borcu yoktur kağıdı" alacaksınız. Borcunuz varsa yatıracaksınız
Lpg gaz sızdırmazlık raporu
3. MMO (Makine Mühendisleri Odası) ya gideceksiniz. Buradan sızdırmazlık raporunu almanız gerekiyor. Gaz Lpg sızdırmazlık raporu veren yerler
4. Herhangi bir Trafik Sigortacısına veya Şöförler Cemiyetine gidip, EK-1 belgesi doldurtacaksınız, Aynı zamanda, arabanızı LPG ye dönüştürdüğünüze ve bunun ruhsata işlenmesi hususunda İl Emniyet Müdürlüğüne dilekçe yazacaksınız (Bunu sigortacıya söylerseniz, onda hazır matbu vardır, o yazar.) Bu işlemin parasını, ruhsat doldurma işlemi sırasında verebilirsiniz.
LPG araç muayene
5.Şimdi sıra araç muayenesinde... Araç muayenesi nasıl yapılır? bölümünde detaylarını anlattığımız şekilde araç muayenesini yaptırabilirsiniz. Orada EK-1 de yazan yerler onaylanacak..
6. Şimdi Emniyetten, "LPG yi ruhsata işleteceğim, 2 yaprak, ruhsat istiyorum" diyerek 2 yaprak, ruhsatı alacaksınız..
Lpg gaz
7. Emniyetten aldığınız "iki yaprak ruhsat kağıdı"nı alarak, sigortacıya gideceksiniz. Sigortacı ruhsat bilgilerini dolduracak..
Elinizde "LPG projesi, Fatura, Garanti Belgesi, Sızdırmasızlık Raporu (ya da ruhsatı), EK-1 Belgesi ve Çift Yaprak Ruhsat" olmuş olacak. Bunları isterseniz bir plastik dosyanın içine de koyabilirsiniz. Dosya almayınız, dosya plaka değişikliğinde alınıyor.
Lpg Stepne sabitleme nasıl
8. Şimdi elinizdeki evraklarla (ruhsat sahibi kimse o da gelecek) Emniyet Müdürlğüne gidiyorsunuz.. Emniyet Müdürlüğündeki Trafik Tescile giderek evraklarımızı ilgili memura veriyoruz.. İşlemimiz tamamdır. Ya aynı gün yada ertesi günü yeni ruhsatınızı alabilirsiniz.
ARAÇLARDA LPG DÖNÜŞÜMÜ
1. Fatura
2. Montaj tespit raporu
3. İmalat yeterlilik belgesi
4. Karayolu uygunluk belgesi
5. Karayolları Muayene İstasyonu'ndan tespit yaptırılacak
6. Dilekçe
7. İki adet Araç Trafik Tescil ve Müracaat İşlem Formu (Ek-1)
8. Eski Tescil ve Trafik belgeleri getirilecek
9. Aracın kayıtlı olduğu tescil kuruluşuna müracaat edilebileceği gibi, herhangi bir tescil kuruluşuna da müracaat edilebilir.
Lpg sistemlerinde gazı buharlaştırmak için suya ihtiyaç vardır.Olmazsa olmaz etkenlerdendir.Yeterli ölçüde buharlaşmayan lpg yi yanma odasına gönderirseniz motor düzenli çalışmayacaktır.
aracın soğutma suyu azaldığında lpg de anormallikler başlıyor araç çekmiyor gaz yemiyor, soğutma suyu ile alakası nedir acaba
Merhaba ;
Filitre bağlantılarını muhakkak kontrol ettırınız ,kaçak bu bölümde olmalı.Selamlar...
lpg ye ilk geçtiği anda 20-30 sn süreyle gaz kokusu geliyor aracın içine..sebebi ne oalbilir acaba,açıkçası bu koku filtreleri değiştikten sonra ortaya çıktı..cihazla güzelce kaçak kontrolü yapılmştı halbuki..nedendir acaba,kaçak nerde olabilir_?
Lpg sistemlerinde gazı buharlaştırmak için suya ihtiyaç vardır.Olmazsa olmaz etkenlerdendir.Yeterli ölçüde buharlaşmayan lpg yi yanma odasına gönderirseniz motor düzenli çalışmayacaktır.
Cevabınız için çok teşekkür ederim mehmet bey, aracım ara sıra su eksiltiyor peki bu su eksiltmesinin sebebi lpg sisteminden kaynaklanabilirmi
Merhaba;
Aracınızdakı su baglantılarını kontrol ettırınız ozellıkle lpg su baglantılarındakı T borulara dıkkat edın buralardan su kacırabılır.Selamlar..
Cevabınız için çok teşekkür ederim mehmet bey, aracım ara sıra su eksiltiyor peki bu su eksiltmesinin sebebi lpg sisteminden kaynaklanabilirmi
impressio
30-03-2011, 23:59
Mehmet Özenç hocam, verdiğin bilgiler ve yardımların için çok teşekkür ederim. Biraz meşakkatli bi işmiş ama devir tasarruf devri :) Gaza biraz yüklenipte yol bilgisayarında anlık tüketim 22 lt yazısını gördükçe gitti paracıklar demekten daha iyi :)
anıl_ilhan
31-03-2011, 00:31
ufak bir bilgi de benden olsun belki aynı sorunu yaşayan olmuştur
benim sorunum lpg'nin yüksek devirlerde yetiştiremeyip benzine geçmesiydi arabayı neredeyse sattıracaktı bana,ama map sensörü denilen kibrit kutusu kadar plastik bir parçanın değişimiyle sorun halloldu .. bu sorunu bulana kadar nelerin değiştiğini ve nelerin yapıldığını yazsam sayfa yetmez :D
herkes sorunu yaşamayabilir ,benim araç turbo beslemeli olduğundan fazlaca sıkıştırıyorum
Merhaba ;
Malesef sorununuzun bu kadar fazla zaman almasının nedeni tecrübesiz lpg servisidir.Çünkü aracı bilgisayara bağlayıp yol testı yapsalar lpg programı sistemin tüm parçaları ile ilgili verileri ustanın önüne koyuyor.Tabi bakmak ayrı görmek ayrı.Sorunsuz lpg li günler dilerim...
ufak bir bilgi de benden olsun belki aynı sorunu yaşayan olmuştur
benim sorunum lpg'nin yüksek devirlerde yetiştiremeyip benzine geçmesiydi arabayı neredeyse sattıracaktı bana,ama map sensörü denilen kibrit kutusu kadar plastik bir parçanın değişimiyle sorun halloldu .. bu sorunu bulana kadar nelerin değiştiğini ve nelerin yapıldığını yazsam sayfa yetmez :D
herkes sorunu yaşamayabilir ,benim araç turbo beslemeli olduğundan fazlaca sıkıştırıyorum
uzman8181
06-04-2011, 21:07
slm dostlar aranıza yeni katıldım aracıda yeni aldım zaten:) hemen bi atiker taktırdım sanırım dediğiniz lamba vana şeklinde olan bendede yandı çözümünü bulan varmı tüpü taktıralı henüz 300 km oldu ve meriva lar ne yakıyor lpg de bilen varmı
Merhaba Tuncay araçdaşız ikimiz. :D Öncelikle aracın hayırlı olsun inşallah..Bende de Meriva var 1,6 njoy.. TARTARİNİ marka LPG kiti takılı ve şehiriçinde 0,23 yada 0,24 kuruş yakıyor şu anda..Ayrıca Emisyon arıza lambasına gelince bende de yanıyordu ilk zamanlarda ama iyi bir usta buldum ve artık hep ona LPG ayarı yaptırıyorum :) Tamamen ışığın yanması LPG kalibrasyonu yani ayarı ile ilgili... Düzgün ayaar yapılırsa ışık yanmaz.. Tecrübe ile sabittir :D Birde artık AYGAZ almıyorum..Ayarı çok çabuk bozuyor diyor ustam ne kadar doğru bilmiyorum ama ;)
..........+1
Merhaba Tuncay araçdaşız ikimiz. :D Öncelikle aracın hayırlı olsun inşallah..Bende de Meriva var 1,6 njoy.. TARTARİNİ marka LPG kiti takılı ve şehiriçinde 0,23 yada 0,24 kuruş yakıyor şu anda..Ayrıca Emisyon arıza lambasına gelince bende de yanıyordu ilk zamanlarda ama iyi bir usta buldum ve artık hep ona LPG ayarı yaptırıyorum :) Tamamen ışığın yanması LPG kalibrasyonu yani ayarı ile ilgili... Düzgün ayaar yapılırsa ışık yanmaz.. Tecrübe ile sabittir :D Birde artık AYGAZ almıyorum..Ayarı çok çabuk bozuyor diyor ustam ne kadar doğru bilmiyorum ama ;)
Mehmet bey bu arada Tuncay beye verdiğim cevaptaki bilgileri sizin bana verdiğiniz destek sayesinde öğrendim Teşekkürler :)
Rica ederim ,Bilgi Paylaştıkça Değer Kazanır. Selamlar : )
Mehmet bey bu arada Tuncay beye verdiğim cevaptaki bilgileri sizin bana verdiğiniz destek sayesinde öğrendim Teşekkürler :)
burakorkan
10-04-2011, 10:39
slm bende opel omega aldırm x25x gaz takmayı dusunuyorum benim aracıma hangi marka gaz takmamı tavsiye edersiniz. gerce sıf hafta sonları kullanıyorum aracıbana bi fikir verirseniz sevinirim simdiden ts ler
SERCAN 2.0 T
10-04-2011, 14:56
Arkadaşlar Merhaba;
Lpg sıralı otogaz sistemleri hakkında bir çok forum sitesinde bilgimiz ve tecrübemiz dahilinde bilgiler vermeye çalışıyorum.Bundan sonra OPEL CLUP TR'de de lpg sıralı sistemleri hakkında bilgiye ihtiyaç duyan ya da soru ve sorunları olan forum üyeleri ile bilgi paylaşımında bulunmak üzere burdayım.Herkese iyi forumlar...
