PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bor Esaslı Motor Yağ Katkısı İşe Yarar Mı?

astra35
17-08-2006, 14:29
Opelciler motor yağ katkısı konusunda tereddüte kaldım.
Bor Madeni esaslı motor yağ katkısı kullanmayı düşünüyorum. Ürünün açıklamasında;
*metallerde sürtünme katsayısını 0.01’e düşürür,
*sürtünmeyi yok ettiği için aşınmayı %98 daha aza indirir,
*sürtünmeye harcadığı enerjiyi tasarruf dönüştürür,
*% 10 yakıt tasarrufu sağlar,
*kompresyon kaçaklarını önlediği için yağ eksiltmeleri azaltır,
*egsozdan duman salınımını azaltır,
*beygir gücünü ( 2 ile 6 ) HP arası arttırır,
*tork değerlerini % 10 civarında arttırır, ...
gibi ifadeler ayrıca dünyada ünlü bir çok otomobil firmasının bu ürünü kullandığını yazıyor.
Aranızda bu üründen kullanmış arkadaşlar var mı? Gerçekten yazdığı şekilde faydalı mıdır? Gerçi Opelim 150.000 km.de. Görüşlerinize ihtiyacım var? Şimdiden teşekkür ederim Opelciler!!!

Kunteper Canavarı
17-08-2006, 16:03
Geçen forumda bi arkadaş bunun araştırmasını yapmıştı ve faydalı özelliklerini gördüğünü yazmıştı benimde bir arkadaş nissan sx200 de kullanıyor memnunum diyor ama ben kullanmadım.:D

asfalt
17-08-2006, 16:07
testi papirus nickli bi arkadaş astra da yapmıştı. şimdi üye mi bilmiyorum ama... ilk başlarda pek memnun değildi, katkı sonradan kendini göstermeye başlamıştı. bende geçen gün corsa c ye koydum, 1.4 benzinli. bi antalya yolculuğu var, bakalım noolcak. yazarım buraya sonuçları...

ilkerce
17-08-2006, 16:24
bende kullandım, ama işe yaradı mı yaramadı pek farkedemedim

angelacelya
17-08-2006, 16:24
çok alakalı değil ama bor hakkında
biliyorsunuz bor mineralinin türkiye de geniş rezervleri bulunuyor.öyle ki dünya nın %70 İ ülkemizde imiş.bor minerali artık birçok alanda hızla kullanılan bir madde haline geldi.örneğin inşaatta izolasyon malzemesi olarak kullanılıyor artık ve diğer izolasyon malzemelerine göre çok daha ucuza geliyor.
en önemlisi dünya da artık bor ile çalışan araba yapılmış.ve bunun seri üretimine geçilmeya bbaşlanacak.
dikkatinizi başka bir yere çekmek istiyorum ben.borun işletmesi sanırım etibank a ait.bir yerde okuduğum yazıdan hatırladığım kadarıyla.bordan dolayı yaklaşık değeri 800 milyar dolar olan etibankı 40 milyon dolara bir amerikan şirketine satmayı planlıyorlar.o şirketin etibankı almaktaki amacı da tabi bor yataklarının işletmelerine sahip olmak.
bu konu şimdi hangi aşamada bilmiyorum.yazıyı bulursam eklerim buraya.araştırmadım doğruluğunu ama.

ilkerce
17-08-2006, 16:27
alakalı değil ama paylaşm için teşekkürler

astra35
17-08-2006, 17:14
Fikirleriniz için teşekkür ederim. Biraz daha araştırmaya devam edeyim. Bakalım yüz güldüren tavsiyeler var mı?

RespecT
17-08-2006, 17:40
Selam ben castrol un sitesindede okumuştum.Gömleklerde kılcal olarak bulunan yağın yukarı çıkmasını sağlayan yivleri bu katkılar doldurmakta
buda üst pistonların gidip gelmesi anın da uzun vadede sıkıntılar çıkarabileceğini belirtmişler.Özellikle zaten yağlaRIN ÇOK MALİYETLİ UZUN ARAŞTIRMALAR SONUCUNDA ÜRETİLDİĞİNİ VE MOTOR İHTİYACI İÇİN HERgereksinimi karşıladığını.katkı kullanımı durumunda yağın niteliğinde değişim yapabileceğini belirtmişler.kısacası tavsiye etmemekteler.Ama bende ikilemdeyim.Henüz beklemedeyim bakalım.

Papirus
18-08-2006, 00:27
Papirus burada.:)

Evet Motor Silk CLS bond katkısını kullandık hatta benden görünce birkaç arkadaşım daha denediler memnun kaldılar , şimdi artık tam ayırd edemiyorum hala işe yaroyor mu yoksa etkisi geçici miydi. Çünkü o zaman veri toplamamıştık, zaman tutmak filan gerekliydi. Bizim yegane ayırd ettiğimiz fark motorun kolaylıkla devirlenmesi böylece ara hızlanmaların gerçekten iyileşmesiydi. Şu anda da devam ediyor mu bu artık fark edemiyorum .
Bence denemeye değer kısa süreli bir etkisi olsa bile o hızlanma artışı görmek iyi birşey, insanı mutlu ediyor. 98 oktan yakıtla kullanınca daha verimli oluyor sanki. 1 şişenin fiyat 70 milyon civarı hala nerdeyse yarım depo benzin , o şişenin de yarısını kullanıyorsunuz yani birisini daha kandırırsanız 35 milyona işi bağlayabilirsiniz.

astra35
18-08-2006, 01:19
Papirus kardeşimin bahsettiğine ilave olarak motor rölantinde devir 500-600 rpm'e kadar düşüyor. Ayrıca motordaki sürtünme 0.01 seviyeye düştüğünden yaz&kış sabahları çalışması ilk kontakta ve oldukça rahat olduğu, yokuş tırmanırken önceleri 3.viteste çıkarken ürünü kullanırken 4.viteste çıkabildiğiniz gibi kullanıcılardan yorumlar aldım.

Karar noktasında takıldığım husus yıukarıda bizzat tecrübe edenlerin edinimlerini en azından 3-4 yıl sürmesi yönünde. Sonrasında etkisini kaybetse bile tekrardan ilave etmek olur.

kadett
19-08-2006, 11:23
Yazik Edİyorsunuz Arabalara Yazikkkkkkk

barisodaman
24-08-2006, 17:25
arkadaşlar son günlerde bor içerikli motor katkılarını duymaya başladım. Bunları duyan yada kullananız varmı. sölediklerine göre çekiş,motor sesi,vuruntu yakıt sarfitaında %10 lara varan fayda sağlıyomuş. uygulaması ise araç 20 dakika çalıstırılıyo ve motor yagının ısınması saglanıyo ardından 5 dakika aralıksız çalkalanan katkı sıcak yaga ilave ediliyo ve 20-25 dakika rölantide çalıstırılıp motorun içine eşit şekilde dağılması sağlanıyo. Hepsi bu kadar. bu arada yağ ömrünü de en az 2 kat arttırıyomus. bu kadar faydası olduğu söylenen bi ürün hepsiburada.com da sadece 30 liraya satılıyo. sizce bu bir çelişki olabilirmi. Bilgi sahibi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim

arifba
24-08-2006, 17:27
http://www.opelim.net/forums/showthread.php?t=574&highlight=motor+katk%FDs%FD

belki işine yarar.

barisodaman
24-08-2006, 17:31
arif baba teşekkür ederim

barisodaman
24-08-2006, 17:44
arifba kardeş teşekkür ederim ilgine

arifba
24-08-2006, 17:52
önemli değil..her zaman

tansugurler
25-08-2006, 23:40
bende var şu an araçta takılı servis olarak deneme için taktım şu ana kadar iyi gidiyor ama bendeki biraz farklı emiş yolu ile yanma odasına gidiyor ve yakıtın tam olarak yanmasına neden oluyor ve bujiler kesinlikle bitmiyor yağın ömrü uzuyor ayrıca 1 3 5 viteslerini kullanıyoruz sadecede diğerlerini ihtiyaç olmuyor fiyatı ise 250 ytl sıvı içinde montaj dahil sadece sıvı 5 lt 30 ytl arkadaşlar şu an deniyoruz ilerki günlerde daha iyi bilgi veririm.ok

gokalp
26-08-2006, 00:54
bor pili ile araçları çalıştırmak konusunda duyumlar war bide

dejaay
28-10-2006, 01:49
yakında 92 model TOROS da deneyecem ! Biraz kullandıktan ve gözledikten sonra gözlemlerimi paylaşırım.

