PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Acil... Lpg kullaniminda silkeleme

Yell
03-11-2009, 20:07
Arkadaşlar benim bir sorunum var bu sizde de oluyormu bilmiyorum ama bu konuda bilgisi olan arkadaş olurda paylaşırsa sevinirim. Çünkü artık ciddi anlamda stres oluyor.
Araba ilk çalıştığında motor soğukken benzinle çalışıyor ve belirli bir ısıya gelince lpg ye geçiyor buraya kadar normal. Ama yola çıkıp seyir halindeyken lpg ye geçtikten sonra yaklaşık üç-beş dakika sonra motorda bir kesme veya silkeleme gibi olay oluyor. Bu bir ve iki defa oluyor ve aniden geri düzeliyor. Hani benzinli araçlarda yolda giderken benzin biter ve araç silkeler ya onun gibi oluyor. Sanki yakıt bir anda kesiliyor ve tekrar geliyor gibi yığılma oluyor ve araba ciddi anlamda silkeliyor. Ama bu olay motor sıcakken yani radyatör yaklaşık 70-80 derecede olduğu zaman olmuyor. Lpg servisine gittim geçiş derecesini 35 dereceden 40 dereceye çıkarttılar ama yine aynı. Burada tuhaf olan neden motor sıcakken silkeleme olmuyorda soğukken oluyor. Acaba ecu beyni algılamıyormu veya motor beynindemi bişeyler var ya da termostatdamı bir sorun var bilmiyorum.
Lütfen fikir olarak yardımcı olursanız çok sevinirim.

Nikkfurie
03-11-2009, 21:21
regülatör emme manifolduna uzak monte edildiyse kışın bu arıza yapabilir...

SECO
03-11-2009, 21:29
arkadaşım bu problemden çok çekti seninde dedigin gibi hararet gostergesi normal seviyedeyken araç sorunsuz oluo. ankarada gitmedigi yer kalmadı büyük firmalara kadar gitti. nerden bulduysa yaslı bi lpg tamircisi lpg beyni degiscek dedi bu sekilde düzeldi. tavsiyem zaman kaybetme o silkeleme motor kulaklarına kadar hasar verio çok büyük paralar çıkmasın.

Nikkfurie
03-11-2009, 21:32
lpg uygulamalarında en büyük hata sıvı haldeki lpg nin motor suyu ile ısıtılıp gaz haline dönüşmesi için içinde dolaştığı regülatör denilen parçanın emme manifolduna uzak monte edilmesidir,özellikle kışın regülatörde ısınıp gaza dönüşen lpg burdan uzunca ve buz gibi bir boru ile enjektörlere iletiliyorsa tekrar sıvı hale dönüyor ve tekleme,silkeleme kısaca verimli yanmama sorunları ortaya çıkıyor...

knightrider
03-11-2009, 21:52
Arkadaşlar bende de tam tersi bir problem var. Herşey normal fakat yolda giderken benzine manuel olarak geçince araba 1-2 sn. karbüratörlü araba gibi sarsıyor. İkinci seferde bunu tekrarlamıyor. Ertesi gün denesem yine oluyor. Lpg takan usta benzin motorunda sorun vardır dedi... Ne dersiniz?

Nikkfurie
03-11-2009, 21:55
Arkadaşlar bende de tam tersi bir problem var. Herşey normal fakat yolda giderken benzine manuel olarak geçince araba 1-2 sn. karbüratörlü araba gibi sarsıyor. İkinci seferde bunu tekrarlamıyor. Ertesi gün denesem yine oluyor. Lpg takan usta benzin motorunda sorun vardır dedi... Ne dersiniz?

benzin pompasının içindeki geri döndürmez subap kaçırıyor,devredeki benzin boşaldığı için tekrar dolana kadar silkeleme yapar..

knightrider
03-11-2009, 22:36
benzin pompasının içindeki geri döndürmez subap kaçırıyor,devredeki benzin boşaldığı için tekrar dolana kadar silkeleme yapar..
Evvet! işte tespit budur... Evet, şimdi gelelim çözümüne? Ustaya gidip ne söylemeliyim?

Nikkfurie
03-11-2009, 22:38
Evvet! işte tespit budur... Evet, şimdi gelelim çözümüne? Ustaya gidip ne söylemeliyim?

ustaya gidip bu işi kaça yaparsın diyeceksin arkadaşım..sevgilerle:)

knightrider
03-11-2009, 23:14
ustaya gidip bu işi kaça yaparsın diyeceksin arkadaşım..sevgilerle:)
Teşekkürler, bakalım gittiğim yerdekilere anlatınca anlayabilecekler mi...;)

Nikkfurie
03-11-2009, 23:18
Teşekkürler, bakalım gittiğim yerdekilere anlatınca anlayabilecekler mi...;)

aracında lpg var....benzinde sırf bir kaç saniye tekliyor diye masraf etmeye değmez..bırak teklesin derim tabi tercih sizin;)

Yell
03-11-2009, 23:21
lpg uygulamalarında en büyük hata sıvı haldeki lpg nin motor suyu ile ısıtılıp gaz haline dönüşmesi için içinde dolaştığı regülatör denilen parçanın emme manifolduna uzak monte edilmesidir,özellikle kışın regülatörde ısınıp gaza dönüşen lpg burdan uzunca ve buz gibi bir boru ile enjektörlere iletiliyorsa tekrar sıvı hale dönüyor ve tekleme,silkeleme kısaca verimli yanmama sorunları ortaya çıkıyor...
Peki ben kendim bunu nasıl anlayabilirim. Yani regülatörün nerede olduğunu ve emme manifoltuna ne kadar yakın ve uzak olduğuna nasıl bilebilirim. Bunu ustaya göstermeden önce kendim görmek istiyorum. Eğer hata burdansa bu durum aracın motoruna gerçekten ciddi bir hasar verirmi.Teşekkür ederim