iyi günler kolay gelsin benim 2004 vectra c 2.0 t z20net motor bi aracım var yaklaşık 1 yıl öce prince marka lpg taktırdım ve aracım 5.000 rpm civarında özellikle 4-5-6 cı viteslerde daha hissedilri şekilde kesikli yapıyor. subaplar,bobinler,buji (performans bujısı takıldı yarış araçlarında kullanılandan) her şey değşti orjinal sıfırıyla ama yinede kesikliğe çare bulamıyoruz hatta şimdi rölantidede titremeye başladı araba bu konuda yardımcı olabilrimisiniz acaba..?:confused:
Aracınızın emme manıfolt girişlerine takılan nipellerin resmini çekip burdan paylaşır mısınız?
iyi günler kolay gelsin benim 2004 vectra c 2.0 t z20net motor bi aracım var yaklaşık 1 yıl öce prince marka lpg taktırdım ve aracım 5.000 rpm civarında özellikle 4-5-6 cı viteslerde daha hissedilri şekilde kesikli yapıyor. subaplar,bobinler,buji (performans bujısı takıldı yarış araçlarında kullanılandan) her şey değşti orjinal sıfırıyla ama yinede kesikliğe çare bulamıyoruz hatta şimdi rölantidede titremeye başladı araba bu konuda yardımcı olabilrimisiniz acaba..?:confused:
Montajı zor bir araçtır ; muhakak kaliteli bir ürün ve işini iyi yapan bir servis bulun.Tavsiye edecegım ürün BRC dir.
slm bende opel omega aldırm x25x gaz takmayı dusunuyorum benim aracıma hangi marka gaz takmamı tavsiye edersiniz. gerce sıf hafta sonları kullanıyorum aracıbana bi fikir verirseniz sevinirim simdiden ts ler
SERCAN 2.0 T
11-04-2011, 20:46
Aracınızın emme manıfolt girişlerine takılan nipellerin resmini çekip burdan paylaşır mısınız?
şu anda aracımı yine servise gönderdim gelir gelmez fot. ları koyarım. Birde lpg yi ankara ostimde kayra otogaz tufan usta taktı araştırdığım ve tanıdığım kadarıyla bu konuda oldukça iyi ama onlarda bir türlü anlam veremiyor siz kendilerini tanıyormusunuz acab.?
Kayra Otogazı duymustum fakat yakınen tanımıyorum.Aracınızdakı sorunun nedenı emme manıfolt gırıslerı degılse yanlıs enjektor secenegı olabılır.
butterfly_effect
12-04-2011, 08:15
Tüketimle alakalı birşey sormak istiyorum;
- 1.6 astra g, manuel vites,
- hergün sabah 9 km açık trafikte (ist. kağıthane, cendere yolundan ayazağa, maslak güzergahı) gidiş, açık trafikte dönüş,
- normal bi kullanımla
LPG'de kullanmak avantaj getirir mi? Etrafımdan, motorun ısınması için mesafe kısa, 4-5 km'sini benzinle gidersin, geri kalan yolda LPG ile gitmek de çok farkettirmez zaten diyenler oluyor.
Hava sıcaklığının etkileyeceğini biliyorum ama ideal bir montajda kaç km sonra LPG'ye geçer sistem ?
Merhaba.2000 model Astra NB GL aracıma LPG taktırdım.(BRC tek nokta) Arıza lambası yanıyor. Araç çekişten baya düşmüştü. Uzun yolda farkettim ki araca biraz yüklenince Motor arıza göstergesi yanıyor. Rolantiye alınca sönüyordu benzinde ise hiç yanmıyordu. Ustaya sorduğumda LPG de yanıyorsa LPG ile ilgili bi sorundur Korkulacak bişey yok dedi. Arıza olsaydı ışık benzinde dahi sönmez yanardı dedi. LPG yüksek gaz basınç oranlarını kontrol etsinler dedi. LPG montajı yaptırdığım yere gittim ve ustanın dediklerini aktardım. Orada da hava filtresinin girişlerini kapattılar. Bunlarda 3 adet hava girişi var LPG li araçta tek noktadan hava girişi olmalı dedi. Aracın perormansı arttı ama ikaz ışığı hala yanmakta. Önceleri yüksek hızda yapıyor rolantide sönüyordu şimdi ise düşük hızda da yapıyor üstüne üstlük sönmüyorda. (benzinde sönüyor). Aracın gaz ayarını da elle yaptılar yani cihaza falan bağlamadan. 1000 km yaptıktan sonra ayar yapılacakmış. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Ne yapabilirim.
umit1984
13-04-2011, 00:55
güzelim memleketim ne hale geldi bombayla beraber yaşıyoruz neden ? siyasiler bize bunu layık görüyor dünyanın en pahalı yakıtlarını tamam petrol bizde az taş kaş ve linyit yatakları dünyada % 60-70 gibi rakamlar la bizde en pahalı kömürde bizde :)
konuyla pek alakalı olmadı ama benim yorumum idare edin...
keskinbey06
13-04-2011, 19:51
bu sensör ne işe yarıyor hocam kısa ve öz bilgi veririmisin tsk
Arkadaşlar ;
1 Hafta süreyle İtalya'da BRC fabrikasında olacağımdan dolayı mesajlarınıza kısa bir süre cevap veremeyeceğim.Geldikten sonra Yurt dışında Lpg sıralı sistemlerde meydana gelen yenilikleri burdan paylaşırım.Allaha emanet olun ,görüşmek üzere...
volkanunlu
19-04-2011, 12:13
Arkadaşlar ;
1 Hafta süreyle İtalya'da BRC fabrikasında olacağımdan dolayı mesajlarınıza kısa bir süre cevap veremeyeceğim.Geldikten sonra Yurt dışında Lpg sıralı sistemlerde meydana gelen yenilikleri burdan paylaşırım.Allaha emanet olun ,görüşmek üzere...
gez bakalım mehmet ustam ;) ben de müşteri olarak gitmek istiyorum ne yapacağız???;););)
kirmastili
19-04-2011, 23:35
mrb asvtec
vectra c kasa conford aracım var lpg taktırmadan önce titreme yoktu brc taktırdım o günden sonra araban sogudum aracta titreme olmaya başladı. takan servis kelebek bogazını temizlettim 3 kerede format attırdım yetkili brc bayısınde aracım hala 400 devir seviyesinde calışıyor neredeyse istop edecek. brc bayıı aracı benzine aldırıyor yıne tıtreme yapıyor sorun sizi arabanızda diyor yani sisitemin hatası yok diyor . bende diyorumki size gelmeden önce bir sorun yoktu ne zaman tüp taktırdım titreme başladı en iyisi diye yaptırdım sonu hüsran oldu ve racı 8 aydır bu şekilde zevkle degilde nefretle kullanıyorum bu titremeyi durdurmak için ne yapmalıyım.
Merhaba ;
Klasik lpg sıralı gaz sistemleri motor soğutma suyu sıcaklığı 35 dereceye geldiğinde gaza geçer.BRC MY11 soğuk motrda yaklaşık 1.5 2 dakıka içersinde gaza geçer ,bu minimum benzin tüketimidir.Lpg dönüşümü sonrası benzine göre %40 tasarruf sağlarsınız.Tavsiye ederim.
Tüketimle alakalı birşey sormak istiyorum;
- 1.6 astra g, manuel vites,
- hergün sabah 9 km açık trafikte (ist. kağıthane, cendere yolundan ayazağa, maslak güzergahı) gidiş, açık trafikte dönüş,
- normal bi kullanımla
LPG'de kullanmak avantaj getirir mi? Etrafımdan, motorun ısınması için mesafe kısa, 4-5 km'sini benzinle gidersin, geri kalan yolda LPG ile gitmek de çok farkettirmez zaten diyenler oluyor.
Hava sıcaklığının etkileyeceğini biliyorum ama ideal bir montajda kaç km sonra LPG'ye geçer sistem ?
