PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Chip Tuning!!!

mahsul
30-01-2007, 21:02
Selamün Aleyküm

Arkadaşlar Chip Tuning,motora zarar veriyormu.İleri için zararlımı.Ben chip tuning taktırmak istiyorum ama motoruma zararlıysa vazgeçicem.Bazı sitelerde baktım kimisi zararlı diyor,kimisi zararsız diyor.Arkadaşlar açıkcası benim araba,babamın yadigarı.O nun için Allah izin verirse hurda oluncaya kadar bende olacak.Onun için motora zararlıysa taktırmıycam.Zararlı değilse taktırıcam.Arabam 2005 Astra.Şimdiden sağolun.

iceboy_003
30-01-2007, 22:17
MERHABA..chip tuning in motora zararı yoktur,sadece performansı arttırdığı için benzin tüketimide buna bağlı olarak artar.ama motora hiç bi zararı yoktur.bide şunu gözden kaçırma,chip tuning yaptırdığın zaman egzozundan siyah duman atar,oda performans artışından dolayı oluşan bi dumandır.yani chip tuning i yaptırmanı tavsiye ederim..saygılar,kazasız belasız ve CEZASIZ sürüşler dilerim..

mahsul
30-01-2007, 22:37
MERHABA..chip tuning in motora zararı yoktur,sadece performansı arttırdığı için benzin tüketimide buna bağlı olarak artar.ama motora hiç bi zararı yoktur.bide şunu gözden kaçırma,chip tuning yaptırdığın zaman egzozundan siyah duman atar,oda performans artışından dolayı oluşan bi dumandır.yani chip tuning i yaptırmanı tavsiye ederim..saygılar,kazasız belasız ve CEZASIZ sürüşler dilerim..

sağolun.ben birde yetkili servise danışayım.Onlarda zararsız derse tabi birde fiyat önemli.inşaallah taktırıcam.yardımın için çok sağol.

skyeye
30-01-2007, 23:30
sağolun.ben birde yetkili servise danışayım.Onlarda zararsız derse tabi birde fiyat önemli.inşaallah taktırıcam.yardımın için çok sağol.

Yetkili servise sorarsan onlar sileceği bile bizde değiştir derler.Hele ki chip tuning yaptıracam diye gidersen yaptırdığında arabanı direkt garanti dışı bırakırlar...Chip tuning taktırılacak bir ekipman değildir.gerçi bir takım dummy'ler var ama onlar da chip tuning'den sayılmaz.Zaten aracın twinport ise şu an için böyle bir imkan mevcut değil.

Chip tuning 2 şekilde yapılıyor, biri seri programlama, biri sokete bağlanıp bilgisayardan yeni program yükleme şeklinde.Eğer aracın twinport değilse senin aracına 2. yöntemle yapılıyor.Eğer abuk subuk bir yerde abuk subuk bir program yükletmezsen aracına zararı değil faydası olur.Cip tuning'in amacı, arabayı piyasaya sürerken en kötü ihtimalleri düşünerek belli bir pay bırakan üreticilerin bıraktığı bu payı devreye alarak extra bir güç kazanmaktır.Gazlrsan normalden daha fazla yakar, gazlamazsan normalden daha az yakma ihtimali var...

mahsul
31-01-2007, 00:26
Chip tuning 2 şekilde yapılıyor, biri seri programlama, biri sokete bağlanıp bilgisayardan yeni program yükleme şeklinde.Eğer aracın twinport değilse senin aracına 2. yöntemle yapılıyor.Eğer abuk subuk bir yerde abuk subuk bir program yükletmezsen aracına zararı değil faydası olur.Cip tuning'in amacı, arabayı piyasaya sürerken en kötü ihtimalleri düşünerek belli bir pay bırakan üreticilerin bıraktığı bu payı devreye alarak extra bir güç kazanmaktır.Gazlrsan normalden daha fazla yakar, gazlamazsan normalden daha az yakma ihtimali var...

aracım twinport ben buna chip tuning taktıramıycam mı?

skyeye
31-01-2007, 00:45
aracım twinport ben buna chip tuning taktıramıycam mı?

Benim de aracım twinport ve ben de 2 senedir araştırıyorum, Almanya'da yapabilen bir firma haricinde henüz bir sonuç yok.Bugün olumlu bir gelişme olur gibi oldu, eğer sonuca bağlanabilirse sitede duyurusunu yapacağım.
Ama tekrarlayayım, chip-tuning dediğimiz mevzu çanak anten gibi bişey değil, yani takmakla olmuyor.Aracının beynindeki programın modifikasyonuna chip-tuning diyoruz...

akrep11
31-01-2007, 02:38
bugun tesadüfen torque tuning diye bir sitede twinportlara wimmer chip yapıldığı yazıyordu+19 hp ve 13-15 nm tork artışı diyodu.oluyor mu sahiden bilgisi olan varsa sevinirim.

skyeye
31-01-2007, 08:46
bugun tesadüfen torque tuning diye bir sitede twinportlara wimmer chip yapıldığı yazıyordu+19 hp ve 13-15 nm tork artışı diyodu.oluyor mu sahiden bilgisi olan varsa sevinirim.

