Orijinalini görmek için tıklayınız : fren yapınca gelen ses
serkan75
16-08-2006, 23:16
Herkese merhaba, 2003 model opel astra aldım, araçta sert bir fren yapınca alt taraftan ( sanki fren pedalının altında sürtme ve vurma gibi) küt küt küt şeklinde sesler geliyor bana pek normal gelmedi, servise götürdüm test ettiler absli her araçta o sesin olduğu söylendi ama kullandığım hiçbir arabada böyle birşe rastlamadım, opellerde böyle bir durum varmıdır, yardımlarınız için şimdiden teşekürler...
Selamlar;
Foruma mesaj yazmadan önce ÜYE ARŞİVİMİZ ana başlığı altında kendini tanıtırsan sevinirim...
bizim astrada da oluyo o bmw x5 de bile oluyo bence sen o ani fren anını dışardan bi izle (tekerlekleri) servise hak vereceksin
abs ani frenlerde tık tık tık diye böyle atar damar gibi sallanır ve ses çıkarır
bende önce korkmuştum sonradan öğrendim abs öyle çalışıyormuş
abs' ye hoşgeldin demek doğru olur galiba:)
tansugurler
18-08-2006, 19:27
sorun yok vurmazsa kötü bişey var demek
ani ve sert franlerde yapar lastik yola tutunamayıp kayınca bu olay olur takır takır vurur bunun haricinde kazınma gibi ses varsa ki benim aracta vardı oda balatan iyi degil yada hatalı bende orjinal gm vardı 1 aylıktı söktürdüm lukas taktım ses kesildi başkada ses yapacak bişiy yok fren sisteminde
bu olay abs li her araçta oluyo sorun yok
No problem yani ... :good:
ses çatçatçat mı? yoksa derinden taktaktak şeklinde mi geliyor?
eger çatçat ise abs nin sesi
bi sorun yok ki abs frenin özelliği bu...
muhtemelen abs den kaynaklanıyordur, ama emin olmak için arka kampanaların içini bir temizlettir, bir daha ani fren yapmayı dene...
astrammm
23-10-2006, 16:52
abs den murteberen sorun yok devam:
abs den murteberen sorun yok devam:
:good: :good:
orhaninho
27-10-2006, 01:47
Abs
diyebilirim...
swing1.2
27-10-2006, 18:34
Arkadaşım moralini bozmak istemem ama yugoslavyada yapılan opllerden satın almış olabilirsin.
Ben alman malıyla bile zor baş ediyorum allah kolaylık versin..
msn: meteburaksengun@hotmail.com
Arka kampanayı bir temizle yada temizlet. ondan sonra bir dene.
ALBATROS_09
28-10-2006, 13:06
Ayni durum benim basimada geldi.Arabayi ilk aldigimda fren kontrolü yapiyim dedim.Sert bi fren yaptim.Çatir patir sesler geldi.Pedal birden bosaldi korktum walla pedal koptu diye.Servise söyledim abs dedi.Ben eski modellerde oluyor saniyodum meger yenilerdede mi var mis...
fcuhadar
28-10-2006, 19:14
Bende abs ile böyle tanışmıştım işte :D
balatan bitmiş. diskleri bitirmeden değişsen iyi olur....
alper_06
10-01-2007, 04:13
olur öyle bişey yok normal yani
selimkocer
10-01-2007, 04:18
kesinlikle abs
halcon_negro
10-01-2007, 04:19
Bende abs ile böyle tanışmıştım işte :D
:D
Kutsal_kiss
08-04-2007, 19:33
bence abs de sorun yok bu normal gibi. çünkü abs nin çalışma prensibi lastikleri kitleyip kontrolu elinden çıkartarak kayması değil lastiklere aralıklarla pompalayıp kontrolu sizin elinden almamasıymış. abs de direksiyon hakimiyeti sizin elinizde yani...
