Orijinalini görmek için tıklayınız : Lpg ile İlgili Sorular ve Sorunlar
Dağ-Cey Lpg
11-02-2010, 17:54
Arkadaşlar eğer Lpg ile ilgili sormak istediğiniz bir soru olursa, yada yaşadığınız ama çözümü bir türlü bulamadığınız sorunlarınız olursa elimden geldiğince yardımcı olmak isterim.
Buradan soru ve sorunlarınızı yazabilirsiniz.
Nikkfurie
11-02-2010, 22:58
Lpg neden sıvı halde kullanılmaz???
PN 635(PAMUK NURİ)
12-02-2010, 18:47
arkadaşlar eğer lpg ile ilgili sormak istediğiniz bir soru olursa, yada yaşadığınız ama çözümü bir türlü bulamadığınız sorunlarınız olursa elimden geldiğince yardımcı olmak isterim.
sitemize hoş geldiniz sefa getirdiniz iyi oldu açikcasi bir lpg ci olmasi
2001 model opel astra editon aracım var. OMVL marka lpg takılı. Lpg de gaza basarken ve çekerken tekleme yapıyor vites kaçta olursa olsun hep aynı sorun bazen aşırı derecede yapıyor bazende fazla olmuyor.
Sitede birçok arkadaşımızda bu sorun var yani kronik oldu artık. çeşitli yollardan sorunu çözenler var ama kesin bir çözümü yok gibi. egr,buji,buji kablosu, kelebek boğazı, lpg enjektörü, lpg basıncı..... v.s. gibi. bazı arkadaşlarımız bu sorundan dolayı arabasını bile sattı. eğer bize kesin bir çözüm yolu üretebilirseniz çok seviniriz.
yunus_polis
13-02-2010, 11:00
selam 2005 model astram var atıker taktırdım tekleme yapmaya basladı sonrada arıza lambası yandı tupden once yokdu tupu taktırdıkdan sonra oldu ustalalara goturdum tesısat dedı ama takan yer sorun arabada dıyor ne yapmalıyım
immortal
13-02-2010, 15:50
arkadarşım bendede vectra c var aynı sorun bendede oldu lpg densonra ustay agötürdüm lpg takıldıktan sonra ilk kullanıda bobinleri yakıyomuş onların değişmesi gerekirdedi haberiniz olsun hemen yaptırmanızı tavsiye ederim motoroda zarar veriyo yakıtta baya artıyo
TSİ lere .valonin die bir marka üretmiş.onay bekliyorlarmış.Araba direk lpg ile çalışıyormuş direk yakıt püskürtmeli imiş.Adı da;
LPDİ fiyatı yaklaşık 3.500 küsür euro.Bu sistem türkiyeye nezaman gelir.
Arkadaşlar eğer Lpg ile ilgili sormak istediğiniz bir soru olursa, yada yaşadığınız ama çözümü bir türlü bulamadığınız sorunlarınız olursa elimden geldiğince yardımcı olmak isterim.
Lpg li araçların çok sık yaşadığı ve bir türlü net çözüm bulunamayan, sabahları geç çalışma problemi hakkında bilgi verebilirmisiniz? Tabiki klasik cevaplar dışında...
cemalezel
14-02-2010, 16:38
2007 model otomatik opel corsa aracıma anlaşması olduğu için ve +2 yıl garanti yaptırdığım için landirenzo lpg taktırmak istiyorum.landirenzonun 1-2 çeşiti varmış.Lpg servisine sorduğumda 1.750 TL montaj, 350 TL de ruhsata gittiği belirtildi.Fiyat makülmü, landirenzonun hangi modelini taktırmam lazım.
Nikkfurie
14-02-2010, 19:44
2007 model otomatik opel corsa aracıma anlaşması olduğu için ve +2 yıl garanti yaptırdığım için landirenzo lpg taktırmak istiyorum.landirenzonun 1-2 çeşiti varmış.Lpg servisine sorduğumda 1.750 TL montaj, 350 TL de ruhsata gittiği belirtildi.Fiyat makülmü, landirenzonun hangi modelini taktırmam lazım.
landirenzo nun omegas kitini inceledim ben,özellikle BOSCH marka enjektör
kullanan tek model bu imiş,ayrıca malzeme kalitesi benim gözüme bazı markalara oranla çok daha iyi göründü ama ben LPG ye tümde karşıyım bunuda belirteyim..
kısa mesafe ve soğuk havalarda hiç mantıklı değil bence..birde şansa çıkabilecek arızalarla boğuşursanız arabanızdan soğursunuz..işçilikte çok
önemli,ustayıda iyi seçeceksiniz:(
mustafa57
14-02-2010, 21:57
konuyu açan arkadaş 3 gündür ortalıkta yok.
:cry::cry::cry:
:( :( :(
bunalttınız adamı birden kaçtı :)
bunalttınız adamı birden kaçtı :)
Cevabı verilmemiş 3 soruyla bunalıyorsa?:confused:
vosvosist
15-02-2010, 20:59
adam gazman cıktı bir iki güne kadar iner ihşallah
aracımda lpg de şehir ici 385 lira şehirlerarası 300 lira yapmaktadır.. bazı sitelerde şehir icin 250-300 arası yaktıgı yazmaktadır.. bir yandan diğer aracların yakıt durumuna baktıgımda 1.2 corsa otomotik sehir ici 300*350 arası yakıyorsa (benzinde) bizim arac icin degerler normalmi yoksa baktırmam gereken yerler var mı
Dağ-Cey Lpg
20-02-2010, 12:12
Yoğunluktan dolayı fazla bilgisayar başında bulunamadım,
Bunun için soru soran arkadaşlardan özür dilerim.
Sorulmuş olan sorulara biraz geç cevap vereceğim için kusura bakmayın lütfen.
Dağ-Cey Lpg
20-02-2010, 12:24
Lpg neden sıvı halde kullanılmaz???
Gazın sıvı hali -28 derece'dir.
Bu derecede yanma motora zarar vermektedir.
Patlama anındaki sıcaklık ve gazın -28 hali metal aksamı aşındırır.
İkinci unsuru da sıvı vaziyette ki gaz daha yoğun olduğundan zengin bir yakıt olacaktır. Çoğu firma karışım oranlarını gaz haline göre ayarlama yaptığından dolayı kalibrasyon sıvı vaziyette iken düzensiz olur.
Dağ-Cey Lpg
20-02-2010, 12:25
sitemize hoş geldiniz sefa getirdiniz iyi oldu açikcasi bir lpg ci olmasi
Hoşbulduk, teşekkür ederim.
Dağ-Cey Lpg
20-02-2010, 12:28
2001 model opel astra editon aracım var. OMVL marka lpg takılı. Lpg de gaza basarken ve çekerken tekleme yapıyor vites kaçta olursa olsun hep aynı sorun bazen aşırı derecede yapıyor bazende fazla olmuyor.
Sitede birçok arkadaşımızda bu sorun var yani kronik oldu artık. çeşitli yollardan sorunu çözenler var ama kesin bir çözümü yok gibi. egr,buji,buji kablosu, kelebek boğazı, lpg enjektörü, lpg basıncı..... v.s. gibi. bazı arkadaşlarımız bu sorundan dolayı arabasını bile sattı. eğer bize kesin bir çözüm yolu üretebilirseniz çok seviniriz.
Merhaba Oğuz Bey,
Hata diğer arkadaşların araçları ile aynı görünebilir ama farklı nedenler de aynı sorunu yaratabilir. Müsait olduğunuzda aracınıza servisimizde müdahele etmek isterim. Hemde tanışmış oluruz, bilgi için
Dağ-Cey Lpg
20-02-2010, 12:35
selam 2005 model astram var atıker taktırdım tekleme yapmaya basladı sonrada arıza lambası yandı tupden once yokdu tupu taktırdıkdan sonra oldu ustalalara goturdum tesısat dedı ama takan yer sorun arabada dıyor ne yapmalıyım
Teorik açıdan suçlu bulmaktansa, servisiniz ve lpg servisiniz ile ortaklaşa çözüm aramanızı öneririm. Kimse ayranım ekşi demez biliyorsunuz, Ya Lpg ustanızla servise giderek, ya da servis görevlisi ile Lpg servisine giderek sorun üzerinde görüşmelerini sağlayabilirsiniz.
Yalnız arıza lambanız, fakir yakıt karışımı hatası veriyorsa Lambayı söndürüp kalibrasyom yapılabilir. Biraz daha ayar açılırsa yakıtı zenginleştirmiş olacaklardır. Tekleme sorunu içinse iki tarafında görüşü karşılıklı alınmalıdır.
Gazın sıvı hali -28 derece'dir.
Bu derecede yanma motora zarar vermektedir.
Patlama anındaki sıcaklık ve gazın -28 hali metal aksamı aşındırır.
İkinci unsuru da sıvı vaziyette ki gaz daha yoğun olduğundan zengin bir yakıt olacaktır. Çoğu firma karışım oranlarını gaz haline göre ayarlama yaptığından dolayı kalibrasyon sıvı vaziyette iken düzensiz olur.
:kop::kop::kop::kop: peki bişi sorcam sıvı haldeyken yanma özelliği varmıdır :D
Dağ-Cey Lpg
20-02-2010, 12:52
Lpg li araçların çok sık yaşadığı ve bir türlü net çözüm bulunamayan, sabahları geç çalışma problemi hakkında bilgi verebilirmisiniz? Tabiki klasik cevaplar dışında...
Merhaba, klasik olup olmadığını bilmiyorum ama bunu tek bir sebebi vardır.
Lpg kalibrasyonunun düzgün olmamasıdır. Araçlarda ki sensörlerin aldığı verilerin oranlarını %5 ile %7,5 arasında tolore etme özelliği vardır. Bu ortalamanın üstünde veya altında değer algılar ise enjektör milisaniyesinde (ms.) değişiklikler yapacaktır. Soğukken çalışmada karışımın farklı olmasından dolayı geç çalışma veya düzensiz çalışma ortaya çıkmaktadır.
Bunu çözmek içinde ya fabrika ayarlarına dönülmeli, ya da 100 Km benzinde kullanıldıktan sonra detaylı bir Lpg kalibrasyonu yapılmalıdır.
Dağ-Cey Lpg
20-02-2010, 12:53
Tabiki vardır.
Dağ-Cey Lpg
22-02-2010, 17:15
TSİ lere .valonin die bir marka üretmiş.onay bekliyorlarmış.Araba direk lpg ile çalışıyormuş direk yakıt püskürtmeli imiş.Adı da;
LPDİ fiyatı yaklaşık 3.500 küsür euro.Bu sistem türkiyeye nezaman gelir.
Meraba, bahsettiğiniz cihazın ismi Vialle Lpi'dir.
Türkiye de TemSa holding tarafından distribütörlüğü yürütülüyor.
Bu sistem sıvı gaz püskürtmeli, Tsi ve fsi'ler için arge'leri olup olmadığı hakkında bir fikrim yok. Tsi ve Fsi araçlara Lpg montajı yapıyoruz,
Romano ve Brc marka cihazlarda direct injection sistemleri Fsı ve Tsi araçlar için üretilmektedir.
BURGAZLI
22-02-2010, 23:59
bişeyi anlamadım arkadaşın vermiş olduğu cevaplarda komik bir durum mu var varsa söyleyin bizde gülelim.
arkadaş güzel güzel sorulan sorulara düzgün bir şekilde cevap vermiş.bilgisini paylaşıyor bundan dahda güzel ne olabilirki...?
güzel bi konu olmus usta arkadasın sürekli burda sorulara yanıt vermesi çok iyi olmus
ustamıza kolay gelsin hayırlı iller ankaraya gelecem mayısta uğrarım yanına
alpmurat
23-02-2010, 10:09
Allah kolaylık versin yakalandın bir kere bu siteye kurtuluşun yok :) Samimi cevaplarınızdan dolayıda teşekkür ederiz her ne kadar bazı arkadaşlar gazman gibi kötü cümleler kurmuşsa bile.
bi haftaya kadar LPG ye geciyorum artık bende sorularımı hazırlarım :)
Merhaba, klasik olup olmadığını bilmiyorum ama bunu tek bir sebebi vardır.
Lpg kalibrasyonunun düzgün olmamasıdır. Araçlarda ki sensörlerin aldığı verilerin oranlarını %5 ile %7,5 arasında tolore etme özelliği vardır. Bu ortalamanın üstünde veya altında değer algılar ise enjektör milisaniyesinde (ms.) değişiklikler yapacaktır. Soğukken çalışmada karışımın farklı olmasından dolayı geç çalışma veya düzensiz çalışma ortaya çıkmaktadır.
Bunu çözmek içinde ya fabrika ayarlarına dönülmeli, ya da 100 Km benzinde kullanıldıktan sonra detaylı bir Lpg kalibrasyonu yapılmalıdır.
Fabrika ayarlarına dönülmeli derken?
Dağ-Cey Lpg
23-02-2010, 14:19
güzel bi konu olmus usta arkadasın sürekli burda sorulara yanıt vermesi çok iyi olmus
ustamıza kolay gelsin hayırlı iller ankaraya gelecem mayısta uğrarım yanına
Yorumunuz için çok teşekkür ederim,
Her zaman beklerim.
Dağ-Cey Lpg
23-02-2010, 14:23
Allah kolaylık versin yakalandın bir kere bu siteye kurtuluşun yok :) Samimi cevaplarınızdan dolayıda teşekkür ederiz her ne kadar bazı arkadaşlar gazman gibi kötü cümleler kurmuşsa bile.
bi haftaya kadar LPG ye geciyorum artık bende sorularımı hazırlarım :)
Aracınız size yük olmasın, Siz aracınıza yük olun Murat Bey,
Tasarrufsuz hayat düşünülemez.
Marka kadar, montaj işçiliğinin de önemli olduğunu unutmayın sakın.
Montajı yapan firmanın, TSE'li yetkili servis olmasına özen gösterin.
Sormak istediğiniz birşey olursa herzaman buradayım.
alpmurat
23-02-2010, 19:23
Aracınız size yük olmasın, Siz aracınıza yük olun Murat Bey,
Tasarrufsuz hayat düşünülemez.
Marka kadar, montaj işçiliğinin de önemli olduğunu unutmayın sakın.
Montajı yapan firmanın, TSE'li yetkili servis olmasına özen gösterin.
Sormak istediğiniz birşey olursa herzaman buradayım.
Bugün AYDIN Sürtaş opeli aradım. Adamların yetkili montaj servisi verdiği numarada çıkan kişi gayet BRC hakkında bilgi verdi fiyat söyledi fakat. BRC'nin sitesine baktığımda ve aradığımda böyle bir firma yetkili servis gözükmüyordu ?
Merhabalar
2001 Model Vectra B aracımı alalı 3 gün oldu. Fakat LPG (zavolli marka) de tekleme sorunu ile karşılaştım. Yetkili servisine gittim. Bana muhtemelen beyin arızalı ve beyin gelince arıza beyinde ise çıkar dediler ama ellerinde deneyecekleri beyinde yokmuş.. Birde beyine hiç bakılmadı aceba beyinin tamiri varmıdır? Birde fiyat olarak ne civarda bilen varsa yardımını bekliyorum.
Saygılar.
Dağ-Cey Lpg
24-02-2010, 16:48
Merhabalar
2001 Model Vectra B aracımı alalı 3 gün oldu. Fakat LPG (zavolli marka) de tekleme sorunu ile karşılaştım. Yetkili servisine gittim. Bana muhtemelen beyin arızalı ve beyin gelince arıza beyinde ise çıkar dediler ama ellerinde deneyecekleri beyinde yokmuş.. Birde beyine hiç bakılmadı aceba beyinin tamiri varmıdır? Birde fiyat olarak ne civarda bilen varsa yardımını bekliyorum.
Saygılar.
Merhaba, sistemi kontrol etmeden kesin bir sonuca varmak yanlış olur.
Burada yetkili servise güvenmeniz gerekmektedir. Parça fiyatı konusunda bilgim yok ama, montaj fiyatı 1,300 TL (10 ay vade ile) olduğunu biliyorum. Faiş fiyat vereceğini de sanmıyorum, eğer yetkili servis ise. Ateşlemenizi de kontrol ettirmenizi tavsiye ederim, bir de zavoli'nin enjektör soketlerinin problemli olduğunu biliyorum. Soketleri kontrol ettirirseniz daha iyi olur.
bişeyi anlamadım arkadaşın vermiş olduğu cevaplarda komik bir durum mu var varsa söyleyin bizde gülelim.
arkadaş güzel güzel sorulan sorulara düzgün bir şekilde cevap vermiş.bilgisini paylaşıyor bundan dahda güzel ne olabilirki...?
LPG nin neden sıvı olarak tanka basıldığını, tankta kaç barda depolandığını, neden CNG nin yaklaşık 50 kat daha fazla basınçlı olduğu halde gaz halinde basıldığını arkadaş açıklasın.
-28 dereceyi nasıl bulduğunu, aşınmanın sebeblerini ayrıca
madem - 28 derece motora zarar veriyor sıvı olarak değil yine gaz halinde depoya basıp yine ısıtıp yoğunlaşma daha fazla olacağı için daha çok verim alırız neden sıvı.
ayrıca madem -28 derece zarar veriyor araca NOS sistemi nasıl çalışıyor.
Merhaba, sistemi kontrol etmeden kesin bir sonuca varmak yanlış olur.
Burada yetkili servise güvenmeniz gerekmektedir. Parça fiyatı konusunda bilgim yok ama, montaj fiyatı 1,300 TL (10 ay vade ile) olduğunu biliyorum. Faiş fiyat vereceğini de sanmıyorum, eğer yetkili servis ise. Ateşlemenizi de kontrol ettirmenizi tavsiye ederim, bir de zavoli'nin enjektör soketlerinin problemli olduğunu biliyorum. Soketleri kontrol ettirirseniz daha iyi olur.
Cevabınız için teşekkürler. Ateşleme sisteminde opel yetkili servisi problem yok dedi. Ayrıca 4 adet parlak küp şeklindeki kitlerden 3 ü çalışıyor birinin borusunu sıktığı zaman hiç tepki vermiyor.
Dağ-Cey Lpg
25-02-2010, 10:47
LPG nin neden sıvı olarak tanka basıldığını, tankta kaç barda depolandığını, neden CNG nin yaklaşık 50 kat daha fazla basınçlı olduğu halde gaz halinde basıldığını arkadaş açıklasın.
-28 dereceyi nasıl bulduğunu, aşınmanın sebeblerini ayrıca
madem - 28 derece motora zarar veriyor sıvı olarak değil yine gaz halinde depoya basıp yine ısıtıp yoğunlaşma daha fazla olacağı için daha çok verim alırız neden sıvı.
ayrıca madem -28 derece zarar veriyor araca NOS sistemi nasıl çalışıyor.
Fazla alan kaplamadan daha fazla yakıt alınması için sıvı halde basılmaktadır. Cng (Doğalgaz) sıvılaştırmanın maliyeti çok daha fazla ve teknolojisinin dünyada birkaç ülkede olduğundan gaz halinde depolanmaktadır. Makina mühendileri odası ve İlgili üniverstelerde verilen eğitimlerde ilk öğretilen gazın depodaki halinin sıvı olduğu ve bu sıvının da ortalama -28 derece olduğudur. Lpg'nin açılımı Likit Petrol Gazı, sıvılaştırılmış gaz demektir. Yanma odasında patlama anında yüzlerce sıcaklık oluşur yakıt olarak -28 derecede ki yakıtın gelmesi ile metal aksamda aşınmalara neden olur. Zaten sıralı sistemlerde buharlaşmayı sağlayana kadar benzinde çalışması zorunlu konumdadır (Zaruri durumlar ve istisnalar hariç). Yukarıda da belirttiğim gibi, depolamanın sorun olmaması için sıvılaştırılıyor. Gaz halindeyken reducer (beyin) nekadar sıcak olursa performansın ve yakıtın daha iyi olduğunu her ortamda belirtmişizdir.
Özür dilerim, NOS hakkında detaylı bir bilgim yok.
Lpg ile ilgili her konuda yardımcı olabilirim.
Dağ-Cey Lpg
25-02-2010, 10:52
Cevabınız için teşekkürler. Ateşleme sisteminde opel yetkili servisi problem yok dedi. Ayrıca 4 adet parlak küp şeklindeki kitlerden 3 ü çalışıyor birinin borusunu sıktığı zaman hiç tepki vermiyor.
Rica ederim,
Bahsettiğiniz 4 adet parlak küp, zavolinin enjektörleri'dir.
Daha öncede yazdığım gibi enjektör kablolarında problem olduğunu biliyoruz.
Ustanıza enjektör kablolarıyla ilgili problem olup olmadığını sorun, eğer kabloda problem yoksa malesef enjektörünüz değişecek. Aracınız bu arızayı verirken Lpg'de çalıştırmamanızı tavsiye ederim.
karademir
25-02-2010, 14:55
değerli arkadaşlar 2004 vectram var tüp de teklemeyi benimkide yapıyor.Bobinin yanıp yanmadığını en hızlı nasıl anlaşılır bilen varmı selamlar
benfenerli
25-02-2010, 16:17
Sayın mehmet Dağdeviren. aracım 99 astra g 182000 de.2000 km önce zavoli lpg taktırdım ve yakıt:mad: haricinde memnunum.60tl gaz ile 260 km yol gittim benzin hariç .servise gittiğimde normal diyorlar.genelde şehir içi.sizce normalmi?ayar yaptırırken nelere dikkat etmeliyiz?ustaya ne demeliyiz?birde zengin karışım ve fakir karışımdan bahsediliyor buları açıklarmısınız.ençokta merak ettiğim araç lpg ye geçtikten sonra benzin tüketmeye devam edermi?cevaplarsanız sevinirim.teşekkürler
Dağ-Cey Lpg
25-02-2010, 17:09
değerli arkadaşlar 2004 vectram var tüp de teklemeyi benimkide yapıyor.Bobinin yanıp yanmadığını en hızlı nasıl anlaşılır bilen varmı selamlar
Merhaba, aracın bobin probleminin olduğu görerek tespit edilmez.
