PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 2.0 motor vectra ya tüp nasıl olur???? (ACİL)

cihanbey
18-08-2006, 23:30
Arkadaşlar malum şu an aracım yok. vectra 1.6 comfort düşünüyorum fiyatlar 18-19 arası bi tane 2001 full cdx buldum temiz 16.000 ytl bıraktı ben diyorum ki bunu alsam bide 2.000 ytl ye sıralı atsam nasıl olur arkadaşlar cevap bekliyorum ilginize tşk ederim

SAYGILAR.....

gokalp
19-08-2006, 01:36
ben olsam taktırmam angaralı :D

benzinin werdiği performansı wermez +motor büyük araçda büyük

volkanx
19-08-2006, 02:16
şahsen taktır derim 3 bg civarı bi kayıp oluyor arabada zaten sen bunu hissetmiyorsun bile + sıralı sistem oldukça gelişmiş bir teknolojiye sahip + şu an opelde en çok lpg takılan modeli vectra+ koku yok + motora zararı oldukça düşük+ şu an lpg montajına gideyim dersen zaten en az 2-3 gün sonraya randevu atıolar o derece dolu arabada 150-175 ykr arası yakar bi de taktırcaksan kaliteli bi kit taktır hocam brc fast veya prince var bu 2 si çok kaliteli kitler ayrıca bu konuyla 1 ay kadar çok içli dışlı oldum artık bu iş daha bilinçli yapılıyor ama montaj yaptıracağın yeri çok iyi seçmelisin ,bir de şunu unutma lpg nin en uyumlu olduğu markalar alman markalarıdır ve vectrada bunlardan biri;) sıralı sistem taktırıpta güzel bi yere montaj yaptırdıktan sonra memnun olmayan kişi 100 kişide 3-4 ü geçmez....

dragon
19-08-2006, 02:35
bu sistemi çok methediyorlar,memnun kalmayını duymadım.Hatta işyerinde bir arkadaşım birkaç gün sonra 97 Vectra 2.0 cd aracına bu sistemi taktıracak..

Experience
19-08-2006, 02:40
Başlıkta 2000 cc vectra demişsin ancak 1.6 almak istiyorum yazmışsın sonra...iki seçenek mi var?

barcha
19-08-2006, 03:11
2000cc için sıralı tüp düşünebilirsin.. bikaç tanıdık yaptırdı arabasına hem performans hemde yakıt tüketimi olarak gayet memnunlar..

corsa_tolga
19-08-2006, 12:34
birader ecotec e tüp attığında ne kadar yeni teknoloji tüp de atsan verim alamıosun bişi yokken arıza verio sürekli vw motoru gibi deil bizim ecotec yauw

gokalp
19-08-2006, 13:08
benzin e wereceğin parayı servise werceksin eğer tüp taktırırsan söylemedi deme

corsa_tolga
19-08-2006, 13:41
aynen katılıorum gokalp kardeş ağzına sağlık...

kadett
19-08-2006, 15:12
TAKILMAMASI GEREKEN BİR SİSTEM
Ben kendime ait bir fikri beyan etmekteyim .
Daha az yakan bir araba alabilirdiniz diye cevap vereceğim şimdi
bunun sonunda Sanane kardeşim diyeceksin .
Sonunda Yanma ve patlama karışımları Tepkiler herşey değişiyor.
Motora acırım ben motora !!!!
Benzin ile aracı çalıştırdığınızda Faydalı kurumlar Birikmektedir.
Faydalı kurumlar pistonlarınızı herzaman koruyacaktır.
Gaz işi bilemem İnanın
Ancak SIRALI BU PAHALI SİSTEM EVET DİĞER SİSTEMDEN ÇOK DAHA İYİ

CenturyVB
19-08-2006, 15:40
Aracına takanlar çok memnun , takmayanlarda zararlarlı olduğunu , performansı düşürdüğünü , tehlikeli olduğunu falan söylüyor , takıp görmek lazım ;) Şahsi fikrim param olsa taktırırdım :)

volkanx
20-08-2006, 01:25
vectralara kıyamet gibi takılıyor ama dediğim gibi "MONTAJ YAPTIRACAĞINIZ YER ÇOK ÖNEMLİ" yani onaylı adam akılıı birine taktırmanız gerekiyor ,ankarada 3-4 tane güzel yer var zaten millet ne arabalara taktıryor bi görseniz :eek: ayrıca ecotech motorla herhangi bir uyumsuzluğu söz konusu değil önceden de dedğim gibi alman arabalarıyla çok uyumlu hatta şunu rahatça diyebilirim ,passat 1 , vectra 2 uyum sıralamasında ayrıca % 50 tasarruf garanti ediliyor çünkü benzin değerlerinin aynısı o kitin beynine yükleniyor ve böylece gazı da benzin gibi gönderiyor enjeksiyonlara ,hatta bu konuyla ilgili nette forumlarda oldukça detaylı kullancı görüşleri var ;)

cihanbey
20-08-2006, 02:16
arkadaşlar hepinize tek tek tşk ederim allah razı olsun çoğunluk taktırmadan yana :D:D
ama 2.0 motor alırsam taktırırım şu an çok kararsızım arkadaşlar 1.6 mı yoksa 2.0 mi diye inş ilerleyen zaman göstercek bunu
Nasip olursa alırsam mutlaka arabacığımı yayınlaycam sitede :) benim gönlümde 2.0motor da
neden derseniz konfor be kardeşim :D Bide full+full

Sağlıcakla kalın
SAYGILAR....

RespecT
20-08-2006, 19:04
abiler jkonuyu bölmek için değil ama benim burada mesajım vardı yaw.Silinmiş.Anlamadım

dragon
20-08-2006, 20:48
abiler jkonuyu bölmek için değil ama benim burada mesajım vardı yaw.Silinmiş.Anlamadım
emre bazen banada oluyor,normal şeyler bunlar

omegacı
20-08-2006, 22:56
walla birader ben emülatörlü (brc) taktırdım 90 model omega 2000 gls araba... beş para etmez gazlı sistemi tavsiye etmem
gazlıyken takur tukur motordan ses gelir vs bi türlü ayar tutmaz ;)

dragon
20-08-2006, 23:27
valla bence bu işi ehline yani taksici esnafına sor arkadaşım sen.onlar bu LPG işinin ciğerinden anlarlar

xbaronnn
21-08-2006, 00:04
benim aracım 99 opel vectra GLS 2000 motor ve LPg taktırdım sorunsuz ve gerekli bence . ama babanızın benzinliği varsa gerek yok derim :)

corsa_tolga
21-08-2006, 00:30
yaf abiler bizim peder beyde 98 omega var 2,5 v6 6ay once onada taktık şu yeni teknoloji lpg den arabanın içine etti!O v6 motorun performasının nasıl o kadar düştüğüne ben akıl sır erdiremedim vermedik arıza lambasıda kalmadı!Araba arkasını kaldıramıo rampada falan sesi bile acayip değişti arabanın ve acayip yağ yakmaya başladı.Rezil edio bizi uzun yolda arabanın kimyası bozuldu yaf!Yazık etmeyin arkadaşlar opelinize modeli ne olursa olsun..Az daha bekleyin dizel alın!Ciahanbey karedşim 2.0dti alsana vectra mükemmel bi araba düşünmezmisin yazık yani tüp olayı bence ona yapacağın masrafla dizel al abi ayrıca tüpün güvenilirliği kanıtlanmışmıdır çok merak ediorum...

