PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 170 hızda lpg de aniden motor ışığı yanıyor

dontsmoke
15-02-2010, 21:59
170 km hızda giderken gazda aniden motor ısığı yanıyor ve bilgisayarda 2 numaralı silindirde hata veriyor ama benzinde sıkıntı yok 190 na kadar çıktım bi şey yok canımı çok sıkıyo yardımcı olursanız sevinirim ustalara da güven olmuyo bişey olmaz deyip duruyorlar iyi akşamlar bu denemeyi yaparken 270 tl ceza yedim radardan iyi akşamlar

bacadir68
15-02-2010, 22:22
buji ,buji kablosu sorunlu olabilir. yeterince ateşleme yapılamıyor demekki 2. silindirde...

BURGAZLI
15-02-2010, 23:44
170 km hızda giderken gazda aniden motor ısığı yanıyor ve bilgisayarda 2 numaralı silindirde hata veriyor ama benzinde sıkıntı yok 190 na kadar çıktım bi şey yok canımı çok sıkıyo yardımcı olursanız sevinirim ustalara da güven olmuyo bişey olmaz deyip duruyorlar iyi akşamlar bu denemeyi yaparken 270 tl ceza yedim radardan iyi akşamlar

Valla kardeşim bendede aynı tip bir sorun var ama ben artık kafama takmıyorum çünkü arabayı eğer 3000 devir ve az üzerinde tutarsam motor ikaz ışığı asla yanmıyor birde lpg yi değiştirince aynı sorunu yaşıyorum ama bu zamana kadar tek sorun yaşamadığım lpg aygaz

bende baktırdım hava emiş sübabımı yoksa manifoltumu ne öyle bişeyde sorun var demişlerdi öylede kaldı

eerrsin
19-02-2010, 15:23
arkadasim oncelikle 170 km hizla gitmek herkesin bildigi gibi tehlikelidir. Aracin seni dusundugu icin sana bu sekilde uyari veriyor. ama sorun muhtemelen buji ateslemelerinden kaynakli olabilir. Yada bazi lpg kitlerinde yazilim ile yapilabiliyor sanirim otomatik olarak arac zorlandiginda benzine geciyor. belki bu seklide bir cozum bulabilirsin.

ozhanyasar
01-03-2010, 12:16
arkadslar benimde 200km hızda TC lambası yanıyor çok ilginç

metar
01-03-2010, 13:07
Ben lpg de 210'u gördüm hiç sorun yok.

karabek
01-03-2010, 13:29
180 e kadar yanmadı daha ileride gitmedim

sozberk
01-03-2010, 15:49
yuh diyorum millet neler yapıyor?

sssguler
01-03-2010, 15:53
O lamba bende de yanıyordu. Yakıt hava karışımının fakir ya da zengin olmasından kaynaklanıyor sanıyorum. bu lambaya bağlı olan sensör egsoz gazını ölçüyor. Sizin de sorununuz gaz ayarsızlığıdır bildiğim kadarıyla ya da gaz filtresi tıkanmış olabilir.

simbore
01-03-2010, 17:13
motorda titreme varmı eğer varsa benim başıma geldi lpg legüratöründen yapmıştı hallettik düzeldi.

cance
03-03-2010, 00:08
Valla kardeşim bendede aynı tip bir sorun var ama ben artık kafama takmıyorum çünkü arabayı eğer 3000 devir ve az üzerinde tutarsam motor ikaz ışığı asla yanmıyor birde lpg yi değiştirince aynı sorunu yaşıyorum ama bu zamana kadar tek sorun yaşamadığım lpg aygaz

bende baktırdım hava emiş sübabımı yoksa manifoltumu ne öyle bişeyde sorun var demişlerdi öylede kaldı

3000-3500 devirin üstünde closeloopa geçer aracın beyni onun için ışık yanmıyordur... sorun %99 karışım hatası yani kalibrasyon... lpg ayarını yeniden yaptırıp bu sorunun geçip geçmeyeceğine bakabilirsiniz...

ESRİYEN
03-03-2010, 01:29
Bu kronik galiba.160 üzeri zorlarsam bende de oluyor.Araç gaz yemez oluyor.Ve ikaz lambası yanıyor.Gaza dokununca yanıp yanıp sönüyor.Gaza dokunmazsan sadece yanık kalıyor.Sonra düzeliyor.Bilgisayara bağladığımda hata veya arıza görünmüyor.