Ustanızın deneyimine güvenerek bir karara varabilirsiniz.
Dağ-Cey Lpg
25-02-2010, 17:23
Sayın mehmet Dağdeviren. aracım 99 astra g 182000 de.2000 km önce zavoli lpg taktırdım ve yakıt:mad: haricinde memnunum.60tl gaz ile 260 km yol gittim benzin hariç .servise gittiğimde normal diyorlar.genelde şehir içi.sizce normalmi?ayar yaptırırken nelere dikkat etmeliyiz?ustaya ne demeliyiz?birde zengin karışım ve fakir karışımdan bahsediliyor buları açıklarmısınız.ençokta merak ettiğim araç lpg ye geçtikten sonra benzin tüketmeye devam edermi?cevaplarsanız sevinirim.teşekkürler
Merhaba İsmail Bey, TL olarak ölçmektense Litre bazında ölçümler daha nettir. Alınan Litrenin fiyatlarının değişkenliği, girdiğiniz trafiğin yoğunluğu,
kullanış stiliniz aracın yakıtını etkileyecektir. Ayarda dikkat edilecek, öncelikle benzindeki değerlerin Lpg'ye geçtiği zaman aynı olmasa da birbirine yakın konumlarda olmalıdır. Yakıt karışımı ile ilgili söyleyebileceğim, sıralı bütün araçlarda enjektör milisaniyesi (ms) tabir ettiğimiz bir değer vardır. Ayarlar bu ms'ye göre yapılır, benzindeki ms değerleri lpg'ye geçildiğinde orjinal değerlerinin altında ise zengin karışımlı çalışmaktadır, üzerinde ise fakir karışımlı çalışmaktadır. Şunu da unutmayalım, birebir aynı değerleri yakalamak imkansızdır. %3 + veya - tölerans payı bulunmaktadır. Araç lpg'ye geçtikten sonra benzin tüketmez, ama bazı markalarda rölanti bölümündeyken ve yüksek performanstayken benzin takviyesi bölümü vardır. Bu takviye genelde performanslı araçlarda ve rölantide problem yaşayan araçlarda kullanılır. Ama sizin aracınızda takviye özelliği kullanılmaz.
Fazla alan kaplamadan daha fazla yakıt alınması için sıvı halde basılmaktadır. Cng (Doğalgaz) sıvılaştırmanın maliyeti çok daha fazla ve teknolojisinin dünyada birkaç ülkede olduğundan gaz halinde depolanmaktadır. Makina mühendileri odası ve İlgili üniverstelerde verilen eğitimlerde ilk öğretilen gazın depodaki halinin sıvı olduğu ve bu sıvının da ortalama -28 derece olduğudur. Lpg'nin açılımı Likit Petrol Gazı, sıvılaştırılmış gaz demektir. Yanma odasında patlama anında yüzlerce sıcaklık oluşur yakıt olarak -28 derecede ki yakıtın gelmesi ile metal aksamda aşınmalara neden olur. Zaten sıralı sistemlerde buharlaşmayı sağlayana kadar benzinde çalışması zorunlu konumdadır (Zaruri durumlar ve istisnalar hariç). Yukarıda da belirttiğim gibi, depolamanın sorun olmaması için sıvılaştırılıyor. Gaz halindeyken reducer (beyin) nekadar sıcak olursa performansın ve yakıtın daha iyi olduğunu her ortamda belirtmişizdir.
bu konu hakkında sanki yanılıyorsunuz... depodaki gaz -28 derecede olsa gaz deposuda soğuk olurdu... ama gaz deposu o sıcaklıkta olmuyor... size öğretilen şey gazın -28 derecede sıvı hala geçtiği olabilir... gazlar yeterli basınçta her sıcaklıkta sıvılaşabilir ama basınç lazımdır bunun için... lpg -28dereceden sonra gaz haline geçiyordur büyük ihtimalle... eğer böleyse bir soruda ben sormak istiyorum... eğer lpg -28 derecede gaz fazına geçiyorsa lpgyi neden araç ilk çalıştığında lpg ile çalışmıyor... -28 derece hava koşulu çoğu yerde yok zaten...
Merhabalar
Saygılar.
brc marka kullanıyorum beyin arızası deyip tamiri yok dediler ve beyin değiştiler eski parçayı alıp kendim temizledim götürdüm aynı yere eski beyni taktılar canavar gibi oldu bilginize
yakup311
25-02-2010, 18:15
merhaba bende 1997 model gls vectra var .araçta sıralı sistem lpg var.sorun:sabahları çalıştırdığımda belli bir süre sonra (motor ısındıktan sonra )benzinden tüpe geçerken 10 saniye filan motor sarsıntılı çalışıyor gaza basınca gaz yemiyor çekiş yok denecek kadar az ve herşey aniden düzeliyor(çekiş sarsıntı gaz yemesi) ve stop ettirip 1 saat filan bekleyip tekrar çalıştırdığımdada aynı sorunu yapıyor.bujileri ve buji kablolarını orjinali ile değiştirttim (gm marka)ama yinede düzelmedi.ben ateşleme bobininden şüpheleniyorum kaç tane ustaya gösterdiysem yapamadılar.lütfen yardım edin
Dağ-Cey Lpg
25-02-2010, 18:39
bu konu hakkında sanki yanılıyorsunuz... depodaki gaz -28 derecede olsa gaz deposuda soğuk olurdu... ama gaz deposu o sıcaklıkta olmuyor... size öğretilen şey gazın -28 derecede sıvı hala geçtiği olabilir... gazlar yeterli basınçta her sıcaklıkta sıvılaşabilir ama basınç lazımdır bunun için... lpg -28dereceden sonra gaz haline geçiyordur büyük ihtimalle... eğer böleyse bir soruda ben sormak istiyorum... eğer lpg -28 derecede gaz fazına geçiyorsa lpgyi neden araç ilk çalıştığında lpg ile çalışmıyor... -28 derece hava koşulu çoğu yerde yok zaten...
Fizik kuralarına aykırı bir teori geliştirdiniz, Gazın sıvılaştırılmasının amacı daha az yer kaplayarak daha fazla yakıt depolamaktır. Lpg oda sıcaklığında sıvıdan gaz haline geçer. Eğer çakmağınız varsa dolum yapılan bölüme bir cisim değdirerek içindeki gazı çıkarabilirsiniz. Gazın temas ettiği bölgenin buzlandığını da görürsünüz. -28 derecede gaz fazında değildir, sıvı haldedir. Zaten reducer (beyin) motordan aldığı sıcak su ile likit petrol gazını (LPG) buharlaştırır. Sizin söylediğiniz gibi olsaydı reducer kullanılmazdı, tanktan gelen yakıt borusu direk motora verilirdi ve de motorun ısınmasını beklemek gerekmezdi. Ama malesef böyle değil
Dağ-Cey Lpg
25-02-2010, 18:45
merhaba bende 1997 model gls vectra var .araçta sıralı sistem lpg var.sorun:sabahları çalıştırdığımda belli bir süre sonra (motor ısındıktan sonra )benzinden tüpe geçerken 10 saniye filan motor sarsıntılı çalışıyor gaza basınca gaz yemiyor çekiş yok denecek kadar az ve herşey aniden düzeliyor(çekiş sarsıntı gaz yemesi) ve stop ettirip 1 saat filan bekleyip tekrar çalıştırdığımdada aynı sorunu yapıyor.bujileri ve buji kablolarını orjinali ile değiştirttim (gm marka)ama yinede düzelmedi.ben ateşleme bobininden şüpheleniyorum kaç tane ustaya gösterdiysem yapamadılar.lütfen yardım edin
Söyledikleriniz ateşleme kaynaklı bir problem gibi görünmüyor. Ya ayarlarda ya da lpg enjektörlerinde problem olabilir. Son zamanlarda pis yakıttan dolayı bozulan enjektörlerle sık karşılaşmaya başladık. Aracınızda ki Lpg markası enjektör temizlenebilme özelliğine sahipse, temizletip sonra da kalibrasyonlarının yapılmasını öneririm.
Fizik kuralarına aykırı bir teori geliştirdiniz, Gazın sıvılaştırılmasının amacı daha az yer kaplayarak daha fazla yakıt depolamaktır. Lpg oda sıcaklığında sıvıdan gaz haline geçer. Eğer çakmağınız varsa dolum yapılan bölüme bir cisim değdirerek içindeki gazı çıkarabilirsiniz. Gazın temas ettiği bölgenin buzlandığını da görürsünüz. -28 derecede gaz fazında değildir, sıvı haldedir. Zaten reducer (beyin) motordan aldığı sıcak su ile likit petrol gazını (LPG) buharlaştırır. Sizin söylediğiniz gibi olsaydı reducer kullanılmazdı, tanktan gelen yakıt borusu direk motora verilirdi ve de motorun ısınmasını beklemek gerekmezdi. Ama malesef böyle değil
fizik kurallarına aykırı demeden önce bir daha düşünün... düdüklü tencereninde mantığı daha yüksek sıcaklıklarda sıvı halde kalmasıdır bunuda basınçla başırır... yeterli basınç olduğunda gazları sıvıya her sıcaklıkta dönüştürebilirsiniz... gazın temas ettiği yerin buzlanması olayı doğru ise lpg tankında sıvıdan kalan boş yerde lpg gazı vardır... bu gazda lpg tankının üst taraflarına değdiğine göre donması lazım ki ayrıca dediğiniz lpgnin -28derece depolanması tamamen yanlış... eğer böle olursa sölediğim gibi lpg tankı donardı çünkü metallar ısı iletkenliğinde gayet başarılılardır... lpgnin sıvı olarak depolanması için sıkıştırılması ve basınçlı olarak durması lazımdır... yoksa lpgnin sıcaklığı ile ilgisi yok lpgnin sıvı halde bulunmasının... zaten lpgnin oda sıcaklğında gaz fazına geçmesi olayıda yarı yanlış... lpg oda sıcaklığından çok daha düşük sıcaklıklarda zaten gaz fazına geçer... daha düşük sıcaklıklarda daha düşük basınç alında sıvılaşabilir...
size sorumu yeniden soruyorum... lpgnin gaz olduğu sıcaklarda mesela 5derece... arabalar neden lpg ile çalışmazda regülatörün ısınması beklenir... sakın 5 derece açık havada lpg sıvı fazında olur demeyin... sorunun cevabınıda bilmiyorsanız bilmiyorum deyin lütfen fizik kurallarına vs karşı teori geliştirdiniz demeyin...
bu arada size basınçlarla ilgili biraz bilgi vereyimde fizik kurallarına aykırı demeyin yeniden...
lpg 20 derece 2.2barda sıvılaşırken 50 derece 22 barda sıvılaşır... yukarı yazmıştım zaten her sıcaklıkta farklı basınç değerleri altında gazları sıvılaştırabilirsin değişen tek şey ihtiyacınız olan basınçtır...
benfenerli
25-02-2010, 23:16
Merhaba İsmail Bey, TL olarak ölçmektense Litre bazında ölçümler daha nettir. Alınan Litrenin fiyatlarının değişkenliği, girdiğiniz trafiğin yoğunluğu,
kullanış stiliniz aracın yakıtını etkileyecektir. Ayarda dikkat edilecek, öncelikle benzindeki değerlerin Lpg'ye geçtiği zaman aynı olmasa da birbirine yakın konumlarda olmalıdır. Yakıt karışımı ile ilgili söyleyebileceğim, sıralı bütün araçlarda enjektör milisaniyesi (ms) tabir ettiğimiz bir değer vardır. Ayarlar bu ms'ye göre yapılır, benzindeki ms değerleri lpg'ye geçildiğinde orjinal değerlerinin altında ise zengin karışımlı çalışmaktadır, üzerinde ise fakir karışımlı çalışmaktadır. Şunu da unutmayalım, birebir aynı değerleri yakalamak imkansızdır. %3 + veya - tölerans payı bulunmaktadır. Araç lpg'ye geçtikten sonra benzin tüketmez, ama bazı markalarda rölanti bölümündeyken ve yüksek performanstayken benzin takviyesi bölümü vardır. Bu takviye genelde performanslı araçlarda ve rölantide problem yaşayan araçlarda kullanılır. Ama sizin aracınızda takviye özelliği kullanılmaz.
İLGİNİZE TEŞEKKÜR EDERİM.(TL olarak ölçmektense Litre bazında ölçümler daha nettir.)LPG litre fiyatı 2.07 60 tl gaz 60/2.07=28,9litre ile 260 km
yakup311
26-02-2010, 00:22
ilginize teşekkürler iyiki varsınız
tolgauslu06
26-02-2010, 11:14
Sıralı sistem lpg kullnıcısıyım, lpg deposunu malum çoğu zaman tam dolduramıyoruz ( maddi açıdan ), tüketimi de hep kaç km de biterse ona göre ölçüyorum. 15 gün öncesine kadar değerler birbirine hep yakınken, şimdi bir hesaplıyorum aynı gaz miktarıyla bir 230.000 TL yakıyor, bir hesaplıyorum 165.000TL yakıyor. Sebepleri ne olabilir, ayarlardamı bir problem var acaba ???
Sıralı sistem lpg kullnıcısıyım, lpg deposunu malum çoğu zaman tam dolduramıyoruz ( maddi açıdan ), tüketimi de hep kaç km de biterse ona göre ölçüyorum. 15 gün öncesine kadar değerler birbirine hep yakınken, şimdi bir hesaplıyorum aynı gaz miktarıyla bir 230.000 TL yakıyor, bir hesaplıyorum 165.000TL yakıyor. Sebepleri ne olabilir, ayarlardamı bir problem var acaba ???
arabayı en agresif şekilde bile kullansanız hiçbir zaman bu kadar fark elde edemezsiniz.bence hesaplamanızda bir hata var.gazı tamamen bitirin (araç tekleme yapana kadar) ve gaz alın (pompa atana kadar). aldığınız gazın sadece litresine bakın. gazı tamamen bitirin ve tekrar aynı istasyondan gaz alın ve ondan sonra hesap yapın 20 -30 tl alarak hesap yapamazsınız.bende eskiden öyle yapıyordum ve her seferinde farklı değerlere ulaştım.şimdi ise hep aynı 0,170 krş
bacadir68
26-02-2010, 11:48
illa tam dolu depoyu bitirmeye gerek yok. tam depo ile 100km gibi bir yol yapın gidip depoyu tekrar doldurun fiyat belli litre belli yapılan yol belli. ama 100km geçmeye özen gösterinki veriler daha sağlıklı olsun.
illa tam dolu depoyu bitirmeye gerek yok. tam depo ile 100km gibi bir yol yapın gidip depoyu tekrar doldurun fiyat belli litre belli yapılan yol belli. ama 100km geçmeye özen gösterinki veriler daha sağlıklı olsun.
bu dediğiniz benzinde olur... aslında benzinde bile tam olarak sağlıklı olmaz bu çünkü her pompa farklı yerde atar...aradaki 1 litrelik farkda nerdeyse 1.6 ile 2.0 arasındaki fark kadardır... en güzeli depoyu doldurun sonra bitmeye yakın bir daha doldurun... bu benzin için...
lpg içinse depoyu tam bitirdiğiniz gidin doldurun depoyu bittiğinde depo bakın kaç km yapmışsınız... bunu depoyu bitirip 20-25 liralık gaz alarakda yapabilirsiniz ama hassasiyeti daha az hata payı daha fazla olan bir ölçüm yapmış olursunuz...
tolgauslu06
26-02-2010, 13:53
arabayı en agresif şekilde bile kullansanız hiçbir zaman bu kadar fark elde edemezsiniz.bence hesaplamanızda bir hata var.gazı tamamen bitirin (araç tekleme yapana kadar) ve gaz alın (pompa atana kadar). aldığınız gazın sadece litresine bakın. gazı tamamen bitirin ve tekrar aynı istasyondan gaz alın ve ondan sonra hesap yapın 20 -30 tl alarak hesap yapamazsınız.bende eskiden öyle yapıyordum ve her seferinde farklı değerlere ulaştım.şimdi ise hep aynı 0,170 krş
İşin ilginç yanı şu ki ben de hep 20 - 30 TL lik alıp hesap yapıyordum ve tüketim değerlerinde çok oynama olmuyordu. 0,165 veya 0,169 filan gibi çıkıyordu. Şimdi ise arada uçurumlar var...
KME Marka LPG kullanıyorum. Geçenlerde tüm bakımlarını yaptırdım. Daha önce de aşağıda belirtttiğim sorun vardı ama bakım yapılmadığı içindir düşüncesiyle üzerinde fazla durmadım. Bakımı yaptıktan sonra da sorun devam etti.
Sorun; Araç bir çukur veya bozuk yola girdiğinde gaz devreden çıkıyor. (ilk zamanlarda gaz basıncının azalması son zamanlarda da depo dolu olmasına rağmen bile yapıyor.) İlk akla gelen bağlantılardan birinin gevşekliğinden dolayı temessızlıktan dolayı olabilir oldu. Ama sanırım o değil çüknü normal yolda bile yapmaya başladı. Acaba sorun;
- Bağlantılardan birinin temassızlığı
- Beyinden kaynaklanan bir durum
- LPG'nin ısıtıcı parçasından kaynaklanan bir durum (LPG arıza cihazında ısıtıcıyla ilgili bir arıza olduğu çıkıyordu)
- Ya da bunların dışında başka bir sebeple mi bu arıza çıkıyor.
Teşekkürler.
Dağ-Cey Lpg
27-02-2010, 10:06
fizik kurallarına aykırı demeden önce bir daha düşünün... düdüklü tencereninde mantığı daha yüksek sıcaklıklarda sıvı halde kalmasıdır bunuda basınçla başırır... yeterli basınç olduğunda gazları sıvıya her sıcaklıkta dönüştürebilirsiniz... gazın temas ettiği yerin buzlanması olayı doğru ise lpg tankında sıvıdan kalan boş yerde lpg gazı vardır... bu gazda lpg tankının üst taraflarına değdiğine göre donması lazım ki ayrıca dediğiniz lpgnin -28derece depolanması tamamen yanlış... eğer böle olursa sölediğim gibi lpg tankı donardı çünkü metallar ısı iletkenliğinde gayet başarılılardır... lpgnin sıvı olarak depolanması için sıkıştırılması ve basınçlı olarak durması lazımdır... yoksa lpgnin sıcaklığı ile ilgisi yok lpgnin sıvı halde bulunmasının... zaten lpgnin oda sıcaklğında gaz fazına geçmesi olayıda yarı yanlış... lpg oda sıcaklığından çok daha düşük sıcaklıklarda zaten gaz fazına geçer... daha düşük sıcaklıklarda daha düşük basınç alında sıvılaşabilir...
size sorumu yeniden soruyorum... lpgnin gaz olduğu sıcaklarda mesela 5derece... arabalar neden lpg ile çalışmazda regülatörün ısınması beklenir... sakın 5 derece açık havada lpg sıvı fazında olur demeyin... sorunun cevabınıda bilmiyorsanız bilmiyorum deyin lütfen fizik kurallarına vs karşı teori geliştirdiniz demeyin...
İsterseniz sizin yazdıklarınızı ve benim cevaplarımı tekrar okuyun,
Basınçla ilgili herhangi bir cümle kurmadım ben, zaten gazı lpg haline çevirmek için basınç gerektiğini bende biliyorum. Daha fazla depolama yapılabildiği için sıvı vaziyette bulundurulur. Ayrıca depodaki lpg herzaman alt kısımdadır. Üst tarafta genleşme yaptığı hava vardır, bu havada basınç yaparak şamandranın yardımıyla gazın reducer'a ulaşmasını sağlar. Basınç sıvılaştırırken de, depoladığımız zamanda şarttır. Lpg tanklarının birde net kuralı vardır, tank ebatının %80'ini alır. Nedeni ise sıcağı gördüğü zaman gaz basınç yapar, bu basınçta tehlike yaratır. Bu yüzden doluluk oranının %80'i geçmemesini tavsiye ederiz. Söylediğiniz gibi %5 derecede iken lpg gaz haline döner ama bu bile karışım orantısının zengin olmasına neden olur. Ayarlamalarımızda 60 derece'ye kadar yüzdelikli olarak fakirleştirerek karışımı ayarlarız. Zaten çoğu kişinin problemleri motor soğukken gaza geçtiğinde meydana gelen vibrasyonlar ve rölantide ki dalgalanmalardır. Bunun nedeni yukarıda belirttiğim gibi motor sıcaklığına göre fakirleşmelerin sağlanamamasından dolayıdır. Sıvılaştırma barlarını biliyorum. Sıvılaştırmanın amacı, yine belirtiyorum: DEPOLAMAKTIR, KULLANMAK DEĞİL.
Dağ-Cey Lpg
27-02-2010, 10:39
İLGİNİZE TEŞEKKÜR EDERİM.(TL olarak ölçmektense Litre bazında ölçümler daha nettir.)LPG litre fiyatı 2.07 60 tl gaz 60/2.07=28,9litre ile 260 km
Merhaba,
Ortalamanız biraz yüksek, sizin arabanız için 11 Lt civarında normal yakıt hesap ederiz. Bunun için ateşlemeniz ve hava filtreniz iyi olmalı, kalibrasyona tekrardan baktırmanızda fayda var.