Chatin
21-08-2006, 01:14
şimdi olaya soyle bakmak lazım bana kalırsa .
1-Amorti suresi
2-Rantabl olup olmadıgı

o brc denilen sistem hakkında detaylı bilgi icin google a "2A muhendislik" yaz gerekli site gelir cunku bu adamlar turkiye distributoru.verilen degerlere gore kayıp yok gibi gorunuyor ama amorti suresinide ortadan kaldırmanın bir yolu var;

arabanı satacagın zaman yaptıgın masrafı satıs fiyatına yansıtırsın ki satıslarda bu fiyat yansıyor.e budurumda sadece yaktıgın yakıtın ekonomik olup olmadıgı onem teşkil eder.e lpg fiyatları ortada..

%500 (evet yanlıs okumadınız 500 yazıyor)e yakın vergi oranını dusurmemekte kararlı olan hukumet gozonune alınırsa suanki durumda bagajda gerekli hacim bulunursa(stepne mesela kucuk bagajlar icin) takılmayıpta 3.12 ytl den benzin almak daha mı mantıklı diye dusnuyor insan

alpervectra-B
21-08-2006, 20:38
valla bende vectra kullanıcıyım banada sölüyolar sende taktır falan.abi hem 2.0 zevkini alıyım hemde ucuza geziyim.bence gereksiz bi mantık.bir diğeri kapalı garaja bile giremyiosun bence önemli bi problem.bence değmez.ki sanmıyorum 150 175 gibi düşük yakmaz kesinlikle ist trafiğinde hele.bugün dizel 1,3 ler yakıyo o parayı.bnce yazık etme arabana.

Vectra_Black
22-08-2006, 09:53
Forumda yeniyim, opel sahibi olarakta yeniyim...

Herkese selamlar...

Yaklaşık 1.5 ay kadar önce 96 Model Vectra 2.0 GLS aracıma Voltran SGI sıralı LPG sistemi taktırdım. 1-2 haftalık alışma ve ayar süreci dışında gayet memnunum. İlk ölçümlerime göre; şehir dışı 90-100 km hızla 100 km de 9-10 lt yakıyor. Şehir içinde de 14-16 lt civarı
oluyor. Güçten çok az düşme var tabii. Aksi mümkün değil zaten.

Bazı arkadaşların da dediği gibi önce kaliteli bir marka sonra da temiz bir montaj yapan usta. Sonrası memnuniyet derim.

alpervectra-B
22-08-2006, 20:12
Forumda yeniyim, opel sahibi olarakta yeniyim...

Herkese selamlar...

Yaklaşık 1.5 ay kadar önce 96 Model Vectra 2.0 GLS aracıma Voltran SGI sıralı LPG sistemi taktırdım. 1-2 haftalık alışma ve ayar süreci dışında gayet memnunum. İlk ölçümlerime göre; şehir dışı 90-100 km hızla 100 km de 9-10 lt yakıyor. Şehir içinde de 14-16 lt civarı
oluyor. Güçten çok az düşme var tabii. Aksi mümkün değil zaten.

Bazı arkadaşların da dediği gibi önce kaliteli bir marka sonra da temiz bir montaj yapan usta. Sonrası memnuniyet derim.

bi sorun olmasın yaw.şehir dışı benim araba yakmıyo 9-10 litre 100 le giderken.aynısının benzinlisi.msela silivriye gidiorum 60-65km aşağı yukarı 3,5 ltreyi geçmiyo 100'ü geçmessem toplam yaktığım.

Vectra_Black
25-08-2006, 00:09
bi sorun olmasın yaw.şehir dışı benim araba yakmıyo 9-10 litre 100 le giderken.aynısının benzinlisi.msela silivriye gidiorum 60-65km aşağı yukarı 3,5 ltreyi geçmiyo 100'ü geçmessem toplam yaktığım.

Henüz bu konularda çok acemiyim, bilemiyorum belki de sorun vardır ama nereden ve nasıl başlayacağımı da pek bilmiyorum açıkcası.

Çevreden normal diyorlar genelde ama???

Neyse, zaman herşeyin ilacıdır.

CenturyVB
25-08-2006, 09:08
Alper o 3,5 lt yol bilgisayarında görüyosan inanma pek :) Birde normalde 100km de 10lt ortalaması olan bir araba , yaklaşık 100km de 12-13lt lpg tüketir , lpg tüketimi benzinden fazladır yani , bu arada konu hakkında yaptığım araştırmalarda voltran , lpg dönüşüm cihazı üreten firmalar arasında kalite olarak 3.ncü sırada BRC , LEVATO ve VOLTRAN diye gidiyor sıralama belki BRC olsaydı performans düşüklüğü olmayacaktı ama BRC lerde dövizin fırlamasından önce 2000YTL civarındaydı şimdi ne durumdadır bilemiyorum.

_KRAL_
25-08-2006, 10:18
bende lpg düsünüyorum ama koku yaptığını söylüyor herkez

CenturyVB
25-08-2006, 13:46
Kaliteli Lpg sistemi koku yapmaz , koku yapıyorsa söktürüp paranızı geri alın , kaçak vardır vatana millete zararı olur onun.

HAGI
20-09-2006, 21:56
arkadaşlar öncelikle herkese selam foruma yeni katıldım ve 96 model opel vectra 2.0i gls aracım var ama maalesef henüz bi benzinlik sahibi olamadım :o bazı arkadaşlar lpg ye karşı aslında bende lpg olayına karşıyım. Sorum şu lpg haricinde yakıt tasarrufu için ne kullanmalıyım veya ne yapmalıyım??? yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden çok teşekkürler....

coRSac
20-09-2006, 22:22
X5 'im olsa ana bile lpg taktırırım bildiğim kadarı ile tüketim aynı oluyor litre olarak gazın fiyatı düşük olduğundan kazanç elde ediliyor .Ankarada lpg siz jeep,x5,range kalmadı desem yeridir.Arabanın gücüne çekişine çok önem veriyorsanız gidin v8 alın. Zaten hangimizin arabası %100 verimle çalışıyor dyno çıkartın hanginizinki fabrikasıyla tutuyor o yüzden çekiş kaybı okadar da önemli değil bence tek sorun lpg de kışın zor çalışması.

cemal
21-09-2006, 00:19
Sonunda Yanma ve patlama karışımları Tepkiler herşey değişiyor.
Motora acırım ben motora !!!!
Benzin ile aracı çalıştırdığınızda Faydalı kurumlar Birikmektedir.
Faydalı kurumlar pistonlarınızı herzaman koruyacaktır.

bildiğim kadarıyla sıralı sistemlerde sisteminde bir ecu su var yani yanma ve patlama karışımları ona göre ayarlanıyor zaten lpg dönüşümünden 2 hafta sonra tam verim alırsınız diğer bir konu ise faydalı kurum olayı sıralı sistemde araç çalışırkern bnezin ile çalışıyor ve bir müddet sonra kendiliğinden lpg ye geçiyor şu anda sıralı sistemi çok övüyorlar

gTUNerkan
21-09-2006, 00:29
ya abiler ben okadar incesini bilmem ama madem tüp iyi elin alman mühendisi neden tüplü yapmadı arabayı?motor tüpe göre baştan yapılmamış.avrupada baştan tüpe göre olanlar var ama onlar başka.bana sorarsan taktırma.bizde bide 64 chevrolet var onun verdiği keyif benzinde .tüp taktırsan keyfi gider.tabi herşey sende biter.

