Orijinalini görmek için tıklayınız : 2006 AstraG 1.4 Twinport Modifiye
Arkadaşlar 2006 AstraG 1.4 Twinport aracım var... Aracın moturuna modifiye yapacağım ama sıralı olarak nereden başlamalı ve nasıl bir yol izlemeliyim. Ayrıca 1.4 motorda performans arttırmanın yollu varmıdır?? Teşekkürler
Slm,
Bende de 1.4 Corsa Twinport var.Benim arabamda perormansa yönelik olarak Spitfire buji, Hp Maxflow intake kit ve HKS son susturucu var.Zaten Twinport motorlara da daha bişey yapılamıyor, hatta chip tuning bile beynin yapısından dolayı uygulanamıyor.Ancak param ve zamanım var, uğraşırım dersen 1.4 motordan da performans almak mümkün.Örneğin www.dbilas.de (http://www.dbilas.de) 'ye bakarsan aracına uygun parçaları bulursun.Mesela Flowtec Intake Manifold+Ecu update ile +25Hp alındığı iddia ediliyor, bedeli 1.100€ - 1.200€ arasında Almanya için. Yine dbilas'ın Flowtec Intake Manifold+Ecu+Turbo ve turbo için gerekli donanımı sunduğu bir set var ki bu da aracı 180Hp'ye çıkarıyor.Bunun bedeli de Almanya için 5.000€'nun biraz üzerinde.Gelelim problemlere, bu firmanın TR distribütörü İzmir Best Servis.Dbilas 2 yıl garanti verdiği için parçayı alıp kendin takamıyorsun, Best Servis'in takması lazım.O zaman da zaten yüksek olan bu bedeller ne olur artık sen tahmin et...Opel için performans arttırıcı çalışmalar yapan tek firma da şu an için dbilas...
Verdiğin aydınlatıcı bilgiler için çok teşekkür ederim Skyeye Dostum.. Sayende kafamda biraz bişeyler oluştu... Yurtdışında bulunan Kit'i alırım almasına ama seninde dediğin gibi bir o kadarda Teknik servise veririm galiba... Peki senin aracında bulunan Spitfire buji, Hp Maxflow intake kit ve HKS son susturucu maliyeti ne kadardır ve kaç beygir etki eder tahminen.... Aracın garantisi devam ediyor yaptırırsam garanti bozulurmu?
Buji setini 63€ almıştım galiba geçen sene.Intake kit 200€-220€ gibiydi.HKS de 250€-270€ arası bişeydi...Ben taktırdım valla garantiyi iplemediğim için, sadece bakımlarını yaptırmaya görtürüyodum yetkili servise.Garanti süresi bitince de kurtuldum kan emicilerden...
verderveremem
15-01-2007, 13:54
yanlız bu ilavelerle alacağın performans farkı corsa daki gibi belirgin olmayabilir. neticede astra daha ağır. ben açıkçası o araca yapılacak olan motor modifiyesinin tatmin etmeyeceği kanaatindeyim...
bu araçlara Turbo uygulaması yapmak çokmu maliyetli oluyor?
bu araçlara Turbo uygulaması yapmak çokmu maliyetli oluyor?
Yavuuuz!!! :mad: :D
Astra G + Modifiye = Çokkkkkk para + çok zamannnnnnn
arabayı değiştir bence en iyisi bu
Yavuuuz!!! :mad: :D
Yaav kızma Erman'ı bulmuşken sorayım dedim :D
şahsi görüşüm 1.4 arabaya modifiye güzel olmuyo
Aslında ufak motora turboda iyi olur deli gibi devirlenir..130 bg olsa yeter.
Olur ama turbo dediğin bilgisayar monitörü gibi bişey değil ki fişini tak çalışsın.Motora da bir takım revizyonlar gerekiyor.En önemlisi daha önceden de söylediğim gibi Twinport motorlarda chip tuninig yapılamadığı için turbo, dereceli egzantrik vb. ecu'ye upgrade gerektiği mod.larda tatminkar sonuç alamazsınız.Benim bildiğim bi dbilas var bu konuda uzman.Ha derseniz ki ben şurayı biliyorum, turboyu da yapar, pistonları da değiştirir, ecu'yu da halleder, söyleyin biz de faydalanalım yahu.Bana da illallah geldi bu twinporttan çünkü...