Dağ-Cey Lpg
27-02-2010, 10:51
KME Marka LPG kullanıyorum. Geçenlerde tüm bakımlarını yaptırdım. Daha önce de aşağıda belirtttiğim sorun vardı ama bakım yapılmadığı içindir düşüncesiyle üzerinde fazla durmadım. Bakımı yaptıktan sonra da sorun devam etti.
Sorun; Araç bir çukur veya bozuk yola girdiğinde gaz devreden çıkıyor. (ilk zamanlarda gaz basıncının azalması son zamanlarda da depo dolu olmasına rağmen bile yapıyor.) İlk akla gelen bağlantılardan birinin gevşekliğinden dolayı temessızlıktan dolayı olabilir oldu. Ama sanırım o değil çüknü normal yolda bile yapmaya başladı. Acaba sorun;
- Bağlantılardan birinin temassızlığı
- Beyinden kaynaklanan bir durum
- LPG'nin ısıtıcı parçasından kaynaklanan bir durum (LPG arıza cihazında ısıtıcıyla ilgili bir arıza olduğu çıkıyordu)
- Ya da bunların dışında başka bir sebeple mi bu arıza çıkıyor.
Teşekkürler.
KME Ankara yetkili servisi olarak, yaşadığımız en büyük problemler elektrik bağlantıları lehimlenerek yapılmadığından dolayı ortaya çıkıyor. Kesicilerin ve regülatör ısı sensörünün bağlantılarını tekrardan kontrol ettirin. Eğer lehim kullanılmamışsa oksitlenmeler meydana geliyor, ve bu oksitlenmeler de parçaların iletişim hatasına sebep oluyor ve sistem arızaya geçiyor. Servisinizin (Adıyaman yetkili servisi İPEK OTOGAZ) kontrollerinde bu tarz hata görünmüyor ise regülatör ısı sensörünü değişmesi gerekmektedir.
vectra38
27-02-2010, 10:53
Benim lpg ile ilginç bir sorunum var. Çekiş yakıt tüketimi en ufak bir sorun yok.Ama bazen aracı çalıştırdığımda bip bip bip ses geliyor.Bu eğer anahtardan kapatıp açmazsam devamlı geliyor ses. Çoğunlukla yok. O üstündeki kırmızı ışık da devamlı yandığı halde araç lpg ye geçiyor. Dışardan sesini dinledim enjektör sesi geliyordu.Ama lpg geçiş ışığı hala kırmızıydı ve bip bip ses geliyordu.Bunu ara ara yapıyor.Sorun ne olabilir?
Dağ-Cey Lpg
27-02-2010, 11:03
Genelde yakıt hesaplamalarında ki hatalardan dolayı rakamların oynaması ve kullanıcıların memnuniyetsizliği ortaya çıkmaktadır. Şehir içinde Lpg yakıtının hesaplanması çoğunlukla yanıltır. Tarfikteki hızımız, trafik ışıklarında takılma zamanımız ve trafiğin yoğunluğu çok etki eder. En düzgün ölçüm dynometre ile yapılır, zaten araç üreticilerinin kesin olarak verdiği yakıt tüketimi bu cihazın üzerindeyken çıkan yakıt oranlarıdır. Depoyu doldurarak uzun yol olarak tabir ettiğimiz şehirlerarası yolda 100 ile 150 km yol yaptıktan sonra aynı istasyon ve aynı pompadan tekrardan yakıt ikmali yaparak, çıkan rakamı kilometreye bölerek bulabiliriz. Aynı istasyon ve aynı pompanın amacı ise istasyon değişmese dahi diğer pompalarda ki depolama basıncı farklılık gösterebileceğindendir.
burada yazdığınızı yeniden okumanızı tavsiye ederim... burada sıvılaşması için -28 derecenin lazım olduğunu yazmışsınız... hem de çok açık olarak belli ki ben yazana kadar gazın sıvılaşması için basınç olduğunu bilmiyordunuz... burada cevapladığınız soruyu isteresniz bir daha cevaplayın çünkü artık lpgnin sıvı haldeyken -28derece olmak zorunda olmadığını öğrendiniz... yanma odasına sıvı lpg girmesinin zararı lpgnin sıcaklığı ile ilgili değildir... eğer bilmiyorsanız bu sorununun cevabını da sizin için verebilirim...
İsterseniz sizin yazdıklarınızı ve benim cevaplarımı tekrar okuyun,
Basınçla ilgili herhangi bir cümle kurmadım ben, zaten gazı lpg haline çevirmek için basınç gerektiğini bende biliyorum. Daha fazla depolama yapılabildiği için sıvı vaziyette bulundurulur. Ayrıca depodaki lpg herzaman alt kısımdadır. Üst tarafta genleşme yaptığı hava vardır, bu havada basınç yaparak şamandranın yardımıyla gazın reducer'a ulaşmasını sağlar. Basınç sıvılaştırırken de, depoladığımız zamanda şarttır. Lpg tanklarının birde net kuralı vardır, tank ebatının %80'ini alır. Nedeni ise sıcağı gördüğü zaman gaz basınç yapar, bu basınçta tehlike yaratır. Bu yüzden doluluk oranının %80'i geçmemesini tavsiye ederiz. Söylediğiniz gibi %5 derecede iken lpg gaz haline döner ama bu bile karışım orantısının zengin olmasına neden olur. Ayarlamalarımızda 60 derece'ye kadar yüzdelikli olarak fakirleştirerek karışımı ayarlarız. Zaten çoğu kişinin problemleri motor soğukken gaza geçtiğinde meydana gelen vibrasyonlar ve rölantide ki dalgalanmalardır. Bunun nedeni yukarıda belirttiğim gibi motor sıcaklığına göre fakirleşmelerin sağlanamamasından dolayıdır. Sıvılaştırma barlarını biliyorum. Sıvılaştırmanın amacı, yine belirtiyorum: DEPOLAMAKTIR, KULLANMAK DEĞİL.
siz yazdıklarınızı yeniden okuyun... sıvılaştırıldığında lpg 250 kat küçülür... lpg'nin 5 derece gaz haline geçtiğini sölüyorsunuz ama bundan önceki mesajınızda da -28 derece gaz haline geçtiğini sölesiniz hangisi doğru acaba sölediklerinizden? sorduğum sorulara alakasız yanıtlar vermek yerine bilmediniz yerde bilmiyorum diyebilirsiniz... biraz üstte yazdığım mesajdada sizin ilk mesajınızı alıntı yaptım... orada -28 derece depolanır yazdığını kendinizde rahatlıkla görebilirsiniz...
bacadir68
27-02-2010, 16:48
P.V=nRT
gazlar için kullanılan basınç, hacim, sıcaklık değişimlerine bağlı değişimleri gözleyebileceğimiz bir denklemdir.
P: basınç
V: hacim
T: sıcaklık
şimdi burada da görüldüğü gibi P ve V ters orantılıdır. yani eger sıcaklık sbt tutulursa basınç arttığında hacim azalır, basınç daha da artırılırsa gaz molekülleri sıkışma nedeniyle birbirlerine çok fazla yaklaşıp sıvı hale geçer (bazı maddeler katı-gaz değişimi gösterir)
ama basıncı sbt tutup sıcaklığı düşürürsek ( -28 derece diyelim) hacimde doğru orantılı olarak düşecek ve LPG sıvılaşacaktır ( LPGnin -28 derecede sıvılaştığına göre konusuyorum tam olarak kaç derecede sıvılaştığını bilmiyorum)
yani her ikinizin dediğide bir yerde doğru.
ancak CAN'ında dediği gibi depo içindeki gaz yüksek basınç altında sıvılaşır. ama basınç artarken hacim düşer ve bu düşme belli bir sıkıştırma sağlanana kadar düzenli devam eder. basıncı artırmaya devam edinde hacim eskisine oranla daha az azalır ve artık gaz soğumaya başlar.
evet depo içindeki gaz -28 derece değildir ki öyle olsa depoya dokununca elimiz oraya yapışırdı herhalde. ama depo içindeki gaz +20 derecede değildir sıcaklığı daha düşüktür.
buna en güzel örnek bir çoğumuzun kullandığı deodorantlardır. içindeki madde sıvı halde bulunur oysa püskürtürken basınç azalır ve gaz olarak çıkar. hatta kutunun üzerinde kullanmadan önce çalkalayınız yazar. siz kutuyu çalkalayınca kutu soğur aslında kutunun bekleme sıcaklığı oda sıcaklığıdır.
KME Ankara yetkili servisi olarak, yaşadığımız en büyük problemler elektrik bağlantıları lehimlenerek yapılmadığından dolayı ortaya çıkıyor. Kesicilerin ve regülatör ısı sensörünün bağlantılarını tekrardan kontrol ettirin. Eğer lehim kullanılmamışsa oksitlenmeler meydana geliyor, ve bu oksitlenmeler de parçaların iletişim hatasına sebep oluyor ve sistem arızaya geçiyor. Servisinizin (Adıyaman yetkili servisi İPEK OTOGAZ) kontrollerinde bu tarz hata görünmüyor ise regülatör ısı sensörünü değişmesi gerekmektedir.
Mehmet bey ilginize teşekkür ediyorum.
İbrahim Ustaya en kısa zamanda uğrayacağım.
Dağ-Cey Lpg
01-03-2010, 09:14
burada yazdığınızı yeniden okumanızı tavsiye ederim... burada sıvılaşması için -28 derecenin lazım olduğunu yazmışsınız... hem de çok açık olarak belli ki ben yazana kadar gazın sıvılaşması için basınç olduğunu bilmiyordunuz... burada cevapladığınız soruyu istereseniz bir daha cevaplayın çünkü artık lpgnin sıvı haldeyken -28derece olmak zorunda olmadığını öğrendiniz... yanma odasına sıvı lpg girmesinin zararı lpgnin sıcaklığı ile ilgili değildir... eğer bilmiyorsanız bu sorununun cevabını da sizin için verebilirim...
Mesleğimi sizden öğrenecek değilim, sırf bir cevap olsun diye yazmayın lütfen. Detaylı bir araştırma yapmanızı öneririm. Ayrıca ben -28 derece gerekir demedim. Tankın içindeki gazın Ortalama -28 derece olduğundan bahsetmiştim, bana cevap olsun diye kurduğunuz cümlelerin bir anlamı yok. Eğer okuyorsanız 5 derecelik sıvılaşmanın yeterli olmayacağını da yazmıştım. Bu yüzden -28 olarak belirtmiştim. Bundan sonra sizin mesajlarınızı görmezden geliyorum.
Benim zamanım yeterince değerli, sizinle gereksiz atışmalar yapacak kadar boş vaktim yok. Olsaydı öğretmek için biraz daha uğraşabilirdim aslında.
Rica ederim gereksiz mesajlarınızı bu konudan uzak tutun.
arkadaslar insanlara faydalı olmak adına birbirinizi kırmaya gerek yok
kırmayın birbirinizi
Mesleğimi sizden öğrenecek değilim, sırf bir cevap olsun diye yazmayın lütfen. Detaylı bir araştırma yapmanızı öneririm. Ayrıca ben -28 derece gerekir demedim. Tankın içindeki gazın Ortalama -28 derece olduğundan bahsetmiştim, bana cevap olsun diye kurduğunuz cümlelerin bir anlamı yok. Eğer okuyorsanız 5 derecelik sıvılaşmanın yeterli olmayacağını da yazmıştım. Bu yüzden -28 olarak belirtmiştim. Bundan sonra sizin mesajlarınızı görmezden geliyorum.
Benim zamanım yeterince değerli, sizinle gereksiz atışmalar yapacak kadar boş vaktim yok. Olsaydı öğretmek için biraz daha uğraşabilirdim aslında.
asıl ben mesleğimi sizden öğrenecek değilim... karşınızda bu işlerin okulunu okuyan işi fizik kanunları olan bir mühendis var... siz saçmaladığınzı halde birşey demedim üstüne birde fizik kurallarına aykırı birşey yazdınız dediniz gene size yazdığınızın yanlış olduğunu kibarca söledim... yazdığınız yanlışı düzeltiyorum hala üste çıkmaya çalışıyorsunuz... ister görün ister görmeyen benim için önemli değil... ama sizin gibi yarım bilgili insanlar yüzünden bu hale geliyor... sürekli başka şeyler yazacağınıza bir kendi mesajlarınızı okuyun sonrada yanlış biliyormuşum kusura bakmayın şimdi öğrendim bu işi diyin...
Lpg tanklarının birde net kuralı vardır, tank ebatının %80'ini alır. Nedeni ise sıcağı gördüğü zaman gaz basınç yapar, bu basınçta tehlike yaratır. Bu yüzden doluluk oranının %80'i geçmemesini tavsiye ederiz.
mehmet bey burada da yanılıyorsunuz. LPG tanklarının böyle bir net kuralı yoktur. Dilerseniz ben size kapasite olarak 50 lt. tanka 55 lt. LPG bastırabilirim. %80 lik oranı multivalf sağlar. nedeni kendi basıncın üstüne çıkıp LPG çıkışını kapatmaması içindir. yani size kalsa araca -28 derecelik LPG yi verirsek aracın motoruna zarar verceği dediniz yukarda, şimdi ben - 28 derece demedim vs. diyorsunuz.
Dağ-Cey Lpg
03-03-2010, 09:51
mehmet bey burada da yanılıyorsunuz. LPG tanklarının böyle bir net kuralı yoktur. Dilerseniz ben size kapasite olarak 50 lt. tanka 55 lt. LPG bastırabilirim. %80 lik oranı multivalf sağlar. nedeni kendi basıncın üstüne çıkıp LPG çıkışını kapatmaması içindir. yani size kalsa araca -28 derecelik LPG yi verirsek aracın motoruna zarar verceği dediniz yukarda, şimdi ben - 28 derece demedim vs. diyorsunuz.
Alıntı yaptığınız mesajımda %80'i geçirmemelerini müşterilerimize tavsiye ettiğimizden bahsediyorum, multivalf(Şamandra'nın) görevi olduğunu sizin kadar bende biliyorum. Pompaların basınçlarının fazla olmasından ve istasyondaki görevlilerin daha fazla litre verebilme çabasından tankın ebatı kadar lpg basılabilir. Tekrarlıyorum, bu çok tehlikeli bir durumdur. Şamandraların bir kısmı %80'lik orandan sonra yavaşlar, bir kısmı ise ses çıkartır.
Dağ-Cey Lpg´isimli üyeden Alıntı http://www.opelim.net/designs/bc/buttons/viewpost.gif (http://www.opelim.net/forums/showthread.php?p=1239377#post1239377)
Dikkatinizi çekerim "Ayrıca ben -28 derece gerekir demedim. Tankın içindeki gazın Ortalama -28 derece olduğundan bahsetmiştim" bu cümlede de tankın içindeki gazın ortalama derecesinin -28 derece olduğunu söyledim. Daha önceki mesajlarımda bu derecede ki gaz direk motora verilirse metal aksama zarar vereceğinden reducer kullanılarak buharlaştırıldığını belirtmiştim.
tankın içindeki gaz -28 derece falan değildir, yanlış bilgiyi hala sürdürüyorsunuz... sıvı lpg giderse motora verilecek zararda sıvı çok soğuk olduğu için olmayacaktır... sıvı olarak silindire homojen dağılamayacağı için yakıtın fazla olduğu yerlerde aşırı ısı olacak ve oraları eritecektir... böle bir hasarın örneği olarak silindir içine direk yakıtı püskürten dieselllerde enjektör bozulduğunda verilen hasardır... lpg eğer fsi tarzı bir sistemle homojen olarak dağıtılmadan sıvı olarak gönderilirse hasarda bir önceki dieselde yazdığım hasarla nerdeyse aynısı olur...
regülatörün amacıda gazı ısıtıp daha fazla basınç sağlamaktır... ayrıca gaz araç ısındıktan sonra hep aynı sıcaklıkta kalacağı için sürekli değişken bir basınç olmayacak ve kontrolu daha rahat olacaktır... yoksa regülatör gazı ısıtmak amacıyla yapılmamıştır...
Şamandraların bir kısmı %80'lik orandan sonra yavaşlar, bir kısmı ise ses çıkartır.
şamandıraların bir kısım %80 den sonra yavaşlama veya ses çıkarma işmeli olmaz. direk olarak keser. şayet takılan şamandıranın içerisinde bu oranı ayarlayan sibop sistemi çıkarılırsa sizin dediğiniz gibi ses veya yavaşlama ortaya çıkar. onun dışında direk olarak takılan şamandıralar %80 de direk olarak keser.
vectra38
04-03-2010, 10:58
Bu tırrrr sesi geldiği anda pompayı çıkarttırıyorum ben. Bu ses kesilene kadar basmak doğru değil diye düşünüyordum . Böyle yapsak ne olur? %80 dolma oranı bu tırr sesi başladığı anda tamamlanıyor mu?
1.4 otomatik corsaya lpg taktırmak uygunmudur. dezavantajları varmı?
uygundur neden uygun olmasın en fazla %5 gibi bi performans kaybı yaşarsın onu da belkide anlamazsınız bile
Bu tırrrr sesi geldiği anda pompayı çıkarttırıyorum ben. Bu ses kesilene kadar basmak doğru değil diye düşünüyordum . Böyle yapsak ne olur? %80 dolma oranı bu tırr sesi başladığı anda tamamlanıyor mu?
eğer multivalfi montaj yapan usta sibob ayarlarıyla oynamamışsa sizin kesmenize gerek yok. o zaten kendisi keseceği yeri biliyor. ama kontrol amaçlı şöyle yapın, aracınızda kaç lt. tank var ise siz kesmeden kaç lt alıyor bir bakın. oranlara vurun ortaya çıkar.
Dağ-Cey Lpg
05-03-2010, 13:21
Şamandraların %80 doluluk oranında kesebilmesi için belirli bir bar basıncına ayarlıdır. İstasyonlarda ki pompalar bu basınç seviyesinin üstüne çıktıkları zaman şamandra maksimum alacağı litreden sonra gazı kesme işlemini yapamaz ya ses çıkartır sizin aracınızda ki gibi ya da yavaşlar. Ses başladığı zaman %80 doluluk oranına ulaşmış olur.
redlion74
05-03-2010, 13:48
Lpg yok.arabamda rahat kafamda rahat.koy benzini sorunsuz dertsiz kullan
35caldion
09-03-2010, 21:13
Merhaba Arkadaşlar sorunum şu
Lovato marka lpg var ,araç biraz gittikten sonra normal olarak lpg ye geçiyor bu doğal..Ama bir kaç kilometre sonra tekrar benzine geçiyor durup durduk yere bunun sebebi nedir?
Bilen varsa cevap vermesini rica ediyorum.
alperx20xev
09-03-2010, 22:58
bi bilgisayara bağlattır çıkar sorun bendede ona benzer birşey oluyordu ara ara RPM rölesi yanmış ondan çıktı oyle birşey olabilir
35caldion
11-03-2010, 17:46
bi bilgisayara bağlattır çıkar sorun bendede ona benzer birşey oluyordu ara ara RPM rölesi yanmış ondan çıktı oyle birşey olabilir
Eyvallah yorumun için,Bilgisayara bağlattık beyini felan değiştik sıfır beyin taktılar şimdi canavar gibi
alperx20xev
11-03-2010, 18:20
canawar gibi olduysa sorun yok .))
suzuki swift 1.3 glx 2000 model ba araca sıralı sıstem lpg olur mu
sempatikh
13-03-2010, 21:48
Slm ben de 2000 model astra cd var yeni atiker marka lpg taktırdım.Lpg tankı 40 litrelik.Bir depo ile uzun yolda 315 kilometre gidiyor servise götürdük her şey normal dediler.Ama bende megane 1 vardı onunda lpg tankı 40 litrelik idi.Ama megane uzun yolda 425 kilometre yol gidiyordu bu normal mi_?Lütfen yardım edin şu konuya bir açıklık getirin...Şimdiden teşekkür ederim herkese.
mertkaan01
14-03-2010, 13:44
2000 model astra g arıza lambası yokuş çıkarken yanıyor ve sonra sönüyor bu sürede devir hafif düşüyor sonra toparlanıyor
mertkaan01
14-03-2010, 13:45
araçta lovato fast sgı takılı
LÜTFEN YARDIM !!!! vectra b 2.5 cdx landırenzo takılı birbuçuk yıldır antalya da hiçbir sorun yaşamadım.hatay a taşındım fazla yakıttan dolayı ayara gittim ancak ayar yaparken adam tam bozdu şu anda daha önce hiç yaşamadığım bir sorun oluştu ve çözemiyoruz.3500 devirden sonra araç benzine geçiyor ne yaptıysak olmadı ACİL YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM LÜTFEN
Dağ-Cey Lpg
24-03-2010, 11:01
2000 model astra g arıza lambası yokuş çıkarken yanıyor ve sonra sönüyor bu sürede devir hafif düşüyor sonra toparlanıyor
Tahminlerime göre aracınızda ayar eksikliği var,
Yolda yapılacak bir kalibrasyonla sorunun ortadan kalkacağına inanıyorum.
athlon2800
24-03-2010, 20:39
LPG tüpte hem sıvı, hem gaz halinde bulunur. Tüpün bağlı olduğu cihaz kullanılmaya başlandığında, üstte gaz halindeki LPG eksilir. Alttaki sıvı LPG dışarıdan aldığı ısı enerjisi sayesinde buharlaşarak eksilen gaz miktarını yeniden üretir. LPG basınç altında sıvılaştırılmış bir gaz olduğu ve kaynama noktası yaklaşık 0°C olduğu için oda sıcaklığında gaz fazında bulunur. Düşük sıcaklıklarda dahi kolayca buharlaşabilmesi, LPG'yi diğer yakıtlara göre üstün kılan bir özelliktir.
