PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Vectra b2 egzantrik devir sensörü

gOkO
27-11-2009, 01:40
Merhaba;

Aracımda dün ortaya çıkan hafif silkeleme ve çekiş sorunları, ayrıca arıza lambasının 2 sefer yanması neticesinde, aracımın egzantrik devir sensörünün arızalı olduğunu öğrendim.Ancak bayram arefesi olduğu için aracın tamiri mümkün olmadı.Bu parçayı nereden temin edebilirim(En kısa sürede).Ayrıca aracı bu şekilde kullanamam ne gibi sorunlar doğurur.Şimdilik arıza lambası yanmıyor ve şehir içinde kullanımda sorun yok.Aracı biraz zorladığımda hafif silkeleme yapıyor(yolcu hissedemeyebilir) ve akabinde arıza lambası 2 sefer yandı.Sizlere şimdiden teşekkür ediyor ve bu parça hakkında gerek fiyat, gerekse önerilerinizi bekliyorum.Görüşmek üzere..Herkese hayırlı bayramlar.

bacadir68
27-11-2009, 10:50
benim bildiğim aracınız fazla yakar ve fazlaca performans kaybı yaşarsınız. böyle kullanırsanız sadece bunlara katlanırsınız. tabi dediğim gibi ben böyle biliyorum.

gOkO
30-11-2009, 13:27
Merhaba;

Aracımı az önce servise bıraktım.Tech2 ye bağlandı ancak sorun gözlemlenmedi.Silkeleme sorununun debriyaj balatası, bujilerin yağlanması ve gaz kelebeğinin kirlenmesine bağlı olduğunu söyledi usta.Debriyaj seti+ön fren balataları ve genel bakım için bıraktım servise.Akşam çıkacak inşallah sorunlar hallolmuş olur.

gentleman_
30-11-2009, 13:33
Merhaba;

Aracımda dün ortaya çıkan hafif silkeleme ve çekiş sorunları, ayrıca arıza lambasının 2 sefer yanması neticesinde, aracımın egzantrik devir sensörünün arızalı olduğunu öğrendim.Ancak bayram arefesi olduğu için aracın tamiri mümkün olmadı.Bu parçayı nereden temin edebilirim(En kısa sürede).Ayrıca aracı bu şekilde kullanamam ne gibi sorunlar doğurur.Şimdilik arıza lambası yanmıyor ve şehir içinde kullanımda sorun yok.Aracı biraz zorladığımda hafif silkeleme yapıyor(yolcu hissedemeyebilir) ve akabinde arıza lambası 2 sefer yandı.Sizlere şimdiden teşekkür ediyor ve bu parça hakkında gerek fiyat, gerekse önerilerinizi bekliyorum.Görüşmek üzere..Herkese hayırlı bayramlar.

silkelenme ile bu arızaya nasıl vardınızkı

aracınız gaza basınca 4500 devırı gecıyormu gecıyorsa sorun burda degıl ıkı numaralı oksıjen sensoru yada egr valfındendır

bu arada fıyat benım bıldıgım kadarı ıle egzantrık devır sensoru 50 euro
oksıjen sensoru 300 tl
egr valfı 220 tl
yetkılı servıs fıyatlarıdır

gOkO
30-11-2009, 19:23
Merhaba;

Aracımı az önce servise bıraktım.Tech2 ye bağlandı ancak sorun gözlemlenmedi.Silkeleme sorununun debriyaj balatası, bujilerin yağlanması ve gaz kelebeğinin kirlenmesine bağlı olduğunu söyledi usta.Debriyaj seti+ön fren balataları ve genel bakım için bıraktım servise.Akşam çıkacak inşallah sorunlar hallolmuş olur.

Bu sorunlardan daha büyük olmak üzere bir sorun ile karşı karşıyayız.Aracın şanzımanı farklı çıktı ve buna bağlı olarak debriyaj balata seti farklı olduğu için araç çıkamadı.Parça bekliyoruz.İşin kötü tarafı hangi debriyaj balatasını takacağımızı bulamadık.Standart balata olmadı.Vectra 100. yıl aracı olup debriyaj balatasının hangisi olduğunu bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum.Servistekiler 2.5 cdx şanzımanı olduğunu söylediler.Buna bağlı olarak debriyaj takımıda buna uygun olanın olması gerekiyor.Bu doğrumudur?Şimdiden teşekkür ederim...

