PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Astra G Twinport motorda Manifolt delmeden BRC Montajı yaptık

alpmurat
27-03-2010, 23:31
Bilindiği gibi Twinport motorlarda kelebeklerin girişlerine yakın Manifolt deliniyordu. Türkiye'de ilk ve tek arkadaşlar Manifolt delmeden BRC montajı yaptık.
25.03.2010 Tarinde Aydında Kaykallar BRC yetkili servisi Murat ile 3 gün uğraştıktan sonra Manifoltu delmeden montajı tamamladık.
Kısaca anlatayım. Tank montajı esnasında BRC'den bir mail geldi. ZX16.. motorlara BRC montajında sorun çıktığı bunlara montaj yapılmaması önerildiğini öğrentik benim motorumda ZX14.. oldu için usta ile kara kara düşünmeye başladık. O esnada BRC Tüm servislerinden toplamış olduğu doğru ve yanlış montajların resmini gönderdi bize hepsini tek tek inceledikten sonra İş koyulduk.

Montaj sonunda BRC'den yetki ile görüşüp Hiç bir yeri delmeden kablo kesmende montaj yaptığımız duyduğunda Tüm resimleri göndermemiz Astra Twinport bunun bir ilk olduğunu ve kendi web sitelerinden yayınlamak istediklerini bildirdiler. İşte resimler herkezden önce OPELİM.NET'te :)

TANK (40 lt)
http://img340.imageshack.us/img340/3536/25032010165.jpg

POMPA GİRİŞİ
http://img248.imageshack.us/img248/3747/25032010166.jpg

LPG BEYNİ
http://img405.imageshack.us/img405/3010/25032010167.jpg

LPG BEYNİ
http://img100.imageshack.us/img100/3153/25032010168.jpg

LPG BEYNİ (Yukarıdan görünüş)
http://img709.imageshack.us/img709/9466/25032010169.jpg

MANİFOLT'u delmeden GAZ POSU dediğimiz aparatları enjektöre taktık
http://img88.imageshack.us/img88/6589/26032010170.jpg

BRC deki montaj hatalarından çıkardığımz ders en iyi enjektör montaj yeri burası olduğuna karar verdik
http://img710.imageshack.us/img710/8972/26032010171.jpg

Enjektörler için Ayak hazırlandı
http://img406.imageshack.us/img406/9606/26032010174.jpg

BRC ECU bağlantılarının yıpranmamsı için tekrar ilginc bir bez bantla tüm kablolar birleştirildi
http://img440.imageshack.us/img440/6076/26032010176.jpg

BRC ECU'su Tüm kablolar saklanarak motorda yer açıldı
http://img46.imageshack.us/img46/8329/26032010178.jpg

GÖSTERGE MONTAJI
http://img208.imageshack.us/img208/5899/26032010179.jpg

ENJEKTÖR, GAZ FİLİTRESİ, ECU BAĞLANTISI MONTAJ TAMAM
http://img91.imageshack.us/img91/152/26032010180.jpg
http://img267.imageshack.us/img267/9517/26032010183.jpg

PİPO'nın resmi
http://img176.imageshack.us/img176/9251/06102010011d.jpg

SON OLARAK DA ARABA BAYILIYOR, LPG DE SİLKELİYOR DİYENLERE BENDEN HEDİYE
http://img98.imageshack.us/img98/2162/26032010184.jpg

Arkadaşlar ustanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anlamış olduk. Aydında nereye gitsem adamlar 3 saat içinde teslim dediler biz bu işlemlerde hata payı bırakmamak için 3 günde zor bitirdik o süreçte 3 tane daha araç vardı hepsine tek tek ilgilenildi eğer Aydında LPG taktırmak isteyen arkadaşlar varsa gerçekten tevseyim KAYKAYLLAR BRC MURAT'tır.

