Orijinalini görmek için tıklayınız : 1.7 DTI modifiyesi??
Arkadaşlar, dış görünüş dışında Corsada bu motor modifiye edilmeye değermi, performans alırmıyım? Arkadaşlar " Ne de olsa dizel bu, boşver yada yeni nesil dizel al daha iyi" diyorlar sizlerin fikirlerini sormak isterim..Chip tuning işe yarıyormu? başka neler yapılabilinir?? Şimdiden teşekkürler :alkis: :alkis:
chip tuning ise yarıyor ama bastığın takdirde cok yakıyor. gsi al daha iyi diyebilirim.
arabayla oynama bence (motor bakımından)
yaptırabiliyorsan mazot pompasının ayarını az bise actırabilirsin ya da turbo ile oynat
ama bil ki iki parca da arabada ki en pahalı parcalar. bi aksilik olursa elinde kalabilir. arac 100bin i devirmisse turbo ile oynatmayı direk unutabilirsin..
Mehmet Gazihan
27-01-2007, 22:23
benim 1.7 im 120 Hp..ve mahallede ilk 100 de geçemediğim GTI kalmadı..:)
onlarca farklı araca Chiptuning uyguladım..1.7 Corsa nın uygulamaya verdiği cevabı hiç bir arabada görmedim..
benim 1.7 im 120 Hp..ve mahallede eline vermediğim GTI kalmadı..:)
onlarca farklı araca Chiptuning uyguladım..1.7 Corsa nın uygulamaya verdiği cevabı hiç bir arabada görmedim..
Dyno cıktını paylasırsan sevinirim..
Pardon, neyi eline verdiniz GTI'ların ?
standardı 75 hp olan aracını nasıl 120 hp yaptın merak ettim bende?
aynı motordan bi tane daha mı taktın???
Mehmet Gazihan
28-01-2007, 03:22
P.tesi Dynoda bi video hazırlarım..
Mesai arkadaşımda golf3 GTI var..100kmh hıza kadar yanıma yaklaşamıyor..
Ortadoğu ülkelerinde o motoru kullanan 110-130 Hp lik jipler var..
Tamamen limitlendirilmiş bir motor..ben sadece motorun hakkını verdim...
P.tesi Dynoda bi video hazırlarım..
Mesai arkadaşımda golf3 GTI var..100kmh hıza kadar yanıma yaklaşamıyor..
Ortadoğu ülkelerinde o motoru kullanan 110-130 Hp lik jipler var..
Tamamen limitlendirilmiş bir motor..ben sadece motorun hakkını verdim...
Ne işlemer yaparak? yakıt sarfiyatın ne oldu? ne kadar maliyete?
1.7 dti 75 lik corsayı yalnız chiple 120 bg çok zor hatta imkansız gibi ama turbo sistemini büyütürsün pompayı değiştirirsin ozaman 120 değil 150 de çıkar.Motorun hacmi büyük ama 1.3 den bizim çıkarmamız imkansız chiple ,opel yapmıs ecospeedster 120 hp ama motor bizim bildiğimiz 1.3 cdti değil..
burak_1987
28-01-2007, 14:28
chip tuning uygulaması ne kadara mal oldu???
selcukreis035
28-01-2007, 14:30
insanla bi tuhaf anlayamıyorum hem az yaksın diye dizel alıyolar sonra motor tuning yaptırıcam diyo
Mehmet Gazihan
28-01-2007, 14:32
1.3 Multijet dediğin gibi çok fazla tepki vermiyor Remap e..
1 depo ile 700 +-50 km gider iken modifikasyondan sonra gaza gelip biraz otoban fareliği yaptım 600 km yi zor gittim...Yanlız şimdi yeni motor performansını kullanıp düşük devirlerde sürüyorum..800-850 km gidiyor..Dehşet tork var çünkü 3.vitesle kasisde yavaşlayıp yarım gaz yaptığımda sanki 3 vitesli amerikan V8 leri gibi toparlıyor araba 100 km hıza kadar.Programlamayı ben yapıyorum beleş anlıcaan..
maverick35
28-01-2007, 16:21
insanla bi tuhaf anlayamıyorum hem az yaksın diye dizel alıyolar sonra motor tuning yaptırıcam diyo
katılıyorum
Ne diyeyim videolarını bekliyoruz hızlanmalarını bakarsın biizde yaptırırız..