şimdi bu arabaya tüp atsan araba yerinden kalkmaz.:D

http://img119.imageshack.us/img119/7638/pic0003sq9.jpg

volkanx
21-09-2006, 01:13
İngiliz Kraliyet Ailesinin Makam Arabası LPG lidir yaklaşık 20 yıldır....

Chatin
21-09-2006, 01:57
İngiliz Kraliyet Ailesinin Makam Arabası LPG lidir yaklaşık 20 yıldır....
yuh!

kısaca sunu soyliyim egerki lpg yi taktırdıktan sonra satarken de ustune fiyatını eklerim diye dusunuyorsan hic durma taktır..

ama diger yandan bu fikir pekte olası degil o yuzden amorti surecine bak sen .uzun uzun hesapları dokmeme gerek yok ama şu soruya cevabın sana net bir yanıt olacak

gunde 100 km ve uzeri yol alıyormusun?

VecTraTöR
21-09-2006, 02:00
yerinizde olsam 2.0 alıpta lpg taktırmam en güzeli 1.6 ama şuda var çok yüksek devir kullanan biri değilseniz 1.6 ile arasında aşırı abartılacak bir fark yok sanırm.. 2.0 olsa bile cdx almanız hemde o fiyata temizse çok çok daha iyi sadece motoru değil + cdx fonksiyonlarıda düşünmek lazım otm klima yol bilgisayarı maun kaplama xenon far +36hp vs.vs. :)

ZGE38
21-09-2006, 09:27
hemen taktır... harika olur. 1996 vectra gls 2,0-16v denendi onaylandı...(kuzenimin arabası) tabi sıralı sistem

HAGI
21-09-2006, 17:06
Karaf kardeş bence sen yanlış hesap yapmıssın bende 2.0i gls 96 vectra kullanıyorum benım aracımda benzınlı o kadar yakıyor o yüzden lpg taktırayım mı dıye dusunuyorum ama eger degerlerın dogru oldugundan emınsen bence lpg yı takan arkadaslara bı ugra derım..

HAGI
21-09-2006, 17:07
selam ya kuzenın ne marka lpg taktırdı ve sımdı ne kadar yakıyor bı bılgı verebilirmisin...

ZGE38
21-09-2006, 19:22
lovato taktırdı... 160.000 yakıyomuş...

HAGI
23-09-2006, 10:40
birde şu katkı maddeleri varmış sanırım yakıt tasarrufu sağlayan onları tavsiye edermisiniz ??

ZGE38
23-09-2006, 10:55
onlar hakkında fazla bi bilgim yok. 1 ay sonra bende lpg taktırcam inşallah

HAGI
23-09-2006, 13:21
Motorsilk diye birşey duydum internette bor katkılıymış %10 yakıt tasarrufu,motor sesinde azalma felan diye yorumlar yapmıslar hepsıburada da 69ytl pazartesı gunu yagı degıştırıcem bı deneyeyım dıyorum bakalım nasıl sonuc verecek

selimozkan
23-09-2006, 13:46
Merhaba,

1997 Model Vectra 2.0 CD aracım var ve ben de sıralı sistem taktırdım. Çok memnunum yakıtda da tasarruf sağladı yolda da hiç farkı yok. Herkee ve hatta her araca tavsiye ederim eğer böyle ise hepsinde de.

Sevgi ve saygılarımla

aslan_007
23-09-2006, 13:58
arkadaşlar yeterki kaliteli olsun tak derim ben taktırdım ama markasından memnun değilim :confused:

weSti555
26-09-2006, 15:52
Opel grubunda bize surekli sikayetler geliyor ben iice korktum lpg den en iyi yerlerde taktırmıslar marka model yazmıyorum surekli sorun cıkıyor ozellikle aracın beyni (ecu) su risk altında gerci hickimse bana katılmayacaktır ama olsun ben dogru olduguna inandıgım icin sizlerle paylastım Buarada lpg den bir sure sonra ki bazıları sanslı uzun sure bir sorun ile karsılasmıyolar bunuda otomobilin genel durumuna baglıyorum ve tabii sans.bazılarıda kısa zamanda sorunlar zinciri ile karsı karsıya geliyorlar.bir nevi lpg tetikleyici durumunda

OPEL YAĞIZ
30-09-2006, 13:00
Kesinlikle Birşey Olmaz Ben Servisçiyim Kartalda Bir Müşterim Taktirdi Adamlar Garanti Veriyorlar 10 Numara Yapmişlar Tabiki Sirali Gaz Olayi 1800 Ytl Karşiliğinda Bir De Astra Cd Ye Taktirmişlar Arac Sahibinin Söyledine Göre Performansi Gayet Iyi 150 Yakiyormuş YADA DİZEL ALICAKSIN BENDE 1.7 COMBO VAR 130 İLA 140 YAKIYOR ŞEHİR İÇİ YANİ DEMEK DEVİR EKONOMİ DEVRİ BAKTIN OLMUYOR SATARSIN ARABAYLA KARDEŞ OLMADINYA OLUR BİTER

evrimatan
30-09-2006, 13:16
Bence Sıralı sistem Taktır Ama BRC Olsun. En kalitelisi. Ayrıca işini bilen bir yerde yaptır. Bir problem yaşamazsın. Düşünsene ne taksiler var piyasada BORA, MERCEDES, VECTRA YENİ KASA, HYUNDAİ, V.B Onlarda bişey olmuyor o kadar kilometre yapıyolar seninkindemi olacak.

ilkeruyucu
03-10-2006, 20:32
slm arkadaslar benim 96 2.0 vectrada voltran marka var sehirler arası cok az yakıyor ama sehir içi 200 civarı yakıyor .taktıracaksan kesinlikle BRC taktır ayrıca yeni alacağım arabaya taktıracam diyosun 1.6 alman daha mantıklı 2.0 cok iyi ama yarın bir gün satacağında 2.0 cok ağır zaten millette 2000 vectra fobisi var bandrol + yakıt vs.

sonmocan
03-10-2006, 20:54
neler var araçta, deri koltuk+ sunroof + otomatik vites ???

arkadaşlar hepinize tek tek tşk ederim allah razı olsun çoğunluk taktırmadan yana :D:D
ama 2.0 motor alırsam taktırırım şu an çok kararsızım arkadaşlar 1.6 mı yoksa 2.0 mi diye inş ilerleyen zaman göstercek bunu
Nasip olursa alırsam mutlaka arabacığımı yayınlaycam sitede :) benim gönlümde 2.0motor da

Sağlıcakla kalın
SAYGILAR....

sonmocan
03-10-2006, 20:57
4 silindirli araca BRC Sequent 24, 6 silindirli araca BRC sequent 56 modeli taktırıp , ayarları iyi yaptırabilirsen hiç bir sorun çıkmaz. yakıt tüketiminiz %35-40 garanti düşer.

sedatgencer1
05-10-2006, 22:27
kapılar kitlendiğinde camlar kapanmıyor bu konuda sizlerden bilgi almak istiyorum

mdellal
06-10-2006, 03:03
Ben yaklaşık 1 yıldır Tartarini nin yeni nesil sıralı kitini(1.400 / 7) hiç bi sorun yaşamaksızın kullanıyorum.Daha önceleri ş.içi 300 ytl civarı yakan araç şu anda 140-150 yakmya başladı,ş.arası ise 110 yakıyo.Performans olarak da öyle ahım şahım bi kayıp göremiyorum...