Hangi sensör ? :confused:
bu sensör ne işe yarıyor hocam kısa ve öz bilgi veririmisin tsk
Volkan Hocam ;
Seneye Rus'ya ya da Kıbrıs gezisi düzenleyecem ,haberleşelim ;)
gez bakalım mehmet ustam ;) ben de müşteri olarak gitmek istiyorum ne yapacağız???;););)
Merhaba ;
Öncelikle aracınızdaki lpg sistemini iptal ettirin ve sorunun devam edip etmediğini görün .Sorun devam ediyorsa opel servisine gidip sorunun neyden kaynaklandığını tespit ettirin ;şayet sorun lpg kaynaklıysa bana bilgi verin BRC bayisi ile görüşüp maduriyetınızın giderilmesini sağlayım.Selamlar...
mrb asvtec
vectra c kasa conford aracım var lpg taktırmadan önce titreme yoktu brc taktırdım o günden sonra araban sogudum aracta titreme olmaya başladı. takan servis kelebek bogazını temizlettim 3 kerede format attırdım yetkili brc bayısınde aracım hala 400 devir seviyesinde calışıyor neredeyse istop edecek. brc bayıı aracı benzine aldırıyor yıne tıtreme yapıyor sorun sizi arabanızda diyor yani sisitemin hatası yok diyor . bende diyorumki size gelmeden önce bir sorun yoktu ne zaman tüp taktırdım titreme başladı en iyisi diye yaptırdım sonu hüsran oldu ve racı 8 aydır bu şekilde zevkle degilde nefretle kullanıyorum bu titremeyi durdurmak için ne yapmalıyım.
kirmastili
25-04-2011, 12:04
mehmet ustam lpg dense sizce neden kaynaklanıyor olabilir delinen manifolttan hava alıyor olabilirmi
Manifolttan hava alsa rolantiniz düşmez aksine araç yüksek çalışır.Sorun benzinde de olduğu için yorum yapamayacağım.Bence dediğim stratejıyı uygulayın ,lpg yı iptal ettırın duruma gore hareket edelim.
mehmet ustam lpg dense sizce neden kaynaklanıyor olabilir delinen manifolttan hava alıyor olabilirmi
haso6718
25-04-2011, 22:04
mehmet usta
aracım 102 bin km de
5bin km de(1 senede) 2-3 litre yağ eksiltiyor.
lpg taktırsam sorun artar mı?
kirmastili
25-04-2011, 23:44
oksijen sensörü olma olasılıgı varmı sizce
kirmastili
25-04-2011, 23:46
Manifolttan hava alsa rolantiniz düşmez aksine araç yüksek çalışır.Sorun benzinde de olduğu için yorum yapamayacağım.Bence dediğim stratejıyı uygulayın ,lpg yı iptal ettırın duruma gore hareket edelim.
Hayır sorun artmaz.Lpg nin aracın yağ yakmasına olumsuz etkisi olmaz.
mehmet usta
aracım 102 bin km de
Tabi ki ,oksijn sensörü önemli bir ekipman fakat bu parça arızalıysa diognostik cihaza bağladığınızda sensörün çalışıp çalışmadığı hemen anlaşılabilir.
Arkadaşlar Merhaba;
Merhaba.2000 model Astra NB GL aracıma LPG taktırdım.(BRC tek nokta) Arıza lambası yanıyor. Araç çekişten baya düşmüştü. Uzun yolda farkettim ki araca biraz yüklenince Motor arıza göstergesi yanıyor. Rolantiye alınca sönüyordu benzinde ise hiç yanmıyordu. Ustaya sorduğumda LPG de yanıyorsa LPG ile ilgili bi sorundur Korkulacak bişey yok dedi. Arıza olsaydı ışık benzinde dahi sönmez yanardı dedi. LPG yüksek gaz basınç oranlarını kontrol etsinler dedi. LPG montajı yaptırdığım yere gittim ve ustanın dediklerini aktardım. Orada da hava filtresinin girişlerini kapattılar. Bunlarda 3 adet hava girişi var LPG li araçta tek noktadan hava girişi olmalı dedi. Aracın perormansı arttı ama ikaz ışığı hala yanmakta. Önceleri yüksek hızda yapıyor rolantide sönüyordu şimdi ise düşük hızda da yapıyor üstüne üstlük sönmüyorda. (benzinde sönüyor). Aracın gaz ayarını da elle yaptılar yani cihaza falan bağlamadan. 1000 km yaptıktan sonra ayar yapılacakmış. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Ne yapabilirim.
the_boss
30-04-2011, 23:57
cidden merak ettim :D aracın kaç tane hava girişi olabilir ki ?
hava filitresinden geçer, hava akış debimetresi yoğunluğu ve sıcaklığını kontrol eder, boğaz kelebeği emme manifoltuna alınacak hava miktarını ayarlar ve hava silindirlere gider.
yanlışmıyım ? :)
Merhaba ;
2011 model corsa 1.2 eastronic (euro5) aracım var, istanbul trafiğinde en yoğun saatlerde kullanıyorum. Landi Renzo marka kit taktırmak istedim. Ancak yetkili servis rolanti ile iligili opel servisinde ayar yaptırmam gerektirdiğini söyledi. yetkili serviste gittiğimde ise euro 5 motor versiyonu olan corsalara kit takılamayacağını, takılırsa çok sıkıntı yaşayabileceğimi belirtti. Fakat bir türlü kafama yatmıyor.Her türlü marka ve modele takılan kitler neden bu versiyonda sıkıntı yaratsın anlamış değilim.Yaşayacağım sıkıntıyı da sorunca tam tarifi yapılamıyor. Bu konu ile karşılaşmış olan varsa yardım lütfen...
knightrider
03-05-2011, 21:31
Şimdiden teşekkürler.
Arkadaşlar daha önce yukarıdaki sorunumu dile getirmiştim. Otobanda giderken araba 140 a gelince gaza biraz daha basıyorum ama araç boşa düşüyor gibi gitmiyor. Sanki boğuluyor gibi yığılıyor ve tekliyor. Bazen de arıza ışığını yakıyor. Aynı hıza benzinde çıkmayı denemedm ama... Neden oluyor acaba?..
İyi geceler mehmet usta,
aracım 1.6 twinport 2005 model 105 hp olanlardan,aracıma yaklaşık 5 ay once gaziantep brc yetkili servisinde brc my 10 sistemi taktırdım.
Aracımda 5 defa ayar yapıldı, ve sallama giderilemedi son 1 aydır.Şöyle ki Araç düz yolda giderken bir sıkıntı yok ama ne zaman ki ayağımızı gazdan kestiğimizde araçta hafif bir sallantı oluşuyor.Bir de kalkışlarda gazı çok vermediğimiz zaman araçta titreme yapıyor.Aracın benzinde herhangi bir sıkıntı ya da sorunu yoktur.
Cevap verirseniz çok teşekkür ederim.Hayırlı geceler herkese...
Merhaba ;
Bu sorunun ayar ile ilgisi yok ,muhtemelen montaj ile ilgili bir hata var.Aracınıza ait lpg enjektör girişlerinin yakın çekim resimlerini bana gönderir misiniz?
İyi geceler mehmet usta,
aracım 1.6 twinport 2005 model 105 hp olanlardan,aracıma yaklaşık 5 ay once gaziantep brc yetkili servisinde brc my 10 sistemi taktırdım.
Aracımda 5 defa ayar yapıldı, ve sallama giderilemedi son 1 aydır.Şöyle ki Araç düz yolda giderken bir sıkıntı yok ama ne zaman ki ayağımızı gazdan kestiğimizde araçta hafif bir sallantı oluşuyor.Bir de kalkışlarda gazı çok vermediğimiz zaman araçta titreme yapıyor.Aracın benzinde herhangi bir sıkıntı ya da sorunu yoktur.
Bu araçların lpg dönüşümünde sorun yoktur ,dönüşüm yapılabilir ,doğru enjektör seçeneği ile rolantide sorun yaşamazsınız.Bu araçlardaki tek sıkıntı lpg dönüşümü sonrası yakıt pompa basıncının artmasından dolayı sanal bir arızanın meydana gelıp motor ikaz lambasının yanmasıdır ,bununla ilgili BRC den özel role alınıp bu sorun halledilebilir
Merhaba ;
2011 model corsa 1.2 eastronic (euro5) aracım var, istanbul trafiğinde en yoğun saatlerde kullanıyorum. Landi Renzo marka kit taktırmak istedim. Ancak yetkili servis rolanti ile iligili opel servisinde ayar yaptırmam gerektirdiğini söyledi. yetkili serviste gittiğimde ise euro 5 motor versiyonu olan corsalara kit takılamayacağını, takılırsa çok sıkıntı yaşayabileceğimi belirtti. Fakat bir türlü kafama yatmıyor.Her türlü marka ve modele takılan kitler neden bu versiyonda sıkıntı yaratsın anlamış değilim.Yaşayacağım sıkıntıyı da sorunca tam tarifi yapılamıyor. Bu konu ile karşılaşmış olan varsa yardım lütfen...
Merhaba ;
Sorun büyük ,ihtimal ile enjektör ya da enjektör nozzllarında.Araca fazla gelen gaz boğulmasına neden oluyor.Tecrübeli bir servise gidip enjektorlerı kontrol ettirip yakıt ayarını yaptırın ,sorununuz düzelecektir.
Arkadaşlar daha önce yukarıdaki sorunumu dile getirmiştim. Otobanda giderken araba 140 a gelince gaza biraz daha basıyorum ama araç boşa düşüyor gibi gitmiyor. Sanki boğuluyor gibi yığılıyor ve tekliyor. Bazen de arıza ışığını yakıyor. Aynı hıza benzinde çıkmayı denemedm ama... Neden oluyor acaba?..