Sahip oluğu kimyasal özellikleri sayesinde LPG'nin yaşadığımız koşullarda donması mümkün değildir, Tüpün bulunduğu ortam sıcaklığı 0°C'nin altına düştüğü durumlarda dışarıdan yeterli enerjiyi alamayacağı için LPG kaynamakta zorluk çekmeye başlar; hava sıcaklığı -28 C nin altına düşmesi ile tamamen sıvı halde kalır, tüp bu durumda yeterli gaz üretemeyecek, gaza ihtiyaç duyan cihazın yanma rejimi bozulacak gaz akışı yetersiz ve düzensiz hale gelecek ancak Yinede gaz donmayacaktır. (doğru şartlar oluştuğunda; ani veya düşük sıcaklıkta serbest hale geçme gibi) Oda ortamına sıvı halde çıkan LPG; çeperinden ısı transferi yapmaya çalışırken yüzeyindeki havadaki su buharı (havadaki asılı nem) önce çiğleşir (kristalize olur), sonra da bu birikim buz oluşturur. Bu olayı gözlemleyen insanlar LPG nin tüpte aynı ısıda bulunduğunu düşündürür.
En basit örnek vereyim. Elimizi yüzümüzü yıkadıktan sonra, (buharlaşmayı hızlandıran bir hava akımı ile karşılaştığımızda daha fazla hissederiz) cildimiz üzerindeki su buharlaşırken soğuma hissederiz. Halbuki musluktaki su belki daha soğuktur ve soğuktan normal ortama geçerken ısınma hissetmeden soğumayı hissederiz. Bunun nedenide aynı olaydan kaynaklanır. Sıvı buharlaşmak için ısı enerjisine ihtiyaç duyar, bunuda cildimizden alır ve cilt soğurken su buharlaşır. Aynı durum alkol içerikli kolonyalarda gayet rahat hissedilir.
Sonuç: Tankın sıcaklığı ne ise LPG nin de ısısı aynıdır.
sandalet
25-03-2010, 09:37
LÜTFEN YARDIM !!!! vectra b 2.5 cdx landırenzo takılı birbuçuk yıldır antalya da hiçbir sorun yaşamadım.hatay a taşındım fazla yakıttan dolayı ayara gittim ancak ayar yaparken adam tam bozdu şu anda daha önce hiç yaşamadığım bir sorun oluştu ve çözemiyoruz.3500 devirden sonra araç benzine geçiyor ne yaptıysak olmadı ACİL YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM LÜTFEN
Adanada olgun oto var ben landirenzoyu orda taktırdım . mutlaka gidip ayar yaptırın. hataydan bile oraya geliyorlar lpg taktırmaya
Bu sabahları benzinden gaza geçtikten sonra şiddetli titreme ve gaz yememe konusunda bi fikri olan varmı.Zira iki kez ustaya götürdüm ama ayarı güzel bişey yok sabah yaparken getir diyor.e tabi ustaya gidene kadarda(5 km) ısınmış ve düzen tutmuş oluyor.Usta ya anlamıyor yada beni sallıyor...
athlon2800
31-03-2010, 11:39
2. ihtimal daha kuvvetli.
serkan-51
31-03-2010, 13:15
bende 2004 model vectra balina kasa var ustunde sıralı sıstem stafelli markas tup var ama benım arabam sehır ıcınde 280 tl yakıyor sızce normalmı yardım eder benı bılgılendırırsenız sevınırım
Dağ-Cey Lpg
03-04-2010, 13:06
Bu sabahları benzinden gaza geçtikten sonra şiddetli titreme ve gaz yememe konusunda bi fikri olan varmı.Zira iki kez ustaya götürdüm ama ayarı güzel bişey yok sabah yaparken getir diyor.e tabi ustaya gidene kadarda(5 km) ısınmış ve düzen tutmuş oluyor.Usta ya anlamıyor yada beni sallıyor...
Bana lpg'nin markası hakkında bilgi verebilirseniz elimden geldiğince yardımcı olabilirim.
Markası voltran.Bugün gittim yine ama ısrarla arabayı geceden bırakmam gerektiğini,sabah çalıştırıp sorunu görmeyi önererek şuan yapacak bişey dedi.Havalar biraz düzeldi,sorun belki geçer diyodum ama soğuk havalardaki gibi aşırı titreme ve gaz yememe gibi olmasada devam ediyor.
bi astra g HB ilanda bagaja gizli LPG takıldıgı yazıyordu. yani vatandaş yapmış ve aracı öyle satıyordu. malum HB bagajın hacmini daraltmamak için böyle bir şey yapmak guzel olur. Mümkün mü? nasıl oluyor?
Serkan kardeşim aracının çok yakmasıyla ilgili konu açmışsın zaten ama verilen cevaplar seni kesmemiş anladığım kadarıyla :)peki kendi sorunumu unutup cevap veriyorum.Bak 1.6 motor için ş.içi bile olsa 280 kuruş çok fazla.
Dağ-Cey Lpg
05-04-2010, 09:43
Markası voltran.Bugün gittim yine ama ısrarla arabayı geceden bırakmam gerektiğini,sabah çalıştırıp sorunu görmeyi önererek şuan yapacak bişey dedi.Havalar biraz düzeldi,sorun belki geçer diyodum ama soğuk havalardaki gibi aşırı titreme ve gaz yememe gibi olmasada devam ediyor.
Aracınızda ki problem, benim kanaatimce kalibrasyon problemi.
Kalibrasyon yapılmadan önce ortalama 100-150 km benzinde kullanmanızı önerir, sonra kalibrasyon atılmasını tavsiye ederim. Birde sistemin kontak + ceyranını benzin enjektörlerinin artısından değilde sigorta tablasından alınmasını öneririm.
Dağ-Cey Lpg
05-04-2010, 09:45
bi astra g HB ilanda bagaja gizli LPG takıldıgı yazıyordu. yani vatandaş yapmış ve aracı öyle satıyordu. malum HB bagajın hacmini daraltmamak için böyle bir şey yapmak guzel olur. Mümkün mü? nasıl oluyor?
Bagajda gizli lpg'den kasıt stepne yerine konulan simit tanktır.
Yıllardan beri kullanıcının seçeneği arasında sunuyoruz.
Kalibrasyon diyosun,anladım.Bide bugün sabah yine yaptı ve bu kez arıza ışığıda yandı.Kontağı kapatıp açına söndü.Ancak bu sabah ki çok kötüydü,titreme bi yana yığıldı kaldı nerdeyse hiç gaz yemedi.Acayip te sesler geliyor,şak şak diye sanki sübap vuruntusu gibi,bişey olucak diye endişelendim benzine aldım herşey normale döndü.
galfordb
05-04-2010, 23:01
Mehmet bey öncelikle yardımlarınız için teşekkür ederim.Benim sormak istediğim benim 1995 model vectra a aracıma sıralı sistem olmayan brc marka lpg takılı ilk başlarda aracın gidişi seriliği çok iyiydi sonrasında arıza ışığı yakmaya başladı ve araçda bir hantallık başladı 1. ve ikinci viteslerde düşük devirlerde çoğunlukla 20 km hızın altına düşünce ayağımı gazdan çekince araç kekeliyerek kendi kendine gaz vermeye başladı usta götürdüğümde ise bu araçların belli bir km gaz kullandıktan sonra arıza ışığı yaktığını kekeleme ve kendi kendine gaz verme için ise makinaya bağlayacaklarını söyleyip bağladılar 4.enjektörün gidici olduğunu ve gaz kelebeğinin altında bulunan küçük siyah bir plastik kutunun adını yanlış hatırlayabilirim ama gaz debisi dediler değiştirdiler.Aracın gidişinde biraz iyileşmeler oldu fakat havalar ısınınca aynı sorun (kekeleme ve gaz verme)tekrar baş gösterdi.Arıza ışığını ve hantallığı aracım neden yapıyordur yardımcı olursanız sevinirim.
mehmet bey benim aracım astra cd 2000 model bende voltran marka ilk nesil lpg sistemi var yakıt çekiş mükemmel sorunum ilk geçişte çoğu zaman stop etmesi veya etmeye meyilli olması neyapabiliriz teşekkürler
arkadaşlar ben de astra 1.6 aracıma landi renzo taktırdım ve yaklaşık 80 tl lik gazla 300km yol yaptım şehir dışı bu oran acaba ilk takıldığı içinmi fazla teşekürler
bozkan38
07-04-2010, 23:34
Mehmet bey ben arabaya atiker taktirmayi düsünüyorum.astra g 1.4 clup.su an sehir ici 280kurus 100km ye 7.45lt yakiyor.lpgde nekadar tasarrufum olur vede benim arabama atiker uygunmudur?simdiden yardimlariniz icin tesekkürler.
mstf_ozlr
10-04-2010, 11:41
S.A 2009 1,6 opel astra aldım, daha 2 ay oldu ama yakıt cok fazla, tüp taktırmayı düşünüyorum, önerebileceğiniz markalar var mı? yardımcı olursanız sevinirim
dontsmoke
13-04-2010, 16:06
mehmet bey yaklaşık 3 yıldır arabamda lpg var son 3 aydır arasıra motor arıza ışığı yanıyor ve 2. silindir de hata var diyor ve bazen gazda giderken motor arıza ışığı yanıyor ve motor tekliyor o hızda giderken benzine alırsam birşey yok sürekli ayar yapılıyor 1 hafta içinde gene oluyor motorda rölantide bir sarsıntı var hem benzinde hem gazda(araba 2003 vectra 1.6)
yapılanlar bobin değişti ilki arızalı çıktı tekrar değiştirdiler(buda arızalı olabilirmi)
bujiler değişti(arızalı olabilirmi)
carbon clean yapıldı
ustanın biri lpg parçaları bozuk diyor gazcı normal diyor
ustanın biri subaplara bakacaz üst motor yapacaz diyor
ustanın biri katalitik konvertör tıkanmış olabilir belki bu yüzden gazda 2. silindirde hata veriyor diyor (ama benzinde bi tekleme yok)
yardımcı olursanız sevinirim
bu doğru söylüyor olabilir arkadasımın aracında da aynı söyledikleriniz vardı bu islemden sonra düzeldi subaplar değisti
karabela91
21-04-2010, 12:22
lpg motora zarar verir mi ? ( daha önce soruldu mu bilmiyorum )
Dağ-Cey Lpg
21-04-2010, 18:55
mehmet bey benim aracım astra cd 2000 model bende voltran marka ilk nesil lpg sistemi var yakıt çekiş mükemmel sorunum ilk geçişte çoğu zaman stop etmesi veya etmeye meyilli olması neyapabiliriz teşekkürler
Enjektör temizliği yada gaza geçiş sıcaklığının yükseltilmesi probleminizi çözümlemenizi sağlayabilir.
Dağ-Cey Lpg
21-04-2010, 18:56
arkadaşlar ben de astra 1.6 aracıma landi renzo taktırdım ve yaklaşık 80 tl lik gazla 300km yol yaptım şehir dışı bu oran acaba ilk takıldığı içinmi fazla teşekürler
Oran çok fazla, ilk önce kaçak kontrollerini yaptırın.
Daha sonrasında kalibrasyon tekrar gözden geçirilmeli.
Dağ-Cey Lpg
21-04-2010, 18:58
Mehmet bey ben arabaya atiker taktirmayi düsünüyorum.astra g 1.4 clup.su an sehir ici 280kurus 100km ye 7.45lt yakiyor.lpgde nekadar tasarrufum olur vede benim arabama atiker uygunmudur?simdiden yardimlariniz icin tesekkürler.
Marka konusunda yönlendirme yapmak istemem,
Ama benzine oranla %40-%50 oranında tasarruf sağlayacağınız kesin.
Yetkili servis ve konusunda uzman ustaları seçmeye dikkat edin
Dağ-Cey Lpg
21-04-2010, 19:06
mehmet bey yaklaşık 3 yıldır arabamda lpg var son 3 aydır arasıra motor arıza ışığı yanıyor ve 2. silindir de hata var diyor ve bazen gazda giderken motor arıza ışığı yanıyor ve motor tekliyor o hızda giderken benzine alırsam birşey yok sürekli ayar yapılıyor 1 hafta içinde gene oluyor motorda rölantide bir sarsıntı var hem benzinde hem gazda(araba 2003 vectra 1.6)
yapılanlar bobin değişti ilki arızalı çıktı tekrar değiştirdiler(buda arızalı olabilirmi)
bujiler değişti(arızalı olabilirmi)
carbon clean yapıldı
ustanın biri lpg parçaları bozuk diyor gazcı normal diyor
ustanın biri katalitik konvertör tıkanmış olabilir belki bu yüzden gazda 2. silindirde hata veriyor diyor (ama benzinde bi tekleme yok)
yardımcı olursanız sevinirim
Subaplara baktırmadan önce motorun kompresörünü ölçtürün,
Eğer kompresörler arasında çok büyük farklar yoksa üst motor kapağını söktürmeyin.Bu tarz arızayı lpg enjektöründen de veriyor olabilir. 2. ve 3. silindire giden enjektörlerin yerlerini değiştirerek arızanın lpgden mi araçtanmı olduğunu daha net anlayabilirsiniz. Eğer hata aynı silindirde kalırsa problem araçtandır, eğer hata diğer silindire geçiyorsa lpg enjektörünüzde problem vardır.
Dağ-Cey Lpg
21-04-2010, 19:07
lpg motora zarar verir mi ? ( daha önce soruldu mu bilmiyorum )
Yanlış kullanımda zarar verebilir.
opelci01
21-04-2010, 19:17
slm bende astra enjoy 2005 var.opel tavsiyesi ile landirenzo taktırdım.taksitli fiyat 1700 peşin 1500 eğer plaka ruhsat değişecekse 300 tl gidiyor.söylediği fiyatlar normal.ben burada şu konuya dikkat çekmek isterim.landirenzo takan yerler depoyu yani arka kısmı landirenzo değilde maliyeti az olan markalardan takıyorlar buna dikket edin.mesela benim beyin landirenzo arka taraf depo kısmı atiker.şikayet ettim ama bunun sorun olmadoğını belirttiler olsun depoda landirenzo olsun.
Dağ-Cey Lpg
22-04-2010, 09:11
slm bende astra enjoy 2005 var.opel tavsiyesi ile landirenzo taktırdım.taksitli fiyat 1700 peşin 1500 eğer plaka ruhsat değişecekse 300 tl gidiyor.söylediği fiyatlar normal.ben burada şu konuya dikkat çekmek isterim.landirenzo takan yerler depoyu yani arka kısmı landirenzo değilde maliyeti az olan markalardan takıyorlar buna dikket edin.mesela benim beyin landirenzo arka taraf depo kısmı atiker.şikayet ettim ama bunun sorun olmadoğını belirttiler olsun depoda landirenzo olsun.
Ama tank konusunda yapabileceğimiz birşey yok malesef.
Depoların landirenzo, brc yada başka bi marka gibi seçenekleri mevcut değil. Ayrıca ülkemizde üretilen tanklar, yurtdışına da ihraç ediliyor.
Opel irmscher lpg kitlerini uygun bir fiyata Türkiye'ye getirip araçların orijinalliğini bozmadan montaj yapsa çok iyi olur, turbolu araçlar için 3000 Euro civarında imiş LPG kitleri atmosferik araçlar içinde 2000 Euro civarında olur sanırım ama dizel araç alırken kimi zaman 10 bin TL veya fazlasını ödüyoruz orijinal LPG kiti için de 3000-4000 TL ödenir 0 km alınıp aracın garantisi de bozulmayacaksa süper olur. Umarım Opel Türkiye bu kitleri getirip montaja başlar. Sonuçta Opel'in en iyi modifikasyon şirketi tarafından üretiliyor ve OPC araçlara özel kitler bile çıkarmışlar. LPG'den korkan birçok sürücüyü ikna etmeye yeter bence "Irmscher" ismi.
Ayrıntılar için sitenin LPG tanıtım bölümü:
http://www.irmscher.de/de/lpg/lpg.php#
Sertan_c
22-04-2010, 10:55
Opel irmscher lpg kitlerini uygun bir fiyata Türkiye'ye getirip araçların orijinalliğini bozmadan montaj yapsa çok iyi olur, turbolu araçlar için 3000 Euro civarında imiş LPG kitleri atmosferik araçlar içinde 2000 Euro civarında olur sanırım ama dizel araç alırken kimi zaman 10 bin TL veya fazlasını ödüyoruz orijinal LPG kiti için de 3000-4000 TL ödenir 0 km alınıp aracın garantisi de bozulmayacaksa süper olur. Umarım Opel Türkiye bu kitleri getirip montaja başlar. Sonuçta Opel'in en iyi modifikasyon şirketi tarafından üretiliyor ve OPC araçlara özel kitler bile çıkarmışlar. LPG'den korkan birçok sürücüyü ikna etmeye yeter bence "Irmscher" ismi.
Ayrıntılar için sitenin LPG tanıtım bölümü:
http://www.irmscher.de/de/lpg/lpg.php#
Irmscher değil GM bile üretse, sevmeyen sevmiyor, yapacak bişey yok, herkes istediği haliyle binmekte özgür... yeterki sevmeyenler sevenlere karşı, sevenler de sevmeyenlere karşı daha anlayışlı olsun.
selam mehmet bey benim otomobilim 2001 opel vectra comfort aldığım dan beri tupte bi sorun var. yolda giderken bi çok iyi oluyor birden çok tekleme yapıp benzıne atıyor. bazen hıç gaz yemiyor sonra geri duzelıyor. bunun için gittiğim ilk yer bobini değişttirtti. bikac hafta hıc sorun cıkmadı. araba memlekete gıderken herzamankınden farklı bı yerden yoldan gaz aldım yıne aynı seyler basladı bu sefer baska bı ustaya gıttım bobınden olmaz dedı tuple ılgılı ne kadar şey varsa temızledı dort tane bısey varmıs onlardan dedı yerlerını degıstırdı oda olmadı atıkerın yetlıkı servsıne gıttım beyın degısecek dedı bende arızalıysa neden sureklı yapmıyor bu sorunu dedıgımde bılmıyorum deyınce format at ayarlarını duzelt dedım ne dedıgımı anlamadı bıle en son ınternetten arastırırken bı yerde lpg plus sinyalını bobınden degıl egsantrık devır sensorunden alması lazım demiş birisi ??? opel servısıne gıttım bızım yapabılecegımız bısey yok dedı şimdiden yardımlarınız için teşekkürler
bacadir68
22-04-2010, 12:03
bence enjektor sorununuz var. arada bir tıkanıyor yada görevini yapamıyor... ;)
Dağ-Cey Lpg
22-04-2010, 13:39
selam mehmet bey benim otomobilim 2001 opel vectra comfort aldığım dan beri tupte bi sorun var. yolda giderken bi çok iyi oluyor birden çok tekleme yapıp benzıne atıyor. bazen hıç gaz yemiyor sonra geri duzelıyor. bunun için gittiğim ilk yer bobini değişttirtti. bikac hafta hıc sorun cıkmadı. araba memlekete gıderken herzamankınden farklı bı yerden yoldan gaz aldım yıne aynı seyler basladı bu sefer baska bı ustaya gıttım bobınden olmaz dedı tuple ılgılı ne kadar şey varsa temızledı dort tane bısey varmıs onlardan dedı yerlerını degıstırdı oda olmadı atıkerın yetlıkı servsıne gıttım beyın degısecek dedı bende arızalıysa neden sureklı yapmıyor bu sorunu dedıgımde bılmıyorum deyınce format at ayarlarını duzelt dedım ne dedıgımı anlamadı bıle en son ınternetten arastırırken bı yerde lpg plus sinyalını bobınden degıl egsantrık devır sensorunden alması lazım demiş birisi ??? opel servısıne gıttım bızım yapabılecegımız bısey yok dedı şimdiden yardımlarınız için teşekkürler
Aracınızda ki lpg'nin markası, Atikermi?
Değilse hangi marka olduğunu belirtirmisiniz.
evet atiker marka . enjektorden olamaz cunku bu son seferıyle 3. temizlenişi
devil_berk22
25-04-2010, 19:11
merhabalar biz honda civic 2008 yeni kasa araca lpg taktırmak istiyoruz ancak hangi marka taktırmalıyız hangi marka lpg honda ile uyumlu çalışır ve istanbulda oturduğumdan dolayı burada tavsiye edebileceğiniz bir yer varmı birde fazla olmassa son olarak bu işin maliyeti ne olur acaba teşekkürler iyi çalışmalar h.işler diliyorum.
serkan-g
25-04-2010, 19:55
mehmet bey açık yüreklilikle opel e hangi markanın tam uyumlu olduğunu tavsiye edeceğiniz markayı belirtirmisiniz? bu gerçekten taktıracak kişiler için çok önemli. teşekkürler.
