Orijinalini görmek için tıklayınız : Teleflex dışındakilerin hepsi aynı sistem!!!
Al Paciona
01-05-2010, 10:24
Arkadaşlar. Benim F kasa astram var. üzerinde Lovato sıralı sistem var. sorun yaşamadan kullanıyorum. H kasa 1.6 twinport almayı düşünüyorum. Twinportlarda LPG montajlarından sonra sorunlar olduğunu duyuyorum forumumuzda. bu yüzden birçok markayı araştırıyorum bir süredir.
Prins ve Zavoli markasının enjektörlerinin iyi olduğunu diğer sistemlerinin bildiğimiz; BRC,Lovato, Landirenzo dan bir farkının olmadığını anladım. Hepsinin montaj şekli aynı. Enjektörlerin ucuna hortum takıp manifolda o şekilde bağlantı yapıyorlar. Tabi burda en önemli faktör işçilik kalitesi. BRC son dönemde yerli kitler kullanmaya başlamış. bu bende soru işaretleri oluşturdu.
Şimdi sistem hepsinde aynı olunca Prins markasının bu kadar çok fiyatı hakettiğini düşünmüyorum. Zavolinin kullandığı enjektörler çelik üstelik 100 bin km garanti veriyorlar. açılıp kapanma süreleri çok iyi. Normal sistem taktıracak olsam sanırım Zavoli tercih edeceğim.
TeleflexGFI ise tamamen profesyonel bir sistem. Benzin enjektörlerinin 2-3 cm üstünden yeni delikler açıyorlar. bunu yapmak içinde manifoldu söküyorlar (özellikle motora çapak kaçmasın diye) LPG enjektörlerini bu açtıkları yeni deliklere monte ediyorlar. yani enjektörler direk yanma odasına püskürtüyor gazı hortuma değil. Başka artılarıda var ama konu uzayıp gidecek. En büyük avantajlarından birtaneside ilerde yaygınlaşırmı bilmem ama LNG sistemine çok basit müdahelelerle dönüştürülebilmesidir. Ancak fiyatı 1000 Avro.
Bu fiyatı yıllık ortalama 15 bin km yapan bir araç ancak 1,5 senede amorti edebilir. Bunu şu şekilde hesapladım;
yılda 15000 km yapan bir aracın ortalama 100 km de 9,5 litre LPG yaktığını düşünelim=
15000 km x 9,5 lt=142500/100=1425 litre LPG tüketir.
1425 lt x 1,78 (Ank fiyatı)= 2536,50 TL bir yıllık LPG tutarı yapar.
Aynı aracın benzinle bir yıldaki harcamasını hesaplayalım;
15000 km x 8 litre = 120000/100= 1200 litre benzin harcar bir yılda,
1200 lt x 3,67 (Ank fiyatı)= 4404 TL bir yıllık benzin tutarı.
4404-2536,50= 1867,50 tl benzine oranla kar sağlanmış olur.
TeleflexGFI sisteminin minimum maliyeti ruhsat işlemleri ile birlikte;2500 TL civarında oluyor.
2500-1867,50=632,50 TL gibi bir fark kalıyor arada. Buda benzinle lpg arasındaki yıllı farkın 1/3 ü oranında bir miktar. yani yaklaşık 16 ay gibi bir sürede kendini amorti ediyor. ondan sonrada kar yapmaya başlıyor.
Diğer markalar bunu bir yıldan daha az sürede sağlıyor.
Sizler için ufak bir hesap yaptım umarım hepimizin içine yarar.
Saygılar.
serkan-g
01-05-2010, 11:42
teşekkürler emeğinize anlattıklarınız gerçekten mantıklı ve katılmamak elde değil.ben şahsen 35000 Tl civarı sıfır bir araç alsam düşünmeden teleflex taktırırım ama 18-19 bine de gidip 1/6 sını lpg taktırmaya harcamak ta bana biraz fazla külfet gibi geliyor açıkçası.ama teleflex markasına geçekten saygı duyuyorum.biraz ucuzlatsalar kampanya yapsalar talep patlaması olabilir.bizde mecburen diğer markalara yöneliyoruz ekonomik olsun diye.
