Orijinalini görmek için tıklayınız : Dijital fotoğraf makinası
arkadaşlar dijital fotoğraf makinası olarak hangi marka? model? ve kaç mp'lik makina kullanıyosunuz? memnun musunuz???
çine geziye gittiğimde sony nin 3.2 mp lini almıştım cok memnunum süper özellikler var tavsiye ederim ben sony den şaşmam elektronik konusunda
bende şu anda sony cyber-shot dsc-W50 6.0mp kullanıyorum çok memnunum... bende yurt dışından aldım... nerdeyse yarı yarıya geldi fiyatı..
öyle fiyat baya uygundu dediğin gibi yarı yarıya oynamıştı o zaman aldıgımda bende 6.0 düşnüyorum ama bi anlamda bu benim işimi fazlasıyla gördüğü için gerek duymuyorum:D
çok harika bi makina çok süper foto çekiyo...çok memnunum walla. türkiye satış fiyatı 660ytl ben 350 ytl ye aldım
bende şu anda sony cyber-shot dsc-W50 6.0mp kullanıyorum çok memnunum... bende yurt dışından aldım... nerdeyse yarı yarıya geldi fiyatı..
+1
verderveremem
17-01-2007, 17:16
ben hp'nin pentax lenslerini kullandığını duymuştum fekat aldığımda artık öyle olmadığını farkettim. 5.1 mp'lik gündüz çekimleri hoş ama gece çekimleri boş burda tabi sony'nin kullandığı carl zeis lenslerle bir numara olması muhtemel. bunun yanında nikon zaten kendini kanıtlamış bir marka...
nikonun üzerine makina tanımam... ayrıca makinada mp önemli değil önemli olan sensör büyüklüğü... nikonun 3mp bi makinasıyla alınan kaliteyi diğer markalarda 6mp ile anca alırsınız.. biçok firma küçük sensörlere yüksek pixeller sıkıştırdığı için kalite düşüyo malesef... o yüzden makina alırken mp den sensör büyüklüğüne dikkat etmek lazım
canon s2 is kullanıyorum çok memnunum..
samsung 5.1 ve hp 5.1 var...samsung u tek geçerim..
abi kaliteli olsun diyosan nikon pentax casio sony gibi markaların minimum 5-6 mp modellerini alabilirsin başkasını almada zaten ama bnce pentax
M.YILDIZ
18-01-2007, 08:36
kyocera finecam l3 gayet memnunum fransadan aldırdım..
Canon 5.1 mgp fena degil.Ama canon olması fotoraf makinalarında bir ayrıçalıktır
Profesyonel olarak kullanmadıkça 4mp'in üzerini gereksiz buluyorum.Bende Olympus'un 4mp'i var, gayet memnunum...
Profesyonel olarak kullanmadıkça 4mp'in üzerini gereksiz buluyorum.Bende Olympus'un 4mp'i var, gayet memnunum...
katiliyorum..
bende sony 3.2mp var yaklasik 3 yildir ve cok memnunum. poster basmayi düsünmüyorsan fazla piksele gerek yok...
birde dijital kameralarin video özelligi önemli.
benim sony p52 640x480 cözünürlükte mpeg formatinda sesli video cekiyor.
canon ve casionun da videolari cok iyi.
256mb karta en iyi kalitede 10 dakika,düsük kalitede 3saat sesli görüntü cekebiliyorum.
bence 4 mpe kadar olan makinalar amatörler icin yeterli.
önemli olanlar..
1. optik zoom. en az 3x
2. sesli 640x480 video kaydi
3. mümkünse AA pille calissin. akülerde sorun dogabiliyor...
birde adam gibi birsey al.markali olsun.
sony,canon,nikon,casio,olympus
dediğim gibi pixelden daha çok sensör büyüklüğüne dikkat etmek lazım. piyasada en büyük sensörü nikon sunuyo.. diğer markalara göre baya fark var aralarında... o yüzden dedim nikonun üstüne makina tanımam die... nikon olsun 3.0mp olsun fazlasıyla yeter...
tolgahan
18-01-2007, 13:00
bende canon a95 ini kullanıyorum.5.0mp. geçen sene aldım bu makineyi çokta memnunum.. Şu ana kadar hiç bir takılmasını görmedim.. Almak isteyenlere tavsiye ederim ama Sony cybershotları daha fazla tavsiye ederim, şuanda alınabilecek en kullanışlı makine. Hem ufak, hem mp leri iyi, hem de iyi özelliklere sahip.. ;)
zarganax
18-01-2007, 13:35
Almanya'dan digi cam. 6.1 mp. Gayet de iyi ...