Mel-a-ku
25-04-2010, 20:04
merhabalar biz honda civic 2008 yeni kasa araca lpg taktırmak istiyoruz ancak hangi marka taktırmalıyız hangi marka lpg honda ile uyumlu çalışır ve istanbulda oturduğumdan dolayı burada tavsiye edebileceğiniz bir yer varmı birde fazla olmassa son olarak bu işin maliyeti ne olur acaba teşekkürler iyi çalışmalar h.işler diliyorum.
benım cıvıc e prins taktırdım Maslak oto sanayi TGS otogaz. sorun yaşamıyorum. 1000 euro fıyatı var. taksıt ımkanı falan da mısler gıbı. 3 saat montajı surdu.
Dağ-Cey Lpg
26-04-2010, 13:04
evet atiker marka . enjektorden olamaz cunku bu son seferıyle 3. temizlenişi
Regülatörün ısınmasıyla ilgili bir problem olabilir, bu problem su t'leri düzgün yerden alınmadığında, motor suyunun az olduğunda ve termostat'ın arızalandığında meydana gelir. Regülatöre giden sıcak suyun yeterince olmaması ısıyı düşürür ve araca zengin karışımlı lpg gider. Buda teklemeye neden olur, daha problemli durumlarda da sistem kendini benzine atar.
Dağ-Cey Lpg
26-04-2010, 13:29
Japon grubu araçlara programında mazda fakirleşmesi diye tabir ettiğimiz bölümü olan markaları tavsiye ediyoruz. Örnek verecek olursak, Lovato, Romano, Landi, Landirenzo, Zavoli ve Diego olabilir. Bu fakirleşme konumunun faydası ise sıralı çalışmaya başlayan araçlar belli bir devirden sonra yarı sıralı çalışma prensibine geçmekte, sistem fakirleşme yapamadığında isteğinden fazla yakıtın gitmesi araçların sibaplarına zarar vermekte ve her 10.000 veya 20.000 km'de sibap ayarı yaptırma zorunluluğunda bırakmaktadır. İlerleyen safhalarda sibap lastikleri ve sibap değişimine kadar gitmektedir. Dünyada bu çalışma prensibini ilk olarak mazda keşfettiğinden dolayı mazda fakirleşmesi olarak ismi kalmıştır.
Dağ-Cey Lpg
26-04-2010, 13:34
mehmet bey açık yüreklilikle opel e hangi markanın tam uyumlu olduğunu tavsiye edeceğiniz markayı belirtirmisiniz? bu gerçekten taktıracak kişiler için çok önemli. teşekkürler.
Serkan bey bi önceki mesajımda da söylediğim gibi mazda fakirleşmesi olan bütün otogaz markalarını tavsiye ederim. İşçiliğinde çok önemli olduğunu belirtmek isterim. Mazda fakirleşmesini sadece japon araçları değil, Avrupa araçları da son yıllarda kullanmaya başlamıştır. Ama sibaplarda kullanılan metal alaşımları rasında japon grubu ile Avrupa grubu araçlarda farklılık vardır. Bu zengin konumunda çalışma durumunda japon araçları daha hassastır. Tekrar yeniliyorum, lpg montajında yetkili bir servise ve teknik aksam konusunda ehil firmalara dönüşüm yaptırmanızı tavsiye ederim.
KaRaKaN_
26-04-2010, 17:03
Selam Dağ-Cey Lpg...83 model 1.3 kadett aracıma hangi lpg kitini önerirsiniz...saygılar...
Dağ-Cey Lpg
27-04-2010, 19:51
Selam Dağ-Cey Lpg...83 model 1.3 kadett aracıma hangi lpg kitini önerirsiniz...saygılar...
Merhaba İbrahim bey, markalarda problem yaşıyacağınızı sanmıyorum,
Yalnız mikser seçerken özen göstermenizi tavsiye ederim.
volkantürker
30-04-2010, 00:42
Aracım lpg de iken tırrr tırrr tırrrrr diye bir ses yapıyor benzine alınca kesiliyor aceba sebebi nedir? Atikerde böyle bir ses problemi olduğu söyleniyor doğrumu
araç 2006 opel astra h
snbastra
30-04-2010, 00:57
o ses enjektörlerden gelir normaldir fakat sesin düzeyine göre değişir.eğer aşırı bir ses yapıyorsa dizel araç gibi enjektör değişimine gidilebilir.Atiker hakkında detaylı bilgim yok fakat lpgli araçların genelinde bu ses mevcuttur.
Dağ-Cey Lpg
30-04-2010, 08:54
Aracım lpg de iken tırrr tırrr tırrrrr diye bir ses yapıyor benzine alınca kesiliyor aceba sebebi nedir? Atikerde böyle bir ses problemi olduğu söyleniyor doğrumu
araç 2006 opel astra h
Bu ses enjektörlerden geliyor,
Ya enjektörler aracın kasasıyla temas edecek şekilde monte edilmiş,
Ya sesli çalışan enjektörlerden. Eğer kasa ile temas ediyorsa kasaya değmiyecek bir kısma sabitlenmeli, Enjektörden ise, enjektör tamir takımını değiştirerek bu sesi kesebilirsiniz.
Mel-a-ku
30-04-2010, 13:46
bu enjektorler ısınıyormu acaba altına yumuşak bır malzeme koyup bende bır nebze bu tıtresım sesını azaltmak ıstıyorum. benımkı de metal bır aksamın uzerıne konuşlandırılmış
Dağ-Cey Lpg
30-04-2010, 14:25
bu enjektorler ısınıyormu acaba altına yumuşak bır malzeme koyup bende bır nebze bu tıtresım sesını azaltmak ıstıyorum. benımkı de metal bır aksamın uzerıne konuşlandırılmış
Enjektörleri monte ederken sesi azaltmak için veyahutta vibrasyonları azaltmak için plastik takozlar kitin içinden çıkar. Ustanızdan isteyin, eğer ustanız elinde olmadığını söylerse, Özel mesajda adres belirtirseniz ben gönderebilirim.
KaRaKaN_
30-04-2010, 18:55
Sayın Dağ-Cey, önereceğiniz bir mikser markası varmı? mikser şu olsun , beyin bu olsun gibi bişi demedim ben ustaya:) bu konuların yabancısı olduğumuz için sizingibi değerli ustalarımıza dostlarımıza soruyoruz.Atiker de kampanya var dediler 10 taksit 350 tl. tavsiye edermisiniz..cevaplar ve yardımlarınız için teşekkürler..
mehmet bey benim vectra 2.0 cdx 10 tl gazla 15-20 km gidiyor kit atiker ne yapmam lazımusatlar ayarına iyi diyor yardımlarınızı bekliyorum gaz lt 1.90
saygılar
snbastra
30-04-2010, 19:26
Ya sesli çalışan enjektörlerden. Eğer kasa ile temas ediyorsa kasaya değmiyecek bir kısma sabitlenmeli, Enjektörden ise, enjektör tamir takımını değiştirerek bu sesi kesebilirsiniz.
Abi k.bakma işin erbabı varken çok bilirlik yapmış gibi olmuşum sonradan farkettim.:sorry:
Benim de bir sorunum var abi astra g voltran denen bela markayı kullanıyorum. teklemeyi kesemedim, tek tırnak buji değiştirdim,ayarlattım yok belli bir süre kesiliyor sonra yeniden.Bu teklemeyi voltrandan kurtularak mı kesebilirim yoksa senin başka bir önerin var mı?
Dağ-Cey Lpg
01-05-2010, 12:33
Sayın Dağ-Cey, önereceğiniz bir mikser markası varmı? mikser şu olsun , beyin bu olsun gibi bişi demedim ben ustaya:) bu konuların yabancısı olduğumuz için sizingibi değerli ustalarımıza dostlarımıza soruyoruz.Atiker de kampanya var dediler 10 taksit 350 tl. tavsiye edermisiniz..cevaplar ve yardımlarınız için teşekkürler..
merhaba karakan söylediğiniz fiyat uygun mikser seçiminden kastım başka arabaların mikserleri uydurulmaya çalışılıyor buda stopetme gibi problem çıkarıyor
Dağ-Cey Lpg
01-05-2010, 13:01
mehmet bey benim vectra 2.0 cdx 10 tl gazla 15-20 km gidiyor kit atiker ne yapmam lazımusatlar ayarına iyi diyor yardımlarınızı bekliyorum gaz lt 1.90
saygılar
aslında bu tür ölçüm yanıltır sizi.depoyu fulleyin 100 km den sonra tekrar fullein aldığınız tl yi km ye bölün yakıtın nekadar olduğunu daha iyi ölçme imkanınız olur
Dağ-Cey Lpg
01-05-2010, 13:04
Abi k.bakma işin erbabı varken çok bilirlik yapmış gibi olmuşum sonradan farkettim.:sorry:
Benim de bir sorunum var abi astra g voltran denen bela markayı kullanıyorum. teklemeyi kesemedim, tek tırnak buji değiştirdim,ayarlattım yok belli bir süre kesiliyor sonra yeniden.Bu teklemeyi voltrandan kurtularak mı kesebilirim yoksa senin başka bir önerin var mı?
marka hakkında bi şey söyleyemem ama enjektör problemi olduğunu biliyorum rail enjektörle sorunu çözeriz
GALERİCİ
01-05-2010, 17:26
arkadarşım bendede vectra c var aynı sorun bendede oldu lpg densonra ustay agötürdüm lpg takıldıktan sonra ilk kullanıda bobinleri yakıyomuş onların değişmesi gerekirdedi haberiniz olsun hemen yaptırmanızı tavsiye ederim motoroda zarar veriyo yakıtta baya artıyo
bende böyle birşey olmadı 1 aydır sorunsuz kullanıyorum
aslında bu tür ölçüm yanıltır sizi.depoyu fulleyin 100 km den sonra tekrar fullein aldığınız tl yi km ye bölün yakıtın nekadar olduğunu daha iyi ölçme imkanınız olur
çok yanlış bir ölçüm yöntemi... her pompanın basıncı farklı olduğu için böle yaparsanız gene düzgün sonuç alamazsınız... depoyu tam boşaltın sonra fulleyin... tam boşalana kadar kullanın... tam boşaldığında kaç litre gaz ile ne kadar km gittiğinizi hesaplayın.... pompadan pompaya 2-3 litre fark rahatlıkla olabiliyor eğer siz 100km gidip gene fullerseniz 100kmde 2-3 litre fark olabilir ki bu da sizin saçma sapan bir ölçüm yapmanıza neden olur...
karakalem
02-05-2010, 00:01
mehmet bey aracımın bugün baskı balatasını değiştirttim.aracı servise bırakıncaya kadar hiçbir sorun yoktu ama aldığımda gördümkü lpg göstergesi hep kırmızıyı yani araçtaki lpg bitmek üzere olduğunu gösteriyor.ben depoyu fulledim ama aynı sorun devam etti.bu sorun ustalar şanzımanı indirdiğinde oluşmuş olabilir mi yada benim sorunum ne..
cevabınız için şimdiden teşekkürler.
çok yanlış bir ölçüm yöntemi... her pompanın basıncı farklı olduğu için böle yaparsanız gene düzgün sonuç alamazsınız... depoyu tam boşaltın sonra fulleyin... tam boşalana kadar kullanın... tam boşaldığında kaç litre gaz ile ne kadar km gittiğinizi hesaplayın.... pompadan pompaya 2-3 litre fark rahatlıkla olabiliyor eğer siz 100km gidip gene fullerseniz 100kmde 2-3 litre fark olabilir ki bu da sizin saçma sapan bir ölçüm yapmanıza neden olur...
benim ölçümüm bunun için mi saçma oldu ?opetten alıyordum bu sefer 150 km gittikten sonra SHELL den fulledim(1 lt.=1.97tl.) 37.50tl.lik gaz aldı.bu da 25 krş. gibi bir sonuç çıkardı.gerçi şehir içi İstanbul trafiği yarım saatte 4-5 km gittiğim yerler oldu ama,opett'te ki ölçümlerde 20 krş.a falan geliyordu 100 km.den sonra fullediğimde.
gaz yeni kullandığım için tam ölçüm oranları değişirmi böyle depo bitmeden ?:(
benim ölçümüm bunun için mi saçma oldu ?opetten alıyordum bu sefer 150 km gittikten sonra SHELL den fulledim(1 lt.=1.97tl.) 37.50tl.lik gaz aldı.bu da 25 krş. gibi bir sonuç çıkardı.gerçi şehir içi İstanbul trafiği yarım saatte 4-5 km gittiğim yerler oldu ama,opett'te ki ölçümlerde 20 krş.a falan geliyordu 100 km.den sonra fullediğimde.
gaz yeni kullandığım için tam ölçüm oranları değişirmi böyle depo bitmeden ?:(
bunun yeni gaz ile alakası yok... farklı pompa ile alakası var... bir pompanın barı daha yüksektir sizin 45litrelik deponuza 44 litre lpg doldurur diğerinin basıncı daha azdır o sizin deponuza 38 litre lpg doldurur...eğer siz 100km gidip fullerseniz aradaki çıkacak olan 5-6 litre fark sizin 5-6 litre az veya fazla yaktığınızı düşündürebilir... onun için en sağlıklısı depo boşaltılı sonra fullenir kaç litre aldığı yazılır... depo bittiğinde yapılan km ile yazdığın litre karşılaştırılıp hesap yapılır...
Konuyla ilgili arkadaşlar bir soru sorcam.Bizim vectrada gaza basınca birden bire gaza bastın halde direk araba istop ediyo ya sizce neden olabilir rolantta bi düşüklükde yok yni neden oluyo acaba bi danışım dedim.Bu Olay 3 4 kes de olsa bi oluyo yani.
bunun yeni gaz ile alakası yok... farklı pompa ile alakası var... bir pompanın barı daha yüksektir sizin 45litrelik deponuza 44 litre lpg doldurur diğerinin basıncı daha azdır o sizin deponuza 38 litre lpg doldurur...eğer siz 100km gidip fullerseniz aradaki çıkacak olan 5-6 litre fark sizin 5-6 litre az veya fazla yaktığınızı düşündürebilir... onun için en sağlıklısı depo boşaltılı sonra fullenir kaç litre aldığı yazılır... depo bittiğinde yapılan km ile yazdığın litre karşılaştırılıp hesap yapılır...
Can ,yeni gaz derken benzinden gaza yeni geçiş manasında oldu yanlış anladın galiba.Gaz kullanımında yeniyiz manasında daha 350 km.lik gaz geçmişim var benzinde bu olay fark etmezdi o yüzden sordum .
Tavsiyen için teşekkürler demekki gaz ölçümünde depoyu tam bitirip öyle mi alıcaz.tam derken araç kendi benzin yakmaya geçtiği zaman mı yoksa bir kaç litre gaz kalınca doldursak olur mu?
bir de anladığım kadarıyla aynı pompadan gaz alınarak daha sağlıklı ölçüm yaparız sonucu çıkıyor.benim ölçü onun için yanlış çıktı o zaman opet ve shell deki pompa basınç farklarından.
Dn:birde bir kaç yerde pompa basıncından bahsediyor arkadaşlar bunu nerde görüyoruz? yakıt aldığımız pompadaki basıncı .
bozkan38
02-05-2010, 19:21
bu gün ilk depomu bitirdim 385km yol yaptim gazi fulledim ve 71tl lik gaz aldi gazin lt fiyati 2.05tl.yaklasik 35lt gaz aldi. yani 185 kurus yakmis kmde.tabi bunun icinde ilk calismadaki benzinde var.tamami sehir ici kullanimdi.bakalim ikinci depoda nekadar yakacak.
Can ,yeni gaz derken benzinden gaza yeni geçiş manasında oldu yanlış anladın galiba.Gaz kullanımında yeniyiz manasında daha 350 km.lik gaz geçmişim var benzinde bu olay fark etmezdi o yüzden sordum .
Tavsiyen için teşekkürler demekki gaz ölçümünde depoyu tam bitirip öyle mi alıcaz.tam derken araç kendi benzin yakmaya geçtiği zaman mı yoksa bir kaç litre gaz kalınca doldursak olur mu?
bir de anladığım kadarıyla aynı pompadan gaz alınarak daha sağlıklı ölçüm yaparız sonucu çıkıyor.benim ölçü onun için yanlış çıktı o zaman opet ve shell deki pompa basınç farklarından.
Dn:birde bir kaç yerde pompa basıncından bahsediyor arkadaşlar bunu nerde görüyoruz? yakıt aldığımız pompadaki basıncı .
evet ben yeni gazı yanlış anlamışım kusura bakma... eğer deponun içinde 1-2 litre kalır öle alırsan bu sefer ölçüm yapmak için gene deponun altında 1-2 litre kaldığında kaç km gittiğini bulman lazım bu da biraz zor... depoda ne kadar kaldığı belli olmuyor çünkü... gazı ne kadar yaktığını ölçmesi benzine göre biraz ters... benzinde önce yol yapıp sonra benzin alıp ne kadar yol yaptığını, yol yaptıktan sonra aldığın benzine göre yapıyorsun ama lpgde önce lpg alıyorsun sonra yol yapıyorsun hesap yaparken önce litreyi sonra yaptığın yolu buluyorsun.... yani siz gene depoyu bitirip fulleyip 500km yaptım sonra 50 lt ye fullendi derseniz yanlış... siz depo boşken 50lt ye fulleyeceksinz önce ondan sonra depo bitene kadar gidip depo bittiğinde 500km yaptıysanız 50 lt ile 500km yaptım diyeceksiniz...
can ek olarak, deponun 100 km. gittikten sonra aynı pompadan bile alsa depoda var olan gazın genleşme alanı olduğundan daha fazla basınç olup pompadan gelen basınca karışılık vereceği için tam almayacaktır yinede.
en iyisi yine senin de bahsettiğin gibi tam bitirip o şekilde ölçülmesi
evet ben yeni gazı yanlış anlamışım kusura bakma... eğer deponun içinde 1-2 litre kalır öle alırsan bu sefer ölçüm yapmak için gene deponun altında 1-2 litre kaldığında kaç km gittiğini bulman lazım bu da biraz zor... depoda ne kadar kaldığı belli olmuyor çünkü... gazı ne kadar yaktığını ölçmesi benzine göre biraz ters... benzinde önce yol yapıp sonra benzin alıp ne kadar yol yaptığını, yol yaptıktan sonra aldığın benzine göre yapıyorsun ama lpgde önce lpg alıyorsun sonra yol yapıyorsun hesap yaparken önce litreyi sonra yaptığın yolu buluyorsun.... yani siz gene depoyu bitirip fulleyip 500km yaptım sonra 50 lt ye fullendi derseniz yanlış... siz depo boşken 50lt ye fulleyeceksinz önce ondan sonra depo bitene kadar gidip depo bittiğinde 500km yaptıysanız 50 lt ile 500km yaptım diyeceksiniz...
Bilgilendirme için teşekkür ettim Can.artık depoyu bitirip alırım gazı o zaman ben şimdiye kadar hep ters ölçümler yaptım demekki onun için de istikrarsız sonuçlar çıkıyomuş.ben 100-150 gidip fulleme yapıyordum :(
Dağ-Cey Lpg
03-05-2010, 09:17
mehmet bey aracımın bugün baskı balatasını değiştirttim.aracı servise bırakıncaya kadar hiçbir sorun yoktu ama aldığımda gördümkü lpg göstergesi hep kırmızıyı yani araçtaki lpg bitmek üzere olduğunu gösteriyor.ben depoyu fulledim ama aynı sorun devam etti.bu sorun ustalar şanzımanı indirdiğinde oluşmuş olabilir mi yada benim sorunum ne..
cevabınız için şimdiden teşekkürler.
Merhaba, Arkadaşlar şanzımanla ilgili işlem yaparken gösterge kablolarını koparmış olabilirler. Depodan gelen kablolar dikkatlice kontrol edilirse sorunu görebilirsiniz.
Dağ-Cey Lpg
03-05-2010, 09:20
Konuyla ilgili arkadaşlar bir soru sorcam.Bizim vectrada gaza basınca birden bire gaza bastın halde direk araba istop ediyo ya sizce neden olabilir rolantta bi düşüklükde yok yni neden oluyo acaba bi danışım dedim.Bu Olay 3 4 kes de olsa bi oluyo yani.
Arabada kalibrasyon hatası olduğunda bu tarz şeyler yapabilir,
Sistemde ya zengin ya da fakir karışımı var, bunun için bir kalibrasyon yapılması gerekiyor. Benzin değerlerine en yakın kalibrasyon sizin probleminizi çözecektir.
Merhabalar Mehmet bey, öncelikle böyle bir konuda insanlara yardımcı olmaya çalıştığınız için teşekkür ederim. Benim şöyle bir sorunum var. Arabam marşa basınca çok geç çalışıyor. Çalıştığında tüpe geçinceye kadar gaz pedaline sonuna kadar basıyorum gaz yemiyor. Taki tüpe geçiyor araba düzeliyor. Fakat bu seferde araba giderken gazdan ayağınızı çekince tekleme yapıyor. Benzine geçersem bu problemler hiç olmuyor. Kusura bakmayın uzattım ama lpg markası bedini servis bulmakta zorlanıyorum. Herhangibir öneriniz varmı selamlar.
Dağ-Cey Lpg
10-05-2010, 10:16
Merhabalar Mehmet bey, öncelikle böyle bir konuda insanlara yardımcı olmaya çalıştığınız için teşekkür ederim. Benim şöyle bir sorunum var. Arabam marşa basınca çok geç çalışıyor. Çalıştığında tüpe geçinceye kadar gaz pedaline sonuna kadar basıyorum gaz yemiyor. Taki tüpe geçiyor araba düzeliyor. Fakat bu seferde araba giderken gazdan ayağınızı çekince tekleme yapıyor. Benzine geçersem bu problemler hiç olmuyor. Kusura bakmayın uzattım ama lpg markası bedini servis bulmakta zorlanıyorum. Herhangibir öneriniz varmı selamlar.
