Orijinalini görmek için tıklayınız : xenon istiyorum ama...
fiyatları malum.en adisi 500-600 ytl civarı.
bende diyorumki xenon yerine xenon gibi aydınlatan beyaz ampuller var onlardan alayım.
sizce alayımmı? nasıl bişey (marka,model vs.) alayım.
yok abi onlardan alma, ama illa da xenon olmasın ışığı ona benzesin diyosan, philips diamond vision öneririm. 5000 K renginde ışık veriyor, tıpkı xenon'a benziyor ama aydınlatması o kadar yüksek olamaz tabi.
Xenon konusunda da cyclone marka xenon seti alırsan çok iyi edersin. Hem diğer markalardan ucuz hemde cok kaliteli. BEn kullanıyorum hiç bir sorun yaşamadım. Fiyatı da 500 ytl
saol bende biraaz arastırdım philips'i dedigin gibi en iyisi o diyolar.bide ostram var oda iyi deniyo .heralde philips alıp denicem bakalm hayırlısı
350YTL' ye de xenon bulabilirsin Çin malı ancak ne kadar yanar orasını bilemem. 5000K philips en iyisi bence de...
ben de xenon gibi yanandan taktirdim iki gün önce. dün aksam baktim yol bilgisayari farlarla ilgili uyari veriyor. bi baktim sol far gitmis.
7500K renginde isik veriyordu, ama aydinlatmasi da harikayadi. tekrar taktim eski Philips VisionPlus`lari :)
daha önce forumda sormustum taktirayim mi diye, kisa ömürlü olur demislerdi arkadaslar. bu kadarina da pes yani, sadece 1 gün. bir daha asla!
ne demisler: Bir musibet bin nasihattan evladir ;)
ben 4 ayrı marka beyaz ampul aldım en ömürlüsü 15 gün oldu. en son geçen hafta philips 5000 k aldım . görünüş iyi ama bununla uzun gece yolculuğu tavsiye etmem. çünkü yol görünmüyo yada benim gözlerde problem var . :)
çukurlar, ampullerin ömürlerini kısaltan önemli etkendir... Benim 1 yıl bile değiştirmeden kullanabildiğim beyaz ampul olmuştur tabii sizler gibi 2 gün sonra çöpe attıklarım da var.
ben 4 ayrı marka beyaz ampul aldım en ömürlüsü 15 gün oldu. en son geçen hafta philips 5000 k aldım . görünüş iyi ama bununla uzun gece yolculuğu tavsiye etmem. çünkü yol görünmüyo yada benim gözlerde problem var . :)
kesinlikle haklısın yol görünmüyor, benim kısalar xenon, uzunların rengide uysun diye taktım, taktığıma binpişman oldum, sabah hemen tekrar eski philips normal ampullerimi taktırdım serviste
yaw ben baya ciddi ciddi düşünüyordum taktırmayı (philips diamond vission 5000k) ama öle aydınlatmada problem çıkarıyorsa yazık olur.ne yapsam?
abi walla ben memnun kalmadım çıkardım tekrar eski ampullerimi taktım. Gece uzunları yaktığımda uzunun hiç bir etkisi olmuyodu, xenon farın içinde kayboluyodu, ama şimdi uzuna aldığımda süper oluyor. Ben takma derim, para biriktir bir defada en güzelini al. Yani xenon
Muhakkak ki mercekli xenon ışığı derli toplu tutup dağıtmıyordur...
Ancak ben merceksiz kiti daha çok seviyorum.
Aralarında çok büyük farklar varmıdır?
Yoksa genel olarak aynı amaca hizmet ettiğini söyleyebilir miyiz?
Tabi cevaplarınızı yazarken bazı mercekli xenon'ların (AFL) paketiyle birlikte geldiğini göz ardı etmeniz lazım :D Çünkü 2.500 YTL veripte ekstradan AFL paketini almadım.
Çünkü bana fazla lüks kalırdı virajlarda kör noktaya dönen mercekli xenonlar :)
Evet cevap yazarken AFL paketini değerlendirmeye almazsanız sevinirim...
:o :p :( :confused: ;) :rolleyes: :cool:
setapxxx
26-08-2006, 17:04
bende merceksiz var kendi arabama kendim taktım:) çok süper diğer farlar sanki gaz lambası gibi gelmeye başlıyo bence sorunsuz ama markalara dikkat et.uzak doğu malları çabuk arıza yapıyo
bende merceksiz var kendi arabama kendim taktım:) çok süper diğer farlar sanki gaz lambası gibi gelmeye başlıyo bence sorunsuz ama markalara dikkat et.uzak doğu malları çabuk arıza yapıyo
Bencede aynı gaz lambası :D
Aydınlatma oldukça iyi...
Teknik terimleri bilemem ama bana 8000 k olduğunu söylediler...:eek:
setapxxx
26-08-2006, 18:55
bendeki 7000 k ama 8000 k daha güzel keşke ondan alsaydım dedim sonra birazdaha mora kacıyoo o
İşte şimdi de sisler sarı renk olduğundan sırıtıyo. Bi türlü değiştiremedim onları da.. :)
merceksiz olan karşıdan gelen sürücüyü rahatsız ettiği konusunda msjlarwardı faorumda
merceksiz olan karşıdan gelen sürücüyü rahatsız ettiği konusunda msjlarwardı faorumda
Evet merceksiz olanın karşıdan gelen sürücüyü etkilediği doğru bendede merceksiz xenon var far ayarlarını olabildiğince yere düşürdüm.Ampulleride Osram olarak değiştirdim.
Şu anda karşı sürücüden tepki almıyorum.
merceksiz daha ii olsaydi adamlar merceksiz yaparlardi....
merceksiz olunca sonradan yaptirdigin cok belli oluyo
uzak dogu xenonlarida kuvvetlendirilmis mavi isiktan bi farki yoktur...
merceklisi en iisi mercekli olmayan karşıdakının gözünü sanki uzunlar yakmış gibi oluo bence merceklisi daha güvenilir
Beyler benim corsa ya xenon taktırmayı düşünüyorm galiba arabamda xenon far takmaya yer var bide siz bakarsanız sevinirim bana bu iş ne kadar patlar bide o konuda yardım ederseniz çok sevinirim :confused:
değerli yorumlarınızı bekliyorum bu arada aracım corsa silverline SP
http://img435.imageshack.us/img435/3701/3mk3.jpg (http://imageshack.us)
bkaraman
07-09-2006, 23:14
elbette takabilirsin fiyatlar uzakdoğu malları 300-350 den başlıyor
osram dan sasma ver 800 - 900 ytl :D bide cok iyi bi elektrikci bulman gerek tabi
alpervectra-B
08-09-2006, 01:25
arkadaşlar.aracıma bi xenon kit almak istiyorum.ancak bizim far ampulleri yol bilgisayarına bağlı olduğu için texon marka vs hata verir dediler.onun için ayrı bir beyin varmış.ayrı bir marka onun fiatı ortalama 200 ytl daha pahalı.arabasında böyle bi sorun yaşayan varmıdır acaba.şimdi alıpta arıza ışığıyla uraşmak istemiyorum.araç vectraB cms shopa sordum hata verir texonlar falan dedi.
bugün servis e de gidip sorucam ne almam gerek diye galiba xenon yuvası var bizim arabada.galiba mercek dedikleri şey o :(bakalım bize kaça patlaar garantiyi bozarmi bi soralım çok saolun yorumlarınız için.
bu arada spoilt foruım açmış ben cevapladım ama o benim abim :D:D
cyclone diye bir marka var alper. benim eski corsada vardı. onun için hata vermiyor diyorlardı. bir araştır istersen.
bir de link veriyim sana...
www.regi.com.tr (http://www.regi.com.tr)
Xenon konusunda da cyclone marka xenon seti alırsan çok iyi edersin. Hem diğer markalardan ucuz hemde cok kaliteli. BEn kullanıyorum hiç bir sorun yaşamadım. Fiyatı da 500 ytl[/quote]
+13579
cyclone diye bir marka var alper. benim eski corsada vardı. onun için hata vermiyor diyorlardı. bir araştır istersen.
bir de link veriyim sana...
www.regi.com.tr (http://www.regi.com.tr)
+ 97531
alpervectra-B
08-09-2006, 23:17
çok sağol onur abi bi tıklıyım bakalım neler varmış.ya var diolar hata vermiycekte onunda fiatı yüksek.
Bu sırada senin arabada projektör var ama o halojen lambalar için ,senin xenon için çıkma projektörleri (mercekleri) değiştirmen gerekiyor iyi bir aydınlatma için. Fardaki merceklerde olur ama performansını bilemem..
evrimatan
09-09-2006, 01:01
Philips Dimaond Vision taktım bugün. Akşamüstü yola çıktığımda pek bir fark yoktu hatta farların yolu aydınlattığını ancak kapatıp açtıktan sonra anlayabildim ancak hava karardıktan sonra yaptığım ufak gezi sonucunda (gezdiğim parkurun büyük bir kısmında aydınlatma yoktu oldukça karanlıktı) gözlerime inanamadım. Önümden belki 5-6 adet orjinal xenon lu araba geçti ve gerçekten benimkiyle aralarındaki farkı ayırt edebilmek için çok sağlam bir göz gerektiğini anladım. Yolu aydınlatması oldukça başarılı, görüş alanı açık ve net ancak sokak ışıklarından geçerken sanki yanmıyormuş gibi oluyor. Bu da beyaz ışık olduğundan doğal olsa gerek. Yol kenarında oturanlar ben geçerken farları incelemeye aldılar. Bu da oldukça sevindirdi. Xenon görüntü isteyenlere hiç kaçırmamalarını tavsiye ediyorum.
evrimatan
09-09-2006, 01:08
Arkadaşlar Philips Dimaond Vision taktım bugün. Akşamüstü yola çıktığımda pek bir fark yoktu hatta farların yolu aydınlattığını ancak kapatıp açtıktan sonra anlayabildim ancak hava karardıktan sonra yaptığım ufak gezi sonucunda (gezdiğim parkurun büyük bir kısmında aydınlatma yoktu oldukça karanlıktı) gözlerime inanamadım. Önümden belki 5-6 adet orjinal xenon lu araba geçti ve gerçekten benimkiyle aralarındaki farkı ayırt edebilmek için çok sağlam bir göz gerektiğini anladım. Yolu aydınlatması oldukça başarılı, görüş alanı açık ve net ancak sokak ışıklarından geçerken sanki yanmıyormuş gibi oluyor. Bu da beyaz ışık olduğundan doğal olsa gerek. Yol kenarında oturanlar ben geçerken farları incelemeye aldılar. Bu da oldukça sevindirdi. Xenon görüntü isteyenlere hiç kaçırmamalarını tavsiye ediyorum.