(Güya arabanın resimlerini çekip bir koyamadık ya !)
Sony Cyber-Shot DSC-W100 modelini kullanıyorum 8.1 mp çok da memnunum valla ... :good:
coldekiadam
20-01-2007, 22:23
ben 2 ay önce samsung s500 almıştım..piyasadaki en uygun ve en geniş özelliklere sahip olduğu için...Manuel çekim yapabilmesi de önemli bir kıstastı benim için..Fakat yetmemeye başladı ve kısa bi süre önce canon s3 IS powershot aldım.. 12x optik zoom 6mb filan filan..Hedefim nikon d70s dslr
2 ay önce sony 8.0 piksel almıştım inanılmaz bi çözünürlüğü var tavsiye ederim
canon rebel xt canavar gibi makinadır ancak çok pahalı !
samsung S500 kullanıyorum 5.1 megapiksel
yturkeli1977
01-02-2007, 10:35
ben Kodak 7330 kullanıyorum 3.1 mp amatör çekimler için gayet iyi
BY_Corsa
01-02-2007, 16:07
canon powershot a430 diye modeli var 4 mp , 4xoptik zoomu var, ozelliklerine baktım çok iyi, hemde 201 ytl ye buldum, bu özelliklere göre çok sadece tek dezavantajı biraz kalın bir kasaya sahip.
fotoğraf makinasının en önemli parçası objektiftir...
ben kodakı tek geçerim....
kodak c 643 kullanıyorum 6.1 mp renkler muhteşem perdesi de harika
350 ytl civarında fiyatı
corsa c_schweiz
03-02-2007, 23:54
Panasonic Lumix , hem fiyatlari hem özellikleri
Sony Cyber-Shot DSC-W100 modelini kullanıyorum 8.1 mp çok da memnunum valla ... :good:
hocam sen sony nin kralını almışın? kaç para verdin ona?
ben uzun arastırmalar sonucunda sony almıştım.kulanıyorum gercekten basarılı benimki dsc p93 modeli karz zeis mercek olmamasına ragmen cok iyi.resimleri güzel ceksin ve vidyo cekimide basarılı olsun istiyosan bence sony.
dewilking08
05-02-2007, 02:07
nikon coolpix l2 6,0 mp.430ytl wermiştim ekim gibi.titremelere karşı biraz hassas we flaş patladıktan sonra kondansatörler geç doluo.bikaç saniye geçio.kalan özellklerinden memnunm işimi görüo
radayhan
05-02-2007, 16:21
walla dostların hepsı haklı dıjıtal makınada oncelıkle kendını fotograf sektorunde ıspatlamıs olan markaları secmek endogrusu..oyuzdende nıkon canon fujı vs baba makınalardır ama ıyı modellerıde ii paralar tabıkı..bu bıraz da sızın makınadan ne bekledıgınıze ve kullanım alanına gore secmek gerek. mesela ben eskı model olmasına ragmen sony dsc f 717 alıcam arıyorum veya sony dsc w70 veya w100de olabılır..elımdede satılık sony w40 var ılkonce 8mp denılen traş tan bı makına aldım arkasında canon un 2mp lık makınasını alınca 8mp lık makınanın yalan oldugunu ve kalıte bır 2mp lın bıle nekadar ustun oldugunu anladım..sonra samsung s600 aldım 6mp harıka makına ama yıne 6mp olan sony w40 alınca 2sınıde 6mp olarak mukayese etme sansım oldu ve sony carl zeıs lens ile gene son duzlukte 1boy fark attı:) ..aslında hersey pixel deıl lens lerde mercekte cok onemlı sensor lerde tabıkı..objektıfı uzun slr yada dslr makına guzel ama pratık deıl ve tasıması zordur hep kendı cantasında kılıfında duracak..bence bu baglamda sony dsc w 40-50-70-100 alsan memnun kalırsın.selamlar....:good:
