Orijinalini görmek için tıklayınız : Kota Artimi
Türk Telekom'un geçen ay kotalı ADSL tarifelerinde bağlantı hızını iki katına çıkarmasının ardından, kullanıcıların daha kolay şekilde farkında olmadan kotayı aşabileceği ve yüksek faturalarla karşılaşabileceği bildirildi.
Türk Telekom, 1 Ağustos tarihinden itibaren, 3, 6 ve 9 gigabyte kotalı bağlantıya sahip kullanıcıların 512 kilobyte olan bağlantı hızını, herhangi bir tarife değişikliği ve fiyat artırımı olmadan 1 megabite (1024 kilobyte) çıkartmıştı.
Kotalı ADSL tarifesinde, kullanıcılar aylık 3, 6 ve 9 gigabyte kullanım kotalarını aştıklarında, kullandıkları megabyte başına aylık ücrete ek olarak 1 YKr ödeme yapmak zorunda kalıyor. Örneğin, özellikle internet aracılığıyla oynanan oyun programlarında hızın artmasına paralel olarak istem dışı dosya aktarımları yaşanıyor. Faturaları kabarık gelen çok sayıda kotalı ADSL kullanıcıları yaşadıkları sorunu internette çok kullanılan ''www.level.com.tr'' gibi sitelerin forumlarında yoğun şekilde
tartışıyor.
Kota aşımını kontrol etmenin kullanıcının kendi görevi olduğunu, ancak teknik bir konu olduğu için her kullanıcının bunu ölçebilecek yetenekte olmayabileceğini kaydeden Deniz, ''Bu nedenle, ADSL servis sağlayıcı konumunda olan Türk Telekom, kullanıcıların kotalarını ölçmesini sağlayan küçük bir programı onlara ücretsiz sunmalıdır. Etik olan ve tüketiciyi koruyan anlayış budur'' dedi.
PROGRAMI OLAN VARSA BANA YOLLAYABİLİRMİ
t.telekomun sayacı yeterli bence.biçok sayaç programı uyduruk.
hem o kadar indirime gideceksen sınırsız alacaksın...
nerden girioz telkom sayacına
http://adslkota.ttnet.net.tr/adslkota/login.jsp
bnece hızı düşürüp sınır olayını kaldırmalılar. bu ne şimdi ben 3gb kota aldım 2 yıl sözleşmeli 2 ay sınırsız dediler. dün baktım 650 MB bugün baktım 4 GB
indirdiğim de toplasan 600 MB veri ancak şölebi durum varmış mesela 1GB bir dosya var bastın indirmek için oda kopyalamaya başladı. Hani o download kutusunda bişey varya şukadar kopyalandı şu kadar indirildi diye. kopyaladığı kısmı telekom inmiş sayıyormuş bizzat denedim kota 2 idi iki dosyayı tıkladım pencere açıldı 72 saat falan yazıyordu kapattım 2 gün sonra baktım kota 4 GB'ye yaklaşmış. arkadaşlar bence dikkat edin ne kadar sürer diye tıklamayın bile. zaten gıcık oldum şu sınırsızdan alıp iki kişi paylaşsam diyorum böyle olmayacak...
beyler kızacaksınız ama benim şifremi falan bilmiyorum
bi arkadaş bağlamıştı bilmiyorum yarımcı olurmusunuz
18 numaralı bir adsl numarası varya onu yazıyorsun bide tel. numarnı tt veriyor kul. adı ve şifreyi
Geçen ay 83 ytl kösüldüm telekoma ... :eek: :mad: :cry:
ToMbStOnE
20-01-2007, 23:08
Geçen ay 83 ytl kösüldüm telekoma ... :eek: :mad: :cry:
sadece adsl faturası mı 83 ytl geldı?:eek: :eek: :eek:
değildir harhalde, adsl ve telefon faturasıdır diye tahmin ediyorum:confused:
ToMbStOnE
21-01-2007, 02:58
umarım oyledır yanı 8.3 gb az bı mıktar degıl ben suruyle mp3 ındırıyorum bılgısayar 12 saat cıvarı acık hergun yıne 5 gb'ı gecmıyo yanı...