ben burda yani almanyada yaklasik 3 ay önce yuksek sürüs teknigi antremanina gitmistim(türkcesi bu oluyo zannedersem)neyse ordaki antrenör anlatiyordu,biz burda ilk önce abs,nin nasil kullanildigini ögretiyoruz demisti,sonra ABS calistigi zaman benim arabam bozuldu,arabamdan ses geliyo ben bidaha binmem diyenler olmus:D ABS niz varsa korkmayin kullanin,onu bozabilmeniz icin 150 kiloluk basinc uygulamaniz lazim en güclü futbolcular bile 100 kilo basinc uygulayabilir demisti,yani bu ABS ve biz onu sert frene basmakla bozamayiz cünkü ona göre dizayn edilmis ve gelistirilmis.sana gelince arkadasim ben kesinlikle ABS dir diyorum
alpervectra-B
08-04-2007, 23:00
balatan bitmiş. diskleri bitirmeden değişsen iyi olur....
aynen katılıyorum balata veya fren diskleri ömrünü tamamlamış o yüzden titreme yapıyo.servisler evet öyle komik abs dir gibi saçma cevaplar verebiliolar.kontrol ettirin ya disk ya balata bitmiştir.ama geçm kalmyaın bence bi an önce yapılması gerek tehlikeli yüksek hızda giderken.
alpervectra-B
08-04-2007, 23:03
abs çok kuvvetli fren yapıldığında gelen bir sestir arkadaşımızın bunu anlamıycağını sanmıyorum;)
abs çok kuvvetli fren yapıldığında gelen bir sestir arkadaşımızın bunu anlamıycağını sanmıyorum;)
bencede ama abs biliyorum o degil diyede cvp yazmamis,cok kuvvetli fren yapmaya gerek yok aniden sert bi sekilde bastigin zamanda calisabiliyor
kurt_35li
09-04-2007, 02:09
tamamen normal
aynen katılıyorum balata veya fren diskleri ömrünü tamamlamış o yüzden titreme yapıyo.servisler evet öyle komik abs dir gibi saçma cevaplar verebiliolar.kontrol ettirin ya disk ya balata bitmiştir.ama geçm kalmyaın bence bi an önce yapılması gerek tehlikeli yüksek hızda giderken.
Bunun abs olduğu belli. balata bitmişse normaldede sert basmadığındada titreme yapar. ama adam köküne kadar basıyoki o sorun çıkıyo. benim arabam sıfır daha ilk 100. km de sert firen yapmak zorunda kaldım takır takır durdum. nolcak şimdi balata mı bitmiş. yeni arabadan öncede vectra ve astra kullandım kaç ay. astranın bitmişti ve dedğin gibi yavaşlamak için özellikle yüksek hızlarda frene dokunduğumda balataların hatta disklerin bile bittiğini hissediyordum. sanki yamulmuş gibiydi. pedal filanda titriyordu.
En iyi kardeşim sen bir baktır götürüp.
speedy_forever
09-04-2007, 19:14
abss
astracdtı
09-04-2007, 22:21
Bildiğim kadarıyla abs sistemi lastiklerin sert bir frende aracın daha güvenli yön değiştirebilmesi kızklamayı önlemek için kızaklamadığı içinde freni tepiyor...
burakttt
10-04-2007, 07:29
ABS büyük ihtimal.
1-Arkadaşlar eğer balatalarda bi problem olsaydı bunu göstergede bulunan el freni işaretinden yada varsa yol bilgisayarındaki uyarıdan anlayabilirdiniz. Bu çok eski modellerde bile mevcut. Buradan zaten balatalarda olmadığı ortaya çıkıyor.
2-Abs sistemi tekerlerde bulanan hız sönsörlerinden aldığı veriyi işler.
