Orijinalini görmek için tıklayınız : Opel de Begenmedikleriniz Neler ?
slm arkadaslar
gerci kiminlekonussanız en iyisi kendi bindigi marka modelidir
laf kondurtmaz
ama
hep iyi guzel yanlarını soyluyoruz
ne kadar cok sevdigimizi belirtiyoruz da
opelin hosumuza gitmeyen yonleri neler
ya da surası soyle olsaydı, sunuda koysalardı dediginiz hic mi olmuyor
biraz bundan bahsetsek
Koltuk gıcırtsı derim öncelikle :) bütün Opellerimin vazgeçilmeziydi valla...
Onun dışında elektronik problemler bazen can sıkabiliyor...
far ve stopların buhu yapması
müzik sistemi
serkan abinin dedıgı gıbı kaltuk ve döşemeden gelen sesler
bendeki 2000 model corsa da havalandırma dugmelerinde aydınlatma yok mu yoksa lambasımı sonuk
3 dugme var birisi sıcak soguk ayarı, digeri fan hızı, otekisi havanın yonu
bunlardan birisinin aydınlatması var diger ikisinde yok
olmayanların simgelerinin zeminide aydınlık olan dugmelerinkinden farklı
servise gittigimde sorcam ama hep unutuyom
gunahını almıyım eger koymamıslarsa cok gıcık oluyom
geceleyin camamı ufluyo ayagamı ic lambayı yakmadan goremiyorum
özellikle astra fin çok alcak olması ver her yerde altını sürtmesine deli oluyorum
koltuk gıcırdaması na sinir oluyorum bindiğim tüm opellerde var :)
Ooo neki daha neler var neler insanı gıcık eden
Mesela benim sol sürücü camı cam açılıp bir daha kapatıldığı zaman eskimiş karyola gibi ses çıkartıyor.
Ufak tefek bir şeyler konabilecek ayrıntılar olmalıydı.
Sağ torpido gözündeki bardaklıları kullanabildim diyen arkadaşı alnının ortasından öperim.
Torpido gözünde soğuk hava üflemesi için olduğunu düşündüğüm delik bende bu sistem olmadığı için açık insan oraya bir plastik tapa yapar.
2001 yılındada Airbag sayısı 4 adetti.2006 yılına gelindi hala 4 adet NJoy versiyondan söz ediyorum.
Daha ne söyleyeyimki
oonderk oradaki ampullerin patlamış senin.
fan ısı ve ayar gösterglerin oldugu yerde iki adet lamba vardır.
büyük bir ihtimalle biri patlaktır.
Ooo neki daha neler var neler insanı gıcık eden
Mesela benim sol sürücü camı cam açılıp bir daha kapatıldığı zaman eskimiş karyola gibi ses çıkartıyor.
Ufak tefek bir şeyler konabilecek ayrıntılar olmalıydı.
Sağ torpido gözündeki bardaklıları kullanabildim diyen arkadaşı alnının ortasından öperim.
Torpido gözünde soğuk hava üflemesi için olduğunu düşündüğüm delik bende bu sistem olmadığı için açık insan oraya bir plastik tapa yapar.
2001 yılındada Airbag sayısı 4 adetti.2006 yılına gelindi hala 4 adet NJoy versiyondan söz ediyorum.
Daha ne söyleyeyimki
hakan alemsin valla :) :) :)
Experience
16-08-2006, 17:09
şoför koltuğunun gıcırdaması ve şu anda arızasından dolayı surekli öten,öttükçe kapatmaya çalıştığım park sensörü
:D:D:D:D ya markayı bitirdiniz benden söylemesi:D:D:D
Experience
16-08-2006, 17:23
herkes olumsuzlukları yazmak zorunda olduğu için öyle bir izlenim oluşabiliyor evet :) ancak bu tür şikayetler herhangi büyük bir markada da sıralanırdı eminim...
tabii ki... Bakıldığı zaman hepsi kıl tüy sorunlar aslında...
arkdalar opelciyiz surda hepimiz kı ınanıyorum hepiniz bu ozellıgı sevmıyor neden bahserdımı anladınız deme tabiki
tigranin koltukları abi arkada koltuk yoq sandelye var yaD: adamda afedersın poposu kutuk gibi oluyor tahta var sanki orda :):):):):):):)
ben Kadett için söyleyim; arka görüş ve kötü malzemeden yapılmış göğüs..
tigra' nın kasasına göre arka koltuklar bence normal... Aynı durum CRX' de de var.Kısaca bu tip arabaların hepsinin arka koltuğu tabure şeklinde...
Yavuzcum senin arabana da motor koymuş adamlar bırak artık gövdeymiş, görüş mesafesiymiş falan :)
:d tgiralarda guzel ama yaa :D spoylere felan gerek yoq adamlar oyle bır yapmıskı direk yere cokuyor araba hele gene bole bır musterımız var adama eksoz takıcakdım kayıs degısdırdık adama fıltreyı takdırmadan bır sekıl yapıyım dedım adam da yanımızda :D bır kedırdım elektırıgı adma arabayı filtresizi kullanıcam dıyordu :) eksoz takdırmakdan vaz geçdi:=:)
Kısıtlı görüntü GTC dede var
İşte canlı canlı ispatı
http://img155.imageshack.us/img155/8448/44396d0c22629qy0.jpg (http://imageshack.us)
http://img223.imageshack.us/img223/1543/diversgtc034vi9.jpg (http://imageshack.us)
tigra' nın kasasına göre arka koltuklar bence normal... Aynı durum CRX' de de var.Kısaca bu tip arabaların hepsinin arka koltuğu tabure şeklinde...
Yavuzcum senin arabana da motor koymuş adamlar bırak artık gövdeymiş, görüş mesafesiymiş falan :) çok nankörüm yaaa :D
Maliyeti düşürmek adına malzemeden çaldıklarının resmidir.
http://img45.imageshack.us/img45/6020/kaputsorunxj7.jpg (http://imageshack.us)
Ama yinede OPEL imi seviyorum.
İŞTE BARDAĞA AKROBASİ YAPTIRAN MEŞHUR BARDAK ZIPLATICI
http://img124.imageshack.us/img124/3154/134946eee42be5611b64074649046fc7pc2.jpg (http://imageshack.us)
Ama yinede OPEL imi seviyorum
Yavuzcum senin arabana da motor koymuş adamlar bırak artık gövdeymiş, görüş mesafesiymiş falan :)
abi CRX lerin orjinalinde arkada koltuk yok.sadece turkiyeye giricek olan crx lere piyasa endişesiyle konmuş arka koltuk..zaten arkaya oturabileni alnından öperim.Ayrıca crx lerde kütük gibi.ortalama 40 la giderken bi çukura düşersen araba sanki alt takımı orda bırakmış gibi bi gürültü çıkarıyor.Ayrıca eger orjinal halde kullanırsan araba durmuyor :).fren denen bi olay yok diyebiliriz.Ve sunroof-klima her zaman problemli.sorunsuz çalışan bulmak hemen hemen imkansız.arka görüş olayını söylemeye bile gerek yok.ve her zaman distr. kapağı sorun çıkarır..crx alacak olanlara tavsiyem ilk önce dist. kapağını kontrol etmeleridir :).iç aydınlatma sıfır.daha neler varda sanki ihanet etmiş gibi hissettim yaw...
performans arabalarında konfor ve donanım beklememek lazım aslında...
benim opelde koltukta sallanma var ama gıcırtı yok şanslıyım sanırım:D
maşallah maşallah nazar değmesin.
corsa_tolga
17-08-2006, 12:42
sky eye dediği gibi ecotec motor kadar berbat bir motor yok piyasada
benim kılıma su tahliyesini sağ ön göhüslük altına akıtıyor. ne zaman servise gitsem unutuyorum.
Ya Benİm Cam AÇilirken Vİİyyukkk Dİe Ses Çikario Neden Acaba Naapmam Lazim???
Ya Benİm Cam AÇilirken Vİİyyukkk Dİe Ses Çikario Neden Acaba Naapmam Lazim???
daha önceden o cam kırıldıysa da, yenisini taktırdıysan, bazen kanalda ufacık cam parçaları kalmış olabiliyo. bende de yapıyodu yolcu camını deiştirdikten sora. o kanalı güzelce temizle, bide silikon sprey die bi şey var. onu da kullandıktan sora geçiyo...
koltuk gıcırdaması+ecotech motor+geç giren tork:mad:
VectraB elegance
21-08-2006, 15:38
egr:D
direksiyon kutusu hep boşluk var bende
sky eye dediği gibi ecotec motor kadar berbat bir motor yok piyasada
renoya bindin mi hiç :D
ya ben ne diim insan bi power direksiyon yada elektrikli cam koyar 94 corsa b var kadranlarda air bag lambası var ama hiç bişi yok araçta
CenturyVB
22-08-2006, 13:56
Egr valfi , hava debimetresi , lambda sensörü , eksoz manifoltu .
ekte dugmelerin resmi var
arka cam rezistans ve klima acık harici bir ısık yok
lamba varmı kesin
oonderk oradaki ampullerin patlamış senin.
fan ısı ve ayar gösterglerin oldugu yerde iki adet lamba vardır.
büyük bir ihtimalle biri patlaktır.
valla arkadaslar bende park sensörüne gıcık oluyorum bunu ayarlatmanın bi yolu yok mu kapatmak dışında arkada otobüs girecek kadar mesafe var ötüp duruyor.
Experience
22-08-2006, 20:49
Eğer sürekli ötüyorsa (yani düz sinyal sesi) park sensörün agrızalı demektir.bir otobus boyu uzaklıktaki hicbirseye otmemesi lazım zaten.Yalnız arıza adı altında su da olabiliyor,bu sensorler radyo frekansıyla calısıyor ve dogal olarak alıcısı var arabanda.Zaman zaman alıcının anteninden kaynaklanan tamamen masrafsız birşey de buna neden oluyor...yani alıcı s,nyalleri alamayınca da hata verebiliyor
macunsuz tampon :D
macunsuz tampon???
Maliyeti düşürmek adına malzemeden çaldıklarının resmidir.
http://img45.imageshack.us/img45/6020/kaputsorunxj7.jpg (http://imageshack.us)
Ama yinede OPEL imi seviyorum.
Arabanın motoru ne?
Cam açıp kapanırken gelen sesler
Arabanın motoru ne?
2.0 Turbo ECOTEC® [147 KW]
setapxxx
25-08-2006, 10:53
arka camlar gid gide küçülüyo buda görüş alanını etkiliyo bi care bulması lazım opelim
yanlız 2001de CD modeli ve 2004 elegance modeli arasında airbag farkı oldu. enjoylar 2003de çıkmıştı ve astra g lerde hep 2 airbag vardı astra h lerde de 4 airbag yaptılar.
benim gıcık gittiğim 97 vectra cd lerde elek. klima varken 2000-2001 astra cd lerde manuel klima vardı ki bu bence bora ve golf'e göre astranın eksi özelliği..
ben çabuk yıpranan astra glerdeki korna yerlerine gıcık gidiyodum... gerçi benim arbam 50 küsür bin kmde hala ilk günkü gibiydi ( kullanmadığımdan ) ...
ve belli kullanımdan sonra yıpranan yani çizgi çizgi olan yol bilgisayarlarına gıcık gidiyom...