LPG diyince teleflex ve digerleri:)
dyno testlerinde benzinden daha yüksek veriler çıkarıyor.
prinsde diger sistemler içinde en iyisi ama o parayı hakedermi tabiki bilinmez.
her zman heryerde Teleflex in en profesyonel LPG kiti oldugunu sölerim ama bilen ne yazıkki pek yok:(
paylaşım için tesekkür ederim
sistemin Türkiye distribitöründeki fiyatı pesin 2000liradır
ben 10 taksitle 2100 e taktırdım.
ayda 210 lira teleflex için ödüyorum 280 lirada lpg harcamalarım için
lpg olmadan önce 520-540 lira benzin parası ödüyordum.
bence benim sistem kendini anında amorti etti :)
210+280=490 şimdiki giderim bu da demek oluyorki takar takmaz 30-50 lira arası kar etmeye baslamısım.
dtvolkan
05-05-2010, 17:00
ben avrupa yakasında takan bir yer var mı ustalığı işçiliği iyi bir yer?
teleflexi 30.000kmdir kullanıyorum çok şükür bi problemim yok
Al Paciona
06-05-2010, 09:30
Ben Ankarada yım. bu işin kralını burda yapıyolar. gel burda taktır derim.
dtvolkan
06-05-2010, 15:44
hiç vaktim yokki nası gelim ankaraya ben anadolu yakasına geçmem 1.5saat bide döncen 1.5saat of of
Al Paciona
06-05-2010, 17:42
hiç vaktim yokki nası gelim ankaraya ben anadolu yakasına geçmem 1.5saat bide döncen 1.5saat of of
yapıştır gel 3 saatte burdasın:)
teleflex in türkiye distribitörü ankarada tunalı otomotiv
Aslında şanlısınız ben taktırdığımda kendisi burada servis açmamıştı.ASG servis bildiğim kadarıyla Florya da.Ben Başakoto gaz da taktırdım sistemi.Sistemin Hollanda da eğitimini almış bir mühendis.Benim aracıma montaj esnasında kendisinden bilgi aldıklarına tanık olmuştum.Bence irtibat kurun kendisiyle.
serkan-g
06-05-2010, 21:31
teleflex in türkiye distribitörü ankarada tunalı otomotiv
yarın astrayı teslim ediyorum kendilerine :)
dtvolkan
07-05-2010, 10:52
Aslında şanlısınız ben taktırdığımda kendisi burada servis açmamıştı.ASG servis bildiğim kadarıyla Florya da.Ben Başakoto gaz da taktırdım sistemi.Sistemin Hollanda da eğitimini almış bir mühendis.Benim aracıma montaj esnasında kendisinden bilgi aldıklarına tanık olmuştum.Bence irtibat kurun kendisiyle.
başakoto mu asg mi gidim bakim hangisinin işçilik daha iyidir.
darkmoon
07-05-2010, 11:29
bende düşünüyorum 1 yıldır yapsam mı yapmasam mı arasında gidip gelmekdeyim taksit olayı varmı bu teleflexde peşin mi yoksa.. bir bilgisi olan varmı ben zaten stepne depo yaptırıcam.
ama kafamda sorular var işde stepne yaptırsam muayenede arabada stepne olmıycak kesin arıza çıkarırlar stepneyi normal bagaja koysak bir sorun olurmu acaba
birde en çok üşendiğim her sene gidip sızdırmazlık kağıdı almak ... bizim yiğende e200 var lpg li adam muayeneye götürücekdi ortaköyde oturuyor sızdırmazlık kağıdı almaya kumburgaza gitti başka yerde yokmuş veren.. bri yer varmış maslakda oda kapanmış galiba..
bunlarda canımı sıkıyor şimdi lpg yi işletmesek ruhsata hadi stepne depoyuda muayeneden önce çıakrtıp yerine stepne taksak gene anlarlar :)
yani aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık misali :)
Kunteper Canavarı
07-05-2010, 11:39
benim arabaya lpg olmuyor:D:D:D
dtvolkan
07-05-2010, 12:19
ben seneye muayne zamanı gelene kadar birşey yaptırmayı düşünmüyorum. takcam lpg bincem seneye düşünürüz. ibo takıp hemen ruhsatta işletmişti simit vardı hiç sorun yaşamdı karışıda raporu veren bir yer var
dtvolkan
07-05-2010, 12:28
teleflex için fiyat aldım 10 taksit 2600tl.bu çok geldi bana
Sertan_c
07-05-2010, 12:30
...birde en çok üşendiğim her sene gidip sızdırmazlık kağıdı almak...