Nikkfurie
03-11-2009, 23:29
Peki ben kendim bunu nasıl anlayabilirim. Yani regülatörün nerede olduğunu ve emme manifoltuna ne kadar yakın ve uzak olduğuna nasıl bilebilirim. Bunu ustaya göstermeden önce kendim görmek istiyorum. Eğer hata burdansa bu durum aracın motoruna gerçekten ciddi bir hasar verirmi.Teşekkür ederim

LPG motora benzinden daha az zarar verir,çevreyede tabi..bir şartla, onu ısıtıp gaz haline getirir motora gönderirseniz..

bu parça alimünyum renginde ve depodan gelen iki adet gaz borusu,motordan gelen iki adet su borusu birde manifolttan gelen vakum borusu ona bağlıdır..bu parçayı gözünüzle bulduğunuzda manifoltla arasındaki mesafeye bakın,bazı uygulamalarda kulağı arkadan gösterir gibi yerleştiriliyor..

Yell
03-11-2009, 23:43
Peki. Diyelim ki regülatör emme manifoltundan uzak ve lpg uzun hortum içinde tekrar sıvı hale geliyor burası doğru. Ama bu sorun motor ısındığı zaman devam edermi ? Yoksa süreklimi sıkıntı arz eder.

Nikkfurie
03-11-2009, 23:56
Peki. Diyelim ki regülatör emme manifoltundan uzak ve lpg uzun hortum içinde tekrar sıvı hale geliyor burası doğru. Ama bu sorun motor ısındığı zaman devam edermi ? Yoksa süreklimi sıkıntı arz eder.

motor suyu 40 dereceye termostatın yardımıyla 5 ila 10 dk içinde gelir ve regülatörün içinde sıvı LPG yi gaz haline çevirir,burdan çıkan gaz en kısa yoldan motora iletilmeli,elinizle (çok dikkatli olun elbette) regülatörün üzerine tutun ilk çalıştırma anında,yavaş yavaş ısınacaktır,sonra motora gazı ileten hortuma tutun,eğer çok uzunsa arada belirgin ısı farkı olacaktır ve bu kayıp gaz haldeki LPG yi sıvıya dönüştürür..daha detaylı nasıl yazabilirim bilemiyorum ama lütfen dikkatli olun,kayışa,egzosta vs biyerlere elinizi çarpmayın...

webbee
03-11-2009, 23:58
cankaya opele gıt ahmet usta ısını cozer .............ankara turan gunes..

ayrıca benzın depondan gelen benzının basıncını olctur pompanın... gerıs donusumdekı basıncı dusuk olabılır.

Nikkfurie
04-11-2009, 00:12
cankaya opele gıt ahmet usta ısını cozer .............ankara turan gunes..

ayrıca benzın depondan gelen benzının basıncını olctur pompanın... gerıs donusumdekı basıncı dusuk olabılır.

burası forum arkadaşlar,herkesin dili döndüğünce birşeyler yazıp çizmesi için açılmış..

şuraya git şu usta işini halleder yazmak marifet değil..
benimde tanıdığım en az 10 tane işinin erbabı montajcı var..

webbee
04-11-2009, 00:26
burası forum arkadaşlar,herkesin dili döndüğünce birşeyler yazıp çizmesi için açılmış..

şuraya git şu usta işini halleder yazmak marifet değil..
benimde tanıdığım en az 10 tane işinin erbabı montajcı var..
sen yenısın sanırım arkadas ankarada senın demenle ıstanbuldan derdıne care bulamaz gıdecek gosterecek .........

Nikkfurie
04-11-2009, 00:35
sen yenısın sanırım arkadas ankarada senın demenle ıstanbuldan derdıne care bulamaz gıdecek gosterecek .........

elbette biyerde bunu halledecek,bende yazdım arkadaşa ustaya gidince ne söyleyeceğini..

yeni veya eski olmaktan neyi kasteddiniz anlamadım..
yazdıklarımda yanlış varsa belirtin bende bilgileneyim..
bu forumda yenimiyim, evet..nedir yeniler yazamaz mı?

bacadir68
04-11-2009, 00:37
kavga yok, yazmaya devam...(çalıntı slogan :) )

webbee
04-11-2009, 01:01
neyse sen verdıgım mesajı anlamadın yenı derken ıs tecrubenı yazmadım mesajıma verdıgın tepkıyı yazdım yazdıgında sorun yok mantıklıda dogruda ben cozum ıcın gıdecegı yerı onerdım orası babamın dukkanı degıl ıs ortagımda degıl forumda ne ıs yaptıgım az cok bılınır kolay gelsın.........

Nikkfurie
04-11-2009, 01:03
neyse sen verdıgım mesajı anlamadın yenı derken ıs tecrubenı yazmadım mesajıma verdıgın tepkıyı yazdım yazdıgında sorun yok mantıklıda dogruda ben cozum ıcın gıdecegı yerı onerdım orası babamın dukkanı degıl ıs ortagımda degıl forumda ne ıs yaptıgım az cok bılınır kolay gelsın.........