BOR POWER

faithless1905
01-11-2006, 22:27
abi özellikle hem şanzıman için hemde motor için olanını aldım...motor yağı değişimi yaptırırken serviste durumu izah ettim bunları da motor ısınınca çalkalayarak ekliyelim dedim servisdeki usta hemen içeri gidip Castrol yağının kutusunu getirdi ve okuttu KESİNLİKLE HER HANGİ BİR MADDE EKLEMEYİNİZ teknolojik olarak zaten en son ürünü kullanıyorsunuz dediler bende komşumuzun Renault Flash S i vardı ona verdim...Kullandı memnun kaldı...

asfalt
02-11-2006, 16:27
corsamız antalyadan geleli baya oluyo aslında da unutmuştum buraya yazmayı. sonuçlar biraz uzun bi sürede belli ediyor kendini ama, gerçekten güzel. motorun sesi azalıyor, rölanti biraz düşüyor, ara devirlenme ve hızlanmalarda iyileşiyor...

baktım ki corsa da güzel sonuç verdi. bizim vectra ya da koyduk. yalnız şöle bişe var, autoshoptan almıştım, yağı da orada değiştirirken koyalım dedim. adam kutunun tamamını dökmek lazım olduğunu söyledi. "daha önce bizde yarısı diye bilioduk ama, bunu satanlar geldi ürünü tanıtırlarken, tamamının dökülmesi gerektiğini söylediler" dedi.. ii dedim bende öle yapalım madem. corsadan daha iyi oldu vectrada sonuçlar... rahatsız edici dizel sesi fln baya baya azaldı.

esas faydasının biraz yüksek kilometreli araçlarda görüldüğünü okumuştum bi yerde, vectra da onunda etkisi vardır belki...

kullaniciadi
17-12-2006, 14:46
Selam arkadaşlar Bor yakıt sistemleri hakkında görüşlerinizi almak isterim,deneyimi olanlar paylaşsın ne olur.Ayrıca istanbulda uyguyalan servisler varmi ?

Chatin
17-12-2006, 16:52
:D

gdonmez77
28-12-2006, 18:04
Ben kullanıyorum, şehir içi %20 düşürüyor tüketimini lt bazında. Eskiden bi depo ile 400 km ancak giderken, şimdi en kötü ihtimalle 550 km gidiyorum. Şehir dışında da baya iyi oluyor, 800 km yol bi depo ile aldım. Ama benim araç 1.8 zafira, seninkinde ne olur bilemem. Ben izmir de taktırdım 1 sene oldu nerdeyse. istanbulu bilemiyorum.

torsion
28-12-2006, 18:09
benim arabaya da bi taktırsak gem lpg hem bor 50 bin falan yakar artık sanırım:D :D :D :D

Vectra92
28-12-2006, 18:26
benim arabaya da bi taktırsak gem lpg hem bor 50 bin falan yakar artık sanırım:D :D :D :D

lpg li araca takılmıyor bildiğim kadarıyla

dejaay
28-12-2006, 18:39
Bor yakıt sistemi mi? Bu ne yaaaa... Nereye takılıyormuş bu.. Walla ilk defa duydum. açıklayacak ya da anlatacak biri var mı?

gokalp
28-12-2006, 20:25
bende duymuştumda yaygınlaşmadan düşünmem

FAB
28-12-2006, 21:02
bende bilmiorum :S

gdonmez77
29-12-2006, 14:28
arkadaşlar taktırdığım yerin adresi www.mercanotomotiv.com Bu adamlar 2000 senesinden beri patentli olarak bu sistemi enjeksiyonlu ve benzinli her türlü araca takıyorlar. İzmirdeyseniz, firma merkezinden bizzat bilgi alabilirsiniz.
Benim ve birçok arkadaşımın kullandığı bir sistemdir, ve aslında baya yaygındır. ama nedense insanlar bu tip şeyleri TV den reklamını falan görmeden "yaygın" olarak kabul etmiyorlar. Şöyle diyim: ilk taktırdığımda 3. sanayideki ustam arabanın kaputunun altında görünce şunu dedi: "aa, sen de mi taktırdın? Bizim müşterilerin bi sürüsünde görüyoruz, ama her araçta aynı performansı sergilemiyor" dedi. Yani aslında en azından İzmir de yaygın, ama insanlar bunu paylaşmıyor. Performans farkı derkende şunu söyliyim, Opellerde genelde şehir içi %20 tasarrufu yakalıyor, ama esnaf arkadaşım VW Bora ya taktı, %10 falan düşürdü. Her markada aynı oran yok yani.
Not: Bu bir reklam değildir! kendi kullanımımla ilgili bir paylaşımdır.

dejaay
01-01-2007, 16:56
arkadaşlar taktırdığım yerin adresi www.mercanotomotiv.com (http://www.mercanotomotiv.com) Bu adamlar 2000 senesinden beri patentli olarak bu sistemi enjeksiyonlu ve benzinli her türlü araca takıyorlar. İzmirdeyseniz, firma merkezinden bizzat bilgi alabilirsiniz.
Benim ve birçok arkadaşımın kullandığı bir sistemdir, ve aslında baya yaygındır. ama nedense insanlar bu tip şeyleri TV den reklamını falan görmeden "yaygın" olarak kabul etmiyorlar. Şöyle diyim: ilk taktırdığımda 3. sanayideki ustam arabanın kaputunun altında görünce şunu dedi: "aa, sen de mi taktırdın? Bizim müşterilerin bi sürüsünde görüyoruz, ama her araçta aynı performansı sergilemiyor" dedi. Yani aslında en azından İzmir de yaygın, ama insanlar bunu paylaşmıyor. Performans farkı derkende şunu söyliyim, Opellerde genelde şehir içi %20 tasarrufu yakalıyor, ama esnaf arkadaşım VW Bora ya taktı, %10 falan düşürdü. Her markada aynı oran yok yani.
Not: Bu bir reklam değildir! kendi kullanımımla ilgili bir paylaşımdır.

Şimdi siteye de baktım. Anladığım kadarıyla.... şimdi parça montajı var( aynı tüpe çevirme gibi,parça falan ekleniyo herhalde), bi de galiba başka bi yakıt falan da var, o parça montajı yakıtı başka yerden almak için mi yapılıyor. Walla siteden de okuyun ama bişiy anlaşılmıyo.

Bi de %10-%20 yakıt tasarrufundan bahsediliyor. Zaten bu tasarruf piyasada satılan ve bir katkı yağı olan" NNT BOR POWER"den sağlanabiliyor. Hme de çok basit yağın içine dök ve kullan. Montaj falan da yapmaya gerek yok.:hıh:

HSG
01-01-2007, 21:12
katkı maddesini duymuştum ama parça takımı yeni duyuyorum.. %20 büyük bi deger allaallah ilk defa duyuyorum

Chatin
01-01-2007, 22:06
NNT BOR POWER ı kullanan varmı aramızda?

dejaay
01-01-2007, 23:01
NNT BOR POWER ı kullanan varmı aramızda?