Eğer frene basıldığı anda sert veya değil, herhangi tekerden biri veya bir kaçının hızı en son hesaplanan ve ivmelenen hız ortalamasından düşükse hızı sıfır (0) olan tekerin basıncını belirli aralıklarla bırakır. Sürücünün hala fren pedalına aynı basınçta basılı tutmaması içinde fren pedalımızada uyguladığımız kuvvetin aksi yönünde bir kuvvet uygulanır. Yani araba derki :) Kardeşim bak bu şekilde frene basarsan arabanın tekerlekleri kızaklıyor. Şu ayağını az ben ileri doğru iteyimde fazla basma der. Titremenin sebebide budur. Hatta durduktan kısa bir süre sonra bile frene tekrar basmak istediğinizde fren pedalında toparlanmış güç pedala tam basmanızı engelliyecektir.
3-Kızaklayan bir tekerde kontrol yoktur burnunun dikine gider.
Abs kızaklamayı engeller, tekerleklerin dönmesine devam etmesini sağlayarak direksiyona araca her daim yön verebilmenizi sağlar.
Unutmayın Kontrolsüz Güç Güç Değildir... :good:
Aracın yol bilgisayarı tüm balataları kontrol etmez sadece bir tanesinde sensör bulunuyor o nedenle balatalarda ancak eşit azalma varsa, bitti uyarısı verebilir. Arka balatalarınız önlerle beraber değiştirilmediği için de( arka balatalara binen yük az olduğundan 2- 2.5 kat daha uzun süre dayanırlar) arka balataların bittiğini yol bilgisayarından anlayamazsınız servis bakımları sırasında arka tekerleklerin de sökülüp gözle kontrolünün yapılması gereklidir. Bir diğer konu yol bilgisayarında balata bitti uyarısı çıkmaya başladığında geç kalınmış demektir, balata masrafına ek olarak çoğunlukla sensör kablosu al ınması gerekir çünkü genellikle zarar görüyor. Sensör diyorum aktif bir sensörden çok devre tamamlayıcı bir ucu kalın kablodur ve önde tek taraf da bulunur. azalma dışında başka problemler bu sistem tarafından saptanması güçtür , bazı kalitesiz balatalar çatlayabilir, daha kötüsü diskler kırılabilir.
geographer
28-04-2007, 19:09
abs ye hoşgeldin:)
aguldemir
05-05-2007, 16:25
Herkese merhaba, 2003 model opel astra aldım, araçta sert bir fren yapınca alt taraftan ( sanki fren pedalının altında sürtme ve vurma gibi) küt küt küt şeklinde sesler geliyor bana pek normal gelmedi, servise götürdüm test ettiler absli her araçta o sesin olduğu söylendi ama kullandığım hiçbir arabada böyle birşe rastlamadım, opellerde böyle bir durum varmıdır, yardımlarınız için şimdiden teşekürler...
dostum servis doğru söylemiş ama eksik olan seni bilgilendirmemeleri. ABS sistemli araçlarda bu es nornal ani basışlarda. Bu sitemden kaynaklanan bir olay. ABS sistemi aracın tekerleklerinin devirlerini okur ve farklı devirdeki tekerlekleri önce tut bırak yapar. devirler aynı olunca busefer bütün tekerlekleri tut bırak yapar. zaten bu sesi duyunca pedal ayağına vurmaya başlar. bunu hissedersin. (Devir dediğim olay tekerleklerin tur sayısı) zaten tut bırak olayı olmazsa ani basmada fren kitlerin ve araç savrulur. işte abs arabın savrulmasını böyle enlelliyor.
kısacası kafana takacak bir durum yok
skaratas2
02-07-2008, 14:36
arkadaşım abs ile tanışmıssın. Ancak lastiklerinin tarihini kontrol et bu çok sık ve basit bir frenaj ile olmamalı.Lastiklerininde ömrü bitmiştir !!!
bugatti78
04-07-2008, 14:52
O gelen ses ABS li ilk arabana HOŞGELDİN demek...
KuTLuHaN06
05-07-2008, 17:30
Benım arabanın suan dısklerı bıtmıs en yakın zmnda degıstırcem sert fren yaptıgımda patır kutur etmeye basladı normal yanı
vBulletin v3.7.3, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.
Opelim.Net