1,6 twinport motorların 2,0 ecotec lerle aynı yakması opelin değer kaybına sebep oluyo bence...
daha çok var ama okuyan yabancılara karşı yanlış etki yapcaz :D
direksiyondaki korna basılan yerin ustundeki kısım koptu gitti bende de
varmıdır guzel bir cozumu
ben ustunu siyah bantla bantladım
bantta yıprandı delindi
ne yapmalı acep
yanlız 2001de CD modeli ve 2004 elegance modeli arasında airbag farkı oldu. enjoylar 2003de çıkmıştı ve astra g lerde hep 2 airbag vardı astra h lerde de 4 airbag yaptılar.
benim gıcık gittiğim 97 vectra cd lerde elek. klima varken 2000-2001 astra cd lerde manuel klima vardı ki bu bence bora ve golf'e göre astranın eksi özelliği..
ben çabuk yıpranan astra glerdeki korna yerlerine gıcık gidiyodum... gerçi benim arbam 50 küsür bin kmde hala ilk günkü gibiydi ( kullanmadığımdan ) ...
ve belli kullanımdan sonra yıpranan yani çizgi çizgi olan yol bilgisayarlarına gıcık gidiyom...
1,6 twinport motorların 2,0 ecotec lerle aynı yakması opelin değer kaybına sebep oluyo bence...
daha çok var ama okuyan yabancılara karşı yanlış etki yapcaz :D
fcuhadar
28-08-2006, 15:30
Gerçekten ya benimde kornaya basılan yerdeki plastik parça delindi ne kadar adi bir mal kullanılmış.Hangi corsa'ya baktıysamda aynı acaba dedim bendemi bişey var ama hepsi yırtılmış aynı şekilde.Birde silecek suyu sıkarken sıktıktan 8-10 saniye sonra su geliyor(Bu arada gıcık bir motor sesi).Servise her gittiğimde söylüyorum tortu vardır diyolar temizleyin diyorum temizliyorlar ama hep aynı..
astra h da arka cam küçük bişi görün müyo sesi arasıra ksıslıo kendi kendine bilmiyorum ama problem değilmiş bu sona koltuk gıcırdaması sanki kamyona binmiş gibi oluyorum bi an
vectrada arka camda silecek olmaması belkide hb arabalarda alıştığım için :) bi bütün cd donanım vectralarda direksiyondan kumanda olupta benim 1.8cd de kumanda olmaması:mad: madem cd donanımı tam yok gl de o zaman benim de moralim bozulmasın :) Allah a şükür bende koltuktan hiç ses gelmiyo nazar deymesin :) bi de unutmadan, torosun vitesini andırır otomatik vites kolu napacaksam o kadar uzununu:D ama çok artısı daha çok kızamıyorum bi türlü arabama :)
1- sert amortisörler... (takır tukur yaa diğer arabalara göre)
2- depoda benzin azken yokuş yukarı arabayı bırakamama(benzini çekmiyo)
3- sürekli ampul patlatıyorum hafta da bir en az 2 ampul değişiyo(stop-sis-geri sis)
ama yinede opelden vazgeçmem
astrammm
03-10-2006, 21:14
bende en cok su kontak uzrınde olunca acık olmazsa eger dııttttttttttttttttttttt sesı varya ona gıcık oluyorum ama boşa degıl kontagı unutmamız ıcın yapmıs adamlar
Son iki vectra'nın orta konsolu. Bu kadar mı kötü olur direk insanın üstüne geliyor. Ayrıca Corsa'daki amortisörsüz çubukla havada kalan kaput :mad:
SERKAN_61
03-10-2006, 22:39
benim sol ön cam aşağıya inerken ve çıkarken gıcırdaması zeyttin yağ döksem ne olur acaba sis lambası yok arka sağ sis lamabası yok ondan sonra dirseklik olmasını isterdim birde direksiyon alçaklık yükseklik ayarı yok sanırım benimkindee ya da varda ben mi bilmiyom yoksa 2000model doğanımızda bile vardı
spaceghost
04-10-2006, 00:03
arkadaşlar herşeye rağmen opel çok dayanıklı ve iyi bir araç.tabiki eksi yönleri olacak bu normal hangi araçata yokki.bir eksiğimizi bilir onun düzeltirsek hiçbir problem kalmaz koltuğu 35 milyona yağlıyorlar
can fitillerini yine aynı fiyata yağlıyorlar.ve bu işlemden sonra aracınızı en az 2 sene problemsiz kullana bilirsiniz.
teş.saygılarımla
vectrada arka camda silecek olmaması belkide hb arabalarda alıştığım için :) bi bütün cd donanım vectralarda direksiyondan kumanda olupta benim 1.8cd de kumanda olmaması:mad: madem cd donanımı tam yok gl de o zaman benim de moralim bozulmasın :) Allah a şükür bende koltuktan hiç ses gelmiyo nazar deymesin :) bi de unutmadan, torosun vitesini andırır otomatik vites kolu napacaksam o kadar uzununu:D ama çok artısı daha çok kızamıyorum bi türlü arabama :)
Bu mesajına cevabı önceki gece yazacaktım ama bir de kendi arabamda iyice bir bakayım dedim...
Dediğinde haklısın otomatik vites kolu çok uzun...
Buna ben de daha önce dikkat etmiştim fakat "neden/sonuç" anlamında fazla kafa yormamıştım
Bence bunun sebebi şanzıman tünelinin alçak olmasından kaynaklanıyor; özellikle diğer Alman otomobillerine göre...
Misal bir Mercedes'te, BMW'de, VW'de şanzıman tüneli neredeyse diz seviyesinde... Sadece Opel'lerde böyle...
Bu nedenle "kullanımı rahat olsun diye vites kolunu uzun tutmuşlar" diye düşünüyorum...
yini astra H larda emniyet kemerleri yan hava yastıklarının plastik kısmına çarpıp ses yapıyor ve beni çok sinirlendiriyor. bunu nasıl gözden kaçırmışlar anlamadım.
seyfettin53
06-10-2006, 01:20
corsa gsi % 106 gtı aynı klasmanda fakat tek kapı araclar ıcınde HP en dusuk opel + cok yumusak + vıtes arasında guc hıssettırmıyo + cokta yol tuttugunu soylıyemem
1 koltuk gıcırtısı
2 motoru az yakıyor ama gucu akranlarına gore düşük
3 hiç bir şeyi kabul etmiyor cok inatçı
tnng yln
06-10-2006, 04:05
Opelde Beyenmedigim Birsey Yok Vallahi Olsada Almazdim Zati Ama Bir Seyini Cok Sevİyorum Opel Logo Sunu......
ne kadar ayarlansa da inatla yanan airbag lambası:)
kaanaksoy
06-10-2006, 11:01
Kesinlikle elektrik aksamı kötü bence.Büyük sorunlara yol açabiliyor.Bendeki gibi :D
santana77
08-10-2006, 17:19
koltuk gıcırdaması. :mad:sol ön cam yarım açıkken çıkan sinir bozucu tıkırtı. aşırı benzin tüketimi. bence en önemlisi bu.:help: sınıfının en fazla benzin tüketen aracı bence. sanırım üretilirken türkler hiç düşünülmedi. :)
santana77
08-10-2006, 17:36
benim sol ön cam aşağıya inerken ve çıkarken gıcırdaması zeyttin yağ döksem ne olur acaba sis lambası yok arka sağ sis lamabası yok ondan sonra dirseklik olmasını isterdim birde direksiyon alçaklık yükseklik ayarı yok sanırım benimkindee ya da varda ben mi bilmiyom yoksa 2000model doğanımızda bile vardı
serkan 61 kardeş. mutlaka senin aracının yükseklik alçaklık atarı var. benim corsa 2003 model. bende varsa sende hayli hayli vardır. kontağın hemn altında bir dil göreceksin. endişe etmeden onu aşağıya indir. kuvvetlice bas kokmana gerek yok. kırılmaz. dili indirince direksiyonu istediğin gini aşağı yada yukarı ayarlayabilirsin. doha sonra tekrar dili yukarı it ve direksiyonu sabitle.
yagmurcini
08-10-2006, 20:08
opellerin genelinin motorunda garip bi ses var bende buna deli oluyorum sanki araba dizel gibi çalışıyor bende 1.8 s vardı 1992 model sankii dizel gibiydii önüne gelen dizelmi diye soruyordu çok ustaya gösterdim ama hiç biri yapamadı sadece o ses için sattım 1996 model aldımm inanın bunda bile varr ama bunda az o ses dikkat ettim vectra ların genelinde var
olcay_0_6
09-10-2006, 15:57
Koltuk gıcırtısı, göğüsten gelen sesler, egzostan gelen sesler beni gıcık ediyor
Bizim Astra ya nazar değmesin maşallahı var ne koltuk gıcırtısı ne cam tıkırtısı hiç bi sorunu yok birde vectra lardaki gibi ön koltukların arasında kol dayamak için bi dalga olsaydı içine bişeyler koyabiliceğimiz güzel olurdu bence bi eksiği yok yani herşeyini seviyorum OPEL'in bu yüzden Opel'imiz var bu yüzdende burdayım.....
1-ayarı olmayan korna dugmesı cok sert az bıse calamıyosun
2- motor ilk kalkısta olu gıbı bı turlu hareket etmek ıstemıyo
3-fren cok sert gaz pedalı asırı yumusak
4-direksiyon park sırasında yeterince yumusamıyo bıraz sert
astrammm
09-10-2006, 22:42
Bu mesajına cevabı önceki gece yazacaktım ama bir de kendi arabamda iyice bir bakayım dedim...
Dediğinde haklısın otomatik vites kolu çok uzun...
Buna ben de daha önce dikkat etmiştim fakat "neden/sonuç" anlamında fazla kafa yormamıştım
Bence bunun sebebi şanzıman tünelinin alçak olmasından kaynaklanıyor; özellikle diğer Alman otomobillerine göre...
Misal bir Mercedes'te, BMW'de, VW'de şanzıman tüneli neredeyse diz seviyesinde... Sadece Opel'lerde böyle...