webbee bak fotoğrafını çekerim ona göre ayağını denk al:)

selamlar saygılar

ob51
04-11-2009, 08:23
Arkadaşlar benim araçtada aynı problemleri yaşadım(1.4 2000 astra klasik sedan)önceleri tekmeleme yapmaya başladı gitmedik usta koymadım ama forumdaki arakadaşların bobin değişimi ile olayı çözdüklerini görünce bende bobibni değiştirdim.Şuanda tekmeleme sorunu bitti ama bu kezde motor soğukken ilk olarak lpg'ye geçtiğinde ne zaman vites değiştirmek için debriyaja bassam araba stop ediyor.Özelliklede ışıklarda çok problem bazen yolun ortasında kalıyorum tafik sıkışıksa çok cansıkıcı bir hal alıyor.Çok hızlı değiştirmeye çalışıyorum bu kezde stop etme eğilimine giriyor lambalardan birkaçı yanıyor vitesi değiştirdikten sonra araba tekrara toparlıyor.Tabi bu arada lpg'den çıkıyor tekrar lpg'ye geçiyor.Sadece arabayı boşa ladığımda ve özellikle vites değişimi için debriyaja bastığımda kesiliyor.Toparlarsa geri geliyor toparlamazsa stop ediyor.Isınınca hiçbir sorun yok.Arkadaşlardan bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olurlarsa sevinirim.

ob51
04-11-2009, 08:29
Benzinde hiç bir sorun yok ve araba sürmenin kefi geliyor.lpg atiker marka takan ustanında birşeyden haberi yok.astralarla ilgili çoğu lpg problemini ve çözümünü forumdan okuduğum kadarıyla ben söylüyorum.ne yapmam gerekli yardımcı olursanız sevinirim.sorunu tanımını burada arkadaşlar koya bilirlerse ben gider ustaya çok rahat düzelttire bilirim.

Yell
04-11-2009, 12:28
motor suyu 40 dereceye termostatın yardımıyla 5 ila 10 dk içinde gelir ve regülatörün içinde sıvı LPG yi gaz haline çevirir,burdan çıkan gaz en kısa yoldan motora iletilmeli,elinizle (çok dikkatli olun elbette) regülatörün üzerine tutun ilk çalıştırma anında,yavaş yavaş ısınacaktır,sonra motora gazı ileten hortuma tutun,eğer çok uzunsa arada belirgin ısı farkı olacaktır ve bu kayıp gaz haldeki LPG yi sıvıya dönüştürür..daha detaylı nasıl yazabilirim bilemiyorum ama lütfen dikkatli olun,kayışa,egzosta vs biyerlere elinizi çarpmayın...
Herşey için teşekkür ederim. Bana detaylı anlatıyorsunuz sağolun. en kısa zamanda hafta sonu yetkili servisetekrar gideceğim ama merak ettiğim konu motor ısındığı zaman yani yaz aylarında da bu sorunum devam edermi ? Çünkü motor ısındıktan sonra silkeleme yapmıyor gibi.

Yell
06-11-2009, 11:23
Selamlar,
Bugün sabah teknik servise gittim bu sorunu anlattım. Regulatör ve emme manifoltu arasında mesafe olup olmadığınıda özellikle sordum. Bana regulatörü gösterdiler fazla bir uzaklığı yoktu ama sonra ben tekrar baktım orada birkaç tane hortum vardı hangisi emme monifoltuna gidiyor bilemedim.
LPG ustası bu defa basıncı yükseltti. 0,98 'den 1,04 e çıkarttı. Galiba hatırladığım kadarıyla ve ekranda gördüğüm kadarıyla motor kalbrasyon basıncıydı.Yine aynı sorun olursa arabayı bırak sabaha kadar soğusun o zaman daha net anlarım dedi.
Sormak istediğim;
- BASINCIN YÜKSELTİLMESİ NE GİBİ FAYDA GETİRİR VE NE GİBİ ZARARLAR VEREBİLİR ?
Lütfen yardımcı olursanız sevinirim. Zaman ayırıp yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.

Nikkfurie
06-11-2009, 14:30
ustanız devredeki lpg nin debisini yükseltmiş,enjektör açtığında daha fazla gaz yollanacak silindirlere...fakat LPG yeterli ısıya hemen gelemiyorsa daha fazla gaz göndermenin mantığı yok,motor ısındıktan sonra çekişinizde tüketiminizde artacaktır elbette bu şekilde..

caglar
06-11-2009, 16:24
Arkadaşlar benim araçtada aynı problemleri yaşadım(1.4 2000 astra klasik sedan)önceleri tekmeleme yapmaya başladı gitmedik usta koymadım ama forumdaki arakadaşların bobin değişimi ile olayı çözdüklerini görünce bende bobibni değiştirdim.Şuanda tekmeleme sorunu bitti ama bu kezde motor soğukken ilk olarak lpg'ye geçtiğinde ne zaman vites değiştirmek için debriyaja bassam araba stop ediyor.Özelliklede ışıklarda çok problem bazen yolun ortasında kalıyorum tafik sıkışıksa çok cansıkıcı bir hal alıyor.Çok hızlı değiştirmeye çalışıyorum bu kezde stop etme eğilimine giriyor lambalardan birkaçı yanıyor vitesi değiştirdikten sonra araba tekrara toparlıyor.Tabi bu arada lpg'den çıkıyor tekrar lpg'ye geçiyor.Sadece arabayı boşa ladığımda ve özellikle vites değişimi için debriyaja bastığımda kesiliyor.Toparlarsa geri geliyor toparlamazsa stop ediyor.Isınınca hiçbir sorun yok.Arkadaşlardan bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olurlarsa sevinirim.