Kamikaze
27-03-2010, 23:46
Marka Olarak en doğru seçimi yapmışın ben 2 yldır kullanıyorum ve cok memnunum güle güle kullan ;)

alpmurat
28-03-2010, 03:06
Marka Olarak en doğru seçimi yapmışın ben 2 yldır kullanıyorum ve cok memnunum güle güle kullan ;)

Teşekkür ederim. Ustam çok iyidi dostum markadan bence cok daha önemli. Bu arada o M plakayı nasıl aldınız yaaa burada M leri minübüscülere veriyorlar. MA'ları misafir araç diye yurt dışından gelenlere veriyorlar

Kamikaze
28-03-2010, 10:56
Hiç sorma ya bende bu konuza münzaribim aslında ankara M plakayı veriyorlar araçlara bide benden önceki bayanın adı MELİKE imiş hanfendi gitmiş M plaka almış :(:(:(:( bende değiştirmek istedim adres Ankara olduğu için 2 kere satış yapmak zorundasınız dediler dedim masrafa gerek yok napalım bu şekilde kullanalım dedik.

alpmurat
28-03-2010, 11:26
Hiç sorma ya bende bu konuza münzaribim aslında ankara M plakayı veriyorlar araçlara bide benden önceki bayanın adı MELİKE imiş hanfendi gitmiş M plaka almış :(:(:(:( bende değiştirmek istedim adres Ankara olduğu için 2 kere satış yapmak zorundasınız dediler dedim masrafa gerek yok napalım bu şekilde kullanalım dedik.

Valla bende gidip manisadan alacağım. Bundan sonra plakayı :) Bende 1 Hafta bekledim M'li bişiler alırız diye ama kız arkadaşımın Baş harfi oldu sonuda beni andırsın diye 131 (Murat 131) aldık artık

masmanyak
28-03-2010, 13:06
Murat Bey hayırlı uğurlu olsun.Bu resimleri en kısa zamanda peder beye gösterip BRC taktırmaya ikna etcem :)
Bide aklımada bişi takıldı,bu twinport motorda neden bu kadar bu işlem zor?Bizimki Z16XE,bizimikininde mi zorluğu var??

alpmurat
28-03-2010, 13:08
Murat Bey hayırlı uğurlu olsun.Bu resimleri en kısa zamanda peder beye gösterip BRC taktırmaya ikna etcem :)

Dostum bu 30 mart ile 05 nisan arası Tekirdağ'dayım. Onun haricinde ne zaman arasan buluşuruz babanıda getir gelsin kendi test etsin. gezelim performansı görsün.

LPG geçme süresi Devlet hastanesinden, Vali konağının önü 100mt felan

masmanyak
28-03-2010, 13:17
Dostum bu 30 mart ile 05 nisan arası Tekirdağ'dayım. Onun haricinde ne zaman arasan buluşuruz babanıda getir gelsin kendi test etsin. gezelim performansı görsün.

LPG geçme süresi Devlet hastanesinden, Vali konağının önü 100mt felan

Hımm gerçekten çok kısa mesafede geçyormuş.Demek opetten gaz alsak izmir yoluna çıksak ilk ışıkta hemen gaza geççek:D.
Şu lpg taktırma işi bizim nisan ayı sonu netleşir,o zamanlar seninle irtibata geçmeye çalışırım,hem biraz daha tecrübeniz olur bu sayede;)

alpmurat
28-03-2010, 13:20
Hımm gerçekten çok kısa mesafede geçyormuş.Demek opetten gaz alsak izmir yoluna çıksak ilk ışıkta hemen gaza geççek:D.
Şu lpg taktırma işi bizim nisan ayı sonu netleşir,o zamanlar seninle irtibata geçmeye çalışırım,hem biraz daha tecrübeniz olur bu sayede;)

Tabii daha ne kadar yaktığına dahil testler yapacağım :) Bu arada dün baya bir gezdim sonra durdum 2 saat arkdaşın yanında cay içtik muhabbet ettik sonra arabaya atladım. Araç direkt gazda başladı. Memleket sıcak olunca tabii :) gaza gecmesi çok kısa düşün artık 2 saate termostat sogumamış :)

masmanyak
28-03-2010, 13:25
Aydın havası bu belli olmaz :D

Vladimir
29-03-2010, 01:42
birşeyi merak ediyorum motor kodunuz Z14xep olması gerek ZX14 nedir? lpg kitiniz hayırlı olsun benden bir öneri aygaz eurolpg cebinizi düşünüyorsanız kullanmayın. birincisi bir depoda 50 ila 100km arası fazla yaktırır ikincisi enjektörleri uzun vadede tıkama riski var bunu herkes söylüyor ben uzun süre kullandım hergün yolda olmam dolayısıyle , söyledikleri gibi enjektörleri tıkamıyor bence 6aya yakın haftada fix 1000km genelde daha fazla ama 1000den eksik olmamak kaydıyla kullandım dedikleri gibi ilk 10 depodan sonra yakıt düşüyor ama normal olarak tabir edilen katkısızdan az yakamıyor maalesef ayrıca ilk katkılı lpgye alışana kadar motor biraz dengesiz çalışıyor.

