PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Corsa B'ye hangi jant 15'' mi yoksa 16'' mı???

Blackdra
24-01-2007, 23:40
Arkadaşlar bende corsa B kasa var 2000 model 1.4 16V bi araç acaba buna 15 mi iyi gider yoksa 16 mı???Yardımınızı istiyorum.16''jant olsa yorar mı???

aga78
24-01-2007, 23:49
yinemiiiiiiiiiiiiii ..?? jant

selcukreis035
24-01-2007, 23:54
bende tam bunu diyecektim yakışması bir yana performansa bakmak gerek bence 16 senin rotbalansı kötü yapar ila bana 16 takıcam diyosan ön takımlarla oynamak lazım

omerdia
25-01-2007, 15:57
ben jant dan vazgectim sende gec derim:)

aga78
26-01-2007, 00:52
ben jant dan vazgectim sende gec derim:)

dersini almışta ediyor ezberr ..:D

maverick35
26-01-2007, 19:31
ben bırsey demıyorum arkadas yardımcı olsun
:):):):):):):):)

dragon
26-01-2007, 19:51
bence 17 de düşün,orjinal ebat neydi :rolleyes:

Blackdra
27-01-2007, 01:11
13 orjinal ebatı :)

maverick35
27-01-2007, 11:59
13 orjinal ebatı :)

15 max 16

omerdia
27-01-2007, 12:25
:):):):)

ofli
27-01-2007, 14:49
15 i sıgdırana kadar canım cıktı 16 cok zor offset cok onemli max 15 derim

Blackdra
27-01-2007, 23:18
15 sürter mi???acaba

coRSac
27-01-2007, 23:52
15 sürteceğini düşünüyorsan 16 aklından çıkar...

dragon
27-01-2007, 23:56
bende 98 Corsa GSI vardı 16 jant ve 195 45 16 lastik takmıştık hiç problem yaşamamıştım.. herhangi bir işlem yapmadık,5 kişide binse sürtmüyordu..

burakopel
28-01-2007, 00:29
ben de de aynı problem var su anda 13 jant var ve 5 kişi bindikmi sürtüyor yanaklar da 70 ben şimdi 15 jant taksam 45 de yanak koysam problem yaşarmıyım almayı düşündüğüm bi 16 jant vardı ondan da vazgecmek zorun da kaldım bari 15 olsa

maverick35
28-01-2007, 16:15
15 al madem bu bıle surtuyor

coRSac
28-01-2007, 18:53
Amortisörleriniz asırı derecede yumusamıssa ömrünü bitiriyorsa 5 kişi oturuncada sürter standart lastik olmasına rağmen..

astrammm
28-01-2007, 19:47
arkadaslar 13 ınc bı jantı 16 yapmak ıyı degıldır dırek olarak bu demektırkı sanzuman dıslı oranı degıstı demektır. arac rampalarda zorlanır hıc gerek yok muhendısler aracın hızının ön takımını cekısını felan 13 janta göre ayarlamıslardır

maverick35
30-01-2007, 19:32
offff

burak_1987
30-01-2007, 19:37
arkadaslar 13 ınc bı jantı 16 yapmak ıyı degıldır dırek olarak bu demektırkı sanzuman dıslı oranı degıstı demektır. arac rampalarda zorlanır hıc gerek yok muhendısler aracın hızının ön takımını cekısını felan 13 janta göre ayarlamıslardır
+1987:good:

extreme17
23-02-2007, 00:51
benimde 13 idi 14 yaptım gayet iyi oldu. 15 i aklından bile geçirme bence

skyeye
23-02-2007, 09:08
benimde 13 idi 14 yaptım gayet iyi oldu. 15 i aklından bile geçirme bence

Sebep?Mantıklı bir açıklama getirebilir misin bu yoruma?

extreme17
27-02-2007, 20:11
Sebep?Mantıklı bir açıklama getirebilir misin bu yoruma?

evt.getirebilirim tabikide
1. araç görüntü olarak kötü durur. sen nasıl (45 no ayakkabı giyemiyorsan)
2. yakıt oranları artar.
3. extra helezona ihtiyacın olur.
4.buna baglı 40 mm den fazla alcaltmada amotisör e de ihtiyacın olacak.
5. zaten 1.4 araç 90 hp bende de var aynısı performans mod yapayım derken diplere vurur.