Bu nedenle "kullanımı rahat olsun diye vites kolunu uzun tutmuşlar" diye düşünüyorum... arkadasım bı yanlısın var sanzuman tunelı dıye bırsey yok opellerde cunkı motor yan motordur bılgınıze
88 model bir golfün parçasını arasan bayiler hemen yardımcı olur.Gerekirse y.dışından gelir.Ama opelde 10 yaştan düşmeye başlayınca servisler bile ilgilenmemeye başlıyor.Parasıyla değilmi kardeşim.İlgilen işte dimi.Almanya opel de bile olmayan Gsi parçaları var.bence satış sonrası destek güçlendirilmeli.
elektronik sorun , ayrıca ön konsoldan gelen takır tukur sesler arabayı oracıkta bırakıp terketmeye sebebiyet verebilir :D
gögusun onundekı catlaklar,klima
apollon76
10-10-2006, 23:16
teknik olarakta çok çabuk gaz yememesi ve şehir içi kullanımlarda bunun sorun yaratıyor olması en önemli sorunum benim
(bunu kullandığım 2001,2003,2004 model Astra Sedanlar ve 2007 model Yeni Astra H CDTİ'ye dayanarak söylüyorum)
Comwolf1980
10-10-2006, 23:23
Hadi yaa bende bir tek benim arabada var zannediyordum :D
Olmasa iyi olurdu tabi.
arkadasım bı yanlısın var sanzuman tunelı dıye bırsey yok opellerde cunkı motor yan motordur bılgınıze
O kadar teknik bilmiyorum...
Sanırım sen benim kastettiğimi teknik olarak açıklıyorsun...
Nasıl anlatsam: X18XE otomatik vites kolu uzun demişti dikkat edersen...
Ben de o bölümün, yani şanzıman tüneli, vites kutusu adı her neyse artık Mercedes'te, BMW'de, VW'de olduğundan daha aşağıda olduğundan vites kolu uzun tutulmuş dedim...
Kulak aşinalığından şanzıman tüneli dedim...
Doğrusu neyse sen söyle...
bendeki 2000 model corsa da havalandırma dugmelerinde aydınlatma yok mu yoksa lambasımı sonuk
BENIM TIGRADADA AYNI PROBLEM VAR
FABRIKA CIKISIMI BOYLE YOKSA AMPULLERMI YANMIS OGRENDIGINDE BANADA BILGI VERIRSEN SEVINIRIM
invisibleagle
11-10-2006, 12:30
Corsa'lardaki direksiyon kutusu problemi çok kötü.Eğer tamir ettirmezseniz parke yolda 92 model şahinden farksız oluyo
orhaninho
12-10-2006, 00:19
SES SİSTEMİ+YENİ ASTRA ENJOY UN JANTLARI İĞRENÇÇÇÇÇ+YOL BİLGİSAYARI DELİ EDİO BAZEN+EŞYA KOYACAK BÖLME YOK+ÇOK YAKIYO+BAGAJI KÜÇÜK
YENİ ASTRA ENJOY 1,6 TWNPRT :cool:
SES SİSTEMİ+YENİ ASTRA ENJOY UN JANTLARI İĞRENÇÇÇÇÇ+YOL BİLGİSAYARI DELİ EDİO BAZEN+EŞYA KOYACAK BÖLME YOK+ÇOK YAKIYO+BAGAJI KÜÇÜK
Bu araç sana hediye filanmı ?
KA®ANLIK
13-10-2006, 01:02
Bu araç sana hediye filanmı ?
güzel soru :)
magic_ksk
23-10-2006, 16:35
vectralardan gelen tıkırtılar.aracın içinden çok tıkırtı geliyorrrr.bi türlü engelleyemedim.AMA yinede Her ZaMan OPELLLLLL.
almışız binecagiz mecbur görüş alanlarıyla ilgili şikayet etmeyin alırken ne oldugu belli ama kapı iç kilit sesi koltuk sesi torpidonun soltarafından gelen kopuk saç sesi bunlar uyuz ediyo beni
arabam 2004 corsa njoy sp ve 14 motora göre geyet seri saglamda
bide servisleri iyi olsa gerisini boşverin gitsin takıldıkça o rahatsız ededn şey insanın gözünde büyüyo
arabamı seviyorum 206 dan iyidir
KOPUK SAÇ SESİ Mİ? benim aracta dakazadan dolayı bır yerde sac kaynama yapmamış, yeniden kaynattık.hala tumseklerde tık tıktık çıtçıt ses geliyor nasıl bı cozum onerırsınız? yoksa satcam calibramı benı hasta edıyor
sadece frenler bana yetersiz geliyor birde 96 model normalmı bilmiyorum ama cukurlara girdiginde sesi baya rahatsız ediyor..ama 89 mercoda hiç se almıyor anlayamadım gitti..
Astra 1.7CDTI
26-10-2006, 02:04
ses sistemi
ses sistemi gayet başarılı bence (en azından bi alman olan golf'e göre)...
:kop: tabii ki... Bakıldığı zaman hepsi kıl tüy sorunlar aslında...
katılıyorum
swing1.2
26-10-2006, 20:33
İnanın tek sorun bunlar değil... delik deşik oluveren direksiyon simidine ne demeli...
swing1.2
26-10-2006, 20:36
to death corsa..
hepimizin direksiyonunun kornaya basılan yeri delik merak etme...
sanki orjinali bu gibi.. yollarda bakıyorum hepsinin delik.. şaka gibi..
bence tek sorun servisleri
arabamı seviyorummmm olur bukadar..
birde corsaların biraz takımlarda sorunları var gibi serviste onların bu kronik hastalığı diyolar doğrumu? benim takımlarımda biraz ses var!
kutluhan23
28-10-2006, 16:51
corsacılar neredesiniz hanginizin direksiyon kutusu arızasız ? bütün corsa c lerde war ben 3 kere değiştim .bunu her defasında diel getirmekten hoşlanmıyorum ama napalım buda corsanın ayıbı malesef
iyi ki bizim makinada yok ilginçtir benim bindiğim opellerin hiçbirinde rastlamadım ben böyle bişeye benim beğenmediğim neden kolçak yok ön tarafta neden korna düğmeleri küçük direksiyon üzerindeki saklama gözleri az bence araçtaki bu arada araç astra g
oıpelin süspansiyonu sert olduğu için karadeniz yani ordu nun bazı yollarında ses yapıyo
astra_cem
30-10-2006, 01:07
arkadaşlar beni en uyuz eden durum, 0 araba alıyorsun dünyanın parasını veriyorsun arabada her türlü özellik var ama ilk bakıma gittiğinde kelime şu ''Bu arabaya karter koruyucu takmamız lazım, aksi taktirde yehlikeli durumlar oluşabilir beyfendi'' ulan zamanında takın şu 100tl lik parçayı be kardeşim...:mad:
arkadaşlar beni en uyuz eden durum, 0 araba alıyorsun dünyanın parasını veriyorsun arabada her türlü özellik var ama ilk bakıma gittiğinde kelime şu ''Bu arabaya karter koruyucu takmamız lazım, aksi taktirde yehlikeli durumlar oluşabilir beyfendi'' ulan zamanında takın şu 100tl lik parçayı be kardeşim...:mad:
+ 9753
Burası Almanya değilki kardeşim;Türkiye yolları malum işte baştan takın şunu dimi !!! :mad:
Amaaa : :confused:
Geçenlerde aldığım bi istihbarata göre normalde bu araçlar karter koruyucu kapağıyla geliyomuş ülkemize.Ama bi çok servis bunları söküp depoya atıyo ve sonra gelen müşterilere parayla satıyolarmışşş ... :eek:
Günahları boyunlarına artık :hıh:
arabayı sıfır aldık arabada ne karter koruyucusu nede paspasları var utanmasalar stepne ve krikoyuda alacaklarmış arabadan eeee haliyle biraz çirkeflik yaptık artık napalım aldık karter korumasını ve paspasları
abi karter koruması da kurtarmıyor ki benimkisi yamuk yumuk allahan travers egrilmemiş
abicim sen naptınm yaases sistemi çogu arabaya göre iyi bence 7 hoporlor var (2 si tiz)jantlar bence güzel arabaya çok yakışıyor ama gtc jantlar daha seksi,yol bilgisayarı çok kullanışlı menzil kronometre ort.hız,ort.tketim ve dahası ve direksiyondan kumanda ediliyor.eşya koyacak bölme derken arabya ne koymak istiyorsun cep telefonumu gözlükmü ne koyabilirisin!bavullarını yanında taşımayacaksan sorun yok.çok yakıyor derken toyota corolla /307 den az yakıyor 100km/7.8 lt.bagajı sınıfındaki araçlara göre daha büyük .emin ol tüm galaerileri gezdikten sonra bu aracı aldım vw-pejo-reno-mazda-citroen-honda-ama sınıfındaki en iyi araba diyebilirim vw golf 1numara ama çok pahalı....
2004 corsa c.. 1.3crdi... motor kuvvetsiz cılız...çok tıkırtı gelyor sağdan ve soldan... ama emsalleriyle kıyaslarsam tank gibi diyebilirim, tabiki sınıfının arasında...saygılar
abicim sen naptınm yaases sistemi çogu arabaya göre iyi bence 7 hoporlor var (2 si tiz)jantlar bence güzel arabaya çok yakışıyor ama gtc jantlar daha seksi,yol bilgisayarı çok kullanışlı menzil kronometre ort.hız,ort.tketim ve dahası ve direksiyondan kumanda ediliyor.eşya koyacak bölme derken arabya ne koymak istiyorsun cep telefonumu gözlükmü ne koyabilirisin!bavullarını yanında taşımayacaksan sorun yok.çok yakıyor derken toyota corolla /307 den az yakıyor 100km/7.8 lt.bagajı sınıfındaki araçlara göre daha büyük .emin ol tüm galaerileri gezdikten sonra bu aracı aldım vw-pejo-reno-mazda-citroen-honda-ama sınıfındaki en iyi araba diyebilirim vw golf 1numara ama çok pahalı....
ya şunu demeyin lütfen ya golf nerede 1 numara ya astra 5 çeker o arabaya fiyat ı da pahalı değil ayrıca astra da donanım paketleri çok olduğundan ve 1.4 essentia 1.3 CDTİ essentia modelleri olduğundan golften ucuz gözüküyo
abi karter koruması da kurtarmıyor ki benimkisi yamuk yumuk allahan travers egrilmemiş
gerçekten çok işe yarıyor yukarı çavundur köyü var ankara çubuk un ilerisinde ordan gerye dönüyorum viraja girdim asvalt katlanmış yukarıya doğru çıkmış tabi biden görünce kaçamadın kaçılacak gibi bi yolda değildi zaten mıcırdı her tarafı yolun mecburen karter korumasına iyi bi sürttü eğer olmayaydı karter korumalığı bütün yağı boşaltmıştım oraya
ya şunu demeyin lütfen ya golf nerede 1 numara ya astra 5 çeker o arabaya fiyat ı da pahalı değil ayrıca astra da donanım paketleri çok olduğundan ve 1.4 essentia 1.3 CDTİ essentia modelleri olduğundan golften ucuz gözüküyo
Kardeş gerçekler bunlar fiyatı daha pahalı diye tercih etmedim arada 4,5 5 milyar fark var ben alırken...araştırdım şimdi fiyatları tam iyi bilmiyorum ama yine ii bi fark var.Hem benim arabanın tipi golften daa ii tabi sağlamlık açısından kalite açısından vw daha iyi durumda bence!