alpmurat
29-03-2010, 02:16
walla motor kodunun son 2 hanesini hat1rlayamad1g1m için ... Yazd1m bu sorunuza ancak haftaya cevap verebilirim _uan otobusle tekirdaga gidiyorum. Verdiiniz bilgiler için te_ekkür ederim.

karabek
29-03-2010, 08:49
hayırlı olsun güle güle kullan baya güzel olmus ne yaktığınıda yazarsan arkadaslara örnek olur yalnız bu erken lpg ye geçme işine pek sıcak bakmıyorum aracınızı benzindede biraz çılıstırın derim

mustafa57
29-03-2010, 09:07
hayırlı olsun güle güle kullan baya güzel olmus ne yaktığınıda yazarsan arkadaslara örnek olur yalnız bu erken lpg ye geçme işine pek sıcak bakmıyorum aracınızı benzindede biraz çılıstırın derim

erken geçme işi birazda hava sıcaklıgı ile alakalı. benimki 33 dereceye ayarlı hava sıcaklıgı 7-8 derece iken 700-800 metre sonra geçiyor. bence kesinlikle 30 derecenin altına ayarlattırmayın.35 en ideali diye düşünüyorum.

karabek
30-03-2010, 11:54
ben ilk taktırdığımda 30 du havlar soğuyunca 35 yaptırdım daha da düsürmem heralde yazım zaten hava sıcaklığı 20-25 çok sürmez heralde araba birazda benzinin tadına varsın diye düsürmeyeceğim

alpmurat
30-03-2010, 18:21
37,5 deredeye ayarlı standartı 40 deredeymiş. Memleket sıcak olunca :)suan tekirdagdayim arac Aydinda 6 nisndan sonra teste baslarim. Buradan yazarım. Lpg taktirdim ertesi gün tekirdaga geldim. Gidince 40 dereceye yükseltip test ederim.

lovemania
30-03-2010, 20:47
Murat bey "MANİFOLT'u delmeden GAZ POSU dediğimiz aparatları enjektöre taktık" demişsinizde o parça Pipo olacaktı sanırım değil mi? Benim aracımda da pipolu uygulama var çok iyi etmişsiniz bence. İyi günlerde kullanın..

astra59
04-04-2010, 11:31
ewt dün brc simit tank taktırdık 47 litre performansta hiçbir düşüş yok 160 tekirdağ malkara bayırı tekirdağlılar bilir hemde yarı gaz süper

alpmurat
04-04-2010, 15:49
Murat bey "MANİFOLT'u delmeden GAZ POSU dediğimiz aparatları enjektöre taktık" demişsinizde o parça Pipo olacaktı sanırım değil mi? Benim aracımda da pipolu uygulama var çok iyi etmişsiniz bence. İyi günlerde kullanın..

valla gaz posu dedi bana usta. Evet pipoya benziyordu. Enjektör ve benzin borusu arasına bir aparat. Lpg gelmesini sağlıyordu. Bu arada ölcüm bekleyen arkadaşları unutmadım fakat 30mart 07nisan arası arabasız tekirdağda oldugum için ölcüm yapamıyorum. Eniştem benim araç ile antalyaya gitmiş dediğine göre 100kM ye 20tl yakmış fakat eniştem 140dan aşağı sürmez araçını. Benimkide aynı sürmüştür. Onun için 20tl fazla değil gibi geldi tabii benim kendim ölçme yapmam lazım.