Mehmet Gazihan
28-01-2007, 18:52
Turbo Dizellerde Performans ekonomi getirir..Özellikle Commonrail lerde..Sen aracını güçlendir, Gazlarsan yakar Gazlamazsan Koklar..
ne diyim dile kolay +45 hp
turbo olmasa haytta inanmam ama doru diyosundur herhalde
merak ettim arabanı allah kaza bela vermesin.
anlamıyacak bi şey yok
teknoloji savaşları ilerledikçe hem ufak motorla hemde daha az yakıtla daha fazla güç elde etme isteği giderek artmakta bu durum tükenen petrol rezervleri ve yakıt fiyatlarının artmasıyla doğrudan alakalı fazla güç fazla yakıt demek değil artık
ben de katılıyorum..
:good: :good: :good:
anlamıyacak bi şey yok
teknoloji savaşları ilerledikçe hem ufak motorla hemde daha az yakıtla daha fazla güç elde etme isteği giderek artmakta bu durum tükenen petrol rezervleri ve yakıt fiyatlarının artmasıyla doğrudan alakalı fazla güç fazla yakıt demek değil artık
:good: :good:
Bir araç hem dizel hem yüksek performanslı olabilir, buna kısaca teknoloji diyoruz.Hele ki turbo dizellere geçildiğinden beri atmosferikten aşağı kalır yanları kalmadı.Hatta dizel performans arabaları bile çıkmaya başlayacak yakında.Mesela Grande Punto 1.9 JTDI +160Hp bir araç olacak...
Mehmet Gazihan
28-01-2007, 23:31
BMW 330 Dizeli çiple 250 Hp yapıp yarışa sokuyorlar..Speedpark da herkez o BMW yi konuşuyor..
BMW 330 Dizeli çiple 250 Hp yapıp yarışa sokuyorlar..Speedpark da herkez o BMW yi konuşuyor..
Audi dtm de galiba dizelle yarıştı ve 1.lik aldı . Bmw ye chip fazla mudahale etmemiş olmalı standardı zaten 230 civarında. Bmw yeni dizel üretti 335d model süper bi motoru var...direk al cık parkura..
Mehmet Gazihan
30-01-2007, 00:18
Deli makinalar..Ben bile uzaylı kalıyorum artık bu makinalara..
Mehmet Gazihan
30-01-2007, 15:20
Benim arabanın dyno çıktısı..
http://www.opelim.net/forums/showthread.php?p=120507#post120507
maverick35
30-01-2007, 22:37
Pardon, neyi eline verdiniz GTI'ların ?
sanırım sanzımanı egsozu manıfoltu dındılı wermıstır elıne hızlanayım derken
gecelım bu ayakları beylerrrrrr
Mehmet Gazihan
30-01-2007, 23:06
Bırakın beyler boş muhabbeti..Ordaki güç eğrisini görüyormusunuz..İş uzun oranlı bir şanzımana bakar..0-100 şimdilik 10-11 Sn..Bir astra şanzımanı kestirdim gözüme..Opelci ustam uyar diyor..Bide arabanın ağırlığı binyüz küsür diyor doğrumu ??
maverick35
30-01-2007, 23:16
agırlık rugsatta yazar kardesım bı bak ıstersen yanında hp de yazar
Mehmet Gazihan
30-01-2007, 23:20
agırlık rugsatta yazar kardesım bı bak ıstersen yanında hp de yazar
Paşam 1190 diyor..ufacık arabanın neresi 1190..??
Bırakın beyler boş muhabbeti..Ordaki güç eğrisini görüyormusunuz..İş uzun oranlı bir şanzımana bakar..0-100 şimdilik 10-11 Sn..Bir astra şanzımanı kestirdim gözüme..Opelci ustam uyar diyor..Bide arabanın ağırlığı binyüz küsür diyor doğrumu ??