ya combo ve corsada direksiyon kutusunda sorun var bi de süspansiyon sert karadeniz yollarında ses yapiyo
bizim aracımız tigra.trafikte giderken yandaki araçların bizimle yarış yapmaya çalışmasını sevmiyorum.
ismailaa
01-11-2006, 18:29
sıkca yaşadığım direksiyon kutusu arızası
Corsa c kasaların ön aktarmalarından ve direskyondan gelen sesler.. Benim tanıtıdığım bir çok corsa sahibinin ortak şikayeti.. İşin kötü servis te bişey yapamıyor..
karter muhafaza sacı takıldığı zaman araçta iç gürültüler artıyor arkadaşlar bilginiz olsun
ALBATROS_09
01-11-2006, 20:16
Yarama parmak bastın tebrik ederim...:good: Bende cam buğusun için olsun havalandırma kolu olsun, gece ışığı yanmıyo,kolun üstünde şeffav bi işaret var sanırım onun altından ışık yansıyo,ya da yok.Gece ışığı açıp ayarlamak sinir yapıyo bende...Bilen var mı?Vectra için orta konsolda gece hangi kollarda ışık yanıyo?eski kasalarda....:confused:
jonathan749
01-11-2006, 23:49
bence opelin en büyük tasarım hatalrından biri direksiyon delinmesi.. bunun dışında combo kullananlar bilir arka ikili kapı olnlarda orta direğin görüş aöısını kısıtlaması, ayrıca küllüğün rahat kullnmak için vites kolunun yerinden çıkarılması gerekiyor ve küllük aydınlatması yok..
ya combo ve corsada direksiyon kutusunda sorun var bi de süspansiyon sert karadeniz yollarında ses yapiyo
ya arkadaşım ben opel yetkili servisini filan hepsini yakından tanıyorum.adamlara söyledim şikayet ettik bayinin müdürü bana ilginç bi açıklama yaptı.bu konu ile ilgili dediki "biz olduk olalı ilk defa Türkiyeden bir sorun için parça düzeltmesi yaptırdık" bende şaşırdım.adam 1 ay sonra gelcek dedi bana parça o zaman hepsini garantiden değişeceğiz dediler.6 ay geçti hala bana haber verecekler.:D:D:D
faithless1905
27-11-2006, 18:44
içine yol sesini çok alması
kapılardaki bardaklık yerlerine sadece ince kutu içeceklerin sığması...
1. koltuk gıcırtısı
2. ıslakken ön camlar kapanmıyo (butona hızlı hızlı ve aralıklarla basmak gerekiyo)
3. kontak zor dönüyo (terminali değiştirdik ama nafile.. kilit mekanizması bozuk.. ara sıra direksiyonu kitlemiyo)
4. eskiyen direksiyon derisi (değiştirsen bi türlü değiştirmesen bi türlü)
5. elektronik far yükseklik ayarı bozuk
6. direksiyon yülseklik ayarı ve derinlik ayarı yok
7. sol ön kapının camı açıkken kapıyı kapatınca takur tukur sesler geliyo ( camı tutan fitilin biri yok servis 30 ytl istiyo)
8. arka koltuklar iki kişi için tasarlanmış. (ortada oturanın vay haline)
9. servislerde ki ilgisiz yetkililer
10. uzun otomatik vites kolu
11. otomatik viteste boşluk var (sinir edici bi durum)
12. otomatik vites mandalının önde olması ( yanda olanlar daha kullanışlı bence)
şimdilik bunlar aklıma geldi daha geldikçe yazarım
1. koltuk gıcırtısı
2. ıslakken ön camlar kapanmıyo (butona hızlı hızlı ve aralıklarla basmak gerekiyo)
3. kontak zor dönüyo (terminali değiştirdik ama nafile.. kilit mekanizması bozuk.. ara sıra direksiyonu kitlemiyo)
4. eskiyen direksiyon derisi (değiştirsen bi türlü değiştirmesen bi türlü)
5. elektronik far yükseklik ayarı bozuk
6. direksiyon yülseklik ayarı ve derinlik ayarı yok
7. sol ön kapının camı açıkken kapıyı kapatınca takur tukur sesler geliyo ( camı tutan fitilin biri yok servis 30 ytl istiyo)
8. arka koltuklar iki kişi için tasarlanmış. (ortada oturanın vay haline)
9. servislerde ki ilgisiz yetkililer
10. uzun otomatik vites kolu
11. otomatik viteste boşluk var (sinir edici bi durum)
12. otomatik vites mandalının önde olması ( yanda olanlar daha kullanışlı bence)
13. direksiyonun turu az (mavevra kabiliyetini kötü)
şimdilik bunlar aklıma geldi daha geldikçe yazarım
faithless1905
27-11-2006, 20:56
aslında çok ama o kadar da kötülememek lazım yoksa arabam bana küser masraf falan yapar iyi benim arabam iyi
Çok şükür gıcırtılarımız yok ama arabamda sinir olduğum tek şey direksiyon simidi üzerinde oturtulmuş iki sabit noktadaki kornaaaaaa....Ne bu canım illa parmak mı basmak lazımm.Aslanlar gibi kornaya basamıyoruz ya :D Manevra sırasında ara da bul korna düüğmesini...evet evet düğmeee
çok yakması, apır oluşu, on sis farı yüzünden gezmediğim parcacı kalmadı sonunda bir yerlerden bulduk sansa... aklıma gelen bunlar.. ama yenileride eklenir zaten :D
firarisevdam
28-11-2006, 03:59
abi bende hb lerde şu arka bagaj kapsına sinir oluyom benim hoparlörlermi agır geliyo nedir anlamadım ne zaman bagajı açıp içinden bişi almaya kalksam bagaj kapısı ustüme dogru geliyor sinir edio beni iplerinide kısaltmak istemiom birgün arada tavuk gibi ezecek beni ama ne zaman bilmem:)
cutebadboy
28-11-2006, 09:38
Bi gün adamın biri servisteyken yanıma geldi konuşuyoruz...Sonra Ön camın altında silieceklerin olduğu plastik aksamda (adını bilmiyorum) 1 tane yağmur suyu tahliye deliğinin olduğundan dert yanmıştı (bende o gün fark ettim) Allahım ya insanlar nelere takıyorlar :)
ya bıde bılmıyorum benm arabaya özel bişeymi ama opellerde cam otomatiği varya hanı bısey sıkışrsa kendı gerı ınıyor onun zamnasız inmesı benı uyuz edıyor
pdrmustafa
28-11-2006, 13:23
bende koltuk gıcırdaması ve panoromik sunroofun lastıklerının gıcırdamasına hastayım. arkadaşlar sakın sunrooflu arac almayın ben heves ettim aldım halt ettim arabaya bınınce tavanı dovuyorum ses kesılsın dıye arada bırde camı yukarı dogru ıtıyorum ses azalıyor. en son çare olarak L5 i devreye sokuyorum yapacak bir şey yok
2500-3000 devire kadar çok güçsüz olması...
faithless1905
28-11-2006, 17:45
ben ilk aldığımda 2000 yılında teyp e tilt olmuştum ya 1.4 lerde kaset reverse yoktu elle çıkarıp değiştiriyordun yuhhh demiştim o zaman ama yine kullandık tabii...
Opelde Beyenmedigim Birsey Yok Vallahi Olsada Almazdim Zati Ama Bir Seyini Cok Sevİyorum Opel Logo Sunu......:)
kurt.ibrahim
15-12-2006, 11:48
selam arkadaşlar Ben daha bir yılık opelci ama internetten veformdan yaptığım araştımalara göre hiçhoşa gitmeyeni EGR le falfi şimdilik zözü edilenler keyfe keder.İnsanı yoludan etmez.Esenlikler dileğiyle hoşça kalın.
vectra a kullanıyorum en çok verdiği sorun klima gazının bitmesi
havalar biraz soğuyunca kasisden geçince gıcır gıcır öten amortisörler yağlatıyorum 1-2 ay iyi sonra yine gıcır gıcır.
Neyse ben vectrayı böylede seviyorum....
ha bide selektör yapıp sinyal kolunu birden bırakınca uzunlar yanıyor gece onada gıcığım..:-))))
Hiç bir Opelin müzik sistemini sevmiyorum ancak bu kadar kötü olur,ayrıca opel kaliteyi çok düşürdü 2000 yılından sonra nolcak bu opelin hali mrk ediyorum.
kardesim durmuyo bu araba yaw
Opel Combo için kesinlikle park sensörünün standart olması lazım... Arkanın nerede bittiğini ve tampon çıkıntısını iyi kestirmek lazım yan aynaları büyük olmasa bittik yani... Birde ortada güzel bir bardaklık olsa ne olurdu yani... En gıcık olduğumda radyo göğüsünün bir kasise girince sallanması....
kardesim durmuyo bu araba yaw
astra yı kastediyosan eğer sınıfında en iyi fren mesafesine sahip araç astradır bunu unutma...
ha bide selektör yapıp sinyal kolunu birden bırakınca uzunlar yanıyor gece onada gıcığım..:-))))
aynen katılıyorum senin ki vectra b ama sinyal kolları aynı dolayısıyla sorunlarıda
Hiç bir Opelin müzik sistemini sevmiyorum ancak bu kadar kötü olur,ayrıca opel kaliteyi çok düşürdü 2000 yılından sonra nolcak bu opelin hali mrk ediyorum.
herkesime hitap edebilmek için kaliteyi çok düşürdüler sadece gt gts v6 gibi sportif araçlarda kaliteyi korudular onun dısında suan piyasadaki vectra c lerin %80 i 1600cc nerde o eski 2.0 kadran kıran vectralar gaza bastınmı koltukla bütünleşiyodun şimdikilerde hiçbi icraatyok Allahtan astra gtc falan çıkardılarda kraizmayı kurtardılar
Koltuk gıcırtsı derim öncelikle :) bütün Opellerimin vazgeçilmeziydi valla...
