PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : TC

isomer
11-01-2010, 00:00
sevgili abilerim kardeşlerim benım 1998 model opel vectra 2,0 b kasa opelim var önceleri tc denilen düğmeye bastıgımda ekranda gösterge ışıgı yanarken şimdi yanmıyor çok önemli bir şeymidir neden yanmıyor olabilir şu an durumum muasit olmadıgı için tamir bakım yaptıramadım düşündümde sizler bana yardımcı olursanız daha iyi olacak şimdiden yardımcı olan herkese teşekkür ederim

Emre Ünan
11-01-2010, 00:02
ampülü patlamıştır, bir arıza durumunda tc ışığı sürekli yanıyor bildiğim, değiştirsen iyi olur, yağ ampülü vs. de yanık olabilir bu da kontrol edilir, hatta değiştirebilirsin sağlamsa da

FireStarteR
11-01-2010, 00:04
patinaj yaptığınızda tc devreye giriyor ama ışık yanıp sönmüyorsa ışık patlamıştır yada düğme falan bozulmuştur.. ama tc devreye girmiyorsa tc arıza yapmıştır.. bildiğim kadarıyla o düğmeye basınca tc devre dışı kalıyordu..

gencomx
11-01-2010, 00:05
tc buzlu kaygan durumlarda arabanın patinaj çekmesini engellemek için kullanılan bi sistemdir bilinenin aksine tc ışığı yanarken devre dışıdır yani ışık yanmıyosa büyük ihtimal devrede demektir arabanı patinaja düşürüp ışığı takip et yanıyosa düğmenle ilgili bi sorun olabilir yanmıyorsa devreden çıkmıştır ve bir sorun var demektir :) en yakın opel uzmanına göster derim.

bu arada arabanın gidişi ile ilgili bi sıkıntı olmaz yani seni yolda bırakmaz kendini ugun hissettiğin bi zamanda baktırabilirsin.

isomer
11-01-2010, 00:11
arkadaşlar çok sag olun oto eeltirikçiler yapar galiba yardımlarınız için çok teşekkürler çok sag olun çok özür dileyerek bir şey daha sorsam kızmazsınız herhalde jantın üstünde vida gibi bir şey var onu açmadan bijonlara ulaşamıyorum onu sizler nasıl açıyorsunuz ben karga burunla zar zor açtım arabayı aldıgım adam ondanda hiç bahsetmedi lastik patladı benım anca keşfettin o zımbırtıyı açana kadar anam agladı tabi ya birde hazır konu açılmışken sag taraftan torpido gözünün aldından bir yerden antifiriz damlatıyor araba ya şimdi o anitifirizin ne işi var orda radyotör hortumu acaba ordan filanmı geçiyorr onu nasıl yapcaz birde onlara el atalım benım şu oplei yola getirek haa şimdiden sag olun selametle

gencomx
11-01-2010, 00:17
bijonları açan özel bi anahtar olması lazım bence bagajını iyice bi kontrol et bulamazsan bu üç ayaklı malzemeyi servislerde yada sağlam bi parçacıda bulabilirsin olmadı kargaburnuna devam.

anifiriz konusuna geline dediğin gii muhtemelen kalorifer hrtumu geçiyodur kelepçelerine bi gevşeme vardır yada hortumlada yırtık ondan yapar kolay gelsin iyi akşamlar.

bacadir68
11-01-2010, 01:27
jant göbeğini sökmen için özel bir anahtarı var. tabi aracı aldığınız kişi kaybetmiş olabilir yada hatıra olsun diye saklıyorda olabilir. :) tc ışığı çok büyük bir problem değil. şöyleki sistem çalışmaz ve devre dışı kalırsa zaten lamba yanacaktır. sizin lambanız yanmadığına göre ki benimkide yanmıyor sorun yok yada ampulu patlamıs demektir (benim ampulum patlak ve 1 ampul için oraları söktüremem..)

eyupcan
12-01-2010, 00:28
Arkadaşlar öyle veya böyle değil,

Kontağı açınca eger yağ,akü,aırbag, vs... lambalar ile birlikte yanmıyor ise o zaman ampul??????? diyelim!! Değilmi?

İlk kontak acmada lamba yanıyo ise?

O zaman sistem gereksinimleri gözden geçirilir...

isomer
12-01-2010, 23:30
arkadaşlar verdiginiz bilgiler için sizlere çok teşekkür ederimm hepinizden ALLAH razı olsun selametle