İyi geceler mehmet usta,
Merhaba Mehmet usta ben bu sorundan dolayı yanınıza gelmiştim, sizin dediğiniz gibi ayarları yaptırdım ama malesef silkeleme geçmedi.lpg sisteminin markası omvl enjektörler valtek siz orjinal enjektör takın sorun gider demiştiniz ama orjinali takılıykende aynısını yapıyordu.acaba benimdemi enjektörlerde bağlantı sorunu var.
Merhaba ;
Bu sorunun ayar ile ilgisi yok ,muhtemelen montaj ile ilgili bir hata var.Aracınıza ait lpg enjektör girişlerinin yakın çekim resimlerini bana gönderir misiniz?
Resimleri gönderdim mehmet usta,sorun nedir acaba?Manifold la ilgili bir sıkıntı mı acaba diye düşünüyorum bende ya da ateşleme sisteminden mi acaba ustam ?Teşekkürler şimdiden.Hayırlı geceler...
Bu araçların lpg dönüşümünde sorun yoktur ,dönüşüm yapılabilir ,doğru enjektör seçeneği ile rolantide sorun yaşamazsınız.Bu araçlardaki tek sıkıntı lpg dönüşümü sonrası yakıt pompa basıncının artmasından dolayı sanal bir arızanın meydana gelıp motor ikaz lambasının yanmasıdır ,bununla ilgili BRC den özel role alınıp bu sorun halledilebilir
teşekkür ederim,ustam.... sanırım opel yetkili servislerinin bu konuda bilgilendirilmeleri gerekiyor...
Mehmet Ustam benim soruma cevap vermiyecekmisiniz?
mehmet usta araç motor sıcaklıgı 95-100 derecelere cıktıgında lpg de sanki araba kasılıyo zor hızlanıyor normal bir seymi bu. saygılar
haso6718
05-05-2011, 23:40
haso6718´isimli üyeden Alıntı http://www.opelim.net/forums/../designs/bc/buttons/viewpost.gif (http://www.opelim.net/forums/showthread.php?p=1555543#post1555543)
mehmet usta
aracım 102 bin km de
Hayır sorun artmaz.Lpg nin aracın yağ yakmasına olumsuz etkisi olmaz.
ustam araç şu an 40-45 krş arası yakıyor. ayda 500 km yol yaparım en fazla. o da 5-10 km lik mesafelerde . siz ce ben lpg den kar edebilir miyim*
Mehmet ustam yarın sizin fikirleriniz doğrultusunda baya bir dolaşıcam opel servisi ve lpg servisini :) Bugün cevap verebilirseniz çok mutlu olurum yoksa yine bişi yok deyip göndericekler ustam :)
merhaba bende 2010 corsa var bu araca lpg takılmadıgını soyluyor servıs
bu konuda bılgısı olan var mı
Bu araçlara lpg dönüşümü gayet başarılıdır.
Ayda 500 km ,yılda eder 6.000 km ,bu araca 2 yıldan fazla binmeyi düşünüyorsanız lpg dönüşümü mantıklı olabilir fakat 2 yıla aracımı değiştiririm diyorsanız bence gerek yok.Selamlar...
haso6718´isimli üyeden Alıntı http://www.opelim.net/forums/../designs/bc/buttons/viewpost.gif (http://www.opelim.net/forums/showthread.php?p=1555543#post1555543)
mehmet usta
aracım 102 bin km de
ustam araç şu an 40-45 krş arası yakıyor. ayda 500 km yol yaparım en fazla. o da 5-10 km lik mesafelerde . siz ce ben lpg den kar edebilir miyim*
Araçta silkeleme devam ediyorsa enjektör sıralamalarına ve manıfolt girişlerini kontrol ettiriniz ,aracın twinport olması sebebiyle manıfolt girişleri yanlış yerden olabilir.
Merhaba Mehmet usta ben bu sorundan dolayı yanınıza gelmiştim, sizin dediğiniz gibi ayarları yaptırdım ama malesef silkeleme geçmedi.lpg sisteminin markası omvl enjektörler valtek siz orjinal enjektör takın sorun gider demiştiniz ama orjinali takılıykende aynısını yapıyordu.acaba benimdemi enjektörlerde bağlantı sorunu var.
Resimleri nereye gönderdiniz ? : )
Resimleri gönderdim mehmet usta,sorun nedir acaba?Manifold la ilgili bir sıkıntı mı acaba diye düşünüyorum bende ya da ateşleme sisteminden mi acaba ustam ?Teşekkürler şimdiden.Hayırlı geceler...
sanıyorum aynı araca sahibiz. (euro5 111.yıl 1.2 ) ben bugün zavoli taktırdım. ilk izlenim, sorunsuz.....servisler taktırmayın sıkıntı yaşarsınız dediler ama söz dinlemedim :) ilerleyen günlerde tekrar tecrübelerimi aktarırım... ama şimdilik performans yok, onu söyleyebilirim....
mehmet ustam öncelikle kolay gelsin bu sorumu benzin:( adlı konu altında sordum ama tam net bi bilgi aldığımı söyleyemem benim sotum şu aracı günlük 10 kilometre kullanıyorum ayda bir tekirdağa gidip gelitorum bide hafta sonu gezisi bunun dışında bir yere çıkmıyorum aracım 2001 model astra g gl 1,4 16v aracımın performansından memnunum fakat yakı fazla araca lpg taktırdığımız taktirde bir performans düşüklüğü yaşarmıyım yaşamamak içi çift tırnak buji koydursam naıl olur . bilgilendirirseniz sevinirim selamlar...
Araçta silkeleme devam ediyorsa enjektör sıralamalarına ve manıfolt girişlerini kontrol ettiriniz ,aracın twinport olması sebebiyle manıfolt girişleri yanlış yerden olabilir.
ustam araç astra edition bunlar ecotech motor diye biliyorum.
Lpg dönüşümü sonrası %40 tasarruf ve % 5 e yakın bir performans kaybı yaşarsınız fakat bu hıssedilir bir kayıp olmayacaktır.Orjinal bujilere devam
mehmet ustam öncelikle kolay gelsin bu sorumu benzin:( adlı konu altında sordum ama tam net bi bilgi aldığımı söyleyemem benim sotum şu aracı günlük 10 kilometre kullanıyorum ayda bir tekirdağa gidip gelitorum bide hafta sonu gezisi bunun dışında bir yere çıkmıyorum aracım 2001 model astra g gl 1,4 16v aracımın performansından memnunum fakat yakı fazla araca lpg taktırdığımız taktirde bir performans düşüklüğü yaşarmıyım yaşamamak içi çift tırnak buji koydursam naıl olur . bilgilendirirseniz sevinirim selamlar...
Doğrudur.
ustam araç astra edition bunlar ecotech motor diye biliyorum.
anulmustafa
09-05-2011, 15:49
mehmet ustam gaz basıncı düşükse kasıntı yaparmı araca bende 82-83 dü bilgisayara bağladıklarında 110 yaptılar farketti farkeder mi
Mehmet usta yorumların için çok teşekkürler.Enjektörleri sizin dediğiniz üzere kontrol ettirdim 2-3 farklı lpg servisinde ve sorun olmadığına kanaat getirildi ve tekrar ayar yapıldı ve şok araçta herhangi bir sorun kalmadı :) ne titreme ne sallantı çok şaşırdım defalarca denedim yok :) keşke en baştan ayar düzgün yapılsaydıda bu kadar kafam ağrımasaydı.Tekrar teşekkürler.
Geçmiş olsun ,sorununuzun düzelmesine sevindim :)
Mehmet usta yorumların için çok teşekkürler.Enjektörleri sizin dediğiniz üzere kontrol ettirdim 2-3 farklı lpg servisinde ve sorun olmadığına kanaat getirildi ve tekrar ayar yapıldı ve şok araçta herhangi bir sorun kalmadı :) ne titreme ne sallantı çok şaşırdım defalarca denedim yok :) keşke en baştan ayar düzgün yapılsaydıda bu kadar kafam ağrımasaydı.Tekrar teşekkürler.