Philips Dimaond Vision taktım bugün. Akşamüstü yola çıktığımda pek bir fark yoktu hatta farların yolu aydınlattığını ancak kapatıp açtıktan sonra anlayabildim ancak hava karardıktan sonra yaptığım ufak gezi sonucunda (gezdiğim parkurun büyük bir kısmında aydınlatma yoktu oldukça karanlıktı) gözlerime inanamadım. Önümden belki 5-6 adet orjinal xenon lu araba geçti ve gerçekten benimkiyle aralarındaki farkı ayırt edebilmek için çok sağlam bir göz gerektiğini anladım. Yolu aydınlatması oldukça başarılı, görüş alanı açık ve net ancak sokak ışıklarından geçerken sanki yanmıyormuş gibi oluyor. Bu da beyaz ışık olduğundan doğal olsa gerek. Yol kenarında oturanlar ben geçerken farları incelemeye aldılar. Bu da oldukça sevindirdi. Xenon görüntü isteyenlere hiç kaçırmamalarını tavsiye ediyorum.
+1907 Kesinlikle şiddetle tavsiye ediorum..
cyclone bende de var, kesinlikle hata vermiyor, tavsiye ediyorum ben.
verderveremem
09-09-2006, 10:47
birazda fiyatlardan bahsetseniz.nedir philips veya cyclone fiyatları. birde her yerde bulunurlar mı acep...
corsa_tolga
09-09-2006, 12:06
ben bi ara komple sistemi araştırmıştım benim için 1700eu demişlerdi
Bu sırada senin arabada projektör var ama o halojen lambalar için ,senin xenon için çıkma projektörleri (mercekleri) değiştirmen gerekiyor iyi bir aydınlatma için. Fardaki merceklerde olur ama performansını bilemem..
peki philips 5000 vision taksam nasıl olur ? mercekli olduğu için tam randıman alırmıyım?
philips diamondvision ampul çifti 75ytl
cyclone 6000k xenon kit 450ytl
dataegemen
09-09-2006, 21:30
ya bu philips diamondvision kit diilmi yaniben şimdi sadece ampülleri alsam kullanabiliyomuyum?
ya bu philips diamondvision kit diilmi yaniben şimdi sadece ampülleri alsam kullanabiliyomuyum?
valla guzel soru ki benimde biranda aklımda boyle bir soru olustu..simdi bu kit sanırım ama kolpa mı biraz ve detaylı bir fiyat alsak zuper olacak
Amaç beyaz-mavi ampulse mevsimi geçti zaten yazın takacan o ampülleri yoksa yagmurda karda kör olursun,şimdilik idare et bence...eğer iyi aydınlatma istiyorsan pıaa ampul en iyisi ama onuda bulmak çok zor..
valla guzel soru ki benimde biranda aklımda boyle bir soru olustu..simdi bu kit sanırım ama kolpa mı biraz ve detaylı bir fiyat alsak zuper olacak
eğer öleyse çok ii bende merak ettim şimdi
alpervectra-B
10-09-2006, 11:49
yok yok kit falan deil adece iki adet ampülden oluşmakta.vala bn xenondan şaşmam o kadar fiyat farkını neden yapsın adamlar.hiç öle bişey olmasa philips de xenon üretiyo o zaman.he sırf rengi için alıyosanız memnun kalabilirsiniz tabi o ayrı.
sağol.. zaten arabanın garantisini bozar dediler bende vazgeçtim.. yorumlar için teşekkürler
kesinlikle diamondvision ile xenon kiti karşılaştırmayın. kesinlikle çok farklı...
Zamanında bu far ampüllerini ben çok araştırdım. Xenon kitle, Philips ampüller arasında ciddi farklar var. Philips ampüller halaojen ama diğeri xenon ve ikisi arasında verdikleri ışık miktarı açısından büyük fark var. Birçok kişi xenon pahalı olduğu için araç üzerindeki ampüllerden daha iyi ışık veren bu yeni ampülleri tercih ediyor. Ben de o yüzden xenon almadım ama xenon farın ışık miktarı ve aydınlatma kalitesi normal halojen ampüllerle kıyaslanamaz. Daha fazla bilgi için: http://www.geceucusu.com/
şunu söliyim mercekli al alcakasan derim ben tabi karr senin opelin servisine sormuştum 650 demişlerdi
evrimatan
13-09-2006, 19:38
Tabi xenon la Helojen ampul karşılaştırılamaz. Ama xenon renginde ve makul bir fiyata ampul almak istiyorsanız (görüntü için) Philips diamond vision'u kesinlikle tercih ederim. Görüş açısından ben pek fark görmedim sadece bembeyaz gösteriyor. Herkesin gözü farlarda oluyor
ELEGANCE
13-09-2006, 20:39
kısa ve uzunlara uygulanabiliyormu bu diamondvision? yani uygulanabilen modeli varmı? biri sarı diğeri beyaz hoş durmuyor çünkü. astra H arıza verirmi?
araçların kısa ve uzun ampülleri farklı tiplerde olabiliyor. Astra h larda bildiğim kadarıyla (tam emin değilim) kısalar H7, uzunlar H1 tipinde olmalı...Philips diamondvision ampüllerin H7 ve H1 tipli olanlarını üzerinden çıkan ampüllerle değiştirebilirsin. görüntü güzel olur (özellikle karanlık yollarda) ve üzerindeki ampüllerden de daha iyi aydınlatır ancak xenon kalitesine ulaşamaz...
ELEGANCE
14-09-2006, 19:22
xenon çok masraflı iş araca ilk uygulayacağım işlem farlara olur. fiyat yüzünden xenondan uzak dururum. Diamondvision da yeterli xenon kalitesi beklenmez tabiki ancak o parayı hakeder bence. cevap için teşekkürler
DARKPITBULL
14-09-2006, 22:31
kesinlikle diamondvision ile xenon kiti karşılaştırmayın. kesinlikle çok farklı...
BENCEDE KESİNLİKLE ALAHASI YOK ARKADAŞLAR.
ahmet-drs
14-09-2006, 22:34
bizde servis ısıgı yakmayan daha dogrusu hata vermeyen xenon kitler var..sıfır..kart imkanıda var..philips ile aynı fabrikada uretiliyor..2.marka yani.. Vestel-Regal gibi :D
bizde servis ısıgı yakmayan daha dogrusu hata vermeyen xenon kitler var..sıfır..kart imkanıda var..philips ile aynı fabrikada uretiliyor..2.marka yani.. Vestel-Regal gibi :D
olay var demekte degil hoca var ve soyle soyle ve su fiyata size maliyeti olur demekte ..lutfeen lutfeen
weSti555
20-09-2006, 14:09
ben 7000 k titanium kullanıyorum cok memnunum 1 sene oldu toplam 3 yıl garantili
evrimatan
22-09-2006, 13:39
Arkadaşlar İşte size benim arabamda kısalardaki diamond vision' un rengi
http://www.hemenpaylas.com/download/1635710/Resim_004.jpg.html
Bu da uzun ve kısanın renk farkı ikiside yanıyor. (Uzunlar Orjinal)
http://www.hemenpaylas.com/download/1635750/Resim_005.jpg.html
Arkadaşlar İşte size benim arabamda kısalardaki diamond vision' un rengi
http://www.hemenpaylas.com/download/1635710/Resim_004.jpg.html
Bu da uzun ve kısanın renk farkı ikiside yanıyor. (Uzunlar Orjinal)
http://www.hemenpaylas.com/download/1635750/Resim_005.jpg.html
valla gorunen artık nur topu gibi 2 tane uzun un var :)
cok saglam duruyor goruntu..nereden ve ne kadara temin ettiigini sorabilirmiyim mumkunse..
not:bu arada bir tanıdık a3 une philips in crystal diye bir modelini takmıs ama fiyatına 150ytl civarı bisy dedi..beyninizin bir kosesinde bulunsun..
evrimatan
22-09-2006, 22:48
Ben otopolden aldım en uygunu buydu. 93 YTL+Kargo Yaklaşık 100 Civarına geliyor. Adres aşağıda. Ben H7 kullanıyorum diğer lamba tipleri daha ucuz ben çok memnunum. Ama H4 kullananların memnun olmadığını duydum yine de bir araştır. Ayrıca yağışlı havalarda göstermiyor diyolar ben buna katılmıyorum.
http://www.otopol.com/product_info.php?cPath=5993_57500_5750_5752&products_id=124162
arkadaşlar slm ; asrta H için zenon far uygulaması yaptıran warmı hiç?
benim araç enjoy sp. bildiğiniz gibi yanlızca elegance afl pakette xenon
war . araca xenon we angel taktırmak istiyorum ama servis dışı elektriksel
uygulamalrın hiç te güvenli olmadığını düşünüyorum. eğer yaptıran veya
konuyla ilgili arkadaşlar warsa bilgilendirsinler lütfen
brs seninle hbrleselim ayarlariz sana xenon
ben alirken serviste taktirmistim ama burda bildigim yer var takan ayarlriz...
sen istanbulda nerde oturuorsun
tnng yln
24-09-2006, 22:34
Arkadasim Bende Combo Var 2006 Model 13 Dti Ve Ben Kendim Taktirdim Ve Cok Memnunum Herhangibir Ariza Vermedi Su Ana Kadar Kendim Opel Serviisnde Calsitigim Icinde Tum Arkadaslara Onerdim Taktiranda Oldu Gercekten Zor Birssey Degil Ben Derimki Taktir Fiyat Olarakta 300 Ytl Civarinda Taktirdim Eger Ki Orjinal Isitoyrsan Sana 6 Bİn Ytl Kadar Tutyo Soyleyeyim..
opel servisinde takilan orjinal xenon un ne farki yada avantaji var .. ben astrayi alirken xenon paket almistim....
aslan01 ben k.çkmecede oturuyorum, iş merterde.
senin biliğin yer avrupa yakasındaysa sorun yok zaten, hertürlü gideriz
nede olsa *astramız* war dimiii ??:D:D:D:D:D:D
benim dedigim yer anadolu tarafinda ... yada olmadi ben sana marka ve fiyatini solerim ona gore karar verirsin sen
tabi cnm astramiz var hemide dizel :P kokluyorr mazotuu :))))
KA®ANLIK
24-09-2006, 23:04
yahu olan var olmayan var arkadaşlar,
alenen tepki toplamayın :D
setapxxx
25-09-2006, 13:41
arkadaşlar astra h lara her model her marka xzenon 0lmuyor taktırıken özellikle sorun farları açtığınızda yanıp söner veya hiç yanmaz DİKKAT
ELEGANCE
25-09-2006, 21:50
peki xenon değilde bu philips diamondvision gibi onlar arıza verirmi ?
Ben kullanıyorum(P.D.Vision) hiç bi arıza vermedi ...
