Orijinalini görmek için tıklayınız : motor lambası
aracıma 1 sene önce atiker marka lpg taktırdım ve motor lambam 1 senedir yanmaya devam ediyor ısrarla cihaza bağlayınca fakir karışım falan diyor hatayı siliyoruz ama bir süre sonra aynı hale geliyor. Ne yapmam gerekir. İnce ayar yapmaktan anlamıyor usta. Teşekkürler
partner352
13-02-2010, 19:24
EGR iptal ise yanması doğaldır.
Değilse lpg taktırdığınız yerde ayar yapılması gerekiyor.
Düşük yakıt değil mi? Ayrıca aldığın yere de mutlaka dikkat et.
benzinde kullanın... bakalım yanıyor mu....
egr iptal değil ama lamba sönmüyor benzinli kullanımda yanmıyor ama
benzinde kullanım yanmıyorsa kalibrasyon hatasıdır... zaten size fakir karışım hatası veriyormuş... lpg karışımını biraz daha zengine almasını söleyin lpg ustanıza...
hmm en kısa zamanda gideceğim teşekkürler
aracıma 1 sene önce atiker marka lpg taktırdım ve motor lambam 1 senedir yanmaya devam ediyor ısrarla cihaza bağlayınca fakir karışım falan diyor hatayı siliyoruz ama bir süre sonra aynı hale geliyor. Ne yapmam gerekir. İnce ayar yapmaktan anlamıyor usta. Teşekkürler
Bendede aynı problem var.araba soğuk iken sabah gaza geçinde kısa müddet gittikten sonra motor ışığı yanıyor,arabayı stop edip tekrar çalıştırıyorum.hararet 90'a kadar çıkana kadar benzinde kullanıyorum sonra gaza geçiyorum düzeliyor
volkantürker
23-02-2010, 00:29
lpg de astra twinportları sadece o lambayı tümden iptal ederek çözebiliyorlarmış
Sertan_c
23-02-2010, 08:54
ben size ucuz ve işe yarayan bir yöntem söyleyeyim...
ben de çok uğraştım bu konu ile, aracı alalı 4 ay oldu ve ilk zamanlar benimde yanıyordu arıza ışığı ama sadece yokuş çıkarken. düze gelince tekrar sönüyordu.
hava filtresi daha yeni takıldığı için ihtimaller arasına almamıştım.
ama bosch car da şanzıman yağı, fren hid. ıvır zıvır bakımlarını yaptırırken daha bembeyaz görünmesine rağmen değiştirelim dedim hava filtresini de. değişirdikten sonra bir daha hiç yanmadı arıza lambası.
ayarından da olabilir motorun nefes alamamasından da olabilir o ışığın yanması.
bence yapılması gereken önce filtreyi değiştirip ondan sonra güzelce bi tekrar ince ayar yaptırmak..
yalnız filtre seçimi önemli. diğeri de temiz olmasına rağmen problem çıkarıyordu. her markanın geçirgenliği eşit değil demekki... mantıklı çünkü aynı malzemeleri kullanmıyorlar...
bana mantıklı geldi benim arabamda hava filtresini değistikten sonra fazla yakmaya basladı tekrar değiseceğim
Sertan_c
23-02-2010, 09:56
sana yakında bosch car servis varsa orda dene bence. orda takılan bosch marka sanırım ama emin değilim yine net hatırlamıyorum markasına bakmıştım ama unuttum şimdi, filtreden sonra bir daha yanmadı arıza lambası. ayar falan da yaptırmadım değiştirdikten sonra... direk düzeldi. aslında ayarlasa yakıtı da düşürebilir belki...
Dağ-Cey Lpg
23-02-2010, 15:25
Aracınız fakir yakıt karışımı algılıyor, Ustanıza söyleyin biraz yükseltsin ayarları. Ozaman yanmayacaktır, ama bu da yakıtınızı azda olsa arttıracaktır.
Fakir karışım sorunu ve yeniden kalibre edilmesi lazım.Bu sorun sadece lambanın yanmasına değil motorun sağlığınada olumsuz etki eder.
vectra38
25-02-2010, 21:15
Lpg kitinin ECUsuyla aracın kendi ECUsunun uyum sağlamasından ileri geliyor bu sorun bence.
Sertan_c
25-02-2010, 21:34
var var ordan alacağım
merak ettim abdulkadir ne yaptın?
sende de işe yaradı mı değiştirebildiysen?
abi henuz değisimedim isler yoğun değisince ölçüp bilgi verecem sana
bende bisey soracam filtre markası bosch mu baska marka mı acaba
Motor için emilen hava yüksek konsatrasyonlarda toz ve toprak partüküllerini içerir.