Tamamıyla aynı sorun15-20 gündür bendede mevcut.Allah aşkınabilenvarsaçözüm yolu söylesin.Arabamdan soğudum...

oguz006
06-11-2009, 19:14
Selamlar,
Bugün sabah teknik servise gittim bu sorunu anlattım. Regulatör ve emme manifoltu arasında mesafe olup olmadığınıda özellikle sordum. Bana regulatörü gösterdiler fazla bir uzaklığı yoktu ama sonra ben tekrar baktım orada birkaç tane hortum vardı hangisi emme monifoltuna gidiyor bilemedim.
LPG ustası bu defa basıncı yükseltti. 0,98 'den 1,04 e çıkarttı. Galiba hatırladığım kadarıyla ve ekranda gördüğüm kadarıyla motor kalbrasyon basıncıydı.Yine aynı sorun olursa arabayı bırak sabaha kadar soğusun o zaman daha net anlarım dedi.
Sormak istediğim;
- BASINCIN YÜKSELTİLMESİ NE GİBİ FAYDA GETİRİR VE NE GİBİ ZARARLAR VEREBİLİR ?
Lütfen yardımcı olursanız sevinirim. Zaman ayırıp yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.

peki ondan sonra yaptımı.

Yell
07-11-2009, 09:33
peki ondan sonra yaptımı.
hayır akşam yapmadı sabah yine dikkat ettim silkeleme yapmadı. Fakat bu defa devir göstergesi biraz yüksek gibi oldu sanki araba yüksek rolantide çalışıyormuş gibi.

partner352
07-11-2009, 14:22
Ayarı açmış daha fazla yakıt yakacak demektir :)

eRaGoN
07-11-2009, 14:48
Arkadaşlar anladığım kadarıyla motor soğukken benzinde çalışırken araba gaza geçerkenki anda oluyor bu bendede arada sırada yapıyordu.. Benzin deponuzun doluluk oranı nedir acaba?? Bende çeyrak depo benzin varken yapıyordu ama benzini yarım deponun üzerine çıkardım (fulledim) ondan sonra sorun kalmadı..

Yell
07-11-2009, 23:08
Arkadaşlar anladığım kadarıyla motor soğukken benzinde çalışırken araba gaza geçerkenki anda oluyor bu bendede arada sırada yapıyordu.. Benzin deponuzun doluluk oranı nedir acaba?? Bende çeyrak depo benzin varken yapıyordu ama benzini yarım deponun üzerine çıkardım (fulledim) ondan sonra sorun kalmadı..
yarım depo

guner50
08-11-2009, 00:49
Arkadaşlar aynı sorun bendede vardı geçtiğimiz kış ama sadece lpg de yapıyordu bu yıl hem benzinde hem lpg de yapıyor işe gittiğim yol biraz rampa dolayısıyla rampada kalıp biraz uğraştıktan sonra düzeliyor (ısınınca) sonrasında 3000 km git sorun yok benzindede yapması sizce neyi düşündürür

turgut77
09-11-2009, 22:20
arkadaş belirttiğin sorun benim araçtada vardı.lpg de silkelenme.ayar yap gene aynı.sonunda lpg ci garantiden enjektörleri değiştirdi çok şükür silkelenme ortadan kalktı.darısı sana

barıs_koc
11-01-2010, 22:08
konu hortlayacak ama aynı sorun bende de var. EKÜ değişti garantden. kit BRC. yarın birde boğaz kelebeğini temizleteyim diyorum. Sizce fayda sağlar mı acaba. Yoksa bende enjektör konsunda ısrarcı mı olmalıyım.

savas
11-01-2010, 23:16
araç benzindeyken gaza geçtiğinde ilk bir miktar benzin kalır.bu benzin yanıncaya dek ilk gaza basışlarınızda benzin ile gaz beraber silindire giderken araçda anlık sıkışma olur ve genellikle sehiriçi kullanımlarda benzinin gidişi yavaş oldugunda 3-4 km sürer bence sorun edilecek şey değil benzinden gaza geçişte devirli kullandığınız anda benzin yanıp gidecek tekleme yapmıyacaktır tabiki 5000-6000 çevirtirmek lazım yada 5 km sabretmek.

cance
12-01-2010, 02:53
araç benzindeyken gaza geçtiğinde ilk bir miktar benzin kalır.bu benzin yanıncaya dek ilk gaza basışlarınızda benzin ile gaz beraber silindire giderken araçda anlık sıkışma olur ve genellikle sehiriçi kullanımlarda benzinin gidişi yavaş oldugunda 3-4 km sürer bence sorun edilecek şey değil benzinden gaza geçişte devirli kullandığınız anda benzin yanıp gidecek tekleme yapmıyacaktır tabiki 5000-6000 çevirtirmek lazım yada 5 km sabretmek.
biraz yanlış bir açıklama olmuş gibi... araç lpgye geçtikten sonra benzin enjektörlerini kapatır ve benzinin silindirin içine akışı durur ama eğer benzin pompasını durduracak bir röle siz taktırmadıysanız benzin sürekli devirdaim edilir... lpgye geçtikten sonra kesinlikle benzin yakmamanız lazım... enjektörlerini tam kapanmadığı için benzin yakarsınız o zamanda araba boğulur anlarsınız... aracın lpgye ilk geçtiğinde tekleyip sonradan geçmesinin 2 sebebi olur... genelde çok düşük geçiş ısısı bunu yapar... 35-40 derecenin altında lpgye geçmemesi lazım arabanın.. veya tekleye tekleye ısıncak... birde yanlış yapılmış ayardan dolayı ilk lpgye geçmede sıkıntı olabilir... çünkü arabalarınız daha ısınmadığı için zenginde çalışıp arabayı ısıtmaya çalışırken kalibrasyon hatalarına karşı daha hassas olur...