weSti555
01-12-2009, 12:40
Bu sorunlardan daha büyük olmak üzere bir sorun ile karşı karşıyayız.Aracın şanzımanı farklı çıktı ve buna bağlı olarak debriyaj balata seti farklı olduğu için araç çıkamadı.Parça bekliyoruz.İşin kötü tarafı hangi debriyaj balatasını takacağımızı bulamadık.Standart balata olmadı.Vectra 100. yıl aracı olup debriyaj balatasının hangisi olduğunu bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum.Servistekiler 2.5 cdx şanzımanı olduğunu söylediler.Buna bağlı olarak debriyaj takımıda buna uygun olanın olması gerekiyor.Bu doğrumudur?Şimdiden teşekkür ederim...

Aracında f23 şanzuman var sanırım geri dişlisi 4'ün yanında olan model, bu sıkıntı bu sebeple yaşanmış anlaşılan, f23 diğer 2000 model altı vectra b modellerinde kullanılan şanzumanlardan farklıdır ve parça fiyatı diğerine nazaran daha yüksektir.
Başka bir konuda yardım gerekirse 555 269 66 72 Hakan herzaman arayabilirsin.

gOkO
01-12-2009, 17:31
Aracında f23 şanzuman var sanırım geri dişlisi 4'ün yanında olan model, bu sıkıntı bu sebeple yaşanmış anlaşılan, f23 diğer 2000 model altı vectra b modellerinde kullanılan şanzumanlardan farklıdır ve parça fiyatı diğerine nazaran daha yüksektir.
Başka bir konuda yardım gerekirse 555 269 66 72 Hakan herzaman arayabilirsin.

Öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.Evet balata yarın sabah takılacak inşallah.Siarişi verdik.Fiyatı da dediğiniz gibi diğer standart modelden yaklaşık 140 tl daha pahalı.Bir sorun olursa mutlaka sizi arayacağım.Görüşmek üzere çok teşekkür ederim tekrardan...

weSti555
02-12-2009, 19:38
rica ederim

gOkO
04-12-2009, 19:02
Merhaba;

Nihayet bugün aracımın sorunlarından kurtuldum.Sorun aslında lpg enjektör hortumlarından birisinin bükülüp, işlevini yerine getirmemesinden kaynaklanıyormuş ama ben birçok işlem yaptırdım.

1-Şanzıman indi, yağı değişti.
2-Baskı balata değişti
3-Diskler tornada düzeltilip yeni balatalar takıldı
4-Buji ve buji kabloları değişti
5-Krank mili devir sensörü değişti
6-Gaz kelebeği temizlendi.
7-tech2 ile genel reset atıldı ve rolanti sorunu çözüldü.
8-Genel bakım yapıldı
9-Lpg yeniden programlandı.
10-Manifold çıkışında cızırtı yapan sac sabitlendi.
11-Çalışmayan lamba v.s. yapıldı
12-Keyfim yerine geldi :D

Biraz masraf çıkardı ama bu sayede içimde hiçbir kuşku kalmadı.Araba hakkında birçok bilgi edindim.Ayrıca baskı balata değiştikten sonra debriyaj mükemmel oldu.Çok hafifledi ve kalkıştaki titreme kayboldu.

Burada bana yardım etmeye çalışan herkese teşekkür ederim.Allah(c.c.) kazasız belasız sürüşler nasip etsin...

bacadir68
05-12-2009, 11:31
güle güle kullanın...

DaRgUrE
05-12-2009, 21:28
Gökhan bey bu arada yaptığınız bu işlemler için toplam maliyet ne oldu?

gOkO
06-12-2009, 02:11
güle güle kullanın...
Teşekkür ederim. Çok sağolun...
Gökhan bey bu arada yaptığınız bu işlemler için toplam maliyet ne oldu?
Bütün işlemler yaklaşık 800 tl tuttu.İşçilik dahil.

weSti555
08-12-2009, 12:27
hayırlı olsun güle güle kullanın

manphis
19-12-2009, 19:13
Geçmiş olsun güle güle kullanın paylaşım için teşekürler

adilbey
14-02-2010, 14:19
Gökhan bey hangi srviste yaptırdınız bunları Tokat? erbaa?

gOkO
14-02-2010, 18:14
Gökhan bey hangi srviste yaptırdınız bunları Tokat? erbaa?

Erbaa Uludağ özel opel servisinde yapıldı.Ayrıca Erbaa İstanbul oto da güzel servistir.Her ikiside sorununuza çözüm getirir.