Ewet ben kullanıyorum. Bizim 92 torosda deneme maksatlı kullanıyorum. Şu ana kadar 200 km falan oldu. Etkisini anlamak için 1000 km falan yapmak lazım. Şimdi yalan söylemeyim ama herrhangi bir kötülüğünü de görmedim iyiliğini de. Beklemedeyim. Arabanın bor power den önce yaktığı yakıt belli, herşeyini not aldım. Beklemedeyim. Diğer konularda da değindiğim gibi sonuçlarını yine bu forumda açıklayacağım. Niye toros'a koydum da opel'e koymadım ? Giderse toros gitsin(gidecek bişey yok ama, güvenemedim doğrusu);)

kurt.ibrahim
02-01-2007, 15:31
Ewet ben kullanıyorum. Bizim 92 torosda deneme maksatlı kullanıyorum. Şu ana kadar 200 km falan oldu. Etkisini anlamak için 1000 km falan yapmak lazım. Şimdi yalan söylemeyim ama herrhangi bir kötülüğünü de görmedim iyiliğini de. Beklemedeyim. Arabanın bor power den önce yaktığı yakıt belli, herşeyini not aldım. Beklemedeyim. Diğer konularda da değindiğim gibi sonuçlarını yine bu forumda açıklayacağım. Niye toros'a koydum da opel'e koymadım ? Giderse toros gitsin(gidecek bişey yok ama, güvenemedim doğrusu);) sonucunu bekliyoruz. Birde opele konulabilirmi bilgisi olan arkadaşların paylaşımını bekliyorz.Selamlar.:pon:

kurt_35li
02-01-2007, 21:00
:) sonucunu bekliyoruz. Birde opele konulabilirmi bilgisi olan arkadaşların paylaşımını bekliyorz.Selamlar.:pon:

sismik
03-01-2007, 13:26
arkadaşlar konuyu dağıtmasak arkadaşımız ne sormuş konu nereye gidiyor. benim arkadaşım renault clio otomatikte kullanıyor % 10 tasarruf sağladığını söyledi şehiriçi kullanımda. nnt bor power a gelince ben kullandım yakıt ekonomsinden eser yok ama motor sesini azaltıyorç

kurt.ibrahim
03-01-2007, 16:58
arkadaşlar konuyu dağıtmasak arkadaşımız ne sormuş konu nereye gidiyor. benim arkadaşım renault clio otomatikte kullanıyor % 10 tasarruf sağladığını söyledi şehiriçi kullanımda. nnt bor power a gelince ben kullandım yakıt ekonomsinden eser yok ama motor sesini azaltıyorç :eek: nnt bor power in sonucu alınmıştır .Teşekkürler arkadaşım.:good:

jonathan749
03-01-2007, 23:27
dizele takılmıyo anladığım kadarıyla

demiray
04-01-2007, 09:57
Arkadaşlar bor geleceğin yakıtı ve ama şimdiden tavsiye etmem lpg çıktıgı ilk zamanları düşünün bide şimdi bakın o yüzden beklemekte fayda var diye düşünüyorum

merkez-1
07-01-2007, 01:25
Ewet ben kullanıyorum. Bizim 92 torosda deneme maksatlı kullanıyorum. Şu ana kadar 200 km falan oldu. Etkisini anlamak için 1000 km falan yapmak lazım. Şimdi yalan söylemeyim ama herrhangi bir kötülüğünü de görmedim iyiliğini de. Beklemedeyim. Arabanın bor power den önce yaktığı yakıt belli, herşeyini not aldım. Beklemedeyim. Diğer konularda da değindiğim gibi sonuçlarını yine bu forumda açıklayacağım. Niye toros'a koydum da opel'e koymadım ? Giderse toros gitsin(gidecek bişey yok ama, güvenemedim doğrusu);)
Arkadaşım korkma torosun gitmez ben 96 vectrada kullandım çekişinde hissedilir fark oldu bacanağımın mitsubişi 94 model aracı var motor üflüyordu üflemeyi kesti.

rifaz
07-01-2007, 20:50
İnşallah ben de bor yakıt tasarruf sistemi taktıracağım kankam Gdonmez77 gibi.:) Sn. kullaniciadi, sizin açtığınız başlık ama Gdonmez77 ye önceden de bu konu ile ilgili açtığı başlıkla bu konuya dikkatimi ve dikkatimizi çektiği ve bor milli bir konu olduğu için burdan teşekkür ediyorum.

corsa-c
08-01-2007, 03:27
son nesil dizeller için dte-systems electronic chiptuning diye bi alet var performansı %30 artırıyor ve %15-18 yakıt düşük yakıyor

gdonmez77
08-01-2007, 13:03
arkadaşlar bor yakıt sistemi ile ilgili bir kez daha bilgi verme gereği duydum. Hala herkes LPG ile falan kıyaslıyor.

LPG yakıt ekonomisi sağlamaz, aracınız litre bazında aynı yakıt tüketim değerine sahip olur. Sadece lpg benzinden ucuz olduğundan yakıt maliyetiniz düşer. Oysa Bor sisteminde aracın yakıt tüketimi litre bazında %20 düşüyor. lpg lisistemde de aynı ekonomiyi sağlıyor. (LPG de zaten 15 ykr yakarken kimse üzerine BOr sistemi taktırmadığı için bu yönü bilinmiyor işin)

Şahsi tecrübem Zafira 1.8 aracımla bayram süresince yaptığım 2 depoluk tüketim sonunda, km de yakıt tüketimim (dışarısı -5 derece iken kullanılmıştır, ve 700 km şehir dışı 400 km şehir içi kullanımda) 0,215 YTL çıkmıştır. Ha bu arada aracım 7 kişilik ağır bir araçtır, ve yolda giderken 120 km civarı seyredilmiştir. bayram yolculuğu süresince aracımda bagajla beraber 6 kişi seyahat etmiştir.
Daha önceki bir istanbul yolculuğumuzda Toyota Avensis 1.6 ile istanbul gidiş geliş 200 km si şehir içi toplam 800 km yolda yaptığımız ölçümde (araçta 3 kişi ve bagajsız halde) 0,190 YTL /km yakıt tüketim değeri ölçülmüştür. sürüş hızı gene 110-120 civarı olmuştur.

Bor yakıt sisteminin montajı ile ilgili olarak:
Bor sisteminin montajı sırasında motora lpg deki gibi subap girişlerinden delik falan açılmaz. Borhidrolür sıvısı motora benzinle beraber girer, aracın normal emme manifoldundaki normal sistemi kullanır. Aracınüzerine hiç bir şekilde delik açılmaz, fabrika çıkışı mevcut olan emme manifoldu girişi üzerindeki tıpa açılmak suretiyle kullanılır. Bor sıvısının içinde durduğu 1.5 lt lik hazneyi tutması için aracın şasesindeki varolan deliklerden 2 si kullanılır.
Benim gibi arabası konusunda "kıl" birisi için motor bloğunda bir delik düşünülemezdi, ve kesinlikle kullanım sonrasında vazgeçilirse ardında bir iz bırakmadığı için bu sistemi tercih ettim. Ve eğer yakıt tüketimi konusunda 1.8 motorla 120 km ortalama hızla (otoban değil, izmir uşak yolu!!) 6 yolcu ile 0,215 ytl yakan bir araba varsa, ondan alalım.
Ayrıca Bor sistemini takma maliyeti 160 YTL, LPG den bir sıfır daha az :D Ayrıca Borhidrolür yanıcı olmadığından ruhsata işletmek gerekmiyor. LPG siz araçlada aslanlar gibi İDO ya veya kapalı garajlara girebiliyorsunuz. tavsiye ederim ;)

dejaay
08-01-2007, 18:44
arkadaşlar bor yakıt sistemi ile ilgili bir kez daha bilgi verme gereği duydum. Hala herkes LPG ile falan kıyaslıyor.

LPG yakıt ekonomisi sağlamaz, aracınız litre bazında aynı yakıt tüketim değerine sahip olur. Sadece lpg benzinden ucuz olduğundan yakıt maliyetiniz düşer. Oysa Bor sisteminde aracın yakıt tüketimi litre bazında %20 düşüyor. lpg lisistemde de aynı ekonomiyi sağlıyor. (LPG de zaten 15 ykr yakarken kimse üzerine BOr sistemi taktırmadığı için bu yönü bilinmiyor işin)

Şahsi tecrübem Zafira 1.8 aracımla bayram süresince yaptığım 2 depoluk tüketim sonunda, km de yakıt tüketimim (dışarısı -5 derece iken kullanılmıştır, ve 700 km şehir dışı 400 km şehir içi kullanımda) 0,215 YTL çıkmıştır. Ha bu arada aracım 7 kişilik ağır bir araçtır, ve yolda giderken 120 km civarı seyredilmiştir. bayram yolculuğu süresince aracımda bagajla beraber 6 kişi seyahat etmiştir.
Daha önceki bir istanbul yolculuğumuzda Toyota Avensis 1.6 ile istanbul gidiş geliş 200 km si şehir içi toplam 800 km yolda yaptığımız ölçümde (araçta 3 kişi ve bagajsız halde) 0,190 YTL /km yakıt tüketim değeri ölçülmüştür. sürüş hızı gene 110-120 civarı olmuştur.