nightWOLF
06-10-2006, 16:07
Bol bol arıza sinyali görmek istiyorsan hiç zaman kaybetmeden taktır kardeşim..

yagmurcini
10-10-2006, 02:15
valla arkadaşlar benim arabada 1 yıldır lpg var sıralı bile değil ama çok memnunum taktırırsanız eminimki sizde memnun kalacaksınız yalnız ilk bir kaç ay düzen tutmuyor sürekli taktırdığınız yerin kafasını ağrıtıyorsunuz sonrasıı çok güzel yakıt yarıdan aşağı düşüyor şu anda şahin doğanlardan az yakıyor benim arabam km de şehir içinde 145 ykr uzun yolda 130 ykr taktırın derim

yagmurcini
10-10-2006, 02:17
küçük bi ayrıntıyı unuttum arıza lambası sürekli yanıyorr onu taktırdıktan sonra elektrikçiye gidip iptal ettirin bir daha yanmasınn ben öyle yaptımm arıza lambası sürekli yanıyor ama hiç bir sorun yokk deli oldum ve gidip o lambanın icabına baktırdım ve kurtuldum

HAGI
11-10-2006, 18:34
valla arkadaşlar benim arabada 1 yıldır lpg var sıralı bile değil ama çok memnunum taktırırsanız eminimki sizde memnun kalacaksınız yalnız ilk bir kaç ay düzen tutmuyor sürekli taktırdığınız yerin kafasını ağrıtıyorsunuz sonrasıı çok güzel yakıt yarıdan aşağı düşüyor şu anda şahin doğanlardan az yakıyor benim arabam km de şehir içinde 145 ykr uzun yolda 130 ykr taktırın derim

peki koku felan varmı aracın içinde ???

CenturyVB
12-10-2006, 09:20
Aracın içinde koku oluyorsa o sistem olmamıştır zaten , koku olmaması lazım , koku varsa kaçak vardır , kaçak varsa tehlike vardır , dikkat.

HAGI
12-10-2006, 11:47
Aracın içinde koku oluyorsa o sistem olmamıştır zaten , koku olmaması lazım , koku varsa kaçak vardır , kaçak varsa tehlike vardır , dikkat.

Tabi ki normali bu da bizim vatandaşlar buna pek aldırmıyor ucuz olsunda biz cam acıkda gideriz mantığında düşünüyorlar.Şimdiye kadar bindiğim lpg li araçların içinde en fazla 10 dk durabildim bide bu araçlarla uzun yol gidenler var düşünün :confused:

yagmurcini
14-10-2006, 17:58
peki koku felan varmı aracın içinde ??? koku içeride yok ama dışarıya biraz fazla koku veriyor

GUARDIAN
15-10-2006, 21:58
walla hocam ben omegaya taktım canavar gibi zavoliyi tawsiye ederim ( bu arada brc yi kimse opellere tawsiye etmiyo yazılım kurtarmıyomuş )ben ortalama ayda 5-6000 km yol yapıyorum hesap basit 375 benzinde yakıyo 200 gazda aya vurdun mu baya fark var
araba zaten 175 hp bide çip taktırdım normalde 190 hp oldu çekişte çok fazlada bi fark etmedi
benden tavsiye basit hesap motor 100.000 km de bitse benzinle 30.000 ytl yakarsın lpg kullanırsan 15.000 ytl aradaki farkla heralde yeni motor yaparlar :D

cemdigital2003
16-10-2006, 23:06
arkadaşlar 97 cd 2000cc kullanıyorum echoteck motor ve avantajı sıralı taktırmak zorunda değilsiniz düzde oluyor ben taktırdım harika 120 krş yakıyor performans için ise omowell 400 kw beyin takılması gerekiyor zaten bu güçte başka beyinde yok ben şiddetle tavsiye ederim memleketimin benzinine yazık lpg ye devam 3 ay oldu hiç bir sorun yaşamadım valla benzine boşuna servet dökmüşüm herkeze saygılar:good:

staph
17-10-2006, 00:23
arkadaşlar 97 cd 2000cc kullanıyorum echoteck motor ve avantajı sıralı taktırmak zorunda değilsiniz düzde oluyor ben taktırdım harika 120 krş yakıyor performans için ise omowell 400 kw beyin takılması gerekiyor zaten bu güçte başka beyinde yok ben şiddetle tavsiye ederim memleketimin benzinine yazık lpg ye devam 3 ay oldu hiç bir sorun yaşamadım valla benzine boşuna servet dökmüşüm herkeze saygılar:good:

Benim bildiğim kadarı ile sıralı sistem dışındaki sistemde ilk zamanlar belki problem yaşamazsın ama ileride debimetre ile ilgili sıkıntı yaşaman muhtemel görünüyor (inş. olmaz ama).

cemdigital2003
17-10-2006, 01:34
valla ustam 4 ay oldu maşallah hiç sorun yaşamadım bende şüpheli idim ama lpg taktırdığım yer baya emin konuştu güvence verdi daha önce taktıkları müşterilerle görüştürdü en önemliside sen bilirsin biz her iki sistemdede para kazanacağız sıralıda karımız daha fazla seçim senin herşey para değil para senin bizim için hava hoş dediler yani ustam adamlara göre ne var bana normal olmaz kardeşim illa sıralıda diyebilirlerdi hem ben sıralı istiyorum diye gittim onlar kaputu açıp motoru gördükten sonra benim sıralı sistem fikrime karşı çıktılar her türlü denileni yaptıracaktım niye riske girsinlerki sonuçta ticaret yapıyorlar takar sıralıyı alır 1800 ytl yi otururlardı herşeyiyle 850 ytl maloldu bana sorulursa tavsiye ederim ben memnunum

alpago
17-10-2006, 10:23
benim araçta sıralı olmayan lpg sistemi var. Hiç memnun değilim. Araç adeta lpg'li kullanınca bana kızıyor. Serviste 2,0 vectra cd sıralı sistem lpg araç gördüm, moralim bozuldu. Araç yatak sarmış. Evet, sıralı sistem üstelik. Bu araç benzinde kullanılsaydı kolay kolay yatak sarmazdı diye düşünüyorum. Benzinli araçlarda yatak sarıyor denecek ama bence bunun lpg nin de payı var. Her araç kendi sistemiyle orjinalıyle kullanılmalı. Bu yüzden Ocak ayında lpg li aracamı değiştirmeyi planlıyorum. Eğer amaç ucuza binmek ise az yakan ekonomik bir araç almak, yok işin havası konforu ise benzine katlanmak gerek. Ben böyle düşünüyorum. Bu araçlara yazık ediyoruz.

KA®ANLIK
17-10-2006, 14:49
benim araçta sıralı olmayan lpg sistemi var. Hiç memnun değilim. Araç adeta lpg'li kullanınca bana kızıyor. Serviste 2,0 vectra cd sıralı sistem lpg araç gördüm, moralim bozuldu. Araç yatak sarmış. Evet, sıralı sistem üstelik. Bu araç benzinde kullanılsaydı kolay kolay yatak sarmazdı diye düşünüyorum. Benzinli araçlarda yatak sarıyor denecek ama bence bunun lpg nin de payı var. Her araç kendi sistemiyle orjinalıyle kullanılmalı. Bu yüzden Ocak ayında lpg li aracamı değiştirmeyi planlıyorum. Eğer amaç ucuza binmek ise az yakan ekonomik bir araç almak, yok işin havası konforu ise benzine katlanmak gerek. Ben böyle düşünüyorum. Bu araçlara yazık ediyoruz.