Onun dışında elektronik problemler bazen can sıkabiliyor...
aynen ve aşırı hassas beyni
aynen katılıyorum senin ki vectra b ama sinyal kolları aynı dolayısıyla sorunlarıda
ewt
yapiressami
17-12-2006, 21:37
arkadaşlar hepinizn fikrini merak ediyorum okuyun lütfen ...benim de arka koltuk boşken sorun yokta biri varsa gacur gucur ediyo neyse onu pek önemsemiyorum da şu 0 dan 100 e tırmanırken (astra 1.6 için konuşuyorum) sanki yavaş hızlanıyomuşum gibi kalkışını belli etmiyomu bu araba ? 100 hp bu araç 1100kg korkuyorum ışıklarda bi doğan-yada reno duelloya davet ederse diye ama yok yok şaka :) birde amortisörleri sertmidir bu aracın malüm istanbulu delik deşik ettiler içeri ses veriyor kıyas yapabilen fikri olan yazsın hepinize teşekkür ederim....
vectra a kullanıyorum en çok verdiği sorun klima gazının bitmesi
evet daha doğrusu kaçağın da bulunamaması
herkesime hitap edebilmek için kaliteyi çok düşürdüler sadece gt gts v6 gibi sportif araçlarda kaliteyi korudular onun dısında suan piyasadaki vectra c lerin %80 i 1600cc nerde o eski 2.0 kadran kıran vectralar gaza bastınmı koltukla bütünleşiyodun şimdikilerde hiçbi icraatyok Allahtan astra gtc falan çıkardılarda kraizmayı kurtardılar
aynen atalay.seninki sfi mı?
harbiden 1,8 veya 2,0 motor neden yok anlamadım, 1,6 çok çok kötü bir motor bide millet b kasa 2,0 aracını satıp almış c kasa 1,6 ları hiç kimse memnun deği bide 2,0 b kasadan daha çok yakıyor diyorlar. kesin doğrudur.
bence en az 1,8 koymalılar şöyle 130 - 140 HP'lik giriş için.
bizim aracımız tigra.trafikte giderken yandaki araçların bizimle yarış yapmaya çalışmasını sevmiyorum.
''cali'' aynen
birde corsaların biraz takımlarda sorunları var gibi serviste onların bu kronik hastalığı diyolar doğrumu? benim takımlarımda biraz ses var!
doğrudur bende çokduydum ama sadece seninkinin kasada c kasasımı o ön takım özellikle sanayinin ustalaralışmış corsa görür görmezöntakımmı abidiyo
aynen atalay.seninki sfi mı?
evet sfi tam açılımı ne demekki ....... full incejtion(enjeksiyonun ingilizcesi anladın sen onu) s nee ki acaba s full enjeksiyon
ya vectra a ların 204 hp lik gt turbo varmıs ben ilk defa gördüm youtube da falan herhalde türkiyede yok aslında parçayı iyi bi fiyata bulsak 150 lik vectra gt leri 204 yaparız ahhh ne süper olur :)
evet sfi tam açılımı ne demekki ....... full incejtion(enjeksiyonun ingilizcesi anladın sen onu) s nee ki acaba s full enjeksiyon
ya vectra a ların 204 hp lik gt turbo varmıs ben ilk defa gördüm youtube da falan herhalde türkiyede yok aslında parçayı iyi bi fiyata bulsak 150 lik vectra gt leri 204 yaparız ahhh ne süper olur :)
vectra tuning bölümüne vectra cdx biturbo diye başlık açmıştım orada A kasa vectra var modifiyeli ilgini çeker belki bir bak youtubeden seçmelerde koydum iyi videolar var. A serisinin reklamı var çok hoş tam nostalji...
dizellerin geç çalışma sorunu
aklıma geldi benim aracın ön camları elektrikli arkalar manuel. Şimdi ön camlar açıkken çıkıyorsun araçtan kapatıyorsun aracı camlar da tık yok kapanmıyor. İlk aldığımda bozuk sanmıştım ama öyleymiş. Dayım zamanında 1992 de 5,20 ile gelmişti almanyadan o araçta bile öyleydi kapatırdın kapıları camlar açıksa kapanırdı.
İşte camların kapanmamasına gıcığım hala alarm yapalım düzelir dediler istemedim orijinallikten yanayım çünkü..
kurt.ibrahim
20-12-2006, 16:36
+ 9753
Burası Almanya değilki kardeşim;Türkiye yolları malum işte baştan takın şunu dimi !!! :mad:
Amaaa : :confused:
Geçenlerde aldığım bi istihbarata göre normalde bu araçlar karter koruyucu kapağıyla geliyomuş ülkemize.Ama bi çok servis bunları söküp depoya atıyo ve sonra gelen müşterilere parayla satıyolarmışşş ... :eek:
Günahları boyunlarına artık :hıh: Helal gazanç üzerine güzel bir hikaye.:help:
kurt.ibrahim
20-12-2006, 16:43
karter muhafaza sacı takıldığı zaman araçta iç gürültüler artıyor arkadaşlar bilginiz olsun 2000 hb astra motor x16x sonradan taktırdım .Bende değişen olmadı selamlar.
kurt.ibrahim
20-12-2006, 17:01
selam arkadaşlar bizim opelcilerin dışındada opelin kusurlarını birsitedesıralamışlar kişi diyorki hb leri geri park edebilen tır da park eder . bende ilk aldığmda biraz yadıgadım ama bece önemli değil. yaklaşım ilginç geldiği için alıntıyaptım.
Ben benim vectradan cok memnunum ama bu araba gitmiyor uniyi kazandigim zaman 106 gti aldi evdekiler bana o baska ama bu vectra ya 1.6 motor hic yakısmamıs ben olsam 1.8 den baslatırdım araba 195 i ne yaptıysak babamla geciremedik belki gecireniniz vardir helal olsun derim biz beceremedik valla ama iyi duruyor hele 106 ya gore nerdeyse ferrrari gibi duruyor :)
Yarama parmak bastın tebrik ederim...:good: Bende cam buğusun için olsun havalandırma kolu olsun, gece ışığı yanmıyo,kolun üstünde şeffav bi işaret var sanırım onun altından ışık yansıyo,ya da yok.Gece ışığı açıp ayarlamak sinir yapıyo bende...Bilen var mı?Vectra için orta konsolda gece hangi kollarda ışık yanıyo?eski kasalarda....:confused:
bizdekide aynısı oralar ışıl ışıl dıı bi zmanlar lambası patlıyo onun yaptırmaya servise götürdüm yapmadılar minicik bi ampul için bütün göstergeler teyp falan hepsi sökülüyormus yapmaktan kaçınıyorlar arabayı ilk aldıgımızda hiç unutmuyorum gece yolculukları çok hosuma giderdi ışıl ışıl paneller ahh
akklıma geldide nası anlatcam ya bu yenilerin nası bilmiyorum ama bizimiknde şu bagaj kapagını tutan iki metal parça varya o bagajı kapatırken içeri gidiyor baya çıkıntılı bi parca bavul falan silme doluysa bagaj kapagı kapanmıyor onun için arka kenarlara bavul koymaıyorsunuz o sorun başına gelen anlamıştır yada bi ara fotograf çekip koyuyuyum
ayrıca vectra a ve b de plakalar bagaj kapagı üzeirinde kapatınca çaaat diye ses çıkıyo plaka kutusundan en güzeli c lerdeki gibi arka tampondaki bir oyuk içersinde olması zarwan adlı arkadasn fikri çok hosuma gitti bende düşünmüyo değilim türkiyede hertürlü motor body kit döşeme gibi işlemlerin hepsini birden yapabilen bir merkez yokkk sermaye olsada açsak şu koltuk gıcırtısını halletsek baya hayır duası alıcaz zaten en çok ondan dertliler
BENIM TIGRADADA AYNI PROBLEM VAR
FABRIKA CIKISIMI BOYLE YOKSA AMPULLERMI YANMIS OGRENDIGINDE BANADA BILGI VERIRSEN SEVINIRIM
bugun servise gittgimde gosterdim
kalorifer dugmelerini aydınlatan ampuller sönmüş
değiştirdim
bişeye benzedi ya ön taraf
neydi öyle kapkara
ama ikide bir sönüyorsa buna daha ekonomik bi çözüm bulmak lazım
5 dipsiz ampul =10 ytl
30 da işçilik aldılar
toplam=40 ytl
aydına mı gitsek nasıl olsa arada geciyoz o taraflardan
ben işclik almıyorum gel.bedava yaptık koş,koş,koş
nuribastra
30-12-2006, 17:04
bende şu direksiyndan kumandada ses açma butonunun yol bilgisayarına geçen butondaki gibi üstüne basılamamasından şikayetçiyim...insan onuda basmalı yaparda mute koyar...
10 saaat uraştırıolar adamı:D
ATALAY------------
SFI SEQUENTAL FUEL INJECTION
ÇOKNOKTADANSIRALI BENZİNPÜSKÜRTMESİ
kurt_35li
31-12-2006, 12:45
farların buğu yapması
New Astra
02-01-2007, 01:12
begenmeme denilemez aslinda, astra hb lerin 1.9cdti'ların tr de olmasi çok güzel olurdu
-Bozuk yollarda sağ ön kapıdaki cep'den tıkırtı geliyor.
- Son zamanlarda dikkatimi çekti koltuk hafızası düğmesine bastığımda sol dikiz aynası yavaş hareket ediyor ve sanki boşa dönüyormuş gibi ses çıkarıyor elk. motoru, kapıdan normal kumanda edince ayna düğmesinden bi problem yok, park ederken aynaları indirdiğim zaman tekrar bindiğimde sağ ayna kısa zamanda normale dönüyor sol biraz aşağıda kalıyor daha önce yoktu bu nasıl oldu anlayamadım.
-Bende amortisörlerin sertliğinden şikayetçiyim biraz, ses yapıyor yolun bozuk yerlerinde rahatsız edici düzeyde
- Direksiyonda hissizlik var sanki :) hızlanınca sertleşmiyor, normal hızlarda bile en küçük harekette yoldan çıkacakmış hissi veriyor bana
- C kasanın elegance jantlarını bi türlü sevemedim(sevilecek gibide değil) :D lastikleri eskiyince jantlarıda değiştirmeyi düşünüyorum, comfort larınki çok daha güzel
- Son olarak Cd hafif bozuk yollarda bile atlıyor, acaba temizleme cd'si işimi görürmü yoksa bu kronik bişeymi. şirketteki albea'nın cd'si (mp3 değil) daha hiç atlamadı o kadar bozuk yolda
Her şeye rağmen arabamı seviyorum, tam bir teknoloji üssü :) benim oyuncağım
kurt.ibrahim
03-01-2007, 21:28
:mad: kornanın sesi bu araçlarara hiç yakışmıyor.:cry:
Astra H lerde
- aracda eşya koyacak yer olmaması (tel, gözlük vs)
- ön konsoldan gelen plastik sesi
- 1.4 astra H lerde arka kapılarda hoporler olmaması
- Korna sesi
yapiressami
05-01-2007, 09:43
el freni ve vites kolu altını kapatan deri çabuk deforme oluyor ve hemen hepsinde orası öylehttp://img241.imageshack.us/img241/9198/astrasentezjpgrg6.jpg
titan22x
05-01-2007, 14:38
Bu şartlarda opel sahibi olan herkesi kutluyorum. Bütün konuyu baştan sona okudum. Keşke aracı almadan önce okusaydım. Doğana binmeye razı olurdum. Gerçi benim başıma da gelmeyen kalmadı, yani opel bana iyi şans getirmedi. Ama çokta memnun olanınız yok. Korna yeri delik direksiyon, koltuk gıcırdaması, motor arıza ışığı(egzoz muşuru diye bişey varmış o değişecekmiş şimdilik beklemede, abs ışığı(o da bugün yandı:)) birde debriyaj balatası bitiyor herhalde debriyaj çok yukarda kavrıyor. Korna da berbat ses veriyor diye devam ediyor. Arabadan soğudukça birşeyler çıkarıyor başıma. Yaz gelmeden satarım artık bu kadarı bana yeter. Yedek anahtarı bile 200'e mal oluyor bu aracın. Abi paramız varda insanın zoruna gidiyor böyle kimin bi kaç milyona mal ettiği birşeye biz bu kadar ödyoruz. Son olarak beni opelden soğutan sorunlarıda değil sorunlara çözüm bulunamayışı. Yani teknik servis sorunu. Bu konuda bi öneri var mı diye çok okudum ama oda yok.