partner352
12-01-2010, 15:14
biraz yanlış bir açıklama olmuş gibi... Araç lpgye geçtikten sonra benzin enjektörlerini kapatır ve benzinin silindirin içine akışı durur ama eğer benzin pompasını durduracak bir röle siz taktırmadıysanız benzin sürekli devirdaim edilir... Lpgye geçtikten sonra kesinlikle benzin yakmamanız lazım... Enjektörlerini tam kapanmadığı için benzin yakarsınız o zamanda araba boğulur anlarsınız... Aracın lpgye ilk geçtiğinde tekleyip sonradan geçmesinin 2 sebebi olur... Genelde çok düşük geçiş ısısı bunu yapar... 35-40 derecenin altında lpgye geçmemesi lazım arabanın.. Veya tekleye tekleye ısıncak... Birde yanlış yapılmış ayardan dolayı ilk lpgye geçmede sıkıntı olabilir... çünkü arabalarınız daha ısınmadığı için zenginde çalışıp arabayı ısıtmaya çalışırken kalibrasyon hatalarına karşı daha hassas olur...
+1 :good:

Nikkfurie
12-01-2010, 15:18
Savaş beyin yazdıklarıda doğru fakat sıralı sistem için değil eski tip lpg kitleri ve karbüratörlü araçlar için geçerli..

Heavenguardian
13-01-2010, 22:19
Kesinlikle ve kesinlikle ateşleme sorunu. Kesin çözüm için bobini değiştir. Eğer devam ederse enjekötlerine baktır. Küçük bir ihtimalle subap ayalarını yaptır... Aynı sorunu yaşadım. Beni dinlemeni tavsiye ederim.

rubi
13-01-2010, 23:34
itiraf ediyorum: lpg=dert

ob51
14-01-2010, 09:42
arkadaşım aynı sorun bendede vardı önceleri lpg montajından zannettik baya uğraştık ama sorun ateşleme bobininden.bobini değiştirince hiçbir şey kalmadı.benzin ve lpg nin yanma özellikleri farklı.bobibnde problem olduğunda benzinde bu silkelem hissedilmiyor ama lpg ye geçtiğinde belli ediyor.benim sorum düzeldi.orjinal bobin(delphi)200tl.geçmiş olsun.

Heavenguardian
14-01-2010, 12:05
arkadaşım aynı sorun bendede vardı önceleri lpg montajından zannettik baya uğraştık ama sorun ateşleme bobininden.bobini değiştirince hiçbir şey kalmadı.benzin ve lpg nin yanma özellikleri farklı.bobibnde problem olduğunda benzinde bu silkelem hissedilmiyor ama lpg ye geçtiğinde belli ediyor.benim sorum düzeldi.orjinal bobin(delphi)200tl.geçmiş olsun.

Ben de aynı şeyden bahsettim. Umarım bizim dediklerimizi dinler. Dediğin gibi, hatta bir süre sonra öyle bir oluyor ki arabayı benzinde de kullanamıyorsun...:o

tyson__0645
15-01-2010, 19:21
Arkadaşlar benim bir sorunum var bu sizde de oluyormu bilmiyorum ama bu konuda bilgisi olan arkadaş olurda paylaşırsa sevinirim. Çünkü artık ciddi anlamda stres oluyor.
Araba ilk çalıştığında motor soğukken benzinle çalışıyor ve belirli bir ısıya gelince lpg ye geçiyor buraya kadar normal. Ama yola çıkıp seyir halindeyken lpg ye geçtikten sonra yaklaşık üç-beş dakika sonra motorda bir kesme veya silkeleme gibi olay oluyor. Bu bir ve iki defa oluyor ve aniden geri düzeliyor. Hani benzinli araçlarda yolda giderken benzin biter ve araç silkeler ya onun gibi oluyor. Sanki yakıt bir anda kesiliyor ve tekrar geliyor gibi yığılma oluyor ve araba ciddi anlamda silkeliyor. Ama bu olay motor sıcakken yani radyatör yaklaşık 70-80 derecede olduğu zaman olmuyor. Lpg servisine gittim geçiş derecesini 35 dereceden 40 dereceye çıkarttılar ama yine aynı. Burada tuhaf olan neden motor sıcakken silkeleme olmuyorda soğukken oluyor. Acaba ecu beyni algılamıyormu veya motor beynindemi bişeyler var ya da termostatdamı bir sorun var bilmiyorum.

hocam ben enjektörler diyorum yolda giderken sanki bi bosluga denk geliyo gaz gelmiyo gibi oluyosa şayet... filtre ve rnjektörler değiştinde düzelicektir... bende de aynı sıkıntı oluyordu hatta bi ara öle bi artmıstı ki gaza geçmeden hareket etmiyodum...

Yell
16-01-2010, 23:11
hocam ben enjektörler diyorum yolda giderken sanki bi bosluga denk geliyo gaz gelmiyo gibi oluyosa şayet... filtre ve rnjektörler değiştinde düzelicektir... bende de aynı sıkıntı oluyordu hatta bi ara öle bi artmıstı ki gaza geçmeden hareket etmiyodum...
Beni bu ATİKER den kurtaracak birisi varmı ? Artık ben pes ettim. Yoruldum. Neyse cezamız katlanacağım. Bu atikeri söktürüp başka bir marka taktıracağım. Ama kime nereye ? Onu bilmiyorum.

Yell
16-01-2010, 23:14

Beni bu ATİKER den kurtaracak birisi varmı ? Artık ben pes ettim. Yoruldum. Neyse cezamız katlanacağım. Bu atikeri söktürüp başka bir marka taktıracağım. Ama kime nereye ? Onu bilmiyorum.

o zaman
16-01-2010, 23:15
termostat ve buji kablolarını kontrol ettirmrni tavsiye ederim

HaCkİm_78
18-01-2010, 09:04
Aynı sorun bende de vardı hafta sonu aracı lpg taktırdığım yere götürdüm usta katkılı lpg nin cilveleri dedi ve lpg enjektörlerini temizledi sorun düzeldi galiba en azından bu sabah yapmadı aynı şeyi.