Katılmamak elde değil...
+9932

jordan
17-10-2006, 15:10
Katılmamak elde değil...
+9932bende katılıyorum karanlık:good:

torsion
17-10-2006, 23:16
cem kardeş.son cumlene aynen katılıyorum da gaz sıstemıyle beyın farklı marka mı omowell hıc duymadım da

mygurkan
18-10-2006, 02:59
sıralı sistem güzel olur 150 veya 160 lira yakar

cemdigital2003
19-10-2006, 01:47
cem kardeş.son cumlene aynen katılıyorum da gaz sıstemıyle beyın farklı marka mı omowell hıc duymadım da kardeş omowel beynin babasıdır italyan patentli hollanda malıdır araçlara lpg uygulamasına başlanıldığında üretilen ilk markalardandır belkide ilk niye duymadığına gelince şu meşhur markalar varya onlardan biraz daha pahalı güç olarakta en büyüğü 400 kw insanlar az çok araştırma yapıp gidiyor belli markalara yönlendiriliyor ve ortalama fiyatta söyleniyor satıcılarda bunu bildiği için kalıpların dışına pek çıkmıyor şöyleki meşhur markalı sıralı sistemi 1500 /1800 ytl arası taktıra bilirsin ama beyini omowell istiyorum dersen 2000 ytl den aşağı taktıramazsın emin ol hiç performans kaybı olmuyor lovato ve brc beyinlerin en büyüğü 120 kw dır büyük ve eski baba amerikan arabalarına(6 silindir ve üstü) omowel takılır tavsiye edilir fark ortada umarım yardımcı olabilmişimdir.bu arada şehir içi 125 ykr şehir dışı 115 ykr yakar 3000 devri geçmemek kaydıyla bana yetiyor 150/160 değil yani:alkis: :good:

ALBATROS_09
28-10-2006, 20:15
Arkadaslr ben denizliye gittim servisin adini vermiyim bizzat tüp isini incelemek istedim tesadüftür ki orada benimkiyle ayni bir tane GT bide 2000 vectra cd yatiyodu serviste tüp madurlariymis bende korktum direk istikamet ev yolu ama bizim burda GT var bi tane daha onda tup var memnunum diyo adam anliyamadim ben bu isi servis uyum saglayamayabilir diyo sanirim bu isi makina mühendisi teknik donanimi iyi olan bi yere yaptirmak gerek bogulacaksan buyuk sehirde bogulacan sanirim bu iste %100 montaj çok önem tasiyo absuruk bi yere yaptirmamak gerekiyo ama insan korkuyo iste...

Skysea
28-10-2006, 23:37
kesinlikle düşünemeden taktır derim, çok mantıklı bir araç seçimi yapmılsın, fiyatıda çok uygun ...

Skysea
28-10-2006, 23:41
benim aracım 99 opel vectra GLS 2000 motor ve LPg taktırdım sorunsuz ve gerekli bence . ama babanızın benzinliği varsa gerek yok derim :)

aynen katılıyorum... :good:

volkanx
28-10-2006, 23:53
montaj yapılan yer en önemli nokta lpg uygulamasında...

ALBATROS_09
28-10-2006, 23:57
Dimi yani?Büyük firmlara yaptitirin arkadaslar..

srkn
20-06-2007, 17:02
aracım 97 model vectra cd. 2005'in Ekim ayında düz sistem lpg taktırdım.Şu ana kadar 35.000 km yol yaptım hiçbir problem yok.En son ölçümlerime göre (dün K.maraşa gittim gidiş-dönüş+ şehir içi toplam:480 km) şehir dışı 119 ytl yakıyor.Şehir içi 160-180 arası değişiyor.sadece 5-6 ayda bir ayarına baktırıyorum.ŞİDDETLE TAVSİYE EDERİM.....

duman_42
21-06-2007, 03:23
Arkadaşlar, çevremde vectra b'lerin normal tüplü olanları bile var, onlardan bir ikisi hariç sıkıntı çıkaranı yok.Araçların çoğu 40-45 bin km. yol yaptı. 10 bin km'de bir bujiler değişince hiç bir problem yok (patlama gibi). Normal tüpler böyleyse sıralıların konforunu siz düşünün.
Bunları niye söylüyorum? Bazı arkadaşlar bizde niye ayar tutmuyor diyecekler, tüpün konforu, belli markalarla, ÖZELLİKLE DE USTASINA VE MONTAJINA BAKIYOR. İyi montajı yapılan bir sıralı hiçbir sıkıntı çıkarmaz.
Normal tüp bile vectra'da sorun çıkarmadıktan sonra..

Askerin Emaneti
21-06-2007, 14:40
Arkadaşım benim vectra 2.00 cd var. Arabayı şubat da aldım ertesi gün sıralı sistem lpg takdırdım çok da memnunum.Çok şükür bir sıkıntısı yok.Yakıtıda benzine göre çok ekonomik.Bende önceden araştırmıştım herkes farklı bir şey söylüyordu.Ama dediğim gibi çokta memnunum.Uzun yolda arabada beş kişi ve birazda yük varken denemek amaçlı 190 na kadar bastım hiç farketmedi.Sende Ankarada ikamet ediyormuşun, bende burada takdırdım.Bence takdır diyorum.

vectra2.0
23-06-2007, 01:43
Ya ArkadaŞlar Bendede 2000 Vectra Cd Var 99 Model Ve Lpg Kullanmiyorum Yakitindanda SÜper Memnunum Hem Performans Olacak Hemde Ucuz Olacak. Valla Ekonomİ İstİyorsak 1.2 - 1.4 Arabalara Bİnmemİz Lazim Ama Ben Hem Konfor Hemde Performansa DÜŞkÜnÜm. Şehİr İÇİ Üzmeden Kullanirsam En Fazla 250 - 270 Arasi Yakiyo Şehİr DiŞi İse Max 120-130 GeÇmezsem Klİmasiz 190 Klİmali 200 Yakiyo Bİzzat Test Ettİm. 0.30 - 0.40 KuruŞ İÇİn Kizimi Mahfetmeyİ İstemem Bİrde. Yanİ SonuÇ Olaraktan 2.0 Motorlar İÇİnde Kendİ Çapimda AraŞtirmalarima GÖre En Az Yakan 2000 Tabİ Üzmeden Kullanirsak. Bakimlarini DÜzenlİ Yaptirinca Bu Kadar DÜzgÜn Yakiyor Lpg Takmayi HİÇ DÜŞÜnmÜyorum Daha Önce KullanmiŞtim Performans DÜŞÜyor Kİm Nederse Desİn Sirali Mirali Fark Etmİyor Benzİn Gİbİ Firlamiyor Kokuyor KiŞ Aylarinda Bazen SoĞukta Gazla Basarsan Zaten Tek MarŞta Bİraz Zor Ve Motorun SaĞliĞini Aliyor Şİmdİ Taktirip Memnun Olan ArkadaŞlarla 100 000 Km Sonra Sanayİde Yada Servİslerde KarŞilaŞmak İstemem AÇikÇasi. Bİr Opel DÜzgÜn BakildiĞinda 400.000 Km Çevİrİr. Opelİnİ GerÇekten Seven Kiyamaz Dİye DÜŞÜnÜyorum Ama Tabİ Tercİh Meselesİ. Ben Kesİnlİkle Tavsİye Etmem Gaz Olayini TŞk