Sanırım şuan en iyi digital makine bende
Sony Cybershot 10.1mp :) :cool: 3.0inc dokunmatik ekran / 3x digital + 3x optic zoom (6x zoom:))
Bu bayram da Dubai ' den 500$ civarına aldım.Türkiye bu alet varmı yok mu bilmiyorum. Eğer merak eden olursa bi kaç foto koyabilirim :) fakat 3.5-4 mb:):)
hea bide gayet memnunum. :)
10.1 mi???? bilboard yaw onla:D gülekullan
10.1 mi???? bilboard yaw onla:D gülekullan
saolasın :)
aynen öyle de 10.1 sehir içinde kullanılmıyorum öyle diyim :) 10 8 5 3 email boyutu enden kısa cekim modları var öyle ufakalardan kullanıyorum
Biara bizim cihazı güzel bi cekip oda ya poster yapıcam :) aşagıda pc den "HsgTuning" yazdım mı :kop:
ben yaklaşık 2 sene önce aldım sony dsc v1 5mp ve de çok memnunum bi sürü özelliği var ama aldığımda türkçe kullanma kılavuzu yoktu onu nerden bulabilirim bu arada bi bilgisi olan var mı?
sony nin carl zeiss lens kullanan modelleri çok iyi, fakat bu modellerin fiyatları da sony nin diğer modellerine göre de bayağı yüksek:D nikon, kodak,samsung gibi markaları da tavsiye edebilirim, fakat hp almayın bence. f/p olarak teknik bi üstünlüğü olsa da lens çok önemli olduğundan hp tabsiye etmiyorum ama yine de belli bi kaliteye sahip, premier falan almaktansa hp çok mantıklı:D
coldekiadam
12-02-2007, 13:49
Sanırım şuan en iyi digital makine bende
Sony Cybershot 10.1mp :) :cool: 3.0inc dokunmatik ekran / 3x digital + 3x optic zoom (6x zoom:))
Bu bayram da Dubai ' den 500$ civarına aldım.Türkiye bu alet varmı yok mu bilmiyorum. Eğer merak eden olursa bi kaç foto koyabilirim :) fakat 3.5-4 mb:):)
hea bide gayet memnunum. :)
3 optik zoom ile mi en iyi makina benim dedin anlamadım?
Valla pixel olarak öyledir heralde..
Ki aldıgım makinayı teknosa da falan araştırdım göremedim..
:) senin makina digital mı ya ? 12x :confused:
şu an gözümde tek makina var o da Nikon D200..
coldekiadam
13-02-2007, 21:46
Valla pixel olarak öyledir heralde..
Ki aldıgım makinayı teknosa da falan araştırdım göremedim..
:) senin makina digital mı ya ? 12x :confused:
Arkadaşım, teknosa yı bi ölçült olarak tutma çünkü orda bi çok makina yok iyi veya kötü...2si dijital makina segmentinde en üst kategoraideki makinalar sony h5, canon s3 vb. gibi makinalar. Megapiksel bi ölçült olarak görülmez fotoğrafçılıkta.. optik zoom, lensin kalitesi, diyafram aralıkları gibi detaylar önemsenir.. Benim makinanın optik zoom u 12x Djital de 3 veya 5..o pek önemli dğeil..çünkü onu kullanmıyorum fotonun kalitesini bozduğu için.
İyi günler.
Arkadaşım, teknosa yı bi ölçült olarak tutma çünkü orda bi çok makina yok iyi veya kötü...2si dijital makina segmentinde en üst kategoraideki makinalar sony h5, canon s3 vb. gibi makinalar. Megapiksel bi ölçült olarak görülmez fotoğrafçılıkta.. optik zoom, lensin kalitesi, diyafram aralıkları gibi detaylar önemsenir.. Benim makinanın optik zoom u 12x Djital de 3 veya 5..o pek önemli dğeil..çünkü onu kullanmıyorum fotonun kalitesini bozduğu için.