:kop: :good: :kop:

pre_lude
27-02-2007, 20:28
kötümkü gir bak bakiyim üye araclarına kötümü iyimi?
görüntüye kimse bişi diemez büyüdkce güzelleşir hemde katt kat fakat gidişi fln etkileyebilir o yüzden 15 idealdir..

maverick35
27-02-2007, 20:39
2. yakıt oranları artar.
5. zaten 1.4 araç 90 hp bende de var aynısı performans mod yapayım derken diplere vurur.

kesinlikle katılıyorum kas yaparken goz cıkarmamak lazım :kop: :good: :kop:

demon
27-02-2007, 22:47
15 tak kafan rahat olsun

skyeye
28-02-2007, 01:13
2. yakıt oranları artar.

Peki arkadaşım şöyle diyim ben sana da biraz araştır önce, sonra bir daha yorumlarını gözden geçir.

1-Araç görüntü olarak kötü durmaz, jant çapını büyütürken bununla birlikte lastiklerin yanaklarını da orantılı olarak inceltirsen gayet güzel de olur.Corsa b GSI'larda bırak 15" i, 16" ler de gördük ve gayet iyi duruyor.
2-Hafif alaşım jant kullanırsan ne araba yorulur, ne yakıt oranın artar.Lastiğin tabanını olması gerektiğinden fazla geniş tutarsan kalkışta araba sarar o kadar.
3-Eğer lastiğin çapını büyütürken lastiğin yanağını da onunla oranılı olarak inceltirsen toplam çap aynı kalır, dolayısı ile extra helezon zaruri değildir.
4-Alçaltma tamamen keyfi bir olay.Bence de jant değişimi ile birlikte alçaltmak görsel açıdan gerekli, ancak zaruri değil.Yay ile birlikte amortisör değişiminin gerekliliğine ben de inanıyorum, bundan dolayı bende de koni yay ve amortisör var.
5-Corsa C 1.4 Twinport'lar da 90Hp, buna rağmen spor paketinde 15" jant ve 185/55 lastik kullanılıyor.demek ki 90hp arabada 15" jant olabiliyormuş.
6-Kullandığın smiley'ler yersiz olduğunda amacından uzaklaşıyor, bu konuda dikkatli olmanı rica ederim.
7-Ayaklarım 45 numara olduğundan mecburen 45 numara giyiyorum, giyemediğimi nereden çıkardın?

corsa_fb
28-02-2007, 04:42
abi nedir bu hafif alaşım jant ya jantlarda kullanılan madde orası aynıdır benim işim bu oldugu için iyi biliorum dökümcüyüz sonuçda jantın agarlıgı jantın şeklinden kaynaklanır krom jantlarda birazcık daha ağır gelir krom kaplama oldugundan benim aracımda 16 war we arabayı yoruyo sonuçda 1.4 9o hp için bencede 15 jant ideal ama arkadaşa katılmıorum jant büyüdükçe güzellik artar

skyeye
28-02-2007, 08:51
abi nedir bu hafif alaşım jant ya jantlarda kullanılan madde orası aynıdır benim işim bu oldugu için iyi biliorum dökümcüyüz sonuçda jantın agarlıgı jantın şeklinden kaynaklanır krom jantlarda birazcık daha ağır gelir krom kaplama oldugundan benim aracımda 16 war we arabayı yoruyo sonuçda 1.4 9o hp için bencede 15 jant ideal ama arkadaşa katılmıorum jant büyüdükçe güzellik artar

Valla içeriğinden midir, döküm özelliğinden midir, kalıbından mıdır bilemem ama benim kullandığım Enkei'yi ve O.Z. Superlaggera'yı biraz kasarsan serçe parmağınla kaldırabiliyorsun...Aşağıdaki linkte teknolojisini anlatıyor.

http://www.enkei.co.jp/en/t_mat.html

Corsa_N
28-02-2007, 10:34
tozları presliyorsun swatch saatlerin kasası gibi tek parça ve hafif aynı zamanda sunta gibi bol hava boşluğu oluyor içinde hafif ve nispeten yükü taşıyabilecek kadar sağlam ama ne oluyor çukura düşüyorsun şaftı kayıyor çatlıyor kırılıyor deforme oluyor.
bende 14 jant var bilerek girmedim jant işine benim arkadaşımda hafif alaşım aldı 15 yaptı jantlrı bak gör performans etkilemez dedi benle kafa kafaya kalkan şimdi geride kalıyor.
fiziğe aykırı değilmi :D
görüntü için tak ama pek yarar bekleme bu arada istersen 17 -18 ide sığdırırlar takma kafana...
paradan haber ver.

skyeye
28-02-2007, 11:25
Mudappa'dan geçenlerde aldığım bir bilgiyi sizinle paylaşayım, bu konu ile ilgili oldukça önemli ve açıklayıcı bir bilgi olduğuna inanıyorum.Elimden geldiği kadar anlatmaya çalışacağım.