Tanbaron
03-03-2010, 02:03
Ben lpg yi taktırırken sıralı sistem olmasın,daha ucuz olsun demiştim.
Montajcı usta : " Sizin arabaya ,sıralıdan başka takmayız.Sürekli olarak,motor arıza lambasının yanmasına sebep oluyor.Bi zararı yok ama müşterilerimiz huzursuz oluyorlar." demişti.Bende sıralı sistem taktırdım,60.000 kilometredir hiç bi sorunla karşılaşmadım.

dontsmoke
03-03-2010, 14:17
benimkide sıralı sistem tartarini ve bilgisayarda 2. silindirde hata var diyor ama benzinde hiç bir problem yok

mezarcı
03-03-2010, 15:36
termınolojısınden anlamıyorum fakat lpgnın devır sayacı varya sorun onda lpg yuksek devırde motorun ıhtıyacı olan gazı sılındıre tam ulastıramıyor sorun bundan

volkan_26
21-04-2011, 00:18
iyi geceler arkadaşlar. son günlerde canımı sıkan bir olay var. aracımı babama bıraktım. samsuna. 25 gün sonra geldi araç. ilk binişimde anladım. çekişden düşme. aracım 113 binde rektefe oldu.suan 120 binde. motor blogu hariç bütün parçalar degişti. pistonlar 0,50 büyüdü. herşey yolundaydı. aracım astra f 96 1,6 16v. 220 km yi çok rahat deviriyordum şimdi. 170 yapana kadar akınan karayı seçiyorum. arabamda açık hava filtresi var ek olarak. 2. viteste 110' nu deviriyordum şimdi 80 . 6.5 devirde falan kullanıyorum. arada. inince balata kokusu geliyor. 2. vitesde giderken debriyaja basmadan frene bastım. kacırma hisetmedim. tak diye stop etti. kaçırsa. bu kadar rahat stop edemezdi diye düşünüyorum. yinede engin bilgilerinzden faydalanmak isterim. saygılarımla

fluminense
28-04-2011, 17:31
170 le gitme sende..110-120 takıl!!

oguz006
29-04-2011, 08:45
170 le gitme sende..110-120 takıl!!

:d:d:d

onurhmk
25-01-2012, 20:39
arkadaslar bende kısa mesafede 170 civarına gelince ışık yandı ayagımı gazdan cektim söndü:)ama uzun yola gidiyorum malum opel bastımı gidiyo:)180 185 civarı süratla hiç yanmadı acaba motoru cok sıkıştırıncamı yapıyo?

hazanh
26-01-2012, 12:59
aracın o devirlerde arıza vermesinin nedeni lpg nin yanma odalarına gönderilirken yeterince gönderilememesidir yani basınç kaynaklıdır..lpg enjektörlerinize bakım yaptırırsanız sorun kalmaz diye düşünüyorum.

VaLe
26-01-2012, 18:24
bi kez karşılaştım bu sorunla ışıklarda eski kasa beyaz bi corollayla kalktım.. 210a vurunca motor ışığı yandı bişi oldu sandım yavaşlayıp sağa çektim stop ettim tekrar çalıştırdım gitti .. bidaha da yanmadı.. çok zorlayınca motor karışımı net ayarlayaıyor galiba ondan yanıyo o ışık

heavy78
03-02-2012, 19:53
bendede sorun farklı..motor soğukken yanmıyor hararet 90 a gelgeldikten sonra aralıklarla yanıyor bir süre sonra sönüyor..gittiğim bütün ustalar lpg yüzünden yanıyor takma kafana dedi ama insan sonuçta uyuz oluyo..varsa bir bilen söylesin sunun sebebini

hazanh
04-02-2012, 00:45
bendede sorun farklı..motor soğukken yanmıyor hararet 90 a gelgeldikten sonra aralıklarla yanıyor bir süre sonra sönüyor..gittiğim bütün ustalar lpg yüzünden yanıyor takma kafana dedi ama insan sonuçta uyuz oluyo..varsa bir bilen söylesin sunun sebebini

araç sıralı ise enjektör arızası..lpg yi fazla verdiği için karışımı ayarlayamıyor..eğer araç lpg de iken ısındığında gaz yememe veya çekişten düşme sarsma gibi problemler varsa enjektör değişimi yada bakım zamanı gelmiştir.