lovemania
04-04-2010, 22:00
Y şekline yakın bir aparat pipo aynen dediğiniz gibi. Sanırım ustanın ağzı posu ya alışmış. :)

kurt.ibrahim
04-04-2010, 23:33
Hayırlıolsun.
Güle,güle kullanın . Güzel paylaşım eline emeğine sağlık.;)

bozkan38
06-04-2010, 15:12
Hayırlı olsun.Bendede 1,4astra var motor kodu z14xe sizin aracın motoruda aynı sanırım.yakıt tasarruf oranını ve gazda nekadar yaktığını merakla bekliyorum.bu günki ölçümüme göre benzinde benim araba 280kuruş ve 100km de 7,45lt yakıyor.ayda 1depo kullanıyorum.sizce ekonomik olurmu benim araca lpg?

karabek
06-04-2010, 15:24
Hayırlı olsun.Bendede 1,4astra var motor kodu z14xe sizin aracın motoruda aynı sanırım.yakıt tasarruf oranını ve gazda nekadar yaktığını merakla bekliyorum.bu günki ölçümüme göre benzinde benim araba 280kuruş ve 100km de 7,45lt yakıyor.ayda 1depo kullanıyorum.sizce ekonomik olurmu benim araca lpg?

hemserim ayda bir depo için ve araban bu kadar az yakıyorsa değmez ben sana tavsiye etmistim ama bu kullanım için lpg taktırmak karlı bi is olmaz

bozkan38
06-04-2010, 15:32
hemserim ayda bir depo için ve araban bu kadar az yakıyorsa değmez ben sana tavsiye etmistim ama bu kullanım için lpg taktırmak karlı bi is olmaz
abi az önce diğer başlığı okudum 150 kuruşa düştü diyen var. yazın uzun yola gidicem diye düşünüyorum.bide ben çok yakıyor diye az biniyorum lpg olursa daha rahat binerim diye düşünüyorum. ama 280 kuruş 220 ye düşecekse hiç gerek yok ama 150 kuruşa düşerse 1senede çıakr masrafı şu an atiker 950 tl.

alpmurat
07-04-2010, 00:16
abi az önce diğer başlığı okudum 150 kuruşa düştü diyen var. yazın uzun yola gidicem diye düşünüyorum.bide ben çok yakıyor diye az biniyorum lpg olursa daha rahat binerim diye düşünüyorum. ama 280 kuruş 220 ye düşecekse hiç gerek yok ama 150 kuruşa düşerse 1senede çıakr masrafı şu an atiker 950 tl.
Senede 15.000km altında km yapıyorsan hiç bir anlamı yok. Yılda 15.000km yapmalısınki parasını 1 senede cıkartır.

karabek
07-04-2010, 09:16

bizim memlekette 150 kurusa düsmez ucuz lpg olan illerde olabilir o rakamlar biz 150 kurusu bu fiyatlarla ancak uzun yolda görürüz arkadasında dediği gibi yılda 10000-15000 den az kullanıyorsan değmez

alpmurat
09-04-2010, 20:58
Bu ölcüm eniştemin izmire 120 ~ 140km/saat ile yapılmıştır.
74,5 TL ile fullendi (Litresi 2.05TL'den). 359km yaptı. Şuan araba tek cizik yeni yandı. 50km kadar daha gider diye düşünüyorum.

36lt ile 400km desek. 100 km'de 9lt lpg yakmış araç.
burada LPG'nin lt 1.92tl x 9lt = 17.28TL yakmış araç yukarıda dedğim gibi eniştem izmir - Aydın arası otobanda 120 ~ 140km/saat arası kullandı. 250 km geri kalan 150km'yi ben şehir içinde kullandım (devirli). Bu halde 17.28TL bence cok iyi bir fiyat sabit hızı 90 ~ 100km'ye düşürsem 15TL ye kadar düşer diye düşünüyorum.

Aracı halen ben alıpta gezemediğim için (Sağlık problemleri yüzünden enişte durmadan izmire benim araba gidiyor.) çokta sağlıklı bir ölcüm yapılmış durumda değil.

tank.er
10-04-2010, 01:15
beyler herkese selam .öncelikle ben de sonunda karşı olmama rağmen gaz taktırmayı düşünüyorum bunu belirtmek isterim.bu sonuca en son 100 tl.lik benzinle 210 km. gittikten sonra karar verdim(çoğunluk şehir içi istanbul)
aracım 98 model opel astra cd hb.
zavoli ile anlaştım pazartesi taktırıcam büyük ihtimalle buradan görüşlerinizi almak isterim.
forumlara baktım genelde gaz olayından memnun arkadaşlar.işçilik malzeme iyi olduktan sonra ve gördüğüm kadarıyla performans düşüşüde yaşanmıyor.bu benim en çok korktuğum olaydı.
herkeze kazasız günler dileklerimle saygılar.