Bosch'un hava filtreleri tam motor performansı sağlar ve en zorlu koşullarda bile güvenilirlik temin eder. Bu filtreler güvenilir şekilde emilen havayı temizler ve emilim sırasında oluşan ısı, yağ ve hava değişimlerine karşı resistanslıdır.
Uygun zamanda hava filtresi değişimi bir zorunluluktur. Bosch hava filtreleriyle yakıt tüketiminizi % 10'a kadar azaltabilirsiniz
Sertan_c
26-02-2010, 11:49
abi henuz değisimedim isler yoğun değisince ölçüp bilgi verecem sana
bende bisey soracam filtre markası bosch mu baska marka mı acaba
inan tam hatırlamıyorum ama ilk fırsatta bakıp yazarım buraya.
büyük ihtimalle bosch tur ama, bosch var da başka marka takacak değil ya.
şu aralar xenon la başım dertte, odaklamayı bir türlü sağlayamadım.
duylu olması büyük zorluk yaşattı montajda.
işten çıkar çıkmaz sanayideyim iki gündür...
dıştan geçen teli tam alta denk getiremedik bir türlü.
aracı alalı 1 hafta oldu, benimkisinde de yanıodu..
bi kaç servise sordum bu durumu, söyledikleri şuydu : "hocam böyle idare ediceksin ya da aracı benzinde çalıştırıp sonra gaza geçeceksin
ben ikinci seçeneği seçtim benzinde çalıştırıp gaza sonra geçiorum, o zaman ışık yanmıyo
şimdilik sorun çözüldü, ama böyle olacağını bilseydim kesinlikle lpg li almazdım opeli
ben ilk defa duyuyorum bole bişey hiç bir markada bole bi sorun duymadım
çok ilginç...
aracı alalı 1 hafta oldu, benimkisinde de yanıodu..
bi kaç servise sordum bu durumu, söyledikleri şuydu : "hocam böyle idare ediceksin ya da aracı benzinde çalıştırıp sonra gaza geçeceksin
ben ikinci seçeneği seçtim benzinde çalıştırıp gaza sonra geçiorum, o zaman ışık yanmıyo
şimdilik sorun çözüldü, ama böyle olacağını bilseydim kesinlikle lpg li almazdım opeli
ben ilk defa duyuyorum bole bişey hiç bir markada bole bi sorun duymadım
çok ilginç...
olmaz öyle sey arkadasım ustanı değistir sen
vectra38
11-03-2010, 21:37
Araba ilk çalışmada zaen benzinle çalışmıyor mu?
Yani sıralı sistemde ilk benzinde çalışması gerekir.
aracım sıralı sistem değil, 1,4 corsa-b 1997
ayrıca su an km de 260 TL yakıo şehir içi
lpg markası brc
dün brc servisine götürdüm ayarlar iyi, bu şekilde yakması normalmişşşş, öle söyledi sağolsun
merhabalar 2004 astra h elegant aracımı 2 ay önce yeni aldım. 1 ay kadar önce seyir halindeyken aniden motor arıza lambası yandı ve araç teklemeye başladı bu durumu lpg ve benzinde yapıyordu ancak lpg de daha fazla hissediliyordu. küçük bir ilçede oturuyorum mevcut ustamıza gittim bujilerin değişmesi gerektiğini söyledi değiştirdik arıza lambasını ise çankırıda söndürdük...................... kafam rahat.........aradan 25 gün kadar geçti dün yine seyir halindeyken aynı arıza tekrarladı buseferki fark araç benzinde gayet iyi lpg de düşük devirde tekliyor yüksek devirlerde ise teklediğini anlamak biraz zor.. ustamıza yine gittik inceledi araç lpgde çalışır iken enjektörün fişlerini çekiyor ama araç stop etmiyor çalışmaya devam ediyor arızanın lpg de olduğunu aracın lpg ye geçmiş gibi gözüktüğünü ancak geçmediğini geçtiğinde ise gaz kaçırdığını ve bu yüzdsen teklediğini söylüyor haftaya ankaradayım sizce sorun nedir ve ankarada nereye gitmeliyim lpg sistemi tartarini
mertkaan01
14-03-2010, 13:50
benim astra g aynı sorun var boch marka hava filtresi çözer mi olayı arıza ışığı olayını fiyat ne bochmarka hava filtresinin
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Opelim.Net