her sene değil 2 senede bir... sızdırmazlık dert değil ki 25 lira bişey, bahaneyle gitmiş gezmiş olursun işte... kumburgaz da güzel yerler var görülecek...
darkmoon
07-05-2010, 12:51
2600 tl çok fazla belki prinsde taktırabilirim volkan prinsde iyidir aklında olsun teleflex ve prins..
sertan haklısın kardeşim zaten takarsak öyle olucak :)
merhaba arkadaslar benim aracta 2005 astrah enjoy sp 1.6Twinport bende lpg düsünuyorum ama Twinportlarda sorunlar oldugunu bende duydum ve yasad1m AL Pacaciona arkadasima katiliyorum. Gecenlerde opelin servisleri olan reis ve opise sordugumda landirenzo omegas kitini soylediler fiyatlar1 1400 olan ve 1800 tl olan modellinde hiç sorun yasanmiyor dediler. Bir lpg ustas1da zavoli diyor landirenzo omegas kit taktiran kullanan arkadaslar1 özellikle Twinportlarda kullanan arkadaslarin yardimlarini rica ediyorum herkese keyifli sürüsler
serkan-g
07-05-2010, 16:08
bende düşünüyorum 1 yıldır yapsam mı yapmasam mı arasında gidip gelmekdeyim taksit olayı varmı bu teleflexde peşin mi yoksa.. bir bilgisi olan varmı ben zaten stepne depo yaptırıcam.
ama kafamda sorular var işde stepne yaptırsam muayenede arabada stepne olmıycak kesin arıza çıkarırlar stepneyi normal bagaja koysak bir sorun olurmu acaba
birde en çok üşendiğim her sene gidip sızdırmazlık kağıdı almak ... bizim yiğende e200 var lpg li adam muayeneye götürücekdi ortaköyde oturuyor sızdırmazlık kağıdı almaya kumburgaza gitti başka yerde yokmuş veren.. bri yer varmış maslakda oda kapanmış galiba..
bunlarda canımı sıkıyor şimdi lpg yi işletmesek ruhsata hadi stepne depoyuda muayeneden önce çıakrtıp yerine stepne taksak gene anlarlar :)
hiç düşünme arkadaşım arabayı alalı 20 gün oldu ilk aldığım gün taktırmadık mal gibi şimdiye ilk taksidi çıkmıştı.ben dünyanın en pahalı benzinini kullanacak kadar zengin değilim şahsen
lpg yi işletmek için 200 Tl civar bir bütçe ayırmalısınız.25 Tl sızdırmazlık muayenesi tutuyor.kaygılarınıza anlam veremedim açıkçası muayene de arabanın geçmeme gibi bir olayı yok.makina mühendisleri odasından alacağın projen elinde gidiyorsun zaten.tek arıza şurdan çkar simit depo taktıracaksan stepne lastiğin bagajda olacağı için stepne lasik sabit değil yazacaklar sadece buda hafif kusurdur.yani muayene den geçeceksin demek.sızdıremazlığı alamama gibi bir ihtimalin zaten olamaz teleflex taktırmış olursan.
eğer normal fenni muayene vaktiniz geldiyse benm gibi bu arada lpg yide çıkarabilirsiniz.yada muayenenize kısa bir zaman varsa 1-2 ay rica edersiniz taktırdığınız yer bir ay sonra keser faturayı...
lpg yi işletmeden binmen zor.emniyet çevirmelerinde aracınız çekilir ve ceza yersiniz.başınız ağrıyabilir.ayrıca Allah göstermesin bir kaza durumunda aracınız lpg si işli değil3diye sigorta şirketleri de bela olabilir.zaten ödememek için bahane arıyorlar...
ne zaman aldınız nocam.ben bugün teslim ettim peşin 1920 taksitle olunca da bazı kartlara kısa vadede farksız taksitlendirme yapıyorlar diye biliyorum.ama dediğiniz gerçekten uçuk rakam olmuş.