Yell
25-01-2010, 22:09
Bugün sabah araba silkeledi silkeledi ve sonunda stop etti. Gittim LPG'nin sayın ustasına dedim ki ; bu arabanın ya enjektörlerini değiştir ya da bobini değiştir dedim. Enjektörleri söktü sıvı bir sprey ile temizledi. Bunlar kirlenmiş dedi. Bende baktım öyle fazla bir kirlilik görünmüyordu. Üç ayda nasıl kirlenir dedim üstelik gazı sürekli aynı yerden shellden alıyordum. Dökme gaz katılmış olabilir dedi. Bakalım sabah nolacak. İnşallah bu temizleme işi bir işe yarar. Peki biz bu enjektörleri her üç ayda bir temizletecekmiyiz ? Nereden gaz alacağız ?

HaCkİm_78
25-01-2010, 23:56
Bugün sabah araba silkeledi silkeledi ve sonunda stop etti. Gittim LPG'nin sayın ustasına dedim ki ; bu arabanın ya enjektörlerini değiştir ya da bobini değiştir dedim. Enjektörleri söktü sıvı bir sprey ile temizledi. Bunlar kirlenmiş dedi. Bende baktım öyle fazla bir kirlilik görünmüyordu. Üç ayda nasıl kirlenir dedim üstelik gazı sürekli aynı yerden shellden alıyordum. Dökme gaz katılmış olabilir dedi. Bakalım sabah nolacak. İnşallah bu temizleme işi bir işe yarar. Peki biz bu enjektörleri her üç ayda bir temizletecekmiyiz ? Nereden gaz alacağız ?
Benim enjektörleri temizleyeliden beri hiç sıkıntı çıkarmadı (şimdilik)

barıs_koc
27-01-2010, 17:58
Bu sorunun aynısını ben yaşıyordum... sorunumu Ankara Mavidenizler çözdü... :) LPG enjektörlerinin programla yükselen ısı ayarı varmış. Onu yükseltti. Şu an Anakara -7 derece. 1 kım sonra LPG ye geçiyor ve tık yok. Bu hissi yaşamak çok hoş. İnsan arabasından soğuyor vallahi... Bu arada sıralı sistem kit takılı.

kmp
27-01-2010, 18:36
Bu sorunun aynısını ben yaşıyordum... sorunumu Ankara Mavidenizler çözdü... :) LPG enjektörlerinin programla yükselen ısı ayarı varmış. Onu yükseltti. Şu an Anakara -7 derece. 1 kım sonra LPG ye geçiyor ve tık yok. Bu hissi yaşamak çok hoş. İnsan arabasından soğuyor vallahi... Bu arada sıralı sistem kit takılı.

atiker içinde geçerli mi?

jhmman
28-01-2010, 10:06
arkadaşlar aynı sorun bendede var ve bu konu ile ilgili yazmıştım,eklemek istediğim,ben aracımı defalarca denedim,ne kadar ısıtırsam ısıtayım ilk geçişte silkeleme yapıyor,benzinde hiç bir sıkıntı yok,kitin termostat ayarını yükselttik ama çare olmadı,inanın aracıma katkılı lpg kullandım ilk çıktığı günden beri ve bu üçüncü kışım ilk defa bu sene sorun yaşıyorum,filitlereler temiz çıktığı halde sorun büyüyecek gibi,lakin forumda herkezin bir fikir beyah ettiğini gözlemledim,kesin teşhis koyacak bir ustamdan yardım bekliyorummmm acilll...

barıs_koc
28-01-2010, 21:38
arkadaşlar aynı sorun bendede var ve bu konu ile ilgili yazmıştım,eklemek istediğim,ben aracımı defalarca denedim,ne kadar ısıtırsam ısıtayım ilk geçişte silkeleme yapıyor,benzinde hiç bir sıkıntı yok,kitin termostat ayarını yükselttik ama çare olmadı,inanın aracıma katkılı lpg kullandım ilk çıktığı günden beri ve bu üçüncü kışım ilk defa bu sene sorun yaşıyorum,filitlereler temiz çıktığı halde sorun büyüyecek gibi,lakin forumda herkezin bir fikir beyah ettiğini gözlemledim,kesin teşhis koyacak bir ustamdan yardım bekliyorummmm acilll...

iki mesaj öncede senin sorunun aynısını yaşadığımı ve sorunun nasıl çözdüğünü yazdım. sanıyorum okumadan geçtiniz. Sorun şu anda aşıldı. Anlattığınız sorunun aynısı bende de vardı ve kontrollerin aynısını bende yaptırdım. Şu an böylr bir sorun yaşamıyorum. Bence dikkate alın.

barıs_koc
28-01-2010, 21:39
atiker içinde geçerli mi?

Bildiğim kadarı ile aynı mantıkla çalışıyorlar ancak ilgisisi daha doğru bilgi vercektir.

oguz006
29-01-2010, 15:49

aynı sorun bendede var acaba bu mavidenizlerin telefonu varmı OMVL markaya bakıyorlarmı...

barıs_koc
29-01-2010, 16:14
aynı sorun bendede var acaba bu mavidenizlerin telefonu varmı OMVL markaya bakıyorlarmı...
maalesef bakmadıkları gibi, bu sadece A2 muhendislik tarafından geliştirilen bir yazılımmış. SMARTKİT dedikleri kit için yapılmış. Diğer tum markalar direkt ıolarak gecıs sağlıyorlar sncaj bu önce aküden aldığı akımla enjektöre sarılı bobını ve böyleikle enjektörü ısıtıyormş.