ELEGANCE
26-09-2006, 12:19
Ben kullanıyorum(P.D.Vision) hiç bi arıza vermedi ... öğrendiğim çok iyi oldu teşekkürler ışık gücünden, dağılımından, renginden memnunmusunuz?
evrimatan
26-09-2006, 14:09
http://www.opelim.net/forums/showthread.php?t=1085
öğrendiğim çok iyi oldu teşekkürler ışık gücünden, dağılımından, renginden memnunmusunuz?
Tabiki bi xenon gibi değil ama genel olarak iyi...;)
Valla bende taktırmayı düşünüyorum. Babam toptancısına sordu 318 ytl demiş. Bu fiyat h7 için ...
gokhan_soylu07
30-09-2006, 00:56
marka ne 318 ytl lıgın bı de garantı varmı
Valla markası nedir bilmiyorum ama garantisi kesinlikle vardır. Yani ondan eminim
spaceghost
01-10-2006, 23:30
arkadaşım farın mercekli ise sana philips zenon kiti tavsiye ederim sakın cin malı alma elinde kalır.eğer far mercekli değilse hiç zenon takma güzel durmaz
kit şeklinde takılmayan bazı çakma zenonlar yağmurlu gecelerde sıfır görüş veriyor haberiniz olsun
bu cyclone çok iyi bi marka gibi gözüküyorr yapmışken tam olsun derim
En iyisi aracın orijinalinde ne ise onu kullanmak :)
bekirhalici
11-10-2006, 15:24
ARkadaşlar HID marka xenon için fiyat aldım bana peşin 400 milyon dediler ama o markayı hiç bimiyorum bu marka konusunda ban ayardımcı olursanız çok memnun olurum. Araç korsa 10000k ampul koyacak nasıl bir marka sizce...
imagoodman
11-10-2006, 17:51
fiyatları malum.en adisi 500-600 ytl civarı.
bende diyorumki xenon yerine xenon gibi aydınlatan beyaz ampuller var onlardan alayım.
sizce alayımmı? nasıl bişey (marka,model vs.) alayım.
ya sana zahmet phılps dıamondvısıon veya zenon kıt taktırırsan resımlerını koysana nasıl duruyor???ben hıc vectra B cızgılı far camında nasıl duruyor gormedım bende taktırmak ıstıyorum ama degecek mı???
weSti555
12-10-2006, 00:20
HID 2 yıl garanti ile satılan uzakdogu mallardan biri taktıracagınız yerden garanti şartlarını iyi ogrenin aksi taktirde sonux uzucu olabilir ayrıca 10000 kelvin cok yuksek ve verimsiz bir ısık verir maksimum 7000 kelvin hadi yok goruntu daha onemli diyorsanız en fazla 8000 kelvin oneririm bunları tabiki sadece kendi tecrube dayanarak soluyorum
ya sana zahmet phılps dıamondvısıon veya zenon kıt taktırırsan resımlerını koysana nasıl duruyor???ben hıc vectra B cızgılı far camında nasıl duruyor gormedım bende taktırmak ıstıyorum ama degecek mı???
tamam alırsam koycam
ben gecen hafta taktırdım.daha önce beyaz yanan ampüllerden aldım ama hiç memnun değildim.bac marka xenon aldım.harika
hayırlı olsun senin farda bizimki gibi cizgilimi bide kaca aldım
aracım 2000 model vectra b.makyajlı kasa.bac markayı takmasıyla 425 e mal ettim.(h 7,8000 k)tabiki bana özel yapıldı.piyasası tek xenon 500-550 civarı
AHMET008
16-10-2006, 03:23
Ben Bunlarin Yagmurda Gostermedigini Duydum Ama Gormedim Gercekten Cok Pahalli Benim Sordugum 520 Civarindaydii..
Xenon farlarla ilgili bana detaylı +ları -leri ile bilgi verebilcek biri varmı acaba..
weSti555
17-10-2006, 15:33
tabii verelim paylasalım da ne tur bilgiler sorularını sole daha rahat olur bizim icinde
ßen cok az araşdırdım kitler 600 800 ytl arasıymış sanırım, bide philipsin farı varmış 75 yt 100 ytl arası bu phlips farının +ları -leri neler merak ediyorum sorun olurmu? fabrika cıkış farı dahamı iyi philipsden bunu merak ediyorum ve bildiklerinizi yazıp beni aydınlatırsanız cok sevinirim
teşekkürler.
Phılıps ın xenon kiti de var,ampulleri de var.Sorduğun 75 yada 100 ytl lik ampuldür.O paraya xenon ampulü bile alamazsın.Xenon kit olarak satılır.Eğer farların mercekli değilse hiç bulaşma.Dağı taşı aydınlatıyo.Karşıdaki sürücülerle papaz olma olma ihtimalin çok yüksek !!!
Ben yaklaşık 3 aydır Phılıps Dıamond Vısıon ampullerini kullanıyorum.Normal sarı ampullere göre daha beyaz yanıyo.Ama daha çok estetik olarak göze hitap ediyo,uzun gece yolculuklarında falan tam bi işkence.Sağlıklı aydınlatmıyo yani.Ama sana fikir olması açısından bi resim koydum.Artık karar senin ...
Pardon unutmuşum yazmayı;bu ampullerin çifti şu anda 80 civarında (H7 olanı).Piyasada daha ucuza satılan mavi boyalı ampuller de var 10 ytl ye falan.Ama onların aydınlatmasını var sen düşün artık !!! :hıh: :eek: :(
evrimatan
18-10-2006, 16:59
http://opelim.net/forums/showthread.php?t=1824
Birde beyaz ampuller varmış. xenon gibi olmasada beyaz yanıyor hoş görünüyormuş. Tanesi 20 YTL falan dediler.
çok teşekkürler mdellal.
Lafı bile olmaz !!!
ya ben o piyasadaki mavi boyalı ampulleri starex aracımızda kullandım hiç mennun kalmadım kısalarda çok az bi mesafeyi cansız bi şekilde gösteriyo Allah korusun insanı kaza yaptırır en güzeli mercekli Xzenon onuda piyasada çıkma falan 400-600 arası bulursun herhalde tabi bide aracına bağlı herhalde bu fiyatları astra g için verdim
Boyalı ampullere vereceğin parayı çöpe atmış olursun ...
Terror_Squad
19-10-2006, 23:24
Benim vectra'ya 2 ay önce 60 ytl ye sis + park+ uzunlar + kısalar takım aldım hic bir sorunda yok...Hatta cogu arkadas xeonunmu aldın hayırlı olsun diyen bile var...Renault megane 2 lerin xeonun'dan daha kaliteli bence...:D Formda lambalar yanarken bile resmi var arabanın...Mdelal arkadasımızın arabası gibi aynı...Not:Bu avatardaki resimi arabayı ilk aldıgımda cekmistim...Simdiki farlar bu degil...:D
spaceghost
19-10-2006, 23:32
arkadaşlar çıkma zenon toplayım decem işin içinde olmaanlar bunu yapamayacak.bizm arkadaş 76 model forda astra h far merceği ve vectra b zenon kiti taktık.arabayı 2 günde sattı çoçuk.bize maliyeti.400 milyon oldu ama piyasadan alacağınız hiç bir kit bunun gibi olamaz ama herkeste bunu toplayamaz.ben başladım toplamaya bitince satacam.kendi,ze iyi bakın.
normal bezaz ampüllerden tofaşa takmıştım bi süre sonra sigorta paneli bozuldu o ampüller akımı çok çekerlermiş pano dayanmıyomuş tabi tofaşlar için dendi bu
corsaya taktırsam sigorta paneli ve tessisatla ilgili bi sorun olurmu acaba..
bu arada ben orjinaldan yanayım ama 1 2 hafta takılayım diyom
zaten ömrüde okadar o ampüllerin bende
senin dediklerin cinmalı 100w olanlar var onlar heralde.parlak ısık vermesi için 100w yapıyolar ondan kısa ömüelü oluyo ve arabanın elektrik sistewmine zarar verebiliyo.ama philips diamond vision da yada kaliteli bi beyaz ampulde böle bişey yasayan pek olmuyo sanırım.e tabi fiyatıda ona göre biraz pahalı
ELEGANCE
23-10-2006, 19:03
senin dediklerin cinmalı 100w olanlar var onlar heralde.parlak ısık vermesi için 100w yapıyolar ondan kısa ömüelü oluyo ve arabanın elektrik sistewmine zarar verebiliyo.ama philips diamond vision da yada kaliteli bi beyaz ampulde böle bişey yasayan pek olmuyo sanırım.e tabi fiyatıda ona göre biraz pahalı
evet diamondvision, visionplus vs... philips ürünlerinin değerleri genelde orjinal ampüllerle aynı mesela bende ; orjinal h7 12v 55w diamondvisionlarda aynı 12v 55w. Sorun yok ampüllerden memnun kaldım. Ama philipsler uzağı ve yukarıyı aydınlatıyor sanki biraz... otoban tabelaları mesela gündüz gibi görünüyor ama yanınızdaki sarı farlı arabayla kıyaslayınca sarı farların arabanın hemen önünde yola vuruşu daha güçlü görünüyor. Diamondvisionlarında uzunluk mesafesi kutuda yazan kadar (30m daha fazla yazıyor inanmak güç) ama daha iyi...
ampülden vaz geç sık dişini xenon al deri westi555 xenonları on numara ondan alderim
http://img327.imageshack.us/img327/1166/logodrehungom5.gif
http://img188.imageshack.us/img188/1981/psp2ep6.jpg
4200 kelvin alırsanız yağmurda da gösterir, bizler yağmurda görmüyoruz mu? ya da halojen ampuller yağmurda çok mu iyi gösteriyor sanki. Xenonun ışık gücü yeter. Yağmurlu havadaki ışık kaybının başlıca iki sebebi var 1.si orjinal farlarda mercek var buda ışığın çıktığı alan dar bir sütun, far camının kirlenmesiyle diğer farlara göre daha şiddetli kayıp oluyor, 2.si sonradan takılan dandik kitlerde ışık dağılımı ve odaklaması zaten kötü yağmur damlaları kırılmayı arttırnca ışık yoldan başka her yere dağılıp gidiyor. bir de en iyi renk tayfını ıskalayıp pembe ötesine uzanan renklerde ampul takılınca ışık kırılması artıyor, çünkü görünür ışık tayfının zaten sonlarında , disko effekti oluşuyor.
spaceghost
25-10-2006, 23:19
arkadaşım far mercekli .alırsın düzgünbir zenon kiti bağlatırsın araca.dikkat edilecek tek husus montaj.şunu söleyim. yüksek gerilim kablolarını iyi izole etsinler tesisata zaravermesin.motor ikazının yanmasına neden oluyor bilgin osun
saat 5 te xenon taktırıorum montaj dahil 500 ytl.
