Orijinalini görmek için tıklayınız : Internette Takip Ediliyorum Yardim
zafim2002
14-01-2007, 02:20
Arkadaslar internetten bi araba almak icin biriyle baglanti kurmustum.Sahis ilk mesajinda Italyanca, diger mesajlarindada Ingilizce yazdi.Sahis gercek bi satici degil ückagitci idi.Adam bana israrla wester union ile 2000 EU para gönder arabayi size nakliye edelim demisti.Bende banka araciligi ile olmasi konusunda israr edince aramizda küfürlesme oldu ve konu 1 ay önce kapandi.
Simdiki sorunum ise arabayi satmak icin Autoscount24 adresine arabami satilik olarak verdim.Simdide yine bir Ingilizce eMail aldim.Sahisin bana söyledigi; Bana banka numaranizi verin size arabanin satis fiyatini Havale edelim diyor.
Sizlerden istegim Bilgisayarimdaki dosyalarimi nasil koruyabilirim.Internette baglantida iken IP adresimi bulduysa benim bilgisayara baglanabilir.Bundan kendimi nasil koruyabilirim.
Eminim ki ayni sahis.
YARDIMLARIZI BEKLIYORUM
şunu söyleyeyim iyi bi hacker se kurtuluşun yok en iyi çözüm bilgisayarındaki özel dosyaları bir cd.flashdisk.dvd vs. bişeye kaydedip bilgisayardan silmen bir şekilde bilgisayara giriyorlar bir açık bulup zaten internete bağlı bir bilgisayardaki dosyaları yedeklemek en güzeli
zafim2002
14-01-2007, 14:45
Suan McAfee security programini kurdum.Program tüm program cikislarini ve disaridan girisleri engelliyormus dün gece onu kurdum...
Sizce ise yararmi...
her programın bi açığını buluyorlar hırsıza kilitli olmaz misali anca caydırırsın kafaya koymuşsa girer yani
windows'u güncellersen bazı güvenlik açıklarını kapatabilirsin. Ama birkaç portta hala güvenlik açığının olduğunu biliyorum. Eğer msn de konuştuysanız ip numaranı kolayca almıştır. biraz da profesyonelse o saatten sonra belki bir keylogger kurmuştur senin makınaya. Dosya alışverişi yaptın mı?? bilgisayarında truva atı da olabilir. Biliyorsunuz artık antivirus prog. yakalanmayan trojanlar yapıyorlar. Senin yerinde olsam bu tip durumdan şüphelendiğim anda bilg. format atardım.
kurt.ibrahim
14-01-2007, 19:44
Her tarafı sülük istila etmiş .Gelde işin içinden çık.ALLAH yardımcın olsun arkadaşım. ıp adresi değişikliği yapılabiyorsa onuda değiştirmeyi düşün .:confused: :(
arkadasım dosyalarını bır yere kaydet daha sonra bılgısayarına format cek en saglam yolu
M.YILDIZ
14-01-2007, 20:15
arkadasım dosyalarını bır yere kaydet daha sonra bılgısayarına format cek en saglam yolu+1987
zafim2002
14-01-2007, 21:18
MSN ile sadece maillestik.Canli olarak görüsmedik.Windows güncellemelerimi sürekli kontrol eder yaparim.Yarinda ISS (internet servis saglayicisi) ile görüsüp IP adresimi degistirtmeye calisacak.Bildiginiz Koruma programi varsa söylermisiniz yada email atarmisiniz.:help: :help: :help:
dinamik ip kullan(kısa aralıklarla güncelle) bilgisayara kullanıcı parolası koy modemin fire wallını açharici fire wall yükle bişey olmaz
zafim2002
14-01-2007, 21:52
modemin fire wallini nasil acacam.