Jant büyütüldükten sonra performansın nispeten düşmesindeki esas etken jant çapının büyümesi değil, jant çapı büyütülürken taban genişliğinin de arttırılması.2 ayağınız yerdeyken vücut ağırlığınız 2 ayağınıza eşit olarak yayılır, ancak tek ayak üzerinde veya parmak uçlarınızda durduğunuzda tek bir noktaya uyguladığınız basınç artar.Taban genişletildiğinde de aynı durum geçerli.Örneğin, 1000 Kg'lık bir arabanın her lastiğine eşit olarak 250kg yük bindiğini varsayarsak, lastik tabanı 175'ten 185'e genişlerildiğinde bu 250kg ve dolayısı ile aracın yere uyguladığı kuvvet de daha geniş bir alana yayılıyor.Bu da çekişin düşmesine, aracın kalkışta daha çok patinaja kalmasına neden oluyor...

maverick35
28-02-2007, 14:06

bende katılıyorum bu dedıgıne hafıf alısım denılıyor dedıgın gıbı o jantın seklıne boyuna gore degısır bırde hafıf alısımın ne gıbı bır katkısı lacak arabayı hafıflestırmıyorsunki lastıklere bınen yuk yıne aynı araba nekdr agırsa bınen yukte okdr corsa b ye bende 16"tavsıye etmem ha guzel dururmu belkı durur ama guzel durmus hız yapamıor ne anladım ben bu iş ten

maverick35
28-02-2007, 14:12
Mudappa'dan geçenlerde aldığım bir bilgiyi sizinle paylaşayım, bu konu ile ilgili oldukça önemli ve açıklayıcı bir bilgi olduğuna inanıyorum.Elimden geldiği kadar anlatmaya çalışacağım.

Jant büyütüldükten sonra performansın nispeten düşmesindeki esas etken jant çapının büyümesi değil, jant çapı büyütülürken taban genişliğinin de arttırılması.2 ayağınız yerdeyken vücut ağırlığınız 2 ayağınıza eşit olarak yayılır, ancak tek ayak üzerinde veya parmak uçlarınızda durduğunuzda tek bir noktaya uyguladığınız basınç artar.Taban genişletildiğinde de aynı durum geçerli.Örneğin, 1000 Kg'lık bir arabanın her lastiğine eşit olarak 250kg yük bindiğini varsayarsak, lastik tabanı 175'ten 185'e genişlerildiğinde bu 250kg ve dolayısı ile aracın yere uyguladığı kuvvet de daha geniş bir alana yayılıyor.Bu da çekişin düşmesine, aracın kalkışta daha çok patinaja kalmasına neden oluyor...

ya boyle bırsey olabılırmı arkadasım yaa ınce lastıkler daha az patınaj cekıyor yanı oylemı??? cok sacma bu. Ya dedıgın yer bu ısı bılmıyor yada sen yanlıs anladın dedıgın ınanılmaz sacma lastık kalınlastıkca arabanın yola tutusu dahada guclenır...Arkadaslar sana kar lastıklerınden bahsetmıs olmasın???

maverick35
28-02-2007, 14:16
o zmn soylede bırsey war sormak ıstıyorum ben arabama 205 taban lastık taktım dıyelım lastık basına dusen kılo azalıyormu????????????

skyeye
28-02-2007, 14:31
o zmn soylede bırsey war sormak ıstıyorum ben arabama 205 taban lastık taktım dıyelım lastık basına dusen kılo azalıyormu????????????