Merhaba;
Lpg fark basıncının ideal değeri 1.100 mbar dır.Servis doğru değere ayarlamış fakat lpg basıncı ayarlandıktan sonra tekrar ayar yapılması gerekir.Selamlar...
mehmet ustam gaz basıncı düşükse kasıntı yaparmı araca bende 82-83 dü bilgisayara bağladıklarında 110 yaptılar farketti farkeder mi
anulmustafa
10-05-2011, 13:08
Ayarlari düzgün diye yapmadilar
anulmustafa
10-05-2011, 15:33
mehmet abi dediğim gibi öle oldu abi ayarları güzel dediler ellemediler sadece gaz basıncını yükselltiler
haso6718
10-05-2011, 15:47
Ayda 500 km ,yılda eder 6.000 km ,bu araca 2 yıldan fazla binmeyi düşünüyorsanız lpg dönüşümü mantıklı olabilir fakat 2 yıla aracımı değiştiririm diyorsanız bence gerek yok.Selamlar...
teşekkürler usta
Fatsa- Halil Otogaz a mı gittin ? : )
mehmet abi dediğim gibi öle oldu abi ayarları güzel dediler ellemediler sadece gaz basıncını yükselltiler
Fabrikanın hemen hemen bütün bölümlerinde bayan işçileri görmek mümkün fakat montaj hattında bu kadar bayanı görünce ben de bunun nedenini sordum verilen cevap aynen şöyleydi;
-Bayanlar erkeklere göre çok daha dikkatli ,elleri narin ve hata yapmıyorlar ,erkekleri daha çok ağır işlerde kullanıyoruz cevabını aldım.Gerçekten de montajlarını izlediğimde çok dikkatli iş yaptıklarına şahit oldum.Ben de kendi servisime alsam mı diye düşünmedim değil
dj_gokcell
10-05-2011, 19:44
iyi günler mehmet bey bende atiker sıralı sistem var araç tüpe geçtiği anda bitti uyarı sesi veriyo içinde tüp olduğu halde benzine geçiyo sorun ne olabilir
Merhaba ;
Sorunun nedeni lpg basıncı ya da devir ya da enjektor bağlantılarında olabilir.Atikerde boyle durumlarda araç benzine geçip sesli ikaz verir.Yetkili serviste aracınızı bilgisayara baplatıp hata bölümüne baktıklarında sorunun nerden kaynaklandığını hemen görebilirler.Selamlar...
iyi günler mehmet bey bende atiker sıralı sistem var araç tüpe geçtiği anda bitti uyarı sesi veriyo içinde tüp olduğu halde benzine geçiyo sorun ne olabilir
anulmustafa
11-05-2011, 09:05
yok ordu da zavolli bayisine halil ustayı da iyi tanırım mehmet abi o anlar mı zavolli yi götüreyim mi
anulmustafa
12-05-2011, 10:14
Mehmet ustam orduda güzel usta varmı iyi anlayan ordu merkezdeki zavoli bayisinden memnun değilim ilgilenmiyorlar sizce kime götürebilirim ayar vs için
Zavoli konusunda Ordu'da size yardımcı olacak firma DAGASAN OTOGAZdır.İsterseniz buraya bir ayar yaptırın.
Mehmet ustam orduda güzel usta varmı iyi anlayan ordu merkezdeki zavoli bayisinden memnun değilim ilgilenmiyorlar sizce kime götürebilirim ayar vs için
Merhabalar
Ustam benim de bir sorum olucak size cevaplarsanız sevinirim
vw polo 1.4 16v 62.000 kmdeki aracıma lpg taktırdım atiker marka safe fast sistemi kırmızı enjektörler var. taktırdığım yer montajı düzgün yaptı ama gel gelelim ayar konusunu beceremediler her nekadar kendileri kabul etmeselerde ilk başta araç yakıt tüketimi şehir içinde yaklaşık 14 litre gibiydi ve şehir dışında 10 litreye yakındı arıza lambasını lambda sensörü alakalı zengir fakir alakalı yaktı. sildim gene yandı kalibrasyon yaptılar defalarca gene yandı daha sonra bir yerden programı ve ecu ya bağlantı kablosunu buldum aracı 200 km boyunca aralıksız benzinde kullandım aracın ecusunda yakıt haritası düzgün birşekilde oluşsun diye daha sonra ara yüze bağlanıp kalibrasyon yaptım yola çıktım bazı devirlerde aracın benzin enjektörleri ms bazında alıp başını gidiyordu 20 25 gibi değerlere çıkıyordu ama lpg zamanlaması 15 18 gibi yerlerde kalıyordu bunları harita kendim elle değiştirmeler yaparak düzelttim şu anda yaklaşık 20 bin km dedir arıza lambası yanmadan kullanıyorum ve yakıt tüketimi şehir dışı 7- 7,5 litre arası şehir içi 10-11 litre arasına düştü bundan gayette memnunum elimdeki vagcom ile araca bağlanıp hata kodlarına bakıyorum her hangi bir sorun yok ama şu anda çözemediğim sorun ise :( araç özellikle düşük viteste 1200 1400 devir arasında giderken araç bir anda bir ileri bir geri yapıyor sanki gazı bırakıp tekrar basıyormuşum gibi birden sürekli 2. viteste çok az olarak yapıyor ama 1.viteste gayet hissedilir şekilde yapıyor. bu sorunu başka devirlerde ve viteslerde yaşamıyorum. bunun çözümü nedir bilemiyorum ?
isterseniz oluşturduğum lpg haritasını da ekleyebilirim
elimde vag-com da var istediğiniz değerleri aracın ecusundan okuyup verebilirim
araca lpg taktırmadan önce 60bin bakımında aracın yakıt tüketimi ciddi çekilde artıığı için 4 bobinde değişti bujiler değişti akü değişti enejektör temizliği yapıldı lambda sensörü değişti (serviste) .
anulmustafa
13-05-2011, 08:13
Zavoli konusunda Ordu'da size yardımcı olacak firma DAGASAN OTOGAZdır.İsterseniz buraya bir ayar yaptırın.
dediğim gibi sadece basıncı yükseltiler ayarlar güzel dediler
Merhaba ;
Sizin de belirttiğiniz gibi ustalarımız doğru montaj yapabiliyorlar fakat henüz tam anlamıyla lpg kalibrasyonu yapma konusunda yetersizler.Aracınızdaki sorunun nedenini anlamak için öncelikle yakıt haritasının bulunduğu sayfayı burda paylaşın.Aklıma gelen ilk durum lpg enjektor nozzllarının buyuk olması,şayet büyükse bunu haritadan anlayabiliriz; yada siz bir bakın acaba kaç mm nozzl kullanmışlar fakat sadece üzerindeki rakama bakmayın iç çapını bir şekilde ölçün .2 mm den fazla takıldıysa bunu 1.8 e kadar düşürün.Şayet nozzlllarda bir sorun yoksa aracın boğaz kelebeğini temizletip adaptosyon yaptırın.Paylaşımları beklıyorum.Selamlar...
Merhabalar
Ustam benim de bir sorum olucak size cevaplarsanız sevinirim
vw polo 1.4 16v 62.000 kmdeki aracıma lpg taktırdım atiker marka safe fast sistemi kırmızı enjektörler var. taktırdığım yer montajı düzgün yaptı ama gel gelelim ayar konusunu beceremediler her nekadar kendileri kabul etmeselerde ilk başta araç yakıt tüketimi şehir içinde yaklaşık 14 litre gibiydi ve şehir dışında 10 litreye yakındı arıza lambasını lambda sensörü alakalı zengir fakir alakalı yaktı. sildim gene yandı kalibrasyon yaptılar defalarca gene yandı daha sonra bir yerden programı ve ecu ya bağlantı kablosunu buldum aracı 200 km boyunca aralıksız benzinde kullandım aracın ecusunda yakıt haritası düzgün birşekilde oluşsun diye daha sonra ara yüze bağlanıp kalibrasyon yaptım yola çıktım bazı devirlerde aracın benzin enjektörleri ms bazında alıp başını gidiyordu 20 25 gibi değerlere çıkıyordu ama lpg zamanlaması 15 18 gibi yerlerde kalıyordu bunları harita kendim elle değiştirmeler yaparak düzelttim şu anda yaklaşık 20 bin km dedir arıza lambası yanmadan kullanıyorum ve yakıt tüketimi şehir dışı 7- 7,5 litre arası şehir içi 10-11 litre arasına düştü bundan gayette memnunum elimdeki vagcom ile araca bağlanıp hata kodlarına bakıyorum her hangi bir sorun yok ama şu anda çözemediğim sorun ise :( araç özellikle düşük viteste 1200 1400 devir arasında giderken araç bir anda bir ileri bir geri yapıyor sanki gazı bırakıp tekrar basıyormuşum gibi birden sürekli 2. viteste çok az olarak yapıyor ama 1.viteste gayet hissedilir şekilde yapıyor. bu sorunu başka devirlerde ve viteslerde yaşamıyorum. bunun çözümü nedir bilemiyorum ?
isterseniz oluşturduğum lpg haritasını da ekleyebilirim
elimde vag-com da var istediğiniz değerleri aracın ecusundan okuyup verebilirim
araca lpg taktırmadan önce 60bin bakımında aracın yakıt tüketimi ciddi çekilde artıığı için 4 bobinde değişti bujiler değişti akü değişti enejektör temizliği yapıldı lambda sensörü değişti (serviste) .
Ben de bunu anlamıyorum!!! Yola çıkmadan yakıt haritasında lpg benzin ms lerini kıyaslamadan ayarın güzel olduğunu nasıl anlıyorlar!!!
dediğim gibi sadece basıncı yükseltiler ayarlar güzel dediler
anulmustafa
13-05-2011, 08:38
aynen öle olmadı samsunda ki bayiye gideceğim sizce orası nasıl
Üzgünüm ama sanırım onlar da yol ayarı yapmıyor.Gitmeden önce telefon açıp bilgi alın derim...
aynen öle olmadı samsunda ki bayiye gideceğim sizce orası nasıl
gündüz pek giremiyorum kusura bakmayın Mehmet bey
gece karanlık olduğu için nozle ları söküp bakamadım sadece haritanın resmini ekleyebildim ama nozle larada bakar size bildiririm
http://img197.imagevenue.com/loc377/th_317294506_resimgry_122_377lo.jpg (http://img197.imagevenue.com/img.php?image=317294506_resimgry_122_377lo.jpg)
birde ekleme yapayım ben arayüzü kontrol ettiğimde lambda sensörü ayarları var ama sensör bağlantıları lpg yi takan servis yapmamış lambda sensörünün bağlantıları şartmıdır sizce lpg ecusu lambda sensörünün ölçtüğü değerleri değerlendirip yakıta müdahele edermi ??
samocan71
15-05-2011, 17:55
200o model G kasa opel astra Cd'm var.1.6 ve 16 valf.atiker sıralı sistem kullanıyorum..40 LT'lik depo var.tamamen boşken dolduruyorum 29 litre alıyo.