CenturyVB
23-06-2007, 09:12
Tercih Meselesi ;)

ilkeruyucu
23-06-2007, 16:07
arkadaslar sıralı sırasız ne marka lpg taktırırsanız taktırın fakat SAKIN VOLTRAN TAKTIRMAYIN tam bi problem ,anlatsam problemlerini bitiremem en iyisi iyi tarafını soyluyeyim 1000 ytl yani fiyatı ucuz ,ayrıca montajdan sonra size ABONELİK BİLETİ veriyorlar (sanayi aboneliği) ayrıca sanayi yakınından bi ev kiralarsanız iyi olur ,son olarak lpg taktırmayı dusunenler sakın VOLTRANIN 3km. yakınından gecmeyin borclu cıkarsınız.

duman_42
23-06-2007, 17:16
Doğru ilkeruyucu'ya katılıyorum, VOLTRAN beş para etmez sistem 3-4 arkadaşımda vardı, vectra,primera,astra adamlar haftada bir sanayideler..

c_corsa
23-06-2007, 19:30
LPG için herkes ayrı şey söylüyor. Herşeyden önce montaj ve kaliteli malzeme çok önemli. 98 Corolla'ya(sıfır km.) LPG illk çıktığında taktırdık. ve bu araba ile 185.000 km yol yaptık TIK demedi. hatta sattığımızda motor canavar idi.
Ancak;
zamanın parası ile 2000 $ vermiştik. o zaman piyasada 1000-1200 $'a takanda vardı.
KALİTE HER ZAMAN KAZANIR DERİM.

Vectra_Black
23-06-2007, 19:33
arkadaslar sıralı sırasız ne marka lpg taktırırsanız taktırın fakat SAKIN VOLTRAN TAKTIRMAYIN tam bi problem ,anlatsam problemlerini bitiremem en iyisi iyi tarafını soyluyeyim 1000 ytl yani fiyatı ucuz ,ayrıca montajdan sonra size ABONELİK BİLETİ veriyorlar (sanayi aboneliği) ayrıca sanayi yakınından bi ev kiralarsanız iyi olur ,son olarak lpg taktırmayı dusunenler sakın VOLTRANIN 3km. yakınından gecmeyin borclu cıkarsınız.

Maalesef aldığım aracımda abime güvendim sen ilgilen dedim(Ben o zamanlar bu işlerden hiç anlamadığım için), Voltran taktırmış. 7-8 aydır derdim çilem bitmedi. Gül gibi arabamdan soğudum, şimdi satsammı, yeni tüpmü taktırsam diye kara kara düşünmekteyim. nereden baksanız bana zararı 2.000 YTL'yi geçecek. :mad::cry:

Sayın ilkeruyucu'nun yazdıklarına %1500 katılıyorum.

ilkeruyucu
23-06-2007, 20:22
neyse arkadaslar kotu ve pahalı bi tecrube oldu şimdi bu voltrandan kurtulmanın bi yolunu bulmak lazım ,bulan olursa ltfn bi msj atın

rimednac
24-06-2007, 20:46
Usta ben taktır derim. Ben 6 aydır lavoto marka sıralı sistemi kullanıyorum. 1400 ytl'ye taktırdım. Hic bir kayıp hissetmiyorum kalkislarda filan. Sadece soyle bir fark var: araç lpg'deyken 200 yapabildim en fazla fakat benzinde bunu biraz daha gecebiliyorum. ama hız cok da iyi bisi degil zaten :) sunu da cok iyi ogrendim gaz aldigin yer de cok onemli. taktırırsın sonra gider kötü bir yerden alırsın pişman olursun ama kaliteli bir tercih yaparsin iyi ki taktırdım dersin. neyse cok karisti. ben taktir derim kesinlikle kendini cıkarır artı arkadaslarinda dedigi uzere sirali lpg sistemi satarkende prim yapiyor.

Vectra_Black
24-06-2007, 22:42
neyse arkadaslar kotu ve pahalı bi tecrube oldu şimdi bu voltrandan kurtulmanın bi yolunu bulmak lazım ,bulan olursa ltfn bi msj atın

Çok parlak bir fikir değil belki bulduğum ama son çare, söktürüp yerine 1-Romano 2-Lovato 3-Zavolli tercih sırasına göre bir tercih yapacam. (Takan sözüm ona ustanın zararımı bir nebze olsun karşılayacağını sanmıyorum ama zorlayacağım)

Tek isteğim çok sevdiğim arabama keyifle binebilmek;

1- Soğukken geç çalışma
2- Orda burda debriyaja basıldığında sönme
3- 110-120 hızlarından sonra tekleme
4-Tüpe geçerken zangır zangır sallanma

Yukarıda saydığım dertlerden kurtulduğum günü bayram ilan edeceğim.

irfan_1
24-06-2007, 23:36
Çok parlak bir fikir değil belki bulduğum ama son çare, söktürüp yerine 1-Romano 2-Lovato 3-Zavolli tercih sırasına göre bir tercih yapacam. (Takan sözüm ona ustanın zararımı bir nebze olsun karşılayacağını sanmıyorum ama zorlayacağım)

1- Soğukken geç çalışma

araba ilk çalıştıgında benzinle çalışır.Bu halde de mi geç çalışıyor...Ateşleme sistemine baktırdın mı?Özellikle ateşleme bobini,buji kabloları ve bujilere tekleme geç çalışma nedenidir.Lpg sistemlerinde en önemli faktör ateşleme sistemidir hata affetmiyor...
Birde araçla 120 ile giderken boşa atın biraz gidin eger araç stop ederse lpg sisteminiz alması gerektiginden fazla hava alıyor demektir.
ilk çalıştırmayı yaptıkdan sonra araçınızı biraz çalıştırın gaza geçiş sıcaklıgını bilmiyorum eger20-30 arası ise 1 dk.içerisinde gaz lambaları yanıp söner zaten o zaman gaz geçirin zaten otomatik geçiş oldugu için biraz gaza basınça geçer o şekilde kullanın sallamayı kesersiniz...
(bu sabah ilk çalıştırma için)
deprajda sönme olayı dedigim gibi fazla hava emişi yapabilir arabanız...zengin fakir karışım olayı bunu düzgün bir servis halleder sen ustayı degiş yeniden ayarlattır...Benim sistem egas hiç bir sorunum yok...Bu sistemler hep aynı çalışır tek farkı servis,usta ve birazda şans...

Vectra_Black
25-06-2007, 00:40
araba ilk çalıştıgında benzinle çalışır.Bu halde de mi geç çalışıyor...Ateşleme sistemine baktırdın mı?Özellikle ateşleme bobini,buji kabloları ve bujilere tekleme geç çalışma nedenidir.Lpg sistemlerinde en önemli faktör ateşleme sistemidir hata affetmiyor...
Birde araçla 120 ile giderken boşa atın biraz gidin eger araç stop ederse lpg sisteminiz alması gerektiginden fazla hava alıyor demektir.
ilk çalıştırmayı yaptıkdan sonra araçınızı biraz çalıştırın gaza geçiş sıcaklıgını bilmiyorum eger20-30 arası ise 1 dk.içerisinde gaz lambaları yanıp söner zaten o zaman gaz geçirin zaten otomatik geçiş oldugu için biraz gaza basınça geçer o şekilde kullanın sallamayı kesersiniz...
(bu sabah ilk çalıştırma için)
deprajda sönme olayı dedigim gibi fazla hava emişi yapabilir arabanız...zengin fakir karışım olayı bunu düzgün bir servis halleder sen ustayı degiş yeniden ayarlattır...Benim sistem egas hiç bir sorunum yok...Bu sistemler hep aynı çalışır tek farkı servis,usta ve birazda şans...