Hayır, lastiğin yola uyguladığı güç azalıyor.Bunu işi bilen istediğin bir kişiye sorabilirsin...

skyeye
28-02-2007, 14:32
ya boyle bırsey olabılırmı arkadasım yaa ınce lastıkler daha az patınaj cekıyor yanı oylemı??? cok sacma bu. Ya dedıgın yer bu ısı bılmıyor yada sen yanlıs anladın dedıgın ınanılmaz sacma lastık kalınlastıkca arabanın yola tutusu dahada guclenır...Arkadaslar sana kar lastıklerınden bahsetmıs olmasın???

Bu konuyu biraz araştırıp daha sonra yazdıklarını tekrar gözden geçirmeni tavsiye ederim, ondan sonra tekrar görüşelim.Şimdilik birşey yazmıyorum...

maverick35
28-02-2007, 14:38
yazma ztn:):)

pre_lude
28-02-2007, 17:19
Peki arkadaşım şöyle diyim ben sana da biraz araştır önce, sonra bir daha yorumlarını gözden geçir.

1-Araç görüntü olarak kötü durmaz, jant çapını büyütürken bununla birlikte lastiklerin yanaklarını da orantılı olarak inceltirsen gayet güzel de olur.Corsa b GSI'larda bırak 15" i, 16" ler de gördük ve gayet iyi duruyor.
2-Hafif alaşım jant kullanırsan ne araba yorulur, ne yakıt oranın artar.Lastiğin tabanını olması gerektiğinden fazla geniş tutarsan kalkışta araba sarar o kadar.
3-Eğer lastiğin çapını büyütürken lastiğin yanağını da onunla oranılı olarak inceltirsen toplam çap aynı kalır, dolayısı ile extra helezon zaruri değildir.
4-Alçaltma tamamen keyfi bir olay.Bence de jant değişimi ile birlikte alçaltmak görsel açıdan gerekli, ancak zaruri değil.Yay ile birlikte amortisör değişiminin gerekliliğine ben de inanıyorum, bundan dolayı bende de koni yay ve amortisör var.
5-Corsa C 1.4 Twinport'lar da 90Hp, buna rağmen spor paketinde 15" jant ve 185/55 lastik kullanılıyor.demek ki 90hp arabada 15" jant olabiliyormuş.
6-Kullandığın smiley'ler yersiz olduğunda amacından uzaklaşıyor, bu konuda dikkatli olmanı rica ederim.
7-Ayaklarım 45 numara olduğundan mecburen 45 numara giyiyorum, giyemediğimi nereden çıkardın?
+5353 kesinlikle haklısın arkadsım

extreme17
28-02-2007, 20:16

kötü durup durmaması kişiden kişiye değişebilir haklısın.yanakları orantılı inceltme konusunda da haklısın. Fakat yanakları incelttikten sonra aracın
frenaj mesafesi hakkında neler düşünüyorsun? biraz beni aydınlatırmısın bu konuda....ayrıca corsa b GSI 1.6 . Bizim bahsettiğimiz araç 1.4 16v şanzıman dişli oranları aynı mı? sen modif.yapacagım derken performanstan
ödün veriyor isen sana kolay gelsin.O araç sadece show aracı olur.

Ayrıca yaşadıgın yer türkiye yolları biliyorsun o ince yanaklarınla yolda kalabilirsin.:kop:

normalde 45 no ayakkabı giyiyor isen 47 no giy o zaman daha şekil durur.:kop: :kop: :kop: :kop:

pre_lude
28-02-2007, 20:30
kötü durup durmaması kişiden kişiye değişebilir haklısın.yanakları orantılı inceltme konusunda da haklısın. Fakat yanakları incelttikten sonra aracın
frenaj mesafesi hakkında neler düşünüyorsun? biraz beni aydınlatırmısın bu konuda....ayrıca corsa b GSI 1.6 . Bizim bahsettiğimiz araç 1.4 16v şanzıman dişli oranları aynı mı? sen modif.yapacagım derken performanstan