bakalım hayırlısı baya merak ediorum sonucu
ayrıca 4 taksit yapıolar :)
sonmocan
29-10-2006, 21:55
arkadaşlar, merceksiz fara xenon uygulayıp trafiktekilerin gözünü oymayın, hem hoş durmuyor, hem de bol bol küfür yiyorsunuz. mercekli farlara uygulayanlara sözüm yok ama merceksiz farda xenon uygulaması olmuyor.
hem seviye ayarı olmadan, far yıkama sistemi olmadan xenon uygulamasıda olmaz, yağmurlu havada önünüzü göremezsiniz.
ben Mtech aldım japon malıdır biraz pahalı ama çinmallarının yanında kendini ortaya koyuyo, aslında HELLA öneririm 1250ytl :) 50w olanlardan alacaksın uzunlara gerek yok :)
Bluevishion bence bi işe yarmazz 100ytl verecegime 2 yıl garantili alrıım hemde xenon olur. 40-45 ytl olsa neyse ama
Hollandali
01-11-2006, 05:58
Kardesim Xenon Super Bence Xenon Alsin Iyi Edersin Ve Memnun Kalirsin.......
titanium 7000k derim ben sana aldım ve çook memnunum akşamları güneş doğuyor gibi süpeerrr
http://img65.imageshack.us/img65/6718/indtop1oto6xu5.jpghttp://img294.imageshack.us/img294/3008/opelimjd4.jpg
yapiressami
08-11-2006, 12:56
Arkadaşlar 2000 model 1.6 astra aracımın farlarının xenon olup bembeyaz pırıl pırıl yanmasını ve uzakları göstermesini istiyorum konu ile ilgili bilgisi olan daha önce yaptırmış olan arkadaşların bilgisine şimdiden teşekkür ediyorum
imagoodman
08-11-2006, 13:14
bu konuda forumda cok baslık var arama kısmından bulabılırsın.bulamazsan yınede herkes yardımcı olur merak etme
ben yaptırdım bayramda bembeyaz : ) yalnız bir sorun var.farın merceksiz ise benimki gibi ışık dağılıyor yani buda çok ilerisini aydınlatmasına engel oluyor.fakt hiç bi olumsuz tarafını da görmedim şu ana kadar
eğer mercekli farın varsa yada benimkide öle olsaydı çok daha şık bi görüntü olcaktı daha ilerisini ışığı dağıtmadan aydınlatıcaktı bembeyaz :)
benim taktırdığım markadan bi arkadaşımda taktırdı aama neden bilmioruz onun xenonlar dağları taşları aydınlatıo karşı şeritten gelenler selektör çakıp duruo farları kapa die :)
yapiressami
08-11-2006, 15:39
hepinizin yorumunu okudum YA ARKADAŞLAR BİRİNİZ DİYO cyclone KİTLİ TAK BİRİNİZ Philips Dimaond Vision AMPUL TAK biriniz xenondan memnun biriniz Philips den arkadaşımın biri farın mercekli değilse xenon a değmez diyo doğrumu anlıyorum çünkü bende 500 ytl verip xenon yapacaksam pırıl pırıl görüntü isterim anladığım kadarıyla karanlıkta bütün farlar güzel gösteriyo sıkıntı şehir içinde karşıdaki aracın farı size yansırken yoldaki ışıklar varken önümde ki yaklaşık bi 15 - 20 m mesafeyi cam gibi görebilmek benim isteğim sanırım bunun için hem kitli xenon takım olacak hem far mercekli olacak far mercekli değilse sadece görüntü beyaz aksesuar niyetine yani doğrumudur arkadaşlar ne dersiniz ????? bu arada benim araç 2000 model astra farları merceklimi bilmiyorum ???
hepinizin yorumunu okudum YA ARKADAŞLAR BİRİNİZ DİYO cyclone KİTLİ TAK BİRİNİZ Philips Dimaond Vision AMPUL TAK biriniz xenondan memnun biriniz Philips den arkadaşımın biri farın mercekli değilse xenon a değmez diyo doğrumu anlıyorum çünkü bende 500 ytl verip xenon yapacaksam pırıl pırıl görüntü isterim anladığım kadarıyla karanlıkta bütün farlar güzel gösteriyo sıkıntı şehir içinde karşıdaki aracın farı size yansırken yoldaki ışıklar varken önümde ki yaklaşık bi 15 - 20 m mesafeyi cam gibi görebilmek benim isteğim sanırım bunun için hem kitli xenon takım olacak hem far mercekli olacak far mercekli değilse sadece görüntü beyaz aksesuar niyetine yani doğrumudur arkadaşlar ne dersiniz ????? bu arada benim araç 2000 model astra farları merceklimi bilmiyorum ???
orjinal xenon farlı arabalara bakarsan mercek olayını daha iyi anlayabilirsin , merceksiz farlarda ışık dağılıyor ve aydınlatma kötü oluyor , ben modifiye fuarında bir firma görmüştüm mercekli far satıyordu kartını kaybettim teki 120 ytl idi vectra b farı
Merceksiz fara xenon uygulaması çok da sağlıklı olmuyo.34fb nin de dediği gibi dağı taşı aydınlatıyo ve tarfikte her an birileriyle papaz olma ihtimalin çok yüksek.Fk veya Sonar marka farların merceklerinin iyi olmadığını biliyorum;Hella alayım desen bi ton para.Ben çok araştırdım bu konuyu ve hiç bulaşmamaya karar verdim.Bu konuda daha fazla bilgi için :
www.geceucusu.com (http://www.geceucusu.com) un forum sitesi :good:
millet benim arabaya olur o zaman nerelerde taktırabilirim
millet benim arabaya olur o zaman nerelerde taktırabilirim
Senin farlar mercekli mi ?
weSti555
09-11-2006, 21:39
mercekli farlarda xenon uygulaması merceksiz farlara gore biraz daha verimlidir.Ancak cok onemli degil far ayarlarınız iyi yapılırsa kimseyi rahatsız etmezsiniz.Suan ki standart farlarınıza gore cok daha net bir goruse sahip olacaksınız bu surus emniyetinize olumlu katkıda bulunacaktır.kimseye selektor atmanıza gerek kalmadan bir cok kişi size yol verecektir.Işık en az suan daki kadar Homojen olacaktır.
Tam 1 yıldır Titanium marka 7000 kelvin xenon kit kullanmaktayım cok memnunum cok sukur hiçbir sorunla karsılasmadım.
aldıgınız yerden garanti sartlarını iyi ogrenin faturanızı ve garanti belgenizi nutlaka alın
sen nekadar bı butceyı gozden cıkarttın onu belırt ben ayarlayayım sana
Kayseri'de bir arkadaşım Pegeot 307 marka oto için xenon far (kazalı otodan çıkma) fiyat almış. Çiftine 200 YTL demişler.
kardeşim sen beni dinle titanium 7000k süperr ben kullanıyorum
http://img65.imageshack.us/img65/6718/indtop1oto6xu5.jpghttp://img327.imageshack.us/img327/1166/logodrehungom5.gifhttp://img124.imageshack.us/img124/6863/milepologooi6.jpg
Arkadaslar Bende Normal Beyaz Yanan Ampullerden War. 30 Ytl Ye Almistim 1 Yil Oldu Halenda Ariza Vermedi Cok Da Memnunum Farkli Bir Hava Veriyor Arabaya
arkadaşlar xenon güzelde mercekli fara uygulanırsa güzel. merceksiz far a uygularsanız karşıdakinin gözünü almış olursunuz .
Trafikte bence karşıdakinide düşünmek lazım . Merceksiz standard farla hele şimdiki şeffaf farlarda direk karşıdakinin gözüne geliyor. Işık dağı taşı kaşıdakinin gözünü aydınlatıyor.
Bunu en güzel trafik sıkışıklığında yanınızda duran arabalardan anlayabilirsiniz.
Orjinal xenonlu araba normal bir far gibi öndeki arabanın plakalık seviyesini aydınlatırken . Sonradan takılma merceksiz xenon resmen arabanın plaka seviyesi üstüne havalara çıkıyor.
Benim size tavsiyem yol güvenliği için xenon mutlaka mercekli farlara takılmalıdır. Bu yüzdendirki xenon kitler çoğu avrupa ülkesinde yasaktır. ( merceksiz araca takılması)
coleman kardesım izmettemi yasıyosun
eger yakınsan izmitte bı gün görüşelim ben hella nın orjınal bmw xenonundan aldım ampullerı falan da osram kalite 300 e falan eger dusunuesen goruselım alaım kardesıme de bı xenon
emkanithalat
13-11-2006, 23:23
size önerebileceğim kaliteli 2 yıl garantili 10000 saat kullanım süreli ( günde 6 saatten 6 yıl yapar yaklaşık) suya dayanıklı xenon içinde philips entegre kullanılan Kingwood xenon'dur. 1 e 1 değiştirme garantisi 2 yıl boyunca sürüyor. Ayrıca fiyatı 390 YTL. öneririm. eğer Kingwood xenona ulaşmak istiyorsanız msn adresim emkan@hotmail.com
http://img78.imageshack.us/img78/4025/1copynt9.jpg
ayrıca xenon ve normal far arasındaki farkı görmek isteyen arkadaşlar tıklasınlar aşağıdaki linke.
http://www.geceucusu.com/faryapisi/isikkaynagi/xenon/Hella-Ha-Xe.mpeg
coleman kardesım izmettemi yasıyosun
eger yakınsan izmitte bı gün görüşelim ben hella nın orjınal bmw xenonundan aldım ampullerı falan da osram kalite 300 e falan eger dusunuesen goruselım alaım kardesıme de bı xenon
evet izmitte öğrenciyim de suan xenon işini askıya aldım.alternatifler arıyordum onlarda askıda suan.:) ...maddiyat sıkışık yani anlıcagın.
arkadaşlar xenon güzelde mercekli fara uygulanırsa güzel. merceksiz far a uygularsanız karşıdakinin gözünü almış olursunuz .
Trafikte bence karşıdakinide düşünmek lazım . Merceksiz standard farla hele şimdiki şeffaf farlarda direk karşıdakinin gözüne geliyor. Işık dağı taşı kaşıdakinin gözünü aydınlatıyor.
Bunu en güzel trafik sıkışıklığında yanınızda duran arabalardan anlayabilirsiniz.
Orjinal xenonlu araba normal bir far gibi öndeki arabanın plakalık seviyesini aydınlatırken . Sonradan takılma merceksiz xenon resmen arabanın plaka seviyesi üstüne havalara çıkıyor.