Merhaba soner bey,
Sorununuz tamamen kalibrasyon, Bedininin distrübütörü kapandığı için servis bulmakta zorlanmanız normal.Markayı inceleme fırsatım oldu, çok kaliteli bir marka olduğunu söyleyebilirim. Bu durumlarda kalite malesef etkin değil, parçasını temin edebilmek ve anlayan bir usta bulabilmek daha da önemli. Isparta'da önerebileceğim lpg servisi Şua Otogaz, Yetkilisi Kayhan bey. Bedininin yetkili servisi değil, Ama kaliteli işçilik sergileyen bir arkadaşımızdır. Size ilgi göstererek ne yapılması gerektiği konusunda bilgi verecektir, böylelikle bir karara varabilirsiniz. Tel:0246 218 32 60
Cevabınız için çok teşekkür ederim. yakın zamanda ankaraya gelmeyi planlıyorum. İnternette Güven otogaz, Aykıran oto tamir bakım gibi birkaç yer buldum. Sizin bir tavsiyeniz olurmu acaba. Selamlar
Dağ-Cey Lpg
10-05-2010, 17:28
Cevabınız için çok teşekkür ederim. yakın zamanda ankaraya gelmeyi planlıyorum. İnternette Güven otogaz, Aykıran oto tamir bakım gibi birkaç yer buldum. Sizin bir tavsiyeniz olurmu acaba. Selamlar
Bende araştırma yapıp size tekrar yazabilirim isterseniz,
Eğer programını temin edebilirsem bizim servisimize de uğrayabilirsiniz.
Tabi bu konuda geri dönüş yapıp, bilgilendiririm.
aracım fazla yakıyor diye ayar yaptırdım 2,2 gibi olan rolanti değerini 3,5 yaptılar.
yanlış bilmiyorsam bu enjektörün açık kalma süresi aracımın daha cok yakması gerekmiyor mu?
depoyu doldurdum 100 km kadar sonra gibi yaklaşık yakıt degerini görücem 30 kuruş yakıyordu şehir içi
KaRaKaN_
11-05-2010, 08:27
Dağ-Cey merhaba, 83 model 1.3 kadett aracıma aldesa marka kit taktırdım, usta araca mikser uymadığı için takmadım dedi. böyle olunca çok yakmazmı?
Dağ-Cey Lpg
13-05-2010, 13:05
aracım fazla yakıyor diye ayar yaptırdım 2,2 gibi olan rolanti değerini 3,5 yaptılar.
yanlış bilmiyorsam bu enjektörün açık kalma süresi aracımın daha cok yakması gerekmiyor mu?
depoyu doldurdum 100 km kadar sonra gibi yaklaşık yakıt degerini görücem 30 kuruş yakıyordu şehir içi
Merhaba Serkan Bey,
Sıralı sistem ayarı yaparken öncelikle benzin enjektör milisaniyesi baz alınır.
Lpg'ye geçildiğinde yine benzin milisaniyesi değerlerine göre ayar yapılır.
Örneğin, araç benzinde iken benzin milisaniyesi 3,0 ise
Gaza geçtiğinde benzin milisaniyesi 2,2 ise
Bu araç zengin karışımı ile çalışıyordur.
Yapılan ayarlarla benzin süresine denkleştirilir.
Eğer benzin milisaniyesinin üzerine çıkarsa fakir karışımlı çalışıyordur.
Dağ-Cey Lpg
13-05-2010, 13:06
Dağ-Cey merhaba, 83 model 1.3 kadett aracıma aldesa marka kit taktırdım, usta araca mikser uymadığı için takmadım dedi. böyle olunca çok yakmazmı?
İnşallah Sadık Otogazda taktırmışsınızdır,
Eğer orada taktırmadıysanız Sadık otogazdan Hamdi Bey'le görüşürseniz size yardımcı olur.
KaRaKaN_
13-05-2010, 15:59
Barlas a taktırdım. Sizce bir sıkıntı yaratırmı mikserin olmaması? Karbüratöre ortadan direk bağladılar..
cagri_06
13-05-2010, 17:14
Hocam İyi qünler opel vectra gls modeli war bende brc sıralı sistem otoqaz kullanıyorum hanqi benzinliqin lpg sini önerirsiniz ??
tolgahan kayalı
16-05-2010, 11:00
Merhaba arkadaşlar, 2001 astar comfortum var 20 fün önce aldım sabahları gazda tekleme yapıyor araba yığılıp kalıyor yaklaşık 2km böyle devam ediyor arıza lambası yanıyor ateşleme bobini 1 arızalı diyor değiştirdim yine aynı sorun devam ediyor arabanın beynini değiştirdim, carbon clear yaptırdım, tüpümün markaso lovato bakımını yaptırdım, filtreyi değiştirdim yine aynı lütfen yardımcı olun
derjunge82
16-05-2010, 20:59
Bu arızaları okuduktan sonra gel de LPG taktır şimdi...
Selamlar
ben totaldan alıyorum şimdiye kadar bir sorun yaşamadım.
Dağ-Cey Lpg
20-05-2010, 17:32
Barlas a taktırdım. Sizce bir sıkıntı yaratırmı mikserin olmaması? Karbüratöre ortadan direk bağladılar..
Mikserin olması çok daha iyi olacaktır,
İlerki zamanlarda karbüratöre zarar verme olasığı olduğu için,
Karbüratöre direk bağlayarak değil de, mikserle gaz gönderiyoruz.
Dağ-Cey Lpg
20-05-2010, 17:36
Hocam İyi qünler opel vectra gls modeli war bende brc sıralı sistem otoqaz kullanıyorum hanqi benzinliqin lpg sini önerirsiniz ??
Katkılı otogaz harici,
Katkısız otogaz markalarını kullanabilirsiniz.
Dağ-Cey Lpg
20-05-2010, 17:40
Merhaba arkadaşlar, 2001 astar comfortum var 20 fün önce aldım sabahları gazda tekleme yapıyor araba yığılıp kalıyor yaklaşık 2km böyle devam ediyor arıza lambası yanıyor ateşleme bobini 1 arızalı diyor değiştirdim yine aynı sorun devam ediyor arabanın beynini değiştirdim, carbon clear yaptırdım, tüpümün markaso lovato bakımını yaptırdım, filtreyi değiştirdim yine aynı lütfen yardımcı olun
Problemin kalibrasyonda olduğunu düşünüyorum,
Lpg servisinize gitmeden önce 100 km civarı benzinde kullanın,
Sonrasında Ustanız tekrardan kalibrasyon yapmalı ve ayarları benzin milisaniyesine göre dekleştirmeli.
alsanhukuk
22-05-2010, 23:40
selam mehmet bey, benim aracım 97 astra f 1.6 16v. Atiker sıralı lpg var. araç otomatik. bir süredir aracımda, rölantide aşırı sarsıntı var. hatta vitesi d konumuna alınca rahatsız edici derecede sarsıntıya ulaşıyor. bu sarsıntı benzinde az olmasına rağmen gene de var ama lpg de daha fazla hissediliyor. aracın bujileri ve kablolarını orjinal değiştirdim. ankarada ivedikte servisinde lpg ayarı yaptırdım. tüm filtreler değişti. triger seti değişti, subap iticiler değişti. Aracın yakıtında ya da gidişinde herhangi bir sıkıntım yok ama rölantide çok sarsıntı kafama takıldı . motorun soğuk ya da sıcak olması farketmiyor.
selam mehmet bey, benim aracım 97 astra f 1.6 16v. Atiker sıralı lpg var. araç otomatik. bir süredir aracımda, rölantide aşırı sarsıntı var. hatta vitesi d konumuna alınca rahatsız edici derecede sarsıntıya ulaşıyor. bu sarsıntı benzinde az olmasına rağmen gene de var ama lpg de daha fazla hissediliyor. aracın bujileri ve kablolarını orjinal değiştirdim. ankarada ivedikte servisinde lpg ayarı yaptırdım. tüm filtreler değişti. triger seti değişti, subap iticiler değişti. Aracın yakıtında ya da gidişinde herhangi bir sıkıntım yok ama rölantide çok sarsıntı kafama takıldı . motorun soğuk ya da sıcak olması farketmiyor.
lpg ile alakalı değilse v kayış gergi kütüğünüde kontrol ettirin
alsanhukuk
23-05-2010, 12:07
Bu V kayışı dediğiniz, şarj dinamosu ile devir daim motorunu çeviren kayışsa, trigeri değiştirirken onun gergi bilyası da kontrol edildi. usta herhangi bir problem yok demişti.
Bu V kayışı dediğiniz, şarj dinamosu ile devir daim motorunu çeviren kayışsa, trigeri değiştirirken onun gergi bilyası da kontrol edildi. usta herhangi bir problem yok demişti.
http://www.opelparcaci.com/main/opel_v_kayis_gergi_kutugu_komple_vectraa__vectrab_ _astraf__corsab__astrag_20__fronteraa__tigra-144-0-231.html
bahsettiğim parça bu usta sorun yok dediyse inşallah ayarla ilgilidir.
Dağ-Cey Lpg
24-05-2010, 13:54
Geçmiş olsun Çağatay Bey,
Rölanti'de sarsıntının ilk nedeni ateşlemedir.
Söylediğinize göre ateşleme ile ilgile değiştirmediğiniz parça kalmamış,
Ama triger kayışının atlak olmasıda düzensiz çalışmaya neden olabilir.
Usta söktüğü gibi takmış ise, değiştirmenin bir faydası olmaz.
Bir de üst eksantirik mili sensörüne ve kablolarına baktırın,
İlk bakışta araçtan kaynaklanan bir sorun gibi görünüyor,
Ama lpg enjektörlerinin de düzensizliği bunu yaptırabilir.
Tamir takımı değiştirilerek ve enjektör debi ayarı yapılarak sorun çözülebilir.
alsanhukuk
24-05-2010, 15:00
Geçmiş olsun Çağatay Bey,
Rölanti'de sarsıntının ilk nedeni ateşlemedir.
Söylediğinize göre ateşleme ile ilgile değiştirmediğiniz parça kalmamış,
Ama triger kayışının atlak olmasıda düzensiz çalışmaya neden olabilir.
Usta söktüğü gibi takmış ise, değiştirmenin bir faydası olmaz.
Bir de üst eksantirik mili sensörüne ve kablolarına baktırın,
İlk bakışta araçtan kaynaklanan bir sorun gibi görünüyor,
Ama lpg enjektörlerinin de düzensizliği bunu yaptırabilir.
Tamir takımı değiştirilerek ve enjektör debi ayarı yapılarak sorun çözülebilir.
triger kayışı değiştirilirken ben de oradaydım. Sabitleyici aparat kullanrak değiştirildi. atlama olacağını sanmıyorum. Zaten daha sonra subap iticiler değiştirilirken eksantrik milleri komple söküldü ve yeniden takıldı. ama sarsıntı da herhangi bir değişme olmadı. bir de ateşleme sisteminde henüz ateşleme bobinini değiştirmedim. ona da baktırıcam. Triger kayışı değişirken ustam üst eksantrik sensörüne şöyle bi göz ucuyla baktı, "zaten arıza olsa araç arıza lambasını yakardı" dedi. önceliği lpg ile ilgili sorunlara vermeyi düşünüyorum. Aracımda Atiker Fast sistem takılı ve Ankaradayım. bana önerebileceğiniz ve bu lpg ile ilgili dediklerinizi sağlam bir şekilde yapabilecek servis var mı?
kayıboyu11
25-05-2010, 03:34
dağ bey merhaba. aracım vectra 1.6 gl b kasa. landi renzo blu kit mi yoksa omegas mı önerirsiniz. teşekkürler
Dağ-Cey Lpg
27-05-2010, 11:08
triger kayışı değiştirilirken ben de oradaydım. Sabitleyici aparat kullanrak değiştirildi. atlama olacağını sanmıyorum. Zaten daha sonra subap iticiler değiştirilirken eksantrik milleri komple söküldü ve yeniden takıldı. ama sarsıntı da herhangi bir değişme olmadı. bir de ateşleme sisteminde henüz ateşleme bobinini değiştirmedim. ona da baktırıcam. Triger kayışı değişirken ustam üst eksantrik sensörüne şöyle bi göz ucuyla baktı, "zaten arıza olsa araç arıza lambasını yakardı" dedi. önceliği lpg ile ilgili sorunlara vermeyi düşünüyorum. Aracımda Atiker Fast sistem takılı ve Ankaradayım. bana önerebileceğiniz ve bu lpg ile ilgili dediklerinizi sağlam bir şekilde yapabilecek servis var mı?
Merhaba Çağatay Bey,
Ankara'da atiker lpg sistemi için önereceğim başkent sanayi sitesin'de
Volkan Otogaz var. Orada yakup usta var, forma yazdıklarınızı kendisine anlatırsanız Yakup'ta size yardımcı olacaktır.
Dağ-Cey Lpg
27-05-2010, 11:10
dağ bey merhaba. aracım vectra 1.6 gl b kasa. landi renzo blu kit mi yoksa omegas mı önerirsiniz. teşekkürler
Sistem olarak omegas, Blue kitten daha kapsamlıdır.
Fiyat olarakta aralarında fark var;
Maddi durum elveriyorsa omegas'ı tavsiye ederim.
Kullanılan parçaların, tamamının Landirenzo olmasına dikkat edin,
Tankınız hariç tabi.
kayıboyu11
27-05-2010, 19:16
cevabınız için teşekkür ederim MEHMET bey. Aynen maddi durum elverirse omegas, yoksa blu kit.
merhaba mehmet bey, 1.2 corsa d enjoy111 (euro5 motor) aracıma lpg kiti taktırırsam yol bilgisayarındaki bilgilere benzinli modda olduğu gibi görebilirmiyim?
Hüseyinkumacı
29-05-2010, 01:24
selam arkadaşlar bende vectra b cdx 2500 var şehir içinde 230-250 arası uzun yolda 160-170 arası yakıyorum sizce yakıt tükemim nasıl az normal mi çok mu 6 pistonlu bi araca göre...kazasız ve belasız günler diliyorum tüm arkadaşlara
Mel-a-ku
29-05-2010, 02:15
selam arkadaşlar bende vectra b cdx 2500 var şehir içinde 230-250 arası uzun yolda 160-170 arası yakıyorum sizce yakıt tükemim nasıl az normal mi çok mu 6 pistonlu bi araca göre...kazasız ve belasız günler diliyorum tüm arkadaşlara
benim 1.6 benzınlı ıle aynı yakıyorsunuz.
arkadaşlar ben bu yol bilgisayarındaki menzil değerini bir türlü anlayamadım acaba benim lpg beyni benzini kesmiyormu.dün aracıma bindiğimde 140 yazan menzil bugün 90 a düştü ve benim araçta yaptığım sadece 110 km ve en fazla 7 defa kontak çevirmişimdir.hadi her kontak çevirmede 3 km gitsem 7x3 =21 km. eder geriye kalan 40 km nereye gitti anlamadım.ne sorunlu bişeymiş bu lpg kafayı yicem ya zaten silkelemeyi saymıyorum.acaba sorun nedir kesicidemi problem var.varmı böyle sorunu olupta çözen arkadaşlar.
Dağ-Cey Lpg
31-05-2010, 11:24
merhaba mehmet bey, 1.2 corsa d enjoy111 (euro5 motor) aracıma lpg kiti taktırırsam yol bilgisayarındaki bilgilere benzinli modda olduğu gibi görebilirmiyim?
Yol bilgisayarınız malesef benzinde ki kadar düzgün çalışmaz.
Bunlar için elektronik malzemelr mevcuttur ama fiyatının pahalı olmasından dolayı tercih edilmemekte ve ülkemizde çok fazla kullanılmamaktadır.
Dağ-Cey Lpg
31-05-2010, 11:27
Yakıt oranınız çok güzel, sanırım aracı hiç yormadan kullanıyorsunuz.
Lakin bu arabanın 100 km'de 12 ile 17 Lt arasında yakışını bizzat kendim test ederek gördüm. Altı silindir bir araca göre yeniliyorum, verdiğiniz rakamlar çok güzel.
Dağ-Cey Lpg
31-05-2010, 11:59
arkadaşlar ben bu yol bilgisayarındaki menzil değerini bir türlü anlayamadım acaba benim lpg beyni benzini kesmiyormu.dün aracıma bindiğimde 140 yazan menzil bugün 90 a düştü ve benim araçta yaptığım sadece 110 km ve en fazla 7 defa kontak çevirmişimdir.hadi her kontak çevirmede 3 km gitsem 7x3 =21 km. eder geriye kalan 40 km nereye gitti anlamadım.ne sorunlu bişeymiş bu lpg kafayı yicem ya zaten silkelemeyi saymıyorum.acaba sorun nedir kesicidemi problem var.varmı böyle sorunu olupta çözen arkadaşlar.
Merhaba, araçların yol bilgisayarı benzin tüketimini net göstermemekle beraber, bilgisayarın içindeki demoya göre çalışır. Arabanın; hızı, deviri, boğaz kelebeğinin açısı, lamda sensörünün göndermiş olduğu sinyallerin toplamı ile ortalama yakıt, anlık yakıt tüketimi görülür. Lpg'de iken ayarların düzensiz olması veyahutta motorun düzensiz çalışması bu verileri değiştirecektir ve aracın tüketimi yüksek görülecektir. Örnek verecek olursak; 90 km hızla 30.000 devirde iken, 90 km hızla 50.000 devirdeki yakıt tüketimi farklılık gösterir. Araba Lpg'de iken çekmediği için gaz pedalına daha fazla yükleneceksiniz. Bu yüklenmeden kaynaklı kelebek boğazının fazla açılmasından dolayı ve devirin normalden daha yüksek olmasından dolayı yol bilgisayarı anlık tüketimi fazlalaştıracaktır.
SEVEMEDİM
01-06-2010, 19:07
Aracimin bir den yakit degeri düştü şehir dişi - 200-210krş yakarken
170-180 krş arasina düştü ama aracimi lpg ayarina falan girdirmedim 7 aydir ayni ayar üzerinde herzaman ayni petroldan (ipragaz) alirim sadece aracimin lastiklerini yeniledim 195-60-r15 den 195-65-r15 yaptim bu degişiklikden sonra yakit sarfiyati düştü fakat eskisi gibi seri ve atak degil lastilerdenmi diye araştirma yaptim 60 yanak ile 65 yanak arasinda hiç farketmiyecegini söylediler farkli bir etken olabilecegini söylediler ama lastiklerden sonra böyle oldu ustaa arac hemen 3000 deviri buluyor ve hizlanmiyor bir üst vitesi istiyor örnegin eskiden 3. Vites ile gittidim yolu 4 vites ile gidiyorum nedendir acaba
Merhaba, araçların yol bilgisayarı benzin tüketimini net göstermemekle beraber, bilgisayarın içindeki demoya göre çalışır. Arabanın; hızı, deviri, boğaz kelebeğinin açısı, lamda sensörünün göndermiş olduğu sinyallerin toplamı ile ortalama yakıt, anlık yakıt tüketimi görülür. Lpg'de iken ayarların düzensiz olması veyahutta motorun düzensiz çalışması bu verileri değiştirecektir ve aracın tüketimi yüksek görülecektir. Örnek verecek olursak; 90 km hızla 30.000 devirde iken, 90 km hızla 50.000 devirdeki yakıt tüketimi farklılık gösterir. Araba Lpg'de iken çekmediği için gaz pedalına daha fazla yükleneceksiniz. Bu yüklenmeden kaynaklı kelebek boğazının fazla açılmasından dolayı ve devirin normalden daha yüksek olmasından dolayı yol bilgisayarı anlık tüketimi fazlalaştıracaktır.
Mehmet bey dediğinizi anlıyorum fakat benim demek istediğim anlık yakıt tüketimi değil depodaki benzin ile kaç km gideceğidir.sabah aracı çalıştırdığımda 140 gösteren sayaç ertesi gün akşam 90 a düşüyor.110 km yaptım 50 km sini benzinle gitme gibi bir lüksüm zaten olamaz.nereye gitti bu benzin hayret ediyorum.
Dağ-Cey Lpg
03-06-2010, 13:32
Aracimin bir den yakit degeri düştü şehir dişi - 200-210krş yakarken
170-180 krş arasina düştü ama aracimi lpg ayarina falan girdirmedim 7 aydir ayni ayar üzerinde herzaman ayni petroldan (ipragaz) alirim sadece aracimin lastiklerini yeniledim 195-60-r15 den 195-65-r15 yaptim bu degişiklikden sonra yakit sarfiyati düştü fakat eskisi gibi seri ve atak degil lastilerdenmi diye araştirma yaptim 60 yanak ile 65 yanak arasinda hiç farketmiyecegini söylediler farkli bir etken olabilecegini söylediler ama lastiklerden sonra böyle oldu ustaa arac hemen 3000 deviri buluyor ve hizlanmiyor bir üst vitesi istiyor örnegin eskiden 3. Vites ile gittidim yolu 4 vites ile gidiyorum nedendir acaba
merhaba lastik değişiminden sonra yasananlar eski lastiğin yoltutuşunun iyi olmamasından kaynaklanabilmekte veya çıkan lastiğin vakumlu tabir etdiğimiz kışlık lastik ise bundan da kaynaklanma olasılığı yüksek.