1-bildiğim en iyi ve en üzenli program kaspersky internet security. bunu kurup bütün ayarlarını full yaparsan kolay kolay kimse giremez pc ne fakat bunu yapabilmen için güçlü bir donanıma sahip olman lazım, iyi bir işlemci ve ram ( en az 3 ghz intel,2 ghz amd (athlon64 serisi) ve 1 gb da ram lazım)
2- uzak masaüstü bağlantısını kaldır
3- ağ ayarlarını da workgroup olarak bırakma sıradan da olsa bir ağ kur
zafim2002
15-01-2007, 00:57
Tesekkürler Mesut.Bunu yapacam.Umarim sorun cözülür.Ama vatandas benim bilgisayara keylogger attiysa.
Format atmam sartmi ????
yedekle dosyaları at bi format kurtul ne kadar süüreni alırki.dertten kurtulmuş olursun.
halcon_negro
15-01-2007, 01:21
yedekle dosyaları at bi format kurtul ne kadar süüreni alırki.dertten kurtulmuş olursun.
Kesinlikle aynı fikirdeyim
zafim2002
15-01-2007, 01:47
Arkadaslar Format atmak bi sey degil atarim ama ben sabit IP kullaniyorum.Format attiktan sonra yine ayni sorun olusacak.Onun icin bilgisayarima koruma programi kurmam lazim.ama hangi programi ???
statik ıp konusunda mecbur değilsen bence onu değiştir
teknikelektronikci
15-01-2007, 20:58
arkadaslar internete degisken ip ile girmek en iyisi benim her defasinda ip adresim degisior buda bi güvelik saglio ayrica kaspersky i kurun ondan sonra hic korkmayin formata bile gerek olmaz kolay gelsin
zafim2002
16-01-2007, 00:11
Biraz fazla oldu ama elinde Kaspersky programi olan varmi.Yada bu program internette ücretsiz bulabilirmiyim.
teknikelektronikci
16-01-2007, 21:52
hocam internete var ama 30 günlük deneme süresi ile. ben isvicrede fiatlarina bakmistim 50-60 chf idi almanyadada 30-40 euro civaridir yakininizda bi media-markt varsa gidin ordan alin derim orda ucuz oluor kolay gelsin unutmadan bu paraya deger
arkadaslar internete degisken ip ile girmek en iyisi benim her defasinda ip adresim degisior... eğer modemini de restliyorsan ..!
bende vardı internet security ama onun key de black list e alındı :( bende kullanamıyorum ne zamandır, programı istersen upload ederim veya linkini veririrm direk kaspersky nin sitesinden indirirsin. ama kaspersky nin normal versiyonlarını kullanırım dersen onların key leri var. onları gönderebilirim:good:
teknikelektronikci
23-01-2007, 18:01
eğer modemini de restliyorsan ..!
hocam aslinda haklisiniz benim eski modmde usb li oldugu icin her defasinda ip degisiordu ama simdi wireles var o yüzden her defada bi resetlemek gerekio bunuda sonradan ögrendim :kop:
valla birileri reset yapıp duruyo bu gün haırlısı hardisk stop ediyo garip garip eylemler gerçekleşiyo umarım üye oldugum sitelerdeki üyeligime ve şifreme ulaşamaz valla terbiyesizlikten başka bişiydegil msn sohbetimde link yolluyo bana ve karşı tarafa o bana ne bu diyo ben ona ne diyom bunuda yapabiliyorlarmı yaw
valla birileri reset yapıp duruyo bu gün haırlısı hardisk stop ediyo garip garip eylemler gerçekleşiyo umarım üye oldugum sitelerdeki üyeligime ve şifreme ulaşamaz valla terbiyesizlikten başka bişiydegil msn sohbetimde link yolluyo bana ve karşı tarafa o bana ne bu diyo ben ona ne diyom bunuda yapabiliyorlarmı yaw
bence pc ye virüs girmiş :) benim bi hocamın bir de arkadaşımın başına gelmişti bu. hocamın msn de "sevgilimle resim çektirdim baksana" diye bi link gönderiyodu durmadan. bizim akıllı arkadaşlar da hemen kanıp tıklıyolardı ve sonuç hüsran :) sende kaspersky i kur ve kurtul ama önce format :(
internete bağlı bilgisayarların hafızasında hiçbirsey bulundurmamak...
gerekli bilgileri harici harddiskte saklama tek güvenli yoldur...