Ayrıca yaşadıgın yer türkiye yolları biliyorsun o ince yanaklarınla yolda kalabilirsin.:kop:

normalde 45 no ayakkabı giyiyor isen 47 no giy o zaman daha şekil durur.:kop: :kop: :kop: :kop:
hem fikir istiyosun hem dalga geciosun ya bu iş hakkında hic bi bilgin yok yada makara arıyosun???..:(

maverick35
28-02-2007, 20:36
hem fikir istiyosun hem dalga geciosun ya bu iş hakkında hic bi bilgin yok yada makara arıyosun???..:(

bence bılgısı war! ti ye alıyor:D :D :D :D

pre_lude
28-02-2007, 20:43
bence bılgısı war ti ye alıyor:D :D :D :D
aynen katılıorm yoksa böle soru soramaz :) :)

skyeye
28-02-2007, 21:04

Arkadaşım, sen 15" jantı düşünme demişsin, ben ona cevaben yazdım.Opel mühendisleri koymuş işte 1.4 Twinport arabaya 185/55/R15 lastik, onlara sorabilirsin fren mesafesi ne olur diye...55'e de ince diyorsan diyeceğim birşey yok...Smiley'leri yerisiz kullanman konusunda seni uyarmıştım, onu artık senin terbiyesizliğine veriyorum...Performans konusuna gelince, olur ya belki görmüşsündür, draglarda herkes arabanın üzerindeki lastikleri çıkarıp bagajdaki lastikleri takar.Ha dersen ki benim yarış alanım sokakalar, o da yanlış...

Ayaklarım sana büyük mü geldi, baya dert edinmişin kendine?

maverick35
28-02-2007, 21:13
Arkadaşım, sen 15" jantı düşünme demişsin, ben ona cevaben yazdım.Opel mühendisleri koymuş işte 1.4 Twinport arabaya 185/55/R15 lastik, onlara sorabilirsin fren mesafesi ne olur diye...55'e de ince diyorsan diyeceğim birşey yok...Smiley'leri yerisiz kullanman konusunda seni uyarmıştım, onu artık senin terbiyesizliğine veriyorum...Performans konusuna gelince, olur ya belki görmüşsündür, draglarda herkes arabanın üzerindeki lastikleri çıkarıp bagajdaki lastikleri takar.Ha dersen ki benim yarış alanım sokakalar, o da yanlış...

klasik bir skyeye cevabı

galiba bazılarımızın janttan anlamadıgını itiraf etme zamanı geldi

extreme17
28-02-2007, 22:45

skeyeye arkadasım tamam sen haklısın ve bu işi çok iyi biliyorsun
sana tavsiyem buralarda harcanma.....

sana iki tane sorum olacak
kaç yaşındasın ?
arabanı baban mı aldı?

skyeye
28-02-2007, 23:22
Bak sevgili kardeşim, 3 gündür siteye üyesin ve utanmadan bi de ukalalık yapıyorsun.Önce bir ortamı, insanları tanımaya çalış ve herşeyden önce efendi ol biraz, insanların sana hitap ettiği şekilde hitap etmeye çalış, bu sana bir ağabey tavsiyesi olsun...

Yaşımı çok merak ediyorsan üye bilgilerimden bakarsın, araba konusunda da cevap vermeme gerek kalmadı herhalde...

extreme17
28-02-2007, 23:44
Bak sevgili kardeşim, 3 gündür siteye üyesin ve utanmadan bi de ukalalık yapıyorsun.Önce bir ortamı, insanları tanımaya çalış ve herşeyden önce efendi ol biraz, insanların sana hitap ettiği şekilde hitap etmeye çalış, bu sana bir ağabey tavsiyesi olsun...

Yaşımı çok merak ediyorsan üye bilgilerimden bakarsın, araba konusunda da cevap vermeme gerek kalmadı herhalde...

bakıyorum hemen kaynaştın kardeş falan hayrola!!!
ben efendi olduguma inanıyorum çevreme karşı da saygılıyım ama senin
bu sivri ve bilmiş tavırların beni etkiledi.benim amacım yalnış fikirlerini çevrene yaymaman belki senin yüzünden insanlar yalnış şeyler yapacaklar.O sevgili fikirlerini kendine sakla.farkındaysan savunmam sadece sana yönelik.

bu foruma yeni üye olmuş olabilirim ama uzun süredir araç kullanıyorum
vede sürekli internette modif.olaylarını takip ediyorum.O konuda şüphen olmasın:kop:

dragon
28-02-2007, 23:52
Birkaç tane kendini bilmez adam var bu sitede ve bence sırf skyeye arkadaşımızı tahrik edip ceza almasını sağlamaya çalışıyorlar gibi geliyor bana..

skyeye
28-02-2007, 23:59
bakıyorum hemen kaynaştın kardeş falan hayrola!!!
ben efendi olduguma inanıyorum çevreme karşı da saygılıyım ama senin
bu sivri ve bilmiş tavırların beni etkiledi.benim amacım yalnış fikirlerini çevrene yaymaman belki senin yüzünden insanlar yalnış şeyler yapacaklar.O sevgili fikirlerini kendine sakla.farkındaysan savunmam sadece sana yönelik.