Bor yakıt sisteminin montajı ile ilgili olarak:
Bor sisteminin montajı sırasında motora lpg deki gibi subap girişlerinden delik falan açılmaz. Borhidrolür sıvısı motora benzinle beraber girer, aracın normal emme manifoldundaki normal sistemi kullanır. Aracınüzerine hiç bir şekilde delik açılmaz, fabrika çıkışı mevcut olan emme manifoldu girişi üzerindeki tıpa açılmak suretiyle kullanılır. Bor sıvısının içinde durduğu 1.5 lt lik hazneyi tutması için aracın şasesindeki varolan deliklerden 2 si kullanılır.
Benim gibi arabası konusunda "kıl" birisi için motor bloğunda bir delik düşünülemezdi, ve kesinlikle kullanım sonrasında vazgeçilirse ardında bir iz bırakmadığı için bu sistemi tercih ettim. Ve eğer yakıt tüketimi konusunda 1.8 motorla 120 km ortalama hızla (otoban değil, izmir uşak yolu!!) 6 yolcu ile 0,215 ytl yakan bir araba varsa, ondan alalım.
Ayrıca Bor sistemini takma maliyeti 160 YTL, LPG den bir sıfır daha az :D Ayrıca Borhidrolür yanıcı olmadığından ruhsata işletmek gerekmiyor. LPG siz araçlada aslanlar gibi İDO ya veya kapalı garajlara girebiliyorsunuz. tavsiye ederim ;)

Bravo hocam ! İşte böyle cevap yazılır. Açık ve anlaşılır.Araştırmışın ve aydınlatıcı olmuşun.:good:

mguren35
22-03-2007, 20:20
arkadaslar bugunlerde bızım buralarda bu muhabbet bıraz fazla doner oldu.ne kadar ıyı bılmıyorum.ama bayagı arkadas arabasına taktıracak.17 kısıyı bılıyorum.bıraz arastıdım malıyetı 250 ytl yı buluyor asagı yukarı.su kabına benzer bı aletten benzıne karısan sıvı bor var.2000km goturup %30 tasarruf saglıyomus.bıttgınde 25 ytl ye bu boru alıp tekrar ekleyebılıyoruz.bence kulaga hos gelıyoda acaba ne kadar dogru.bılgısı olan veya takdıran varmı.:confused:

idleboy
22-03-2007, 20:33
valla bılgım yok benım ama olmasını cok ısterdım oyle bıseyın :d

dataegemen
22-03-2007, 21:26
bi ara forumda konuşulmuştu arattırırsan bulabilirsin

Mehmet Gazihan
22-03-2007, 21:27
bize referans bilgiler lazım..Böyle bir gelişme bekliyorum ben ama tabi kandırıkçılar çok..

Eray-FB
22-03-2007, 21:52
bize referans bilgiler lazım..Böyle bir gelişme bekliyorum ben ama tabi kandırıkçılar çok..

katılıyorum :good:

mustafagokay
23-03-2007, 15:09
su kabına benzer bı aletten benzıne karısan sıvı bor var.2000km goturup %30 tasarruf saglıyomus.

:cool: Süper olur valla...

ibocompany
23-03-2007, 18:39
dedikodumu gerçekmi bu olay ya

mdellal
23-03-2007, 19:26
Kullanan birini tanıyorum ve memnun kalmadığını söylemişti ...

faithless1905
23-03-2007, 19:47
inşallah olur hoş bu olay içinde motora zararlı derler..lpg gibi...

starterbox
25-03-2007, 12:53
ee arkadaslar sanirim türkiye isleyemiyor boru nerden geliyor o zaman tr ye almanyadan mi yoksa fransadanmi

gdonmez77
08-04-2007, 15:38
Böyle önemli bir konuda neden ilgi bu kadar az anlamadım doğrusu. İnsanlar 30 ykr olan yakıt masrafını 20 ykr a düşürmekten neden kaçarki :D ???

gdonmez77
08-04-2007, 15:39
kendim kullanmıyorum, ama bu yağ katkısını kullanan arkadaşlarım var, hepsinin de söylediği ortak şey: "Motorun gürültüsü, varsa sallantısı azaldı, ama yakıt tüketimi aynı"

fozgirgin
09-04-2007, 00:00
sayın arkadaşlar aracım opel 1997 cd vectra yetkili servisin önerdiği yağı kullandım bir müddet daha sonra motor silk 'i kullandım aradaki fark mükemmel açık söylemek gerekirse uzun gitmiyor ama mutlaka ilave gerektiriyor
çünki ben kullanıcıyım araştırarak iş yaparım ama kullandıktan sonra lütfen dürüstçe ön yargısız yazsınlarki herkes değerlendirmeyi ona göre yapsın herkese başarılar ayrıca lpg takanlara üzülüyorum mükemmel arabayı mahvediyorlar lpg li araç almayın bir kaç boya gitmiş önemli değil önemli olan şase.motor ve lpg problemleri yandan arkadan vuruklar önemli değil bu sözlerim gerçek binicilere gerçekte mükemmel bir araba birde yedek parçası pahalı diyenlere inanmayın işi iyice abartıyorlar fiyatlar çok uygun
inananın bizim yerli arabalardan daha ucuz bazı simsarlar abarttıkça abartıyorlar örnek vereyim orjinal dekleri amortisor fiyatları ankarada bana 650 ytldediler bazıları 500'e indi ben izmirden çiftini 64 milyona getirtim tamamen orjinal parçasını pahalı diyenler fırsatçı olup onlara inanmayın derim takdiri size bırakıyorum

menecer
09-04-2007, 23:08
mesaj attım sıtelerıne baklaım cevap gelıcekmı ıstanbulda montaj ve bor sıvısı temını konusnda yer gostermlerını ıstedım
sızden rıcam aslında yapılan montajı ozellıkle manıfolttakı baglantısını resımlıyebılsenız montajıkendım yapabılcegımı dusunuyorum
tahmınım lpg lı araclar ıcın 30 ytl ye taktıkları subapyaglama sıstemıne benzıyor
mantık cok basıt
hava emme esnasında ılave bıdondan azar azar yag emme seklındeydı
bunu bor ıcınde kullanabılrım sanırım
yarınıda 2000km de 5 lıtreyı tuketecek sekılde yaparsam sorun olmuycanı dusunuyorum
tek sorun manıfoltta nereden ne sekılde baglantı yapmıs bunu gorursem denemeyı ıstıyorum

extreme1
01-05-2007, 19:36
selam arkadaşlar
2003 model vectra elegance 1,6 arabam va. Sürekli performansından ve yakıtından şikayet ediyordum.Bir arkadaşım bana BOR katkılı yakıt sistemi taktır ve bu problemlerini unut dediler..Bende ilgilileri bulup taktırdım.Bana söylenen yakıtta %40 %50 gibi performanstada %35 civarında artış aolacağı söylendi. bugün taktırdım ve evet performansta serilik kazandı araba ama yakıt için henüz eken bişey söylemek.Deneyip görücez.

paylaşmak istedim sizinle..saygılar :pon: :alkis:

geographer
01-05-2007, 19:49
arkadaşım ne kadara mal oldu. nasıl edindin biraz daha bilgi verir misin

kurt.ibrahim
01-05-2007, 19:52
Hayırlı olsun güle,güle kullan.;)

faithless1905
01-05-2007, 19:54
selam arkadaşlar
2003 model vectra elegance 1,6 arabam va. Sürekli performansından ve yakıtından şikayet ediyordum.Bir arkadaşım bana BOR katkılı yakıt sistemi taktır ve bu problemlerini unut dediler..Bende ilgilileri bulup taktırdım.Bana söylenen yakıtta %40 %50 gibi performanstada %35 civarında artış aolacağı söylendi. bugün taktırdım ve evet performansta serilik kazandı araba ama yakıt için henüz eken bişey söylemek.Deneyip görücez.

paylaşmak istedim sizinle..saygılar :pon: :alkis:

abi hayırlı olsun...kazasız belasız kullanman dileğiyle ama biraz daha açıklarsan daha ii olur...yakıt içinde 4 gözle bekliyoruz...