Sayın irfan_1 ustam, inan bir usta bulsam bu sorunlarıma çözüm bulacak, havadan 500 YTL para ödülü koydum. Masraflar hariç yeterki beni bu dertlerden kurtarsın.
Geçen hafta LPG takılan yerde 3 gün süreyle araştırıldı. Açıkcası bu sorunların hiçbirini benzinde yapmıyordu benim alet. Buji kabloları orjinal değil ama yeni. Bujiler orjinal ve 1 aylık. Ateşleme bobini yeni takarak denedik sonuç yok.

Hava alma konusunda bir çözüm sunmadı bakmadı da. En son güya LPG'nin regülatörüne giden sıcak su konusunda sorun varmış güya onunla ilgili bir iki bağlantı değişikliği felan yaptığını söyledi. Sonrasında denedik tekleme ve sönme işi olmadı gerçekten.(40-50 km denedik)
Ancak geç çalışma işi hala aynı olunca marş dinamosunu değiştirdik. Tamam oldu dediler. Şimdi tüm sorunlarım aynen devam ediyor.

Buna rağmen (Yaptım oldu deyipte herşeyin aynı kalması) artık aynı ustaya gitmek bile istemiyorum çünkü elimden bir kaza çıkmasından korkuyorum.:mad:

Artık yaa arabayı satacam yada LPG'yi tamamen söküp atacağım. Satmak istemiyorum arabamı seviyorum ama bir yandanda yeni LPG'de de aynı sorunları verirse işte o an bittiğim andır diyede korkuyorum.
(Sorunlar azalmıyor artıyor, bütün bunlara ek olarak 1'de kalkarken titreme ve rölanti düzensizliği sonucu sönmeler başladı. Sanırım artık benzinde de yapmaya başladı.)

Lafı uzattım kusura bakmayın ama bu konuda öyle dertliyimki anlatamam.
Fikir ve önerileriyle yardımcı olmak isteyen herkese çok içten teşekkürlerimi sunarım.

Saygılarımla...
(NOT: Bu konuda bana yardımcı olabilecek Adana-Hatay-Osmaniye illerinden işinin ehli bir usta tavsiye edebilecekler varsa çok sevinirim.)

duman_42
25-06-2007, 12:11
Kardeş; büyük geçmiş olsun. Sana şöyle söyleyim öncelikle sen o sıralı Voltran'ı söktür. Çevremde o kadar araç var ne kadarı VOLTRAN'sa hepsi sorunlu ve iki de bir sanayide.
Diğer sıralılarda aynı şeyler olur mu? Marka tercihin, taktıracağın yer,özellikle de ustan iyiyse herhangi bi sorun çıkarmaz. Bizde kullanıyoruz hiçbir sorun yok. Daha evvelde söyledim, normal tüplü vectralar bile sorun çıkarmazken, montajı iyi yapılan bi sıralı tadından yenmez. Olay usta ve işçiliğinde bitiyor.
Sıralı olarak BRC,Prince,Tartarini markaları gayet iyi. Zavallo,Atiker'den de memnun olmayanı duymadım.
İnşallah sorunlarından bir an evvel kurtulursun. Tekrar geçiş olsun..

ilkeruyucu
25-06-2007, 18:18

1- Soğukken geç çalışma

benim voltran yaptı yine yapacagını sabah arabayı calıstırdım fakat lpg de tık yok yani hiç bi ışığı yanmıyor, yani calısmıyor neyse gittim servise baktılar beyin bozulmus elektirik gondermiyormus ,garantili oldugu için beyni değiştirelim dedik ,benim lpg sistemi 1 yıl once takıldı garantide 2 yıllık fakat benim beyin artık üretilmiyormus yeni beyinde uymuyormus sistem tamamen değişmeliymiş ,nasıl bi işse böyle işte daha sonra 150 ytl istediler yarın sistem tamamen değişecek bakalım ne olacak gorecez

faithless1905
25-06-2007, 18:36
Easyjet orjinal İtalyan 1800 YTL ye geçen sene takdırmıştım.Çok şükür halen bir sorun yaratmadı.Tek masrafı 10000 de bir bujileride değiştiriyorum.ÇOK AŞIRI MEMNUNUM...

marikan
25-06-2007, 22:19
performans kaybı olduğunu sanmıyorum.. kullanıyorum gayet memnunum... mazot 1 ytl olana kadar gayet makul bi sistem...

cagri18s
04-07-2007, 13:16
bence taktır ben yeni taktırdım yakıt çok ekonomik. tek sorunum ara sıra o da sıcaklardan oluyor sanırım 02 sensörü arıza lambası yanıyor
onun dışında herşey normal. güç kaybını da hissetmedim

mirza1873
25-07-2007, 02:18
bende 2004 astra enjoy var,parm olursa brc taktırmak istiyorum.Ama sounlurı okuyunca karar veremiyorum.Sıralı sistemi herkes övüyor bilmem ne yapmalı..

SANCAR
25-07-2007, 02:55
hiç bekleme hemen cdx i al..tak tüpünü de rahat rahat konforu yaşa

TOPRAK
25-07-2007, 13:16
bende yenı taktırdım 98 vectra cd otomatık tartarini taktır veya brc sorun yasamazsın ama ıyı servıste taktır

smoke
25-07-2007, 13:59
ya arkadaslar eleman bu konuyu neredeyse 1 sene once acmıs bende cdx ın ustune 3 araba daha degıstırmıstır sız hala tak takma dıyonuz.
lutfen bıraz daha dıkkat

gslibugra
03-08-2007, 12:01
2.0 ile 1.6 nın yakıtı aynı. asıl 1.6 alıcaksan taktır. hem senin için değişen birşey olmayacak benzinden kazandığını düşüneceğinin daha fazlasını kaybedeceksin bence. Parçaların maliyetlerini araştır istersen bi de ondan sonra taktırmayı düşün. Benim fikrim bu. yinede sen bilirsin. BENCE OPELİ ZİYAN ETME

SANCAR
06-08-2007, 00:46

Sağlıcakla kalın
SAYGILAR....

bende de 2000 motor var..zaten 2000 motor olunca daha iyi oluyor.performans olarak fazla etkilenmiyorsun.Bende brc seq 24 var ve oldukça memnunum.tavsiye ederim

fevzicem
15-02-2008, 14:04
bende de 2000 model 1.8 vectra cd var bende çok kararsızım ayda 300 km yok yapan senede ortalama 10000 kn yol yaparım araç 1 uıldır bende sizce taktırmalımıyım teşekkürler

fevzicem
29-02-2008, 14:27
brc seq 24 fiyatı nedir birde yakıt tüketimim 420 yi buluyo şehir içi.sizde durum nedir ne yakar

fevzicem
29-02-2008, 14:39
valla bilemiyorum herhalde vaz geçecem taktırmaktan

AvniSanal
01-03-2008, 02:04
BRC SEQUENT 24 MY 07 modelinin PLUG & DRIVE - "TAK ve SÜR" versiyonu çıkmış.
1600,-YTL' ye 10 ay taksit var.
detaylı bilgi www.2a-lpg.com (http://www.2a-lpg.com) adresinde bulabilirsiniz.