.Sice bu normalmi..Ve bu kadar litre ile 210 km yol yapıyor.1.96 dan alıyorum litresini.biraz çok yakıyo gibi sanki ?
sizce nasıl ?
merhaba, 2011 model Astrama yarin brc taktiracagim, tum parcalarin orijinal oldugunu nasil anlayabilirim acaba? bir de bu brc nin kac modeli var ve en iyisi hangisidir?
tesekkurler...
Merhaba ;
Ton benzin ve gaz ms lerine baktığımızda nozzların buyuk olmadığı anlaşılıyor fakat Yakıt ayarının nasıl olduğunu burdan anlaymam.Lpg sistemlerinde oksijen sensörü bağlantısı sadece aracın sensörünün çalışıp çalışmadığını gösteren ve ayar yaparken sondanın voltajına bakarak ayarın doğrulugunun anlaşılmasını sağlayan bir bağlantıdır ve fakat bu bağlantının aracın ayarına bir müdehalesi yoktur.Aracın benzin işletim sistemine ait sensörlerden lpg ecüsü bilgi alıp düzenleme yapamaz.Selamlar...
gündüz pek giremiyorum kusura bakmayın Mehmet bey
gece karanlık olduğu için nozle ları söküp bakamadım sadece haritanın resmini ekleyebildim ama nozle larada bakar size bildiririm
http://img197.imagevenue.com/loc377/th_317294506_resimgry_122_377lo.jpg (http://img197.imagevenue.com/img.php?image=317294506_resimgry_122_377lo.jpg)
birde ekleme yapayım ben arayüzü kontrol ettiğimde lambda sensörü ayarları var ama sensör bağlantıları lpg yi takan servis yapmamış lambda sensörünün bağlantıları şartmıdır sizce lpg ecusu lambda sensörünün ölçtüğü değerleri değerlendirip yakıta müdahele edermi ??
Şuan piyasada olan ürün BRC MY11 dir , 2A Mühendisilk yetkili servislerinde yaptırdığınız montajlarda tüm parçalar orjinal kullanılacaktır ,montajı yaptıracağınız servisin bilgisini bana verin ,daha detaylı konuyla ilgilenelim.Selamlar...
merhaba, 2011 model Astrama yarin brc taktiracagim, tum parcalarin orijinal oldugunu nasil anlayabilirim acaba? bir de bu brc nin kac modeli var ve en iyisi hangisidir?
tesekkurler...
haso6718
16-05-2011, 22:47
atiker lpg taktırdım usta umarım hayırlısı olur.
sızdırmazlık
muayne
ruhsat için ne kadr sürem var.
Şuan piyasada olan ürün BRC MY11 dir , 2A Mühendisilk yetkili servislerinde yaptırdığınız montajlarda tüm parçalar orjinal kullanılacaktır ,montajı yaptıracağınız servisin bilgisini bana verin ,daha detaylı konuyla ilgilenelim.Selamlar...
Servis yetkili ve parca orijinal problem yok. işçilik harika. Takılan ürünm modeli ise sequent, my07. Nasildir acaba? bir de fiyat nekadardir?
Ayrıca:
1. LPG'den önce, benzin aldığımda yol bilgisayarının tüm değerlerini sıfırlardım ve tüketim normal kullanımda 13lt / 100 km ortalama olurdu (ş.içi) Araç henüz 6.000 km'de olduğu için normaldir diyordum ama bu abartılı rakam elbette çok rahatsız ediciydi...
Dün akşam ise LPG taktıktan sonra yine yol bilgisayarının tüm verilerini sıfırladım 70km yol yaptım (ş.içi) ve yakıt ortalaması 7.5lt / 100 km'e kadar düştü... Daha fazla göstermesi gerekmez miydi, bu yol bilgisayarı neyi, nasıl ölçüyor?
2. Aracımın performansında hiçbir düşüş olmadı, hatta araç daha da rahatladı LPG ile. Benzin filtresinde bir sorun olabilir mi? Buji, hava filtresi gibi LPG ile ortak kullanılan elemanlar dışında, benzindeki performans düşüklükleri başka nelerden kaynaklanır?
ilginiz için çok teşekkür ederim...
Sayın Hocam ;
MY07 artık yetkili servislerimiz tarafından dönüşüm yapılmayan bir ürün ,sistem mart ayından buyanma MY11 e geçti.Siz nerde montaj yaptırdınız???:confused:
Servis yetkili ve parca orijinal problem yok. işçilik harika. Takılan ürünm modeli ise sequent, my07. Nasildir acaba? bir de fiyat nekadardir?
Ayrıca:
1. LPG'den önce, benzin aldığımda yol bilgisayarının tüm değerlerini sıfırlardım ve tüketim normal kullanımda 13lt / 100 km ortalama olurdu (ş.içi) Araç henüz 6.000 km'de olduğu için normaldir diyordum ama bu abartılı rakam elbette çok rahatsız ediciydi...
Dün akşam ise LPG taktıktan sonra yine yol bilgisayarının tüm verilerini sıfırladım 70km yol yaptım (ş.içi) ve yakıt ortalaması 7.5lt / 100 km'e kadar düştü... Daha fazla göstermesi gerekmez miydi, bu yol bilgisayarı neyi, nasıl ölçüyor?
2. Aracımın performansında hiçbir düşüş olmadı, hatta araç daha da rahatladı LPG ile. Benzin filtresinde bir sorun olabilir mi? Buji, hava filtresi gibi LPG ile ortak kullanılan elemanlar dışında, benzindeki performans düşüklükleri başka nelerden kaynaklanır?
Erzurum TULU da yaptrdm. ilk mesajimda bahsettigim yer degil, taniyorum burayi.
Kitapcigin uzerinde kucuk bir yerde yaziyor, MY07 diye. belki my11'dir. Nerden anlayabilirim baska?
Edit: Az once aradim, my10 kullaniyoruz dediler. bu nedir ya:) yalniz sunu belirteyim kesinlkle sorunsuz calisiyor ve suan cok memnunum...
the_boss
18-05-2011, 21:48
Merhaba ;
Ton benzin ve gaz ms lerine baktığımızda nozzların buyuk olmadığı anlaşılıyor fakat Yakıt ayarının nasıl olduğunu burdan anlaymam.Lpg sistemlerinde oksijen sensörü bağlantısı sadece aracın sensörünün çalışıp çalışmadığını gösteren ve ayar yaparken sondanın voltajına bakarak ayarın doğrulugunun anlaşılmasını sağlayan bir bağlantıdır ve fakat bu bağlantının aracın ayarına bir müdehalesi yoktur.Aracın benzin işletim sistemine ait sensörlerden lpg ecüsü bilgi alıp düzenleme yapamaz.Selamlar...
Mehmet bey,
Safefast kullanıyorum, kısmen ayarları da kendim yapmışımdır. ECU'nun özelliklerini biliyorum.
Safefast ECU'sunun üzerinde adaptasayon özelliği var, şayet bu özelliği aktive ederseniz, OBDII portundan okuduğu sft lft bilgileri ile lpg miktarında düzeltmeye gidiyor. Bunu da ekranda belirtiyor zaten.
Aslında bu sayede aracın kendi ecu 'su üzerindeki lft sft değerleri şaşmamış oluyor, biraz ince ayar misali. Bildiğim kadarı ile BRC 'ninde bu özelliğe sahip bir ECU 'su olacaktı.
Her halukarda aracın kendi ecu su kadar hızlı tepkiler verebilecğeini düşünmüyorum, ancak şu anda bende aktif durumda. Normal kalibrasyon ve ince ayar sonrasında bu özelliğin aktive edilmesi öneriliyor.
Bu arada aynı ecu'yu satan başka bir firmanın dökümanında bu adaptasyon özelliğinin aynı zamanda map değerleri üzerinde kalıcı değişiklikler de yapabildiğinden bahsediyordu ama ben gözlemlemedim. sadece anlık bozuklukları giderip kısmen stf değerini dolayısı ile ltf değerini 0 'a yakın tutuyor.
saygılar
the_boss
18-05-2011, 21:52
Ayrıca:
Recai merhaba,
Ustanın üzerine laf söylemeyi sevmem ancak bence lpg map tablonda bir yanlışlık var, şayet düzgün olsa (normal durumda beklenen) lpg 'de ve benzinde araç bilgisayarında aynı değerleri okuman, zaten lpg ecusunun orada durmasının tek nedeni benzin enj. sürelerini belli katsayılar ile çarpmak. bir nevi aracın kendi ecusunu kandırmak,başka bir amacı yok. dolayısı ile aynı değerleri okuman gerekir.
sendeki bozukluk pozisif yönde yani olması gerektiğinden büyük bir oran ile benzin sürelerini çarpıyorsun, böyle olunca da aracın benzin miktarını kısıp sana yol bilgisayarında sanki az yakıyormuşsun gibi bir izlenim veriyor. bu arac içerisindeki ltf değerini zaman içerisinde bozacaktır. bence bir ayar yaptırmanda fayda var.
tesekkur ederim Alaattin, cok guzel ozetlemissin...
bugun tekrar ayarlattim, simdilik sorun yok...