2600 tl çok fazla belki prinsde taktırabilirim volkan prinsde iyidir aklında olsun teleflex ve prins..
prince dahil tüm sistemler hortumlu bilginiz olsun benim kadar araştıran kimse yoktur elimde bir balya kartvizit birikti.tüm markalar ama sorun istemiyorum diyorsan teleflex.
serkan-g
07-05-2010, 16:10
merhaba arkadaslar benim aracta 2005 astrah enjoy sp 1.6Twinport bende lpg düsünuyorum ama Twinportlarda sorunlar oldugunu bende duydum ve yasad1m AL Pacaciona arkadasima katiliyorum. Gecenlerde opelin servisleri olan reis ve opise sordugumda landirenzo omegas kitini soylediler fiyatlar1 1400 olan ve 1800 tl olan modellinde hiç sorun yasanmiyor dediler. Bir lpg ustas1da zavoli diyor landirenzo omegas kit taktiran kullanan arkadaslar1 özellikle Twinportlarda kullanan arkadaslarin yardimlarini rica ediyorum herkese keyifli sürüsler
http://www.teleflexgfiturkiye.com/
burda serdar bey var hocam.ankaradasın ve çok şanslısın bence.ara ve taktır.benim araba orda hatta git bak gör ikna olmazsan ben birşey bilmiyorum :)
serkan-g
07-05-2010, 16:21
hiç düşünme arkadaşım arabayı alalı 20 gün oldu ilk aldığım gün taktırmadık mal gibi şimdiye ilk taksidi çıkmıştı.ben dünyanın en pahalı benzinini kullanacak kadar zengin değilim şahsen
lpg yi işletmek için 200 Tl civar bir bütçe ayırmalısınız.25 Tl sızdırmazlık muayenesi tutuyor.kaygılarınıza anlam veremedim açıkçası muayene de arabanın geçmeme gibi bir olayı yok.makina mühendisleri odasından alacağın projen elinde gidiyorsun zaten.tek arıza şurdan çkar simit depo taktıracaksan stepne lastiğin bagajda olacağı için stepne lasik sabit değil yazacaklar sadece buda hafif kusurdur.yani muayene den geçeceksin demek.sızdıremazlığı alamama gibi bir ihtimalin zaten olamaz teleflex taktırmış olursan.
eğer normal fenni muayene vaktiniz geldiyse benm gibi bu arada lpg yide çıkarabilirsiniz.yada muayenenize kısa bir zaman varsa 1-2 ay rica edersiniz taktırdığınız yer bir ay sonra keser faturayı...
lpg yi işletmeden binmen zor.emniyet çevirmelerinde aracınız çekilir ve ceza yersiniz.başınız ağrıyabilir.ayrıca Allah göstermesin bir kaza durumunda aracınız lpg si işli değil3diye sigorta şirketleri de bela olabilir.zaten ödememek için bahane arıyorlar...
ne zaman aldınız nocam.ben bugün teslim ettim peşin 1920 taksitle olunca da bazı kartlara kısa vadede farksız taksitlendirme yapıyorlar diye biliyorum.ama dediğiniz gerçekten uçuk rakam olmuş.
prince dahil tüm sistemler hortumlu bilginiz olsun benim kadar araştıran kimse yoktur elimde bir balya kartvizit birikti.tüm markalar ama sorun istemiyorum diyorsan teleflex.
edit
@darkmoon
sızdırmazlık kağıdı her sene alınmıyor normal fenni muayene gibi 2 yılda bir muayeneye giderken alıp gidiyorsun o kadar.her sene diye bir durum söz konusu değil...
dtvolkan
07-05-2010, 17:05
az önce aldım floryada asg otomativ
serkan-g
07-05-2010, 17:11
az önce aldım floryada asg otomativ
istanbuldaki bayilerinin başak otogaz olması lazım.
http://www.basakotogaz.com/teleflexgfi.htm
isterseniz tunalıyı arayın fiyat neden farklı belki türkiye distribütörü olarak yardımcı olurlar size.yada yolunuz düşerse ankarada taktırın diycem ama 2 gün sürüyor montaj...
darkmoon
07-05-2010, 18:37
ankaradaki teleflex taksitle ne kadara yapıyorlar bir fiyat alırmısın arada 700-800 tl gibi bir rakam varsa atlar oraya gelirim orda yaptırırım ankarada arkadaşda var. kalırım onda 2 gün ne olucak..