utku2484
05-01-2007, 15:47
kendi CORSAM da beğenmediklerim herkesin ama herkesin sorunu olan koltuk gıcırtıs(yağlayınca geçiyor),direksyon kutusu sorunu(ne yaparsanız yapın istediğiniz kadar parçayı değiştirin yinede bişey değişmiyor) ve kendi arabamdaki bardak koyma yerinin olmaması(gerçi torbido kapağında biyer var ama oraya bişey koymak imkansız)
yinede EN İYİ DOSTUMU çooooooooooook seviyorum.şu hayatta kim mükemmelki zaten:alkis:
astrammm
06-01-2007, 13:30
bu konu ılk acıldıgında sıkayetımın olmadıgını söylemıstım.. ancak egr bozuldu degıstırdım dun.. 1 haftadırda koltuk gıcırtısı basladı!! sırada ne var dıye soruyorum kendı kendıme bence sıra korna dugmelerı var
bu konu ılk acıldıgında sıkayetımın olmadıgını söylemıstım.. ancak egr bozuldu degıstırdım dun.. 1 haftadırda koltuk gıcırtısı basladı!! sırada ne var dıye soruyorum kendı kendıme bence sıra korna dugmelerı var
baban diyodu musa... bizim ki de bozulmuş sanmıştık zor çalışıyodu.stop ediyodu. bizimkinde de oldu diyodu
kenangocmen88
07-01-2007, 19:39
millet içini dökmüş ne kadar da doluymuşsunuz kardeşim.
:kop: :good: :alkis: :sorry:
abi arabadan soğudum haaa:D
http://img297.imageshack.us/img297/8386/s5000542bo4.jpg
astrammm
07-01-2007, 19:59
millet içini dökmüş ne kadar da doluymuşsunuz kardeşim.
:kop: :good: :alkis: :sorry:kafanı hasta etme kardeş senınlede görusuruz hele bıraz kullan 30,000 km yap bak sen bu konunun en cok şikayet yazanı olacan:D:D inşallah olmazsın diyelımde
tnng yln
07-01-2007, 20:16
slm ben arkadaşıyım bende 2006 astra h var ama traktör diyebiliriz servisdekiler olmasa opele binmem lanet ediyorum aldgm güne ben 52 AZ 010 nun sahibiyim buarada
tnng yln
07-01-2007, 20:17
nerde 94 model corsa gsi ah nerde
yusufaltintepe
09-01-2007, 10:45
GICIRTI VE TAKIRTILARI YANİ KRONİK HASTALIĞI :mad:
elbetteee
13-01-2007, 00:57
Arkadaşlar öncelikle şunu belirteyim bede 98 astar var koltuk gıcırtısını geçtim. Birde içi çok dar geliyo bana belki de bundan önceki arabam tempra idi ve geniş idi o yüzden mi bilmiyorum. Ayrıca bu iç lambayı çizemedim sadece kapı açılınca yanıyo normal kapı açılmadan da yanıyo mu bilmiyorum ve çözemedim. Akşamları bazan lazım oluyo bilen varsa anlatırsa sevinirim.
Gündüzleri yol bilgisayarı eger güneş varsa görmen mümkün degil. Direksiyondan bulunan teybin kumandaları ve kornası eger yol biraz virajlı ise kullanmanız mümkün degil.Diraksiyonun sagında solunda bir noktada var direksiyon dönükken kullanması imkansız gibi.Bitmedi herkes gibi koltuklar gıcır gacur ses(allahdan camlarda ses yok şuan yakında gelecek sanırım)
Arkadaşlar öncelikle şunu belirteyim bede 98 astar var koltuk gıcırtısını geçtim. Birde içi çok dar geliyo bana belki de bundan önceki arabam tempra idi ve geniş idi o yüzden mi bilmiyorum. Ayrıca bu iç lambayı çizemedim sadece kapı açılınca yanıyo normal kapı açılmadan da yanıyo mu bilmiyorum ve çözemedim. Akşamları bazan lazım oluyo bilen varsa anlatırsa sevinirim.
farları yaktığın düğmeyi kendine çek.
goztepeli
03-02-2007, 10:39
koltuklardan gelen ses bazı kıronik sorunları bunlar eksileri:rulet: -artıları verdiğin parayı hakediyor kendi boyutlarında etkin guvenlik saglamlık ve motor :tesk: birde arkadaşlar siz birde fransız arabalarına bi bakın o zaman opel limuzin gibi kalıyo unutmayalım avrupada araba yapan en iyi ulke almanya ve opel de bu ulkede bir yere sahip unutmayalım :) :bisiklet:
Bana göre artısı cok var.Ama sadece eksilerinden bahsedicem :)
1) Telefonumu koydugum yer el freninin arkasındaki boşluk!!!
2) Igrenc bi korna sesi
3) Alışamadım kornayı kullanamıyorum direksyonun 3-5 yerine basınca ötüyo bazı yerleri ötmüyo :)
4) Dikiz aynası hic bi işe yaramıyor.Arka cam cok kücük.Koltuk Kafalarını sökücem böyle giderse.. Ben sadece dikizle sollardım şerit degiştirirdim tipo da.. sağ sol cok nadir di.. Simdi hic bi aynayı kullanmıyorum..
henüz mekanik elektirik arıza sorun için erken inşallah karşılaşmamda büyük sorunlarlada..
he bide bizim bi arkadasın 98 Vectra 2.0 ı var 140-150km yle giderken devir düşürünce kontak kapanıyordu diyo ona cok gülmüştüm :)
kutluhan23
03-02-2007, 15:28
ben direksiyon kutusu hakkında çok kez yazdım şikeyetimi, 3 kez değiştim şimdi ses az ama biliyorum ki başlayacak gene ve araçdan gelen torpidodan ve kapı panzunotlarından çıtırtılar dışında çok memnunum. teyibin sesini açıyorum ses filan kalmıyo azda yakıyo :D buna da şükür arabası olmayanlar war
bazen çok kirlendi mi süspansiyondan ses geliyor koltuk gıcırtısından eser yok
reklama gerek yok
05-02-2007, 14:51
geceleyin camamı ufluyo ayagamı ic lambayı yakmadan goremiyorum bende bundan once o sizin kasa corsa wardı da lambası cabuk bozuluyo ayrıca lamba yeri war elektrikçiye goturun takarlar ck kotu bişey bnm arabam da oledi taktırdım ii oldu ucuz zatn
süspansiyon ve amartüsör çok sert ve gürültülü
radayhan
05-02-2007, 15:52
dostlar bence opelı sahıbınden sogutan sey yetkılı servıs nedenmı? cunkuuu bakın basıma yakında zamanda bısey geldı= arabamın oksıjen sensoru arızalandı basıt bır kablo sonda gıbı bısey ve servıse gıttım 305ytl+montaj ucretı dedıler yanı 400falan tutacak..baktım pabuç pahalı:) ozel opel servısıne gıttım aynı orj parcayı 52euroya(100ytl ye) alıp montaj ıcınde netarsan at deyınce 20ytl de öle verdım ettımı 120ytl..hani 400 hani 120:mad: sadece yuuuuh dıyorum bır marka bukadar sahıbınden sogutulmazkı!!ama suc opelde deıl..kasapları servıs yapanda!!!ben bunu yasadıgım ıcın sınır oldum..bırde orjınal jantları var ustunde aracımın en ufak bır kasi se gırsen hemen jantın kenarı yamuluyor!!bukadarmı ınce sactan yapılıyor yahu:mad:
radayhan
05-02-2007, 15:59
azonce sıkayet yazdım ama unttuklarımı powersamı dostumda dile getırmıs acayıphaklı adam yahu!dıreksıyondakı korna bastılan yerler yırtılıyor bu ne basıt lıktır anlamadım..bırde ozellıkle motor sogukken 2.vıtese gecırmek zor oluyo takılıyor..dıger vıteslerde sorun yok ama..motor ısınınca 2.de duzelıyor..mantıgı cozemedım servıs normal dıyor..hehehe:kop:
dj_hergele
05-02-2007, 16:12
vectra b kasanın süspansiyonlarından ve arkasından soğuk havalar ses gelmesi birde orjinal teyibi
getrag84
06-02-2007, 09:57
5 bijon jant bijon ölçüsü.bmw ile aynı olsaydı ne güzel jantlar var kullanamıyoz.:cry:
beyler dusuk viteslerde hantel kalıyo astra ayrıca kucuk gozler eksik ses sistemi diger markalara kıyasla tatmin edici deil
corsa c lerinn direksiyon kutusundaki sorunn ve torpido gözünde ışıklandırmanın olmamasıı!
Ve son olarak kimsenin dikkatini cekmedigi bişey..
'07 Astra H Ctdi
Debriyaj ve Gaz pedalı komple plastik!!! :mad: :mad: nedense fren metal!
Pedal Kiti alıp monte etmeyi düşünüyordum..Demin eğildim papuçlara baktım valla kit alırmıyım almazmıyım düşüncedeyim.Bi hatada komple gidecek pedallar.Papuçlar giydirme cünkü orjinalinde delik yok.. mantkapla ben delicem yaparsam..
servisler çok kötü özellikle istanbulda...
mahkum006
10-02-2007, 13:52
benim beğenmediğim noktalar tamamen konforla ilgili ve kendi arabama özel şikayetler... 2003 astra g njoy 1,6 16v...