Benim size tavsiyem yol güvenliği için xenon mutlaka mercekli farlara takılmalıdır. Bu yüzdendirki xenon kitler çoğu avrupa ülkesinde yasaktır. ( merceksiz araca takılması)
Xenon lar,Eski Mercedes lerde Optik Lens olmadan kullanılıyordu.Ayrıca ECE R37 Standartlarına uygun her aydınlatma sistemi Avrupa da serbest.
Xenon lar,Eski Mercedes lerde Optik Lens olmadan kullanılıyordu.Ayrıca ECE R37 Standartlarına uygun her aydınlatma sistemi Avrupa da serbest.
ama o farları incelerseniz farklı bir yansıtma sistemleri var ( cizgili tabir edilen farlar ve içinde içeri doğru giden ayrı bir yansımayı kontrol eden cam vardır ve gözü almıyorlar .)
Arkadaşlar vectra çizgili farda deneyen varmı ???
ama o farları incelerseniz farklı bir yansıtma sistemleri var ( cizgili tabir edilen farlar ve içinde içeri doğru giden ayrı bir yansımayı kontrol eden cam vardır ve gözü almıyorlar .)
Hiç fark etmez Standart lara haiz her şey Avrupa da yasal
Benim şu an kullandığım Xenon Kit kimsenin gözünü almıyor.Ben karayolları güvenliğinde çok ta titizim ayrıca.
7 ay bunun eğitimini aldım sadece
ben gördüm görüntüsü cok hoştu fakat karanlıkta gözü alıyomu bilemem tam karsıdan bakmadım.
abi fazla araştırma diyorum sana titanium 7000 k
http://img56.imageshack.us/img56/1165/opel3oc4.gif http://img327.imageshack.us/img327/1166/logodrehungom5.gifhttp://img65.imageshack.us/img65/6718/indtop1oto6xu5.jpghttp://img124.imageshack.us/img124/6863/milepologooi6.jpg
yapiressami
18-11-2006, 09:16
Galiba Xenon Hayallareim Bi Süre Daha Askida Kalacak Benimde çok Pahali Olmasa Da Alabilsek Hadi 300 E Kadar Olsaydi Tamamdi Ama (gerçi Oda çilgin Bi Rakam Aslinda Neyse) Opel Odak A Telefonla Sordum Abi Farlari Değişmessen 600 Ile 1200 Arasi Farlarida Komple Değişirsen 2 - 3 Milyari Buluyo Dedi Bana Yedek Parça Bölümündeki Arkadaş O An Kendimden Geçmişim Telefonu Nasil Kapattim Hatirlamiyorum :) Beklemedeyim Napalim
imagoodman
18-11-2006, 12:56
Galiba Xenon Hayallareim Bi Süre Daha Askida Kalacak Benimde çok Pahali Olmasa Da Alabilsek Hadi 300 E Kadar Olsaydi Tamamdi Ama (gerçi Oda çilgin Bi Rakam Aslinda Neyse) Opel Odak A Telefonla Sordum Abi Farlari Değişmessen 600 Ile 1200 Arasi Farlarida Komple Değişirsen 2 - 3 Milyari Buluyo Dedi Bana Yedek Parça Bölümündeki Arkadaş O An Kendimden Geçmişim Telefonu Nasil Kapattim Hatirlamiyorum :) Beklemedeyim Napalim
servıs olayına bırakırsan oyle tabı.ama 300 ytl cıvarında olsa emınım herkes alıp takmaya calsırdı.her gusellıgın boyle agır sayılabılecek kulfetlerı oluyor:Deger bıgun yaptırırsan hıc servıs olayına gırme kalıtelı bı sekılde farları merceklı yapıp ve xenon sısıtemı taktırabılırsın bunu 1000 ytl cıvarında halledersın cokta orjınal olur.
one yaa öyle fiyatmı olur sen benim dediğime bak abi hatta biraz daha sık sana ankaradan da yollarız biz
http://img56.imageshack.us/img56/1165/opel3oc4.gif http://img327.imageshack.us/img327/1166/logodrehungom5.gifhttp://img65.imageshack.us/img65/6718/indtop1oto6xu5.jpg
şunu da belirteyim ki standart xenonlu arabalar 4000-5000 k lık ampul kullanırmış daha fazlası avrupada yasakmış .........bilginize
yanı5000k diamond vision alacaz:good: yada hella xenon kiti:D
diamondvision h1 bulanınız var mı? lutfen kişisel mesaj atsın
arkadaşlar cyclone h7 xenon kit hepsiburada da 400 ytl ve birçok karta peşin fiyatına 12 taksit.
Almayı düşünenler kaçırmasın derim.
http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=252884&productid=otm011723
hasan1580
22-11-2006, 00:27
98 vectra b arabama xenon kit taktırmak istiyorum ve bu konuda fazla bir bilgim yok bana tavsiye edebileceğiniz bir marka var mıdır acaba bide görüş mesafesi normal farlara göre iyimidir dışardan güzel gözüküyoda :( :) makyajsız vectra b ye taktıran arkaşdaşların görüşlerinide alabilirsem sevinirim
Bknz : www.geceucusu.com (http://www.geceucusu.com) :good:
imagoodman
22-11-2006, 00:52
halojenlere gore gorusu artacagı hatta mukemmel olacagı kesın.ama xenon taktırırken dıkkat etmen gerekn bazı kucuk unsurlar var bence
-senın far camların paranomık yanı cızgılı ısıgı dagıtacak onları degıstırırsen xenon kıtten daha fazla verım alırsın.
-far camlarını degıstırmeyı dusunursen almısken merceklı alırsan hem gorus hemde gorunus acısından daha performanslı olur.
-muhakkak tanıdık bı marka almaya dıkkat et ucuz cın malı kıtlet bı sure sonra sana sorun cıkartır aldıgına pısman olursun.sana tavsıyem MTEC al yada CYCLONE markası yanılmıyorsam bunların sana problem cıkartacagını zannetmıyorum.
hasan1580
22-11-2006, 00:59
verdiğn bilgiler için teşekkür ederim imagoodman
versace_v2
22-11-2006, 16:04
bende haftaya cyclone marka xenon taktıracam... bana marka güzel geldi çin malı weya uzak doğu malı değil... japon malı... benim burdan aldığım fiyat 500 ytl ( işçilik dahil.. ) + 2 sene garantili...ben uzunlarda sarı olmasın diye onlarıda değiştirmeyi düşünüyorum... halojen yaptıracam uzunları... :) sanada tawsiye ederim.. baya güzel gözüyor ;)
uzunlarda sarı olmasın diye onlarıda değiştirmeyi düşünüyorum... halojen yaptıracam uzunları...
Nası yani anlamadım.Senin Astra G değil mi?Onlarda zaten uzun da kısa da halojen ve merceksiz ... :(
sonmocan
22-11-2006, 21:10
merceksiz fara xenon taktırıp gözümüzü oymayın..
:good: :alkis: :kop:
cihanbey
22-11-2006, 23:33
arkadaşlar hurdacıdan 2001 cdx xenon farları alsak nasıl olur yani uyar mı ???
spaceghost
22-11-2006, 23:40
hurdacıdan cdx kiti alsan 1 milyarı bulur.zaten kit halindede zor bulursun.farlar mercek değilse hç takma.onun yerine pihilipsin ampülerini al.onu tak
cıkma cdx farı taksam yani mercekli.onlara normal h7 ampul takabilirmiyim.yani ektra bişey yapmam gerekirmi.
Orjinal fara extra bişey yapmana gerek yok;ister halojen ampul tak,ister xenon kit tak devam ... ;)
cutebadboy
23-11-2006, 14:38
bu merceksiz farda xenonun göz oyması her araçta olan bişey değil.geçengün bi h kasa astrada gördüm çok başarılıydı.cyclone ve cenmax iyi diye biliorum.buarada aldığın yerde garanti şartlarını iyi konuş bazı yerler değişim değilde tamirat teklif ediyor.
simdi normal fara xenon taksak ii aydınlatırmı aydınlatmazmı astraf
cutebadboy
23-11-2006, 14:51
no comment..inan burda hiç desenli farda görmedim xenon kit :(
:alkis:
bkaraman
23-11-2006, 15:32
simdi normal fara xenon taksak ii aydınlatırmı aydınlatmazmı astraf
dağı taşı aydınlatırsın:)
setapxxx
23-11-2006, 16:10
bence imkanın varsa mercekli far al vec b.ve xenon kit tak orjinal gibi oluyo.sadece xenon ampülü oturtcan.ama imkanım yok dersen mtec marka xenon kit tak çok kaliteli ben onu takıyorum
ben birinde gördüm vectra cd ye cdx in xenon farını takmışlar ama ayrıntısını bilmiyorum.
En güzeli mercekli far almak da Hella'nınkiler çok pahalı ... :eek: :( :mad:
Philips Blue Vision halojen ampullerden kullanan var mi acaba?
testte birinci cikmis. http://http://www.autobild.de/test/zubehoer/artikel.php?artikel_id=7238&artikel_seite=2
burda kullananlarda iyi diyor ama alamanlara pek güvenemiyorum, acaba sizden hic kullanan oldu mu?
sagolun
birde opel vectra b`de
uzun: H1
kisa: h3
park:h7 degil mi?
testte birinci cikmis. http://http://www.autobild.de/test/zubehoer/artikel.php?artikel_id=7238&artikel_seite=2
burda kullananlarda iyi diyor ama alamanlara pek güvenemiyorum, acaba sizden hic kullanan oldu mu?
sagolun
birde opel vectra b`de
Uzun : H1
Kısa : H7
Park : W5W
imagoodman
04-12-2006, 12:57
sagolun
birde opel vectra b`de
ben kullanıyordum.ama taktıgın zaman beyaz yada mavı ısıkla alakası yok ama performansı cok ıyı.nerdeyse hıc uzunları yakmaya gerek kalmıyor uzun yolda.ama dedıgım gıbı mavı yada beyaz goruntu ıstıyorsan hıc yaklasma.hele kı far camların parabolık yanı cızgılıyse.bırde bluevısonun nasıl yandıgı modıfıye kısmında var bılgıne...
ben kullanıyordum.ama taktıgın zaman beyaz yada mavı ısıkla alakası yok ama performansı cok ıyı.nerdeyse hıc uzunları yakmaya gerek kalmıyor uzun yolda.ama dedıgım gıbı mavı yada beyaz goruntu ıstıyorsan hıc yaklasma.hele kı far camların parabolık yanı cızgılıyse.bırde bluevısonun nasıl yandıgı modıfıye kısmında var bılgıne...
uzunlari yakmaya gerek kalmiyorsa acaba karsidakini rahatsiz edebilir mi? yani uzunlari yakmaya gerek kalmamasi iyi birsey miki?