İyi günler.
doğrudur.. bişey diyemem pixel e bakıp satın aldıgım için..
radayhan
20-02-2007, 18:17
yaklasık bı aydır detaylı arastırıyorum gırmedıgım forum okumadıgım test kalmadı :) şu kanıya vardım: kım neyı kullanıyosa sorun yasamadıysa veya kım neyı satıyosa en ıyısı odur sonucu cıktı arastırmalardan!!hee canon veya nıkon kotumu? tabıkı degıller ama kımse obfektıf bakmıyo konuya! canon almaya karar vermıstım gıttım magazaya eos350d veya 400d alacktm aa bı baktım bayan bır fotografcı nerdeyse dovecek benı canon alıcam dıye bır anlatmaya basladı ole kotu canon bole kotu..pekı dedım ne alıcaz nıkon dedı hemen???anladımkı aklıma yatanı alayım kararımı verdım son teknık ozellıklerınıde ınceledım SONY R1 aldım mutluyum kalbım rahat..zaten amator ftgf cekıcem prof deılım eee nıye ozaman delı paralar vereyım dedım cunku makına almakla ıs bıtmıyokı mesela 1000dolara makına alıyosun 6ay gecmıyo ver o lensi ver bu lensı derken lens lere objektıflere vermısın 3mıslı para..oooohhhoooo ne bu yaaa...şiddetle tavsıye edıyorum DSLR sınıfının en ıyılerınden bence..bırde sunu söylıyeyım alacagınız makınadan ne beklıyo sunuz ve nerede ne amacla kullanacaksınız..bu krıterler cok onemlı...hem pixel yuksek olsun hem ekran buyuk olsun ama ceptede kolay tasınsın dıyo sanız ozaman bu makınalar hammalıktır..kompakt tıp alın sony w40-w100 gıbı mesela veya casıo z750gıbı..vs vs..ama sureklı cokresım doga manzara macro hızlı yarıs vs cekılecekse gene slr veya dslr alın..ekıpmanlarıda ona gore secın..bıraz uzun oldu ama kusura bakmayın..sorusu olan varsa msn genelde acık yardımcı olmaya calısırım...:good:
radayhan
20-02-2007, 18:23
sony r1
ismail_budak
27-02-2007, 14:45
nikonun üzerine makina tanımam... ayrıca makinada mp önemli değil önemli olan sensör büyüklüğü... nikonun 3mp bi makinasıyla alınan kaliteyi diğer markalarda 6mp ile anca alırsınız.. biçok firma küçük sensörlere yüksek pixeller sıkıştırdığı için kalite düşüyo malesef... o yüzden makina alırken mp den sensör büyüklüğüne dikkat etmek lazım
sensör büyüklügü nedir?ben nikon l3 5.1mp modelini alıcam perşembe günü 285 ytl
faithless1905
27-02-2007, 15:07
canon vardı ama ne zaman SAMSUNG D-600 kullanmaya başladım.Dijitali tavan arasına kaldırdım.buradaki kullanmış olduğum tüm fotolar bir kaçı hariç hepsi telefondan çekme... :)
cep telefonuyla yakından çekilen fotolar da bi sorun yok ama manzara vs için uygun olmuyo. kolay kolay fotoğraf makinasının yerini tutmuyo
sensör büyüklügü nedir?ben nikon l3 5.1mp modelini alıcam perşembe günü 285 ytl
o makina o fiyata güzel
geographer
09-03-2007, 16:11
bende TEC var. 12megapiksel. alman malı.
mdursungul
12-03-2007, 14:14
almayı düşünüyorsan vatan bilgisayarın kampanyası cok guzel...
Samsun D53 + 1 GB SD HAFIZA KARTI +Stromboli 110 F.makinesi Çantası + D53 SAMSUNG KAMERA İÇİN AV KABLOSU Fiyata Dahil
230 ytl kdv dahil
astrax_35
19-03-2007, 21:39
Merhaba bende bugun Kİpa'da gezerken bi afiş gördüüm.Sony s500 modeli 259 ytl düşmüş.Aldım hadi hayırlısı..6 mp..
Ghostbuster
19-03-2007, 22:51
+9999999 bendede samsung a240 var mukemmel bence fiyatıda cok uygun 230 ytl ye almsıtım simdi dahada ucuzdur yada yeni modeller cıkmıstırsamsung 5.1 ve hp 5.1 var...samsung u tek geçerim..