1-yol bilgisayarı yok
2-antipatinaj yok
3-koltuk ısıtması yok
4-silecek sensörü yok
5-far sensörü yok
6-park sensörü yok
7-4 hava yastığı yok 2 tane var
8-esp yok
9-katalizörü problem(söktürüp atmak konusunda)
10-torpido klima çalışınca buzdolabı olmuyo...(katologta yazıyo ama olmuyo)
11-bagajda 12v soketi yok... çok gerekli mini buzdolabı için
12-gösterge ışıkları orjinalden renkli olsa iyi olurdu... beyaz yada mavi... düz sarı ışık çok banel...
yıldırım
10-02-2007, 14:04
servisler çok kötü özellikle istanbulda...
kardeşim tüm servisler öyle değil bi gün izmite yolun düşerse gel tanısalım cayımı kahvemi iç: ) benım gsi im 94 model koltuk gıcırtısı fılan yok tek problemım çoook yakması oda benden kaynaklanıyor..: )
benim en sevmediğim özellik
vectra b de kapıyı kilitleyince kapı açma kolundan kapıyı açamamanız bence çok büyük bir güvenlik zaafı. panik anında kaç kişi akıl edipte kapıyı açabilecek. ???
KentucKy
13-02-2007, 15:49
bazı modellerin b ve c kasalarında direksiyon simidi üstündeki zor basılan ve incecik derisi olan korna yerleri çok kullanışsız ve bu serilerde gene bazılarında katlanamaz sabit yan aynalar kötü özellik diyince aklıma ilk gelen özellikler.
direksiyondaki korna basılan yerin ustundeki kısım koptu gitti bende de
varmıdır guzel bir cozumu
ben ustunu siyah bantla bantladım
bantta yıprandı delindi
ne yapmalı acep
O yırtılan parça ayrı olarak satılıyor.
(İstanbullu üyeler için Maslakta atatürk sanayi sitesinde gördüm 70 ytl )
KentucKy
13-02-2007, 17:41
O yırtılan parça ayrı olarak satılıyor.
(İstanbullu üyeler için Maslakta atatürk sanayi sitesinde gördüm 70 ytl )
ben eski korsam için almıştım göbeği ama kimse değiştirmeye girmiyor çünkü airbag patlar diye korkuyolar.komple dğeişmesi gerekirmiş.corsa sı olupta parçayı almak isteyene 50 ytlye satabilirim ama tavsiye etmem...
Debriyaj balatası astraların çok kötü ve sorunlu.
corsa c sevmediklerim
-uyuz korna düğmesi
-far düğmesi ve iç aydınlatmanın burdan açılması
-torpido gözünde ışık yok
-kol dayama yok
corsa c sevdiklerim
-ş.i. 800 km ş.d. 950 km yol yapması
JASONDANOVAN
27-03-2007, 10:21
slm arkadaslar
gerci kiminlekonussanız en iyisi kendi bindigi marka modelidir
laf kondurtmaz
ama
hep iyi guzel yanlarını soyluyoruz
ne kadar cok sevdigimizi belirtiyoruz da
opelin hosumuza gitmeyen yonleri neler
ya da surası soyle olsaydı, sunuda koysalardı dediginiz hic mi olmuyor
biraz bundan bahsetsek
Korna F-1 Formula Ferrari Kornası - Kırmızı renk 53,10 YTL Fiyatı
http://www.stebel.it/stebel/index2006.htm Bbu linkte var sesini dinleyebilirsiniz burdan.
JASONDANOVAN
27-03-2007, 10:26
azonce sıkayet yazdım ama unttuklarımı powersamı dostumda dile getırmıs acayıphaklı adam yahu!dıreksıyondakı korna bastılan yerler yırtılıyor bu ne basıt lıktır anlamadım..bırde ozellıkle motor sogukken 2.vıtese gecırmek zor oluyo takılıyor..dıger vıteslerde sorun yok ama..motor ısınınca 2.de duzelıyor..mantıgı cozemedım servıs normal dıyor..hehehe:kop:
Ewet şunu bir düzelttirebilsem çok sevinicem.
whiteman
27-03-2007, 18:01
bence de astra G lerde kaput açık kaldığında içeriden hiç bir uyarı almamam bu lüks değil güvenlik Allah korusun 100 le giderken kaputun açılıp önünü kapatmasını düşünemiyorum bile
ayrıca sedan kasalarda arka camda silecek olmalıydı
vectra b kasanın kapılarının esnetilerek teyp veya arabayı çalmak için açılabilmesine gıcık oluyorum. yakın bir zamanda yaşadığım için bu sorunu çok soğudum arabadan. nasıl bir kapıdır ki 13 yaşında çocuk esnetiyor anlayamadım???
birde arka stop lambasını değiştirmekten gına geldi. o kadar kontrol ettirim şarj dinamosunu aküyü hiçbir sorun yok pas var ondan dediler yaptık yine patladı. ucuz bişey ama 2 haftada bir değiştirince sinir oluyorsunuz.
astra 2000 GL de arka camda silecek yok :( keşke olsa..Şükür başka sorunum yok çok memnunum:pon:
corsaDistorsiyon
28-03-2007, 04:02
Opelde beğenmediğim,bu aralar sadece 'Bilinçsiz servis müşterileri'
burakttt
28-03-2007, 07:12
arka kapı döşemeleri deri olduğu halde belli bir süre sonra dışa doğru açılma yapıyor.valla benim arabada bir tek bu kusuru bulabildim.bırakın gıcırtıyı içeriye ses gelmiyor.biraz fazla büyük!:)
tween&ozy
29-03-2007, 00:02
bence astra g de yol sesini fazla aldığını düşünüyorum..özellikle arka koltukta yolculuk ederken cok daha belli ses..
eski tipo bile bu kadar yol sesi almıyordu
bjkartal85
03-09-2007, 03:29
corsa d de arka cam otomatiği+torpido gözü ışığı
Yeni Astra
03-09-2007, 12:38
Ön camların açılıp kapanırken garç gurç sesler çıkarması ve koltuk gıcırtısı
MERİFAST
03-09-2007, 13:05
motor
cam gıcırtıları
ses sitemi
koltuk gıcırtısı
ön konsol
donanım gibi daha varda bukdr yeter
benim yoğurdum ekşi değil valla, zerre kadar şikayetim yok, camın gıcırtısı bile müzik gibi geliyor bana!
vectra b : yol bilgisayarı - airbag lambası - sert amortisörler...
aksemseddin
03-09-2007, 20:37
Vectramı yeni aldım.Bakımlarını da yaptırdım.Şuan için beni rahatsız eden bariz bir sorun yok.Ama bazı şeylerde gözüme çarpıyor.Benim önceki aracım 2000 model broadway idi.Onunla kalkışım çok hızlı idi.Özellikle yokuşta durunca çok işime yarıyordu bu.Vectra da ise kalkış biraz yavaş.Araç az daha gaz istiyor.Sonra gücünü gösteriyor.Bayırda durunca kalkarken yarım debriyajda biraz zorluk çektim.Renoda az gaz verince hemen uçardı.Vectra da gaza biraz daha basmak gerekiyor.Ayarına alışmaya çalışıyorum.Ama Allah var başta kalkarken ağır ama sonra çok acayip şekilde hızlanıyor.SAğımda solumda araç kalmıyor hepsi geride kalıyor:D
Airbag lambası devamlı yanıyor.Servise gösterdik kablolardan kaynaklanıyormuş sorun oluşturmazmış.Biz de üstüne düşmedik.Süspansiyondan memnunum.Alt takım harika.Biraz da kullananlarla alakalı.Benden önceki adam zift yolun dışına çıkmamış alt takım ondan dolayı sağlam.Motorun sesi içeri girmiyor.Ayrıca ecotec motorun gücünü hissedebiliyorum.Yani bastı mı gaza gider olayı:)
Bunun dışında bir sorun yok.Gidişine sürüşüne karizmasına bakacak olursak muhteşem bir araç.Arabamı seviyorum.:good:
corsa1.012v
03-09-2007, 23:08
valla arkadaslar benim bu elektronik problemlerle basim derte ya, hele su ariza lambasi yokmu, insanin omrunu kisaltir valla...
NEO-CDAutomatic
04-09-2007, 21:22
Opel' in Müzik sistemlerine biraz daha önem vermesini isterdim...Yeni çıkan araçların çoğunda hala Kasetçalar var, kullanan kaldı mı bilemiyorum..Bir de kullanılan teypler çok vasat, Opel' e yakıştıramıyoum o teypleri..Başka da bi sorunum yok şükür...:good: :good: :good:
'' O kadar kusur kadı kızında da olur ''
2005 corsa 1.3cdti..torpido gözü aydınlatmasının olmaması çok kötü..sert geçen vitesler..
1 debriyaj a basınca kapı gıcırtısı gibi ses yapıo
2 konsoldaki ışıklar sönük yanıyo
bunlar dışında hiçbi şikayetim yok :)
1) Yeni Astranin torpido gozunde lamba yanmiyor.Lamba varmi yokmu ondan bile emin degilim. Yari mat plastikten lamba yeri var ama altinda ampul olup olmadigi bir merak konusu.]:mad: :mad:
2) Park ederken arka ve yan gorusler cok cok kotu. Park tronik taktiracagim; bunca yillik soforlukten sonra alay konusu olur diye taktirmiyorum.]:mad: :mad:
3) Tr de nasil bilmiyorum ama buraya gelen otomobillerin yol bilgisayarinin anlik benzin sarfiyati,100 km deki sarfiyati falan olan kisim aktif edilmeden geliyor. Birde onu aktif hale getirmek icin 100$ verdim. Arabanin parasi koymadi ama o yuz dolar koydu.]:mad: :mad:
4) Bildigim en dandik sis farlari Opelde. Sakin ola yagmurda calistirmayin, cam aninda catliyor ( GM kendide kabul ediyor, o yuzden 1 seferlik bedava degistiriyor):mad: :mad: :mad:
5) Silecek ve sinyal kollarina hala alisamadim. Ozellikle sinyaller ve arka silecek gicik ediyorlar....:mad: :mad: :mad:
6)Diger maddeler neysede,...... Abi adam bir bardaklik koymazmi ya !?!?!?:mad: :mad: :mad: Ivir ziviri, icecegi nereye sokacagimi sasiriyorum.... Yuh yani ! ]:mad: :mad: :mad:
Daha bir suru birseyler varda, yoruldum yazmaya..... :)
PS: Peki o zaman niye aldin diyen olursa hemen soyliyeyim, dis gorunusu cok hosuma gidiyor. Sirf dis gorunusu icin aldim :)
Opel' in Müzik sistemlerine biraz daha önem vermesini isterdim...Yeni çıkan araçların çoğunda hala Kasetçalar var, kullanan kaldı mı bilemiyorum..Bir de kullanılan teypler çok vasat, Opel' e yakıştıramıyoum o teypleri..Başka da bi sorunum yok şükür...:good: :good: :good:
'' O kadar kusur kadı kızında da olur ''
Nasil yani!?!?!?!? Benim bildigim mp3 lu cd 30 modelini kullaniyorlar. En azindan gordugum butun yeni araclarda var....
vectra c'deki karmaşık klima sistemini beğenmiyorum. klimayı açmak veya hava yönünü ayarlamak için gözü yoldan ayırmak gerekiyor.
vectranın bağımlılık yapması
eksiği bisürü.. cam gıcırtısı, koltuk gıcırtısı, egr valfi, eksik aydınlatma, cins cins servisler, alakasız merkez, pahalı parça.. 1 sene sonra reno megane alacam, gınaa gelmeye başladı.
bacadir68
07-09-2007, 01:32
opellerdeki en büyük sorun bence ABS de. çinki koltuklara birazcık kaba davranırsan zırt diye ABS lambası yanıyor. tabi bu durum yan hava yastıgına sahip araclar için .
musdilek
07-09-2007, 01:52
vectra c'deki karmaşık klima sistemini beğenmiyorum. klimayı açmak veya hava yönünü ayarlamak için gözü yoldan ayırmak gerekiyor.
bende yol bilgisyarına bayılıyorum ama klima vectra c lerde bu kadar karışık olmamalıydı erdem e katılıyorum
direksiyon üzerindeki korna yeri eriyecek diye gözüne bakıyorum
dti 2003 corsa var bnde. 2003 model arabaya kaset çalar koymuşlar opel gibi bir firma nasıl bu kadar cimri olabilmiş anlamıyorum :)
NEO-CDAutomatic
07-09-2007, 22:33
Nasil yani!?!?!?!? Benim bildigim mp3 lu cd 30 modelini kullaniyorlar. En azindan gordugum butun yeni araclarda var....