bu foruma yeni üye olmuş olabilirim ama uzun süredir araç kullanıyorum
vede sürekli internette modif.olaylarını takip ediyorum.O konuda şüphen olmasın:kop:

Bak tekrar kardeşim diyorum, çünkü yaşça benden oldukça küçük olanlara genelde bu şekilde hitap ederim.Biz zaten bu sitede genelde hep kardeş olarak bakarız birbirimize ama sen kaynaşamayıp kendini soyutlayacaksan o senin bileceğin iş.Efendi olduğuna inanıyorsan efendi gibi davran.

Bu arada eğitim falan mı aldın jant+yay konusunda, beni yargılayacak kadar bilgin olduğunu nereden çıkardın.Benim anlattıklarımın hepsi bizzat denenmiş ve uygulanmış konulardır, kulaktan dolma bilgiler değil.Üstelik gidip de standardında 15" bulunan arabaya 15" olmaz diyen ben miyim?Opel mühendislerinden de mi çok bildiğini iddia ediyorsun şimdi de? Bu durumda kim yanlış fikirler yaymış oluyor siteye?

Uzun süredir araç kullanıyorum diyorsun, ben o sürenin 2 katından fazla süredir kullanıyorum, sen orta okula başladığında benim ehliyetim vardı.Dolayısı ile konu hakkında senden çok daha fazla deneyimim olduğunu düşünüyor ve bildiklerimi buna dayanarak paylaşıyorum.İnan internette okudukların uygulamaya gelince pek o kadar kolay olmuyor, o zaman görüyorsun olay neymiş.Sen de zaman içinde öğreneceksin tabi bunları...
smiley'leri yersiz kullanma konusunda seni 2 kez uyarmıştım ama insan olan anlar.Forum kurallarını okumadın sanırım ama artık çok geç...

coRSac
01-03-2007, 00:02
Kardes deymez zamanına yazık bunlar gibilerinden cok var sitede..

skyeye
01-03-2007, 00:02
Birkaç tane kendini bilmez adam var bu sitede ve bence sırf skyeye arkadaşımızı tahrik edip ceza almasını sağlamaya çalışıyorlar gibi geliyor bana..

Yemez Yavuz'cum, çok gördük bunları...Fast & Furious'ı seyredip bi hava filtresi takan kendini modifiyeci ilan ediyor...

extreme17
01-03-2007, 00:03

:kop: :kop: :kop: :kop: :kop: :kop: :kop: :kop: :kop: :kop:

extreme17
01-03-2007, 00:14
Yemez Yavuz'cum, çok gördük bunları...Fast & Furious'ı seyredip bi hava filtresi takan kendini modifiyeci ilan ediyor...

Aman erman abi sen varken bize laf düşmez:kop:

skyeye
01-03-2007, 00:18
Aman erman abi sen varken bize laf düşmez:kop:

Keyfini çıkar sevgili kardeşim, muhtemelen son saatlerini yaşıyorsun bu sitede...

extreme17
01-03-2007, 00:22
(Bu arada eğitim falan mı aldın jant+yay konusunda, beni yargılayacak kadar bilgin olduğunu nereden çıkardın.Benim anlattıklarımın hepsi bizzat denenmiş ve uygulanmış konulardır, kulaktan dolma bilgiler değil.Üstelik gidip de standardında 15" bulunan arabaya 15" olmaz diyen ben miyim?Opel mühendislerinden de mi çok bildiğini iddia ediyorsun şimdi de? Bu durumda kim yanlış fikirler yaymış oluyor siteye?)

skyeye;;;
farkındaysan konunun başlıgını unuttun galiba unutkanlık olabilir :good: bahsettiğimiz araç 2000 model opel corsa B 1.4 16v üzerinde 13 inç jant
var orjinalı konuyu sakız gibi oraya buraya çekme

extreme17
01-03-2007, 00:24
Keyfini çıkar sevgili kardeşim, muhtemelen son saatlerini yaşıyorsun bu sitede...

