Orijinalini görmek için tıklayınız : 3D modelling - Gmax
ELEGANCE
20-01-2007, 13:31
G-max kullanıyorum, 3dsmax'in daha basit hali (onun kadar kapsamlı değil ama yetiyor)....
-G-maxte yaptığım tasarımların çıktısını almam (print etmek)mümkünmü?
-Mümkünse nasıl alabilirim?
-Değilse 3dsmax'te mümkünmü?
selam bende 4 yıldır 3dsmax kullanıcısıyım. Her programın render işlemi wardır. bu işlemlerle çıktılar alabilirsin.
ELEGANCE
20-01-2007, 22:45
şimdi tahminimce bu render konusuna girersek işin içinden çıkmak pek mümkün olmaz ancak nasıl çıktı alacağımı basitçe anlatmak mümkün olurda anlatırsanız çok makbule geçer. Karmaşık ve uzunsa mühim değil. Veya bu konuda yardım alabileceğim herhangi bir link? ing. veya Türkçe?
Render ile print farklı şeyler yalnız...
G-Max' i kullanmadığım için bilgim yok maalesef.
3DS MAX için konuşursak; Render, yapılan çalışmanın son halidir bildiğiniz gibi ve çalışmanın da son aşamasıdır doğal olarak. Print' den önce yapılması gerekir tabii ki... Render sonucu dosya kayıt şeklini TGA ve JPEG olarak ayarlarsanız çıkışı rahatlıkla alabilirsiz.
G-MAX' te çalışmanız bittiğinde bunu bir şekilde kaydediyorsunuz. Kayıt şeklinizi JPEG veya TGA olarak ayarlayamıyor musunuz? İyi bir Print almak için photoshop' u kullanabilirsiniz. Daha basit yolla da ACDSee veya Windows' un kendi resim programından " Print Image " seçeneğine tıkladığınızda print alabilirsiniz.
Çok büyük bir ihtimalle GMAXin de render motoru war. menülerde render butonunu araman lazım. o zaten modelin gerçek çıktısını alıyor. normal hali ile zaten her an rendelı gibi bir görüntü elde edemezsiniz modelleme ekranında. kısacası kör bir şekilde modelliyorsunuz daha sonra render işlemiyle gözleriniz açılıyor :)
ELEGANCE
21-01-2007, 11:21
Render konusunda maalesef bilgim, tecrübem yok. Google'da veya G-max'in Help menüsünden (render ve print ile ilgili olarak)faydalanmaya çalıştığımda sürekli MaxScript ile karşılaşıyorum. G-max freeware bir program olduğu için çizimleri efektleri animasyonları rahatlıkla yapabilmenize rağmen pek çok eksiği var ve Render yokmuş. Kaydı yanlızca Gmax uzantılı yapabiliyor bu yüzdende Jpeg veya tga formatında export, kayıt edemiyorum.
Ben en iyisi 3ds max'e yöneliyim. Ve şimdilikte print screen ile idare edeyim :(
İlginize teşekkür ederim...
ELEGANCE
21-01-2007, 12:08
http://img136.imageshack.us/img136/1386/range5ba.jpg
http://img250.imageshack.us/img250/3956/range24os.jpg
http://img444.imageshack.us/img444/6606/inf4hq.jpg
Bir kaç tane kendi çizimlerimden ekliyim istedim umarım olmuştur. İşte bunların değilde bazı basit parçaların / çizimlerin ((lpg başlığı açmıştım onunla ilgili olarak basit parçaların çizimlerinin)) çıktılarını almam lazım G-maxte render yomkuş anca print screenle oluyor. 3dsmax edinmem lazım.
Sadece gmax uzantılı kayıt yapabilmen enteresan geldi bana....
gmax olarak kaydettikten sonra paint' te kayıt türünü değiştirmeyi denedin mi?
ELEGANCE
21-01-2007, 20:13
MS painttemi? paint nasıl açıcakki .gmax uzantılı dosyayı? Yada ben yanlış anladım.
Gmax'in açabildiği dosya uzantıları = 3ds / prj / dxf / shp / gmax
Kayıt yapılabilen uzantılar = gmax / p3d
Google'da da baya bir uğraştım render motorunun olmadığı söyleniyor (ne olduğu hakkında fikrim yok). Bunun haricinde de menülerde print veya print viewport gibi seçeneği yok . "save as" ya da "export" etmeye çalıştığımda da gmax ve p3d harici başka bir seçenek yok. Convertor bir program aradım gmax uzantısını jpeg gibi dönüştürsün diye öyle bir şeyde bulamadım. Neyse bu hafta bir türlü şu alamadığımız laptopumuzu alınca 3dSmax kurarım ordan yardımlarınızı isterim artık...
Photoshop, gmax veya p3d uzantısını açabiliyor mu?
ELEGANCE
28-01-2007, 20:37
Photoshopta da inanki hiç denemedim ama pek sanmıyorum. Photoshop'um da yok zaten ama şu kartın hesap kesim tarihi gelsede laptopu alsak bir kaç gün sonra edinicem photoshop ve 3dSmax.... O zaman tekrar sizlere danışacağım...
ilginiz için teşekkürler.
Önemli değil. max' i yüklediğinde yardımcı olurum.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Opelim.Net