GUARDIAN
13-02-2007, 00:24
at formatı kurtul sıkıntı yapılacak ne war ki kaydet bilgilerini en saglam çözüm
alper_06
13-02-2007, 04:05
bas formatı en iyisi sen arkadaşım
esadater
21-02-2007, 13:57
sabit ip kullanıyorsanız işiniz zor (otomatik ip ye geçmenizi şiddetle tavsiye ederim) kötü niyetli kişi bilgisayarınıza casusluk yapan bir kod yerleştirmiş olabilir bunun çözümü kaçınılmaz format tır. bunu temizleyecek program aramak çok mantıklı değil sebebi çoğu bilinçli ve uzun süren hack girişimlerinde kişiye özel tabir edilen, antivirüsler ve anti spam lartarafından yakalanması mümkün olmayan yazılımların kullanılmasıdır. bu arada kastım tam bir format tır c: ,d:, e:.... ve format tan önce alacağınız yedeklere dikkat edin kurtulmak istediğiniz zararlı kod u tekrardan kendi elinizle bilgisayarınıza bulaştırabilirsiniz
starterbox
27-02-2007, 08:21
kesin cözüm stenagos programi ip adresini degistiriyor 20 dakikada bir ama senin hacker ev adresini biliyorsa yandin daha kurtulamazsin
Ip adresini değiştiren puragramlar ancak bu sorunu çözer, bir de zon alarm !
mdursungul
12-03-2007, 14:11
ethernetini değiştir bölece mac adresin değişir ayrıca iplerinide değiştirirsen bi sorun kalmaz. ethernet dediğim şey 4-5 dolarlık bi alet.
faithless1905
12-03-2007, 15:35
usta at formatı bak bakalım bir daha gelebiliyor mu?
eskikasa
12-03-2007, 15:42
windows firewall'ı açık tut,
kullandığın kullanıcı hesabın administrator olmasın windowsta yeni bir account oluştur, admin hesabını kopyalayıp başka isimle tut,kullandığın accountun haklarını daralt,karmaşık şifreleri olsun,
guest accountunu sil,uzak bağlantıya izin verme.
windowsun güvenlik tedbirleri sıkı kullanılırsa epeyce sağlam, tabi rakip çok sağlam değilse... :D
zafim2002
18-03-2007, 20:14
Arkadaslar ben bi cözüm bulamadim.Önce Kaspersky i yükledim.Bu programda hangi sayfaya baglanmak istesem onay istiyor.Bende bundan dolayi sildim.Gecenlerde Spyware Doctor 5 i yükledim.Buda bilgisayari cok kasiyor internet sayfalari cok gec aciliyor.6000 lik DSL kullaniyorum.Bunuda sildim.
Bazi arkadaslar Format at gec giyorlar.Sorun sabit IP kullanmam.Format atacam atmasinada kafama göre bi koruma programi hala bulamadim, bulsam format kolay.
Ayrica hersaniye IP degistiren programlar var.Bu programida kurdum ve internette hic bir sayfa acilmadi yani program aktif olunca sayfalar acilmiyor.Acaba sayfalar neden acilmiyor.
http://img168.imageshack.us/img168/2052/732947454jc0.jpg
ZoneAlarm Pro'yu yükle , ( 15 günlük deneme süresi boyunca full fonksiyonel) Bir zamanların çok gözde programıydı şimdilerde biraz gölgede kaldığı için sıkı özellikler geliştirip yeniden sahnelere çıkarmışlar. Sorununu çözeceğini düşlünüyourm. İnternete bağlanmasına izin verdiğin programlara dikkat etmen lazım yalnızca.
