Orijinalini görmek için tıklayınız : TC ve ABS Acil!
Bugün sabah opetten benzin aldım.Sonra arabayı çalıştırdığımda Tc ve Abs ışıkları yanmaya başladı.Sonra düzeldi ama arada bir yanıyor ve göstergeler kilometre abs falan çalışmıyor.Bunun sebebi nedir acaba uzun yola çıkıcam da acil cevaplarsanız sevinirim =))
izmirlicem
16-01-2010, 00:12
benim vectrada el freni çekip bornout yapmaya çalışırsam çıkıodu bide çok sert kalkış yaparsam yanoyodu 2 ışıkta kontağı kapa geri çalıştır yapmaz bidaha durpr dururken yaparsa servise götür
beyaz guvercin
17-01-2010, 18:39
sanırım akü
ermaneray
17-01-2010, 18:46
yakında para sıkışacak gibi
abs sensörü su koyacak gibi.kilometreyide abs snsöründen gelen verilerle ölçüyodu galiba. tc de yine aynı şekilde absden alıyor bilgileri.
çalışmaması haricinde bir sorun olmaz. abs olmayacağı için lastikleriniz kızaklama yapabilir dikkatli olun.
Ya sabah arabayı çalıştırdığım zaman bişey yok ama arabada sarsıntı olunca böyle ışıklar yanmaya başlıyor.Mesela çukura girdikten sonra bu olay başıma geliyor.Sonrada düz yolda bi on dakika geçtikten sonra kendine geliyor.Bakalım yarın hakan abi ne olduğunu söyliyecek bana =)
KKAggressor
20-08-2010, 00:50
4 tekerden bilgi alan 4 sensör var :D bu sensörler 4 tekerinbirden hızını ölçüp hepsinin aynı hızda olduğunu ölçüyor 1 tanesi yanlış ölçerse o zaman ABS ve TC devre dışı kalıyor :D Opel servise götürün , Tech1 bağlasınlar arızalı tekeri bulup müşirini değiştirsinler :D
eski vectramda yaşadıım sorun, istanbul kartalda bi opel parçacıdan 2007 de 300 tlye aldıım çıkma abs beyniyle sorunlarım çözülmüştü.tamirde edilio ama cok sıhhatlii diil. ama yinede soketleride bi kontrol ettirin sasıntı da yapması durumu bende yoktu, bide son zamanlarda yıkattınız mı motoru ondandan olabilio antistatik spreyle soket temizlenerek te kurtarılabilir eğer beyin ölmediyse.geçmiş olsun
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Opelim.Net