Canon a 530 aldım. Ancak bi de bunların kursuna gitmek lazım arkadaşlar. Öyle çok kaliteli bi poz yakaladığım söylenemez...
Bende bir kodak var 3,2 MP, birde sanyo var hediye geldi bir yerden onda da 5MP çözünürlük var, ikisi de 3x optik zoom lu şimdi karanlık ortamda kodak çok iyi işler başarıyor, aydınlık ortamda sanyo, ama kalite olarak kodak oldukça iyi. HP'nin ürünleri pek beğenilmiyor.
Zaten bilmem bilirmisiniz japonlar bu objektifin lensleri için bazı değerler varmış onu hiç bir zaman başka bir ülke ile paylaşmamışlar kimse de çözemiyormuş. Yani hiç bir objektif orijinal bir japon malı kadar iyi olamazmış. Bence de öyle. Sana önerim zoom olayında optik mi değil mi ona bak bazılar 15x zoom lu aldım diyor ama dijital olduğu için hiç bir işe yaramıyor. Sonra marka olarak kodak ve nikon 1. tercihin olsun. Yani diyeceğim şu ki işin ehlinden al makineyi bu markalar yıllardır foto. makinesi üretiyor ve kendini kanıtlamış markalar. Ve bence en az 5 MP olsun 3X optik zoom olsun, gece modu, hareketli çekim ... gibi modları olsun.
Umarım işine yarar hadi kolay gelsin zor iş gerçekten ben 2 ay karar verememiştim ama kodak aldığım için mutluyum.
burakttt
10-04-2007, 06:26
canon rebel xt canavar gibi makinadır ancak çok pahalı !
Fotğrafçı arkadaşım da bunu önermişti.İnşallah alırız.:good:
Birkaç haftaya kadar Canon Eos 400D almayı planlıyorum.Üzerindeki 18-50mm lensi almayıp yerine Sigma 17-70mm alacağım.Tekrar para biriktirince de 70mm-200mm'lik bir lens daha alırım muhtemelen.
Kunteper Canavarı
10-04-2007, 09:21
evet sayılan markalar çok popüler ama ben birde leica yı araştırmanızı tavsiye edicem dünyanın en iyi mikroskoplarını ve lenslerini yapıyorlar...
yenilmez27
10-04-2007, 09:26
canon dan şaşma derim
coldekiadam
10-04-2007, 10:23
Birkaç haftaya kadar Canon Eos 400D almayı planlıyorum.Üzerindeki 18-50mm lensi almayıp yerine Sigma 17-70mm alacağım.Tekrar para biriktirince de 70mm-200mm'lik bir lens daha alırım muhtemelen.
Slr olayına girme derim kardeşim, çok araştırdım..gel sana da s3 alalım.
Şu SONY nin DijitaL makinası hakkında biLgisi oLan warmı??
SONY DSC-W35
7.2 MEGAPİXEL
sevmektenyana
10-04-2007, 15:57
Canon PowerShot SD450 Amerikadan getirttim çok ii 5.0 MP çözünürlük.. fena degil TR de de fiyatları uıygun ...
Ixus 50-55 sanırım Tr deki isimi...
opelliCa_y$L
19-04-2007, 23:16
ben hp'nin pentax lenslerini kullandığını duymuştum fekat aldığımda artık öyle olmadığını farkettim. 5.1 mp'lik gündüz çekimleri hoş ama gece çekimleri boş burda tabi sony'nin kullandığı carl zeis lenslerle bir numara olması muhtemel. bunun yanında nikon zaten kendini kanıtlamış bir marka...
bende hp r507 war,çok memnunm,forumda çektiğim resimlerin hepsi o makinadan.
gece çekimi flaşsız yapacaksan çekim modunu gün batımı şeklinde ayarla çok daha net çekim yapıo(bu akşam öğrendim onuda :D),ama flaşsız çekimlerde makinayı sarsmaman gerekio :D
eski filmli makineler bildiim kadarıyla 2 mp çözünürlükte,3mp üstü pro harici gereksiz gibi,bendeki 4mp o bile fazla aslında :D
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Opelim.Net