aslında bağlantı hızını düşürüp kotayı artırmak lazım
youtube varya arkadaşlar tam kota canavarı artık girmiyorum siteye. Bu ay baktım ay sonu gelmiş mp3 te falan kısıtlama yok hala 2 GB olmamış geçen ayla tek fark tube'a girmedim. Birde yüksek MB lı bir şeyi deneme amaçlı olsa dahi tıklamıyorum kopyalandı yazdığı zaman bence telekom onu inmiş sayıyor ve kotadan düşüyor.
iki kurala uyunca şimdilik problem yok ama kesnlikle yeni tarifeler bekliyorum internet sınırsız olmalı artık. sınırlara hapsolmak istemiyorum.
Benim Fatura 115 geldi Aralık Ayı Ocak ta 105 Geldi 3GB Sınırlı Adsl :s
ToMbStOnE
25-01-2007, 03:35
Benim Fatura 115 geldi Aralık Ayı Ocak ta 105 Geldi 3GB Sınırlı Adsl :s
bize 105 veya 115 ytl adsl faturası gelse babam beni evlatlıktan reddeder...
Evet ... :mad: :help: :cry:
ToMbStOnE
27-01-2007, 16:53
Evet ... :mad: :help: :cry:
yani abı ne kadar mp3 vıdeo resım falan ındırdıgını bılmıyorum ama ben okulu bır sene dondurdum o yuzden genelde evdeyım bılgısayar dvmlı acık oglen kalkıyorum acıyorum gece yatarken kapatıyorum forumları gezıyorum haberlere falan bakıyorum bol bol mp3 ındırıyorum daha 55 ytl'yı gecen faturam olmadı bu ay bıraz youtube pıknıktube v.s. olayını azalttım dırek yansıdı faturaya 30 geldı bu tıp vıdeo paylasım sıtelerı epey somuruyo kotayı bunun dısında bearshare lımewıre v.s. programlarda dıkkatlı kullanılmalı dıye dusunuyorum bu sekılde daha makul faturalar odeyebılırsın...
sende az değilmişin be kanka 55 iyi rakam
M.YILDIZ
27-01-2007, 22:47
ben ilk aldıgım bı kere aşmıştım kotayı artık aşmıyorum.
yani abı ne kadar mp3 vıdeo resım falan ındırdıgını bılmıyorum ama ben okulu bır sene dondurdum o yuzden genelde evdeyım bılgısayar dvmlı acık oglen kalkıyorum acıyorum gece yatarken kapatıyorum forumları gezıyorum haberlere falan bakıyorum bol bol mp3 ındırıyorum daha 55 ytl'yı gecen faturam olmadı bu ay bıraz youtube pıknıktube v.s. olayını azalttım dırek yansıdı faturaya 30 geldı bu tıp vıdeo paylasım sıtelerı epey somuruyo kotayı bunun dısında bearshare lımewıre v.s. programlarda dıkkatlı kullanılmalı dıye dusunuyorum bu sekılde daha makul faturalar odeyebılırsın...
Geçen ayların birinde 3 tane full yeni oyun indirdim mesela ... :D
ToMbStOnE
29-01-2007, 03:49
Geçen ayların birinde 3 tane full yeni oyun indirdim mesela ... :D
insaf et bea abi senın yaptıgını benım lımıtsız kullanan arkadaslarım yapmıyo :) :) :)
insaf et bea abi senın yaptıgını benım lımıtsız kullanan arkadaslarım yapmıyo :) :) :)
O günlerde daha piyasaya çıkmamış oyunlar vardı ben de dayanamadım ... :D
ToMbStOnE
29-01-2007, 21:38
O günlerde daha piyasaya çıkmamış oyunlar vardı ben de dayanamadım ... :D
:kop: :kop: :kop:
t.telekomun sayacı yeterli bence.biçok sayaç programı uyduruk.
hem o kadar indirime gideceksen sınırsız alacaksın...
katılıyorum
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Opelim.Net