PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Zavoli dedim Atiker Takmış

SuSpect
21-05-2010, 17:22
Nasıl sinir oldum anlatamam.

3 haftadır dükkana gidiyorum zavoli taktıracam randevu alıyorum falan falan,
en son bugüne randevu aldım bıraktım arabayı,
öğlen gittim görmeye bide baktım atiker takmış.
istersen değiştiririz zavoli yaparız dedi (arada 450TL fark var)
iyi takmışsın dedim, şimdi herşeyi sök tekrar tak, iyice yalama olacak sonra hiç performans alamayacağız.

Atiker takmış dükkan, acaba fark varmı? içimi rahatlatmaya çalışıyorum.
Adamın söylediği üç-beş parçası ithalmiş geri kalan herşey aynı dedi.

Acaba sorun yaşarmıyım?

VeCCtrA
21-05-2010, 17:24
O nasıl iş ya :S Fark olmaz mı mutlaka fark vardır aralarında..

kaanrevan
21-05-2010, 17:44
Millet nasıl iş yapıyor yaa...Nasıl usta bunlar... Neyse hocam adam motoru düşürmüş Ankarada... Forumun birinde yazıyordu. Yolda giderken motoru düşürmüş. Vidalarını sıkmayı unutmuşlar. Polyanacılık yönünden bakarsanız problem yok. Hayırlısı olsun diyelim ne yapalım...

serkan-g
21-05-2010, 18:04
hayırlısı olsun

bozdagli
21-05-2010, 18:44
geçen yıl atiker taktırmıştım herhangi bir sorun yok. 450 tl az değil hocam bence iyi olmuş. inşallah sen de sorunsuz binersin. hayırlı olsun.

Yiğit18
21-05-2010, 18:48
bu da usta hani

Fætih
21-05-2010, 19:46
ilk defa duydum demekk arkadaş aşık :)

cedoo
21-05-2010, 19:59
benim aracımda sistem landi ama sadece tank atiker in öyle bişi olmuş olmasın. sadece tank ın üstündeki yazıya bakarak aldanmayın.

SuSpect
21-05-2010, 22:29
tankda atiker sistemde atiker, komple herşeyi atiker.
450TL vermeye hazırdım yeterki kalitesi birşey olsun birdaha birdaha gitgel yapmayayım diye.
hani ucuz mal alacak kadar zengin değilim diye düşünüyordum. ama atiker taktı.

Neyse herşeyde bir hayır vardır diyelim bakalım arıza cıkartacakmı.

Aldım arabayı şöyle bir gezdim, gazda çalışırken zzzzzzz diye bir ses cıkıyor, birde rolantideyken devir düşüyor sonra hemen kendini topluyor.

bu normalmi acaba?

cedoo
21-05-2010, 22:34
sistem yeniyken bi alışma süresi var evt zaten size gün vermiştir şu km de gelin ayarlanacak diye. ama genede kafanı yoruyorsa ilerde araç tan soğumaman için git söktür kardeş. araçtan soğursan daha kötü olur.

SuSpect
21-05-2010, 22:39
Yoo ses okadar abartı değil.
zaten kaput kapalıyken duymak biraz zor.

asıl sorun neden devri düşürüp çıkartıyor.

Aküyü cıkartmışlar bir ara.
butun yol bilgisayarı verileri sıfırlanmış.

bugraGT
21-05-2010, 23:47
düşük hızda 40-50 ile giderken bi 5. vitese takıp gazı kökle araç çok sallanıyormu?

aynı durumu aynı hızlarda yolda hem lpg de hem benzinde dene

lpg de sarsıntı hissedersen birde söledigin gibi devirde dalgalanma varsa

bujileri ve enjeksiyon bobinini gerekirse buji kablolarını yenile

araç sıvı yakıttan kuru yakıta geçti ateşleme hassaslaştı devir dalgalanmaları ondandır.

ngk nın lpg için özel bujileri çıkmıs sitesinde var onları tavsie ederim

vectra38
22-05-2010, 00:04
Atikerde ECU sorun çıkarıyor ve LPG enjektörleri ,aracın enjektörlerine yetişemiyor.

SuSpect
22-05-2010, 00:43
easytronic vites olduğu için 5 e atamıyorum. kökleyince zaten kickdown var.

easytronic zaten sarstığı için, lpg sarsıyormu anlamıyorum :D

GALERİCİ
22-05-2010, 08:27
1.5 aydır atiker kullanıyorum sorunsuzca bu lpg montajında herşeyden önemli olan usta ve işçiliğidir

muratezcan
22-05-2010, 09:08
Bence fazla zaman geçmemişken Zavoli taktırın. Böyle hata yapılırmı? Nasıl usta nasıl esnaf bunlar anlamadım. Benim LPG dönüşüm kitim zavoli 2 seneyi geçti sorun yok. Atikerciler kızmasın ama Zavoli daha kaliteli bir LPG dönüşüm kiti. Orta sınıf için Zovoli - BRC - Landi Renzo, üst sınıf Prins bunları kullanmanızı tavsiye ederim.