heavy78
04-02-2012, 20:48
evet sıralı sistem..tüpün sigortasını söktüm öyle denedim bir süre sonra yine yandı benzindeyken ama tüpteki gibi sık yanmıyor tabi..gazdayken ilk kalkışlarda gaz pedalına hafif basarsan silkeleme var..yolda gi,derken ayağımı gaz pedalından çektiğimde komprossore binerkende iki kez silkeliyo..enjektör bakımını biraz açarsan sevinirim gaz filtresini falan temizlettim tüpçüye..aracımdaki lpg lavato marka saygılar..

hazanh
04-02-2012, 21:39
[QUOTE=heavy78;1609677]evet sıralı sistem..tüpün sigortasını söktüm öyle denedim bir süre sonra yine yandı benzindeyken ama tüpteki gibi sık yanmıyor tabi..gazdayken ilk kalkışlarda gaz pedalına hafif basarsan silkeleme var..yolda gi,derken ayağımı gaz pedalından çektiğimde komprossore binerkende iki kez silkeliyo..enjektör bakımını biraz açarsan sevinirim gaz filtresini falan temizlettim tüpçüye..aracımdaki lpg lavato marka saygılar..

dediğim gibi enjektör arızası olabilir silkeleme falan ona işaret bendede vardı bugün değiştirdim bende 6 adet 360 tl ve yeni enjektörler ciddi iyi çok hızlı ve sessiz çalışıyor..arıza lamban yanacaktır arızayı sildirmen gerekir benzindede aynı sorun gözükecektir...bana kalırsa enjektörleri kontrol ettir işlevini yitirmişse fazla lpg vererek aracı boğacaktır ayrıca motora çok zararlı bu olay..lpg filtreside temizlenmez 10000 km de değişir markaya göre 15000 vs olabilir tabi.ayrıca benzindede aynı silkeleme v.s. sorunun varsa sensörler katalizör boğaz kelebek bir çok sebeb sayılabilir bu arıza için

heavy78
07-02-2012, 18:14
enjektörlere baktırayım.. arbada çekiş problemi falan yok sadece gazı kestiğimde silkeleme yapıyo..inş.enjektörler arızalı falan değildir c20xe buji kablosunun orjinaline 686 tl dediler arabayı satıyordum zetex aldık memnun kalmadım. yine eski kabloları taktık. enjektörlere bir araba parası harcarız heralde:-))

Atılım Otogaz
11-02-2012, 14:48
Yüksek devirlerde gaz ayarı iyi yapılmadıysa, fazla ısınan oksijen sensörü arıza ışıpını yaktırır.
Eğer gaz ayarı iyiyse oksijen sensörünün bozuk olup ışığı yaktığı arızalarlada karşılaşıyoruz.

greystone
18-02-2012, 02:18
lpg ile yüksek devir aptallıktır motoru bitirir yüksek devir veya sürat yapacaksınız lpgyi kapatın.

bacadir68
18-02-2012, 05:45
lpg ile yüksek devir aptallıktır motoru bitirir yüksek devir veya sürat yapacaksınız lpgyi kapatın.

yağınız ve yağ pompanızda sorun yoksa LPG, benzin, dizel hiç farketmez ;)

LPG'de ne var anlamış değilim.

Ercan81
04-04-2012, 21:32
şöle söleyeyim ben bu sorunu çözmek için gitmediğim usta kalmadı nedenini zorda olsa çözdük çözene kadar bujiler artı bobin değiştirmediğim parçası kalmadı bu konuda başıma geldiği için biliyorum sorun motor tesmostatında yüksek hızda araca hava girişi fazla olduğu için motor soğuyor ve motor arıza ışığı yanıp sönüyor tesmostatı değiştirdiğimde bu sorun çözüldü istediğim hızda arabayı kullanıyorum tekleme yada başka bi sorun yaşamadım ondan sonra bende arıza ışığını 140 dan sonra yakıyodu yanıp yanıp sönüyodu yüksek hızdan sonra stop ediyordu termostat sorununun kronik olduğunu sölediler değiştirdik ve artık bi sorunum yok çok şükür umarım yardımım dokunur