Olur ama turbo dediğin bilgisayar monitörü gibi bişey değil ki fişini tak çalışsın.Motora da bir takım revizyonlar gerekiyor.En önemlisi daha önceden de söylediğim gibi Twinport motorlarda chip tuninig yapılamadığı için turbo, dereceli egzantrik vb. ecu'ye upgrade gerektiği mod.larda tatminkar sonuç alamazsınız.Benim bildiğim bi dbilas var bu konuda uzman.Ha derseniz ki ben şurayı biliyorum, turboyu da yapar, pistonları da değiştirir, ecu'yu da halleder, söyleyin biz de faydalanalım yahu.Bana da illallah geldi bu twinporttan çünkü...
S F I :good:
Kunteper Canavarı
16-01-2007, 17:50
sayın yavuz ve erman abilerim peki benim 98 model 1.4 90 beygirlik corsa_n b arabama modifiye yapılırmı turbo nebilim varsa sağında solunda çip mip bişeyler takılırmı?
Modifiye için ayıracak geniş bir bütçen olsa bile güvenebileceğin usta yok gibi..Aracını teslim edemiyorsun gözün kapalı...Bi arkadasımın passat 1.8t vardı adam 225 yaparım çok rahat diyordu oda verdi aracı sonra adamla mahkemelik oldu zor aldık adamı elinden..İstanbulda gerçekten bu işi yapan "Da motorsports" var galiba ama onlarda opelle ilgileneceklerini zannetmiyurom yada iyi reklam yapıyorlar bize iyi geliyor siz istanbuldasınız sizin daha iyi bilmeniz gerekiyor yoksa ankarada yıldız sanayisinde tofasa turbo takan cok..
sayın yavuz ve erman abilerim peki benim 98 model 1.4 90 beygirlik corsa_n b arabama modifiye yapılırmı turbo nebilim varsa sağında solunda çip mip bişeyler takılırmı?
Chip yapılır, beyin eski tip olduğundan o konuda problem yok.Turbo da yapılır da turbo kiti haricinde aracına ve turboya uygun piston, piston kolu ve krank milini de bulman lazım.Bence dereceli egzantrik+chip yeterli olur.Hatta aracına uyacak dökme powerbox'lar var piyasada, o da epey farkettirir.Bunları rahatça temin edebilirsin...
Modifiye için ayıracak geniş bir bütçen olsa bile güvenebileceğin usta yok gibi..Aracını teslim edemiyorsun gözün kapalı...Bi arkadasımın passat 1.8t vardı adam 225 yaparım çok rahat diyordu oda verdi aracı sonra adamla mahkemelik oldu zor aldık adamı elinden..İstanbulda gerçekten bu işi yapan "Da motorsports" var galiba ama onlarda opelle ilgileneceklerini zannetmiyurom yada iyi reklam yapıyorlar bize iyi geliyor siz istanbuldasınız sizin daha iyi bilmeniz gerekiyor yoksa ankarada yıldız sanayisinde tofasa turbo takan cok..
İstanbul'da usta olmasına usta var da parça yok.Pug ve Honda için ne ararsan zebille, gel gör ki Opel için bulamıyorsun :( Ben şimdi bi Lexmaull buldum desem gör sen şenliği :) Bildiğim kadarıyla DA Motorsports BMW üzerine çalışıyo sadece...
][quote=skyeye]Chip yapılır, beyin eski tip olduğundan o konuda problem yok.Turbo da yapılır da turbo kiti haricinde aracına ve turboya uygun piston, piston kolu ve krank milini de bulman lazım.Bence dereceli egzantrik+chip yeterli olur.Hatta aracına uyacak dökme powerbox'lar var piyasada, o da epey farkettirir.Bunları rahatça temin edebilirsin...[/quote
Erman hocam NOS'tan başka yazacak birşey bırkmamışki bana :D
Teşekkürler
bu alıntı niye böyle oldu ya?
Ne biliim kardeşim, nasıl aldıysan artık :D
faithless1905
16-01-2007, 20:09
şahsi görüşüm 1.4 arabaya modifiye güzel olmuyo
katılıyorum 1.4. için bence hiç gerek yok...