M@honi
01-05-2007, 19:54
hayırlısı bakalım inş motora uzun zamanda zarar vermiyordur nası takıldı biraz behsedersen

letitout
01-05-2007, 19:57
hayırlısı bakalım inş motora uzun zamanda zarar vermiyordur nası takıldı biraz behsedersen

evet merak ettik

starterbox
01-05-2007, 19:58
arkadaslar bu olayi ben tr de yaptirsam bor u almanyada bulmam mumkinmüdür bilgisi olan varmidir bu konuda

rubi
01-05-2007, 22:02
memleketimizin kaynaklarına sahip çıkalımmmm:good:
*******************************/288100 ;)

TUNCEER
01-05-2007, 22:07
hayırlı uğurlu olsun, ama biraz daha bizleri bu konuda bilgilendirsen. Belki bir çok arkadaş taktırabilir

bimmer
01-05-2007, 22:14
ilk kez duydum ben bunu yaw....:S

jackal
01-05-2007, 22:16
Hocam Konuyu biraz detaylandırsak nasıl oldu, montaj? işçilik , yakıt temin noktalraı vs ... :confused: :confused:

onur_arslan_59
01-05-2007, 22:39
acıklık getirirsen sevinirim

erdali
01-05-2007, 22:54
bende merak ettim bilenler açıklasın bu konuyu

exilegs
01-05-2007, 23:02
memleketimizin kaynaklarına sahip çıkalımmmm:good:
*******************************/288100 ;):good: :good: :good: :good: :good: :good:
ETİBANK Yabancılara gitmesin!!!

alpervectra-B
01-05-2007, 23:13
vay be.yani şimdi %35 demek sizin aracınızın 140 hp lere çıkması demek. ve yanındada yarı yarıya yakıt tasarrurfu demek.size mantıklı geliyosa sorun yok ama bence inanmayın pek böyle şeylere.insnalar 30 35 güç artışları için dünya paralar harcamakta.ve yanında gelen yakıt artışıda cabası.tabi düşünce meselesi herkes farklı açıdan bakabilir.

alpervectra-B
01-05-2007, 23:15
beimde arkadaşım vcharger diye bi aparat taktırdı 320 dbmw sine sözde yakıttan tasarruf ve %10 hala tık yok test aşamasındaydık hala aynı araba hiçbir fark yok.

GUARDIAN
01-05-2007, 23:27
walla bi açıklama alsak nedir yenir mi içilir mi
bi aydınlansak

irfan_1
02-05-2007, 10:15
walla bi açıklama alsak nedir yenir mi içilir mi
bi aydınlansak
BU sistemi ençok İZMİR Bölgesi kullanıyor konu geçenlerde açılmıştır.Takan firmanın internet adresi vardı.
http://www.opelim.net/forums/showthread.php?t=4792
bu kısıma bak istersen.
http://www.mercanotomotiv.com/ bu da yapan firma.

BY_Corsa
02-05-2007, 10:57
gelişmelerden haberdar olalım, merak ediyoruz

kurt_35li
02-05-2007, 11:11
ilginc hayırlısı arabya bizararı yokmu

kurt_35li
02-05-2007, 11:18
fiyatı ne kadar?

LND
02-05-2007, 11:19
DÜnya bor kaynaklarının %80 Türkiye olmakla birlikte çok mantıklı bir iş bence

hayırlı olsun yakıt konusunu merakla bekliyoruz;)

sismik
02-05-2007, 16:25
konuyu açan arkadaş devamını getirsede aydınlansak . ?? Hepimizin merak ettiği bir konu bu

reallaz61
02-05-2007, 21:30
Ukalalık değil, yanlışta anlaşılmasın ama, ya tüpün adı çıkınca hatırlıyorum bizim halkımız arabanın arkasına mutfak tüpü bile bağlamıştı (konyada ve Ankarada gördüm). Sonradan bu geliştirildi arabalara standart olarak bağlanarak satılmaya başlandı. Demem o ki bu bor olayı hep konuşulur ama hala bi netice yok. İnşallah bi gün birisi başarırda, bizde petrol olmasada bor zengini bi ülke oluruz. Gerçi benim devletimde ne yapar eder bunu benzine yakın fiyata getirir.

senex
02-05-2007, 21:39
merakla bekliyoruz

CengoCenk
03-05-2007, 13:20
Güncel.
hala bilgi bekliyoruz ilgili arkadaşlardan.
Maliyet vs gibi.

atacanates
03-05-2007, 13:44
nasıl memnunmusun arkadaşım

eskikasa
03-05-2007, 14:50
BU sistemi ençok İZMİR Bölgesi kullanıyor konu geçenlerde açılmıştır.Takan firmanın internet adresi vardı.
http://www.opelim.net/forums/showthread.php?t=4792
bu kısıma bak istersen.
http://www.mercanotomotiv.com/ bu da yapan firma.
bu sitede motorun çalışmasını anlatıyo üründen hiç bahsetmiyo...

erdali
11-05-2007, 16:39
5900 sok karabağlar izmir
mercan otomobil izmirli arkadaşlar bunun fyatı ne kadar taktıran varmı randıman varmı araştırırmısınız.http://www.mercanotomotiv.com/ opelçi arkadaşlar

Vectra 2.5 İ Sport
11-05-2007, 16:46
ben sormuştum 160 ytl ye takıyorlar ancak benim aracıma motorun yanında yeterince boşluk olmadığı ve bor yakıtı bidonunu sabitleyecek yer olmadığı için uygulayamıyorlar :cry:

gokalp
11-05-2007, 22:33
bu sistemin maliyeti ve uygulanışı hakkında bilgi verirseniz daha iyi olur.

astram5537
12-05-2007, 00:34
hayırlı olsun detaylı bilgi bekliyoruz

u555
25-06-2007, 22:44
konuyu hortlatmak istemezdim ama son durum nedir.
takıp kullanan yada gorüp bilenler fikir beyan edebilirse seviniriz.

Mehmet Gazihan
25-06-2007, 23:11
Tankda çilekli yoğurt renginde bişi var..İhteviyatı nedir acaba..kanımca iyi bir sonuç alınsaydı konu büyürdü..

Sauronz
26-06-2007, 11:40
Kullanan çok yalnızca bilen az..

Kullanan bir çok arkadaşım var ve çok memnunlar

Silverblue
26-06-2007, 22:55
İzmir civarında oldukça yaygın bildiğim kadarıyla, bir arkadaşım peugeot 307'de (benzinli) denedi, sonradan verima alamayıp söktürdüğünü duymuştum.
Gönül isterki %20'lerde ekonomi sağlasın, denemek lazım.
Peki bu sistemin sürekli maliyeti nedir, depodaki sıvı yaklaşık ne kadar dayanıyor ve kaç liraya maloluyor?

morfy
30-06-2007, 01:16
Konu ile ilgili bilgili arkadaşlar,bor sistemi takılmış araba resimleri vs.. koyarlarsa çok yararlı olacağını düşünüyorum vede bu bor sistemini kimler takar genel olarak..Mesela Trabzonda Borla ilgili hiç bişey duymadım:)

nejataydin544
13-07-2007, 11:55
arkadaşlar Kayseri ve Niğde' de 200.00 YTL ye takılan aletle Bor madeni kullanılarak %20-25 tasarruf sağlandığını duydum. sizinle paylaşmak istedim, sizde duydunuz mu?

eskikasa
13-07-2007, 12:05
bi ara lafları geçiyodu da,
bor madenini nerden bulup koycaz arabaya?