Arkadasalar bende suan 2 hella ballast ve 2 tanede ampul var ama ampuller ds2 h7 fakat benim farlar merceksiz kullanan arkadas olur benimkilerde merceksiz diyor fakat benim takıldığım konu ballast ve ampuller haricinde uygulama için gerekli olan başka neler gerekli ,röle sigorta kablo falan görüorum satılık kitlerin içinde bunlar nekadar tutar ve ankarada taktıra bileceğim yer var mı?
imagoodman
04-12-2006, 16:10
uzunlari yakmaya gerek kalmiyorsa acaba karsidakini rahatsiz edebilir mi? yani uzunlari yakmaya gerek kalmamasi iyi birsey miki?
hayır karsıdakını rahatsız etmıyor en azından oyle bı sıkayet almadım.zaten bluevısıon senınde arastırdıgın uzere avrupada yılın ampulu secıldı.yol gorusunu standart ampullere gore %10-15 arttırıyor.ayrıca otoban ve yol levhalarınıda mukemmel sekılde gorunur hale getırıyor.
hayır karsıdakını rahatsız etmıyor en azından oyle bı sıkayet almadım.zaten bluevısıon senınde arastırdıgın uzere avrupada yılın ampulu secıldı.yol gorusunu standart ampullere gore %10-15 arttırıyor.ayrıca otoban ve yol levhalarınıda mukemmel sekılde gorunur hale getırıyor.
cok saol.... kafamdaki soru isaretleri gitti... simdi alip takmasi kaldi ama sanirim kendim takabilirim degil mi? o kadar zor olmasa gerek.
imagoodman
04-12-2006, 17:07
cok saol.... kafamdaki soru isaretleri gitti... simdi alip takmasi kaldi ama sanirim kendim takabilirim degil mi? o kadar zor olmasa gerek.
astralara gore bıraz daha zor takması ama yapabılırsın.ama dıkkat etmen gereken bırkac husus soyleyeyım.
-kısaları cıkartacagım dıe yanlıslıkla uzunları cıkarma cunku kısalar uzunlara gore daha zor cıkıyor.
-far uzerındekı kapakları kaldır.telden bı mandal var onu tırnaktan kurtar.sonra far soketınden cıkar.
-kaputu actıgın zaman sag taraftakı far beyın role ve sıgortası oldugu ıcın mudahele yapılamıyor.onun ıcın sıgorta kutusunu oradan cıkarman gerekıyor.onuda bı tornavıda yardımıyla arkasındakı yuvadan kurtar.yavasca cek hemen gelır zaten dıger ıslemı tekrarla sonra kutuyu tekrar otuttur...
kolay gelsın
Uzun : H1
Kısa : H7
Park : W5W
dün opel servisindeydim. takma dahil 19€ dediler. ama söyle birsey oldu. adam sadece H7 takiyoruz,uzun icin far yok dedi. yaw H1 de uzun icin felan dedim,yok dedi. sadece H7 ikisinin yerinede geciyor dedi. burda farklimi dicem,ama neden öyle birsey olsun. neyse bi söksünlerde bakalim....
imagoodman
05-12-2006, 14:26
soyle bırsey var.burda 2000 yılına kadar olan vectralarda kısalar H7 uzunlar H1 dır.sonra burda vectralar makyajlandı far camları seffaf oldu ampul degerlerıde uzun ve kısalar ıkısıde H7 oldu belkı almanyadada o sekıldedır.
soyle bırsey var.burda 2000 yılına kadar olan vectralarda kısalar H7 uzunlar H1 dır.sonra burda vectralar makyajlandı far camları seffaf oldu ampul degerlerıde uzun ve kısalar ıkısıde H7 oldu belkı almanyadada o sekıldedır.
benimki 97 model ama sanirim o dediginizden olmus.. sagolun
arkadaşlar benim vectraya bi xenon taktırmak istiorum...
ama bu konuda pek bi bilgim yok, ne marka taktırmalı, nekadara mal olur?? geçen gün yolda bi araba gördüm... arabadan önce ilk olarak farları farkediliodu yaa... o kadar değişiktiki, sanki farların çevresi mavi gözüküodu... inanılmaz parlaktı ve yani farkedilmeyecek gibi deildi...
bn de aslında öyle bişe taktırmak istiorum... bana nasıl bişe önerirsiniz beyler yaa??? bi de gene çok ilgimi çeken şey bmw'nin köpek balığı sırtı şeklinde bi anteni var... bnce arabaya çok agresif bir görüntü veriyor...
onu nerde bulabilirm acaba , benim yeni vectrayla uyumlumudur???
bana yardımcı olursanız sevinirim beyler yaa... çünkü bir an önce bu 2 işi halletmek istiorum...:good: herkese ii paylaşımlar...:help: http://img79.imageshack.us/img79/9524/vectt2modxg1.jpg
ben sana titanium 7000k modelinin benim araçtaki görüntüsünü koyuyum bak bir fikir olsun sana
http://img163.imageshack.us/img163/1926/imagvu9.jpg
Arkadasalar bende suan 2 hella ballast ve 2 tanede ampul var ama ampuller ds2 h7 fakat benim farlar merceksiz kullanan arkadas olur benimkilerde merceksiz diyor fakat benim takıldığım konu ballast ve ampuller haricinde uygulama için gerekli olan başka neler gerekli ,röle sigorta kablo falan görüorum satılık kitlerin içinde bunlar nekadar tutar ve ankarada taktıra bileceğim yer var mı?
D2s ler mercekli farlar içindir. Senin merceksiz ise D2R kullanman gerekir. Sonuçta kafaya koyduktan sonra her tür ampul kullanılabilir ama hem ışık performansını, hemde karşıdan gelen sürücüyü de düşünmek lazım. Ayrıca D2S ampulleri H7 yuvalarına nasıl oturtacaksın?
Xenon daha düşük voltajla çalıştığı için arıza ısığı yanıyo bazı arabalarda, bu yuzden röle, sigorta v.b gerekiyor.
D2s ler mercekli farlar içindir. Senin merceksiz ise D2R kullanman gerekir. Sonuçta kafaya koyduktan sonra her tür ampul kullanılabilir ama hem ışık performansını, hemde karşıdan gelen sürücüyü de düşünmek lazım. Ayrıca D2S ampulleri H7 yuvalarına nasıl oturtacaksın?
Xenon daha düşük voltajla çalıştığı için arıza ısığı yanıyo bazı arabalarda, bu yuzden röle, sigorta v.b gerekiyor.
Ballastları satan arkadas pejodan sökmüş oda h7 ve merceksiz imiş zaten ballastın üstünde d2s-d2r yazıyor ikisinede uyumlu ampullerini almadım o yuzden mercekli fara geçiş yaptığım zaman takıcamda ballastlar gen3 hella arıza ışığı yakar mı kullanan arkadas röle sigorta kullanmadığını söyledi.
sanırım direkt aküden elektrik aldığın zaman arıza lambası yanmıyor. Ama illa ki arıza lambası yakacak diye diye bişey yok tabi,bazı kitler hiç yakmıyor. Balastların çok kaliteliymiş bu arada. Emin değilm ama halojen H7 yuvasına D2S xenon ampul olmuyor bildiğim kadarıyla. soket yerinde değişiklik yapman gerekebilir. Biraz zor olabilir.
astracdtı
06-01-2007, 20:19
Merhaba arkadaşlar;
Sizlere sormak istediğim abim ve benim arabalarımıza yeni astra ve yeni vectra'ya xenon taktırmak istiyoruz acaba randuman alınıyormu?
şimdiden tşk...
Sorunu kısaca yanıtlayayım;
vectranın farları mercekli olduğu için xenon taktığın zaman ışık etrafa dağılmaz, hem dış görünüş bakımından hem aydınlatma performansı bakımından son derece tatmin edici sonuç alırsın. Bence xenon a geçmeniz büyük isabet olur.
astranın farları mercekli olmadığı için vectradaki kadar iyi sonuç beklenemez. Ama halojen farlara göre çok çok iyi performans verdiği kesin. Taktıktan sonra doğru far ayarı ile xenon u problem yaşamadan kullanabilirsin.ben sana astranın farları için 'philips D2R' tavsiye ederim.verdiği ışık son derece kaliteli.Zaten neredeyse tüm orjinal xenonlu araçlar philips kullanır.
Son olarak seçeceğin renk ısısı 4100-6000K arasında olmalıdır. En yüksek aydınlatma bu ısı aralığında sağlanır. 6000K ve onun üstüne çıkınca aydınlatma azalmaya başlar.
Sevgili Arkadaşım,
Ankara OPAL servis müdürü Atilla beyle görüşmemde Vectra C ve Astra H lar için xenon far olayını arıza lambasını yakmadan ve herhangi bir sorun çıkarmadan çözdüklerini, fiyatının takriben 800 YTL civarı olduğunu söyledi. Henüz ben de yaptırmadım fakat ciddi ciddi bu işi düşünüyorum.
Bilgilerinize arz ederim.
Saygılarımla..
öğrendiğim ii oldu:D
http://img297.imageshack.us/img297/8386/s5000542bo4.jpg
xenon kullanicisi olarak yagmurlu havalarda gorus mesafesi malesef dusuyor bunu diyebilirim .. normal sari farlar yagmurluhavalarda daha saglikli
Sevgili Arkadaşım,
Ankara OPAL servis müdürü Atilla beyle görüşmemde Vectra C ve Astra H lar için xenon far olayını arıza lambasını yakmadan ve herhangi bir sorun çıkarmadan çözdüklerini, fiyatının takriben 800 YTL civarı olduğunu söyledi. Henüz ben de yaptırmadım fakat ciddi ciddi bu işi düşünüyorum.
Bilgilerinize arz ederim.
Saygılarımla..