1.4 diip geçmemek lazım.Bi örnek veriim,
VW TSI'lar 1.4 170Hp, 51.000 YTL(ikinci eli yoktur daha herhalde :))
Corsa 1.4'ler, mesela benimki taş çatlasa 18.000 YTL.
Dbilas Flowtec emme manifoldu+Dbilas Turbo kiti ve gerekli diğer ekipman+Ecu upgrade 4.980€ + 640 € da işçiliği, 5.620€.Hadi TR'ye gelişi 10.000€ olsun montajıyla, 18.500 YTL, yani arabanın fiyatı kadar daha diyelim...Toplam 36.500 YTL, üstelik 2 sene parça ve parça veya montaj nedeniyle araçta oluşabilecek hatalara karşı garantili.Peki alınan güç ne? 180HP.Yeni gelecek Corsa OPC 1.6 Turbo'nun da 190Hp ve muhtemel fiyatının da 60.000 YTL civarında olacağını düşünürsek bence hiç fena sayılmaz ;).
Önemli olan bu işi kafaya koyup, parayı trink diye çıkarmakta.Dbilas'ın TR distribütörü Bestservis, eğer ilgilenen olursa...
E tabi aynı yatırımı bi 200SX'e yapsan, kanat takıp uç yani....:D
""Dbilas Flowtec emme manifoldu+Dbilas Turbo kiti ve gerekli diğer ekipman+Ecu upgrade 4.980€ + 640 € da işçiliği, 5.620€.Hadi TR'ye gelişi 10.000€ .""
Tr ye geliş için niye bukadar bi fiyat artışı var best servis bunun tr distribitörü ise bu kadar şişmemesi gerekmiyormu yoksa disbiritörlük ne işe yarıyor ha dısardan kendin getirmişşin ha bestten almıssın..
Ben en kötü ihtimalle bile ne kadar uygun olabileceğini anlatmaya çalıştım.Belki de daha azdır fiyatı...Ben flowtec+ecu sormuştum, Muzaffer Abi 20% koy oradaki fiyatın üzerine demişti...
Kunteper Canavarı
18-01-2007, 23:34
Yok Abİ Askerden Gelİnce Yapacam BİŞeyler Ama Bİraz Çilginca Olacak...
Ben en kötü ihtimalle bile ne kadar uygun olabileceğini anlatmaya çalıştım.Belki de daha azdır fiyatı...Ben flowtec+ecu sormuştum, Muzaffer Abi 20% koy oradaki fiyatın üzerine demişti...
Ama %20 bile bence YETKİLİ TEKNİK SERVİS olan bir firma için fazla değilmi? Bu kadar farkın olmasını anlayamıyorum.... Şu işi birileri türkiyede yapsa galiba 1 senede borsada ilk 10 a girer.....Soygunlar ülkesi türkiye.... :(
Bindiğin araba yurt dışında kaça satılıyor biliyor musun?Ayrıca distibütörlükte maalesef bir kısmı extra maliyetlerden kaynaklanmak üzere aynı mal yurt dışı fiyatının çok üstünde satılabiliyor.Mesela Irmscher Corsa C ön panjur yurt dışında 170€ iken burada 840 YTL.Sen 20%'yi öp de başına koy bence, işçilik de var işin içinde...
forged&carbon
27-01-2008, 18:45
""Dbilas Flowtec emme manifoldu+Dbilas Turbo kiti ve gerekli diğer ekipman+Ecu upgrade 4.980€ + 640 € da işçiliği, 5.620€.Hadi TR'ye gelişi 10.000€ .""
Tr ye geliş için niye bukadar bi fiyat artışı var best servis bunun tr distribitörü ise bu kadar şişmemesi gerekmiyormu yoksa disbiritörlük ne işe yarıyor ha dısardan kendin getirmişşin ha bestten almıssın..
+1903
Kesinlikle %100 haklisin arkadasim bende 1 ay once ingilterede 1000ytl olan pipercams sormustum bana da 1500 dediler..offf dedim yani... bu kadar mi karli satilir bi mal...:)
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Opelim.Net