PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Lft - sft değerlerini sifirlama

mendel50
12-02-2010, 12:28
Arkadaşlar bilindiği gibi az benzinle binince vede lpg iyi ayar yapılmayınca opelimizin LFT - SFT değerleri bozuluyormuş vede ilk çalışmama vede benzinde tekleme gibi arızalar doğuruyormuş , bu değerleri sıfırlamanın yolu varmıdır varsa nedir ? aküyü söküp 1 gün beklemek bu değerleri sıfırlarmı ?

cance
12-02-2010, 15:15
aküyü sök 30dk bekle beyin kendini sıfırlar... ama bu şekilde de lpg ayarı yaptırılmaz... bunu yaptıktan sonra 150-200km basmadan sakince kullanın... 4000 deviri çok fazla geçmeden kullanan... o zaman benzin değerleri beyinde oturur yerlerine... az benzinle binmenin bu değerlere etkisi olmaz... kötü lpg kalibrasyonu bozar bu değerleri...

muratezcan
12-02-2010, 16:10
Can a katılıyorum. Kötü kalibrasyon sonucu LFT SFT dediğimiz değerler sapmaya uğrar bir süre sonra geç çalışma arıza lambası yakma tekleme gibi şeyler ortaya çıkar.

winner
12-02-2010, 18:18
benzinde sabit 80 le düz yolda giderken yol bilgisayarında anlık tüketimi 6.5 litre gösteriyor. o anda lpg ye alınca ayak gazda sabitken anlık yakıt 8.0-8.5 lere çıkıyor. bu durum kalibrasyonun tam olmadığı anlamına gelir mi sizce ? eğer öyleyse bu dediğiniz olaylar benimde başıma gelebilir sanırım. ve hatta geç çalışma problemi var.

cance
12-02-2010, 20:49
benzinde sabit 80 le düz yolda giderken yol bilgisayarında anlık tüketimi 6.5 litre gösteriyor. o anda lpg ye alınca ayak gazda sabitken anlık yakıt 8.0-8.5 lere çıkıyor. bu durum kalibrasyonun tam olmadığı anlamına gelir mi sizce ? eğer öyleyse bu dediğiniz olaylar benimde başıma gelebilir sanırım. ve hatta geç çalışma problemi var.
bu değerlerin değiştiğini siz anlamazsınız... tam olarak yapılan bir kalibrasyonda yol bilgisayarındaki anlık tüketimin benzinde ve lpgde aynı olması lazım... böle olduğu zamanlarda lpg tüketiminiz yol bilgisayarında yazılandan 10-15% fazla olur... araç sabit hızda giderken daha az yakması amacıyla fakir karışım yapılabilir böle olursa sizdeki gibi anlık tüketim artar... asıl zararlı olan dip gazda fakirde kalmasıdır arabanın... sabit hızda fakirde olmasının çok abartı olmadığı sürece zararı olmaz...

winner
12-02-2010, 21:49
dip gazda zavoli saolsun tüm ayar ve müdahalelere rağmen benzine geçiyor :((

bacadir68
12-02-2010, 22:03

bende zavoli kullanıyorum... hiç bir sorun yok bu konuda...

muratezcan
12-02-2010, 22:36

Yener böyle olmaması lazım. Bende de zavoli var ama hiç böyle bir problem yok. Devir kesici 7400 olmasına rağmen böyle birşeyle karşılaşmadım. Ya montajdan kaynaklanan bir sorun var yada ayarla ilgili bir problem. Zavoli için kime gidiyorsun ?

bacadir68
12-02-2010, 22:38
mikserinde sorun olabilir. bence ustana bir baktır.

cance
12-02-2010, 22:45
bunun bu değerlerle alakası yok... basınç düşüyordur onun için benzine geçiyordur...

winner
13-02-2010, 02:16
basınç yanlış hatırlamıyorsam 1.2 lerde olması lazım. ilk takıldığı yıl hiçbir sorunu yoktu sonradan böyle oldu ve düzeltemediler. polariste takılmıştı. polarisede defalarca gittim ayar yapıp başlarından savdılar. en son beyin bozuk dediler garantimin bittiğini bildikleri için :) o kadar para verip değiştirmiyeceğimi bildikleri için. özkan ustaya yazın bıraktım sizin tavsiyeniz üzerine enjektörlerin tamir takımları değişecekmiş tüp kafasının bakımı temizliği yapılacakmış diyafram değişecekmiş ıvır zıvır 250 lira verdim sorun bi kaç hafta olmadı. sonra tekrar başladı benzine geçmeye. dip gaz yaptığımda 5500 devirlerde benzine geçiyor :(
ben bunca şeyden sonra şunu anladım lpg şakaya kurcalanmaya gelmio :)
şimdiki sorunum 1 hafta bekleyen arabam yarım marşta çalışırken sabah soğuk motor veya gündüz gece sıcak soğuk farketmiyor araç 3 saniye marşa basınca çalışıyor. ve o sırada eksozdan benzin kokusu geliyor. carbon clean yapılalı 1 yıl oldu. daha geçen hafta würth ün enjektör katkısını kullandım sonuç yine aynı. ben bu sorunu lpg nin benzin enjektör zamanlarını karıştırıp karışımı zengin ayarlamasına ve aracın boğulmasına yorumladım ama bilmiyorum. artık pes ettim gibi bişey oldu. iyi geceler...

cance
13-02-2010, 02:24
basınç yanlış hatırlamıyorsam 1.2 lerde olması lazım. ilk takıldığı yıl hiçbir sorunu yoktu sonradan böyle oldu ve düzeltemediler. polariste takılmıştı. polarisede defalarca gittim ayar yapıp başlarından savdılar. en son beyin bozuk dediler garantimin bittiğini bildikleri için :) o kadar para verip değiştirmiyeceğimi bildikleri için. özkan ustaya yazın bıraktım sizin tavsiyeniz üzerine enjektörlerin tamir takımları değişecekmiş tüp kafasının bakımı temizliği yapılacakmış diyafram değişecekmiş ıvır zıvır 250 lira verdim sorun bi kaç hafta olmadı. sonra tekrar başladı benzine geçmeye. dip gaz yaptığımda 5500 devirlerde benzine geçiyor :(
ben bunca şeyden sonra şunu anladım lpg şakaya kurcalanmaya gelmio :)
şimdiki sorunum 1 hafta bekleyen arabam yarım marşta çalışırken sabah soğuk motor veya gündüz gece sıcak soğuk farketmiyor araç 3 saniye marşa basınca çalışıyor. ve o sırada eksozdan benzin kokusu geliyor. carbon clean yapılalı 1 yıl oldu. daha geçen hafta würth ün enjektör katkısını kullandım sonuç yine aynı. ben bu sorunu lpg nin benzin enjektör zamanlarını karıştırıp karışımı zengin ayarlamasına ve aracın boğulmasına yorumladım ama bilmiyorum. artık pes ettim gibi bişey oldu. iyi geceler...

son yorumunuz kesinlikle doğru... dip gaz yapınca benzine geçmeden önce araba tıkanıyor mu yoksa direk benzine geçip daha performanslı olarak devam mı ediyor?

winner
13-02-2010, 02:32
5500 civarına gelince 1 saniyeliğine tıkanıyor araç duraksıyor sonra benzine geçip devir yükseltmeye devam ediyor.

cance
13-02-2010, 02:37
evet sizdeki basıçtan dolayı o zaman... lpgde min çalışma basıncı vardır onu düşürürseniz belki geçmeyebilir... ama asıl regülatördeki basınçta problem var herhalde onu ayarlamak lazım...