Merhaba Boss ;
Bir kere laf söylemişsin :) şimdi devamını getirmen gerek.Map tablosunda hata olduğunu neye göre söylüyorsun ,açıklar mısın?
Recai merhaba,
Ustanın üzerine laf söylemeyi sevmem ancak bence lpg map tablonda bir yanlışlık var, şayet düzgün olsa (normal durumda beklenen) lpg 'de ve benzinde araç bilgisayarında aynı değerleri okuman, zaten lpg ecusunun orada durmasının tek nedeni benzin enj. sürelerini belli katsayılar ile çarpmak. bir nevi aracın kendi ecusunu kandırmak,başka bir amacı yok. dolayısı ile aynı değerleri okuman gerekir.
sendeki bozukluk pozisif yönde yani olması gerektiğinden büyük bir oran ile benzin sürelerini çarpıyorsun, böyle olunca da aracın benzin miktarını kısıp sana yol bilgisayarında sanki az yakıyormuşsun gibi bir izlenim veriyor. bu arac içerisindeki ltf değerini zaman içerisinde bozacaktır. bence bir ayar yaptırmanda fayda var.
Merhaba bende donusum yaptırmak ıstıyorum bu yakın zamanda aracım opel meriva 1.6 enjoy 2005 önerilerinizi alabilirmiyim saygılar..
Merhabalar ;
BRC Türkiyede otomotiv firmalarının 0 km araçlarda tercih ettiği bir ürün.Gönül rahatlığıyla tercih edebileceğiniz kaliteli ,servis ağı geniş ve distiribütör güvencesi sağlayan nadir ürünlerdendir.
Aracınıza uygun dönüşüm kitini seçerken dikkat etmeniz gereken bir kaç başlık var.Tercih edeceğiniz ürün;
1)KALİTELİ BİR ÜRÜN OLMALI: BRC my-11 malzeme kalitesi olarak diğer marka ürünlerden oldukça farklıdır.Bu farklılığın başında plug and driwe yani tak sür programı gelir.Bu program ile yapılan lpg kalibrasyonu maksimum %5 hata ile işlemi tamamlar.Yani montajcının müdehalesine gerek kalmaksızın ayarı doğru olarak tamamlar.Klasik lpg markalarının kalibrasyonu standarttır.sadece rolanti bölümündeki enjeksiyon sürelerini eşitleyip,kalan parametreler için standart bir yakıt haritası çıkarırlar,bu standart haritadan dolayı aracınızda zengin yada fakir karışımdan dolayı motor ikaz lambanız yanabilir.Biz bu ikaz lambasının yanmayacağını garanti ediyoruz.
BRC yi diğer markalardan ayıran bir diğer özellik ise kullandığı hi-tec enjektörleridir.Diğer marka lpg sistemleri selenoid valfli enjektörler kullanır,bu enjektörler içerisindeki yay zamanla ilk günki özelliğini yitirip motora farklı yakıt gönderebilir.bu tarz takılan enjektörler yaklaşık 5.000 km de bir ayar farklılığı yaşatır.bu enjektörler oldukça yavaştır.tepki süreleri zayıftır.Çalışan tüm parçaları gaz ile temas eder ve dolayısıyla pis gazdan etkilenirler.BRC hi-tec enjektörleri benzin enjektör prensibinde çalışır.tepki hızları oldukça yüksektir,montaj yapıldığı günden itibaren ilk günkü debilerini 100.000 km sonrada korurlar.çalışan parçaları lpg gazı ile temas etmez dolayısıyla kirli gazdan etkilenmezler.uzun ömürlüdürler.
2)YAYGIN SERVİS AĞI VE GARANTİ: Öncelikle şunu belirtmeliyiz ki BRC servisleri hizmet verdikleri ilin en iyi otogaz dönüşüm servisleridir.Aracınıza BRC marka gaz sistemi taktırdığınızda,aracınızın plaka ve şase numarası başlığı altında BRC 2A Mühendisliğin internet sitesinde bir sayfa açılır.bu sayfaya aracınza takılan tüm BRC ürünlerinin seri numaraları ,aracınıza ait tüm bilgiler,size ait iletişim ve adres bilgileri,montajı yapan servisin bilgileri ,tek tek sanal garanti belgenize işlenir.Tüm Türkiye çapında herhangi bir bayimize başvurduğunuzda aracınız web sitemizden sorgullanır ve 2 yıl 100.000 km koşulsuz garanti hizmeti alırsınız.Tüm ülke çapında garanti hizmeti vermeyen bir ürün tercih ederseniz ki bu ürün çok kaliteli bir ürün olsa dahi şehir dışında karşılaşacağınız bir sorunda hizmet alamayacaksınız .
3)İTHALATÇI -ÜRETİCİ FİRMANIN ÖNEMİ:Tercih edeceğiniz ürün her ne kadar kaliteli ve yurt çapında hizmet veren bir ürün olsa dahi üreticisi yada ithalatçısı güvenilir değilse uzun vadede muhatap bulamayabilirsiniz.Ülkemizde bugune kadar 50 nin üzerinde lpg markası ürün satmıştır.fakat çoğu malının arkasında durmayıp ithalatı ya da üretimi bırakmış gerek lpg montaj firmaları gerekse son kullanıcılar magdur edilmiştir.
Merhaba bende donusum yaptırmak ıstıyorum bu yakın zamanda aracım opel meriva 1.6 enjoy 2005 önerilerinizi alabilirmiyim saygılar..
the_boss
24-05-2011, 09:33
Merhaba Boss ;
Bir kere laf söylemişsin :) şimdi devamını getirmen gerek.Map tablosunda hata olduğunu neye göre söylüyorsun ,açıklar mısın?
hehe :)
şöyleki şayet lpg map tablosunda lpg miktarını aşırı arttırırsan aracın kendi beyni önce stf değeri ile oynayacak sonra da bunu ltf ye yansıtarak benzin miktarını dolayısı ile de senin zaten fazla arttırdığın lpg miktarını kısacaktır. yani aracın kendi beyni sanki az yakıyorum hissine kapılacak ve yol bilgisayarında ona göre alıştığın benzin yakma miktarının altında değerler gösterecektir.
aynı kuralı tam tersi içinde düşünebiliriz. lpg mapindeki çarpanlar çok düşük tutulur bu seferde bahsettiğim değerler tam tersi etkilenicek ve araç yol bilgisayarına fazla bir yakıt değeri göreceksin.
en güzeli hem lpg'de hem benzinde araç yol bilgisayarında (anlık tüketimde dahil) aynı değerleri okumak.
unutmadan bu ltf ve stf değerleri aracı yanlız ve yanlız closed circuit dediğimiz o2 sensöründen geri besleme alarak yakıt miktarını ayarlardığı durumlarda geçerlidir. yanlış biliyor olabilirim ancak aşırı yüklemede veya üst devirlerde 4000d/d gibi, arac open circuit e geçer ve o2 sensörü devre dışı kalır. bu durumda aracınızı lpg mapi ile baş başa bırakmış olursunuz.
bu durumda aslında silkeleme yapıyor ise büyük ihtimalle fakir yakıt karışımı oluşuyordur.
falan filan işte :)
2003 astra njoy otomatik vites aracım var BRC tüp taktırmak istiyorum 2 çeşit sistemleri var birisi MY10 100 kw diğeride MY10 140 kw hangısı takılmalı ... bu ıkı sıstem arasındakı fark nedır ... aracım 105 beygir
uzman8181
25-05-2011, 09:08
arkadaşlar lpg kitinde 4-5 yüz fazla verip brc taktırmaya gerek olduğunu düşünmüyorum ben atiker taktırdım 1000 tl ye valla çok memnunum ve malının arkasında adamlar
Bu anlattıkların teorik bilgiler ve doğru bilgiler benim öğrenmek istediğim ( ki aslında cevabını biliyorum) bu map harıtasına bakarak bunları nerden çıkardığın? :)
Map harıtasına bakarak aracın LFT ve SFT değerlerini göremezsin dostum ,göremeyeceğin için aracın zenginde mi fakirde mi çalıştığını da anlayamazsın ,enjeksiyon surelerini de göremeyeceğin için hiç bir yorumda bulunamazsın .Selamlar...
hehe :)
şöyleki şayet lpg map tablosunda lpg miktarını aşırı arttırırsan aracın kendi beyni önce stf değeri ile oynayacak sonra da bunu ltf ye yansıtarak benzin miktarını dolayısı ile de senin zaten fazla arttırdığın lpg miktarını kısacaktır. yani aracın kendi beyni sanki az yakıyorum hissine kapılacak ve yol bilgisayarında ona göre alıştığın benzin yakma miktarının altında değerler gösterecektir.