MadeN
29-01-2010, 22:19
bu iş büyük olasılıkla ayar sıkıntısı gibi göründü bana..

drawtime
29-01-2010, 23:13
benim arabada düşük devirlerde düşük hızlarda yapıyoyr bu silkelemeyi.
örneğin ikinci viteste şehir içinde rolantide giderken başlıyor silkelemeye yoğurt koysan ayran olucak arabada :s

oguz006
01-02-2010, 11:00
Ankara da OMVL den anlayan tanıdığınız usta varmı. vallaha bıktım şu silkelemeden.

barıs_koc
02-02-2010, 22:44
bu iş büyük olasılıkla ayar sıkıntısı gibi göründü bana..

valla bugün sabah maalesef şiddetli olmasa da tekrarladı aynı arızayı. Gittim. Teknikl servisten bir ustayı sırf bunun için çağırdılasr. USta sağoslusn bayaa ilgilensdi. B;r iki ayar yaptı. Enjektörlerin ucundakı 4 metal boru gıbı olan çıkışı ucu kısık olanlarla değştirdi. Valla bende anlamadım. Senin araba SMART grup enjektör hepsi beraber lpg veriyor motora bunun için çok yakıyor dediler ama anlamadım. Şimdi yakıtı düştü arabanın performans aynı gibi. YArını bekliyorum. Eğer sabah tekrar ederse sıkıştırıcam bu sefer enjektörleri değiştirtmek için.

simbore
10-02-2010, 18:49
merhaba arkadaşlar benim 2001 model editionum var 2.5 yıldır brc sıralı sistem takılı sizlerin sorunlarını görünce belki katkım olur diye yazıyorum.Ara sıra aracım stop ediyordu,aşırı benzin tüketimi vardı çünkü en az beş km sonra lpg'ye geçiyordu o zamanda zaten gideceğim yere varmış oluyordum 2000 km yol yaptım bu ara tatilde. Uzun yolda 120 den sonra ve rampalarda motorda acayip teklemeler vardı.Brc servisine gittim epeyi uğraştılar her uğraşta otobana denemeye çıktık tam dört defa en son buldular arıza regülatörden kaynaklanıyormuş brc markaya 350 tl dediler yan ürünü varmış genesis mi ney onu 150 ye taktılar söktükleri parçaya da tamir olmaz dediler aracım düzeldi otobanda 170 yaptım en ufak tekleme kalmadı ha birde 1 km gitmeden lpg'ye geçiyor kısaca problemim kalmadı akşam eve gelince araçtan çıkan regülatörü alıp alyanla açtım içi kireçten tıkanmış çamur dolu içi nasıl bu kadar dayanmış şaşırdım içini temizledim tıkanan yerlerini açtım geri montajını yaptım canavar gibi oldu haftaya gidip bunu taktırıp öbürünüde iade edecem.umarım sorunlarınıza faydası olur iyi günler.

bahadirhan
15-03-2010, 21:23
SİMBORE, regülatörü geri taktın mı? ne oldu merak ediyorum.
Benim cd de bazen debriyaja basınca stop ediyor gıcık oluyom.
enjektörümü değiştireceğiz acaba?
iyi akşamlar...

xpol
16-03-2010, 22:49
Bobinden.150 TL :)

oguz006
18-03-2010, 20:39
Bobinden.150 TL :)

bilip bilmeden kesin cevaplar yazmayalım. Neden bobinden sizin için bir nedeni varmı yazın herkez bilgilensin.sadece bobinde.150 tl demekle olmuyo bu işler.

vosvosist
25-03-2010, 10:19
arkadaşlar lpg kitleriniz ne marka genel olarak sorun ustadadamı kitdemi opel demi fikir acısından

olcay54
25-03-2010, 18:27
benim arabada düşük devirlerde düşük hızlarda yapıyoyr bu silkelemeyi.
örneğin ikinci viteste şehir içinde rolantide giderken başlıyor silkelemeye yoğurt koysan ayran olucak arabada :s

İşte tam da benim sorunumun aynısı ,düşük devirde 1000-2000 devir arası düşük hızda 2. veya 3. viteste hatta hızlanmak için gaza ilk yüklendiğim anlarda oluyor, devir yükselince düzeliyor, düşük devirde tekrarlıyor.Ayrıca motorun soğuk veya sıcak olması da fark etmiyor soğukken de sıcakken de yapıyor ama benzinde iken yapmıyor gaz filtreleri yeni değişti ,farklı marka gazlar ile denendi başka bir beyin ile denendi sonuç aynı.nasıl bir hastalık bu bir fikri olan varsa paylaşabilir mi acaba? saygılar
Bu arada aracım 1,6 16 opel vectra lpg kitim tartarini auto dur.

polat_vekraC
30-04-2010, 21:27
LPG motora benzinden daha az zarar verir,çevreyede tabi..bir şartla, onu ısıtıp gaz haline getirir motora gönderirseniz..

bu parça alimünyum renginde ve depodan gelen iki adet gaz borusu,motordan gelen iki adet su borusu birde manifolttan gelen vakum borusu ona bağlıdır..bu parçayı gözünüzle bulduğunuzda manifoltla arasındaki mesafeye bakın,bazı uygulamalarda kulağı arkadan gösterir gibi yerleştiriliyor..
LPG motora benzinden daha az zarar verir demişsin arkadaşımm inan ilk kez duyuyorum m teşekkür ederimm kıymetli bilgi içinn

ugurdalkiran
16-05-2010, 03:17
İşte tam da benim sorunumun aynısı ,düşük devirde 1000-2000 devir arası düşük hızda 2. veya 3. viteste hatta hızlanmak için gaza ilk yüklendiğim anlarda oluyor, devir yükselince düzeliyor, düşük devirde tekrarlıyor.Ayrıca motorun soğuk veya sıcak olması da fark etmiyor soğukken de sıcakken de yapıyor ama benzinde iken yapmıyor gaz filtreleri yeni değişti ,farklı marka gazlar ile denendi başka bir beyin ile denendi sonuç aynı.nasıl bir hastalık bu bir fikri olan varsa paylaşabilir mi acaba? saygılar
Bu arada aracım 1,6 16 opel vectra lpg kitim tartarini auto dur.