AhmetH
13-07-2007, 12:06
Show business bunlar yahu..

ne satarsak kardır :D

mhakkan
13-07-2007, 13:40
tüpe gerek yok o zaman :)

AhmetH
13-07-2007, 13:49
LPG ye tüp demeyi bıraktığımız zaman müthiş bir ilerleme kaydedicez

zaten. :D

nejataydin544
13-07-2007, 13:56
bor madeni satılıyormuş, 15-20 YTL lik hemen hemen bir sene gidiyormuş. zaten ülkemiz bor yönünden dünyanın en zengin ülkelerinden.

KentucKy
13-07-2007, 14:04
iyide çıkaramadıktan işlemedikten sonra bor zengini olsak neolur?ben anlamadım bu bor konusunu benim bildiğim bor uçaklarda kullanılıyor.benim cmona gitmez uçar muçar mazallah

eskikasa
13-07-2007, 14:22
LPG ye tüp demeyi bıraktığımız zaman müthiş bir ilerleme kaydedicez

zaten. :D
:alkis: :kop: :kop: :kop: :kop:

CeyCeyX
13-07-2007, 16:22
tup tup tup tup :p

Alper
13-07-2007, 16:46
biraz bilmişlik yapayım.

Öncelikle bor hem yapı malmezesi hem yakıt olarak kullanılabilir nadir malzemelerdendir. ama illaki çeşitli işlemlere tabi olmalıdır.

bazı özel oksitlendirme ve alaşım teknikleriyle erimme sıcaklığı çok yükselmiş çok kararlı malzemler yapılır. uzay mekiklerinde falanda kullanılır. evlerimizde kullandımız fırına giren BORcam tepsilerde günlük örneklerdendir.

Tıpkı diğer kullanımları yakıt olabilmesi için ise bor hidrür haline gelmeldir.
bor hidbür yanma verimi jet yakıtlarından bile yüksektir fakat 2-3 önemli dezavantajı vardır.

-yanma sıcaklığı yüksektir, sıradan yanma odalarını eritebilir, onu kullanacak motor maliyeti artar (amortileme süresi kısaldıkça zamanla çözülebilir)
-bor hidrür haline getirmek pahalıdır (zamanla elbette ucuzlar)
-çözülmesi en zor handikap ise çooook zehirli yanma sonrası atık maddeler salar.

Borun şimdilik toplumsal boyutta kullanıma açılması zordur.

kagan-opel
13-07-2007, 16:55
benim bir müşterim vardı bor taktırmış. pembe bir sıvısı var ve 3 saniyede 1 damla falan akıyor. ben bir faydası olacağını sanmıyorum.

eskikasa
13-07-2007, 17:28
biraz bilmişlik yapayım.

Öncelikle bor hem yapı malmezesi hem yakıt olarak kullanılabilir nadir malzemelerdendir. ama illaki çeşitli işlemlere tabi olmalıdır.

bazı özel oksitlendirme ve alaşım teknikleriyle erimme sıcaklığı çok yükselmiş çok kararlı malzemler yapılır. uzay mekiklerinde falanda kullanılır. evlerimizde kullandımız fırına giren BORcam tepsilerde günlük örneklerdendir.

Tıpkı diğer kullanımları yakıt olabilmesi için ise bor hidrür haline gelmeldir.
bor hidbür yanma verimi jet yakıtlarından bile yüksektir fakat 2-3 önemli dezavantajı vardır.

-yanma sıcaklığı yüksektir, sıradan yanma odalarını eritebilir, onu kullanacak motor maliyeti artar (amortileme süresi kısaldıkça zamanla çözülebilir)
-bor hidrür haline getirmek pahalıdır (zamanla elbette ucuzlar)
-çözülmesi en zor handikap ise çooook zehirli yanma sonrası atık maddeler salar.

Borun şimdilik toplumsal boyutta kullanıma açılması zordur.

madem pas verdin ben de topu süreyim
bor ayrıca nükleer santral duvarlarında kullanılır ve gamma ışımalarını süzerek zararlı radyasyonun yayılmasını önler

bu nasıl :D

ottoboy
13-07-2007, 18:04
borla yakıt tasarrufu konusu çok araştırmıştım. elimdeki bilgileri paylaşıcam bulunca

fcuhadar
13-07-2007, 18:45
Evde birsürü BORcam var...İlerde borla çalışan arabalar çıkarda alırsam 4-5 sene BoR'a para vermem o zaman :):)

TOSHi
13-07-2007, 19:29
yakıtla bor karışırşa eğer tahminime göre direk şilindir kapak contaşı yanar.buda ekşoz gazlarının çıkmaşını şağlayan ekşoz şubaplarının erimeşiyle gaz içerde kalır ve böle olur die düşünüyorum.ancak taşarruf için çevremizi kirletmemize gerek yok

ottoboy
16-07-2007, 10:38
daha önce "bor turbo yakıt tasarruf sistemi" araştırmıştım. izmirde bi usta bu olayı keşfetmiş. kendisi içerisinde bor kullandığı bir solüsyon hazırlamış ve basit bir sistemle bu karışımı yakıt+hava karışımıyla birlikte yanma odasına gönderiyor ve yakıt+hava+solüsyon yanma odasında piston tarafından sıkışınca bor sayesinde açığa hidrojen çıkıyor ve normalde sağlıklı bir motor bile yakıtı tam manasıyla yakamadan yaklaşık %30 - 40 lık bölümünü egsozdan dışarı atıyor. ama bu sistem sayesinde oluşan hidrojenle birlikte yanma odasında bujinin ateşlemesiyle çok daha fazlasınıda yakarak egsozdan çok az çiğ benzin atmış oluyor. gene bor sayesinde supaplardaki kurumlar temizleniyor. dolayısıyla yanma odası en sağlık şekilde kullanılmış oluyo. ve yakıt+hava+solüsyon tam yanma sağladığından 1.si performansta artış 2.si yakıtta tasarruf sağlıyor. hemde az boz bir tasarruf değil %30 ila %50 arasında bir tasarrufdan bahsediyorlar. 3.sü bor minaralinin en büyük nimetlerinden olan metal üzerindeki etkilerini bilirsiniz örneğin bor içerikli motor yağları hani karteri sökerler birde motora alttan su fışkırtırlar ve motor hiç problemsiz çalışmaya devam eder. bunun gibi motor ömrünü ve yağın ömrünü iki katına çıkardığını iddia ediyolar. 4.sü ise tam yanma gerçekleştiğinden çevreye zararlı egsoz gazı olmaz. yani egsoz emisyon ölçümlerindede %30 düşük değer çıkıyor.

olayın en güzel tarafları performans sağlanırken ciddi bir tasarruf sağlanıyor. ki bunlar zıt şeylerdir. aracın orijinalliği bozulmadan sistem kolaylıkla takılıyor. ruhsata işletme derdi yok. taktıkları silecek suyu deposu gibi bir depo ve altında karışımı ayarlayan bir vana ve bir hortum. hepsi bukadar.200milyon civarıymış taktırmak.

unutuyodum birde olayın solüsyon kısmı var. bu karışım adamın sırrı açıklamıyor esas icat bu sıvı. içerinde bor var ve zararsız metal içermeyen başka katkı maddeleri var. 5lt lik pet su alıyosunuz. şebeke suyu olmaz yumuşak bir su isteniyo. hatta bi kaçda marka vermiş erikli v.b. bişiyler demiş. petin içinde 3 litre su olacak geri kalan kısmına bu karışım katılıp bir süre çalkalanıyor. yarım saat sonra kullanıma hazır. karışımı adamlar 20ytl ye satıyorlar. hazırlanan 5lt lik solüsyon 3000km kadar gidiyor.

bu olay benzinli veya lpg li araçlarda kullanılıyor.

İzmirli arkadaşlardan bu olayın doğruluğunu araştırmalarını rica ediyorum. bu adamı bulup görüşüp güvenilirmi değilmi bi araştırırsanız süper olur. açıkcası bana çok mantıklı geldi. %30-50 tasarruf ve performans oldukdan sonra sistemin takılmasıda ucuz denene bilir diye düşünüyorum.