senin gibi güçsüz adamlar sorunlarını kendileri çözemezler vede
başka yöntemlere başvururlar. zuhahaah:kop:

skyeye
01-03-2007, 00:33
senin gibi güçsüz adamlar sorunlarını kendileri çözemezler vede
başka yöntemlere başvururlar. zuhahaah:kop:

Gerçekten üzülüyorum senin için, halbuki çok şey öğrenebilirdin bu siteden.Kendi ayıplarını başkalarına saldırarak örtmeye çalışmana gerek yok sevgili kardeşim, burada herkes biliyor kimin ne olduğunu.Yaptığın terbiyeizliklerin elbette ki bir cezası olacaktır, burası topluma açık bir site ve bazı kuralları var.Bu kurallara uymayanlara da önce ihtar verilip , ihlallerin devamı halinde eğer yönetim tarafından gerek görülürse siteden uzaklaştırılırlar.Maalesef sen de bu kuralların bilincinde değilsin herhalde ki ihlal edip duruyorsun.Ama önce insan olmak lazım, yoksa kurallar hikaye...

skyeye
01-03-2007, 00:36
(Bu arada eğitim falan mı aldın jant+yay konusunda, beni yargılayacak kadar bilgin olduğunu nereden çıkardın.Benim anlattıklarımın hepsi bizzat denenmiş ve uygulanmış konulardır, kulaktan dolma bilgiler değil.Üstelik gidip de standardında 15" bulunan arabaya 15" olmaz diyen ben miyim?Opel mühendislerinden de mi çok bildiğini iddia ediyorsun şimdi de? Bu durumda kim yanlış fikirler yaymış oluyor siteye?)

skyeye;;;
farkındaysan konunun başlıgını unuttun galiba unutkanlık olabilir :good: bahsettiğimiz araç 2000 model opel corsa B 1.4 16v üzerinde 13 inç jant
var orjinalı konuyu sakız gibi oraya buraya çekme

Yani?Sen hala o arabaya 15" jant olmayacağını mı iddia edeceksin yoksa?

pre_lude
01-03-2007, 00:39
ya üye aracalarına bakın bende var corsa b 16" taktım nokta.. konu kapanmıstır uzatmayın arkadaslar...

extreme17
01-03-2007, 00:52
Yani?Sen hala o arabaya 15" jant olmayacağını mı iddia edeceksin yoksa?

tamam arkadaşım sen haklısın evt aynen öyle dediğin gibi:good:
iletişim problemi yaşıyoruz seninle ikimiz saplantıların var senin bir doktora görün

skyeye
01-03-2007, 00:55
iletişim problemi yaşıyoruz seninle ikimiz saplantıların var senin bir doktora görün

Cehenneme kadar yolun var...

extreme17
01-03-2007, 00:58
Cehenneme kadar yolun var...

zuhahaahaha:kop: :kop: :kop: :kop:

OpelTeam
01-03-2007, 01:14
iletişim problemi yaşıyoruz seninle ikimiz saplantıların var senin bir doktora görünarkadaşım artık frene bassan iyi olacak bence aşırıya kaçmaya başlamışsın seni saygıya davet ediyorum çok basit şeylerden birbirimizi kasmayalım lütfen terbiye....

aga78
01-03-2007, 01:35
yaw bu jant konusu ne zaman açılsa sorun oluyor sevgili skyeye bence cevaplarını anlayan lara yaz ve sorun yaşama son 2 3 haftadır bu tip tartışmalar başladı arkadaşlarımızı davet ediyoruz kaliteli hoş bi site diye ama ne bu ya bilmeyen ısrarla bilgi saçıyor ben şahsen senin mod olayını biliyorum
hesapsız iş yapmadıgınıda biliyorum sevgili muddapa ya abi bu adam ne yapmış ya bu jantı koymuş yürürmü bu araba dedigimde valla test ettim diger 16 jant takan corsalar bayarken bu fırlıyor dedi çok iyi felan buda senin bu işi bildegine işarettir şahsen tanışmamış olsakta aracını iyi biliyorum
aracında kalite bilen biliyor burda gereksiz cevaplar yazma yeni ve anyı kişilerle diyalog sorunu yaşıyorsun konunun başında yinemi jant diye yazmıştım bu yüzden gelinecek nokta belliydi seni tekrar sabrından dolayı kutlarım isteyen istedigini taksın soran arkadaş zaten burdan bi secim yapacaktır ..

Corsa_N
01-03-2007, 10:29
20 takın 20 ...