aynı kuralı tam tersi içinde düşünebiliriz. lpg mapindeki çarpanlar çok düşük tutulur bu seferde bahsettiğim değerler tam tersi etkilenicek ve araç yol bilgisayarına fazla bir yakıt değeri göreceksin.
en güzeli hem lpg'de hem benzinde araç yol bilgisayarında (anlık tüketimde dahil) aynı değerleri okumak.
unutmadan bu ltf ve stf değerleri aracı yanlız ve yanlız closed circuit dediğimiz o2 sensöründen geri besleme alarak yakıt miktarını ayarlardığı durumlarda geçerlidir. yanlış biliyor olabilirim ancak aşırı yüklemede veya üst devirlerde 4000d/d gibi, arac open circuit e geçer ve o2 sensörü devre dışı kalır. bu durumda aracınızı lpg mapi ile baş başa bırakmış olursunuz.
bu durumda aslında silkeleme yapıyor ise büyük ihtimalle fakir yakıt karışımı oluşuyordur.
falan filan işte :)
Çok yanlış düşünüyorsun !!! Ben de sana şunu sorarım neden 4-5 bin TL fazla verip opel merivaya biniyorsunuz bunun yerine daha ucuz olan cherry e de binebilirsiniz ,bu markadan da memnun olanlar var ;) selamlar...
arkadaşlar lpg kitinde 4-5 yüz fazla verip brc taktırmaya gerek olduğunu düşünmüyorum ben atiker taktırdım 1000 tl ye valla çok memnunum ve malının arkasında adamlar
NeFarkeder
15-11-2011, 10:34
Selamlar, 2000 model sedan opel astra G mi yeni aldım, benzim tüketimi beni aşıyor biraz lpg tartırmak istiyorum, çevremde 950-1000 TL arasında lpg taktıranlar var, fakat ben bu arabaya uzun süre binecem ve bana sorun çıkarmayacak birşey arıyorum, bana hangi modeli tavsiye edersiniz, maliyeti ve ortalama yakıt tüketimi hakkında bilgi verebilirmisiniz,
Ozgurruh
15-11-2011, 11:41
2001 ASTRA G Sedan aracım var. BRC takılı.
Şehir içi şehir içi ve dışı ortalama 8-8.5 Litre/100 KM yakıyor.
Düzgün işçilik olsun ama duyulmadık abidik gubidik bir marka da olmasın tabi yeterli :)
1400 Tl'ye taktırdım artı muayene, ruhsata işletme masrafı.
fluminense
17-11-2011, 20:41
benm araç 2003 ecotec motor astra g.lpg kitim landirenzo evelden uzun yolda 7.2-7.4 litrelere kadar düşerdim son ölçümlerimde 8.5 litre yaktığını görüyorum,tüketim neden artrar acaba.agresif kullanmıyorum ama filtre bakımı falan geldi heralde...
uzman8181
09-12-2011, 23:08
arkadaşlar çok yakın bir dostum lpg bayisi brc de takıyor atikerde tartarinide bana söylediği şu idi tüp taktıracağım zaman brc iyidir ama atikerde iyidir ikiside kaliteli mal önemli olan kimin monte ettiği demişti ve aralarında 600 tl fark vardı tak atiker dedim taş gibi valla hiç sorunum yok 10 küsür bin devirdim şeytan kulağına kurşun bakımlarını yapın yola devam edin:)
bacadir68
09-12-2011, 23:43
atiker 2 yıl yada 100000km garantisi veriyor mu? Zavoli veriyor.
kimin taktığı tabiki en önemli husus ama mal iyi değilse takan isterse işin kralı olsun, malzeme elinizde kaldıktan sonra ne fayda...
bence sizin usta yerli malı atiker'den daha fazla komisyon alıyordur ;) bi araştırın isterseniz.
şimdi atiker mi teleflex mi desek yine atiker diyecektir bence bu tarz ustalar.
atiker'i kötülemek niyetinde değilim ama kimse kendini kandırmasın. daha doğru dürüst bir enjektör sistemi bile yok. bildiğiniz sübap kullanıyorlar.
The Day Walker
10-12-2011, 00:33
kimin taktığı tabiki en önemli husus ama mal iyi değilse takan isterse işin kralı olsun, malzeme elinizde kaldıktan sonra ne fayda...
bence sizin usta yerli malı atiker'den daha fazla komisyon alıyordur ;) bi araştırın isterseniz.
atiker'i kötülemek niyetinde değilim ama kimse kendini kandırmasın. daha doğru dürüst bir enjektör sistemi bile yok. bildiğiniz sübap kullanıyorlar.
Kardeşim zavoliyide gördüm şıkır şıkır zavallı enjektörleri var kafa beyin bırakmaıyor :) 4 senedir atiker takılı;
enjektörlerde asla şıkır şıkır ses yok,4 senedir aynı enjektörler,parçaları bir kez bile sorun çıkarmadı,gram su eksiltmiyor,zerre kadar abidik gubidik su girmiyor.ben gayet memnunum...eğer bu kendini kandırmaksa ben kanmaktan son derece memnunum ;)
bacadir68
10-12-2011, 09:19
kerem kardeşim en basitinden toşaf ile opel yada vw'yi bir tutabilir misin? söylediklerimi yanlış anlamayın. eminim diğer atiker kullanıcılarıda kitlerinden memnundurlar. sonuçta amacımız ekonomi yapmak mı? evet. ben yazdıklarımı tamamen ustalara yönelik, arkadaşa konuyu açıklayan ustaya yazdım. yoksa para senin, araba senin, usta senin... herkes istediği gibi, istediği yere gönlünce parasını harcar.
ayrıca ben zavoli'yi bildiğim için yazdım. memnun muyum? en az senin kadar. ancak param olsa teleflex-prins-brc sırasıyla bu kitleri taktırmak isterdim. benim taktırdığım zaman diliminde brc'yi takan adam gibi usta yoktu. kısmet.. ;)
bariscam
11-12-2011, 14:53
Zavoli LPG süper Regülatör sorunu
Merhaba arkadaşlar,
Omega B 2.5 v6 Elegance 2000 Model aracımda Zavoli LPG süper Regülatör sorunu var, temmuz ağustos aylarında motor devrini ani yükselmelerde benzine geçiyor yani yetiştiremiyordu, şimdi aralık ayı içinde başka bir sorun oluştu aracı trafik ışıklarında kalkışlarda bile arada bir benzine atıyor, bir kaç yerde araştırdım bana regülatörümün 6 silindiri beslemediği bunun için süper regülatör taktırmamı tavsiye ettiler, şunu merak ediyorum ilk takıldığı zamanlarda bu tür hataları vermeyen regülatör şimdi niye verir ve bu regülatörlerin tamir takımını satan bir yer varmı?
haso6718
22-12-2011, 18:17
arkadaşlar arcaım brc lpg li. araç 6 km de anca lpg ye geçiyor. neden olabilir
verderveremem
23-12-2011, 12:11
kalite olarak en iyi olmasa da fiyat/performans olarak değerlendirildiğinde en iyi markanın atiker olduğunu düşünüyorum...
uzman8181
25-12-2011, 21:38
Çok yanlış düşünüyorsun !!! Ben de sana şunu sorarım neden 4-5 bin TL fazla verip opel merivaya biniyorsunuz bunun yerine daha ucuz olan cherry e de binebilirsiniz ,bu markadan da memnun olanlar var ;) selamlar...
bide şöyle düşünün 70-80 bin tl verip mercedese binmiyorum ama:)
NeFarkeder
18-01-2012, 11:04
1000 TL ye taksitli ALDESA takdırdım arabama Astra G CD 2000 Model bi süre sonra gel ayar yapalım dedi usta. Ayarını yaptırmadım daha 20 kuruş yakıyor arabam performansı felan çok iyi.
Merhaba
97 model 2.0 cd vecktra için hangi marka tüpü önerirsiniz.
Tavisyem BRC
Merhaba
97 model 2.0 cd vecktra için hangi marka tüpü önerirsiniz.
MERHABA ;
Lpg sistemlerini tercih ederken 3 önemli başlık var.Seçeceğiniz ürün ;
1)KALİTELİ OLMALI
2)YAYGIN SERVİS AĞI OLMALI
3)SATIŞ SONRASI HİZMET ALABİLMELİSİNİZ.
Bu 3 kriterden dolayı tavsiyem kesinlikle BRC olacaktır.İstikrarlı yakıt tasarrufu ve sorunsuzluk için kesinlikle BRC
Selamlar, 2000 model sedan opel astra G mi yeni aldım, benzim tüketimi beni aşıyor biraz lpg tartırmak istiyorum, çevremde 950-1000 TL arasında lpg taktıranlar var, fakat ben bu arabaya uzun süre binecem ve bana sorun çıkarmayacak birşey arıyorum, bana hangi modeli tavsiye edersiniz, maliyeti ve ortalama yakıt tüketimi hakkında bilgi verebilirmisiniz,
+1 Altına imzamı atarım....
Merhaba;
Aracınızın geçiş ayarları yüksek olabilir ayrıca lpg ısı sensörünün kontrol edilmesi de gerekebilir.Birde aracınızın termostat kontrolünü de yaptırın.
arkadaşlar arcaım brc lpg li. araç 6 km de anca lpg ye geçiyor. neden olabilir
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Opelim.Net