tam üstüne bastın ayağını kaldır benimkide atiker demekki markayla alakası yok aynen anlattıkların bendede var

kaandogru
24-05-2010, 14:52
Orijinalden alıntı: kaandogrumerhaba.ilk sahibi olduğum astra 2004 1.6 xe twinport manuel 114,000 km lpg kitli(BRC) aracın çekiş problemi çözülemiyor.1yıl önce 70.000km de lpg montajı yapıldı bu zamana kadar çok memnumdum.özellikle sabahları soğuk havalarda bariz olan çekiş problemi ve boğulma mevcut(Araç gazı sonuna kadar basmama rağmen 110'u görmüyor).3-5 km gittikten sonra motor arıza lambası yanıyor.ayağımı gazdan çekince bu ışık sönüyor.Bu arada aracı rölantiye aldığımda sürekli titreme yapıyor.belli bir km yaptıktan sonra aracı durdurup çalıştırdığımda (motor ısındığında özellikle) bu arıza ortadan kayboluyor.Bu halde Servise gittim bilgisayara bağlattım arıza kodu yok.lpg ye gittim enjektörlerden biri arızalı olabilir diye..yine aynı arabada birşey yok arıza lambası yanınca getir dediler..(Bu arada aynı sorun sonucu 1 ay önce ateşleme bobini ve bujiler değişti.ses geliyor diye emme manifold kelebeğini onardılar..) Sorun ile ilgili bilgisi olan arkadaşlarımın değerli görüşlerini bekliyorum..ARACI SONUNDA SATMAK ZORUNDA KALDIM...

CorsaGSI-16
29-05-2010, 13:48
Kesinlikle ve kesinlikle ateşleme sorunu. Kesin çözüm için bobini değiştir. Eğer devam ederse enjekötlerine baktır. Küçük bir ihtimalle subap ayalarını yaptır... Aynı sorunu yaşadım. Beni dinlemeni tavsiye ederim.

Öyle başlıyor.. ben LPG'yi taktırdım. 1 ay sonra bu sorunları yaşamaya başladım. Ateşleme sorunundan şüphelendim, bujileri değiştirdim. Tamircim buji kablolarını 'da değiştirelim dedi. En iyisini aldım. Sorun devam etti. Bobini değiştirdim. Orjinal bobin aldım, yan sanayi falan değil. Çok şükür sorun düzeldi diyordum, 8 ay içerisinde sorun yeniden başladı. Bujileri ve kabloları yeniden değiştirdim. Sanırım 2. bobini almam gerekecek. Her sene 1 bobin ve ateşleme takımını değiştireceksek LPG'nin avantajı kalmıyor ki. Bugün bi bobin (corsa GSI için) 400 - 450 lira civarı :s

Sırf opelim.net 'de bile "opel + lpg + silkeleme + bobin" kelimeleri geçen bir sürü KONU var. internette dolaşanları saymıyorum bile. Malesef çözülebilecek bir sorun gibi görünmüyor.

Yukarıda bir arkadaşın da dediği gibi, LPG + OPEL = dert.

Yell
02-09-2010, 02:15
Benim arabada havaların serinlemesiyle bu sorun tekrar başladı. Sorunum sırasıyla;
1- aracım 2001 model vectra b kasa
2- Atiker marka sıralı LPG var bir yıl önce montaj yapıldı
3-sabahları arabayı ilk çalıştırdığım zaman sorun yok haraket etmeye başladığım zaman motorun soğuk olduğunu varsayarak lpg ye ilk geçişte arabada ciddi anlamda bir silkeleme oluyor. Ama bu olay motor sıcakken olmuyor. Motor sıcakken arabayı çalıştırıp haraket ettiğim zaman lpg ye geçişte silkeleme olmuyor.
4- Geçen kış enjektörleri değiştirdim bir miktar düzelme olmuştu.
Sizce ben ne yapmalıyım ? Motor soğukken ilk lpg geçişimde arabanın silkelemesi neden olabilir ve nasıl bir çözüm bulmalıyım.Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

cess
02-09-2010, 14:37
iyi günler.bende de 99 model corsa 1.4 gls ecotec ve sıralı sistem lpg var.arabayı ilk marşa bastığımda benzinde çalıştığı sonra gaza geçtiği halde yazın bile geç çalışıyor.ama benzine alıp stop etsem yani sadece benzinde çalıştığı zaman hemen çalışıyor.bu ikisi arasında ne fark var anlamadım.ben de kapatırken benzine alıp, çalıştırdığımda kendim gaza geçirsem arabaya zararı olur mu, bilen var mı?

bir de araba gaza geçtiğinde titreme, silkeleme, gaz yememe herşey oluyor.ben geçenlerde gaza geçme ayarını düşürdüm,derecesini tam hatırlamıyorum ama bayağı düşürdüm çünkü gaza çok geç geçiyordu.bu silkeleme acaba ondan m? eskiden motor sıcakken dahi 4-5 dakikayı buluyordu.şimdi 30 saniyede geçiyor yani motor daha soğukken.yardımcı olursanız çok sevinirim.