serkan-g
08-05-2010, 13:09
ankaradaki teleflex taksitle ne kadara yapıyorlar bir fiyat alırmısın arada 700-800 tl gibi bir rakam varsa atlar oraya gelirim orda yaptırırım ankarada arkadaşda var. kalırım onda 2 gün ne olucak..
hocam internet sitelerinde telefonları yazıyor.orda bu işle ilgilenen serdar bey var.arkadaş taktırmış güzel fiyat vermişsiniz falan diyip görüşebilirsiniz.ben bana yaptıkları rakamı size belirttim 1920 peşin. bir kısmını nakit verdim gerisini küçük bir vade farkıyla (150 Tl ) ödiycem..size de yaparlar aynı fiyatı.vade farkıda taksidin süresine ve bankanın aldığı komisyona göre değişiyor.en uygun finans ve vakıf demişti galiba...ama fiyat uygun gerçekten şu an için.brc yi 1500 den aşağı takan yer pek yok.
2100 e 10 taksitle yaptırdım 2600 lira yazık günah yaa çok para
pesin 2000 diyolarlar ama 1900e pazarlıkla düşmüşler işte.
tunalı otomotivden ucuzada bulamassınız türkiyeye getiren firma bu zaten
vectraya 2 sene önce taktırmıstım iskitlerdeki bayisinde 2100 lira pesindi. o zmanlar tunalıyı bilmiyordum:)
adresi bilmeyenler için istanbul yolu acity nin yanından giriyorsunuz eski opanın oldugu yerde beyaz otomotiv var onu gecince solda
ben eski müşterisi olarak 4 silindir bi tanıdığa 1900 lira fiyat aldım. normalde 1100 euro ya takıyorlarmış. ama ben geçen sene 2700e taktırmıştım 6 silindire. hatta daha da ucuzdu ama bi kaç parça değişti benim araçta. o yüzden 200-300 arttı fiyat.
whiteman
21-05-2010, 11:16
aracına bu sistemi taktırmış arkadaşlar montaj resimlerini forma yükleyebilirlermi?
ekleriz ama bişey görünmüyorki :)
en gizli sistem teleflex
Hortum kullanılıyor diye tüm sistemleri aynı kefeye koymak çok mantıklı gelmedi bana.
Hortum kullanılıyor diye tüm sistemleri aynı kefeye koymak çok mantıklı gelmedi bana.
evet hepsi aynı kefeye...nedeni hepsi manifoltu deliyor hepsi horum kullanıyorlar...he biri italyan malzemesi kullanıyor bırı yerlı kullanıyor...birinin enjektoru daha az ses yapıyor birininki taktor hissi veriyordur...
whiteman
21-05-2010, 14:08
ekleriz ama bişey görünmüyorki :)
en gizli sistem teleflex
:) siteleri kontrol ettimde eklesende normal ecotec motor görünecek gibi
evet hepsi aynı kefeye...nedeni hepsi manifoltu deliyor hepsi horum kullanıyorlar...he biri italyan malzemesi kullanıyor bırı yerlı kullanıyor...birinin enjektoru daha az ses yapıyor birininki taktor hissi veriyordur...
Hepsini denedin demek :D
Hepsini denedin demek :D
yok kendı aracımda atiker var :)
arkadasımda corolla var onda zavolli var şıkırtı sesı dellendırıyo :)
brc mahallede tanıdığım 3 tüplü aracın 2 brc ondan pek bi sıkıntı yok
prins ve tartarini hala safranboluda yok :D ama kullanıcı yorumlarını okumuştum onlarda performans düşüklüğünü söylüyorlar :D
Ben tartarini ve milano kullandım daha önce. Şu anda prins kullanıyorum.Öncekileri bilmem ama prins performans kaybı olmadığı tersine artış olduğu konusunda oldukça iddialı. Bende çok araştırdım tek kişiden bile duymadım prinsle ilgili sıkıntı.. Herkesin LPG sistemi kendine kral görünüyor orası ayrı ama sadece markalarla olmaz bu iş. Montajda önemli. Ayrıca o delerken çapak kaçmasın diye bilmemne falan bunlar çok komik :D En kötü LPG sistemi ve montajı dahi olsa öyle birşey mümkün olmaz bence...