Sertan_c
22-05-2010, 09:25
Atikerde ECU sorun çıkarıyor ve LPG enjektörleri ,aracın enjektörlerine yetişemiyor.
cümlenin iki ucu da saçma arkadaşım,
hayatında hiç atiker kullanmadığını düşünüyorum,
tamamen sağdan soldan duyduğun bir cümle kurmuşsun,
bende atiker var ve 6500 devir çeviriyor araba,
yetişememek derken neyi kastettin?
ECU de de hiç bir sorun yok...
ama az sonra bir mesaj daha yazıcam onu okumanı tavsiye ederim...

Sertan_c
22-05-2010, 09:28
Bence fazla zaman geçmemişken Zavoli taktırın. Böyle hata yapılırmı? Nasıl usta nasıl esnaf bunlar anlamadım. Benim LPG dönüşüm kitim zavoli 2 seneyi geçti sorun yok. Atikerciler kızmasın ama Zavoli daha kaliteli bir LPG dönüşüm kiti. Orta sınıf için Zovoli - BRC - Landi Renzo, üst sınıf Prins bunları kullanmanızı tavsiye ederim.
atiker kullanıcısı olarak hiç kızmam :)
kızacak bişey yok, sizin şahsi fikrinizdir saygı duyarım,
ifade tarzı böyle olduktan sonra hiç problem yok,
sadece gerçekten merak ettiğim için soruyorum,
atiker marka kit takılı bir arabanız oldu mu hiç?
yoksa siz de eş dosttan duyduklarınızla mı fikir edindiniz?

Sertan_c
22-05-2010, 09:38
tankda atiker sistemde atiker, komple herşeyi atiker.
450TL vermeye hazırdım yeterki kalitesi birşey olsun birdaha birdaha gitgel yapmayayım diye.
hani ucuz mal alacak kadar zengin değilim diye düşünüyordum. ama atiker taktı.

Neyse herşeyde bir hayır vardır diyelim bakalım arıza cıkartacakmı.

Aldım arabayı şöyle bir gezdim, gazda çalışırken zzzzzzz diye bir ses cıkıyor, birde rolantideyken devir düşüyor sonra hemen kendini topluyor.

bu normalmi acaba?

istanbul un nersindesiniz bilmiyorum ama tuzla tarafına yakınsanız burada benim araca montaj yapan yerle görüşmenizi tavsiye ederim, tabi kiti değiştirmeyi düşünmüyorsanız...

dün akşam iş çıkışı yaşananları anlatayım size,
arabamda son birkaç depodur sıkıntılar vardı,
çekişten düşme, rolanti dalgalanması ve çok yakma gibi,
ustaya gittim bunu düzelt dedim,
ne kadar yakıyor dedi, 26 kuruşa kadar çıktı yakıt dedim,
evet çokmuş dedi, bağladı bilgisayara baktı etti, ayarladı tekrar,
deneme sürüşüne çıktım, çekişi çok düşmüş dedim, tekrar ayarladı denedim aynı, çıktı kendisi denedi, evet dedi böyle olmaz tat vermez bu, döndük dükkana, git bujileri değiştir gel dedi, üst sırasında opel er-ay var emrah a gittim bujileri bi değiştir dedim, tamam sökelim bakalım kötüyse değişiriz iyiyse neden boşuna para harcayasın dedi, eyvallah dedim değiştirecekti bujileri, söktü bobini bujiler nerdeyse elle çevirmeyle sökülecek gibi olmuş, gevşemiş iyice diye düşündüm ama usta bunlar zaten sıkılmamıştır buji kendiliğinden gevşemez dedi, bujilerin durumu iyiydi ama sökülmüşken değiştirelim dedim, bir de bosch bujiydi bununla fazla yakar dedi, gm taktık bujileri çift tırnak, tekrar bir ayar yaptı lpg ci, çıkıp gezinip denedim yakıt 26 kuruştan 0,185 kuruşa düştü, bu arada arabam 1,6 ve OTOMATİK vites, kite laf söylemeden önce bence ustalara laf söyleyin,
atiker takan ustalar diğerlerinden daha eğitimsiz dense daha doğru olur gibi, atiker eğitim konusunda zayıf biraz, o yüzden kendisini geliştirmeyi becerebilmiş birilerini bulmanız lazım,,,, özetle atiker değil, ustaları kötü bence...