Hocam takacakları kitin markası ne? Eğer uzakdoğu malı falansa verdikleri fiyat çok yüksek. ayrıca arıza lambası falan problem değil.her yerde söndürebiliyorlar artık. Tabi arabanın garanti süresi devam ediyorsa mecburen servise:D
xenon kullanicisi olarak yagmurlu havalarda gorus mesafesi malesef dusuyor bunu diyebilirim .. normal sari farlar yagmurluhavalarda daha saglikli
Ampuller kaç kelvin?
arabayi alirken ustundeydi kelvin hakkinda bi bilgim yok
arabayi alirken ustundeydi kelvin hakkinda bi bilgim yok
sonradan takma olmadığına göre o zaman 4300 lük philipstir. görüşün yağmurda azaldığını yazınca 8000k falan kullandığını düşündüm de.
ya opel servisleri bu 2006 corsa silverline lara taktiklari xenon farlar yok mu mercekli falan onlar iste artik kac kelvin bilmiyom .. arabayi aldigim yerde takmislardi
Kardeş sende xenon yok projektörlü far sistemi var.
corsa ya sonradan takılmış olabilir ...serviste takmış olsa orjinal mercekli gibi randıman vermiyeceği kesin ,mercekli orjinal xenonlu araçlarda her hava şartında üstün görüş imkanı sağladığı için tercih ediliyor zaten ...
arkadaşlar aklınıza takılan xenon hakkındaki detaylı bilgi:good:
http://www.youtube.com/watch?v=GDKZSgW7FI4&mode=related&search=
dostum teşekkürler 10 numara paylaşım denir buna. tşk.
yapiressami
07-01-2007, 16:27
astranın farları mercekli olmadığı için vectradaki kadar iyi sonuç beklenemez. Ama halojen farlara göre çok çok iyi performans verdiği kesin. Taktıktan sonra doğru far ayarı ile xenon u problem yaşamadan kullanabilirsin.ben sana astranın farları için 'philips D2R' tavsiye ederim.verdiği ışık son derece kaliteli.Zaten neredeyse tüm orjinal xenonlu araçlar philips kullanır. Son olarak seçeceğin renk ısısı 4100-6000K arasında olmalıdır. En yüksek aydınlatma bu ısı aralığında sağlanır. 6000K ve onun üstüne çıkınca aydınlatma azalmaya başlar.
http://img318.imageshack.us/my.php?image=grnt005jl4.jpg
benim astra (farları mercekli değil ) için de xenon far istiyorum ama ... işte aması çok nası yapsam nası etsem 500 - 600 lira çok para 400 e kadar hadi zorlarım kendimi ama istediğim ışık olacakmı bide istanbulda bu işi komple yapan adam gibi bi yer yokmu offff offff :(
astrana phipls diamond vision taktırabilirsin
yapiressami
07-01-2007, 23:46
astrana phipls diamond vision taktırabilirsin
o dediğin nası bişey arkadaşım sen taktırdınmı memnunmusun ? biraz anlatırmısın
harbiden bomba olmuş paylaşım için saol
benim astra (farları mercekli değil ) için de xenon far istiyorum ama ... işte aması çok nası yapsam nası etsem 500 - 600 lira çok para 400 e kadar hadi zorlarım kendimi ama istediğim ışık olacakmı bide istanbulda bu işi komple yapan adam gibi bi yer yokmu offff offff :(
Hocam diamond visionla falan bence uğraşma. 12 taksitle xenon kit al, işi kökünden hallet. Verdiğin paraya değeceğine emin ol;) Eğer sitede d.vision dan xenon a geçmiş arkadaşlar varsa bir de onlara sor.hiç bir halojen ampulün xenon un yanından bile geçemeyeceğini onlarda söylerler.
xenon un üstüne yoktur ama ben taktırmayı düşünmüyorum çünkü 10 milyarlık arabaya 1 milyarlık far harcaması çok geliyor .
ve şehir içi genelde hep aydınlık zaten ama sehir dışında karanlık yollarda xenon gün ışıgı gibi...
sadece ekonomik yönden düşününce sonuna kadar haklısın.1 milyar, 2 ampul 2 far için hakkaten çok. millet o paraya kaya kadar turbo taktırıyo nerdeyse ama xenon keyfi de bi başka oluyo:)
Arkadaşlar,
Bugün Ankara OPAL servis müdürü Sn. Atilla Bey´le görüştüm, taktıkları xenon kitinde ampüller 6000 K ve 8000 K, müşteri hangisini isterse yani. Dediğine göre xenon kiti uzakdoğu malı ama kaliteli türünden. Üstelik yeni teknoloji araçlarda far uyarı ışığını söndüren bir çift kitte bu fiyata dahil. Fiyat bana dediğine göre 800 YTL ama sanırım pazarlık yapılırsa biraz daha düşecek.
Saygılarımla.
Bu konuda sana katılmıyorum...
Bende xenon paketli Astra H, babamda ise Astra G var aydınlatma yağmurlu havalarda veya normal koşullarda xenonlunun lehine daha iyi.
Bizzat denedim oradan biliyorum..!
ben her zaman xenondan yanayım gecelerim aydınlandı çok güzel bir olay artı sürüş rahatlığı sağlıyor ben 7000k kullanıyorum çok dikkat çekiyor ama ne yapalım bizim işimiz bu modifiye faklılık
http://img405.imageshack.us/img405/8517/070119013224ph2.jpg
Hak veriyorum yagmurlu havada bir ise yaramiyor bende var xenon yagmur yagiyor önümü bile göremiyorum :rock
getrag84
09-01-2007, 19:26
http://img403.imageshack.us/img403/9452/dsc00310hz7.jpg
xenon kullanıyorum led teknolojisine kadar en iyisi bu:good:
Mercekli farda xenon da başka oluyo canım ... :good: :rock :alkis:
yapiressami
11-01-2007, 13:26
opelcilerin içinde bide xenoncular olduk nerdeyse haaa :) arkadaşlar kafayı yicem şu linke bi bakın nolur...yorum ne dersiniz tüm xenonculara sesleniyorum :help: fiyat ve işlev nedir ?
http://www.sanalmagaza.com.tr/ProductDetails.aspx?Cid=1588&Pid=786&ProductID=44427
Fiyat bence normal ama işlevini bilmem,markası bilindik..Kullanan arkadaslar vardır sitede.Ama o paraya hatta daha ucuza hella sistem yapılır çıkmacıdan..
yapiressami
11-01-2007, 21:07
cıkmacıdan xenon ??????:confused: hemde heLLa :eek: :eek: :eek: :eek:
380 ytl fena değilmiş aslında da paranın gözü kör olsun 1 yıldır bi xenon taktıramadım gitti ... :mad: :( :o
cıkmacıdan xenon ??????:confused: hemde heLLa :eek: :eek: :eek: :eek:
Ballastlarını 200 ytl ye veriyorlar..Hella gen 3 ..Ampullerle birlikte 250 ytl..
yapiressami
12-01-2007, 09:34
hadi yaaa ...:( ankarada yaşayıp ucuz xenon keyfi yaşamak varmış ama kısmet olmayınca olmuyor demekki neyse saol ....
ben bizim sanayide hella xenoncusu cıkmacı necati abiye bi bakıyım o zaman elinde varmı ;)
setapxxx
12-01-2007, 11:39
arkadaşlar bende takıyorum xzenon ama bendeki madein japan ve 2006 model tüm araclara uyumlu arıza lambası kesinlikle yakmaz..
fiyatıda 650 ytl montaj dahil markasıda mtech
Arkadaşlar,
Corsam'a engel far ve xenon taktırmak istiyorum.
Xenon'da 8.000 K H7 KDV Dahil 375-YTL fiyat buldum.
Angel Far ise çiftine 930+KDV diyolar
Sizce fiyatlar nasıl? daha iyi fiyat bulabilir miyim. (2. el de olabilir)
Zenon fiyatı iyi, angel fiyatları normalde 550YTL civarlarında, yani abartmışlar...
Arkadaşlar 550 YTL'ye angel far buldum içi siyah kaplama. Ancak bu aksesuarı alırken nelere dikkat etmek gerekir. :(
Piyasada çok çeşitli fiyatlar var ucuza alcaz diye yanlış bişey yapmayalım
ekselans0001
19-01-2007, 16:05
WALLA BEN TİGRA İÇİN İZMİRDE BULDUM 375 farlar 350 led li stopların fiyatı idi...corsa içinde fiyat aşağı yukarı aynıdır heralde
Markası FK ise fiyat iyi, Sonar ise biraz pahalı.Markasına dikkat etmek lazım, zaten Corsa'ların şu an bildiğim kadarı ile sadece FK ve Sonar'da Angel'ları var...
WALLA BEN TİGRA İÇİN İZMİRDE BULDUM 375 farlar 350 led li stopların fiyatı idi...corsa içinde fiyat aşağı yukarı aynıdır heralde
Dostum nerden almıştın fiyatı hatırlıyo musun adres, tlf .....?
Siyah zemin Sonar 450 YTL
FK piyasada sıkıntılı şu an kimde var bilmiyorum.
Bence 6000K taktır ama karar senin ...
Fk veya Sonar ı tavsiye etmem imkanın varsa Hella nın farlarını almak en güzeli ...
Fk veya Sonar ı tavsiye etmem imkanın varsa Hella nın farlarını almak en güzeli ...
Abi neettin?Hella'nın bırak Angel'ını, Corsa C için normal farı bile yok.En kalite Morette var Hella tipi, o da 600 küsür Euro...
Haklısın ama kullanan arkadaşlardan biliyorum;Fk veya Sonar farketmez,al birini vur ötekine,ama benim için önemli olan sağlıklı bi aydınlatma değil sadece görüntüdür diyen biri için bu çok önemli değildir tabiki ...
setapxxx
20-01-2007, 11:39
bencede 6000 k taktır ama xenonun markasına dikkat et.çin malı olanları tavsiye etmiyoruz..
BY_Corsa
20-01-2007, 11:50
Angel hakkında asagidaki konuda bayagı bilgi ve link var :
http://www.opelim.net/forums/showthread.php?t=2304
8000K çok tatlı yanıyo bnce 8000 olsun
dewilking08
20-01-2007, 16:51
angel fiyatı çok gerçekten yaws....
getrag84
22-01-2007, 14:54
xenon iiide angel pahalı bence de:cool:
carpediem00
23-01-2007, 15:38
ARKDAŞLAR BUGÜN SERVİte camlara film çektirdim servis müdürü xenon takalım güzel durur dedi markası mtec 6000kelvin xenon kiti fiyat 750ytl nasıl sizce faydası olurmu degermi taktırdıma:confused:
kutluhan23
23-01-2007, 15:42
parası ii araştırmak lazım emsalleri ile karşılaştır bence acele etme
bkaraman
23-01-2007, 15:48
mtec iyi marka 6000kelvin de iyi seçim ist.fiyatı 400-450ytl işçilik hariç pazarlık yap derim
ARKDAŞLAR BUGÜN SERVİte camlara film çektirdim servis müdürü xenon takalım güzel durur dedi markası mtec 6000kelvin xenon kiti fiyat 750ytl nasıl sizce faydası olurmu degermi taktırdıma:confused:
sakın okadar para verme piyasada MTech 500ytl 2 yıl garanti japon malıdır MTech ama 500ytl vermenede gerek yok daha ucuz bir marka alabilirsin cunku sonucta hepsinin hem ampul hemde balast garantisi var 2 yıl piyasada 350 400 e de var tavsiyem 6000kelvin takana kadar 8000kelvin taktır daha hoş ve olur hoşuna gidiceni tahmın ediyorum ozellıkle farlarında mercek varsa tabi.. Bendekini örnek vereyım mesela..