alpmurat
11-04-2010, 23:59
Sonunda sağlıklı bir test yaptım ve LPG ölcümlerimi aşağıdaki adreste verdim saygılarımla...

http://www.opelim.net/forums/showthread.php?t=60698

Al Paciona
15-04-2010, 14:40
Peki ben bişey sormak istiyorum; manifoltu deldirmek istememenizin özel bir nedenimi var? yoksa performans ve ekonomi olarak bu şekilde monte edilmesimi daha uygunmuş?

Öğrenmek için soruyorum çünkü kafamda 2006 model H kasa astra twinport var birtane ve benzinli araç. alırsam brc taktırmak istiyorum. bu sizin sistemi yaptırabilirim. (motor kodunu bilmiyorum umarım sorunlu olan kod değildir.)

alpmurat
15-04-2010, 17:30
Peki ben bişey sormak istiyorum; manifoltu deldirmek istememenizin özel bir nedenimi var? yoksa performans ve ekonomi olarak bu şekilde monte edilmesimi daha uygunmuş?

Öğrenmek için soruyorum çünkü kafamda 2006 model H kasa astra twinport var birtane ve benzinli araç. alırsam brc taktırmak istiyorum. bu sizin sistemi yaptırabilirim. (motor kodunu bilmiyorum umarım sorunlu olan kod değildir.)

Dostum o kadar hatalı manifolt delmiş ki adamlar benzinlide iken bile hayrı kalmamış arabanın. Manifolt delinnice araba arıza ışığı yakıyor ve performanstan düşüyor. Hem neden motorumun bir yeri delinsin isteyeyim ki ??
Temiz işçilik, temiz sürüş demektir.

Al Paciona
19-04-2010, 12:51
Dostum o kadar hatalı manifolt delmiş ki adamlar benzinlide iken bile hayrı kalmamış arabanın. Manifolt delinnice araba arıza ışığı yakıyor ve performanstan düşüyor. Hem neden motorumun bir yeri delinsin isteyeyim ki ??
Temiz işçilik, temiz sürüş demektir.
Peki bu sizin yaptırdığınız sistem genel uygulamaya dönüştümü? yoksa siz ustayı tanıdığınızdan hatra binayenmi yapıldı?

bozkan38
19-04-2010, 13:40
Ben bu işi lpg taktırmadan ustaya söyledim. pipo ile manifold delinmeden yapılıyormuş diye.onun bana söylediği "bu işte en önemli şey manifolda en yakın yerden gazı vermek pipo ile bu mesafe uzuyor ve hem tasarrufta hemde güçte düşüş oluyor o nedenle biz manifolda en yakın yerden delip gazı veriyoruz" şeklinde idi.ama tabi ben uzman değilim anlamam bu işlerden.Bana kalsa bende arabamın biyerini deldirmem ama deldiler güzelim manifoldu :(((

alpmurat
20-04-2010, 11:12
Ben bu işi lpg taktırmadan ustaya söyledim. pipo ile manifold delinmeden yapılıyormuş diye.onun bana söylediği "bu işte en önemli şey manifolda en yakın yerden gazı vermek pipo ile bu mesafe uzuyor ve hem tasarrufta hemde güçte düşüş oluyor o nedenle biz manifolda en yakın yerden delip gazı veriyoruz" şeklinde idi.ama tabi ben uzman değilim anlamam bu işlerden.Bana kalsa bende arabamın biyerini deldirmem ama deldiler güzelim manifoldu :(((
Dostum bence sen o ustaya bir daha gittime. Neden dersen gidecek senin twinport motorda kelebekleri delecek sonra benzinde bile sorun olacak en yakın yer dediği zaten benzin enjektörlerinin orasına ek takıyor bundan orjinal ve bundan yakın bir yer varmı allah aşkına herkes bir şeyler konuşuyor.
Şuan aracım 100km 7lt yakıyor x 1.99 ile hesapla 14 TL bile etmiyor. bunda iyisimi olur. Bunlar bişi bilmeden konuşan insanlar. Usta bana yanlış montajlar hakkına resimler gösterdi. Hepsi BRC'den gelmiş bunlara dikkat edin diye adam manifolt delerken (yakın olsun diye) kelebekleride delmiş ne benzinde hayırı kalmış aracın nede LPG'de