dtvolkan
22-05-2010, 18:17
bu gün dynoya çıktım lpg 108bg benzinde 110bg çıktı performans kaybı bu kadar. landirenzo kit
vectra38
22-05-2010, 23:38
Volkan abi bizim arabalar 101 hp değil mi?Benzinde nasıl yüksek çıkmış?
dtvolkan
23-05-2010, 10:22
tolgacım benim emme manifoldum modifiye o yüzden 10bg fazlam var
kayıboyu11
25-05-2010, 03:43
volkan landi renzonun hangi kiti var blu mu omegas mı
dtvolkan
25-05-2010, 10:59
blu
bekir0606
01-06-2010, 22:32
bugün itibariyle aracimi tunali otoya biraktim.telefleks lpg taktiriyorum. bakalim sonuc ne olacak. biraz kullandiktan sonra görüslerimi sizler paylasicam.
serkan-g
01-06-2010, 22:41
hayırlı olsun bekir.memnun kalacağını düşünüyorum...
bekir0606
03-06-2010, 22:10
bugün itibariyle aracimi tunali otoya biraktim.telefleks lpg taktiriyorum. bakalim sonuc ne olacak. biraz kullandiktan sonra görüslerimi sizler paylasicam.
araci bugün teslim aldim.kaputu acip baktiginizda lpg takildigini fark etmiyorsunuz bile. ortalikta lpg ile ilgili görünen hic bir sey yok.iscilik cok iyiye benziyor.insallah hic bi sorun cikmadan, agiz tadiyla binerim.
serkan-g
04-06-2010, 14:13
araci bugün teslim aldim.kaputu acip baktiginizda lpg takildigini fark etmiyorsunuz bile. ortalikta lpg ile ilgili görünen hic bir sey yok.iscilik cok iyiye benziyor.insallah hic bi sorun cikmadan, agiz tadiyla binerim.
bekir,hayırlı olsun bakalım.bak verdiğin 400 Tl fazlanın hakkını binerken alacaksın.bende 3. depodayım çok şükür araç hala ok gibi ne yığılma ne sallama ışık cart curt aynı benzin maşallah.
Al Paciona
04-06-2010, 16:50
Tecrübelerini paylaşmanı bekliyoruz. hayırlı olsun.
bekir0606
04-06-2010, 17:21
bu akşam kdz.ereğliye gidip gelcem.otobanda anlarız farkı.
kayıboyu11
20-06-2010, 11:02
arkadaşlar vectra b 1.6 gl aracıma blu kit takıldı 2000 devir civarında gaza yüklendiğimde devir yükselirken bir kez silkeleme yapıyor vites farketmiyor çok nadir ama can sıkıyor.. ilk takıldığında tekleme yaptığı için sistem temizliği yapıldı. bujiler ve kabloları değişti tekleme bitti. performans iyi. 40 lık simit tank var 35 litre aldı 67 tl lik gazla 220 km karma yol yaptım 1. ışığa düştü bitince bakacağım yakıta.. benim yaşadığım sorunu yaşayan varmı. servise gitmeden fikirlerinize açığım...teşekkürler
darkmoon
26-06-2010, 22:58
ankaradan fiyat aldım bende 1900 tl dediler.. 2 günde araba onlarda kalıcakmış git gel benzin paarsı 2 gün orda kalıcaksın o masrafda var.. masraflı yani..
bekir0606
28-06-2010, 10:46
aracıma telefleks taktıralı 1000 km den biraz fazla oldu. şimdiye kadar 1 kere dahi arıza lambası yanmadı, araç sabah çalıştırırken hiç tekleme yapmadı, bir kere dahi silkeleme falan olmadı, yüksek devirlerde hiç benzine geçmedi ve performansta gözle görülür en ufak değişiklik yok.anlıyacağınız çok memnunum.iyiki taktırmışım. aracım benzindeyke şehir içi ortalama 45 kuruş yakıyodu.şu anda tam yarı yarıya yakıyo.şu anda lpg kitinin 250 lirasını amorti etmiş durumdayım.inşallah hiç bi problem çıkmadan ağız tadıyla binerim.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Opelim.Net