Geçenlerde Ankara'nın büyük bayiilerinden birine gittim..Aracı yenileme durumum vardı...Ama Astra Classic' lerde Kaset çalar teyp gördüm..Yeni kasalarda senin de söylediğin gibi CD çalar vardır tabii ki...Zaten o an için beni ilgilendiren de Astra'nın Classic kasalarıydı..Ve Kızdım içten içe...Yakıştıramadım..Benim için müzik önemlidir.Hele bir de direksiyon başındaysam..Kocaman firma yani üç kuruşluk teyp için adını kötü andırmaya değer mi?Mantığı nedir bunun anlayamadım.Tamam benim arabam 2000 model onda da yok ama yeni araçlara yakışmıyor kaset çalar..Aslına bakarsan 2000 model ve üstü araçlarda CD çalar olması lazım...Diğer markaların aynı sınıf araçlarında durum nedir bilemiyorum...
vectra c lerde
1.arka koltuklar bölgesinde aydınlatma bulunmaması... (akşam olsugunda arka koltuga binen olursa kendi geliştirdiğim bir sistemle aydınlatıyorum)
2.güneşlikteki aynada aydınlatma bulunmaması..
3.sağ veya sol önde teker bölgesinden gelen ve serviste dahi sorun yok denen ses.. (birkaç vectracı arkadaşla da teyit ettik hepimizde var bu sorun)
shekillastra_1903
08-09-2007, 20:22
14) Bildigim en dandik sis farlari Opelde. Sakin ola yagmurda calistirmayin, cam aninda catliyor ( GM kendide kabul ediyor, o yuzden 1 seferlik bedava degistiriyor):mad: :mad: :mad:
:)
bende diyorum ben mi çatlattım bu camı
ama yağmurla olan ilişkiyi çakamadım :D
uc_tuning
08-09-2007, 20:47
bu aralar vectra c de sorun yaşıyan çok corsa c de şanzıman (triptronik) da sorunlar çıkıyo
vectra c lerde
1.arka koltuklar bölgesinde aydınlatma bulunmaması... (akşam olsugunda arka koltuga binen olursa kendi geliştirdiğim bir sistemle aydınlatıyorum)
3.sağ veya sol önde teker bölgesinden gelen ve serviste dahi sorun yok denen ses.. (birkaç vectracı arkadaşla da teyit ettik hepimizde var bu sorun)
1 ve 2 elegance'da var , 3. madde genel bir sorun sanırım ön düzen biraz kibar düz asfalt seviyor sadece..
1 ve 2 elegance'da var , 3. madde genel bir sorun sanırım ön düzen biraz kibar düz asfalt seviyor sadece..
ne dimen sen... aman diim canım ülkemde her taraf seramik asfalt ya :D
yok tyanali ben bunlardan geçtim.. arabayı ilk aldığımda bir arabanın içinde nasıl ses olmaz diye şaşıyordum şimdi içerde ki sesten etrafı duyamaz oldum nerdeyse :) mazallah edirnenin yolları da 4 ay önce yeniden asfaltlandı ama şoparlar dahi at arabalarını mümkün oldugunca yola sokmuyorlar makaslar kırılır diye.. ciddiyim..
Sorun sadece asfaltta değil malesef, çukurlar, tümsekler , yoldaki büyük taşlar! , pancar denk geldi birinde kocaman :D böyle gider bu..
Unutmadan, sağ arka kelebek camı çerçevesine göre küçük sanırrım biraz kuzen gördü 2mm kadar açıktı cam ile çerçeve arası, sonra el yordamıyla yerine oturttuk ama hala aklımda çok şaşırmıştım.. Ara sıra kontrol edin yıkamacıda denk gelir aracınız su almasın
bende diyorum ben mi çatlattım bu camı
ama yağmurla olan ilişkiyi çakamadım :D
Cok basit..... Sis lambalarina normal ampul koyduklari icin isinma yapiyor. Bu yuzden camda isiniyor. Isinan cama su vurunca catliyor.Alman amcamlar bunu cok iyi bilmelerine ragmen lambayi ksenondan yapmak yerine veya sis lambasinin kalitesini yukseltmek yerine habire garanti kapsaminda lambayi degistiriyorlar. Rezillik yani....
dikkatimi çekti arabaya oturuyorsun hareket edeceksin a oda ne camlar cok kirli sunu bi sileceklerle yıkatayım diyorsun,önçe silecek kolunu çekip camı ıslatıp yıkamasını beklerken silecekler önce çalışıp o tozlu ve kirli camın üzerinde bir sefer gitdikden sonra cama su atıyor.
tabi böyle oluncada silecekler erken bozuluyor ve cam cizilebiliyor
Opel dışında başka bir aracda bu olayı göremedim.
Opel gibi bir arabaya bu olay yakışmıyor mühendislik hatası bence.
1) Yeni Astranin torpido gozunde lamba yanmiyor.Lamba varmi yokmu ondan bile emin degilim. Yari mat plastikten lamba yeri var ama altinda ampul olup olmadigi bir merak konusu.]:mad: :mad:
Yeni astraların torpido gözü ışıklandırılmıştı, (2005 modellerde henüz ışık vardı bir ampulden tasarruf etmeye kalkdıysalar bilemiyorum:)), ampulün yanık olmasın.?
dikkatimi çekti arabaya oturuyorsun hareket edeceksin a oda ne camlar cok kirli sunu bi sileceklerle yıkatayım diyorsun,önçe silecek kolunu çekip camı ıslatıp yıkamasını beklerken silecekler önce çalışıp o tozlu ve kirli camın üzerinde bir sefer gitdikden sonra cama su atıyor.
tabi böyle oluncada silecekler erken bozuluyor ve cam cizilebiliyor
Opel dışında başka bir aracda bu olayı göremedim.
Opel gibi bir arabaya bu olay yakışmıyor mühendislik hatası bence.
Bence de ...
işin kötüsü opelin kullandığı camlar çok kolay çiziliyor, bu kadar kolay çizilen cama kullandığım diğer hiçbir markada rastlamadım.
[QUOTE=İLHAN;314970]dikkatimi çekti arabaya oturuyorsun hareket edeceksin a oda ne camlar cok kirli sunu bi sileceklerle yıkatayım diyorsun,önçe silecek kolunu çekip camı ıslatıp yıkamasını beklerken silecekler önce çalışıp o tozlu ve kirli camın üzerinde bir sefer gitdikden sonra cama su atıyor.
bencede en hoşuma gitmeyen yanı bu yanımda bir şişe su bulunduruyorum önce suyu döküp sonra çalıştırıyorum
Arkadaşlar öncelikle şunu belirteyim bede 98 astar var koltuk gıcırtısını geçtim. Birde içi çok dar geliyo bana belki de bundan önceki arabam tempra idi ve geniş idi o yüzden mi bilmiyorum. Ayrıca bu iç lambayı çizemedim sadece kapı açılınca yanıyo normal kapı açılmadan da yanıyo mu bilmiyorum ve çözemedim. Akşamları bazan lazım oluyo bilen varsa anlatırsa sevinirim. LAMBALARI ( PARK VE FARLAR) ACTIĞIN DÜĞMEYİ KENDİNE DOĞRU CEK VEDE ARKA CAM RESİSTANSI İÇİMCE KALORİFER DÜĞMESİNİ ÇEKMEK LAZIM
kurt_35li
23-09-2007, 00:49
arka taraftaki küllüğün kapağının sürekli düşmesi
shekillastra_1903
23-09-2007, 00:51
kornası
anam o nası bi kornadır öle yaaa...
road runner ın biib biibi gibi....
titan22x
26-09-2007, 12:58
kelebeklerinizi temizletin çok farkediyor, ve sağlam benzin kullanın. çok yakıyor başka alayım demeyin. Arabanın gidişi yürüyeni bile farklı geliyor. ;)
[quote=Keboy;307413]vectra c lerde
:eek: benim arabada arkada 3 adet aydınlatma var 2 güneşliğimdede makyaj lambaları var ! o ses konusunuda anlamadım nerden geliyo yawf acaba benimki 2007 die mi makyajlı kasa ya bazılarıda klima sistemi zor demiş aksine auto dümesine basınca iklim kontrollü otomatiğe geçiyo ve ben hiç ellemden çok süper bi soğutma ve ısıtma sağlıyo tek kötü yanı tavandaki güneş gözlüğü kabının çok önde olması ve koltuk ısıtmalarının geç çalışmasıokadar ! ben gayaet memnunum arabamdan :)
mustafa57
26-09-2007, 16:06
arka taraftaki küllüğün kapağının sürekli düşmesi
aynen katılıyorum ve koltuk ve koltuk başlıklarının sesi
Gökhan_55
27-09-2007, 01:33
bende koltuk başlığı değilki küllük tıkırtı yapıyor vede opelin sert oluşunu beğenmedim volkswagenden sonra...
iceboy_003
30-09-2007, 00:41
fanı nın çok geç devreye girmesinden rahatsızım..100 derecede fan devreye giriyo ve bu özellikle sıkışık trafikte rahatsız edici bi durum..tamam radyatörüm sağlam ama göstergelerde ibrenin 100 göstermesi beni rahatsız ediyo..
benim araçta sürekli yer değiştiren bir ses var. artık gıcırtı mı desem tıkırtı mı desem:) kullanırken sağ taraftan geliyor kapı veya koltuktan. sağda otururken ise soldan geliyor aynı şekilde. deli olacam:(
vBulletin v3.7.3, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.
Opelim.Net