bozkan38
20-04-2010, 13:31
Dostum bence sen o ustaya bir daha gittime. Neden dersen gidecek senin twinport motorda kelebekleri delecek sonra benzinde bile sorun olacak en yakın yer dediği zaten benzin enjektörlerinin orasına ek takıyor bundan orjinal ve bundan yakın bir yer varmı allah aşkına herkes bir şeyler konuşuyor.
Şuan aracım 100km 7lt yakıyor x 1.99 ile hesapla 14 TL bile etmiyor. bunda iyisimi olur. Bunlar bişi bilmeden konuşan insanlar. Usta bana yanlış montajlar hakkına resimler gösterdi. Hepsi BRC'den gelmiş bunlara dikkat edin diye adam manifolt delerken (yakın olsun diye) kelebekleride delmiş ne benzinde hayırı kalmış aracın nede LPG'de
abi sende biliryosun işte sanayiye girdin çıktın.adamlar öyle kendinden emin konuşuyorlarki.neyse olan oldu montaj yapıldı şükür şu ana kadar bir sorunum olmadı arabanın çekişi falan iyi.bir ilk kalkışa tam alışamadım.ya az gaz veriyorum ya çok bazen istop ettiriyorum ama oda benden kaynaklı bir sorun.ama normalde tüpe geçtiğini falan hiç anlamıyorum.benzinden bir farkı yok.ilk 100km mi tamamladım.

alpmurat
22-04-2010, 13:34
benmikide tam tersi biliyormusun benzinde iken silkeleme yapardı. artık yapmıyor.

bozkan38
22-04-2010, 14:00
Murat kardeşim benim arabanın motoru 1.4 ecotech, sizin twinport motorla bir farkı varmı aynı motormu bunlar yoksa?

alpmurat
22-04-2010, 20:53
echotechlerde bir problem yok twinportlarda vardı böyle bir sorun.

alpmurat
28-04-2010, 12:49
Şehir içi:
LPG yi tamamen boşaltıp 20tl'lik LPG aldım. 125 km gittim ve LPGyi tamamen tükettim LPG'nin lt'si 1.99.

Al Paciona
29-04-2010, 09:09
Şehir içi:
LPG yi tamamen boşaltıp 20tl'lik LPG aldım. 125 km gittim ve LPGyi tamamen tükettim LPG'nin lt'si 1.99.
Çok iyi bir rakama ulaşmış, 8 lt/100 km. ben 1.6 twinport H kasa astra almayı düşünüyordum. halende düşünüyorum:D ama siz twinportlarda lpg sorunlu oluyor diyince vazgeçecem gibi. anladığım kadarıyla illaki sizin yaptırdığınız gibi montaj yaptırmazsak sorunlar çıkarıyor. bu şekildede herkes montaj yapamaz aracın içine ederler diye korkuyorum.

alpmurat
29-04-2010, 09:35
Çok iyi bir rakama ulaşmış, 8 lt/100 km. ben 1.6 twinport H kasa astra almayı düşünüyordum. halende düşünüyorum:D ama siz twinportlarda lpg sorunlu oluyor diyince vazgeçecem gibi. anladığım kadarıyla illaki sizin yaptırdığınız gibi montaj yaptırmazsak sorunlar çıkarıyor. bu şekildede herkes montaj yapamaz aracın içine ederler diye korkuyorum.

valla dostum iyi usta bulduktan sonra hiç bir problem olacağını sanmıyorum. Bu benim pimpirikliğim. Aydından "masmanyak" adlı üyemiz mesela benim hiç sevmediğim (sahibini) bir yere taktırmış LPG'yi :) ama sorun yok oda memnun.
Devir ekonomi devri.

masmanyak
29-04-2010, 11:27
valla dostum iyi usta bulduktan sonra hiç bir problem olacağını sanmıyorum. Bu benim pimpirikliğim. Aydından "masmanyak" adlı üyemiz mesela benim hiç sevmediğim (sahibini) bir yere taktırmış LPG'yi :) ama sorun yok oda memnun.
Devir ekonomi devri.
Sabah sabah kulağımın çınlamasının sebebi buymuş :kop::kop:

Al Paciona
29-04-2010, 12:48
Devir ekonomi devri.
Bu senin yaptırdığın sistemde manifoltta falan hiç delik olmuyor değilmi? klasik yöntemse delik açıp hortumlarla enjektörden yakıt taşıyorlar. twinportlarda manifoldu delmek ne gibi sorunlara neden oluyor?