mygurkan
01-03-2008, 10:15
selam arkadaşım vectra b ye ben tüp taktırdım süper oldu ama 2.0lt ye ve süper oldu ama 1.6 da zevk alamazsın kasa ağır motor ufak yani buyüzden istediğini alamazsın ama 2.0 da isteğini alırsın direk hava filitresi ve katalizör iptali program attırırsan tadına doyamazsın model takıntınyoksa 94 model vectra a 156 lık alırsan süper kaymaklı olur saygılar
:rock

tolgahan66
01-03-2008, 19:20
merhaba benim 97 cd de normal tüp takılı ben performans olarak gayet memnunum sehirler arası kısın 200 lira yakıyodu tabi kıs oldugu için pek düzenli yakıt hesabı yapılamıyomuş isin aslı bende sıralı sisteme gecmeyi düsünüyorum tabi ekonomik olacagını varsayarak ama su anki sistemimde 2000 motar bir arac için hiç fena degil diyebilirim

empra
01-03-2008, 20:04
Merhaba,
97gsi arabamda 3 aydır tartarini sıralı sistem kullanmaktayım, performans fark edilmiyor.(arabayı devirli kullanmaktayım, performans benim için ön planda ama lpg'de:) )33 ytl gazla şehir içi 260km yol yapıyorum günde 25 km yol yapıyorum bunun yarısı akşam trafiği dur-kalk uzun yolda 300km yaptım.tabi 3 depoda birde 30ytl benzin kullanmaktayım.

ocemrek
02-03-2008, 23:28
Arkadaşım ben sana taktır derim nedeni : 94 model 2000 cc 16 V 156 bg dohc motor vectra gt m var.İyi tüp brc fast 120 kwa taktırdım.Performans ta bir düşüş yok ( tabiki çekişi etkileyen elemanları zamanın da değiştirisen hava filitresi , buji ortalama bir hava filitresinin ömrü 5000 km dir sen 3000 km de değiştireceksin )otoyolda 240 ile sabit gittim.Normal kullanımda şehir içinde 0.15 kr uzun yolda 0.110-0.120 kr felan yakıyor e herhalde spor kullanırsan tabiki yakacaktır.Dikkat et lpg camia sı felakettir çarpılma...

gokhan.gungor
03-03-2008, 15:02
Ben şu anda kullanıyorum ve çok memnunum.
Tavsiye ediyorum

orhan
03-03-2008, 20:13
teknik verilere göre tüp araçlarda sadece 1bg.güçkaybına uğramaktadır.
ben eski omega arabama taktırdım 4 senedirde kullanıyorum.çok şükür lpg servisi ile hiç birişim olmadı.adamları 4 sene önce gördüm hepsi o.tavsiye ederim.ama arabanıza yeni sistem uyuyorsa taktırın.yoksa eski sistem sıkıntılı.

orhan
03-03-2008, 20:15
şimdi 2.5 omega aldım v6. onada ay sonunda taktıracağım.

berkay1
03-03-2008, 21:45
Benim araç 2.0 97 vectra b gls. Üzerinde longas (italyan marka) sıralı sistem var. Soğuk havalarda 220 civarında yakıyordu (ş.i) bugünlerde havanın ısınmasıyla 200 ytl ye düştü. Aracın çalışmasından çekiminden gayet memnunum hiç bi şikayetim yoktur.Yakıt derdiniz olmayınca 2000 motorun tadını alıyorsunuz. Bundan önceki arabam astra f 1.6 idi. Araçtan zevk almıyordum ve bu arabamdan daha fazla yakıyordu.Kısacası tüp attıracaksınız kesinlikle 2.0 a binin derim. Ayrıca arkadaşlar katalizör iptalinden bahsediyorlar bu konuda açıklama yaparlarsa sevinirim. Saygılar...

orhan
03-03-2008, 22:49
ben 96 model 2ooo motor omega ya taktırm.sıralı sistem.tartarni .4 senedir hiçbir arıza olmadı.hiçbir şikayetim yok.
şimdide 2.5 v6 aldım.onada taktıracağım.
anladığım kadarı ile takan servis çok önemli kimi memnun kimiside memnun değil.var bir bit yeniği ama anlamadım.

HAKKAN
03-03-2008, 22:53
Arkadaşim Bende 2.5 Cdx V6 Opel Var.ben Araca Prins Marka Sirali Sistem Taktirdim.aracin Peformansi Fark Etmyor Gibi.ben Cok Araştirdim Ve Prins De Karar Kildim.ama Sana şunu Söleyeyim Montaji Yapani Iyi Secmek En Iyisini Bulmak Lazim Ben En Iyi Markayi Buldum Ama En Iyi Montaji Yapani Bulamadim Sen Bulursan Hic Dusunme 2001 2.0 Cdx Al Ve Sirali Taktir Derim.

hasan_genckurt
05-03-2008, 02:28
Bende 97 vectra cd 2,0 var iki sene oldu taktıralı
gayet memnunum daha taktırdığım günden bugüne kullanıyorum daha tık demedi
performans benzinle eş değer his edilecek bir fark yok performansda
markası brc 2a mühendislik

VeCCtrA
05-03-2008, 11:56
1 yıldır LPG li kullanıyorum %100 den daha fazla ekonomik diyebilirim rahatlıkla.Tartarini marka sıralı sistem, BOSCH bayiinde taktırdım, memnunum. Performans süper, vectraları devirli kullanman gerekiyor zaten, öyle olunca da hiç farkedilmiyor. Tabi birkaç kere gaz bitip benzine geçişe şahit oldum, arabanın benzinde nasıl fırladığını hissettim ama olsun bu ekonomiklikte bu performans çok bile :)

umitosman
14-03-2008, 22:58
2001 Astra'mı 3 ay önce alır almaz Bedini marka LPG sıralı sistem taktırdım.
17 Ykr yakıyor... Şikayet edilecekse tek konu ara sıra arıza ışığını birkaç saniye yanması.. Daha sonra kendiliğinden sönüyor.

Tech2 cihazında yakıt sensörü hatası verdiği için yanıyormuş. LPG olduğu için sensörün ölçemediğini söylüyorlar. Sakıncası yokmuş...

Zaten ışık yansa da çekişte veya seste bir sorun yok....

Tavsiye ederim.... Araçta 4 kişi ile 180'i gördüm...

71dt812
26-03-2008, 21:41
Meraba Ben 2000cdx Etakdirdim çok Menmunum 160 170 Yakiyo Perfomans çok Güzel Emin Ol Istersen Telofon Et Daha Iyi Yardimci Olurum 05334623291 Kirikkale

eses38
26-03-2008, 22:22
kısacası kardeş yakıt önemli değil diyosan taktırma ama yakıt tasarrufu önemli diyosan taktır sistem süper yani olay parayla orantılı

yakup
26-03-2008, 22:24
tafsiye ederim yeni yaptırdım 12 ay kıredi kartı 1850 ytl tartarini

LAZRAİL61
26-03-2008, 22:29

Sağlıcakla kalın
SAYGILAR....
Kardeş vectra alacaksan kesinlikle 2.0 al derim.1.6 hem hantal hem de yakıt fazla unutma:good:

muammer yaşar
27-03-2008, 00:42
1997 vectra cd aut. kullanıcısıyım 3 ay oldu brc marka my07 sıralı sistem taktırdım gayet memnunum şehir içi 220 civarı yakıyor(şehir içi dediğim dağ bayır dur kalk) şehir dışı denemedim