5900 Sokak No: 13/A Abdülhamithan Camii Arka Sokağı Karabağlar İZMİR - TÜRKİYE Tel: +90(232) 237 35 55

ottoboy
16-07-2007, 10:39
bu konuyu araştırıp. honda prelude sitesinde daha önce topic açmıştım. yukarıdaki yazıyı o topiğimden yapıştırdım. tekrar yazı hazırlamak zor geldi. :)

whiteman
16-07-2007, 13:04
ford mondeosu olan bir arkadaşım taktırmıştı ve hiç birşey değişmedi demişti

ironunited
16-07-2007, 13:24
Adamlar tabağına çanağına kadar yapmış biz daha arabamıza taktırmaya uğraşıyoruz :p (Emrah Ablak'tan alıntıdır)

nejataydin544
18-07-2007, 10:58
bunu taktırıp kullanan hiç yok mu arkadaşlar, kullanılıyorsa çok güzel bi buluş.

aga78
18-07-2007, 11:09
bi müşterimin dodge jepp inde var kaliteli bi ustası olgugunu 300 ytl ye taktırdıgını söyledi bir depoda 100 km fark ettiriyormuş normalde araç gemi gibi çalışıyor 1.20 ytl yakıyor ama bu sistemle bir depoda 100 km fark etmiş bilginize sistemin adını hatırlamıyorum ama maslakta yaptırmış yarın bi sorarım yine bu arada bu adam arabasının hastası amerikadan özel lastik getirtti
herşeyi araştırıyor yani.

Özgür16
21-07-2007, 12:51
Bu "bor" konusunda halen bir gelişme yok mu? Taktırıpta verim alan birisi?

TOPRAK
23-07-2007, 12:03
Arkadaslar Selam Gecenlerde Aracimin Yagini Degistirirken Usta Bana Motor Silk Cls Yi Tavsiye Etti Diger Katkilarin Koyu Oldugu Icin Piston Ve Segmana Yapistigini Fakat Pislik Geldigi Zaman Da Yine Yagla Beraber Yapisip Silindirleri Kaziyarak Motoru Yedigini Soyledi Ve Motor Silk Cls Nin Cok Akiskan Oldugunu Bor Ile Zenginlestirildigini Bu Nedenle Surtunme Katsayisinin Dustugunu Soyledi Kendi Arabasinda Kullaniyo
Performansinin Arttigini Belirtti

astra_cdti
10-09-2007, 08:43
merhaba
2006 model astra cdti model aracıma 2 şişe nnt bor power koydum... ses gün geçtikçe azalıyor ama performansa inanamadım araba yeniden doğmuş gibi oldu... ve ben bu arabayı aldığımdan beri devir saatinin bu derece hızlı bi şekilde yukarı çıktığını hiç görmedim... çok memnunum tavsiye olunur...

orcinus
10-09-2007, 09:13
geçen yıl bu olayı bayağı bi araştırmıştım ben. sonuç ise her zamanki gibi hüsran. hiç bir etkisi yok, uzun vadede çok da zararı var. bazı arkadaşlar yazmış zaten. içeri yapışıyor vs. dikkat ederseniz ciddi yağ üreticileri böyle ürünler satmıyor! yılda milyonlarca dolar harcıyorlar ar-ge ye. max 200 lira satış fiyatlı bişey üretmiyor çünkü yok öyle birşey.

buraki
10-09-2007, 12:37
merhaba
2006 model astra cdti model aracıma 2 şişe nnt bor power koydum... ses gün geçtikçe azalıyor ama performansa inanamadım araba yeniden doğmuş gibi oldu... ve ben bu arabayı aldığımdan beri devir saatinin bu derece hızlı bi şekilde yukarı çıktığını hiç görmedim... çok memnunum tavsiye olunur...

Senin mesajını okuyunca aklıma direk reklam yaptığın geldi. onca kişiden bitek senin böyle bir etki görmen + ilk mesajında bunu yazman

astra bor
23-09-2007, 08:28
tansu gürler arkadaşımızın gibi 97 astra ya da taktırdım. 2-3 sefer takırdığım ustaya gittim randıman alamadığımı söyledim. bir ayar vidası var. onunla tam ayarını tutturmak gerekiyormuş. iki çizgi arası 50 km olcak şekilde ayarlanmalıymış. kaputu aç kapa yapmaktan iyice bıktım artık. şehir içi ayar tuttu derken şehirler arasında ayarı bozuluyor. ayar vidasıda üstelik yenilendi. yine olmadı. üstelik dediğin gibi fazla devir vermeden kullanıyorum vites geçişlerinde. ben bu işten iyice soğudum . İzmir karabağlarda mercanotomotivde taktırmıştım. araca otogaz taktırmayı düşünüyorum. bor sistemini söktürmeyeceğim. bakalım nasıl olacak.

acar
25-09-2007, 15:36
Arkadaşlar selam,
Bu bor katkısını 4 arabada denedikten sonra size gözlemlerimi belirtmek isterim.

İlk olarak 1998 model 104.000 km. otomatik Opel Astra'da 2005 yılında kullandık. Araba artık dizel gibi çalışıyordu, motor 1600cc olmasına rağmen 1400 cc. gibi tepki veriyordu ve yakıtı yaklaşık şehir içi 12,5lt/100km olarak ortalama değerdeydi. Kullanmaya başladıktan sonra ilk önce motordaki gürültülü çalışma azaldı. Yaptığımız ölçümlerde yakıt şehir içi 10lt/100km değerine düştü. Yağ yakması gözle görülür seviyede azaldı. Daha önce 6 ayda bir yağ eklenirken yılda bir yağ eklemeye başladık. Ayrıca çekişte de artmayı hissettik. Araba şu anda 130.000 km.yi geçti ve herhangi bir eskiye dönüş yaşamadık.

İkinci olarak 2005 model 8.000 km. otomatik Chevrolet Kalos'da 2005 yılında kullandık. Arabada motor sesinde azalma hissettik hatta kırmızı işikta motor çalışıyor mu diyerek sık sık devir göstergesine bakar olmuştum. Motor devirlenmesi de bir miktar artmiştı. Aracı 25.000 km. de 2006'da satana kadar da bu söylediklerim devam etti.

Üçüncü olarak sanırım 2000 model -emin değilim- 80.000 km. brc tüplü, otomatik Seat Leon'da 2005 yılında kullandık. Motor sesinde azalma, çekişte bir miktar artışı hissettik. Yokuşlarda tüplü çalışma sırasında olan çekiş azalmasının da azaldığını da gözlemledik. Araç şu anda 120.000 km.de ve herhangi bir sıkıntı yaşamadık.

Bu 3 araç için MOTOR SILK BOR ON CLS BOND motor yağı katkısı kullandık. Ayrıca bu araçlar için MOTOR SILK BOR ON CLS BOND OTOMATİK VİTES ŞANZIMAN KATKISI kullandık. Opel Astra için vites geçişlerindeki vuruntu çok azaldı. Diğer iki araç içinse vites geçişleri çok sessiz oldu. Şu an için bunlarda da bir geriye dönş gözlemlemedik.

Son olarak 2006 model 15.000 km. düz vites Opel Corsa-C cdti araçta yaklaşık 10 gün önce ilk yıl bakımından sonra kullandık. Belki de bakımın da etkisiyle motor sesi iyice azaldı. Gaz pedalı çok daha hassas tepki vermeye başladı ayrıca yakıtta tüketimi daha da düştü.

Bu araç için ise NNT BOR POWER NANO TEKNOLOJİK S-GOLD 250 motor yapı katkısı kullandık.

Araçların kapasitesi dahilinde ve kullanılan malzemenin de sadece katkı malzemesi olduğu düşünüldüğünde beklentilerimiz karşılandı diyebilirim.

Saygılar

57.aLaY
26-09-2007, 02:11
Ben kullanmadım ama faydalı olacağına inanıyorum.Zira uzay roketlerinde ve savaç gemilerinde hidrojen kaynağı olarak yani yakıt kaynağı olarak bor kullanılıyor, belirtmek istedim...