http://img206.imageshack.us/img206/7100/goruntu2728ya.jpg (http://imageshack.us)
Angeller pahalı.. piyasada mercekli kit var çifti 500ytl
Xenon un fiyatı ise normal çin japon veya baska bir marka olması önmeli diyil cunku sonucta hepsinin hem ampul hemde balast garantisi var 2 yıl hepsinde 2 yıl o yuzden cok kalıtelı bırsey almanı okadar para yağdırmanı tavsiye etmem xenon için ve 8000k bana göre en güzeli avatardada görebilirisn nasıl yandığını ;)
carpediem00
23-01-2007, 15:55
bazukaa senin xenonlar çok hoş duruyo gerçekten 750ytl kampanyalı fiyatı dedi honda servisi 3 taksit yapıcaklarmış ama sende sakın okadar para verme diyosun piyasaya güvenebilirmiyim bu en azından servis
valla kardes o kadar para verme derim bi (çıkktıçıya) da bak derim bana sorarsan temiz bulursun gibime gelio
Serviste taksa baska bir yerde taksa hepsi 2 yıl garanti istersen sende bir servisine sor sana benım dediğimi soylıyecek.. tedirgın olmanın piyasaya guvenmemeni normal karsılıyorum cunku hepsi nasıl kazıklasam dıye bakar.. :) Fakat serviste bu durumdan faydalanarak fıyatı bir hayli ucurmus o fiyata ıkı tane alırsın :) yani aslında normal bu işi yapan bir yerden al veya bunu satan bır yerden yaklasık fiyatları 350 400ytl en guzel yanan sanada gösterdiğim gibi kendi aracımdakını tavsiye ederim 8000k.. 2yıl garantisi var ve tandıığım bir yer olduğu için canım sıkıldığında 10000Kelvin takıyorum yine sıkılırsam 8000k takıyorum. yani okadar para verme sakın cok yazık edersın 350 400ytl likler kafii ;)
valla kardes o kadar para verme derim bi (çıkktıçıya) da bak derim bana sorarsan temiz bulursun gibime gelio Xenonda 2.el tavsiye etmem..
bazuka kardes dun ben xneon a yakın phılps alicaktim aldirmadilar ikincel cıktıcıda zenon falan bulursun dedi bizim mahalledeki bi abi iyice kafami karistirdi:) ben en iyisi phılps alim
Xenonda 2.el tavsiye etmem..
mende etmem:good:
bazuka kardes dun ben xneon a yakın phılps alicaktim aldirmadilar ikincel cıktıcıda zenon falan bulursun dedi bizim mahalledeki bi abi iyice kafami karistirdi:) ben en iyisi phılps alim Ben philips ampule kötu demiyorum ama kendi sınıfına göre guzel bir ampul ama altını cızerek soyluyorum oyle bir ampul xenon kit gibi olamaz arada dağlar kadar fark var.. hem görünüş hemde kalıte xenon kit takarsan diyeceğin soz ben daha önceden önümü görmüyomuşum dıyeceksin ve verdiğim paraya helal olsun diyeceğine eminim ;)
eyw bazuka kardes valla 100 mily0n para vericektim ampul setine artik bi 250 daha koydummu xneon takım alirim daha iyi
Bence de en guzeli xenon ama tabiki bu işler zevk meselesi karar senin bütcemide ayarlarım dersen tavsiyem xenon 8000k..
invisibleagle
23-01-2007, 16:35
Sonar kit alacaksan xenonu da h1 olarak al.Çünkü sonar angel eye far kiti uzun ve kısa farda h1 lamba tipini kullanıyor.Xeon elinde kalır üzülürsün sonra
Xenon sistemleri konusu altında sitede bir sürü başlık var civic olur corsa vectra olur ..Ayrı bir başlık açman gereksizdi bence...Mtec piyasada dolu ve fiyatlarıda belli gerisi sana kalmış xenon pahalı gelirse ebay piaa ampul al yeterince işini görür..
Serkan87
29-01-2007, 18:58
Yeni doßLo Aracıma xenon kiti taktırmak isTİyorum ama bu sırada phiLiPs"in 5000K ambülLEride KAfamı karıstırıyor.ne yapıcam konusunda karArsızım bide piyasadaki xenon kitlerinin kalitesi ne derece biLmiyORum.xenon kitLEri ve philips ambülleri hakkında bilgiye ve fiyatlara ihtiyaçım var yardımlarınız İçin şimDiden Teşekür eDerim
arkadasım benm de tam bilgim yok ama bu konuda aldığım yardımlara dayanarak sölüyorum ki:p para durumun iyise hiç ampul olayına girmeden mercekli xenon taktır!Ama brz ucuz yollu olsn drsen phılıps diamond vision varmış onu alabilirsin..ben öyle yapıcam mesala:rock
Bu konu birçok kişinin kafasını karıştırıyor.
Xenon ışıklandırma teknolojisi şu anda çok sık kullanılmakta olan halojen far teknolojisini yerini almaya başladı.Önümüzdeki birkaç yıl içinde xenon ışıklandırma sistemi yeni üretilen araçlar için standart olacağı açıktır.Zaten xenon kitlerin fiyatları gün geçtikçe düşmektedir.
Xenon far avantajlıdır,çünkü;
1.halojen farlara göre daha az güç tüketir,
2.aydınlatma daha fazladır
3.ampül ömürleri daha uzundur
4.gece görüşü daha iyi olduğundan,daha güvenlidir.
Xenon kiti nasıl uygulamalıyız?
Xenon kit uygulamak istiyorsan aracımızın far sistemi mercekli olmalıdır.Çünkü xenon sistemde aydınlatma oldukça güçlü olduğundan karşımızdaki sürücüyü rahatsız etmemesi için optimum bir yere odaklama ihtiyacı duyar ,bu yüzden optik sistemli bir fara ihtiyacımız var.
Xenon kit maliyeti nedir?
1.Piyasada 250 - 750 arası xenon kitler var.Çin,malezya,tayvan,alman,japon.Bunların çoğuda çin malı.Aynı ürün için değişik fiyatlarda var,iyi araştırmak gerekiyor.İyi markalar çok pahalı,en azından markayı bilmesek bile satıcısından garanti alalım,kurumsal satıcılardan almaya özen gösterelim.
2.Optik sistem olmadan xenon kit uygulamak mantıksız.
3.Bu durumda optik sistem yoksa ,optik far takımı 500-600 gibi bir maliyeti var.
Xenon görünümlü halojen ampüller ne getirir?
1.Sadece görünüm açısından xenon'a benzerlik
2.Xenon görünümlü halojenler sadece özel bir boya ile xenon rengini vermesi amacıyla boyanmış ampüllerdir.Xenon teknolojisi farklıdır..
3.Güvenlik ve aydınlatma açısından en fazla standart halojenler kadar bir aydınlatma.Belki de daha az bir aydınlatma,çünkü maviye yaklaşan renklerde aydınlatma kapasitesi azalır.
4.Xenon görünümlü halojenlerin kurulumları basittir,ucuzdur;fiyatları 25-85 arasında değişir.Ekonomik yoldan xenon görünüm elde etmek isteyenler için birebir.Ama daha fazla güvenlik ve şık bir görünüm isteyenler kesinlikle xenon görünümlü halojenlerle bunu yakalayamazlar.
Peki sonuç,ne tercih etmeli?
Bence xenon u tercih edemememizdeki tek neden henüz ürün fiyatları yerine oturmamış olması,ama hızla yaygınlaşıyor ve ucuzluyor.
Xenon kitlerin tercih edilmesi güvenlik ve görünüm açısından en mantıklı olanı.
Xenon görünümlü halojenler ucuz yoldan bir çözüm olur,ve en azından standart bir halojen aydınlatması ve görsellik sağlar,tercih edilebilir kanımca.
Xenon başlı başına bir teknolojidir ,sadece maliyetlidir..;)
Bu konu birçok kişinin kafasını karıştırıyor.
Xenon ışıklandırma teknolojisi şu anda çok sık kullanılmakta olan halojen far teknolojisini yerini almaya başladı.Önümüzdeki birkaç yıl içinde xenon ışıklandırma sistemi yeni üretilen araçlar için standart olacağı açıktır.Zaten xenon kitlerin fiyatları gün geçtikçe düşmektedir.
Xenon far avantajlıdır,çünkü;
1.halojen farlara göre daha az güç tüketir,
2.aydınlatma daha fazladır
3.ampül ömürleri daha uzundur
4.gece görüşü daha iyi olduğundan,daha güvenlidir.
Xenon kiti nasıl uygulamalıyız?
Xenon kit uygulamak istiyorsan aracımızın far sistemi mercekli olmalıdır.Çünkü xenon sistemde aydınlatma oldukça güçlü olduğundan karşımızdaki sürücüyü rahatsız etmemesi için optimum bir yere odaklama ihtiyacı duyar ,bu yüzden optik sistemli bir fara ihtiyacımız var.
Xenon kit maliyeti nedir?
1.Piyasada 250 - 750 arası xenon kitler var.Çin,malezya,tayvan,alman,japon.Bunların çoğuda çin malı.Aynı ürün için değişik fiyatlarda var,iyi araştırmak gerekiyor.İyi markalar çok pahalı,en azından markayı bilmesek bile satıcısından garanti alalım,kurumsal satıcılardan almaya özen gösterelim.
2.Optik sistem olmadan xenon kit uygulamak mantıksız.
3.Bu durumda optik sistem yoksa ,optik far takımı 500-600 gibi bir maliyeti var.
Xenon görünümlü halojen ampüller ne getirir?
1.Sadece görünüm açısından xenon'a benzerlik
2.Xenon görünümlü halojenler sadece özel bir boya ile xenon rengini vermesi amacıyla boyanmış ampüllerdir.Xenon teknolojisi farklıdır..
3.Güvenlik ve aydınlatma açısından en fazla standart halojenler kadar bir aydınlatma.Belki de daha az bir aydınlatma,çünkü maviye yaklaşan renklerde aydınlatma kapasitesi azalır.
4.Xenon görünümlü halojenlerin kurulumları basittir,ucuzdur;fiyatları 25-85 arasında değişir.Ekonomik yoldan xenon görünüm elde etmek isteyenler için birebir.Ama daha fazla güvenlik ve şık bir görünüm isteyenler kesinlikle xenon görünümlü halojenlerle bunu yakalayamazlar.
Peki sonuç,ne tercih etmeli?
Bence xenon u tercih edemememizdeki tek neden henüz ürün fiyatları yerine oturmamış olması,ama hızla yaygınlaşıyor ve ucuzluyor.
Xenon kitlerin tercih edilmesi güvenlik ve görünüm açısından en mantıklı olanı.
Xenon görünümlü halojenler ucuz yoldan bir çözüm olur,ve en azından standart bir halojen aydınlatması ve görsellik sağlar,tercih edilebilir kanımca.
Xenon başlı başına bir teknolojidir ,sadece maliyetlidir..;)
Çok güzel anlatmışsın:good:
vBulletin v3.7.3, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.
Opelim.Net