bence pc ye virüs girmiş :) benim bi hocamın bir de arkadaşımın başına gelmişti bu. hocamın msn de "sevgilimle resim çektirdim baksana" diye bi link gönderiyodu durmadan. bizim akıllı arkadaşlar da hemen kanıp tıklıyolardı ve sonuç hüsran :) sende kaspersky i kur ve kurtul ama önce format :(
muhtemelen virusdur.En iyisi format attır sonra güzel bir virus prog.kur.Şu haliyle virüs prog.ları bile iş yapmaya bilir.
http://www.firewallguide.com/software.htm#Top
http://www.consumersearch.com/www/software/firewalls/index.html
http://personal-firewall-software-review.toptenreviews.com/
Simdi bunlar nedir diyebilirsiniz bunlar kissel firewall hakkinda incelemeler. En alttaki 2007 yilina ait. Bir numaralı sirada zone alarm pro mevcut . Yani fayda saglayacagini dusunuyorum.
zafim2002
18-03-2007, 22:15
Su an Zone alarm i yükledim.Bi deniyeyim.Bakalim digerleri gibi sacmalik yapacakmi.Umarim sorunsuz calisirda satin alirim.Suan test versionu.
Ilginize tesekkürler.
1-bildiğim en iyi ve en üzenli program kaspersky internet security. bunu kurup bütün ayarlarını full yaparsan kolay kolay kimse giremez pc ne fakat bunu yapabilmen için güçlü bir donanıma sahip olman lazım, iyi bir işlemci ve ram ( en az 3 ghz intel,2 ghz amd (athlon64 serisi) ve 1 gb da ram lazım)
2- uzak masaüstü bağlantısını kaldır
3- ağ ayarlarını da workgroup olarak bırakma sıradan da olsa bir ağ kur
:good::good::good:
cok dogru bunları yapmanda fayda var.Ayrıca yeni bir mail adresi tavsiyem.Format bi cözüm degil..Ip adresin her adsl in acılıp kapanmasında degişir zaten.Hatta bazı programlar var ip'ni sürekli degiştirebiliyorsun..Ama dedigim gibi al yeni bi mail.Yukardakileri yap kendi halinde takıl...Korkma bişey yapamaz..
Alemde zaten herkes hacker..Bu msn delikanlıgı cogaldı epey zamandır..
Korkmayın :)
muhtemelen virusdur.En iyisi format attır sonra güzel bir virus prog.kur.Şu haliyle virüs prog.ları bile iş yapmaya bilir.
ben hallettim hocam, ilgilendiğin için sağol, bende sorun olmuyo, kendi işimi fazlasıyla görüyom :D
Hala takip ediliyor musun?
Hala takip ediliyor musun?
takipteyiz, tamam :kop:
corsaDistorsiyon
25-03-2007, 19:16
Yakalanan yüm hacker'lara bakın,görüyorsunuzdur tv'lerde gazetelerde,bankalara,microsoft'a saldıranları? Denilen tek şey şu,kim ne yaparsa yapsın,fişi çekilmeyen her bilgisayara her şey yapılabilir.
İnternette kimlik tanıma olayı olmadıkça bunlar devem edecektir.İp çözüm değil.Tc kimlik gibi bi şeyler olmalı ve bu kişinin hattına bağlı olmalı,servis sağlayıcıdan habersiz hiç bir şey yapılamamalı
zafim2002
25-03-2007, 23:02
Arkadaslar gecen hafta Formati attim ve internet baglantisi yapmadan zone alarmi yükledim (zone alarm security).Sanirim sorun yok.Windows un tüm updatelerinide yaptim umarim bundan sonra problem yasamam.
Yardimi olan olmayan tüm arkadaslara tesekkür ederim.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Opelim.Net