Dağ-Cey Lpg
03-06-2010, 13:41
Mehmet bey dediğinizi anlıyorum fakat benim demek istediğim anlık yakıt tüketimi değil depodaki benzin ile kaç km gideceğidir.sabah aracı çalıştırdığımda 140 gösteren sayaç ertesi gün akşam 90 a düşüyor.110 km yaptım 50 km sini benzinle gitme gibi bir lüksüm zaten olamaz.nereye gitti bu benzin hayret ediyorum.
meraba bikaç teori düşünülebilir bazı yolbilgisayarları lpg de gidilse dahi benzin sarfiyatı olmuşcasına sayaç düşürme yapa biliyor ama benzin de eksilme olmaz aslında bazen de lpg kullanılırken benzin pompası çalıştığı için buharlaşma meydana gelerek tahliyeden dışarı buhar olarak benzini atmakta busefer malesef benzin gerçek anlamda eksilir ve yazın bu olay çok sık görülmektedir.
volkantürker
04-06-2010, 02:17
volkantürker´isimli üyeden Alıntı http://www.opelim.net/designs/bc/buttons/viewpost.gif (http://www.opelim.net/forums/showthread.php?p=1290744#post1290744)
araç 2006 opel astra h
ATİKER YENİ MODEL Bİ ENJÖKTÖR ÇIKARMIŞ. Sessiz çalışan benim araca bundan takacaklar aceba bi sorun oluşturur mu uyum konusunda. Yardımlarınız için çok teşekkürler
Dağ-Cey Lpg
04-06-2010, 09:48
merhaba volkan bey sessiz enjektör denilen enjektörün farkı daha önce kullandığınız enjektörden farksızdır içindeki pistonun lastikleri biraz daha kalındır.Bu da metale temas etmediği için ses çıkarmiyor problem yaşamazsınız.
kilroyxlarge
05-06-2010, 00:11
Sevgili arkadaşlar ROMANO marka lpg kitli araç almayı düşünüyorum, düşünceleriniz nedir?:confused:
(Araç vectra b2 1,6 comfort)
SEVEMEDİM
05-06-2010, 01:05
merhaba lastik değişiminden sonra yasananlar eski lastiğin yoltutuşunun iyi olmamasından kaynaklanabilmekte veya çıkan lastiğin vakumlu tabir etdiğimiz kışlık lastik ise bundan da kaynaklanma olasılığı yüksek.
dogrudur ustam eski lastigim kişlik lastikti yani
ama eski lastiklerde daha iyimi gidiyor ben anlamadim
Mehmet bey aracımda 8 aydır atiker marka lpg var hiç sıkıntı yaşamadım aracımla ilk defa uzun yola çıktım trabzondan bursaya gidip geldim bu seyahatimde araç rampa çıkarken ve ani hızlamalarda tekleme yaptı 10000 km bakımı geldi onla bi ilgisi vardı yada sebebi nedir bi fikir verirseniz bakıma gitmeden ben de lpg cimle ona göre konusayım
Dağ-Cey Lpg
07-06-2010, 10:32
Sevgili arkadaşlar ROMANO marka lpg kitli araç almayı düşünüyorum, düşünceleriniz nedir?:confused:
(Araç vectra b2 1,6 comfort)
ROMANO kesinlikle problemsiz bir cihazdır İZMİR de yetkilisi GİZEM EREN oto gaz dır almadan fetin usta ile irtibata geçerseniz daha iyi olur.
Dağ-Cey Lpg
07-06-2010, 10:39
Mehmet bey aracımda 8 aydır atiker marka lpg var hiç sıkıntı yaşamadım aracımla ilk defa uzun yola çıktım trabzondan bursaya gidip geldim bu seyahatimde araç rampa çıkarken ve ani hızlamalarda tekleme yaptı 10000 km bakımı geldi onla bi ilgisi vardı yada sebebi nedir bi fikir verirseniz bakıma gitmeden ben de lpg cimle ona göre konusayım
Merhaba filtrenin tıkanması,alınan gazın iyi olmaması,arcın kalibrasyonu nun iyi olmaması,araçta soğutma suyunun eksik olması ve su hortumlarının lpg montajı esnasında yanlış yerden alınması gibi sebeplerden yaşaya biliyoruz butarz problemleri.
Dağ-Cey Lpg
07-06-2010, 10:51
dogrudur ustam eski lastigim kişlik lastikti yani
ama eski lastiklerde daha iyimi gidiyor ben anlamadim
merhaba eskilastiğiniz kışlık lastikse daha hızlı gitme veya gitmeme problemi olmaz kışlık lastikler karlı,buzlu yollarda daha yapışarak yoltut duğundan yazın kullanıldığında hemfazla yaktırı hemde aracı yorar sizde lastikdeğişimden sonra burahatlık ve azyakıtla karşılaşmıssınız.Ama tebrik ederim çoğu sürücü butarz değişiklikleri fark edemez.
Merhaba filtrenin tıkanması,alınan gazın iyi olmaması,arcın kalibrasyonu nun iyi olmaması,araçta soğutma suyunun eksik olması ve su hortumlarının lpg montajı esnasında yanlış yerden alınması gibi sebeplerden yaşaya biliyoruz butarz problemleri.
5-6 depo bitirdim hala sıkıntı var shellden tüp aldım giderken samsundan ondan sonra basladı oraya kadar sıkıntı yoktu insallah filtredir
LPG yi ilk aldıgımda Km de 55 kurusla gaz bitti.
2. alımda 17 kuruşu gördüm.
3. ve 4. alımda 25 kuruş.
1 ay oldu ve Gaz ayarı yaptırdım tekrar. ayar yapılan depoyuda bitirdiğimde 23 kuruşu gördüm.
sonraki gazla yine 25 kuruş
sonra yine fulledim ve sakin kullanım max 90-100 ile yine 23-24 kuruşu gördüm.
tamamı Şehir içi kullanım lakin millet şehir içi sakin 16-18 agresif kullanım 19-20 kuruş görüyor.
Olgun lpg den landi renzo kullanıyorum. 1.6 motor 2004 Njoy g HB kasa
Bu yakıtı dahada dengelemem için ne yapmalıyım. neler kontrol etmeliyim? nerede ne sorunu olabilir?
Teşekkürler
Mehmet bey benim arabadaki tekleme yüklü olusu ve rampada olusu nedeni ile atiker enjektörlerin gaz yetistirememesi olabilir mi böyle bi cevap almıs montajcı bi arkadastan
lpg taktıralı 1 ay oldu brc ve ılk dolumda shell 70 tl 35 lt ıle 348 km yaptım lpg 1.99 dan ama henuz bın km kalıbrasyonu yapılmadı.gayet uygun bence.
2 depoyu doldururken yıne shell ama bu sefer gaz basmadı 14 lt aldı.tekrar denedık 6 lt daha aldı bende baska bır shell ıstasyonundan tekrar denedım 21 lt daha aldı anlamadıgım nokta depom 40 lt lık ılk seferde 35 lt sorunsuz dolmustu ne gıbı bır sorun olabılır acaba.lpg tankım samcelık
Dağ-Cey Lpg
11-06-2010, 11:56
5-6 depo bitirdim hala sıkıntı var shellden tüp aldım giderken samsundan ondan sonra basladı oraya kadar sıkıntı yoktu insallah filtredir
Merhaba denetimsiz bir istasyonsa problem ola biliyor filtreyi aşmışsa pislik enjektörüde temizleyip debi ayarı ihtiyacı da doğa bilir.
Dağ-Cey Lpg
11-06-2010, 12:00
LPG yi ilk aldıgımda Km de 55 kurusla gaz bitti.
2. alımda 17 kuruşu gördüm.
3. ve 4. alımda 25 kuruş.
1 ay oldu ve Gaz ayarı yaptırdım tekrar. ayar yapılan depoyuda bitirdiğimde 23 kuruşu gördüm.
sonraki gazla yine 25 kuruş
sonra yine fulledim ve sakin kullanım max 90-100 ile yine 23-24 kuruşu gördüm.
tamamı Şehir içi kullanım lakin millet şehir içi sakin 16-18 agresif kullanım 19-20 kuruş görüyor.
Olgun lpg den landi renzo kullanıyorum. 1.6 motor 2004 Njoy g HB kasa
Bu yakıtı dahada dengelemem için ne yapmalıyım. neler kontrol etmeliyim? nerede ne sorunu olabilir?
Teşekkürler
Merhaba İstanbul trafiği ankara gibi deyil farklılıklar gösterebilir ölçümler bu yüzden 3 veya 4 ölçümün ortalaması daha net olacaktır.Eğer fazlayakma devam ederse buji,buji kablosu,hava filtresinin durumu da önemli enson tekrar kalibrasyon gerekecektir saygılar.
Dağ-Cey Lpg
11-06-2010, 12:11
lpg taktıralı 1 ay oldu brc ve ılk dolumda shell 70 tl 35 lt ıle 348 km yaptım lpg 1.99 dan ama henuz bın km kalıbrasyonu yapılmadı.gayet uygun bence.
2 depoyu doldururken yıne shell ama bu sefer gaz basmadı 14 lt aldı.tekrar denedık 6 lt daha aldı bende baska bır shell ıstasyonundan tekrar denedım 21 lt daha aldı anlamadıgım nokta depom 40 lt lık ılk seferde 35 lt sorunsuz dolmustu ne gıbı bır sorun olabılır acaba.lpg tankım samcelık
merhaba bu sorunlar hep yaşadığımız sorunlardır istasyondaki pompa basınçların da artış olduğun da gaz fazla alır düştüğünde ise az müşteriler bu yüz den yanılgıya düşe bilmektedir.Tankınızın ebatına göre 32lt maksimum alınması gereken lt dir.Birde BRC şamandırasında fazla gaz alımların da tır lamalı bir ses duyulur o sesi duyduğunuz da gaz alımını durdurmalısınız.
merhaba bu sorunlar hep yaşadığımız sorunlardır istasyondaki pompa basınçların da artış olduğun da gaz fazla alır düştüğünde ise az müşteriler bu yüz den yanılgıya düşe bilmektedir.Tankınızın ebatına göre 32lt maksimum alınması gereken lt dir.Birde BRC şamandırasında fazla gaz alımların da tır lamalı bir ses duyulur o sesi duyduğunuz da gaz alımını durdurmalısınız.
pekı bu ıstasyonlada gza basıncları ne olmalıdır veya bu gaz basınc ayarlarını gorebılırmıyız. basınc degerlerının bır standartı yokmudur ve kactır.
Dağ-Cey Lpg
14-06-2010, 09:13
pekı bu ıstasyonlada gza basıncları ne olmalıdır veya bu gaz basınc ayarlarını gorebılırmıyız. basınc degerlerının bır standartı yokmudur ve kactır.
merhaba tabiki de dediğiniz gibi standart bir basınç var.Ama gün içinde sıcakla karşılaşınca gaz genleşme yapar ve olduğun dan daha basınçlı hale gelir.istasyonlar genel'de kışın basınç düştüğün de müdahale ederek yükseltir ama yazın tersi pek yapılmaz bu yüzden müşterilere tavsiyemiz yaz aylarında gaz ikmalini sabah dinlenmiş gazı almak olacaktır.Hem daha fazla gidecek hemde fazla gaz almamış olunacaktır.
PN 635(PAMUK NURİ)
14-06-2010, 09:39
Merhaba mehmet bey aracim lpg rolantide çalişirken devir saatim sabit durmuyor buda arabayi sarsiyor gibime geliyor nasil anlatim bilmiyorumki arabanin o durumunu benzine geçiyorum böyle bir sorun yok nedeni sizce nedir
Dağ-Cey Lpg
14-06-2010, 09:56
Merhaba mehmet bey aracim lpg rolantide çalişirken devir saatim sabit durmuyor buda arabayi sarsiyor gibime geliyor nasil anlatim bilmiyorumki arabanin o durumunu benzine geçiyorum böyle bir sorun yok nedeni sizce nedir
Merhaba bir kaç neden sıralaya biliriz. Kelebek boğazı kirli olabilir,kalibrasyon hatası yani karışım da problem olabilir,enjektör kirlenmiş veya debi ayarı bozuk olabilir.
merhaba tabiki de dediğiniz gibi standart bir basınç var.Ama gün içinde sıcakla karşılaşınca gaz genleşme yapar ve olduğun dan daha basınçlı hale gelir.istasyonlar genel'de kışın basınç düştüğün de müdahale ederek yükseltir ama yazın tersi pek yapılmaz bu yüzden müşterilere tavsiyemiz yaz aylarında gaz ikmalini sabah dinlenmiş gazı almak olacaktır.Hem daha fazla gidecek hemde fazla gaz almamış olunacaktır.
selam
lpg yı taktıralı 1000 km oldu ve sımıt tanka bır turlu tam dolum yapılamadı her seferınde yaklasık 20 tl 10 lt cıvarı gaz alıp pompa duruyor bırde gaz dolum esnasında zırıltılı bır sekılde cok ses gelıyor acaba samandırada bozukluk olabılırmı ıstanbul harıcı bır cok ıstasyondada aynı sorunla karsılastım 20 20 farklı ıstasyonlardan alıp duruyorum.
Dağ-Cey Lpg
15-06-2010, 09:23
selam
lpg yı taktıralı 1000 km oldu ve sımıt tanka bır turlu tam dolum yapılamadı her seferınde yaklasık 20 tl 10 lt cıvarı gaz alıp pompa duruyor bırde gaz dolum esnasında zırıltılı bır sekılde cok ses gelıyor acaba samandırada bozukluk olabılırmı ıstanbul harıcı bır cok ıstasyondada aynı sorunla karsılastım 20 20 farklı ıstasyonlardan alıp duruyorum.
Merhaba deponun içindeki gazı tamamen bitiriyormusunuz.Eğer bitmeden dolum yapıyorsanız bu olay normal ama depo daki gaz bitip de 20 tl gaz alıyor sanız ozaman servisinize uğramalısınız.
Mehmet Bey Bosch Lpg li motorlar için özel bujiler üretmis inceledim farklı bi forumda baya olumlu tepki var servisime danıstım servis bobini bozabilir dedi siz ne dersiniz alıp kullanmayı düsünüyorum alt devirlerde baya farkediyormus birde lpg için özel motor yağı var mıdır aracım lpg den sonra yağ eksiltmeye basladı
Dağ-Cey Lpg
16-06-2010, 12:05
Mehmet Bey Bosch Lpg li motorlar için özel bujiler üretmis inceledim farklı bi forumda baya olumlu tepki var servisime danıstım servis bobini bozabilir dedi siz ne dersiniz alıp kullanmayı düsünüyorum alt devirlerde baya farkediyormus birde lpg için özel motor yağı var mıdır aracım lpg den sonra yağ eksiltmeye basladı
Merhaba bujilerle ilgili çalışmalar da inceleme fırsatım oldu mantıklı konuşmalar var ama kafam daki sorular netlik kazanmadı ve kendi arabam da deniyorum tecrübelerimi sizlerle paylaşırım.yağ için kullandığınız yağ dan şaşmayın.
ben burdaki bosh servisi ile görüstüm haftaya gelecekmis alıp takacağım baska bi usta arkadasıma sordum bosch eğer motora özel üretti ise al tak korkma diyor bende öyle düsünüyorum kullanacağım
Dağ-Cey Lpg
17-06-2010, 11:13
ben burdaki bosh servisi ile görüstüm haftaya gelecekmis alıp takacağım baska bi usta arkadasıma sordum bosch eğer motora özel üretti ise al tak korkma diyor bende öyle düsünüyorum kullanacağım
şimdiden hayırlı olsun.konuşulanlar güzel teoride ne olacak görecez senin de tecrübelerini dinleriz
ok alıp kullanayım yazacağım
SEVEMEDİM
18-06-2010, 00:24
(geçen ay buji + LPG hava filtresi+lastikler )yakiti etkileyen herşeyi yeniledim yakit katkisida 10.000 km bakimda olmasi gerekenlerdenmiş toplamda 80 tl tutuyordu sadece filtre degiştirdim ( yanimda para yoktu) 25 verdim ama yakit katkisini yaptiracagim enjektörleri falan temizliyormuş sadece bu kaldi zaten kısacası yakıtı etkenler degişti ama yinede çok yakıyor atiker kit vectra b 2001 model 1.6 16v km ş.içi 230 krş yakıyor şimdide yukarıdaki etkenlerden önce 250 krş akıyordu yinefazla gibi geldi ban 200 krş olması gerekiyor (arıza ışıgı yanmadıkça)sistem fakir uyarısı çok yakar ışık yanana kadar kıstırmayı düşünüyom sakncası varmı
Dağ-Cey Lpg
18-06-2010, 09:59
(geçen ay buji + LPG hava filtresi+lastikler )yakiti etkileyen herşeyi yeniledim yakit katkisida 10.000 km bakimda olmasi gerekenlerdenmiş toplamda 80 tl tutuyordu sadece filtre degiştirdim ( yanimda para yoktu) 25 verdim ama yakit katkisini yaptiracagim enjektörleri falan temizliyormuş sadece bu kaldi zaten kısacası yakıtı etkenler degişti ama yinede çok yakıyor atiker kit vectra b 2001 model 1.6 16v km ş.içi 230 krş yakıyor şimdide yukarıdaki etkenlerden önce 250 krş akıyordu yinefazla gibi geldi ban 200 krş olması gerekiyor (arıza ışıgı yanmadıkça)sistem fakir uyarısı çok yakar ışık yanana kadar kıstırmayı düşünüyom sakncası varmı
merhaba ışığı baz almayalım nedeni ise karışım fakirde olsa bile fazla yakma ihtimali yüksek çünkü aracın çekişi düşecek ve gaza basma ihtiyacı duyacaksınız.En ideal ayar benzin deki milisaniyeyi gaza alındığında da tutturmak ayarlar düzgün olduktan sonra problemi bulmak daha kolay kaçak konturolünü yaptırmayı unutmayın girdiğiniz trafiği de göz önünde tutmalısınız.
SEVEMEDİM
18-06-2010, 23:16
evet haklısınız böyle devam edecegim çünkü trafikte şıkıştıgımda gaza basınca gerçek yürek sogutuyor at gbi gidiyor
teşekkürler
kayıboyu11
20-06-2010, 10:40
Mehmet bey 3 gün önce vectra b kasa 98 model 1.6 gl aracıma opel serviste landi renzo blu kit (omegas plus) takıldı tekleme yaptığı için buji kabloları bujiler değişti gaz kelebeği tüp öncesi temislenmişti, makineye bağlanarak yapılan temizlik yapıldı tekleme bitti ancak 2000 devir civarında gaza yüklendiğimde bir kez silkeleme yapıyor vites farketmiyor. 1800-2500 devir aralığında galiba. performans iyi yakıt şuan belli değil. sorun olmadıkça herhangi bi ayar yada kalibrasyon için servise gelmenize gerek yok dediler. haftasonu gideceğim öncesinde sizinde fikrinizi almak istetim. SAYGILARIMLA ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM
Dağ-Cey Lpg
22-06-2010, 09:51
Mehmet bey 3 gün önce vectra b kasa 98 model 1.6 gl aracıma opel serviste landi renzo blu kit (omegas plus) takıldı tekleme yaptığı için buji kabloları bujiler değişti gaz kelebeği tüp öncesi temislenmişti, makineye bağlanarak yapılan temizlik yapıldı tekleme bitti ancak 2000 devir civarında gaza yüklendiğimde bir kez silkeleme yapıyor vites farketmiyor. 1800-2500 devir aralığında galiba. performans iyi yakıt şuan belli değil. sorun olmadıkça herhangi bi ayar yada kalibrasyon için servise gelmenize gerek yok dediler. haftasonu gideceğim öncesinde sizinde fikrinizi almak istetim. SAYGILARIMLA ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM
Merhaba hayırlı olsun şimdiden eğer yapılan işlemlerden önce kalibrasyon yapılmış ise daha sonra tekrar kalibrasyon atılmalıdır.Dikkat edilmesi gereken yapıştırma program kesinlikle attırmayın(yapıştırmadan kastım daha önce bilgisayarın hafızasına alınmış prgramı yüklemek)her aracın çalışması ve yıpranma olayı farklı olduğundan kendi aracınıza göre ayar yaptırmalısınız.Birde aracın bobininin ne durumda olduğunu kontrol etdirin.
bozkan38
24-06-2010, 15:30
merhaba
benim arıza ışığı 3 gündür yanıyor.4 aydır Atiker tüp var.ışık farklı bir gaz alınca oldu.daha önce opetten euro lpg alıyordum.yolda başka bir opet bayinden mogazın katkılı gazı varmış mecburen onu aldım ertesi günde arıza ışığı yandı.araba çalışıp gaza geçtikten bi 5-10 dk sonra ışık yanıyor.daha önce bikez yanmıştı ve lpg den olduğunu sorun olmayacağını söylemişti usta.3 gündür bu şekilde biniyorum çekişte bir düşme yok aceba başka bir etkisi olurmu?araba astra g 1.4 hb 2004 model.
bitir tüpü yine sürekli aldığın yerden al bakalım ne olur bence bise olmaz mogaz katkılıyı nerde aldın Trabzonda bi yerde var oda sana baya uzak
fotoferdi
24-06-2010, 21:09
Merhabalar ben geçen hafta opel astra 1,6 16V HB aldım arabanın direksiyonuna geçtim araba kalkışlarda titriyor ikinci viteste sirkeliyor bazen daha önceki arabamda 4 le çıktığım yokuşu 2.viteste bayıldı ve çıkmadı.
makinaya bağlattım arıza göstermedi bobindenşüpelendim oradanda değil sekte kaçıkmı diye baktılar oradanda değil bu gün egzoz tıkalı olabilir diye ona baktırdım oda değil malesef araca 15 gün önce ATİKER LPG takılmış sizde sorun nerede olabilir? başına böyle bir sorun gelen varsa veya ne olduğunu tahmin edebilen yardımcı olursanız çok sevinirim.
