PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : zafira

meliksah
07-03-2010, 16:32
slm opel zafiram var ve duman atiyor bunu icin ne yapmaliyim enjektor ve turbo tamir takımları deyisti hala duman atiyor ustam duman atmasini zamanla kesileceğini söledi 1 hafta oldu hala devam ediyor

opc line
08-03-2010, 00:05
yazmamissin ama tahmin ediyorum 2.0 dti motora sahipsin eger dogruysa zaten sorunlu motorlardi onlar. yag yakma probleminden dolayi bir kac arkadasim motor yenilemek zorunda kalmisti Allah yardimcin olsun..

meliksah
20-03-2010, 16:16
ewet 2,0 dti motor

burada bunula ilgili bilgi alma imkanim yokmu tam olarak ne yapmaliyim

baydogan
14-10-2010, 15:53
hercai24 kardeşim aracını sattın mı ben almayı düşünüyorum ilan da aktif değil gözüküyor bilgilendirirsen sevinirim diğer arkadaşların da haberi olsun zafira opc arıyorum haberlerinizi bekliyorum herkese selamlar

zafim2002
20-10-2010, 23:58
yazmamissin ama tahmin ediyorum 2.0 dti motora sahipsin eger dogruysa zaten sorunlu motorlardi onlar. yag yakma probleminden dolayi bir kac arkadasim motor yenilemek zorunda kalmisti Allah yardimcin olsun..

2002 model Zafira a 2.0 DTI yi 5 sene kullandim (surda 2 hafta önce sattim daha) bir gün daha kara duman attigini ve yag yaktigini görmedim. Eger böyle bi arac kullanmadiysaniz baskalarinin lafi ile araci baskalarina kötülemeyin lütfen.

kadett
26-10-2010, 09:30
Demissiniz Ki Turbo tamir takimi degisti!!!

simdiiii bendeki suphe Duman Motordan kaynaklimi ?
Yoksa Tamir takimi degismis ama BELKIDE degistigi halde hala duman atan bir TURBO ?
Oncelikle bu ikisinin arasinda bir ayirim yapmaniz gerekiyor.

BUna ek :)
Revizyona girmis Turbo Herzaman Bir risktir.
Arti Bundan onceki duman atmanin kalintilarini araba yavas yavas atacak diye ve biraz segmanlarin burclarin ici kurum baglasin diye bekliyor ustaniz.
Devamlimi atiyor?
arasirami atiyor?
Yolda giderken atmiyorda Kirmizida bir duruyorsunuz bir anda duman mi birakiyor?
sicakkenmi sogukkenmi ?

Bunlarin arasindaki ayirimlari yaparsaniz soruna daha cabuk ulasirsiniz ama revizyonlu turbo Calisssin calismasin Hep bir risktir.

En basinda yazdigim gibi sorun Motordanmi Turbodanmi yada eski kalintilarmi ?
Onun tesbitini cok iyi yapin lutfen
Az daha sabir sonra uygulamaya gecin . Turboyu cikarip sanki turbosuz bir aracmis gibi manifolda egzaust baglayin bir bakin duman nekadar var .'
Iki durumun arasindaki farkliligi boyle daha rahat bulabilirsiniz.
Tbiki sonuc eninde sonunda cikacak
Bu motorlar sorunlu diye bir kenara atmamak lazim derim
Yoksa Opel hepsini geri toplardi :)