24 bin verip araba alıp sonra madara etmeyelim. dediğin gibi devir ekonomi devri. Teleflex GFİ taktırmak zorunda kalmak istemiyorum çok pahalı çünkü:(

alpmurat
29-04-2010, 13:02
Bu senin yaptırdığın sistemde manifoltta falan hiç delik olmuyor değilmi? klasik yöntemse delik açıp hortumlarla enjektörden yakıt taşıyorlar. twinportlarda manifoldu delmek ne gibi sorunlara neden oluyor?

24 bin verip araba alıp sonra madara etmeyelim. dediğin gibi devir ekonomi devri. Teleflex GFİ taktırmak zorunda kalmak istemiyorum çok pahalı çünkü:(

Sana en kaba tarifi ile anlatayım..
şimdi motora benzin gelen boruları söküyorlar hemen altına GASPOS'u veya Pipo denilen bir aparat takıyorlar. Şekilini aşağıda kabaca çizmeye çalıştım. Delme felan yok çıkart benzin borularına altına oturttur. sonra yerine geri tak bu kadar! tek delinen kısım arabamda tankın olduğu kısım oda boruları geçirmek için bağajda :)

http://img682.imageshack.us/img682/5643/600qj.jpg

Eren54
25-05-2010, 15:20
şimdi motora benzin gelen boruları söküyorlar hemen altına GASPOS'u veya Pipo denilen bir aparat takıyorlar. Şekilini aşağıda kabaca çizmeye çalıştım. Delme felan yok çıkart benzin borularına altına oturttur. sonra yerine geri tak bu kadar! tek delinen kısım arabamda tankın olduğu kısım oda boruları geçirmek için bağajda :)

arkadaşlar öncelikle hepinize merhaba bende 1.6 twinport araç almayı düşünüyorum ve kafamı bu sorun kurcalıyor aracı bu yüzden henüz almış değilim araştırdığım zaten her aracın sıralı sistemde manifoldu deliniyor twinpotta dahil twinde sıkıntı yaratan doğru yerden delinip delinmediği gittiğim bir bayi özellikle daha önce yaptığı montajlardan bahsetti hatta bir vectra c twinp kullanıcısı ile telefonla görüştürdü manifolt delinerek yapılmış ama adamlar memnun bu pipo dan bahsettim ve istersen yaparım ama gaza ilk basıştaki tepkimelerinde zayıflama olur dedi aynı yere daha önce 2 araca daha montaj yaptırdım 1i brc ve 1i atiker olmak üzere onlarda sorun yaşamadım ama Vectra b 2.0 ve Magane 2 ydi arabalar yani daha elverişli motorlardı...aklım iyce karıştı arabayı alırsam oraya taktıracağım kesin ama alsammı almasammı hayırlı olacak bilemiyorum..Birde markalar arasından hangini tercih etmeliyim fiyatı kadar kalite farkı varmı acaba yoksa Atiker de adam gibi bi montajla verim sağlarmı?

Eren54
25-05-2010, 15:32

arkadaşlar öncelikle hepinize merhaba bende 1.6 twinport araç almayı düşünüyorum ve kafamı bu sorun kurcalıyor aracı bu yüzden henüz almış değilim araştırdığım zaten her aracın sıralı sistemde manifoldu deliniyor twinpotta dahil twinde sıkıntı yaratan doğru yerden delinip delinmediği gittiğim bir bayi özellikle daha önce yaptığı montajlardan bahsetti hatta bir vectra c twinp kullanıcısı ile telefonla görüştürdü manifolt delinerek yapılmış ama adamlar memnun bu pipo dan bahsettim ve istersen yaparım ama gaza ilk basıştaki tepkimelerinde zayıflama olur dedi aynı yere daha önce 2 araca daha montaj yaptırdım 1i brc ve 1i atiker olmak üzere onlarda sorun yaşamadım ama Vectra b 2.0 ve Magane 2 ydi arabalar yani daha elverişli motorlardı...aklım iyce karıştı arabayı alırsam oraya taktıracağım kesin ama alsammı almasammı hayırlı olacak bilemiyorum..Birde markalar arasından hangini tercih etmeliyim fiyatı kadar kalite farkı varmı acaba yoksa Atiker de adam gibi bi montajla verim sağlarmı?