Herkese İyi forumlar Hayırlı günler.
kayıboyu11
24-06-2010, 21:46
Mehmet bey öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.Lpg işlemi eskişehir opel alpata yetkili serviste yapıldı. Kalibrasyonun kesinlikle yapıştırma değil araca özel olduğunu temizlik işleminden sonra yenilendiğini söylediler. en son manifold temizliği ve kontrolünü yaptılar yine sorun aynı. Bugün sıfır bobinle bizzat denedim yine aynı. Benim kanaatım kesinlikle benzinde sorun yok hele o kadar temizlikten sonra canavar gibi benzinde.Sorumlu mühendis benzinde diye direniyordu ama şapkasını önüne koydu artık. Pazartesi seyir halindeyken veri toplanacak, manifolttaki delikler kontrol edilecek ve lpg enjektörleri değişecek,oladı lpg beynininde yenisiyle denenmesini isteyeceğim. Sorun çözülmezse ankaradan mühendis çağırır onlara devrederiz dediler. Problemin arkasındalar şuan bu yüzden aracımın yetkili servisini seçtiğim için memnunum. Mehmet bey şunudu belirteyim aracım 98 model 58000 km de orjinal ve nadir bulunur temizlikte. Lpg öncesi hiçbir sorun yaşamadım şuan benzinde yine çok iyi. İşin sonunun nereye varacağını çok merak ediyorum. SAYGILARIMLA
bozkan38
25-06-2010, 00:55
bitir tüpü yine sürekli aldığın yerden al bakalım ne olur bence bise olmaz mogaz katkılıyı nerde aldın Trabzonda bi yerde var oda sana baya uzak
Abdulkadir şu an Kayeseri'deyim kardeşim izne geldim.burdaki opetler katkılı mogaz satıyorlar.depo bitince birde katkısız shell den alıp denicem.arabada bir sorun yok sadece ışık yanıyor okadar ama insanın gözüde sürekli ışığa takılıyor:eek:
HaCkİm_78
25-06-2010, 13:55
Mehmet Bey iyi günler. Aracım 2002 Astra Elegance.Aracımda Lovato fast sıralı sistem lpg var. Benim sorunum araç bazen çalıştığında (özellikle sıcakken Çalıştığında) gaz yemiyor gazı köklesem bile 1000 devirin üzerine çıkmıyor, yolda giderkende araç gaza basınca öne yığılıyor belli bir süre sonra sanki turbo varmış gibi fırlıyor bide yolda giderken 2. ve 3. viteslerde ayağımı gazdan çektiğimde çok fazla tekleme yapıyor tekrar gaz verdiğimde normale dönüyor. Benzinde saydığım sorunlar olmuyor. 4 seneden beri lpg kullanıyorum şikayetlerim bu sene kışın ilk arabanın ışıklarda durunca stop etmesiyle başladı ne yaptıysam sorun bulunamadı( egr temizlendi, kelebek temizlendi, karbon clean yapıldı, bobin değişti.)Dahada çözüm bulamassam aracı satacam sanırım. Çünkü sanayiden çıkamaz oldum. Birde bir mesajınızda lpg de az yakıt giderse sibop lastiklerine zararı olur demişsiniz. ilk lpg takıldığında aracım çok az yakıyordu bu aralarda baya bir yağ eksiltmeye başladı sebebi bu olabilirmi acaba sibop lastiklerinin yağ kaçırması gibi. Cevabınız için şimdiden teşekkürler.
Dağ-Cey Lpg
25-06-2010, 15:18
merhaba
benim arıza ışığı 3 gündür yanıyor.4 aydır Atiker tüp var.ışık farklı bir gaz alınca oldu.daha önce opetten euro lpg alıyordum.yolda başka bir opet bayinden mogazın katkılı gazı varmış mecburen onu aldım ertesi günde arıza ışığı yandı.araba çalışıp gaza geçtikten bi 5-10 dk sonra ışık yanıyor.daha önce bikez yanmıştı ve lpg den olduğunu sorun olmayacağını söylemişti usta.3 gündür bu şekilde biniyorum çekişte bir düşme yok aceba başka bir etkisi olurmu?araba astra g 1.4 hb 2004 model.
Merhaba arıza ışığının neden yandığını cihaza bağlamadan bilmek mümkün değil ama lpg takıldıktan sonra yanar diye sizi geçiştirmek istemişler böyle birşey yok düzgün bir montaj ve kalibrasyon arıza ışığı kesinlikle yakmaz.Aldığınız gazın kalitesi çok önemli ikitür gazvardır biri dökme gaz ev,sanayi tüplerinde ve fabrikalarda kullanılır karışımı daha ucuzdur birde oto gaz vardır arabalarımızda kullanırız dökme gaza göre pahalıdır istasyonların bazıları karıştırarak maliyeti ucuzlatır araç otogazın kalorisine göre ayarlı olduğundan arızalar meydana gelebilir düzgün bir yerden alınan gazla sorunu çözeriz.Ama arıza ışğının neden yandığını biran önce bilip gidermelisiniz.
Dağ-Cey Lpg
25-06-2010, 15:23
Merhabalar ben geçen hafta opel astra 1,6 16V HB aldım arabanın direksiyonuna geçtim araba kalkışlarda titriyor ikinci viteste sirkeliyor bazen daha önceki arabamda 4 le çıktığım yokuşu 2.viteste bayıldı ve çıkmadı.
makinaya bağlattım arıza göstermedi bobindenşüpelendim oradanda değil sekte kaçıkmı diye baktılar oradanda değil bu gün egzoz tıkalı olabilir diye ona baktırdım oda değil malesef araca 15 gün önce ATİKER LPG takılmış sizde sorun nerede olabilir? başına böyle bir sorun gelen varsa veya ne olduğunu tahmin edebilen yardımcı olursanız çok sevinirim.
Merhaba sorun kalibrasyon gibi gözüksede enjektör nozıl seçimi de yanlış olma ihtimali yüksek kalibrasyon yaptırdıktan sonra problem gitmez ise enjektör nozıl'ı 2 mm olduğuna ve debisinin 45 olmasına dikkat edin.
Dağ-Cey Lpg
25-06-2010, 15:33
Mehmet bey öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.Lpg işlemi eskişehir opel alpata yetkili serviste yapıldı. Kalibrasyonun kesinlikle yapıştırma değil araca özel olduğunu temizlik işleminden sonra yenilendiğini söylediler. en son manifold temizliği ve kontrolünü yaptılar yine sorun aynı. Bugün sıfır bobinle bizzat denedim yine aynı. Benim kanaatım kesinlikle benzinde sorun yok hele o kadar temizlikten sonra canavar gibi benzinde.Sorumlu mühendis benzinde diye direniyordu ama şapkasını önüne koydu artık. Pazartesi seyir halindeyken veri toplanacak, manifolttaki delikler kontrol edilecek ve lpg enjektörleri değişecek,oladı lpg beynininde yenisiyle denenmesini isteyeceğim. Sorun çözülmezse ankaradan mühendis çağırır onlara devrederiz dediler. Problemin arkasındalar şuan bu yüzden aracımın yetkili servisini seçtiğim için memnunum. Mehmet bey şunudu belirteyim aracım 98 model 58000 km de orjinal ve nadir bulunur temizlikte. Lpg öncesi hiçbir sorun yaşamadım şuan benzinde yine çok iyi. İşin sonunun nereye varacağını çok merak ediyorum. SAYGILARIMLA
merhaba Ahmet bey önemli olan hatayı kabül etmek ve sizi üzmemek çok olmasada böyle raslantılar olabiliyor cihaz kaynaklıda işçilik kaynaklıda geçen hafta ıspartada da butarz problemle karşılaştık hiç aklımıza gelmeyen (arıza ihtimali vermediğimiz)bir yerden problemle karşılaştık önemli olan çözümün çabukluğu bana bilgi verir seniz yaşananlar hakkında sevinirim.
Dağ-Cey Lpg
25-06-2010, 15:43
Mehmet Bey iyi günler. Aracım 2002 Astra Elegance.Aracımda Lovato fast sıralı sistem lpg var. Benim sorunum araç bazen çalıştığında (özellikle sıcakken Çalıştığında) gaz yemiyor gazı köklesem bile 1000 devirin üzerine çıkmıyor, yolda giderkende araç gaza basınca öne yığılıyor belli bir süre sonra sanki turbo varmış gibi fırlıyor bide yolda giderken 2. ve 3. viteslerde ayağımı gazdan çektiğimde çok fazla tekleme yapıyor tekrar gaz verdiğimde normale dönüyor. Benzinde saydığım sorunlar olmuyor. 4 seneden beri lpg kullanıyorum şikayetlerim bu sene kışın ilk arabanın ışıklarda durunca stop etmesiyle başladı ne yaptıysam sorun bulunamadı( egr temizlendi, kelebek temizlendi, karbon clean yapıldı, bobin değişti.)Dahada çözüm bulamassam aracı satacam sanırım. Çünkü sanayiden çıkamaz oldum. Birde bir mesajınızda lpg de az yakıt giderse sibop lastiklerine zararı olur demişsiniz. ilk lpg takıldığında aracım çok az yakıyordu bu aralarda baya bir yağ eksiltmeye başladı sebebi bu olabilirmi acaba sibop lastiklerinin yağ kaçırması gibi. Cevabınız için şimdiden teşekkürler.
Merhaba lovato bayisi olarak bende müzdaribim fast modelinden ama o dönem çoğu cihazın eksiklikleri vardı ve normal sistemlerden çok iyi idi ilk önce lpg enjektörünüzü temizletmelisiniz lovato fast modelinin en büyük problemi matrix enjektör kullanması idi temizlikle aşılamazsa problem enjektör değişme yöntemine gidilmeli.Evet motor sibop lastikleri aşınırsa yağ sızdırır.
Dağ-Cey Lpg
25-06-2010, 15:46
Merhaba abdulkadir bey bujiler geldimi,kullanmaya başladınızmı?
aradım gelmemis henüz gelince arayacaklar yazacağım aklımdasınız
fotoferdi
25-06-2010, 19:20
Merhaba sorun kalibrasyon gibi gözüksede enjektör nozıl seçimi de yanlış olma ihtimali yüksek kalibrasyon yaptırdıktan sonra problem gitmez ise enjektör nozıl'ı 2 mm olduğuna ve debisinin 45 olmasına dikkat edin.
teşekkür ederim en kısa zamanda gazcıma gidip kalibrasyonuna baktıracam. insanlara çok yardımcı oluyorsunuz onca işinizin arasında Allah Razı Olsun.
bozkan38
25-06-2010, 20:37
Merhaba arıza ışığının neden yandığını cihaza bağlamadan bilmek mümkün değil ama lpg takıldıktan sonra yanar diye sizi geçiştirmek istemişler böyle birşey yok düzgün bir montaj ve kalibrasyon arıza ışığı kesinlikle yakmaz.Aldığınız gazın kalitesi çok önemli ikitür gazvardır biri dökme gaz ev,sanayi tüplerinde ve fabrikalarda kullanılır karışımı daha ucuzdur birde oto gaz vardır arabalarımızda kullanırız dökme gaza göre pahalıdır istasyonların bazıları karıştırarak maliyeti ucuzlatır araç otogazın kalorisine göre ayarlı olduğundan arızalar meydana gelebilir düzgün bir yerden alınan gazla sorunu çözeriz.Ama arıza ışğının neden yandığını biran önce bilip gidermelisiniz.
çok teşekkür ederim yardımlarınız için.ben en iyisi yarın bi gidip göstereyim aracı.
HaCkİm_78
25-06-2010, 21:27
Merhaba lovato bayisi olarak bende müzdaribim fast modelinden ama o dönem çoğu cihazın eksiklikleri vardı ve normal sistemlerden çok iyi idi ilk önce lpg enjektörünüzü temizletmelisiniz lovato fast modelinin en büyük problemi matrix enjektör kullanması idi temizlikle aşılamazsa problem enjektör değişme yöntemine gidilmeli.Evet motor sibop lastikleri aşınırsa yağ sızdırır.
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Enjektör değişme yöntemi dediiniz enjektörlerin yenisiyle değiştirmek mi, yoksa enjektörlerin yerlerini değiştirmek mi acaba
sayın Mehmet Dağdeviren, dağ-cey lpg bu işin ustası olarak size bir soru sorucağım ve yardımlarınızı bekliyorum. aynı zamanda lpg uygulamaları bölümüne de aynı konuyu açtım ama buradan size daha kolay ulaşabilirim düşüncesiyle bir de buradan sormak istedim. yaklaşık 5 ay önce prins taktırdım ve çok memnunum. 22.000 km de aracımın tüm bakımını yaptırmıştım. (lpg 21.000 km de takıldı, 1000 km sonra da yağ,tüm filitreler ve bujiler değişti) şu an aracım 26.600 km civarında. geçenlerde sabah ilk çalıştırmamda sanki fincan sesiymiş gibi bir ses duymuştum ve akşamına yağını kontrol ettiğimde yaklaşık yarım lt yağ eksilttiğinin farkına vardım. akşam hemen yarım lt yağ eklettim ve soğutma suyuna da faydası olur düşüncesiyle 1 lt antifiriz eklettirdim, (soğutma sıvısının bir bölümünü boşalttırdıktan sonra 1lt eklendi ve şu an -20 derece civarında)bu sabah ilk çalıştırmamda ses yoktu. sanırım düzgün yağlamadığından oluyormuş. sizce böyle birşey normal mi???(yağ eksiltiyor olması) yağın markası bu arada mobil 10/40. z16xer motorların sıcak çalışma prensibine ek olarak lpg nin daha yüksek ısı ile yanıyor olması buna neden oluyor olabilir mi??? lpg li araçların daha kalın yağ mı kullanması gerekir ??? (motorun aşınmasına ek bir durumu olabileceğide göz önünde bulundurulursa ne kadar doğru olur???) (her hareketimden önce mutlaka park yerini kontrol ederim, acaba akan kokan var mı diye ve hiç yağ vs. akıntısı ile karşılaşmadım) ilginize şimdiden teşekkürler.
alsanhukuk
26-06-2010, 20:14
Her şey için teşekkür ederim ;Dağ-cey lpg. Arabamdaki sarsıntının sebebi çıktı ortaya. subaplar kaçırıyormuş. yarım motor yapıldı. aracın çekişi, yakıtı, sarsıntısı falan baya düzeldi. Şimdiki sorum ise; gaz ayarı ve filtrelerin değişimi için Atiker servisine gittim, ms oranları benzinde 4.3 - 4.4 civarındayken gazda 6.3 - 6.4 civarında. bu değerler iyi mi? Bir de gaz ayarı yapılırken bilgisayarda dikkatimi çeken birşey oldu. motor tipi olarak turbo seçeneği seçiliydi. aracım astra f . turbosu yok. ustaya söylediğimde, atikerin fabrikasından böyle yapılması söylendiği için bu şekilde yapıyoruz dedi. bu doğru mu?
alsanhukuk
26-06-2010, 20:20
Subapları kontrol ettir. aynı sorun bende vardı. subaplar, contaları değişti. üst kapak taşlandı, bir kaç filtre ve hortum değişti.. şimdi araba canavar gibi.
96 model 2,0 motor bir vectra A kasa aracı almayı düşünüyorum.Ancak araçta tek nokta lpg sistemi var.Tek nokta lpg sorun çıkarıyor deniyor.N e gibi sorunlar olablir.Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Dağ-Cey Lpg
28-06-2010, 09:02
teşekkür ederim en kısa zamanda gazcıma gidip kalibrasyonuna baktıracam. insanlara çok yardımcı oluyorsunuz onca işinizin arasında Allah Razı Olsun.
Rica ederim Ferdi bey, yardımcı olabiliyorsam ne mutlu bana.
Dağ-Cey Lpg
28-06-2010, 09:03
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Enjektör değişme yöntemi dediiniz enjektörlerin yenisiyle değiştirmek mi, yoksa enjektörlerin yerlerini değiştirmek mi acaba
Enjektörleri yenisiyle değiştirmeyi kasdetmiştim.
Eğer temizlenince problem ortadan kalkmıyorsa değiştirmeniz gerekecektir.
Dağ-Cey Lpg
28-06-2010, 09:10
sayın Mehmet Dağdeviren, dağ-cey lpg bu işin ustası olarak size bir soru sorucağım ve yardımlarınızı bekliyorum. aynı zamanda lpg uygulamaları bölümüne de aynı konuyu açtım ama buradan size daha kolay ulaşabilirim düşüncesiyle bir de buradan sormak istedim. yaklaşık 5 ay önce prins taktırdım ve çok memnunum. 22.000 km de aracımın tüm bakımını yaptırmıştım. (lpg 21.000 km de takıldı, 1000 km sonra da yağ,tüm filitreler ve bujiler değişti) şu an aracım 26.600 km civarında. geçenlerde sabah ilk çalıştırmamda sanki fincan sesiymiş gibi bir ses duymuştum ve akşamına yağını kontrol ettiğimde yaklaşık yarım lt yağ eksilttiğinin farkına vardım. akşam hemen yarım lt yağ eklettim ve soğutma suyuna da faydası olur düşüncesiyle 1 lt antifiriz eklettirdim, (soğutma sıvısının bir bölümünü boşalttırdıktan sonra 1lt eklendi ve şu an -20 derece civarında)bu sabah ilk çalıştırmamda ses yoktu. sanırım düzgün yağlamadığından oluyormuş. sizce böyle birşey normal mi???(yağ eksiltiyor olması) yağın markası bu arada mobil 10/40. z16xer motorların sıcak çalışma prensibine ek olarak lpg nin daha yüksek ısı ile yanıyor olması buna neden oluyor olabilir mi??? lpg li araçların daha kalın yağ mı kullanması gerekir ??? (motorun aşınmasına ek bir durumu olabileceğide göz önünde bulundurulursa ne kadar doğru olur???) (her hareketimden önce mutlaka park yerini kontrol ederim, acaba akan kokan var mı diye ve hiç yağ vs. akıntısı ile karşılaşmadım) ilginize şimdiden teşekkürler.
Merhaba, Lpg'nin kalorisi benzinden daha fazla olduğundan dolayı ısınma benzine göre çabuk olacaktır. Ama motorun ısısı 98 derece'den yukarı çıkmaz, bu nedenden dolayı herhangi bir problem yaşatmayacaktır. Kalın yağ hakkında ki sorunuza ise cevap olarak kullanmamanızı tavsiye ederim. Yağ kalın olduğunda motor soğukken problem yaşattırır. 10/40 yağ kullanmanızı önerebilirim.
Dağ-Cey Lpg
28-06-2010, 09:14
Her şey için teşekkür ederim ;Dağ-cey lpg. Arabamdaki sarsıntının sebebi çıktı ortaya. subaplar kaçırıyormuş. yarım motor yapıldı. aracın çekişi, yakıtı, sarsıntısı falan baya düzeldi. Şimdiki sorum ise; gaz ayarı ve filtrelerin değişimi için Atiker servisine gittim, ms oranları benzinde 4.3 - 4.4 civarındayken gazda 6.3 - 6.4 civarında. bu değerler iyi mi? Bir de gaz ayarı yapılırken bilgisayarda dikkatimi çeken birşey oldu. motor tipi olarak turbo seçeneği seçiliydi. aracım astra f . turbosu yok. ustaya söylediğimde, atikerin fabrikasından böyle yapılması söylendiği için bu şekilde yapıyoruz dedi. bu doğru mu?
Söylediğiniz oranlara göre araç fakir karışımında çalışıyor, Bu iyi bir olay değil. Çünkü fakir karışımı daha önceki yazılarımızda söylediğim gibi motor sübaplarına zarar verir. Atiker programıyla ilgili detaylı bilgim olmamasına rağmen, turbolu ve eşanlı araçlar haricinde turbo konumu kesinlikle seçilmez.
Dağ-Cey Lpg
28-06-2010, 09:18
96 model 2,0 motor bir vectra A kasa aracı almayı düşünüyorum.Ancak araçta tek nokta lpg sistemi var.Tek nokta lpg sorun çıkarıyor deniyor.N e gibi sorunlar olablir.Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Merhaba, Enjeksiyonlu A kasa vectralara normal sistemde, sıralı sistemde uygulanır. Normal sistemin dezavantajı olarak, patlatma diye tabir ettiğimiz yanma odasındaki basıncın manifolt ve hava filtresinin içine geri dönmesidir. Araçta patlatma sıkıntısı yaşanabilir.Genellikle ateşlemede sorun olduğunda bu problem ortaya çıkar. Sıralı sistemde ise A kasa vectraların çalışma prensibi full grup olduğundan her marka uygulanamaz. Programının içinde full grup seçeneği bulunan markalar taktırabilirsiniz.
HaCkİm_78
28-06-2010, 11:17
Enjektörleri yenisiyle değiştirmeyi kasdetmiştim.
Eğer temizlenince problem ortadan kalkmıyorsa değiştirmeniz gerekecektir.
Mehmet bey hafta sonu enjektörleri temizlettim usta enjektörler temiz görünüyor çalışmasında problem yok gibi dedi ama ben yinede temizleyin dedim filtreyi değiştim tekleme azaldı ama tamamen yok olmadı. Bu arada lavato fast değil easyfast miş lpg markası ben yanlış hatırlamışım. ikisi arasında değişen bişey olurmu sizce.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Opelim.Net