Aynı zamanda geçen zamanlar içersinde bir bilim adamını yaptığı çalışmada bor kristallerini direk olarak yakıtın içinde kullanarak ortalama yaklaşık %3 civarında bir yakıt kazancı sağlamış olması.Bir araba için küçük bi ekonomiklik olabilir ama dünya genelinde yaklaşık 1 milyar varil yakıtın ekonomisi söz konusu...

smoki66
06-05-2008, 00:32
Merak edileni sormak kulağa saçma gelmemeli, aksine daha doğruya daha çok merak ile varılabilir diye düşünürüm.

Motorsilk ve Borpower dan bahsediyorsunuz. Merakı biraz daha genişletelim, neden Molykote, Molyslip, Mo es zwo v.s molibden di sülfitli bir yağ katkısı ile bunlardan biri ya da mesela grafitli bir yağ katkısı ile metal zerreleri öytetik hale getiren biri veya yukarıdakilerden biri ile bunlardan birini kullansak karşılıklı etkileşmleri ve/veya tek başına veya karışımla faydalar ve zararlar neler olabilir desek...

Mesela Molibden di sülfitin 1 mm lik katmanı basınç altında 1400 iç katmancığa ayrılabilir denmektedir. Nanoteknoljide 100 nanometreye kadar kalınlık nanoteknoloji sınırlarındadır denmektedir. 100 nanometre 0,1 mikrondur. Molibden di sülfidin 1400 iç katmancığından her biri de 0,14 mikrondur. Bazı tür grafitlerin de katmanları arası kayma ile mikron altı kalınlıkta katman oluşturduğu söylenir. kg ı 700 ve hatta 1.000 TL olan grafitli yağlar vardır. Bunlar kullanıldığı yere zararlı olur nasıl deriz veya bunlar motorlara da faydalıdır nasıl deriz? Bir yağ katkısının motorlara zararlı olma ihtimal sebebi katmanların veya zerrelerin incelmesi ile önlenemez, katman üstüne katman ya da zerre üstüne zerre yapışabilmesininı veya buların birbiri ile birleşebilmelerinin önlenmesi ile önlenebilir.

Bor türevleri ile ilgili edinebildiğim bilgilere göre bunların zerreleri henüz elektropolarize edilememiş, edilebildi ise öğrenebilsem mutlu olurum. Sn Ali Erdemir araştırmaları ile gerçekten milli gururumuz, mesela Teflon'u dünyada ilk defa O' nun 5 mikronluk zerrelere inceltip onları elektropolar hale getirdiğini duymuştum, bu çok büyük bir buluştu, çünkü; kirli veya temiz mevcut yüzeyde kaplama kalınlığı 5 mikronu geçemezdi, 5 mikronluk kaplama kalınlığının yağlama klerenslerini rahatsız edip "Tribolojik dengeler" in bozulmadığı yerlerde zararlı olamazdı.

Bor, molibden di sülfid, grafit, kükürt v.s. zerreleri nanometrik incelik dahil ne kadar inceltilirse inceltilsin katman veya zerreler birleşebiliyorsa kaplama zamanla kalınlaşır, Tribolojik dengeler bozulur, onlar başlangıçta biraz faydalı olurlar ama kaplama kalınlıkları Tribolojik dengeleri bozar hale geldiğinde ilk faydalarının çok üstünde zararlı olurlar.

Günlük hayattan bir - 2 örnek;

Günümüzün çok küçültülüp gücü çok arttırılmış modern motorlarında yağlama boşluklarının yani mesela yatak ile krank çapları arası boşluğun binde 10 civarı olduğu söylenir. Binde 10 demek 10 mikron demektir. Yani yarı çap farkı 5 mikron demektir. 100 nanometreye yani onda bir mikrona nanometrik boyut denmekte olduğuna göre uygulandığında bazı faydaları görülen nanometrik boyutlu bor veya başka zerre içeren yağ katkısının zamanla 10 zerresi birbirine birleşirse 1 mikronluk kaplama kalınlığı oluşturur. 5 mikronluk yağ geçişinde krankta 1 mikron, yatakta 1 mikron kalınlık oluşunca 5 mikronun 2 mikronu kapanır, buradan geçebilecek yağ debisi yarıya kadar azalır. Yağın olmazsa olmaz iki ilkesinden biri de motorun sürtünme ile ısınan yataklanmalarını soğutmaktır. Yataklanmalar yeterince soğuyamaz olur. yataklanmalarında ısı biriken karterin oraları daha çok genleşeceğinden ya deforme olur ya da çatlar. Motorlarda segman kaynatma denen olay segman yuvalarının kurum ve diğer kirliliklerle dolup segmanın yaylanamaz hale gelmesidir. Segman yuvaları da yağlanır. Segman yuvaları temizlenip segman rahatlatılmadan nanometrik incelikte de olsa birbiri ile birleşebilen zerreler içeren bir yağ katkısı kullanıldığında segman kaynatma daha gecikir mi erkenleşir mi? Ne kadar ikna edici laflarla anlatılırsa anlatılsın böyle zararlar verme ihtimali olan yağ katkılarını alıp ama bir arada ama ayrı ayrı kullanmak gelecekte zarar etmeyi satın almak olmaz mı? Bunlar ciddi irdelenmesi gereken konular, merak ne kadar güçlü olursa irdeleme de o kadar ciddi olur.

Bu anlattıklarımdan sorularınız olursa bilebildiğim kadar açıklarım, elbette bilgim sınırsız değil, eksiklik ve yanlışlıklarımı açıklayacak arkadaşlara da müteşekkir olurum.

Saygılarımla

imran
14-06-2008, 16:55
Saygıdeğer arkadaşlar. Ben de çoğu arkadaş gibi bu tür haberlere temkinli yaklaşırım. Motor silk satışı yapan bir siteden iett raporu indirdim. İst. belediyesinde çalışan arkadaşlardan isimleri kontrol ettirdim, doğru çıktı. iett raporunda işe yaradığına dair bilgiler var. Gözatıp yorumlarınızı yazarsanız sevinirim. Ben de satınalmayı düşünüyorum. Saygılar.

http://www.anadestek.com/Motor%20Silk%20İETT%20Raporu.htm

veya

http://www.anadestek.com/IETT.pdf

imran
17-06-2008, 02:23
Arkadaşlar yarın (17.06.2008) arabama (2006 corsa 1.3 cdti 21bin km) nnt bor power koyduracağım. çok araştırdım. bor power ın molekül büyüklüğü motor silk den daha küçük. üstelik %100 yerli. plasebo etkisine kapılmadan teknik veriler ışığında ne gibi değişikliklerin olacağını burda yazacağım. bunlar yakıt ve ses hakkında olacak. aracımın ne kadar yaktığını 2 hafta önce ölçtüm. depoyu fulledim, benzin tabancası attıktan sonra üstüne koydurmadım daha sonra ortalama yarısı şehiriçi yarısı da otoyolda olmak üzere 222 km yol yaptım. daha sonra aynı benzin istasyonu ve de aynı pompada tekrar fulledim, benzin pompası tık attıktan sonra üzerine koydurmadım. 34,95 de durdu. 35/222=0,158. yani km de 158 bin eski hesaba göre. nnt bor power koydurmadan önce sesi de ses kayıt cihazımın mikrofon kazanç hikayesini devreden çıkarıp rolantide motor kaputu açık ve 1.5 metre mesafeden 1 dakka boyunca kaydedeceğim. aynı işlemi nnt bor power kullandıktan sonra da yapacağım. daha sonra kayıtları bilgisayarımdaki ses işleme programına aktarıp. peak yani tepe noktalarının birbirine olan oranlarını hesap ederek burada sizlere açıklayacağım. yağ hakkında bir ölçüm yapamayacağım çünkü aracı yeni aldığım için henüz huyunu suyunu bilmiyorum. hepinize saygılar selamlar.

iberay
17-06-2008, 08:01
yarama mı , yarama mı.