Sertan_c
22-05-2010, 09:47
bir de son halini denemek için,
lpg deyken farları açtım, klimayı açtım frene bastım 4. kademede fanı çalıştırdım ama devirde dalgalanmanın aksine eskiye oranla çok daha stabil bir çalışması var motorun,
bakım ve ayar ile iyi ki atiker taktı yanlışlıkla dersin bence...

bozdagli
22-05-2010, 10:09
benimki de uzun yolda lpg 2.00 dan 16 kuruş yakıyordu. rolantide çalışırken gaza geçerse çok az bir dalgalanma oluyor hemen toparlıyor.

Fætih
22-05-2010, 10:14
o nasıl sacma bir cümle :D zaten lpg devreye gırdınmı aracın enjektorlerının kapandığını bılmıyormusunuz...

Sertan_c
22-05-2010, 11:13
benimki de uzun yolda lpg 2.00 dan 16 kuruş yakıyordu. rolantide çalışırken gaza geçerse çok az bir dalgalanma oluyor hemen toparlıyor.
benim dediğim şehir içinde 0,185 lira :)
1,98 ten bu kadar yakması çok güzel bence...
maşallah valla...

SuSpect
22-05-2010, 13:34
Bugün çıkıp dolaşıcam bakalım inş.

vectra38
22-05-2010, 23:43
cümlenin iki ucu da saçma arkadaşım,
hayatında hiç atiker kullanmadığını düşünüyorum,
tamamen sağdan soldan duyduğun bir cümle kurmuşsun,
bende atiker var ve 6500 devir çeviriyor araba,
yetişememek derken neyi kastettin?
ECU de de hiç bir sorun yok...
ama az sonra bir mesaj daha yazıcam onu okumanı tavsiye ederim...
Cümlemde bir yanlışlık yok.Malesef olduğum yerde bütün atiker takılmış araçlar 2 haftada bir LPG atölyesine uğruyor.Yetişememekten kastım benzin enjektörleri ile LPG enjektörleri tam olarak senkronize çalışmamasıydı.O zaman neden zorlandığında benzine geçiyor?Bence bir kite iyi denmesi için hem kullanılan malzemenin hem de montaj sırasında ve sonrasındaki servis hizmetinin iyi olması gerekir diye düşünüyorum.

SuSpect
24-05-2010, 09:24
Haftasonu edirneye gittim geldim.
Arabanın bagajı dolu ve arka 3 kişi.

Gidiş, (ben kullandım)
275km - devamlı 180-200km/s sürat ile.
Dönüş, (babam kullandı)
275km - devamlı 110-130km/s sürat ile.

Toplamda 550km yol 120TL gaz yaktı, ortalaması 21kuruş.

İstanbul'dan çıkmadan önce fullledim, Edirne'ye geldiğimde yine fulledim. (72TL evlat acısı gibi :) )
kmde 25kuruş yakmış.

Edirne'de fulledik, İstanbul'da birdaha fulledim. (49TL)
kmde 18kuruş yakmış.

Yani 200 le gitmekle 120 ile gitmek arasında bayağı fark varmış, onu öğrendim. :D

------------

Yanlız uzun yolda 18kuruş yakıyor olması bana fazla geldi.
1600cc 105bg araç şehir içinde 18 kuruş yakması gerekirken uzun yolda 18kuruş yaktı.
Bu normalmi, yoksa daha yeni taktığım içinmi böyle yaptı, alışma evresi falanmı?

alperd
24-05-2010, 09:39
zavoli fiyatı ortalama 1.350 TL
atikeri bilmiyorum 1.000 TL civarı değil miydi? arada 350 TL var sanırım.

Zavoli kullandım şimdi Aldesa takılı meriva'da.
Zavoli yüksek hızlarda benzine geçiyordu Atiker de geçiyor demişler.
Aldesa geçmiyor :)

Atikeri kaça taktılar? fiyat piyasaya uygunsa sorun yok bence elletmeyin kullanın ama iyi bir pazarlık yapın..

SuSpect
24-05-2010, 11:22
alperd;
Atiker kampanyada tüm bayilerde aynı fiyat 990TL imiş, bende zati o fiyata taktırdım ondan yana sorun yok.
--
Yüksek hızlarda benzine geçme olayını hiç duymadım.
Ben 200 le giderken benzine geçmedi, tüpden gidiyordu hala. :)

alperd
25-05-2010, 09:14
alperd;
Atiker kampanyada tüm bayilerde aynı fiyat 990TL imiş, bende zati o fiyata taktırdım ondan yana sorun yok.
--
Yüksek hızlarda benzine geçme olayını hiç duymadım.
Ben 200 le giderken benzine geçmedi, tüpden gidiyordu hala. :)

güle güle binin o zaman kafaya takcak bişey yok bence :)