Benim teknik bilgine bir lafım yok, hatta mümkünse faydalanmak istiyorum :) .Benim yazdığım ve Maverick'in alıp kendine göre yorumladığı cümle sitede bu tip deyimler kullanmadığımızı belirtmek içindi...Bu konuda biraz dikkatli olmanı rica eder iyi forumlar dilerim...Malum, sitede bayan kullanıcılarımız da var ;).
Mehmet Gazihan
30-01-2007, 23:49
Ben hatamı anladım..ve düzelttim..Alıntılar düzelmiyor malesef..Burda bizi izleyen sayısız opel master teknisyeni olduğunu bugün öğrendim..bundan sonra daha profesyonel bir performans sergileyeceğim..bu forumdan başka doğru düzgün opel forumu yok..
istanbool
02-02-2007, 20:39
mehmet usta tebrikler guzek ıs basarmıssın senınle bırgun tanısmak ısterım sefakoy sanayıdeyım
Mehmet Gazihan
03-02-2007, 00:34
mehmet usta tebrikler guzek ıs basarmıssın senınle bırgun tanısmak ısterım sefakoy sanayıdeyım
Tanışalım paşam..O tarafa çok nadir işim düşer..Çıkma parça için falan..Sende buralara uğrarsan çayımı içmeye gel..
arkadaslar bende 2003 1.7 dtı kullanıcısıyım motorla oynamaya hıc gerek yok bende chıp sıstemı var ılgınc bısey takınca devreye gırıyor ama problem yaratıyorr bazen :( chıp takınca araba o cazıbesınden cıkıp olum makınası oluyor bence orjınal en ıyısı yakıt olarak %20 cıvarı artıyor...
Mehmet Gazihan
03-02-2007, 01:24
arkadaslar bende 2003 1.7 dtı kullanıcısıyım motorla oynamaya hıc gerek yok bende chıp sıstemı var ılgınc bısey takınca devreye gırıyor ama problem yaratıyorr bazen :( chıp takınca araba o cazıbesınden cıkıp olum makınası oluyor bence orjınal en ıyısı yakıt olarak %20 cıvarı artıyor...
Nasıl bir çip o..Merak ettim..
istanbool
03-02-2007, 20:08
Tanışalım paşam..O tarafa çok nadir işim düşer..Çıkma parça için falan..Sende buralara uğrarsan çayımı içmeye gel..
eywllah pasam goruselımmmm
Bu Cumartesi Kısmetse bnm 1,7 Dti Çipliycez Mehmet Ustayla şuan İçin 100hp Civarı düşünüyorum.Zaten Dizel Arabada Önemli Olan Hp Değil Tork.Oyuzden Tork Üzerinde Çalışma Yapacagız.Önemli olan Motorun Gaz Pedalına olan Tepkisini Yukseltmek Ürettiği Torku Mümkün Olan En Yuksek Devir aralığına çıkarmak Ve Bu Gücü Stabil Bir Şekilde Kullanmak olacak.
Mehmet Gazihan
08-05-2007, 20:06
Hadi hayırlısı...Allah utandırmasın..(:
Hadi hayırlısı...Allah utandırmasın..(:
ahaahahha vazgeçtim ben çipten flan :D
vazgecme, super olcak, bende ugrarim kalkariz, belki hasanda gelir, o zmn da ynlariz :)))
Mehmet Gazihan
10-05-2007, 13:40
Aman mutlu sen yanlama lütfenn....Amannn...
Puahahahahhaaaa
Aman mutlu sen yanlama lütfenn....Amannn...
Puahahahahhaaaa
Cumartesi Şenlik Var Desenize ahahahah :kop: :kop: .Herkezi c.ertesi kadosana Bekliyoruz Bi Corsanın Yeniden Doguşu :D :D
Mehmet Gazihan
10-05-2007, 21:59
Harbi şenlik var cumartesi..Dyno day..(: Yarın Körfez Mahalli Drag da kesinleşcek..Bide kendi arabamı hazırlıcam..Bitmez O gün..
oh oh oh o gun bitmezde tadından yinmezde valla :):)
vBulletin v3.7.3, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.
Opelim.Net