Oradan Bülent Bey'le görüşmüştüm, hatta arabayı da götürmüştüm 3-4 ay önce, yapılamıyor demişlerdi.Şu anda durum nedir bilmiyorum, bi bakıp haber veririm yapılıyorsa herkese...

akrep11
31-01-2007, 13:53
tamam sağol dün rastladım twinport için de vardı.ben de şaşırdım

mahsul
31-01-2007, 13:55
tamam sağol dün rastladım twinport için de vardı.ben de şaşırdım
hadi ya .abi peki hangi serviste?ben taktırcam da:)

New Astra
31-01-2007, 19:28
merakla takip ediorm konuyu...

akrep11
31-01-2007, 20:58
valla ben izmirde olduğum için istanbulda olan arkadaşlar araştırıp bilgi verirşerse seviniriz.telle olmuyo bu işler gidip yüz yüze konuşup görmek lazım

mahsul
01-02-2007, 16:45
ben yetkili servisle konuştum.twinportlara da çok yakında chip tuning takılacağını sölediler.

iceboy_003
02-02-2007, 02:25
abi serviste yaptırma bence..tuning forumlarını araştır ve sanayide belli başlı tuning firmaları var onları bi araştır istersen..ama twinportlar için chip tuning yok maalesef..almanyadan yeni bi program gönderiliyo ve o program arabadaki chip e yüklenio.akselerasyonda yani hızlanma ve ara hızlanma sırasında siyah duman atarsın..ama sana vereceği performansı anında hissedersin.

34UZG50
07-02-2007, 21:40
Bu Konu Benİde Bİr Ara SarmiŞti... SonuÇ HÜsran Oldu...

34UZG50
07-02-2007, 21:41
Konunun Takİbİndeyİz...

rallyboy
06-04-2007, 13:55
Aynen bende bekliyorum...

gandalf
06-04-2007, 18:22
Servisler chip yapıyormu? yaptıran arkadaşlarım var mı? yorumlarını alabilirmiyim? benim arabam astra 1.3 cdti

speedy_forever
11-04-2007, 16:48
merakla takip ediorm konuyu...

bende merakla takıp edıyorum:D

skyeye
11-04-2007, 17:05
Ben de Performanceshop'tan haber bekliyorum, eğer halledebilirsem hepinize haber veririm.Bu arada twinport'lara chip yapılamıyor diye bir şey yok, Türkiye'de yapılamıyor.Eğer uğraşıp da Ecu'yu söküp Almanya'ya Dbilas'ın merkezine gönderirseniz orası tune edebiliyor chip'i...

LND
11-04-2007, 17:27
ee sök erman abi nolcekkkii:):)
en fazla 1 ay binmezsin arabaya:):)

skyeye
11-04-2007, 17:32
Sen adamlara son attığım maili görsen :D.Birkaç kelime de Türkçe bişeyler yazacaktım ama neyse...

LND
11-04-2007, 17:33
tahmin ediyorum:):)

New Astra
22-04-2007, 01:34
beklemeye devam :)

mrbody
15-09-2007, 02:38
arkadaşlar MOTORSPORTTUNİNG olarak sizlere yardımcı olmaya çalışalım.ekrem_karaman_34@hotmail.com 05335253904 mehmet ünlü 05384242546 super.memo@hotmail.de chip uygulaması her araca yapılır,detaylı bilgileri msn den veya telefonla arayarak öğrenebilirsiniz

Chatin
14-04-2008, 05:31
arkadaşlar MOTORSPORTTUNİNG olarak sizlere yardımcı olmaya çalışalım.ekrem_karaman_34@hotmail.com 05335253904 mehmet ünlü 05384242546 super.memo@hotmail.de chip uygulaması her araca yapılır,detaylı bilgileri msn den veya telefonla arayarak öğrenebilirsiniz

bu konunun devamı ne oldu hacı yav ?

bi olay oldu ise girelim bizde tune a ..

rcp
14-04-2008, 12:00
ben de x16xel motora mantzel emme manifondundan sonra chip yapmak istiyorum.hala bi sonuca varamadım.

vxr_astra
14-04-2008, 21:25
mantzel koyduktan sonra performans ve ses te ne gibi degismeler oldu

Nazi666
17-04-2008, 13:21
yaaa bende diyorum ki neden makina pedalı sona dayadım mı siyah duman atıyor demek ki chipten yani teşekkürler bilginiz icin !!

burock2000
17-04-2008, 17:18
ben de x16xel motora mantzel emme manifondundan sonra chip yapmak istiyorum.hala bi sonuca varamadım.

bende de x16xel motor var ( 99model astra cd ), ecu'ye yeni program yükletip gizli tutulmuş gücü açığa çıkartabilir miyim ? maliyeti falan ?

vxr_astra
17-04-2008, 20:00
bende de x16xel motor var ( 99model astra cd ), ecu'ye yeni program yükletip gizli tutulmuş gücü açığa çıkartabilir miyim ? maliyeti falan ?

kesinlikle evet Burak...600 , 700 ytl arasi..superchipsi onermem cunku cok bi artis saglamiyo..(+ 6)