Eren54
25-05-2010, 16:17

alpmurat
17-07-2010, 02:26
gaza ilk basıştaki tepkimelerinde zayıflama olur dedi
Dostum hiç bir zayıflama yok 4 aydır basıyorum ben bu gaza... Herkes bir şeyler anlatıyor konuşuyor bence manifoltunu deldirme sakın yanlış işlemde geri dönüşü yok bu işin.

muratguv
31-07-2010, 19:50
arkadaşlar bende 3 aylık araştırmalarımın sonucu BRC kit takdırmaya karar verdim. ayrıca alpmurat beye çok teşekkür ediyorum 31.07.2010 tarihinde alpmurat bey ile telefon görüşmemiz sonucunda kesinlikle brc dedim kendisine buradan tekrar teşekkür ediyorum.alp murat bey ile görüşmemizden hemen sonra BRC istanbul ana merkez servisine gittim ve aydın kaykallarda manifoltun delinmeden pipo ile montajın olduğunu belirttim. buradaki yetkililer önce mümkün olmadığını söylediler. kendilerini aydın kaykallar BRC MURAT ile görüştürdüm.sonrasında manifoltu delmeden yaparız cevabını aldım.....pazartesi montaj için gideceğim.....

alpmurat
31-07-2010, 20:11
arkadaşlar bende 3 aylık araştırmalarımın sonucu BRC kit takdırmaya karar verdim. ayrıca alpmurat beye çok teşekkür ediyorum 31.07.2010 tarihinde alpmurat bey ile telefon görüşmemiz sonucunda kesinlikle brc dedim kendisine buradan tekrar teşekkür ediyorum.alp murat bey ile görüşmemizden hemen sonra BRC istanbul ana merkez servisine gittim ve aydın kaykallarda manifoltun delinmeden pipo ile montajın olduğunu belirttim. buradaki yetkililer önce mümkün olmadığını söylediler. kendilerini aydın kaykallar BRC MURAT ile görüştürdüm.sonrasında manifoltu delmeden yaparız cevabını aldım.....pazartesi montaj için gideceğim.....

Hayırlı uğurlu olsun. Dediğim gibi Kaykallar Murat :) çok ilgilidir. Allah kazasız belasız sürüşler nasip etsin.

Biraz önce ekledim: http://www.opelim.net/forums/showthread.php?t=66152

anulmustafa
16-10-2010, 13:49
Murat abi senin lpg kazani rengi siyah genelde brc markalar mi öle abi. Saygilar.

alpmurat
16-10-2010, 16:49
bilemem ki :)

alpmurat
17-10-2010, 19:19
PİPOnun resmi
http://img176.imageshack.us/img176/9251/06102010011d.jpg

volkansan
19-10-2010, 21:35
benim aracın rolantisinde dalgalanma var. heralde bu manifoldu usta yanlış yerden deldi. kitin markası zavoli. geçen hafta genel müdürlüklerine mail atım izmir merkezimize gelin maduriyetinizi giderelim dediler. ayrıca twinport motorlar için bir çözüm bulduklarınıda belirttiler, yarın gidicem bakalım.

muratguv
22-10-2010, 15:22

montaj bitti 4 aydır sorunsuz biniyorum.....BRC y tavsiye ederim

Astrafiko
04-02-2011, 18:23
Öncelikle herkese selamlar, arkadaşlar 2007 OPEL Astra 1.6 Enjoy Easytronic bir araç aldım. Uzun süre kullanmak istiyorum. BRC marka troptonic vitesler için en uygun olanı mı otomobil konusunda fazla bilgim yok 3 yıldır araç kullanıyorum ilk aracımda 2000 model corsa' idi. Bazı arkadaşlar troptonic viteslere LPG performanslı olmaz sürekli stop eder diyorlar doğru mu ? acaba yardımcı olursanız sevinirim....